|
|
|
|
|
Hi Yoke, heb vanmorgen geprobeerd roti kukus te maken, zag er niet uit,totaal mislukt.
Weet jij of de andere leden een goed recept?
terima kasi bancak,
merapi
|
|
|
|
On 20-09-2006 12:14 merapi wrote: Hi Yoke, heb vanmorgen geprobeerd roti kukus te maken, zag er niet uit,totaal mislukt.
Weet jij of de andere leden een goed recept?
terima kasi bancak,
merapi
|
Zo maak ik het Merapi,
Roti kukus.
4 kopjes zelfrijzend bakmeel
4 grote eieren
2 kopjes suiker
1/2 kopje melk
mespunt zout
zakje vanille suiker.
eieren + suiker kloppen,zout + vanillesuiker oplossen in een klein beetje water en bij het eiermengsel doen.
Meel beetje bij beetje toevoegen en nog ongeveer 2 min. met de mixer luchtig kloppen.
Dan stomen, eerst water in de stoompan aan de kook brengen.
Boterhampapier ( van een rol) of een schone theedoek in een rijststomer leggen (bekleden aan onder en zijkant) beslag erin doen, deksel erop en dan leg ik rondom op het deksel nog een theedoek om de stoom niet te laten ontsnappen.
Ongeveer een uur stomen, deksel niet openen !!!!!!
Let op of er nog steeds genoeg water in de stomer zit, anders bijvullen met kokend water en verder stomen.
Een kleurtje er aan geven of chocola ?
De helft van het beslag mengen met cacao + iets suiker en eventueel een beetje melk en bovenop de andere helft schenken in de stoompan, niet doorroeren, het zakt vanzelf doorelkaar.
Ik denk dat het bij jou fout gaat bij het stomen, de deksel dus niet eerder open dan na ongeveer een uur!!!!!!!!
Succes Yoke
Voor meer recepten zie Indonesische keuken op de website : Indonesia.startpagina.nl
|
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen
|
|
|
|
Neem eens wat Lassie tover-rijst van hier mee naar Indonesia ! ze eten de vingers erbij op... ! zo lekker vinden ze die droge korrel van hier
|
Live life to the max.......
|
|
|
|
dan eet ik wel met jou mee in de warung op de hoek, lekker hé die ikan bakar, beetje rijst en sambal erbij en wat ketimun en dan met je tangan eten.
|
Is goed Yoke... lekker tussen de lokaals ! geen blanke te bekennen, dat hoef ik je niet uit te leggen dat je daar pas echt het indonesische proeft...enak sekali
|
Live life to the max.......
|
|
|
|
On 21-09-2006 21:46 Martin-Solo. wrote: ...
Is goed Yoke... lekker tussen de lokaals ! geen blanke te bekennen, dat hoef ik je niet uit te leggen dat je daar pas echt het indonesische proeft...enak sekali
|
Maar jouw tangan moet schoon zijn,anders gattal kapan diar tjebok.Waarom beetje rijst? Ituh njah makan enak zeh di Martin S. Ikan goreng.
Purah Purah jij Belanda? jij meer Indo-v-hoven
|
|
|
|
|
Je kunt natuurlijk ook de Ikan bakar in eigen tuin klaarmaken, met wat over gebleven materiaal van een verbouwing-je kom je een heel eind
Tuurlijk met plakrijst
|
Live life to the max.......
|
|
|
|
Topic gaat over plakrijst, dus kan ik mijn vraag hier ook wel stellen. Gaat over lemper....Heeft iemand een foefje hoe ik de plakrijst incl. de vulling netjes gerold kan krijgen?
Thx alvast.
|
wablief?
|
|
|
|
In indosenia gebruiken ze pisangblad.
Kan je kopen bij toko tjina/ indisch.
In ollanda kan men een (schone)keukendoek gebruiken , is gratis.
Of een bamboematje dat men gebruikt om sushi te maken(te rollen).
Kan meermalen gebruikt worden.
|
|
|
|
|
Ben ook niet een echte expert, maar ketan gebruiken als kleefrijst.Lemper oprollen is een handigheid, neem pisangblad en laat ketan goed afkoelen.
Dan vullen met kip,rund etc.
Een makkelijke versie is magnetronfolie, lemper in pisangblad moet je stomen, in magnetronfolie kan zo de mag in.
Heb een truc ontdekt ,bij Blokker zijn mini cake/  broodvormpjes te krijgenis ideaal om mooie lempers te vormen
|
|
|
|
Hoi mensen,
Bedankt voor de tips. Zal er zeker weten  wat aan hebben.
|
wablief?
|
Plaats een reactie op dit onderwerp
|
Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.
|
|