Visum zonder reisschema, terugticket jakarta, heen onbekend


 Subforum Het visumgebeuren 
63 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

In mijn oude tijd (heel erreg froeher kan je rechten studeren via KUR(Kring Utrecht Repetitoren , weet niet of ik her goed schrijf , moeilijke woord - sysah dese).1 keer per week , op zaterdagen of op een avond kan je de meester titel halen.
Binnen 1 jaar kan je je kandidaat halen.
Werd ook grapjes gemaakt dat je af gaaat studeren als meester in de gerechten.
Je heb in holandia ook HBO LOI of NTI .
Een MBO diploma , (geen certifikaat ) kan geen garantie geven dat je geplaats kan worden bij een bekende akademie , bij Udayana .(universiteit) kan je gewoon vergeten.Of moet het een nep akademie of nep universiteit zijn zoals universitas bengawan solo uit Surakarta.
Een hollandse MBO is een SMKA(Sekolah menegah Kejuruan Atas , kan mss toegang geven aan in een onbekende akademie (wel erkend maar waardeloos . )
Ben benieuwd of je in een bekende akademie kan studeren.
Wees voorzichtig met fancy opleidingen (de indonesiers zeggen dan ooh ---ze studeert aan een akademie (d)jonkok. )


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

DeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

Sidia,

Had wat verkeerd getypt: ik heb namelijk een diploma voor voorgezet onderwijs en een certificaat aan het MBO. Dit is de school: http://www.isi-dps.ac.id/denah.html en deze is de opleiding: http://www.desain-isidps.com/deskomvis.html Het is een instituut - zelfde waar ik ook eerst heen ging in Holland. Je kunt de info op de sites lezen.

Udayana trekt me niet,, tenminste de opleidingen niet. Om Bahasa Indo te leren ok, maar met die prijs die je daar betaald voor de course, neem ik liever een prive leraar ofzo (als voorbeeld, niet dat ik het echt ga doen). Belachelijk die prijs: $815,- voor een semester of minder zelfs.

Ken t woord jonkok wel van jonkok meju Emoticon: Nice


Een ding, en dat zie je dan weer hoe gemakkelijk de jongeren denken over geld wat eigenlijk is van de belasting betaler.
Ik wil niet aan politiek correctheid doen want zo heilig ben ik ook weer niet,als ik de belasting kan ontduiken zou ik het ook wel kunnen doen maar helaas ik heb geen bedrijf of wat dan ook dat te kunnen.


Mijn schuld die ik van de studiefinanciering heb wordt omgezet in een lening en moet pas over 2 jaar maandelijks terug betaald worden. Ik probeer het nu zoveel mogelijk terug te betalen, zodat ik later er geen problemen mee krijg.
Ook nog een andere reden dat ik niet naar NL terug ga: ik ben bang dat een groot deel van het eerlijk verdiende salaris die ik hier in Swiss krijg moet geven aan de belastingdienst in NL. Ik heb van velen gehoord die terug keren naar hun eigen land dat moeten doen, terwijl ze in het land waar ze werken al zelfs belasting betalen. In Swiss betaal je aanzienlijk lager belasting dan in Nederland natuurlijk. Naast Finland is NL 1 van de hoogst belasting betalende landen.

Oh en Zieleffe, zal wel leuk zijn om je eens tegen te komen in Bali - ken namelijk helemaal geen Nederlanders die daar wonen.

Sampai jumpa!

Dewikiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 

We zouden eigenlijk met de vaste club "forumvrienden" een emigratie-adviesbureautje moeten oprichten voor iedereen die plannen heeft om naar Indonesie wil vertrekken . Ik denk niet dat er een site is waar je meer nuttige info kan vinden over Indonesie dan op dit forum Emoticon: Wink


Gracias. Sama sama

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Ik wil wel de remigratietak in Indonesia wel doen, 80% keert binnen 5 jaar terug, geestelijk gebroken. Volgens zeggen ben ik heel goed in het opvrolijken van mensen. Krijg het straks weer druk in NL Emoticon: Yes!Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Remigratie-consulent Londoh, ik zou de bordjes vast laten maken, valt vast een leuk zakcentje mee te verdienen in Nederland.londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Ik zal me alvast onder een andere naam op dit forum presenteren met alleen maar positieve berichten en meteen een opvangcentrum in NL opzetten met een groot pak subsidie van Verdonk. De heraanpassing en reintrigratie van Nederlandse burgers in de Nederlandse samenleving. Goudgeld Emoticon: I love itsidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 14-05-2006 21:04 kiwimave wrote:


een emigratie-adviesbureautje moeten oprichten


Ya zie me al OmSid als kont-sultan .
Spreek klein beetje belandanees, beetje indonees, jakartanees , sundanees, javanese .
pokoknya beres , ahli in allerlei zaken.
Geen problemen met huisvesting , vergunning ?
Tanggung beres., hebt veel neven.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

DeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

Nou beste emigratie consulenten; hier dan nog een paar vraagjes:

ik kreeg dus van een goede vriendin van mij die uit Spanje komt en op Bali verblijft een berichtje dat t 6 maanden duurd voor de procedure van een KITAS, dus in die tussentijd moet je dus een Socio Visa nemen.

Maar in Singapore is het weer anders. Je kunt je daar voor een studenten visum aanvragen, deze staat geloof ik ook als KITAS bekend:
http://www.kbrisingapura.com/e(...)r_visa4.php?lang=eng

Het duurd slechts 3 dagen. De requirements vind ik een beetje vaag,,, want Tuti & Jan had een half blad vol met spul dat je moet afgeven aan de ambassade. Dit zijn slechts de requirements van Indo ambassade in Singapore:

1. Completed visa application forms (Temporary Stay in Indonesia-Yellow Color).
2. Two colour passport-size photographs
3. Original passport
4. Approval from Jakarta Immigration Head Office

Het duurd slechts 3 dagen totdat alle papieren in orde zijn. Via een agency gaat het allemaal veel sneller lijkt mij. Maar alsnog heb ik het voorgevoel dat hier en daar wat dingen niet kloppen qua papieren die ik moet laten zien en moet meenemen. Wie weet hier meer over?

Oh ja, en wie kent er in Singapore een goede agency? Ik heb hier een telefoon nummer van een mr. Malik Yuso en Ismail Hamdan. Zei vragen $170,- voor Socio Visa binnen 1 dag. Wie kent andere?

Oh ja en ipv bij mijn moeder's huis te verblijven in Denpasar, heb ik toch maar besloten om op mezelf te gaan wonen. Ben zelfstandig en oud genoeg om voor mezelf te zorgen (hey ja, ik ben een nanny dat zorgt voor een heel gezin met ouders die 2 linker handen hebben! De man heeft zelfs gezegd dat ze niemand zoals mij kunnen vervangen. Leuk compliment al zeg ik het zelf Emoticon: Nice ). Er zijn hier en daar genoeg goedkope huur huisjes in Denpasar zelf. Een slaapkamer, woonkamer (al hebben de meeste huisjes dat niet), badkamer en keuken is prima voor mij. En dat grote huis van m'n moeder is toch alleen maar hoop schoonmaak werk, heb daar helemaal geen zin in Emoticon: Nice

Alleen de grote vraag is of mijn familie op Bali er mee eens gaat worden als ik op mezelf ga wonen. Nah, jullie kennen dat wel dat hele families bij elkaar wonen: opa, oma, broers, zussen, vaders, moeders, tantes ooms,, weet ik veel, je kunt zo gek niet bedenken! Gelukkig is het bij m'n vriend z'n familie niet zo - iedereen lijdt z'n eigen leventje, maar ze geven wel om elkaar. Ik had pas geleden van mijn vriend gehoord dat hij nu wat closer is geworden met zijn moeder dankzij mij. Vond het wel een eer,,, heheheh,,, Hij heeft full-time job en probeert eindelijk een eigen bedrijf op te zetten. Nu alleen de klanten zien te vinden uit het buitenland - tis export waar hij zich in gaat verdiepen. Als het goed draaid, dan zit er zeker een goede toekomst in. Emoticon: Smile

Ik ga het denk ik als half expatriot -half Indo/Balinees erg moeilijk krijgen met het leven op Bali. En dan bedoel ik dus alleen door mijn familie - die maken mijn leven zo gigantisch moeilijk! Emoticon: StupidTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Dewi,
Ik heb de website van de Indonesische Ambassade eens bezocht en inderdaad bij punt 4 word verlangd:
Approval from Jakarta Immigration Head Office
Als je dan die toestemming van het hoofd van het immigratiekantoor wil krijgen kom je weer uit bij dezelfde lijst die ik liet zien.
Ik en veel mensen met mij zouden graag willen dat het zo eenvoudig was.

