Container naar bali


 Subforum Bali, het godeneiland 
42 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
celeton
Gebruiker
User icon of celeton
spacer line
 

Weet iemand wat je moet doen om je persoonlijke bezittingen naar bali testuren vanaf rotterdam of antwerpen en wat de kosten zijn b.v. van een 40 of 60 voeter
Heeft iemand dat al eerder gedaan?
Ik heb wat land gekocht en wil daar een huisje op laten bouwen en om nu alles voor een appel en een ei van de hand tedoen heb ik geen trek in.

Alvast bedankt groet tonlondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Een goed bedrijf (verhuizingen) in Rot. of Ant.3 inschakelen dat een kantoor heeft op Bali met goede relaties bij de Beacukai (douane) anders betaal je je scheel aan invoerrechten, dusdanig dat je er spijt van krijgt niet alles voor een "appel & een ei" te hebben verpunterd.

GrucesTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Dit word dan waarschijnlijk het volgende slachtoffer van de douane, de container zal niet rechtstreeks naar Bali gaan maar eerst naar Surabaya waar alles ingevoerd moet worden, zit er ook maar een stukje gereedschap ga je zaken doen en daarvoor word uiteraard betaald.
In Bali en ook in de grote steden steden in Jawa is alles wat je nodig hebt, zijn er erg persoonlijke spullen waar je aan bent gehecht probeer die dan op een andere wijze, bijvoorbeeld TNT te versturen, dat is nog geen garantie dat je die spullen zonder problemen krijgt.

Land gekocht?? Ben je daar zeker van??
Mag je even uitleggen, er zijn veel meer liefhebbers.
Tuti & Jantukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Dat ik weet ik wel zeker Jan,heb vorig jaar twee koffers vooruit laten sturen met aircargo vreselijk voordelig,dan dat je overgewicht moet betalen bij vertrek.
Het waren voornamelijk bouwspullen die ik bij de gamma gekocht had voor iemand op Bali,die een huis ging bouwen.
Dus kleien simple dingen zoals isolatie tapes ,hout boortjes etc ,ect plus nog wat gewone kleren van mij zelf.
Bij aankomst ging ik naar een aparte afdeling buiten het terrein om die koffers op te halen.
En ja hoor eerst de heleboel openmaken controleren,komt die kerel na 10 minuten terug met het verzoek of ik eventjes 2 juta wilde betalen, anders zouden ze die koffer terug sturen.
Eigenlijk had ik dat moeten doen,maar na veel onderhandelingen kwamen we uit op 1.5 juta en toen ik om een kwitantie vroeg,aduhh Pak habis nya besok aja.................stelletje...................... Emoticon: Cooool Emoticon: Coooolsidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-12-2005 13:38 tukad ganga wrote:
Eigenlijk had ik dat moeten doen,maar na veel onderhandelingen kwamen we uit op 1.5 juta en toen ik om een kwitantie vroeg,aduhh Pak habis nya besok aja.................stelletje...................... Emoticon: Cooool Emoticon: Cooool


Maaf ya pak , coba tolong nama bapak siapa ?
Sorry maar , wie is uw naam weer ?

(uiteraard heb je het al gezien , oh bapak X ------ en daarna gewoon mompelen en maak aanstalten om te gaan schrijven , ooit geprobeerd ?)


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

tukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Ze kijken wel linkeruit,hij liet een ondergeschikte het woord voeren,want toen ik hem vroeg wie zijn supervisior was zie hij ,maaf ya baru keluar Pak,en of ik toch maar wilde betalen,want er moest invoerrechten op betaald worden.
Ik stond eigenlijk al van plan de hele inhoud terplaatse te vernietigen,en zo achter te laten.........maar ja spulletjes waren niet van mij.......tukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Sidia in het verleden heb ik wel eens pakket meegenomen naar jakarta,en op het pakket de naam van een of andere hoge piet destijds erop geschreven.
Toen ze me vroegen wat er inzat zei ik ,dat ze dat aan die Bapak moesten vragen ...dus kon ik doorlopen maar tegenwoordig met die verscherpte maatregelen gaat dat niet meer op.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-12-2005 17:22 tukad ganga wrote:

Ze kijken wel linkeruit,

,want toen ik hem vroeg wie zijn supervisior was zie hij ,maaf ya baru keluar Pak,en of ik toch maar wilde betalen,want er moest invoerrechten op betaald worden.

Tuurlijk zijn ze "voorzichtig" , vooral als ze een illegale transacties willen plegen.

