Ziekenhuis in Indonesie


 Subforum Andere praat 
85 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Beste mensen u hebt mij enkel weken zo niet een maand mischien gemist,.
In iedergaval wil ik laten weten dat het met mij in Indonesie na in het ziekenhuis gelegen te hebben, weer herstelt, niet kunnen internetten.
Mijn ervaringen zal ik later als ik weer in Holland bent laten weten hoe het was en is gegaan met ons in Indonesie.
Omdat wij nu in een internet cafe plaats Sarina Jakarta zijn kan ik niet te lang hier op deze site zitten.
Volgende week nog naar Bali, waar wij op Bali zitten, weten wij nog niet maar misschien daar laten weten in een internet cafe.
In tussen heel wat meegemaakt mijn gezondheid is nu weer redelijk te noemen en de Sunami Padangdaran hebben wij gelukkig gemist want elkkeer dat wij in Indonesie gaan zijn wij ook naar Pandangdaran gegaan nu uiteraard niet.
Wij groeten u van uit een koud en warm Indonesie. 17 graden malam-malam Bandung 34 graden hier in Jarkarta
Tot de volgen de keer sory voor dit kort bericht
ziel Emoticon: Nooo Emoticon: Talk to the hand


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

He ziel , wat heb je gedaan dat je in een rumah sakit terecht komt. ?
Ik denk al , waar is OmZiel gebleven.
Hoor niks meer van hem.
Hoe zijn de verpleegsters.? Wordt je ook gewassen ? Emoticon: Blush


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Hallo Zieleffe,

Dat is toch ook wat ziek worden tijdens de vakantie, ik dacht even dat U ook samen met Ome Lon verdwenen was naar het Fokforum maar gelukkig horen we wat van U.

Ik wens U een spoedige beterschap toe en geniet nog maar even van de vakantie op Bali. Daar zijn genoeg internetcafe's zodat we misschien nog even horen hoe het met U en gezin gaat.
Emoticon: Yes!
Groeten Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Pardi
Gebruiker
spacer line
 

Hio Zieleffe

Jamer dat je een deel van je verblijf in indonesia door gebracht hebt in een ziekenhuis. als ik het goed begrijp heb je in Jakarta gelegen, dan mag je van geluk spreken elders is meestal slecht tot zeer slecht. Ik wens je nog een gezonde vacantie verder, en ben benieuwd naar je ervaringen.

Salam Pardi Emoticon: Yes!Pardi
Gebruiker
spacer line
 

Om Sid

Afhankelijk van het ziekenhuis in Jakarta en elders zijn de verpleegsters meestal niet bereid patienten te wassen, dat laat men aan de familie over.
U dient te weten dat hun taak niet verder gaat dan vooral wit in hun outfit te blijven! En bij de gratie van Allah's je een medicijn een glas water of je maaltijd te brengen. Ze raken in paniek als ze verband of iets dergelijk moeten verschonen. Verder is het overgrotedeel zo lui als het paard van Christus en dat was een ezel.

groet Pardi Emoticon: Bye byesidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

OmPardi : Goed dat je begin met " afhankelijk van het ziekenhuis" .