Ik heb hier een telefoon nummer van een mr. Malik Yuso en Ismail Hamdan. Zei vragen $170,- voor Socio Visa binnen 1 dag.
Die mijnheer Ismail Hamdan heeft al een paar keer voor mijn visa gezorgd en levert gewoon hetgeen hij belooft.
Als je op de website van de ambassade kijkt betaal je S$ 70 (Seventy Singapore Dollars) aan legeskosten.
Die mijnheer Ismail zit daar niet uit liefdadigheid, hij werkt trouwens voor een stel visumkantoren in Bali en de vraag is of hij jou wel wil als klant als je hem rechtstreeks benaderd.
Bij mijn werkvisum betaalde ik hem S$ 210 (november 2003) de legeskosten voor de ambassade zijn S$ 110 (One Hundred and Ten Singapore Dollars)
Dus zijn service kost S$ 100, daarvoor hoef je niet eens persoonlijk naar de Ambassade.

Je hebt natuurlijk de vrijheid om het zelf te regelen, de vraag is of je dan goedkoper uit bent, ik had destijds maar 1 overnachting nodig en met het Social Budaya zelfs binnen een dag, 's morgens de eerste vlucht naar Singapore en laat in de middag weer terug.

Wat je verder schrijft over waar te wonen is iets waar je zelf over zal moeten beslissen, mijn gevoel is dat je erg twijfelt, ik denk dat niemand op dit forum jou daar mee kan helpen.
Succes,
Jan

P.S, De Approval from Jakarta Immigration Head Office word rechtsteeks per telex naar de Ambassade die de aanvrager zelf bepaald gestuurd, die krijg je zelf niet eens te zien.DeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

Dus lekker 9 punten volgen,, hmz,,, Ik weet zeker dat mijn voorgaande school van het Voorgezet Onderwijs niet helemaal mee wilt werken. Met de medewerkers van de MBO opleiding heb ik nog steeds contact mee en helpen me altijd prima. Die eikels van het Voortgezet Onderwijs replyen nooit op mijn mail, dus het wordt tijd dat ik die stelletje idioten ga bellen. Ik weet nog goed wat voor een klote school dat was, nu hebben ze een nieuw management en tis veel erger geworden dan eerst - dus ik ga er maar goed voor zitten!

Als ik de punten zo doorlees kom ik op het volgende neer:
Document from the applicant:
1. Ja
2. Ja, alleen hier in Swiss ben ik dan meer als 200 frank kwijt voor die stel kut foto's (en dit is geen grap, want voor 2 foto's van 4x6 [wat al een speciale formaat is voor de Swissen hier Emoticon: ] betaal je namelijk 50 frank).
3. Heb er al 1, maar moet t nodig weer aanpassen (heb jullie approval dan nodig of die wel lekker in elkaar zit)
4. WAAR HAAL IK DIE IN SWISS VANDAAN???!!! Dat moet ik toch echt ff aan de buren vragen,,,
5. Dit moet wel lukken (als ze mee willen werken)
6. Een report book,,, ik vraag me af of ze die van mij nog uberhaupt nog wel hebben,, ze worden na een bepaalde tijd weggedaan Emoticon: Stupid
7. Gaat ook lukken
8. Waar haal ik die vandaan?
9. Die moet ik natuurlijk weer persoonlijk bij de gemeente ophalen,,, Emoticon: So funny

Ik heb mijn vlucht naar Singapore gister alvast geboekt, maar nu ik zo al die regels weer lees,,, ik kan gelijk al niet meer slapen. Oi,, ik heb nog 5 weken de tijd. Gaat dit lukken mensen? Emoticon: Frustrated

Ik zou die visum graag zelf willen regelen, maar ik heb er zo'n hekel aan als die mensen bij de ambassade mij vragen gaan stellen. Ben bang dat ik dan iets verkeerds zeg. Dus liever via een agency. Heb met Ismail gesproken via phone, klonk als een aardige vent, dus als jij zegt dat hij z'n zaakjes voor elkaar krijgt, geloof ik het graag.