Dat invoer rechten betaald moet worden is normaal , ondanks dat het om spullen van Gamma of Karwei gaat , heeft het toch bepaalde waarde.
Ik ben ook bereid om iets te betalen , al is het om praktische redenen , taxikosten , irritatie , en je moet ook je reis (minimaal 1 dag ) gaan onderbreken etc etc.Ik zal niet schijnheilig doen , even afkloppen.
Maar moet niet te gek worden.

En als ik afgeperst wordt dan ben ik degene die link wordt.
Nou als al die bule (vooral de bule) ook op hun "strepen" gaan staan dan gebeuren al die "plagerijen" cq afpersingen ook niet .
Want ik kan me niet voorstellen dat ze een bule gaan oppakken omdat hij bezwaar gaat maken om het feit dat hij afgeperst wordt.
Voordat je het weet staat de 7de vloot van de amerikanen (bij de nederlanders vroeger de Karel doorman) al voor anker bij de teluk jakarta.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 18-12-2005 22:02 celeton wrote:


om nu alles voor een appel en een ei van de hand tedoen heb ik geen trek in.


Beste Ton ,
is het echt de moeite waard ,? stel eens voor dat je pech hebt en extra kosten (zonder kwitantie) moet gaan ophoesten.

Dan wordt het geen gewone appel en ei meer, maar het wordt voor jou de kosten van gouden appel en gouden ei.
groetjes


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

He Mas, weet je wat het is, Om Sid denk altijd aan froeher in Indonesia. Toen alles nog gewoon ze gangetje ging, ze hadden wel niet te vreten, maar wageef, Javanen overleven altijd. Alle bomen stonden nog op ze plek en toen had je 's avonds nog wel eens een toespraak van Ome Soek op de Radio, vergat je zo je honger. Altijd zo spannend, over Trikora, Konfrontasi, Nabaskom. Onder Ome Soek had corruptie weinig zin, de inflasi was zo hoog dat als je je katje kreeg en naar de toko ging was je rupiah al niets meer waard. Dus maar weer aan de singkong of aan de djagung, in die tijd was j nog dj, maar oe was al u geworden, behalve in Soekarno want hij kon ze handtekening niet veranderen. Korupsi was er alleen maar voor de hoge om-om, en natuurlijk deed Om Soek lekker mee. Als ie een mooi schilderij zag, was het al van hem. Ook was die Japanse Geisha meteen diep in zaken verwikkeld, jong als ze was, doch is allemaal uit de sejarah boekjes geschrapt.

Onder de Orba begon de corruptie er ook een beetje voor de gewone man te wezen. Ik heb daar nog een staartje van mee kunnen pikken. Als je een amplop met daarin 10 - 20.000 Rp gaf kwam alles dik voor mekaar.

Moet je nu kijken, korupsi is de grootste industrie geworden in Indo. Als je bij een ambtenaar voor iets komt dan vertelt hij je wel wat het kost, ada tarip, tegenspraak wordt niet geduld. En als de staatsdienaar zegt lima ratus, dan is dat echt geen 500 perak, maar 500.000 Rp. Tawarren niet mogelijk. Maar je moet begrijpen dat al die ambtenarenbaantjes tegenwoordig zijn gekocht, dat geld moet toch terug komen? Als jij 50 miljoen voor een functie bij de douane hebt betaald en je krijg daar 1 miljoen per maand aan salaris voor, ken je toch nooit terug betalen, dus moet je wel. Het is hiero zo door en door verrot, dat slopen en opnieuw beginnen de enige remedie is, dat vraagt dus een revolusi, maar of de Indomie-dan-tehbotol generasi dat op kan brengen is hoogst twijfelachtig, dus... de zon gaat op, de zon gaat onder, langzaam telt de boer zijn kloten.

Grucessidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 19-12-2005 18:03 londoh wrote:

He Mas, weet je wat het is, Om Sid denk altijd aan froeher in Indonesia.

Onder de Orba begon de corruptie er ook een beetje voor de gewone man te wezen. Ik heb daar nog een staartje van mee kunnen pikken. Als je een amplop met daarin 10 - 20.000 Rp gaf kwam alles dik voor mekaar.


Als je bij een ambtenaar voor iets komt dan vertelt hij je wel wat het kost, ada tarip, tegenspraak wordt niet geduld.