In jakarta heb je verschillende soorten patienten en verschillende soorten ziekenhuizen.
Een brede range tussen 4de wereld ziekenhuis en moderne ziekenhuizen zoals de Pertamina en Pondok Indah ziekenhuis.
De patienten van onverzekerd tot verzekerd bij de Indon. ziekendfonds tot de particulieren .
Tussen de patienten die in de gangen moeten verblijven tot aparte paviljoens met de naam Super VIP inclusief parkeerplaats.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Ik lag in een nieuw Katholiek ziekenhuis,in Kota Baru, in Padalarang ik was de 4 patiŽnt,na de opening, een maand eerder,
Bedank voor de goede wensen van U, ik kon niet eerder uw berichten beantwoorden door de strakke reis, en ver van Kota Bandung.
U begrijpt dat ik nu wat aan de betere hand ben, want ik heb veel pijn gehad, maar ik werd geholpen door de zusters hier, daarvan zou iedere man van kunnen dromen, zo goede verzorging krijg je niet in Holland.
Om niet te veel af te wijken, moet ik wat gedetailleerder het uit leggen,
Het ziekenhuis klinkt nog al hol omdat het grote hoge muren, en gangen heeft, men praat zoals ze thuis gewend zijn, en houden totaal geen rekening mee dat ze in een ziekenhuis lopen..
Neen gewend als ze zijn, laten ze de kinderen schreeuwen,en praten zelfs met een melodieke mannier wel hard met elkaar, zonder rekening te houden met patiŽnten.
Als een zuster komt om de bloeddruk, en temperatuur op te meten dan kan je vragen wat je wilt, ze zeggen altijd ja,: maar reken er niet op dat het gevraagde uitgevoerd word,hoe simpel er aan te gemoed kan komen, doet het, moet wel, rekenen op een half uur," Jam karret".
Vergeetachtig dat ze zijn, ze komen ergens voor maar vergeten wat ze moesten doen,er zit geen structuur in hun leven ze doen maar wat, slordig, en proper neen dat kan je niet zeggen, en daarmee bevestigen ze mij dat ze een kort geheugen hebben.
Er is geen hoofd zuster, die de leiding geeft,neen, allemaal hebben ze een taak, en die voeren ze dan ook uit afwijkingen zijn bijna niet mogelijk, tenzij de opdracht van de dokter iets veranderd.
Die taken die ze uitvoeren, kan gebeuren dat het men wel twee of drie keer over moet doen, want gekwalificeerd, kan je ze niet noemen men leert van alles te doen, infuus aanleggen, dat hebben ze bij mij 4 X moeten doen, dus de benodigde pijn die daarmee komt moet je voor lief nemen.
Ze zijn overdreven vriendelijk, Pa,of Mister dit, en Pa dat, ik nam gekscherend hen maar een beetje op de korrel want, je staat machteloos om hen iets bij te brengen ze begrijpen het niet, het ligt niet aan Bahasa Ind, maar aan hen intelligentie vermogen, "een voorbeeld".
Ik heb suiker en slik een pil s'morgen bij of net na het eten, ze weten dat maar ze komen vooral de eerste dgn een uur later, of soms wel twee uur later met de andere medicijnen aan.
Elke morgen moet ik vragen een sendok kecil(lepeltje) om mijn ei op te eten, zij zijn gewend dat te pellen, en eten dan met de hand het ei op, en zo denken ze dat wij Europeanen dat ook zo eten.
Elke morgen moet ook om thee zeuren, ze weten het maar dan is het echt elke morgen Ohh Lupa, en gaan ze het halen twee drie keer lopen terwijl het in ene keer kan.
Ik ben geen zeurende type, en als ik het zelf kan dan zou ik dat doen, toch hebben ze dat niet graag ze willen voor je klaar staan, want tenslotte zijn ze daarvoor aangesteld.
Het eten is voortreffelijk te noemen, eindelijk na week kreeg ik een mes er bij, om het vlees te snijden want ik moest dat altijd doen met lepel en vork.
Vraag niet wat ik hier allemaal at natuurlijk is het in begin wanneer je ziek bent, en minder trek in je eten hebt,maar echt elke dag is genieten van het lekker eten.
Niet alleen genieten, van het eten, maar ook de verzorging is geweldig als liggende patiŽnt wordt je elke dag gewassen van top tot teen, dus de kleine jonge word niet ontzien, door twee vrouwen handen schoon gemaakt.
Eerlijk wij lachen wat af ondanks de pijn die je hebt, de zusters willen allemaal Bahasa Balanda leren, en traditioneel komen ze met 6 zusters elke middag, en avond met het wisselen van de wacht zeg maar tegelijk op de kamer welkom heten en afscheid nemen.
Het is eerlijk geen vergelijk te trekken met Holland betreft ziekenhuis ik dacht dat de katheter door een dokter zou worden er uitgehaald.
Maar die beste man kwam onder het eten, en vertelde dat hij wel terug zou komen om het er uit te halen maar ik denk dat ik misverstaan heb want enkel uren later dat ik dacht dat ze mij waren vergeten, en ik aan de zuster vroeg wanneer komt de dokter, zij zei dat ze zou bellen
Wat verbaasde mij de zuster weer enkel uren later kwam met een plastiek zakje, en een spuit met de spuit werd de ballon leeg gehaald, en ze trok zo de slang er uit en dat was het.
Je verbaast je van het een naar het ander ongelooflijk ze zitten zo met de handen aan urine, en zo geven ze je met de hand een tablet die ze met twee vingers uit de verpakking haalt.
Neen van steriliteit hebben ze geen bootschap aan, ze handelen zo als ze denken, en hun denk vermogen is heel klein.
Nu ik weer in Holland ben kan ik mijn afspraak met mijn specialist niet door laten gaan ik moet eerst MRA onderzoek laten verrichten, ik kom het ziekenhuis hier niet in.
Toen ik weg ging een week er voor was ik bij de specialist geweest, en hem vertelt dat ik naar IndonesiŽ ging, of dat kon omdat ik al toen klachten had. Het was geen probleem kreeg medicijnen mee, en ook even een plas achter laten voor een laborante onderzoek.
Toen ik eergisteren terug kwam lag er een briefje van het ziekenhuis dat er een bacterie was gevonden in de urine, met het bericht de medicijnen recept dat moest gaan slikken.
Dat was het terwijl ze wisten dat ik voor dat briefje kwam ik weg was naar IndonesiŽ, Dus ook hier is er slechte communicatie onder alle omstandigheid had het voor komen kunnen worden, wanneer ze alert waren geweest.
Mijn Fam en Vakantie liep in het honderd terwijl mijn zoon net was gearriveerd voor het eerst in IndonesiŽ om door te trekken Java, Bali.
Kwam ik in het ziekenhuis terecht waar ik 10 dgn in heb gelegen.
Maar toch zijn wij naar Bali geweest al was het maar kort.
Een verhaal apart door Lion Air gevlogen naar Bali, en weer terug, een beleving die ik later zal uit leggen.
Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 17-08-2006 09:35 zieleffe wrote:
Niet alleen genieten, van het eten, maar ook de verzorging is geweldig als liggende patiŽnt wordt je elke dag gewassen van top tot teen, dus de kleine jonge word niet ontzien, door twee vrouwen handen schoon gemaakt.