En ik maak het me nu echt zelf helemaal moeilijk nu ik in het buitenland zit. Het was allemaal veel makkelijker geweest als ik nog in NL was. Maar heb geen zin om iedere keer op en neer te gaan reizen voor een stel zooitje papieren. Die foto's hoop ik toch dan echt in Singapore te gaan maken. Want in Swiss betaal je gewoon belachelijke prijzen. Daarnaast moet je denk ik dan foto's hebben met een rode achtergrond - dan vraag ik me af welke fotostudio dat wilt doen. No way dat ik ze hier laat maken!

Over zelfstandig op mezelf gaan wonen: ik heb zelf geen twijfels, ik heb alleen twijfels wat mijn familie erover gaat vinden. Mijn moeder denkt dat ik een vuile egoist ben als het hier om gaat (land uitgevlucht, mijn eigen gang gaan) - dat ik altijd om mezelf denk, maar wat ze niet weet is dat ik altijd aan de medemens denk - ik vraag meestal om approval van anderen wat zij ervan vinden. Ik moet daar maar eens mee ophouden denk ik, want je leeft eenmaal je eigen leven en jij bepaald wat het beste voor je is.DeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

Goed en slecht nieuws,
Kreeg vandaad het een en ander te horen. Eerst het slechte nieuws dan maar:

Mijn vriend ging dus langs bij die school en ontmoete iemand die voo de foreign students verzogrd. Dit zei hij allemaal:

1. Foreign student will NOT have a degree when they take a college there
2. Foreign student will only achieve certificate from the college, NOT a bachelor degree that achieve by local students
3. Foreign student must pay US$600 for 1 year.
4. Social visa is a must
5. Foreign student can entering the class anytime after everythings complete, such; form, visa, payment.
6. Foreign student only can get education for a year and can be extended, but still no degree

Lekker is dat,,, heb zelf al een certificaat, dus heb hier geen reet aan Emoticon: Eerie

Dan maar naar het goede nieuws. Ik weet niet of het toeval was dat ik dit allemaal vandaag te horen kreeg. Maar mijn vriendin schreef het volgende:

**Heb t toch maar ff gedelete - ben bang dat hier van die idoten zitten die ook in de baan zijn geinterreseerd**

Of ik kans maak? Ik hoop het tenminste! Ik weet in ieder geval dat ik de dingen kan waarnaar hij vraagt. Emoticon: Smile

Het wordt toch maar een Socio Visa ipv student visa. Dan kijk ik daar rond naar scholen werk etc. en hoop wat te kunnen regelen zonder dat ik weer naar Singapore moet.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 16-05-2006 14:49 DeeCee wrote:
1
Lekker is dat,,, heb zelf al een certificaat, dus heb hier geen reet aan Emoticon: Eerie

.

Wat een akademi seh .Wees blij dat je er niet in trapt.
De meeste kritische indosenier zal zeggen , sekolah(akademi) kurang jelas.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het wordt toch maar een Socio Visa ipv student visa.
Ik denk dat het een verstandige keuze is om voor een Socila Budaya te kiezen, in de 6 maanden heb je ruim de tijd om verder te kijken voor een visum voor langere tijd.
Verder wil ik je het advies geven om niet alle nieuws met ons te delen, er kunnen wel eens bezoekers van dit forum zijn die het niet zo leuk vinden om te lezen over die sollicitatie.
Mocht je gaan werken op een Social Budya is het gewoon linke koek, werken is met dat visum gewoon verboden en nu het wat toerisme betreft rustig is in Bali hebben wordt er flink gecontroleerd.
Als je eenmaal het land uitgezet word met een rode stempel in je paspoort kan je het in de toekomst wel vergeten, op de luchthaven zijn ze die pittige dame uit Nederland nog niet zo snel vergeten omdat je daar als eens voorstelling hebt gegeven.
Succes,
Jan

kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 

Inderdaad de rode stempel , ik heb er zelf gelukkig geen ervaring mee maar ken wel iemand die op deze manier Indonesie uit is gezet. Toen heeft hij dus het paspoort als verloren opgegeven bij politie in Nederland en een nieuw blanco paspoort gekocht, 3 maanden later zat hij weer in Indonesie.

Helaas, tegenwoordig bestaat er in Indonesie tegenwoordig ook zoiets als internet en is dit moderne stukje techniek zelfs in de "visi en misi" van het department of immigration doorgedrongen, op ieder douanecheckpoint in CGK en DPS staan nu in ieder geval computerterminals waar de douaniers naam en geboortedatum checken....je komt er dus niet meer in!!

