Poncke Princen


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
58 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
henky
Gebruiker
spacer line
 

Kiwimave, oordeel toch niet zo kortzichtig met de opmerking dat onze jongens de andere kant uitkeken!. Dat is echt een klap in hun gezicht. Kijk eens naar de leeftijd van die jongens. En een retorische vraag Emoticon: Bye bye at wisten zij van de situatie? Verplaats je ook eens in die tijd. Het is makkelijk oordelen. Verdiep je eerst eens in de situatie voor je met dit soort uitlatingen komt.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 12-02-2009 22:53 henky wrote:
Poncke Princen altijd weer onderwerp van discussie.

En toch heb ik een vreemde smaak in mijn mond als ik de rol van P.P las hoe hij zijn landgenoten(medesoldaten) verraadde .
Voor zo' n persoon met judasrol heb ik geen " respect" .bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Twee figuren, die de aandacht krijgen, P.P en Westerling……….van die tijd.
Maar toch te weinig gedocumenteerd materiaal,
http://home.iae.nl/users/arcen(...)/NedIndie/poncke.htm

http://www.kirstenvos.nl/categ(...)dische-nederlanders/

Om Sid je mening heeft enorme vooroordeel in zich,
Je zou eerst die film moeten gezien hebben, dan kom je tot een andere oordeel.
Wat zou u doen als je vrouw vermoord is door je kameraden?
Neen er heeft daar, een vies spelletje gespeeld geweest, zowel politiek, als in de lande zelf.
gezien het zwijgen van de knil meerderheid, en het niet openbaren van gebeurtenissen.

Nou het is niet kortzichtig te noemen,Henky, het is de ondeskundigheid van ons onwetendheid, door de veteranen zelf veroorzaakte stilzwijgen.
Geloof mij, dat ze heel veel hebben meegemaakt,waardoor er zekere velen getraumatiseerd waren.
Maar ze zijn niet eerlijk geweest door schuld van de toenmalige regering, die het volk, ons dus, op een verkeerde mannier hebben voorgelicht.
Ik merkte ook, dat mijn oudere wijlen broer, niet los liet over die tijd.
Hij heeft stilzwijgend alles mee het graf meegenomen, zelfs zijn kinderen weten niets van die tijd.

En kijk als we er van hadden geleerd, dan hadden de nu zittende regering met Balkenelende, van het CDA, door invloed van NAVO Generaal De Hoop Scheffer die dat ook mede bedacht had, als minister van Buitenlandse zaken , niet weer verkeerde beslissingen gemaakt.
Want nu komen er ook steeds meer jongens, en meisje terug met trauma’s uit Afghanistan, cebrenica.
Daar gaan ze totaal aan voorbij, ze beseffen niet wat er de gevolgen zijn, en dat goed weten in te schatten.
Ze wilden goede sier maken bij Busch, dat noemt men, eigen trots eerst, niet willens, en wetens, te willen toe geven, dat die missie, die vooral militairen in een oorlog situatie brachten.
Ik noem dat christelijke dwalingen van de grootste orde, want juist zei zijn te veel uit hun geloof zo sterk om even te laten zien wie ze zijn.
En wie blijft met de trauma’s zitten juist ja Truus,en Jan met die groene, en zwarte baretten………….. Emoticon: Frustrated Emoticon: Very funny Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

barimuchtar
Gebruiker
spacer line
 

Mooie blog, Dangdude. Ik heb uw verhaal over de Istiqlal moskee gelezen. Wat die Mr Herman doet is niet goed voor de ontwikkeling van het toerisme. Daarmee jaagt hij de buitenlandse toeristen weg. Die lui die denken gewoon niet na. Als ze de toeristen goed behandelen, komen ze terug en met nog meer mensen. Hoe meer toeristen komen hoe beter het wordt voor de economie van het land. Jammer he. Er is zoveel potentie in dat land.dangdude03
Gebruiker
User icon of dangdude03
spacer line
 