Om Ziel , leuk dat ze terug bent , en het hebt overleefd.
Trouwens een mooie foto van die ziekenhuis.
Mijn amsterdamse buurtziekenhuis lijkt kleiner.
Heb je nog foto's van de lieve perawats ??
Dan kan ik me een beetje voorstellen.
OmSid


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
Gebruiker
spacer line
 

Wat Ziel schrijft klopt helemaal. Onhygienische toestanden en een bron van ziektekiemen. Er is organisatorisch van alles mis. Die lekkere zustertjes die je in de tweedehands watten leggen maken weinig goed.

Mijn amsterdamse buurtziekenhuis lijkt kleiner.

Het gaat niet om 4eklas tot superVIP, of om groot of klein, maar om kwaliteit. Privasy, accuratie en kwaliteit zijn ver te zoeken in dit land. Ik hoop hier nooit meer in een ziekenhuis terecht te komen. Ik ga wel naar Singapore als het nodig is.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 17-08-2006 11:42 Jantje wrote:
Ik ga wel naar Singapore als het nodig is.


Jij kan betalen , dus geen probleem.Of als de ziekenfonds betaalt.
Ook voor Indonesiers die het kunnen betalen , ook geen probleem.
No problemos.
Een Check up in Singapore is ook leuk , kan de vrouw( cq vriendin/secretaresse) ook mee gaan .
Shopping till you drop.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Jantje
Gebruiker
spacer line
 


Jij kan betalen , dus geen probleem.