Wil je met een rode stempel alsnog dolgraag Indonesie in rest je nog maar een mogelijkheid: illegaal de grens met Indonesie oversteken, achterop de ojek van Kuching naar Sambas op Borneo bijvoorbeeld... op eigen risico en als ze je aanhouden is het enkele reis rumah pro deo Emoticon: Wink


Gracias. Sama sama

DeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

De rode stempel ,,, Zoals jullie weten werd ik gepakt toen ik tegen de immigratie vertelde dat ik ging werken zonder een werkvisum (in Canada, niet in Indonesie). UIteindelijk lieten ze me gaan en kreeg een maand de tijd om Canada te 'exploren' en dan weer terug moet keren naar m'n land. Alsnog ging ik werken en ben nooit betrapt. Ik was helemaal vergeten om me bij de immigratie af te melden voordat ik het land uitging. Ik stond zelfs bij de immigratie, maar werd weggestuurd, omdat ik m'n bagage eerst moest afleveren. Helemaal door de zenuwen ben ik gewoon vergeten om terug te gaan naar de immigratie, dus ik weet niet wat er gaat gebeuren als ik weer eens naar CA ga Emoticon: So funny

Maar nu ik voor de Socio ga, heb ik in ieder geval stappen van plannen gemaakt. Het wordt dan niet werken (en zeker niet nu ik al deze verhalen hoor), maar eerst goed rondkijken en wie weet sla ik aan de haak bij een garment of grafische/webdesign bedrijf of een school. Zo niet dan ga ik het land uit (zoals eerder verteld) en probeer het later ooit weer een keer. Maar ik keer ZEKER NIET terug naar NL!

Pft, in Swiss was het knetter makkelijk om een visum aan te vragen. Kom je uit de EU en wil je werken in Swiss, maar je hebt daar nog geen werk - dan krijg je alsnog binnen een week gewoon een werk visum en dan kun je overal werken waar je wilt (omgedraaid kan ook natuurlijk). Ging het maar net zo makkelijk in Indo, dan was iedereen happy. Emoticon: SmileTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ging het maar net zo makkelijk in Indo, dan was iedereen happy.
Ik denk niet dat iedereen daar senang mee zou zij, de Rupiatjes zullen door heel wat personen node worden gemist!!
JanDeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

Ik weet niet of het normaal is dat een bedrijf geld moet betalen voor de regering van degene die uit het buitenland komt en bij een bedrijf werkt (daarmee bedoel ik in andere landen). Ik vraag me af of mijn baas dat ook moet doen hiero of op de rest van de wereld. Zeker echt weer typisch Indonesisch. 1jt per maand klinkt niet veel, maar in Indo berippen is dat zeker wel!

Ik ga er denk ik maar weer een nachtje over nadenken,,, Emoticon: Yeah right!

TRUSTE!

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Ik ben 2 keer Indonesia uitgedonderd, 1 keer wegens overstay en 1 keer werd er door het Direktorat Jendral Imigrasi beweerd dat ik overstay was, mijn paspoort was gestolen. De eerste keer zat ik binnen 3 dagen weer in het land de tweede keer ben ik naar NL gegaan en ben met een nieuw paspoort Indonesia binnen gekomen. Maar dat was 1990'er jaren, nu met de komputerisasi is alles veel lastiger geworden. Hoewel voor iemand met een beetje hersens zijn de systemen vrij doorzichtig en uitwegen zat. Je moet wel iets heel ergs gedaan hebben eer je een rood stempel in je paspoort krijgt. Maar werken op een verkeerd visum zijn ze, terecht, zeer fel op. Ik kende iemand die op een VSB werkte, dacht dat ie de 'grote menir ' hier was en had opzichtige visitekaartjes laten drukken, waarop hij zich managing director noemde, dat leverde een rood stempel op Emoticon: Laugh out loudDeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

Laten we eens kijken wie het meest uit Indo is gedonderd en weet terug te komen,,, lol Hoogstwaarschijnlijk willen ze ook nog de irisscan invoeren, gaat helemaal moeilijk. Of je laat weer nieuwe ogen inbouwen, zoals in de film met Tom Cruise met die 3 meisjes die toekomst konden voorspellen in de crime scene (ben titel vergeten). Emoticon: I love it

Vandaag weer nieuws van m'n moe gehad:
Voor de sponsor brief is het toch beter om via m'n oom te doen. De immigratie zal raar opkijken als ik familie in Bali heb, maar dan niet bij m'n familie verblijf. Dus het komt er toch op neer dat ik dus wel in m'n moe's huis moet verblijven.

