Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
76 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 12 mei 2006, 12:08 (5 reacties)

JAKARTA (ANP) - IndonesiŽ wil de voormalige Indonesische dictator Soeharto niet langer vervolgen wegens corruptie. De Indonesische minister van Justitie Abdul Rahman Saleh verklaarde vrijdag dat de zaak wordt geseponeerd vanwege de slechte gezondheid van het ex-staatshoofd.

Aanklagers hebben contact gehad met artsen die Soeharto momenteel behandelen. De toestand van de gewezen dictator zou volgens het Openbaar Ministerie achteruit gaan. Het OM verklaarde vorige week dat ze geen geld heeft om zelf te laten onderzoeken of Soeharto gezond genoeg is om terecht te staan.

De 84-jarige gedaagde werd begin mei in een ziekenhuis opgenomen omdat hij bloedingen had in zijn darmen. Hij onderging een spoedoperatie en is herstellende van die ingreep.
Oke dat was weer mooi meegenomen voor de nabestaanden Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Heel goed besluit, nu is het te hopen dat het ook echt als een besluit beschouwd gaat worden, hetgeen ik ernstig betwijfel. Maar was dit officiele besluit niet genomen zou dit tot veel frustratie onder de bevolking kunnen hleiden bij een eventueel overlijden van een van de grootste Indonesiers die ooit geleefd hebben. Komt nog bij, de Indonesier is een vergevingsgezind mens, en juist bij Bapak Pembangunan kunnen ze deze vergevingsgezindheid tonen. De man heeft zeer grote verdiensten gehad voor dit land. Van het teringzooitje dat ie van Soekarno heeft overgenomen heeft hij voor het eerst in het bestaan van dit land de gewone man hoop op een betere toekomst gegeven. Doordat hij van eenvoudige afkomst was begreep hij heel goed wat er onder de Wong Cilik leefde. In 1998 moest hj zo nodig weggedemonstreerd worden door studenten, de inteligensia en de toekomst van dit volk. Zij hadden niet eens een alternatief voorhanden, met het gevolg dat het tot vandaag de dag een vreselijke rotzooi is in dit land, afgegleden naar een diepe afgrond. Kasian, maar ook eigen schuld dikke bult, maar als die bult vaneen kameel is zou het geen Indonesier iets kunnen schelen, kamelen herinneren immers aan Arabie. Als Suharto eenmaal komt te overlijden krijgen we met een persoonlijkheidscultus vanongekende orde te maken, wat weer kansen schept voor 1 van zijn kinderen om president hiero te worden. Mbak Tutut bijvoorbeeld.

Grucestomysu
Gebruiker
spacer line
 

AMIeNzieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Nou dat is maar te zien het is koffie dik kijken naar de toekomst?
Ik denk dat het toen, zijn vrouw Tien de touwtjes in handen had.
Want na haar dood was het ook achteruit gegaan.
Trouwens in elk Moskee werd tegen hem gedemonstreerd, en of tegen hem opgehitst.
Nou tomysu hoop voor Indonesie niet Amien Rais is geen geschikte persoon voor president te zijn.
Hij verkoopt zijn hagie als het hem uitkomt ooit de favoriet van die toemalige voorzitter van CNV vakbond Emoticon: Cooool


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Ziel achter elke sterke man zit een nog sterker wijf, behalve bij die president-hoerenloper Soekarno. Natuurlijk werd er tegen Soeharto in elke moskee gehitst, bij hem maakten terroristen geen enkele kans. Die lagen al dood in de kali voor de eerste vergadering. Is natuurlijk niet echt "necis" maar ja, Soeharto kende zijn volk en wist hoe je dit soort akkefietjes moest aanpakken

Grucesmashil
Gebruiker
User icon of mashil
spacer line
 

Dat het land een grotere chaos is geworden na Soeharto klopt, maar een grote man is hij volgens mij zeker niet. Die duizenden mensen die kunstenaar, feminist of vermeend of terecht socialist waren werden opgesloten, vermoord en vele dingen daar tussen.

Heb daar laatst nog een bijeenkomst bijgewoond van meeting in Yogya van alle vrouwen die nog leven (uiteraard) en die indezelfde bajes zaten. Nu allemaal tussen de 60 en 80 jaar oud. Heb vele verhalen op mijn camera staan moet alleen nog iemand tegen komen die mij kan vertellen wat ze tegen me zeggen in het javaans.

