is bali nog expliciet een toeristeneiland?


 Subforum Bali, het godeneiland 
57 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 20-11-2008 13:11 Vinie wrote: Ook denk ik dat Bali meer verdraagt tov toeristen dan andere eilanden, religion related Emoticon: Confused


Denk het niet........ik ervaar eerder het tegenovergestelde. Nou hebben we het natuurlijk niet over de radicalen onder de islam, maar de gewone Javaanse moslim of Buginese moslim is voor mij een stuk aardiger en minder fanatiek met religie dan de Balinezen met hun hindoeisme.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 20-11-2008 13:11 Vinie wrote: Ook moet ik nu op m'n budget passen, ik ga voor 3maanden. Vroeger max 1maand.
En in een onbekende omgeving word je altijd in de zak gezet, na enkele weken begin je pas de echte prijzen en goede plaatsjes te kennen.


Ook wederom voor mij omgekeerd: in Bali wordt je continu "genaaid", van de vroege ochtend tot de late avond; in de buitengebieden heb ik dat zelden. De bewoners zijn daar nog niet door toerisme verpest en denken juist nog in redelijke proporties.Vinie
Gebruiker
User icon of Vinie
spacer line
 

Heb iets gevonden alhoewel die internet prijs te hoog is.
Ik betaalde maar 60 000rph voor m'n bungalow in kuta, en deze vraagt 27$ met minder luxe.
http://www.tripadvisor.com/Sho(...)use-Bintan_Riau.htmlYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hallo, gaan we appels met peren vergelijken?
Kom nou toch zeg. Het gaat hier over Bintan aan de overkant van het financiele Walhalla.
En dan kom je met een prijsvergelijking met het Torremolinos van Indonesie aanzetten. Dat is geen vergelijkingsmateriaal.
Je gaat in Europe toch ook niet Turkye met Mallorca vergelijken?!
En dat soort bungalows in Kuta ken ik.........daar hoeft men ook niet groot over te doen.Vinie
Gebruiker
User icon of Vinie
spacer line
 

Het is singapore dollars, ik had niet verder gelezen en dan is het nog duurder.
Omdat iedereen hier zegt dat Bali het duurste is, en het gaat hiet ook maar over bungalows zeer afgelegen waar maar een paar uur elektr. aanwezig is en gemeenschappelijk toilet!

Pulau Seraya ligt dat ergens aan Flores, Sumba
http://loicmarchat.tripod.com/indonesieAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 20-11-2008 13:11 Vinie wrote:
waarom : wat mij betreft gemakzucht en onzekerheid Emoticon: Blush

Onderussen weet ik daar een beetje m'n weg.
Ik heb er enkele goedkope verblijfplaatsen, pinnen geen probleem, enz...
En een beetje bang dat het elders niet zo is, en dat ik ook weer alles moet beginnen uitpluizen.
Ook denk ik dat Bali meer verdraagt tov toeristen dan andere eilanden, religion related Emoticon: Confused

Ook moet ik nu op m'n budget passen, ik ga voor 3maanden. Vroeger max 1maand.
En in een onbekende omgeving word je altijd in de zak gezet, na enkele weken begin je pas de echte prijzen en goede plaatsjes te kennen.
Ook reis ik alleen.
Beste Vinie,

Ik krijg hier een beetje kromme tenen van. Blijkbaar weet je (nog) niet hoe de geloofsgroepen over Indonesie verdeeld zijn.

Ik weet niet of je nu expliciet op de islam doelt en ik heb ook geen idee of het er iets mee te maken heeft maar een groot deel van de Balinezen is Hindoe en als ik op een eiland wel weinig contact heb met de mensen dan is het Bali. Ze hebben iets afstandelijks. Ben er al heel vaak (waarvan vaak op doorreis) geweest maar ik krijg geen contact met ze. Religion related? Ook moslims heb je in soorten en maten. Wat dat aangaat voel ik mij in sommige delen van Sumatera en Java veel meer op mijn gemak. Dan zijn er nog grote gebieden waar veel Christenen wonen zoals in de Minahasa, het Batakgebied op Noord Sumatera en Flores. Ook dit zijn drie totaal verschillende bevolkingsgroepen. Verder vind ik niet dat een volk toeristen moet "verdragen" Het is een kwestie van over en weer respect voor elkaar(s cultuur, andere gewoonten etc)

Ik heb ook jarenlang alleen gereisd en dat doe ik nog voor een deel van de tijd


On 19-11-2008 22:55 Vinie wrote:
........... enkel soms te toeristisch. ik zoek een soort Borracay(phi), Krabi-Kohi Samui(thai) maar dan in indonesie en nog niet platgelopen door ozzy's.

