Java is opgeschrikt door een Aardbeving 6,2


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
72 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 27-05-2006 12:31 Albert wrote:
Ook rond 6 uur in de ochtend voelde ik voor zon 3 minuten lang mijn bed trillen. Met kleine tussen pauze. De trilling was alsof iemand zachtjes het bed schudde.

Nu.nl maakt melding van 5,9 op de richter schaal en hier lees ik 6,2.
Ben benieuwd wat het werkelijk is.


Als je klok kunt kijken en bahasa Indonesia spreekt had je kunnen vernemen dat de gempa bumi (=aardbeving) nog geen minuut heeft geduurd. Plus enkele naschokken. Ook hebben ze het hier steeds over een kracht van 5,9 gehad. Althand bij Metro TV die al om 10 uur 's morgens met volle kracht met de berichtgeving bezig was toe de hele regering nog sliep. Uit hun berichtgeving bleek mij meteen dat het om een ramp ging. Om 10 uur waren er 15 slachtoffers, om 11 uur al 130. (Metro TV) Een directeur van een ziekenhuis barstte in huilen uit tijdens een telefonisch interview, dat zei mij voldoende.

Natuurlijk was er weer een isu. Er was een waterreservoir gebarsten, en ging meteen het gerucht dat er een Tsunami was, heel veel mensen chaotisch op de vlucht, tot in Solo.marshall
Gebruiker
spacer line
 

Hoi mensen,

Vanochtend werden mijn vriendin en ik al slapende in (Yogya) Tulips hotel vlakbij Jl Parangtritis (Jl Tirtodipuran om precies te zijn) ook wakker geschud. Was tamelijk heftig geschud zeg maar.....hele hotel (eigenlijk meer een cottage ging flink heen en weer) Onze buuman kwam in zn blote kont naar buiten gerend......de schrik zat er zeg maar goed in. Veel ingestorte huizen gezien....veel puin.....veel ambulances en paniek vanwege de gossip van een tsunami.........Jl Parangtritis vol met claxonerend verkeer vluchtend voor mogelijk water..........wat er niet was. Paar uur laten hebben we de motor gepakt en zijn we naar Solo gereden....dit hadden we toch al als onze laatste dag in Yogya gepland. Al door Yogya heen rijdend veel ingestorte huizen gezien...veel puin...ambulances...hmm..vervelend gevoel. Nog wat foootjes genomen voor het thuisfront. De plaats waar het broertje van mijn vriendin (achter Shafir Square, nwe mall in Yogya welke ook aardig beschadigt was) ) in de kost verblijft was ook helemaal met de grond gelijk gemaakt....hij had gelukkig niets. Triest voor de mensen die het allemaal slechter getrofen hebben. Dodental al over 2500...

Gr Ewoud
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Na een bobo terug op de werkelijke wereld en zie?
Gelukkig Bapak Londoh, ge leeft nog, niets aan de hand in Solo.
Buiten hen die vluchten.
Nu er zo veel mensen zonder woningen zijn?, vorderen ze dan geen lege woningen?.
Kunnen ze toch de woning van je wat je nu huurd vorderen?
En voor het nieuwe huis, de woning tijdelijk tot je weer terug bent?
Ja zo maar een vraag want ja je was zeker nog niet wakker ?, toen het gebeurde.
Kijk dat zijn nou die provinciale mensen die overal aan denken?.
Wel veel vraag zinnen, maar ach je bent er nog, niet onder het puin.
Wij waren ongerust dat er iets was overkomen.
Ja neem mij niet kwalijk het is erg hoor daar zal niemand op afdingen.
Maar het leven moet verder?
Nu zou zeker van uit Nederland de knip open gedaan moeten worden.
Misschien ook een iedee het geld wat ze zouden besteden aan het Gebaar .
daaraan gaan geven?
Ik ben benieuwd wat die gemeenschap uit de Indo wereld geef voor de herbouw?
Maar wat ze totaal opbrengen in Holland.
Dus Pak Londoh vergeet je portemonnee niet mee te brengen naar Holland.
Nog 5dgn !!! Emoticon: Yes! Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tja mensen, het is zwaar KUT hier. Mijn huis naar de klote. Kinderen en vrouw getraumatiseerd. Een geluk dat we op tijd het huis uit konden komen.
Woon aan de rand van de stad richting Bantul. Geen electriciteit, geen water, geen telefoon. HP doet het maar af en toe. Moet dit nu melden uit met mobiel en op battery. Kan het niet eens opladen want geen listrik. Het zuiden is aardig naar de klote.
Begint het GVD nog te regenen ook en moet vannacht onder een tentzeil verblijven omdat het te link is binnen te blijven. Continu naschokken, vrijwel elk uur.
Niet goed. Heb weinig tijd (en gelegenheid) om jullie op de hoogte te houden. Sorry.maseddi
Gebruiker
User icon of maseddi
spacer line
 