Leuk, Barimuchtar dat je mijn verhaal ‘Een moskee op zondagochtend’ hebt gelezen. Eigenlijk ben ik die Mr. Herman erg dankbaar achteraf dat hij me dit verhaal heeft geschonken, hoewel ik me op dat moment als een geit in een lift voelde. Het verhaal dateert alweer van zo’n acht jaar geleden en het is slechts één van de vele malen dat ik me diep genaaid voelde in dat land. Eigenlijk zijn het iedere keer weer herhalingen geweest van hoe Mr. Herman te werk ging; eerst een vriendelijke inleiding, een zeer gezellige en vaak intieme sfeer opbouwen, waarna er op een zeker moment een gepeperde rekening gepresenteerd wordt. Ik heb eens een aardige jongeman ontmoet op Java die het leuk vond om mij als toerist rond te gidsen. We hadden veel plezier samen, ik liet hem de beste eetgelegenheden en hotels uitzoeken, ik stak hem in nieuwe kleren en zorgde voor zijn kretekjes. Maar toen Jakarta en het einde van mijn vakantie in zicht kwam werd mij een waslijst van onkosten gepresenteerd; zijn huur van een maand, wat hij in die tijd als masseur had kunnen verdienen, zijn vader moest voor een staaroperatie naar het ziekenhuis wat natuurlijk veel geld kostte en afscheidspresentjes hoorde er vanzelfsprekend ook bij natuurlijk. Veel mensen hebben het over het zachtaardige karakter en gastvrijheid van de Indonesiër, en dat klopt tot op zekere hoogte wel, maar inmiddels heb ik toch ook een andere indruk van de mensen daar gekregen. Vorig jaar heb ik een verhaal geschreven met de titel ‘Onbekende Streken’, een titel met een dubbele betekenis waarbij de nadruk op ‘streken’ ligt. Nu ben ik bezig aan een reisverslag met de titel ‘De pisang op Ambon’ wat er alweer op duidt hoe ik me behandeld heb gevoeld. Veel truckjes heb ik inmiddels wel leren kennen, maar de Indonesiër is slim en verzint er steeds weer nieuwe. Je zou je natuurlijk kunnen gaan afvragen waarom ik terug blijf komen en ik verdenk mezelf er wel eens van dat ik die moeilijkheden een beetje opzoek. De laatste keer ben ik vele malen opgelicht en eenmaal zelfs kon ik maar net voorkomen dat ik van mijn geld werd beroofd. Maar daar staan weer vele momenten van genieten tegenover en meestal kan ik er achteraf, net als met het verhaal van Mr.Herman, smakelijk om lachen. Je hebt gelijk dat dit voor de toerist geen goede zaak is, maar of men zich daar van bewust is betwijfel ik.

Om on-topic te blijven wil ik nog even kwijt dat ik PP niet als een Judas figuur beschouw. Wat zou een weldenkend mens daar in die situatie gedaan hebben als er oorlogsmisdaden gepleegd worden? De taferelen die we ook kennen van de Viet-Nam oorlog. Kampungs in de fik steken. Een gestoorde psychopaat als een Westerling die talloze onschuldige mannen in Zuid Sulawesi voor het vuurpeloton zette. Ga je daar als weldenkend mens gewoon met oogkleppen achteraan en volg je de orders op? Nederland had in die tijd net de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog achter de rug en leek daar inspiratie uit te hebben gehaald door in dat verre mooie tropische land de beest te gaan uithangen. Wat PP gedaan heeft is het meest menselijke wat ik me voor kan stellen. Misschien zou je het ook als muiterij kunnen zien. Als je het verhaal kent van de Bounty kan je jezelf goed verplaatsen in de muiters die het onmenselijke gedrag van Fletsher – de kapitein – zat waren en liever koers zette naar een tropisch eiland om daar een zachtaardig vrouwtje uit te zoeken en de schuit in de fik te steken. Ik ben het met Kimi (Kiwimave) eens. Als er toen meer weldenkende mensen als Poncke bij waren geweest was er veel eerder een eind aan die zwarte bladzijde uit onze geschiedenis gekomen.

henky
Gebruiker
spacer line
 

Wat een mooie links krijgen we aangereikt. Geweldig wat een informatie! Life is too short! Via de link van Zieleffe kwam ik nog op de volgende link : http://home.iae.nl/users/arcen(...)Indie/references.htm

TERDAD
Gebruiker
spacer line
 

Wassalam aan U allen,

Hier weer een mooie link over toen vroeger!

http://www.kukb.nl


INDONESIA ABADI - TETAP MERDEKA

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

91,692,870 pageviews Een website van indahnesia.com