Om Sid,

Ik ben niet ziekenfonds verzekerd, maar de eenvoudigste verzekering bij Manulife. Omdat het moet.
Ik heb wel een spaarpotje en dat heet: "emergency cash." Een kwestie van prioriteiten stellen en niet bij een ander (familie) aan hoeven kloppen.
Het wordt hoogtijd dat dit tot de Indonesische bevolking doordringt. Op weg naar verbetering van de levenskwaliteit. Emoticon: Talk to the handzieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 Je hebt daar klasse systemen Standar met 4 bedden, Suprior met 2 bedden, De Luxe met een bed , daar heb ik in gelegen,Executive met alles er op en er aan , een dispencer, een coolkast een exstra divan wat op mijn kamar ook aanwezig was, je mocht je istrie ook laten slapen toen ik naar Bandung gebracht moest worden met de ambulance bleef mijn vrouw in de kamer slapen op de divan met deken en kussen.
Ik werd per brancard met de ambulance naar Bandung gebracht om te scannen zoals je dat kent als je vrouw in verwachting is die dan met zoín scan over de buik heen strijkt.
Dat was het zo.n beetje aan klasse systemen die in een katholiek ziekenhuis gewoon is hier.
De prijzen waren niet te vergelijken met nederland het koste totaal zo'n 11 Juta vergeleken met Nederland?
Toch de reis verzekering heeft mij naar het ziekenfons verwezen, en als die niet betaal dan kan ik bij de reis verzekering aan klopen.
ook moest ik daar kontant betalen, ander kom je het ziekenhuis niet uit.
Er is in Bandung een nieuw ziekenhuis geopend Santosa Internationale Hospital .
Als ik door mijn ziekte het dichtstbijzijnde hospital bent gebracht waar ik blij mee was, want je hebt hevige pijnen, en ben je daar blij ergens snel nar toe gebracht te worden wat nog al door die drukke verkeer daar veel tijd kost kwam ik in Kota baru terecht anders was ik in Bandung terecht gekomen over Jalan tol nog zo iets als een uur rijden. Emoticon: Emoticon: SmileVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Zeg , is het een hotel of een ziekenhuis.
Weer anders dan de PusKesMas rumah sakit.
Zelfs mijn buurt ziekenhuis is een gubuk , maar ja ik ben ook een ziekenfonds pasen geweest.
Heb vaak gezien als ik op bezoek ben bij een zieke mensen..
Maar 1 ding , ze hebben daarO geen blonde verpleegsters.Echt blond, niet ge cat .
Dat weet ik zeker.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Is het een echte foto .?
Wat een verandering. De Super Vip kmr van mijn vader in Jakarta (2000) is niks vergeleken met de Executive room. Lijkt wel hotel.
Kennelijk is er behoefte dat men zulke luxe ziekenhuis hebben.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Nou dat moet je niet zeggen want op Boromeus ziekenhuis in Bandung lopen nog Nederlandse zusters niet in klederdracht meer maar als hulp op verschillende wijze, en die zijn wel blond beste Sdia Emoticon: Yes! Emoticon: Nice
Voor 350.000 rp p.d. was het een goedkope Hotel Emoticon: Worship


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Maar stokoud.
Ben wel niet de jongste meer , maar wil toch nog steeds een groen blaadje.
Oude blad is taai.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Mijn ervaringen opgetekend in die periode, dit verhaal die ik niet meer kon vinden in mijn laptop, dit nogmaals hier te plaatsen.
Hoop dat u dit niet als medelij zie, of wat dan ook, maar een aparte ervaring die je niet altijd in een leven meemaakt
[
Emoticon: Blush