Klopt Lon, dood in de kali, in de omgeving van Prambanan was een stuk ondergronds rivier waar zo een rijtje broers en zusjes van gevangen levend of niet ingeduwd werden.- Let us live simply so that others may simply live -

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar hoeveel slachtoffers zijn er gevallen onder die andere presidenten. Alleen al het aantal mensen dat slachtoffer is geworden van "main hakim sendiri". Tim-Tim, bomaanslagen, terrorisme, allerlei ziektes die ineens toeslaan, zelfmoord door financiele problemen.... Ik heb de tijd onder Suharto persoonlijk meegemaakt. Ik kwam met me grote Nederlandse bek daaro, biertje drinken over politiek lullen, kreeg ik een waarschuwing via-via dat ik geschaduwd werd. Was en bizondere tijd. Nu ishet en ongecontroleerde anarchie, terwijl onder Suharto de mensen nog harapan hadden.

Suharto niet groot ? Je bennie goed bij je hoof, heeft meer dan 30 jaar een van de grootste landen ter wereld geleid, in het verzet tegen de Nederlanders gezeten. Voor het eerst dit land een ekonomi gegeven waar de gewone man iets aan had. Wat moet je dan doen om een groot iemand te zijn, dat zou ik wellis van je willen horen. Moet je dan Westerling, Spoor, Coen of Van Heutsz heten ?

Gruces aan dat wijf van Hirsi Emoticon: Yeah right!mashil
Gebruiker
User icon of mashil
spacer line
 

Klopt, vele slachtoffers ook bij andere presidenten.
Nee, een groot man inderdaad. en slimme man, heeft inderdaad de economie een impuls gegeven, in het bijzonder aan zijn eigen kids Emoticon:
Ok, een groot krijger in de zin van strijd voeren, maar als daar netzoveel onrechtvaardigheid bij zit vind ik daar al niet zoveel groots meer aan. Maar ja, wij als nederlanders hebben zelf een koloniaal en onrechtvaardig verleden dus wij mogen geen kritiek geven op andermans misstanden, anders wordt er al snel bekenden namen van andere, nederlandse grote gemene jongens genoemd.....

Ya Hirsi ya, ze schijnt illegaal te zijn.


- Let us live simply so that others may simply live -

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Na al die jaren dat ik hiero zit heb ik me aangeleerd om voor Indonesiers andere maatstaven aan te leggen. Ik heb vaak met bewondering vroeger naar Suharto op TV gekeken, als ie weer eens het land introk. Dat was voor het volk entertainment van de bovenste plank (is nu vervangen door misdaadprogramma's en wat de artisten doen op de TV beiden van het smerigste en laagste allooi dat je je kan voorstellen). Ik heb nog nooit een president gezien zo goed zien communiceren met het gewone volk dan zoals Suharto dat deed. En dan dat ouderwetsche taalgebruik van m, hij sprak bahasa Melayu. Hij sprak ook goed Nederlands maar ik heb hem nog nooit in het openbaar 1 woord NL horen spreken. Is zijn carriere bij het KNIL begonnen (Sergeantenschool te Gombong)
Stel je eens voor Soeharto ex-Knil'ler Emoticon: Yes!londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Overigens in Maart 2004 heb ik al eens een vergelijking tussen Soek en Soe gemaakt, heleboel scheldmails ontvangen toen Emoticon: Yeah right!

www.londoh.com/verh_over_soeharto.htmmashil
Gebruiker
User icon of mashil
spacer line
 

Geen zorgen, geen scheldmail van mij hoor, al zou het je niet zo veel doen waarschijnlijk.
Ik zal je werkstuk eens lezen, je hebt je er goed in verdiept zie ik. Als je geÔnteresseerd bent kan je als weer in mokum bent de docu een bekijken die ik deels zelf gemaakt hebt over dit onderwerp, ik begreep dat uit een ander topic dat je weer naar Nederland gaat voor een tijd?

Groetjes.- Let us live simply so that others may simply live -

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 13-05-2006 11:05 londoh wrote:
Na al die jaren dat ik hiero zit heb ik me aangeleerd om voor Indonesiers andere maatstaven aan te leggen.