Spijtig dit te moeten horen Yogya-Bali, je had heel veel nieuws kunnen overseinen. Heel veel sterkte. Echt klote ja voor jou en je familie. gelukkig hebben juille het overleefd.
We zitten voortduren de bellen of er nog familieleden en vrienden (voor een aantal van ons helaas niet) in leven zijn en over de situatie in het gebied.

In (de buurt van) salatiga is er weinig aan de hand gelukkig, maar de mensen moeten wel voorzichtig zijn (hati-hati)

Inmiddels is mijn wanadoo website geblokkeerd vanwege een overschrijding van data

Maar hier nogmaals de kaart van midden-java op een andere lokatie - zodat mensen weten om welk gebied het gaat

http://members.home.nl/hw.vos/kaart-java.htm

Ed


Sweet young thing

Martin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 


On 27-05-2006 17:16 Yogya-Bali wrote:
Tja mensen, het is zwaar KUT hier. Mijn huis naar de klote. Kinderen en vrouw getraumatiseerd. Een geluk dat we op tijd het huis uit konden komen.
Woon aan de rand van de stad richting Bantul. Geen electriciteit, geen water, geen telefoon. HP doet het maar af en toe. Moet dit nu melden uit met mobiel en op battery. Kan het niet eens opladen want geen listrik. Het zuiden is aardig naar de klote.
Begint het GVD nog te regenen ook en moet vannacht onder een tentzeil verblijven omdat het te link is binnen te blijven. Continu naschokken, vrijwel elk uur.
Niet goed. Heb weinig tijd (en gelegenheid) om jullie op de hoogte te houden. Sorry.


Tjee Yogya-Bali,

Dat is niet niks ! een fijne troost is natuurlijk dat jullie nog inleven zijn Emoticon: Wink


Live life to the max.......

Jantje
Gebruiker
spacer line
 


On 27-05-2006 15:07 arie_h wrote:
zou het niet méér dan gepast zijn om nu vanuit NL wat méér betrokkenheid te tonen dan alleen via de EU? Lijkt mij een soort van logische morele verplichting.
Stuur die Afghanistan-bataljons anders richting Parangtritis of zo. Doen ze nog s wat nuttigs. Ik noem maar wat. En laat ze hun pijl & boog dit keer thuislaten.


Morele verplichting?? Waar heb je het over!! Wat moeten "wij Nederlanders" nu weer doen. Waar zijn die tsunamie gelden gebleven? Moeten "wij Nederlanders" weer diep in de buidel tasten voor het aardbeving relieve? Wat hebben die slachtoffers daar aan? Militairen uit afganistan verkassen is geen optie. Ik heb er wel eentje: geitenwollensokken uit en daadwerkelijk hulpverlenen. Kun je gelijk zien waar de hulp terecht komt! Emoticon: Angrylondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Ook voor het toerisme is de aardbeving een klap, de Candi Prambanan, Ratu Boko, Sewu en Plaoson zijn getroffen. In Yogya heeft de Kraton ook klappen gehad, de Taman Sari is ingestort en ook het Waterpalace is niet meer. Ik hoorde van een buurman die in het ziekenhuis in Sukoharjo werkt dat er ook slachtoffers ten zuiden van Solo zijn.

Ik zou dinsdag naar Yogya gaan,om een vriendin te ontmoeten, zij woont in Galur dat is voorbij Bantul. Contact is nog niet mogelijk, eigenliijk zou ik me zorgen moeten maken, maar wacht af. Ik kijk geen TV want ik houd helemaal niet van de sensationele manier van filmen door Indonesische kamerawan, teveel bloed. Het is zeker dat aan het einde van deze dag het aantal doden zeer gestegen zal zijn. Maar ja dat is een cijfer, e.e.a. is zonder cijfer al erg genoegAlbert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 27-05-2006 17:47 Jantje wrote:

...