Op vrijdag 22 Juli 2006 om rond half 7 ben ik naar het ziekenhuis gebracht.
Ik had de gehele dag weer last van misselijkheid, en moest naar geprobeerd te hebben medicijnen die ik van de dokter uit Holland had meegekregen, in te houden.
Dat lukte niet meer, en ben aan het overgeven gegaan, waarop ik rond 3 uur s'middags hevige plas pijnen kreeg.
Ik moest plassen maar kon niet, gelijk kwam er bloed mee, het waren hevige pijnen bij de druk die ik kreeg.
Van af 3 uur tot dat ik om half 7 in het ziekenhuis lag op de brancard waar ze mij rond 7 uur hielpen, aan een katheter.
Dat was een opluchting want de pijn verdween, en er kwam geen plas druk meer.
Daarna een infuus aangelegd en werd ik een kamer binnen gebracht.
De eerste nacht redelijk door gekomen men dacht op de eerste plaats aan een ontsteking aan de prostaat gezien mijn voor geschiedenis wat ik hen zo beetje had vertelt.
De volgende dag het was inmiddels zaterdag, kwam er toch een beetje druk op mijn blaas te staan.
Het gevoel van een beginnende plasdruk, en de daarmee gepaard gaande pijn, was het net of de slang die in mijn penis zat niet goed zat.
Maar de gehel zaterdag maar aangedaan met pijnstillers via de aínus naar binnen verwerkt wat soms hilarise gebeuren was omdat die kogel er net zo snel er weer er uit ging.
Het veel talige bezoek van familie bracht wat afleiding, en bracht mij door de dag heen te komen, maar pijn had ik soms met mate wat natuurlijk geen leuk gezicht zou kunnen zijn.
Door de nacht heen gekomen met pijnstillers en medicijnen wat weet ik niet maar dat ik hier veel moet slikken is eigenlijk beangstigend, als mijn lever dat maar aan kan, inmiddels was het zondag geworden.
Daar et kan r op zondag geen dokters aanwezig zijn was het of de zusters dit allemaal moesten afwerken hier.
Het is een nieuw ziekenhuis een dependance van Santo Borromeus, van Bandung, de op dat moment de dichtbij ziekenhuis, waar wij vertoefde.
Maandag eigenlijk de 2 dag, dat ik in het ziekenhuis lag, kwam er een dokter, en vertelde de zusters wat er voor medicijnen gebruikt moest worden,hij keek nergens naar, maar begon instructies te geven aan de zusters.
Door toch wel taal bareťre, kon ik het niet volgen, omdat die tijdstip ook mijn vriendin er niet bij kon zijn, de afstanden zijn te groot.
Toch de pijnen kwamen op een gegeven moment weer terug en gezien, bij het inzetten van de slang zag ik een discussie van twee opvang verplegers die er over zou kunnen hebben een te korte slang.
De gehele dag maandag toch maar het beste van hopen de pijnen bleven met grote pauzes terug komen dus ik moest daar mee doen.
Tot de volgende dag de 3 dag, inmiddels bekend was hoe de dokter hete dr Loekwin hem probeerde duidelijk te maken dat het misschien aan die slang lag, maar de communicatie was van dien aard dat hij van alles sprak maar ik hem niet begreep.
Met gesprekken zo goed als kwaad wat ik aan Indonesische taal kende werd het mij duidelijk dat ze mij met een ambulance naar Bandung zouden brengen, en daar een scan maken en ik begreep dat ze dan daar ook een nieuwe slang aan zouden leggen.
Alles was nog op de prostaat gericht, en ik merkte dat er kontakten waren gelegd met Nederland, dus geruststellend probeerde ik die dag door te komen.
De volgende dag, dag 4, na gewassen te zijn van boven naar onderen door twee zusters, dat is een verhaal apart, was mijn vriendin vroeg gekomen , en werden wij, een zuster er bij, met de ambulancť naar Bandung gebracht met luid laaiende sirenes anders is er geen door komen aan in Bandung, het verkeer lopt daar langzaam.
Daar op het polikliniek gebracht te zijn, het was een herrie van allerlei soorten mensen die hard pratend door de gangen, en zit plaatsen, liepen, en zaten, door heen gekomen kwamen wij aan bij de radiologie waar wij op de gang moesten wachten tot wij binnen gelaten werden
Op dat moment lag ik op de brancard geen prettige ligging, die gehele situatie over zien, gotische mensen rond liepen, en een herrie waar wij niet gewend zijn.
Gelukkig dacht ik dat ik hier niet terecht gekomen ben, anders had ik met de SOS dienst getracht zo snel naar Nederland te repatriŽren
In tussen werden wij naar binnen gereden, en kwamen daar binnen,achter veel gordijnen waren ze bezig wat ik later als een hand scan waarmee baby's worden bezien, het zelfde apparaat waar ze mijn buik, en onderkant bezochte.
In mijn anus werd er een apparaat in geschoven, en werd er naar mijn prostaat gekeken, men kon ook dat uit printen, een zwart wit foto werd er geprint, op een rol mee genomen.
Zo zal dat als een voorbeeld naar dokter Loekwin gebracht zijn waarop hij kon zien hoe het er van binnen er uit zag.
Daar klaar dacht ik nu zullen ze wel weer naar die slang in mijn penis naar gaan kijken maar nee hoor men reed mij naar de ambulancť, en trok weer naar nieuwe ziekenhuis terug.
Daar aangekomen heb ik boos gereageerd, en de dokter er bij gehaald, waarop ik protesteerde dat die slang niet goed zat, het deed pijn bij druk van plassen, ik dacht zeker dat die slang te kort was?
Door aandringen werd er een nieuwe slang aangebracht, en dieper er ingebracht dat leverde een verlichting van de pijn op
Dag 5 leverde nog wel wat pijn maar er werd met medicamenten van alles er aangedaan om mijn toestand stabiel te krijgen.
Inmiddels was de infuus ook zeer gaan doen, en men kreeg de spuit van antibiotica er niet meer in, ik werd opnieuw geprikt, op de hand ze konden mijn aderen niet goed vinden, maar uiteindelijk werd er een nieuwe infuus aangelegd de tweede.
Inmiddels kreeg ik na dat ik zag dat ze communicatie met Nederland hebben gehad meer spuiten antibiotica, maar toch werd als er een druk op mijn blaas kwam pijn gevoel bleef.
Ook de tweede infuus zat ongemakkelijk, er zat schijnbaar stolsels waar door ze die antibiotica er niet goed er in kregen, of een verkeerde systeem?
De dag door gekomen, en met de dag verstreek kreeg ik flinke hoest buien een droge hoest te verwerken.
Daarop hebben ze een dokter voor de hoest er bij gehaald, en die heeft medicamenten voor mij uit geschreven die ik ook moest slikken.
De 6 dag die dag bleef ik maar hoesten, en ging niet over de omstandigheden met de prostaat blaas waren stabiel, dat was bij de hoest die er bij kwam dan een opluchting.
De dokter een neus keel arts denk ik kwam elke dag de situatie opnemen tot dat ik hem zei dat er ook pufjes waren waardoor de hoest zou kunnen verzachten.
S'middags om drie uur gaf hij het recept door aan de zuster, en s'avonds half 11 had ik pas de pufje bij het ziekbed.
Dat hielp want het hoesten werd minder, en dat scheelt weer in het beter worden om toch ook nog wat van de vakantie nog wat er van over is te kunnen gebruiken.
Dag 7 was een rustige dag niets aan de hand meer alles stabiel, maar het water wat mij opgedrongen werd op te drinken kwamen mijn oren uit.
Drinken, drinken de gehele dag door 2 liter minimaal als het kan nog meer, waar ik graag aan voldeed, want hoe eerder beter hoe eerder de katheder er uit kon.
Want ik denk dat de slang waar die katheder aan zat te kort was omdat ik het gevoel had dat de ballon waar die urine buis mee afgesloten was bij de prostaat zat.
* Maar het bewijs wil ik aan tonen door de slang mee te brengen, en misschien met medewerking in Holland te vergelijken.
Dag 8 was een rustige dag een beetje bezoek het was tenslotte zaterdag alles was weer stabiel te noemen, en gelukkig weer normaal te voelen, kreeg wel oefeningen met de slang af te koppelen en dicht te knijpen met een elastiekje.
Daardoor kon ik voor het eerst het ziekenhuis bewonderen, een prachtig nieuw gebouw maar praktisch onlogieís, na de maat staven van Holland gezien.
De eerste tot de derde verdieping in gebruik de 4, en de 5 verdieping zijn nog niet in gebruik, ze hebben een systeem die niet te vergelijken is met Nederland.
Dokter Dr Prayudi Santoso,SpPD die mij voor de hoest behandeld sprak dat ik geen Nasi goreng mocht eten omdat het voor mijn allergie niet goed was, dus eigenlijk zit ik in een verkeerde land.
Maar dan maar normaal nasi witte rijst eten, ten slotte is alleen aardappels saai te noemen.
Dag 9 zondag een normaal dag dus het is allemaal aan de betere hand.
Símaandags naar een gesprek met de dokter, die mij adviseerde eerst weer te leren plassen, ook na dat de dokter van het hoesten was geweest de volgende dag naar huis. Emoticon: Emoticon: Wink