Geldt niet alleen voor IndonesiŽrs. Sinds het streng communistisch regiem in de Sovjet Unie in elkaar gestort is is het daar ook kommer en kwel. Deelrepublieken die zich afscheiden met moord en doodslag tot gevolg. Het gewone volk heeft het er slechter dan ooit, omdat vadertje staat is weggevallen.Corruptie, zelfverrijking, misdaad en vreemdelingenhaat tieren er nu welig. Na de dood van Tito bestreden de diverse bevolkingsgroepen in het voormalige Joego-SlaviŽ elkaar ook op leven en dood en de val van de Berlijnse muur heeft de oost-Duitser wel vrijheid opgeleverd, maar geen verbetering van de levensstandaard, integendeel zelfs. Velen verlangen weer naar de oude situatie.
Mensen die jarenlang alleen maar onder druk voorgeschreven kregen wat ze wel en niet mochten denken, moeten leren wat democratie en meer vrijheid inhoudt. In landen die het meest noodzakelijke nog ontberen worden de kansen op democratie immers geringer. IndonesiŽ is dus zeker geen uitzondering op de regel. Conclusie: je hoeft voor IndonesiŽrs geen andere maatstaven aan te leggen. is gewoon een universeel verschijnsel. Emoticon: Bye byesapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 12-05-2006 16:48 londoh wrote:
..... bij een eventueel overlijden van een van de grootste Indonesiers die ooit geleefd hebben.
Gruces


Een Hirshi Ali die gelogen heeft over haar vluchtverhaal moet volgens jou hard aangepakt worden, maar zo'n Suharto die verantwoordelijk is voor ťťn van de grootste slachtingen onder zijn bevolking en die zich op een vreselijke manier verrijkt heeft ten koste van zijn eigen bevolking, is in jouw ogen ťťn van de grootste IndonesiŽrs. Jouw mening over wat nu rechtvaardig of onrechtvaardig is, is vaak moeilijk te volgen. Emoticon: Stupidlondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Democratie is een westers gedachtengoed, als je mensen die hele andere ideeen hebben over hoe ze geleid willen worden en hoe die leiding zich dient te gedragen, zoiets gaat opdringen vanwegge poen, meetellen etc. dan wordt het een bende. In Indonesia denkt de gemiddelde boomaap dat in een demokratie alles mag en dat het volk het voor het vertellen heeft, dat volk is echter eeuwenlang geconditioneerd om bevelen op te volgen, zonder deze bevelen dobberen ze stuurloos rond in de door het westen gegraven democratische vijver (die gewoon een valkuil gevuld met regenwater is)tomysu
Gebruiker
spacer line
 

Misschien was hij wel een dictator maar dan wel een dictator die wist hoe het/zijn volk tevreden te houden alles was betaalbaar o.a. door subsidies op alle levensbehoeftes. Hij wist het land grotendeels vrij te houden van teroristen en criminelen, een man die ondanks de immense omvang van Indonesia het land bij elkaar te houden. En ja af en toe werden er weer eens wat dode zwemmers in een kali gevonden maar waren die zo onschuldig dan ?? Een man die het volk hoop gaf en die naast het volk stond i.p.v. erboven.
Is het in het zogenaamde westen nu zo anders dan regeringleiders die hun eigen volk regels en wetten opleggen die nergens om gaan of nergens op slaan en belangrijker waar niemand op zit te wachten.
of je het volk nu onthoud van wat ze toekomt of dat je het eerst geeft (op papier) en het daarna dubbel terug pakt via premies, belastingen accijnzen, boetes en weet ik veel wat nog meer.
Regeringen die de hand boven elkaars hoofd houden om maar aan de macht te blijven alles bij elkaar liegen om maar te kunnen blijven zitten en lukt het eens niet wordt je doorgeschoven naar een andere post uiteraard met behoud van salaris en bonussen natuurlijk.
Zodra je daar terchtkomt kun je ook je familie, kennissen en vrienden helpen aan werk en lucratieve opdrachten gaat er eens wat mis niets aan de hand vraag de betreffende minister even te helpen en >>>>>> opgelost.
Ze willen geen belangenverstrelling dus geven de touwtjes uit handen van hun bedrijven/zaken maar wil dit zeggen dat het hun zaken/bedrijven niet meer zijn >>>>>> volgens mij niet.
Westerse landen willen graag praten over democratie en mensenrechten totdat het in hun eigen straatje komt dan is het ineens niet meer belangrijk. Dus voor mij is/was er echt geen verschil met welk land, president dan ook het een is misschien alleen wat "slimmer" om het te verbergen dan de ander.mashil
Gebruiker
User icon of mashil
spacer line
 

Tomysu schreef: . En ja af en toe werden er weer eens wat dode zwemmers in een kali gevonden maar waren die zo onschuldig dan ??


