Vriendin met een kind


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
71 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Ini Mini
Gebruiker
spacer line
 

Hallo wil effe mn verhaal doen ( lucht op hoop ik haha)

Heb al 2 jaar contact met een meisje op Bali, geboren op Java.
Ben al 3 keer daar geweest en ben echt gek op haar, en zei ook op mij.
Maar nu had ik 26 december een droom waar ik een heel raar gevoel bij had. Droomde dat ze een dochtertje had van vier, dus heb haar die droom verteld.
Maar tot mn grote schrik vertelde ze me dat het waar is. Het is een meisje, en ze leeft niet bij haar, maar bij familie wat daar vaker voorkomt.
Nu zegt ze wel dat ze nog steeds een leven wil beginnen in Nederland zonder haar dochtertje, maar ik weet niet of ik dat wel zo verstandig is.

Als je er wat van wilt zeggen graag, ben benieuwd wat een ander in zo'n situatie zou doen.

Voel me wel behoorlijk in de maling genomen haha
londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 17-01-2006 18:49 Ini Mini wrote:
Voel me wel behoorlijk in de maling genomen haha


Hoezo in de maling genomen? Er bestaat toch voor een vrouw geen verplichting om aan een man die ze nog niet zo lang kent mede te delen dat ze een kind heeft. Pas als er om gevraagd wordt, nou dat heb je gedaan en je hebt eerlijk antwoord gekregen, dus niets aan de hando zou ik zeggen. Dat een kind van een alleenstaande vrouw door familie opgevoed wordt is op Java de gewoonste zaak ter wereld.

Wat in zo een situatie te doen ? Als je verwachtte dat ze maagd was kappen en een andere zoeken, maar je zegt dat je gek op haar bent en zij op jou zodoende ook hiero niets aan de hand.

M.a.w. waar maak je je druk om ??

GrucesIni Mini
Gebruiker
spacer line
 

Ben er bang voor dat als ze hier in Nederland is, ze gaat verlangen naar haar kind. Iets wat mij meer dan normaal lijkt.
Ik weet wel dat het daar allemaal wat anders in elkaar zit als hier, maar toch.hapluck
Gebruiker
spacer line
 

Ini Mini je bent niet de enige, mijn vriendin heeft een zoontje van 4 jaar. Kunnen we die twee niet samen brengen? Ze heeft het mij wel direct verteld. Ook haar kind wordt door anderen opgevoed en ook zij wil, in eerste instantie op een toeristen visum, naar Nederland. Of het goed zal bevallen zonder haar zoontje dat zal de tijd leren.
Als zij niet in Nederland kan zijn zonder haar dochter dan kun jij toch naar Bali gaan? Of heb je daar nog niet aan gedacht.londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Vaak is zo een 'janda' er erg op gebrand dat dat kind een beter leven krijgt dan zijzelf, daar doen ze alles voor. In veel gevallen wordt zo een kind bij de eigen moeder ondergebracht, die het weer als eigen kind beschouwd en het niet meer afstaat. Klinkt misschien vreemd in jouw oren, maar heb ik veelvuldig meegemaakt.

Echter verder is dit een persoonlijke zaak, een kwestie van gevoelens en veel meer, ik meng me daar niet graag in. Wat is wijsheid ??

Grucesbassi
Gebruiker
spacer line
 

Heel stereotiep, maar vroeger, in Nederland, was dit vaak ook taboe, voornamelijk voor mannen, als de vrouw vertelde aan haar nwe geliefde dat ze een kind heeft, vaak werd toen of lieten de mannen hun geliefde dan vallen, en wilde ze geen relatie opbouwen, ik weet dat het wel kan, we hebben zelf een kennis waarvan de (meerdere) kinderen (van een andere man) nog steeds in Indonesie verblijven en studeren, dat gaat prima samen, echter in de toekomst zal je mogelijk ook wel gevraagd worden om bij te dragen in het levensonderhoud en studiekosten etc. van het kind, daarintegen kan je dus hier in Nederland weer belastingvoordeel krijgen (van ongeveer minimaal 800 euro), dus....
No problem, (of je moet er zelf een probleem mee hebben)
Wil je haar hiernaartoe halen dan is dit de eerste stap en al ingewikkeld genoeg, later als zij of jullie dat willen kun je haar hier ook naartoe halen (het kind) maar als zij er geen probleem mee heeft kan het kind ook in Indonesie blijven, we kennen namelijk ook een omgekeerd geval/situatie, waarbij zij met haar kind naar NL kwam, zij echter heimwee kreeg na ongeveer 9 jaar is zij teruggegaan en haar dochter blijft nog steeds bij familie hier en soms bij haar ex vriend, omdat de dochter al volledig geintregeerd is in NL.londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Ach dat kind is natuurlijk niet het probleem, want nooit gezien, het echte probleem zit tussen de oren van deze jongeman ,want er is een andere bok op de geit geweest. Emoticon: Shiny Zij is vreemd gegaan, maar dan voordat ze elkaar kenden ("ben echt gek op haar, en zei ook op mij", zij hij) gewoon onbewuste jaloezie, dat went ook wel. Een zeer bekend en veel gebruikt Indonesisch gezegde luidt : Tanpa kecemburuan tiada cinta. Emoticon: Angry

GrucesTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Heeft die vriendin niet een verrassing meer??
Om een kind te krijgen heeft een meisje in IndonesiŽ net als op de meeste plaatsen in deze wereld een man nodig.
Vaak zijn deze meisjes(vrouwen) nog getrouwd met een Indonesische man.

Als je vriendin vaak word begeleid door een manspersoon (haar broer) ben dan op je hoede.

Welke KTP (ID-kaart) gebruikt jouw vriendin, volgens de wet dient zij zich te kunnen legimenteren, in Bali worden vaak grote controles gehouden door de POLISI BANJAR dus die KTP heeft ze bij zich.

Ook dient die KTP normaal gesproken te worden afgegeven bij de security van het hotel waar je wil overnachten met je vriendin,het is mogelijk dat zo'n meisje snel even naar die security gaat en die man geld toestopt.

Heeft zij een KTP van Bali is het al raar, die KTP hoort te zijn van het district waar zij woonachting is.
Op die KTP staat de burgelijke staat:
1. Kawin = gehuwd
2. Blm Kawin = (nog) niet getrouwd.
3. Janda = weduwe (word meestal ingevuld bij echtscheiding)

Die KTP schijnt in Bali illigaal te koop te zijn.

Wil je haar naar Nederland halen komen de problemen, met het toeristenvisum valt het wel mee, met de aanvraag van een MVV komen de moeilijkheden.

Is zij nog niet gescheiden van haar vorige man kan die ex nog proberen wat geld te krijgen voordat hij medewerking verleent met de echtscheiding.
Is zij gescheiden heeft zij een AKTA CERAI. (echtscheidingsakte)

Ook is mogelijk dat zij een beschermheer heeft in Bali, die persoon kan uiteraard ook een vergoeding verlangen voordat hij haar toevertrouwd aan een Orang Bule.
Het is aan te bevelen eens op bezoek te gaan bij de familie in de Kampong, liefst onverwachts wat moeilijk is met de handphone.
Heel belangrijk is om deze zaken goed te controleren, dat kan veel ellende besparen.
Succes,
Tuti & Janlondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Tujan,

Misschien ben ik toch naÔever dan ik in mijn schrijfseltjes wil doen laten blijken. Ik had in dezen enige consideratie met de dame in kwestie en wilde niet ala Islam Jawa meteen overgaan tot de veroordeling van een dame die misschien uit een onwettige verbintenis (dus een niet onder het goedkeurende oog van Allah en zijn Imam voltrokken huwelijk) met een man een "anak haram" op deze wereld heeft gezet, en daarmee voor eens en voor altijd de cap "slechte vrouw" moet dragen. Een vrouw waar elke man over kan beschikken, daar zij ook "kebutuan biologis" heeft, althans dat denken de Javaanse haantjes. Er zijn op Java vele meisjes die er op allerlei mogelijke manieren door de Heren der Schepping worden ingeluist. Kecelakan komen geregeld voor met even vele "anak setan". De vrouw is in dit land nog steeds van de tweede rang en worden vaak als vullis (zie mijn eerdere berichten) behandeld. Dus een jongedame die er met mooie verhalen door een man om de tuin is geleid en na de 1ste of 2de keer prikken in verwachting is geraakt, bang dat zijn isteri yang sah er achter komt met een paar rupiah op straat is gezet. Nadat zij het duivelskind op deze wereld heeft gezet naar Bali is gegaan om geld te verdienen (cari nafkah) voor de verzorging van het kind en haar familie. Nee laat ik maar stoppen met mijn verhaaltje, het gaat de anti islam kant op en is ook niet zo mooi voor ons mannen, het sterke geslacht. Als ik een Javaanse dame op Bali tegenkom en mijn hart raakt door haar van streek zal het eerste wat ik moet vragen zijn : "Ausweis bitte!" Menir Tujan, terima kasih banyak voor dit advies, dat, hoewel het best waar kan zijn, naar mijn mening zeer 1-zijdig is.