Morele verplichting?? Waar heb je het over!! Wat moeten "wij Nederlanders" nu weer doen. Waar zijn die tsunamie gelden gebleven? Moeten "wij Nederlanders" weer diep in de buidel tasten voor het aardbeving relieve? Wat hebben die slachtoffers daar aan? Emoticon: Angry

Jantje, ik geef je groot gelijk. Pak eerst die verdomde corruptie aan. Nog steeds is een groot deel van Atjeh wat geen hulp heeft ontvangen vanwege die verdomde corruptie.

Ook nu weer wilt NL een giro nummer openen. Opzich is het een mooie daad. Maar ik ben benieuwd hoeveel mensen hier nu weer een slaatje uitslaan en misschien zelfs voor vervoer naar het ziekenhuis voor zwaar gewonden veel geld vragen. De VN en andere landen zouden Indonesie op de een of anfere manier Indonesie moeten dwingen de corrupte aan te pakken. Wat te verwachten was is dat de zaak Suharto is komen te vervallen schandalig. Ook nu weer alle nabestaanden van zijn slachtoffers in de kou. Nee politiek is meer belangrijk. Ook in Nederland. Walgelijk.

Wil je geld doneren aan de corrupte stort het dan op;
Het Nederlandse Rode Kruis heeft zaterdag het gironummer 661 geopend voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving.Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 27-05-2006 15:25 londoh wrote:

...


Als je klok kunt kijken en bahasa Indonesia spreekt had je kunnen vernemen dat de gempa bumi (=aardbeving) nog geen minuut heeft geduurd. Plus enkele naschokken. Ook hebben ze het hier steeds over een kracht van 5,9 gehad.


Al dus klondoh welke denk overal verstand van te hebben en nu ook op eens een aardbevings specialist schijnt te zijn. En alles het beste te weten.

= edit: kappen =


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Daar ik geen geld wil doneren wat toch alleen maar in de handen van corrupte personen komt. Zowel Muslims als en niet Muslims.

Zoeken wij naar een adres welke te vertrouwen is waar je GOEDE kleren kunt doneren voor de slachtoffers.
Ik heb geen idee of het Rode Kruis wel goed controleerd waar zij hun goederen afgeven.

Wie of wie heeft ervaring of reeds het e.e.a. uitgeplozen.

Bedankt.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

[quote] On 28-05-2006 05:32 Albert wrote:

Al dus klondoh welke denk overal verstand van te hebben en nu ook op eens een aardbevings specialist schijnt te zijn. En alles het beste te weten.

Doch v/d nederlandse taal heeft hij geen kaas van gegeten. Hij weet niet wat het woordje ZO"N inhoud. Gewoon een domme Asu. [/quote]
[quote]

Ik citeer gegevens die in elke krant staan en op de TV in Indonesia worden gemeld, hoef je nergens verstand voor van te hebben Emoticon: Shiny

= edit: privezaken doe je maar via email =maseddi
Gebruiker
User icon of maseddi
spacer line
 


On 27-05-2006 16:50 zieleffe wrote:
Nu zou zeker van uit Nederland de knip open gedaan moeten worden.
Misschien ook een iedee het geld wat ze zouden besteden aan het Gebaar .
daaraan gaan geven?
Ik ben benieuwd wat die gemeenschap uit de Indo wereld geef voor de herbouw?
Maar wat ze totaal opbrengen in Holland.


Indo's, wat hebben indo's nou met yogya? Ik dacht dat ze allemaal in den Haag zaten?

Ze kunnen hun indisch huischje in de weduwe van indie, dat inmiddels ook is ingestort, maar niet door een gempa bumi, niet eens wederopbouwen zonder de hulp van de Hollander, laat staan een stad als Yogya, met meerdere indische huischjes en monumenten.

Herinnering en overdracht, dat geschiedt alleen maar via gesloten dompets.Sweet young thing

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-05-2006 06:26 Albert wrote:
Daar ik geen geld wil doneren wat toch alleen maar in de handen van corrupte personen komt. Zowel Muslims als en niet Muslims. Bedankt.


dat er hiero beweerd wordt dat ik geen zak van Indonesia afweet maakt me weinig uit, ik heb geen pretenties op dat gebied.