Ja, die waren onschuldig en het waren er beslist niet een paar.
Emoticon: Nooo
Schandelijk dat je daar zo achteloos over doet.


- Let us live simply so that others may simply live -

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

De eerste democratisch gekozen president van Indonesia SBY, een keurige man, met een gebeitelde smile, waarmee hij krampachtig populair mee tracht te doen heeft weer eens blijk gegeven van zijn ergste mankement nl. besluiteloosheid. Hij heeft de beslissing om ex-president Soeharto van rechtsvervolging te ontslaan opgehouden, omdat er teveel pro & contra's zijn. Afgelopen vrijdag wilde hij ook al niet beslissen om dezelfde reden. Het besluit ging toch de deur uit, maar wordt nu weer teruggefloten door de Nummer 1 van dit land. Wat moet in land in diepe crisis eigenlijk met zo iemand ? Hij wordt met de dag impopulairder. Was er bij zijn aantreden nog sprake van een populairiteit bij 80% van de bevolking, er zijn nu nog slechts 40% die hem de meest geschikte man voor het leiden van deze Republik Pisang achten.Hij is niet in staat gebleken om de steeds verslechterende ekonomi in een opgande lijn te krijgen. Hij heeft helemaal geen verstand van geld, want ex-militair. Vlak voor zijn vertrek naar het Midden Oosten voor een staatsbezoek 2 weken geleden benoemde hij nog zijn zwager op 1 van de hoogste militaire posten, dat terwijl er 5 kandidaten waren, maar de zwager was de meest geschikte. Was er verleden jaar nog dat akkefietje van die zoon van m die in glinsterende rijkdom in het Paleis te Bogor in het huwelijk trad. De tweede man, Jusuf Kalla wordt steeds machtiger, een zakenman, die alles van ekonomi afweer, want hij is een van de rijkste mannen van Indonesia, en dat nog eens met allemaal eerlijk verdiend geld. Het moment is mischien gekomen om de dagen van SBY af te tellen, hij is dan wel hard bezig om de korupsi aan te pakken, en worden er met de regelmaat mensen in het kader hiervan gearresteerd, echter het tempo geeft aan dat het nog wel 50 jaar kan duren voordat ze allemaal zijn opgepakt. Intussen klagen de Indonesiers steen en been over de moeilijke tijden. Van enige planning is er ook geen sprake, hij doet maar wat, helaas wordt het voor hem steeds moeilijker om zijn hopeloze falen verborgen te houden.

Gruces

Even iets erectieficeren: Ik had dit bericht uit het Kompas van vandaag, maar het gaat over de twijfels die SBY vrijdag had. Er zijn gisteren geen kranten verscheben vanwege Hari Raya Waisak, vandaar dat ik even mistastte, sori.londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 14-05-2006 10:33 Hilmar wrote:
Tomysu schreef: . En ja af en toe werden er weer eens wat dode zwemmers in een kali gevonden maar waren die zo onschuldig dan ??
Ja, die waren onschuldig en het waren er beslist niet een paar.
Emoticon: Nooo
Schandelijk dat je daar zo achteloos over doet.


In het algemeen staat de Indonesier veel achtelozer t.o. leven en dood dan de Nederlander. Een (mensen)leven lijkt hier veel minder waard. In de geschiedenis van dit land zijn er vele voorbeelden van immense moordpartijen.Als ik bijvoorbeeld lees dat in NL het hele weg- en treinverkeer bij een stad wordt stilgelegen om en paar ganzen te laten oversteken lach ik me wezenloos (denk meteen even aan de ganzenterreur in Amsterdamse parken en plantsoenen) wel lief hoor, maar o zo naief Emoticon: Shinymashil
Gebruiker
User icon of mashil
spacer line
 


On 14-05-2006 10:50 londoh wrote:

...