Gruces
Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

veroordeling van een dame
Het is zeer zeker niet mijn bedoeling om deze meisjes (vrouwen) te veroordelen en ik zal de laatste zijn die zal schrijven dat je aan zo'n meisje geen goede partner kunt krijgen.
Wat ik echter schrijf over die broer gaat mij te ver, ik heb nooit moeite gehad om een meisje wat geld toe te stoppen, wist ik echter dat zo'n meisje een broer of een pooier had bleef mijn dompet (portemonnee) mooi op slot.

Waar ik erg veel moeite mee heb als er eenmaal sprake is van een relatie dat sommige meisjes niet voldoende hebben aan het geld wat ze krijgen en voor alles wat gekocht of gedaan word nog eens een royale provisie opstrijken, of (veel) meer geld vragen voor bepaalde zaken dan wat het in werkelijkheid kost, dit is in een eerder topic ook al beschreven.

Dat met die KTP regelt zich vanzelf, daar hoef je in eerste instantie niet om te vragen, word er echter geheimzinnig gedaan als zij die eens moeten laten zien aan wie ook ben dan op je hoede.
Bij de aanvraag voor een visum voor Nederland moeten ze toch met de papieren op tafel.
Groetjes,
Jan

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Jan,

Niets fout aan jouw verhaal hoor, sommigen hebben echt deze waarschuwing nodig. Je lacht je soms rot hoe dom sommige westerlingen in heel doorzichtige trucen trappen. Ik wilde met wat ik schreef ook even een andere kant belichten voor het evenwicht. Je begrijpt vast wel wat ik daarmee bedoel Emoticon: Shiny

GrucesTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ik begrijp het volkomen en hetgene wat jij schrijft is mij zeer zeker (helaas) ook bekend er word veel misbruik gemaakt van jonge meisjes die vaak nog van niets weten en dan met een baby zitten.
Iedereen die een tijdje in Indonesie woont kent zo'n schrijnende gevallen of moet wel helemaal blind zijn.
Jansidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 18-01-2006 05:19 londoh wrote:
"Ausweis bitte!"Seh Menir Londoh : Wat is dat nou met die : Ausweiss bitte !

Ik krijg bijna trauma van , doet me weer denken aan de bezettingstijd .
Daarom heb ik ook moeite met de nieuwe regeling in de paradiso aan de noordzee de burgers verplicht zijn om een ID of Ausweiss bij zich moeten hebben , anders krijgen ze de bon.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 18-01-2006 09:48 sidia wrote:

...


Seh Menir Londoh : Wat is dat nou met die : Ausweiss bitteHi Om Sid,

Erg klinkt dat he. Ik loop nooit met zo een ding op zak, ook niet in Indonesia. paspoort blijft thuis. Als ik op reis door Jawa ga dan neem ik een kopie mee met mn STM, is sah, maar die ligt dan wel in het hotel. Geen nieuws over alleenstaande Ibu met kinderen van diverse vaders ? Ik dacht dat jij daar wel het e.e.a. van af wist. Of legt de dader onder de pohon kemboja ?

Gruces

Gruces2Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 18-01-2006 09:59 londoh wrote:
Geen nieuws over alleenstaande Ibu met kinderen van diverse vaders ?


Hi Londoh,
Nou, die zijn er genoeg. Allemaal in hinderlaag om een argeloze naieve bule te strikken die er in trapt. Kan ze geen ongelijk geven. Na jaren hoereren onder de blanke broeders had een dame - inmiddels in het genot van 3 kinderen van evenzovele "witte" vaders (goeie investering denkt ze dan: Kunnen allemaal bintang film of * sinetron worden en zo kan je er nog wat aan verdienen ook!) - een aardige, redelijk gefortuneerde bule aan de haak geslagen die zijn te dik en oud geworden bule-echtgenote dumpte voor deze frele "maagd".
Keek een beetje vreemd op zijn neus toen hij bemerkte dat ze geen maagd meer was en i.p.v. in de 20 reeds tegen de 40 liep. Slim gedaan meid.