Maar wat er hier boven staat is een pertinente leugen, elk TV station en de grote kranten doen bij rampen altijd aan inzamelingen, waarvan ik zeker weet dat die voor de volle 100% bij de slachtoffers terecht komt.De bekendste is de Dana Kemanusiaan van "Kompas" die tot op de Rupiah verantwoorden waar het geld naar toe gaat. Even een Kompas kopen a Rp 2900connie
Gebruiker
spacer line
 

Annuleren?
Wij hebben in juli een reis geboekt naar Sumatra, Java, Bali. Na het vogelgriepverhaal van afgelopen week nu weer een enorme aardbeving. Niet echt iets om ontspannen op vakantie te gaan. We denken aan annuleren....of niet?londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-05-2006 09:50 connie wrote:
Annuleren?
Wij hebben in juli een reis geboekt naar Sumatra, Java, Bali. Na al deze ellende (vogelgriep overgedragen van mens op mens, nu weer de aardbeving) hebben we de neiging om maar te annuleren. Ik weet niet of ik nog wel ontspannen op vakantie ga.....


Zit wel iets in, de toestand in Indonesia is er een van grote depressie, maar mag ik hier niet zeggen in droomland men ziet dat leiver niet. Ik ga zelf voorlopig naar NL, vanwege de bende hiero.

Gruceszieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Nederlander onder doden
Bij de aardbeving op Java is de 55-jarige Nederlander Boudewijn Brands om het leven gekomen. De galeriehouder woonde in het zwaar getroffen Bantul. Hij overleed in het Dr. Sardjito ziekenhuis in Yogyakarta. Voor zover bekend is hij het enige Nederlandse slachtoffer

Ja het kon ook niet uit blijven met al die Hollanders daar die in Indonesie wonen.
Hoeveel het er is, denk ik, onbekend, maar dat het er velen kunnen zijn is duidelijk.
Emoticon: SadleyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 


On 28-05-2006 09:50 connie wrote:
Annuleren?
Wij hebben in juli een reis geboekt naar Sumatra, Java, Bali. Na al deze ellende (vogelgriep overgedragen van mens op mens, nu weer de aardbeving) hebben we de neiging om maar te annuleren. Ik weet niet of ik nog wel ontspannen op vakantie ga.....


Annuleren lijkt me niet zo slim, waarschijnlijk merk je over 1 maand weinig meer van de gevolgen van deze verschrikkelijke ramp als je als tourist door Jogja loopt. De Borobudur staat al 1100 jaar en heeft al menige aardbeving en vulkaanuitbarsting ontstaan. Als iedere tourist zo dacht zou je Jogja met haar touristenindustrie nog verder in de problemen brengen.

Dat Indonesie iedere keer zo zwaar getroffen wordt verbaast me eigenlijk niet zo veel als je de "chaostheorie" kent (zoek maar op bij wikipedia ofzo), die zegt dat mooie dingen veel kwetsbaarder zijn om kapot te gaan dan dingen die al lelijk zijn. Als je een prachtig huis bouwt naast een vervallen hutje en je verwaarloost beiden, en je komt na 50 jaar terug zul je zien dat het vervallen hutje in dezelfde staat is, terwijl het mooie huis compleet vervallen en verwaarloosd zal zijn.

Trek je een parallel tussen Nederland en Indonesie gaat deze theorie ook op. Nederland is het vervallen hutje, geen prachtige natuur, een stuk lelijk vlak land aan de kust van een lelijke zee, met lelijke mensen. Indonesie is qua natuurschoon een prachtig land, sawah's, vulkanen, regenwouden, en mooie mensen. Het is dus logisch dat er in Indonesie eerder dingen kapot gaan.


Gracias. Sama sama

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 28-05-2006 08:30 londoh wrote:

...


Maar wat er hier boven staat is een pertinente leugen, elk TV station en de grote kranten doen bij rampen altijd aan inzamelingen, waarvan ik zeker weet dat die voor de volle 100% bij de slachtoffers terecht komt.De bekendste is de Dana Kemanusiaan van "Kompas" die tot op de Rupiah verantwoorden waar het geld naar toe gaat. Even een Kompas kopen a Rp 2900


Breng jezelf een op de hoogte hoevel werkelijk in Ahteh is gerealiseerd. Hoeveel van al het geld wat is ingezameld daadwerkelijk bij de mensen is terecht gekomen. Surf eens wat vaker op het internet ipv de gouden gids voor muntjes. Die muntjes, maar dan nieuw, zouden allemaal voor de volle 100% bij de mensen terecht moeten komen. Maar door de corrupte bende in dat land, welke zelfs over lijken gaat, is er in Ateh niet veel terecht gekomen.
Je loopt rond met een roze bril net als de toeristen.Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

maseddi
Gebruiker
User icon of maseddi
spacer line
 

Indonesie strekt zich uit van IJsland tot Turkije.
Wanneer er in turkije de vogelgriep heerst, dan hoeft dit nog niet te gelden voor Nederland of Engeland.
Een overstominkje in Spanje is voor de Amsterdammer ver weg en een terreuraanslag in Istanbul evenzo

Er zijn nog zoveel plekken in Indonesie te bezoeken, dan de meest gangbare en door Neckermannreizen aanbevolene.