.Als ik bijvoorbeeld lees dat in NL het hele weg- en treinverkeer bij een stad wordt stilgelegen om en paar ganzen te laten oversteken lach ik me wezenloos (denk meteen even aan de ganzenterreur in Amsterdamse parken en plantsoenen) wel lief hoor, maar o zo naief Emoticon: Shiny


Dat is dan ook wel weer het uiterste Emoticon: Smile Heb 't zelf nog nooit meegemaakt of gezien, maar das een ander verhaal. Maar moet zeggen dat ik me inderdaad ook best klote voel als ik na een fikse regenbui een paar kikkers plat rij met me motor die echt precies naar voren springen als ik voorbij rij. Emoticon: Sadley Zelfmoord? Zijn ze het leven in de desa's zat? Ik weet het niet, het zou wel schelen in mijn schuldgevoel. Emoticon: Sadley Gelukkig nog nooit een kip, want dat zou dan toch weer zo'n 30.000 rp gaan kosten en je moet de zooi zelf opruimen...


- Let us live simply so that others may simply live -

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Wat te denken van de tradisi om de tikus (ratten) die des nachts gevangen zijn, op het asfalt neer te werpen zodat ze door het verkeer plat gereden kunnen worden.
En dr zijn wat ratten in Indonesia, meer dan mensen. In het algemeen zijn ze hiero erg sadistisch met dieren. Prefereer ik toch het naieve Nederlandse gedrag. waarschijnlijk in mijn jeugd overgehouden van het "eendjes voeren" in het Vondelpark. In die jaren hadden de eenden de grachten nog niet ontdekt, die ze nu moeten delen met de eerder genoemde ganzen, waterkippen, zwanen, futen en meer dat zwemt en roeit en ons altijd weer boeit.

Gruceszieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Londoh schreef

Vondelpark. In die jaren hadden de eenden de grachten nog niet ontdekt, die ze nu moeten delen met de eerder genoemde ganzen, waterkippen, zwanen, futen en meer dat zwemt en roeit en ons altijd weer boeit.

Kan je zien hoe in het dierenrijk al die multicult heeft plaats gevonden in Holland Emoticon: Worship


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

AnisJ
Gebruiker
User icon of AnisJ
spacer line
 

Londoh yth.,

Het valt mij zo tegen van iemand die 'interessante' artikelen schrijft, zo hůůg opgeeft over Suharto ...... die zogenaamde 'interesse' van het volk, is dat niet hetzelfde, als het eigene in de mens om te overleven 'ga je meehuilen met de wolven in het bos' .... maar dat wil nog niet zeggen dat je ůůk een wolf bent met de wolven in het bos.
"Als je al zolang in INDOSnesos woont dien je dat toch te weten ......."
Je weet toch wel dat het leger nog steeds 'oppermachtig' is met de 'veiligheiddienst(en)' ...... neem de 'kwestie Munir' als een tegenwoordig voorbeeld ......
Ik vraag mijzelf af wanneer men in INDOnesia Suharto, als een ordinaire 'landverrader' durft te (ver)oordelen ...... die altijd zijn hand in de schatkist van het land had .........


'Ahu kura ahia, mansia nia'

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Als je Soeharto een landverrader gaat noemen, kan je Beatrix ook als gepermanente hoer betitelen, Johan Cruijff als een slechte voetballer die beter kan lullen, Balkenende een pisbakkenrukker en nog veel meer. Natuurlijk is het Indon. leger oppermachtig, die hebben Indonesia bevrijd en toen die machtige positie verkregen, dat is historisch gegroeid. Als men het aan Soekarno had overgelaten was er niets van het land terecht gekomen. Misschien een grote hoerenkast. Ik denk dat jij met de koetjes in de poklder mee boet

AnisJ
Gebruiker
User icon of AnisJ
spacer line
 

J/u kunt ůůk 'alles wat krom is recht praten' , zeg Emoticon: Devil Emoticon: Devil Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Als u verder doorredeneerd, dan heeft het ůůk geen zin in Mokum te wonen, waarom niet in Jakarta/kota ???


'Ahu kura ahia, mansia nia'

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


Die man (soeharto) is al veroordeeld door het volk.
Heeft zijn gezicht al lang verloren , alleen nog niet veroordeeld door de rechtbank.
Trouwens wat zal er dan gebeuren als hij voor de rechter komt en wegens gebrek aan bewijs (overtuigend bewijs) vrijgesproken wordt .

Je kan hem beschuldigen over de "moorden" op de Komunisten , maar er is een groot verschil tussen beschuldigen en bewijzen.
En hij heeft ook een bijdrage geleverd aan de NKRIin zijn presidentschap.
Als militair werd er ook vragen gesteld over zijn rol in zijn Yogya tijd.
Als je gaat googlen kan je het ook vinden.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,422,753 pageviews Een website van indahnesia.com