Paar jaar geleden zit ik in vliegtuig naar NL met een dame uit Jakarta die inmiddels reeds 40 jaar was en een dochter had van over de 20 jaar. Had een van goed bemiddelde afkomst zijnde Nederlander aan de haak geslagen in Jakarta. Haar aanstaande was 25 jaar oud, maar op haar paspoort had zij laten zetten dat ze 26 jaar oud was en die dochter was haar jongere zusje (zo ken ik er nog wel enige). Verzocht aan mij om m'n mond te houden over haar leeftijd en de dochter. Uiteraard gedaan. Gun die meid een goede toekomst.
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ini Mini, feit dat je vriendin een kind heeft lijkt me niet zo'n probleem. Het krijgen en baren van kinderen is hier net zo gewoon als even naar de WC gaan voor je behoefte. Even een "dropje" laten vallen. Dat het kind vervolgens door familie wordt opgevoed is ook heel normaal. Men denkt hier nou eenmaal niet in termen van het nucleaire gezin zoals in NL maar in groter verband, nml. in familie- c.q. groepsverband. Als men denkt dat het kind een betere toekomst kan krijgen door bij de grootouders of oom en tante op te groeien, dan is aan de juiste moederplicht voldaan.
Zal wel een probleem kunnen worden als je het kind naar NL wil halen (wordt steeds moeilijker en vrijwel onmogelijk nu met de strengere regels). Grote kans dat het toch niks wordt want als het kind al te (kampung-)Javaans is opgevoed, zal het toch moeilijk kunnen aarden in NL. Beter in eigen kring en cultuur te laten.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Seh , kenne jullie geen leuke verhaaltjes meer .?
Ik wil ook reisverhalen lezen , leuke hotels , dienstregelingen , prijzen en de nog niet door toeristen ontdekte plaatsen.
(maagdelijke plekken)Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

maseddi
Gebruiker
User icon of maseddi
spacer line
 


Seh , kenne jullie geen leuke verhaaltjes meer .?
Ik wil ook reisverhalen lezen , leuke hotels , dienstregelingen , prijzen en de nog niet door toeristen ontdekte plaatsen.
(maagdelijke plekken


We kunnen natuurlijk ook een aparte thread openen mbt huwelijksconsultaties afd
persoonlijke/psychologische begeilding


Sweet young thing

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi YB,

LeukÖ.leukÖ.leukÖik zou bijna zeggen breek me de bek niet open. Het sterft in Indonesia van de verhalen op het gebied van de Asmara antara Barat dan Timur. Die slimme vrouwtjes hier die hele legers heren afwerken een totaal uitkleden, heren die er iedere keer weer intrappen, en deze keer heb ik een serieuze aan de haak geslagen. Ik zou dr heel wat berichten aan kunnen weiden. Ik denk dat Kut toch heel veel bijdraagt aan de instroom van Valas in dit land, een van de weinige producten die hier ook echt goed kunnen zijn. Dan nog de heren uit het buitenland die hier een echtgenote hebben, even overkomen vliegen om te prikken en te betalen. De echtgenotes die naar het buitenland gaan en hier hele kampungs onderhouden, huizen neer laten zetten, kortom voor veel werkgelegenheid zorgen, waarbij de mannelijke familieleden de mandur (ofsikter) en uitvoerders zijn. Lachen.

Wat mij trof in het verhaal van Ini Mini was die droom. Ik dacht bij mezelf, ouwe je verkeerd al te lang in Electric Ladyland, ik zie op 50 meter afstand of ze een kind hebben of niet, hoef ik niet over te dromen. Zijn er twijfels dan merk ik het wel als ze heel dichtbij is, dan wor je echt een ouwe lul, dacht ik bij mezellef.