Het probleem is dat nederlanders denken in termen van de afmetingen, die ze in hun land gewend zijn.

De afstand tussen het hoge noorden en het verre zuiden is 300 km, eigenlijk een lachertje.

De dichtsbijzijnde supermarket is misschien 500 m verderop, maar voor iemand in bv Polobogo te Java kan dit 30 km zijn, en voor een Amerikaan 100 km of zo

Sweet young thing

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-05-2006 10:25 Albert wrote:

...


Breng jezelf een op de hoogte hoevel werkelijk in Ahteh is gerealiseerd. Hoeveel van al het geld wat is ingezameld daadwerkelijk bij de mensen is terecht gekomen. Surf eens wat vaker op het internet ipv de gouden gids voor muntjes. Die muntjes, maar dan nieuw, zouden allemaal voor de volle 100% bij de mensen terecht moeten komen. Maar door de corrupte bende in dat land, welke zelfs over lijken gaat, is er in Ateh niet veel terecht gekomen.
Je loopt rond met een roze bril net als de toeristen.


Je komt wel met een quote maar reageert op iets heel anders, het gaat hier over Yogyakarta. Did you meet your brains lately Emoticon: Confusedkiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 

Het laatste nieuws trouwens is dat er ook een Belanda is omgekomen, een 55jarige galerie-houder die in Bantul woont, kent iemand hem?
Gracias. Sama sama

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-05-2006 10:32 maseddi wrote:
Indonesie strekt zich uit van IJsland tot Turkije.
Wanneer er in turkije de vogelgriep heerst, dan hoeft dit nog niet te gelden voor Nederland of Engeland.
Een overstominkje in Spanje is voor de Amsterdammer ver weg en een terreuraanslag in Istanbul evenzo

Er zijn nog zoveel plekken in Indonesie te bezoeken, dan de meest gangbare en door Neckermannreizen aanbevolene.

Het probleem is dat nederlanders denken in termen van de afmetingen, die ze in hun land gewend zijn.

De afstand tussen het hoge noorden en het verre zuiden is 300 km, eigenlijk een lachertje.

De dichtsbijzijnde supermarket is misschien 500 m verderop, maar voor iemand in bv Polobogo te Java kan dit 30 km zijn, en voor een Amerikaan 100 km of zo
Plus komt daar nog de traagheid van het vervoer in Indonesia bij, op welke manier je je ook verplaatst. Ja die Belanda's denken vreselijk bekrompen op dat.gebied. Ze hebben het al over Indonesia als ze 3 weken op Java en Bali zijn geweest, stel je voor dat je zo over NL spreekt als je Alkmaar en Texel had bezocht (plus alles wat er tussen legt zoals Hoorn en Enkhuizen, Volendam voor mijn part)londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

= edit: pas maar op, dadelijk verdwijn jij ook nog =londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 28-05-2006 10:17 kiwimave wrote:

...


Annuleren lijkt me niet zo slim, waarschijnlijk merk je over 1 maand weinig meer van de gevolgen van deze verschrikkelijke ramp als je als tourist door Jogja loopt. De Borobudur staat al 1100 jaar en heeft al menige aardbeving en vulkaanuitbarsting ontstaan. Als iedere tourist zo dacht zou je Jogja met haar touristenindustrie nog verder in de problemen brengen.De toestand in Indonesia is al sinds mei 1998 er een van grote Choas, revolutie, bomaanslagen, oorlog, natuurrampen en een regering + bevolking die het allemaal niets kan verekken, een grote pleuriszooi. Dat zie je als je naar beelden vanuit Yogyakarta kijkt, wat een ellende, mensen op tikar om het ziekenhuis heen, overvolle zalen en tenten, om helemaal naar van te worden.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,510,852 pageviews Een website van indahnesia.com