Aduh Vinie. Jammer heel erg jammer als je die 3 maanden alleen naar Bali zou gaan. Pulau Seraya ligt idd voor de westkust van Flores maar het is een heel klein eilandje om een paar dagen te verblijven met name geschikt voor honeymooners in mijn ogen. Er is verder helemaal niets! En als ik je dan toch zo ver kan krijgen om naar Flores te gaan. DAAR vind je ook "Borracay, Krabi, Koh Samuiachtige" stranden HELEMAAL alleen voor jou. Ook in Sulawesi is genoeg te vinden, zelfs Lombok is wat dat aangaat beter. Echt, als de "kermis" op Bali voor jou niet hoeft dan ben je in Indonesie in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Op mijn programma (ik vertrek over 5 dagen) staan de Molukken en heb ook al mijn oog laten vallen op het eiland Roti ten westen van Timor en oh wat wil ik ook nog graag naar Papua. Bali is maar zo'n ieniemie stukje van Indonesie. Echt Vinie doe het nou. Van alles wat ik hier noem is er niks platgelopen niet door Ozzies, niet door andere toeristen. Ze zijn er gewoon (bijna) niet.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Vinie
Gebruiker
User icon of Vinie
spacer line
 

Trimakasi Anne Mieke

Wens je alvast een goede vakantie Emoticon: Party!

Natuurlijk wist ik dit van die religies, maar balinezen maken me altijd wijs dat de moslim gebieden niet deugen, niet verdraagzaam.(dat is misschien business related Emoticon: Smile )

Ik zal natuuuurlijk geen 3maaaanden Bali doen, Heb het al 2maal 1maand gedaan.
Maar ticket bangkok ligt nu vast, ik vertrek in eind januari.
Maar indonesiŽ is zo groot met zoveel mooie plaatsen en door op die andere plaatsen nog nooit te zijn geweest kan ik moeilijk iets beslissen en bang dat ik nadien zal zeggen dju had beter naar daar geweest. Idien je adressen hebt waar men goedkoop kan verblijven in flores, sulawesi, etc,....
mag je die altijd mailen.

Als ik vragen mag waar zal je dan landen in indonesiŽ en reis je verder met veerboot.
mvg,
Vinie

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Toch jammer Vinie dat je je ticket al naar Bangkok gekocht hebt. Met Air Asia had je veel meer mogelijkheden gehad vanaf Kuala Lumpur (met Gulfair als ik het goed heb) door naar o.a. Makassar, Menado (beiden Sulawesi) en Denpasar..
Nu vlieg je dan eerst naar Jakarta, vervolgens heb je een vlucht nodig naar Makassar of Menado of Denpasar voor Labuan Bajo op Flores (weet zo even niet uit mijn hoofd of er doorverbingen zijn via Denpasar. Naar Sulawesi en Flores met de boot kost nogal wat tijd maar in januari/februari/maart kan het behoorlijk spoken op de zeeen rond Indonesie.
In Indonesie is het overigens niet van "verdorie had ik dat of dat maar gedaan" Net wat je zegt het land is zo groot (en ik probeer iedereen maar steeds van Java en Bali af te krijgen) en je maakt bijna altijd een goede keuze.
Een ding is zeker voorbij Bali zul je veel minder toeristen tegenkomen en zul je ook niet de "faciliteiten" hebben die je op Bali hebt. Alleen Lombok al is een wereld van verschil. Op de Gili's ten noordwesten van Lombok en in Senggigi heb je nog enigzins toeristen maar in die tijd dat jij gaat is dat minimaal. Dan nog een klein beetje in het Torajagebied en op wat plaatsen op Flores met name Labuan Bajo maar het zou goed kunnen dat je ze letterlijk op 1 hand kan tellen.
Wat is je budget voor een kamer en wat zijn je wensen?

Begrijp ik overigens dat je dan maximaal 2 maanden in Indonesie bent of heb je een Social Budaya? Dat laatste vraag ik omdat oost van Bali/Lombok de immigratiekantoren niet al te dik gezaaid zijn.

gr
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Vinie
Gebruiker
User icon of Vinie
spacer line
 

De reden Bangkok is dat ik een ticket voor 800euro gevonden heb die drie maanden geldig is.
Zal proberen met airaisia naar denpassar vliegen en dan nog eens flores; sulawesi, want rechtstreeks naar daar zal wel niet kunnen.Maar dat zal weer veel geld kosten. Kan ik op die andere eilanden ook pinnen of moet ik maken dat ik genoeg cash heb.

Was de bedoeling +/-14dagen Thailand, 2maanden indo met 60dagen visa, en dan terug en paar dagen Bangkok voor enkele dagen. Kan toch niet langer dan 1maand in Thail blijven zonder visa, en Langer dan 60dagen in Indo gaat ook niet of ik moet ergens een visarun kunnen doen.....

Wat is je budget Emoticon: Confused ik betaalde in kuta voor een cottage 60 000rph zonder airco, met AC, fridge,tv was 12euro. Deze prijzen vond ik zeker te doen. Ben geen Luxebeest, maar wil wel iedere dag goed en gezond eten. Ik eet altijd graag en veel en ben verzot op Snapper-fish..
Als ik het naar m'n zin heb dan blijf ik soms plakken en mis ik zo andere mooie plaatsen, maar zal er deze keer proberen er werk van te maken. Indien het meevalt zal ik ieder jaar drie maanden nemen om indonesie te ontdekken.

Nemen julie een rugzak of een koffer om te reizen, tot nu toe nam ik altijd een koffer omdat dit sterk is en je er iets mag instoppen die breekbaar is. Maar ik neem aan dat een backpack beter is voor op de bootjes en scooters.

Heb dit gevonden op youtube en ziet er veelbelovend uit :
http://www.youtube.com/watch?v(...)aExo&feature=related

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

91,720,697 pageviews Een website van indahnesia.com