Voor Ome Sid. Morgen gaan ik naar Tasikmalaya, in West Java, heeft U misschien wellis van gehoord. Ik vertrek om 11.28 v/a Setasiun Solo Balapan met KA Argo Willis, ik zit in kereta 4 tempat duduk 5D. Prijs 155.000 Rp kelas eksekusi. Krijg 1 keer makan, meestal niet veel soeps, zit teveel wortel bij naar mijn smaak (murah) ook een heel zure jeruk als toetje Verwachte aankomst in TSM (trein stopt alleen te Yogya en Kutoarjo leuke naam !!) 16.36 WIB. In Tasik overnacht ik in Wisma Galunggung op de Jl. Yudanegara voor 160.000 Rp per malam, pijit asmara & biasa in ruime mate aanwezig. Ik slaap in het nieuwe gebouw, ruime kamar, tempat tidur king size, TP, AC, Air Panas en sarapan. Het oude gebouw van Wisma Galunggung is de v/m woning van de Bupati, zeker 100 jaar oud, een van de weinige oude gebouwen die Tasik nog ken. In Tasik moet ik seperti kambing aan de rumput, want die Sundanezen houden van groene blaadjes, dat houdt je jong Aldus een oude volkswijsheid daaro. Er komen nauwelijks toeristen in Tasik, terwijl het toch een aantrekkelijke plek is in een mooie omgeving. Met een heerlijk klimaat. Hoge Bergen en zo, veel Delman.

Gruces
Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Een van de weinige producten die hier ook echt goed kunnen zijn
De vis is anders ook uit de kunst, heeft ook nog overeenkomsten met de dames, als die niet goed verzorgd word of te lang in zon ligt gaat gaat ie ook ......!!
JanYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tegenwoordig is er nog formaline verkrijgbaar om de vis vers te houden. De meeste mensen hebben hier ondertussen al genoeg houdbaarheidsstoffen in hun lichaam zodat na overlijden ze niet meer hoeven te worden gemummificeerd (incl. ik zelf).
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

On topic again ........


On 18-01-2006 11:50 londoh wrote:
De echtgenotes die naar het buitenland gaan en hier hele kampungs onderhouden, huizen neer laten zetten, kortom voor veel werkgelegenheid zorgen, waarbij de mannelijke familieleden de mandur (ofsikter) en uitvoerders zijn. Lachen.


Daarover kan wel een topic vol worden geschreven. VP Jusuf Kalla is naar Europa om trachten investeerders te trekken voor Indonesia. Maar die zijn er al in de vorm van dit soort ontwikkelingshulp.
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 18-01-2006 11:50 londoh wrote:
ik zie op 50 meter afstand of ze een kind hebben of niet, hoef ik niet over te dromen. Zijn er twijfels dan merk ik het wel als ze heel dichtbij is,


O ja, ook goede business tegenwoordig in RI: het plastich wegwerken (of weg-"suntiken" Emoticon: Wink van geboortestriemen. Weer zo goed als nieuw.
AnisJ
Gebruiker
User icon of AnisJ
spacer line
 

Niels yth.,

Ik hoop dat je uit al die verhalen, achter gekomen bent wie er een 'hooglelaar' in de ervaring is van 'INDOnesiese vrouw met kind' want dat is een bekend 'verschijnsel van buitenlanders met INDOnesiese vrouwen met kind'....
'Ik hoop dat al ditgene, jouw verliefdheid niet zo blind maakt, in dit 'veel voorkomend' verschijnsel m.b.t. buitenlanders ......'
Je dient op z'n minst zeker te weten of ze officieŽl gescheiden is van de 'verwekker' van haar kind ....... anders zit je met een 'continuing story' en word jouw 'geldkraan afgetapt' .......
Maar enig begrip moet je wel hebben: misschien zou iedereen wel in die situatie het zelfde gedaan hebben ..... er zijn ingenieuze personen ...... dat wil je niet weten .......
Je kunt veel hebben aan de adviezen van Tuti en Jan, Londoh en 'Jogya-Bali' ...


'Ahu kura ahia, mansia nia'

Agung
Gebruiker
User icon of Agung
spacer line
 

Beste Ini Mini,
de hamvraag in deze is natuurlijk wat je er zelf van vindt. Vind jij het acceptabel dat ze je dit niet eerder heeft verteld en dat de situatie is zoals ze is?

Je schrijft al dat je je in de maling voelt genomen. Kun jij daar overheen stappen of niet? Wat wij allemaal wel of niet kunnen is mooi, maar als je met haar verder gaat dan zal JIJ het uiteindelijk rond moeten breiden met die vrouw.

Als je er mee verder wilt dan zou ik het maar nog eens geruime tijd aankijken voordat je tot serieuze stappen overgaat.

Groetjes,

A.A.


Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,204,224 pageviews Een website van indahnesia.com