*Die slang waar ik het over had vergeleken met hier,de zelfde lengte maar dunner dan wat ik daar heb ingekregen. Emoticon: Sadley


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Och, och Om Ziel wat een ellende allemaal, in het ziekenhuis liggen en iets niet duidelijk kunnen maken, ik heb wel een beetje medelijden met U hoor!
Is alles nu weer opgelost in Nederland?
Groeten Tante Yo Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Tante Jo bedankt voor uw belangstelling.
Neen medelijden hoef u niet te hebben, ik ben nog al hard voor mij zelf.
Neen het is nog niet opgelost, vorige week 3 dgn naar het ziekenhuis, en donderdag weer een Cystoscopie.
Dat lijkt er op of er een copie van je gemaakt word.
Neen zal het niet zijn, maar met een telescoop word er binnen in gekeken.
Ja als je ouder wordt komen de gebreken, daarmee zal ik niet de enige zijn.
Ik heb wel meer bahasa geleerd daar in het ziekenhuis.
U hebt een leuke avatar alles schoon vegen, maar het stof dwareld dan wel rond? ha ha Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 28-08-2006 23:12 zieleffe wrote:
Tante Jo bedankt voor uw belangstelling.
Neen medelijden hoef u niet te hebben, ik ben nog al hard voor mij zelf.
Neen het is nog niet opgelost, vorige week 3 dgn naar het ziekenhuis, en donderdag weer een Cystoscopie.
Dat lijkt er op of er een copie van je gemaakt word.
Neen zal het niet zijn, maar met een telescoop word er binnen in gekeken.
Ja als je ouder wordt komen de gebreken, daarmee zal ik niet de enige zijn.
Ik heb wel meer bahasa geleerd daar in het ziekenhuis.
U hebt een leuke avatar alles schoon vegen, maar het stof dwareld dan wel rond? ha ha Emoticon: Shiny


Nou sterkte maar dan Donderdag Om Ziel, dat zijn niet de leukste Emoticon: Nooo onderzoeken en ik hoop voor U dat alles goed komt.