Nah goed, maakt niet zoveel uit. Ik blijf niet stil zitten als ik daar eenmaal in dat huis zit. We gaan een bord uithangen in de corner van een gang met daarop 'kamers te huur'. Zijn op dit moment brak (tenminste muren moeten overgeschilderd worden, plafond en dak moet worden gefundeerd - hadden ze aan het begin niet gedaan toen het huis werd gebouwd Emoticon: Frustrated ), maar in die tussentijd verhuren we t en knutselen we eraan (ik heb toch tijd zat, dus waarom niet?). Mijn kamer heeft de beste view van heel t huis en nog een kleine binnentuin ernaast (moet ook aan gewerkt worden) en dan nog een badkamer, dus als dit opgeknapt is - is het absoluut waard om het te verhuren, want tis helemaal een prive gedeelte (deuren kunnen op slot).

Verder kreeg ik van mijn moeder de opdracht om 3 kleine tempels bij haar huis neer te zetten, omdat haar huis "gereinigd" moet worden. Ze loopt al een heletijd te klagen dat het financieel niet goed gaat, vanwege dat die tempels niet bij haar huis staan. Nah goed, dan zet ik ze wel neer, kijken of het later nog wat financieel uitmaakt,,,

lol,,, ik zou gewoon een nieuwe topic kunnen openen over wat er allemaal gaande is in dat toekostige Indo leven van me Emoticon: Stupidlondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 18-05-2006 00:19 DeeCee wrote:
lol,,, ik zou gewoon een nieuwe topic kunnen openen over wat er allemaal gaande is in dat toekostige Indo leven van me Emoticon: Stupid


Moet je doen Meis, vast een doorslaand succes. Onder de titel "Mimpimu dan Mimpiku", allerlei fantasien, dromen en spekulasi over Indonesia, daarbij totaal eraan voorbijgaand wat er werkelijk in Indonesia gaande is. en nog eens door een vrouw geschreven. Er is een zwaar tekort aan vrouwvolk hiero. Al die kerels hier gaan liever op de Javaanse kut Emoticon: Shiny Die perempuan denken "diam adalah mas" en geven (helaas) nooit commentaar, ze dromen zich liever rijk.

Met grote belangstelling zie ik naar je fantasietjes uit

Gruces

Lonsidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 18-05-2006 00:19 DeeCee wrote: [

We gaan een bord uithangen in de corner van een gang met daarop kamers te huur.

Moet je doen , een grote bord hangen.
Zimmer frei./ kamer te huur
(u kan ook hier pinnen.)
1 uur later komt de banjar of pak polisi vragen of je pergunning hebt.
Of je HGB , izin dari blangwir(brandweer) etc etc.
En dan vragen ze gelijk welke visum je hebt , oh ibu tidak ada izin kerja ? Tidak ada , wah ini bisa Rode stempel. Moet wel op de naam van je vriend , maar toch zitten de legale hotels te loeren op illegale kamer / villa verhuurders.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

DeeCee
Gebruiker
User icon of DeeCee
spacer line
 

Oh? Kom ik zo over dat het dromen zijn? Dromen is een totaal ander ding dan een goal. Een goal is het waarmaken ervan, een droom is een vergezocht iets.

Ik ben niet zo'n dromer, ik maak dingen waar. Emoticon: Shiny

Heb zo'n hekel aan als mensen hun 'dromen' vertellen, maar ze doen er geen reet aan en dan blijven klagen waarom het niet komt. Beweeg die kont dan ff! lol

Maaf Sid, ik bedoelde niet via mij, maar via mijn oom dus. Hij gaat de kosten vangen etc. ik HELP alleen met het opknappen zonder daarbij geld te ontvangen. Een soort van vrijwillgerswerk voor een beter bestaan voor Indonesische gezinnen Emoticon: Nice

Een HGB heb je niet nodig als het gewoon een huis van jezelf is. Mijn mam heeft het huis laten maken (grond gekocht, huis erop gebouwd) en heeft Indo paspoort - huis staat op haar naam geloof ik of op die van mijn oom,,, doet er niet toe. We, ik bedoel, hij kan het gewoon verhuren.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,461,763 pageviews Een website van indahnesia.com