Inderdaad, leuke avatar, vond ik ook.

Nieuwe bezems vegen schoon, maar deze veegt naar alle kanten.
Sterkte dan maar en ook voor Uw partner want die heeft het er ook maar druk mee dacht ik zo.
Groeten dari Tante Yo Emoticon: Bye bye


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 

Een goed ziekenhuis op Bali ( ligt in de hoofdstad denpasar).

Niets mis mee...een verbazing vergeleken met nl begrippen.

Live life to the max.......

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

In Surabaya is er RS Husada
en ik onderga af en toe een behandeling bij een Ind. arts die ook Husada heet maar in Holland woont en werkt in een ziekenhuis.
Misschien is dat wel een familie van artsen/specialisten.
In elk geval gemakkelijk voor mij te onthouden mocht ik nog eens een RS nodig hebben op Bali. Je weet het nooit maar ik hoop het niet. Emoticon: Nooo
Groeten Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Hallo Om ziel,
Alles goed gegaan met het onderzoek in Nederland in de RS Emoticon: Confused
Zag dat U online was en dacht ff vragen.
Groeten Yoke


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Ja Ja het zag er weer keurig er uit
Maar wel aan de obat elke dag steeds.
Een herstel medicijn die ik voor 2 mnd moet slikken.
En over twee maanden weer terug komen.
Veel drinken geen bier meer, dat vond ik het ergste.
Maar ja wat moet je als je een keuze moet maken.
ja dan ga je voor het water, al hoewel niet zo lekker hier, als de aqa in Ind.
Bedankt Tante Yoke voor die belangstelling, het is weer achter de rug.
Alleen mijn hoge bloeddruk is nog te hoog dus daar zit ik wel mee.
De medicijnen slaan niet zo goed aan de bijwerking is vervelend Jeuk krijg ik er van en de andere moet ik veel van hoesten.
We zullen zien blijf onder controle van de specialist. Emoticon: Bye bye Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ik wilde terug komen op het ziekenhuis gebeuren, in IndonesiŽ.
Heb daar 10 dgn gelegen, en als je ontslagen wordt dan eerst betalen, anders kom je er niet weg.
Ik heb de rekening betaalt, en eerlijk ze zijn echt schappelijk daar want er moest bij aankomst het was een spoed opname 2 juta betaald worden.
Maar wij hadden maar 700.000 bij ons, en dat werd geaccepteerd.
Bij thuis komst heb ik de rekning bij mijn zorgverzekeraar ingediend.
Maar tot heden hebben ze het niet betaald, na telefonische contact hebben ze gezegd dat ze dat niet betaalde.
Ik had daarmee mijn verzekering Inter-polis gebeld en die zei dien het eerst maar in dan kunnen wij bekijken of ze wat betalen.
Tot op heden geen officieel bericht gehad, van zorgverzekering.
Wij hebben het maar de gehele rekening naar Inter-polis gedaan en die heeft na een week het hele bedrag aan ons over gemaakt.
Zelfs de telefoon onkosten werden betaald.
Hier mee wilde ik u melden dat de zorgverzekeraars, niet meer vergoeden uit het basis pakket.
Je zal extra bij hen een reis verzekering moeten afsluiten om je vergoedingen zoals ziekte kosten vergoed te krijgen.
Ik vind dat belachelijk want als je na een ziekte in het ziekenhuis terecht komt en je laat je eigen met spoed transporteren naar Nederland, zij wel die kosten, hier in het ziekenhuis moeten vergoeden.
Die transport kosten kunnen altijd verhaald worden op reisverzekeringen. Emoticon: Party! Emoticon: Shiny Emoticon: Nice

De onkosten hier vergeleken met daar is 100x meer dan daar.
Waar zijn ze beter af dan de kosten daar te betalen.!!!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

83,673,406 pageviews Een website van indahnesia.com