Moet je nu kijken, korupsi is de grootste industrie geworden in Indo.
Het is hiero zo door en door verrot, dat slopen en opnieuw beginnen de enige remedie is, dat vraagt dus een revolusi, maar of de Indomie-dan-tehbotol generasi dat op kan brengen is hoogst twijfelachtig, dus... de zon gaat op, de zon gaat onder, langzaam telt de boer zijn kloten.
Gruces


IYA Om Sid verlangt soms naar de goede oude tijd. De tempo dulu , waar goed of slecht , vriend of vijand nog eenvoudig te onderscheiden valt.

*Klopt dat de maatschappij behoorlijk aan het afglijden is gegaan sinds de zgn orba .
Ik vond en vind nog steeds jammer dat er toen geen echte schoonmaak akties werd gedaan.
De kanker gaat verder woekeren.
Jammer dat een deel van de opgestane generatie (1966) ook in de politiek zijn gegaan , en de generatie vlak daarna ook niet aangedurfd hebben om de kanker gezwellen te gaan amputeren.

*Dus als een korrupte ambtenaar jou gaat afpersen , ga je dan ook meedoen.
Probeer je dan niet tegenstand te bieden ?Op zijn minst moet je toch gaan proberen.
En niet van te voren een envellopje te heb in je zak om t.z.t. als smeermiddel te gaan gebruiken.

* Ya het is een levendige industrie geworden , helaas maar dat is de waarheid , valt niet te ontkennen.
Daarom hoop ik dat er nog idealisten zijn die in opstand komen.
Desnoods in samenwerking met groepen die nog (relatief) schoon zijn.
Geen wonder dat er een revival komt van de islamisten die het niet meer kunnen aanzien dat hun land , hun mensen bedreigd worden door al die verderfelijkheden.

Ah wie weet dat die tijd zal komen en als het gebeurt hoop ik niet dat het echt uitgevochten moeten worden.
Want rekening(en) moet je altijd betalen.
groetjesBisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 19-12-2005 21:12 sidia wrote:

...
* Ya het is een levendige industrie geworden , helaas maar dat is de waarheid , valt niet te ontkennen.
Daarom hoop ik dat er nog idealisten zijn die in opstand komen.
Desnoods in samenwerking met groepen die nog (relatief) schoon zijn.
Geen wonder dat er een revival komt van de islamisten die het niet meer kunnen aanzien dat hun land , hun mensen bedreigd worden door al die verderfelijkheden.

Ah wie weet dat die tijd zal komen en als het gebeurt hoop ik niet dat het echt uitgevochten moeten worden.
Want rekening(en) moet je altijd betalen.
groetjes


Om Sid Yth

Als ik zie wat er op het gebied van korupsi de laatste 16 jaar in Indo is gebeurd dan vind ik dat het veel erger is geworden. Ik heb dat al genoemd. Echter korupsi is niets nieuws onder de Indonesische Mata Hari. Lees Multatuli er maar op na, de afkorting VOC staat ook voor Vergaan Onder Corruptie.

Bunga Hatta zei : "Korupsi telah melembaga". Volgens Mochtar Lubis : "Korupsi telah membudaya". Beide heren waren vijanden van Soekarno, Mochtar L. heeft jaren in de gevangenis gezeten onder Om Soek. Hatta en Soekarno ( maaf, verkeerde volgorde) worden graag afgeschetst als de Dwitunggal (Soekarno-Hatta Airport, kijk eens naar het biljet van 100.000 Rp) maar dat is je reinste geschiedsvervalsing. Moh. Hatta is door Soekarno gewoon aan de kant geschoven, hij was te slim en kwam niet van Java. Hatta was een briljant econoom, leefde zeer zuinig, het ergste was datie in NL had gestudeerd (Economische Hogeschool in R'dam) Soekarno gooide geld over de balk met zijn tripjes around the world, waarvoor hij een PanAm vliegtuig huurde, hele etagers in de duurste hotels overal ter wereld bezette om daar zich te vermaken met allerlei hoeren op staatskosten, terwijl de Bangsa Indonesia nauwelijks te vreten had. Dit soort zaken mag niet in Indonesia gezegd worden, staat gelijk aan godslastering.

In mijn hart weet ik dat Indonesia alleen een beter land wordt als er een revolutie komt, maar dan hoop ik dat ik ver weg zit. Als hier de massa's gaan rennen berg je dan maar. Denk maar aan de bersiap periode, de moorden op de 'communisten' in 1965/66 en wat er tijdens de "reformasi" in 1998 is gebeurd. Dat laatste heb ik persoonlijk meegemaakt, dus kan ik me er een voorstelling van maken.

Helaas het is niet anders.

Gruces

Lon.
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 20-12-2005 04:12 londoh wrote:

...


Als ik zie wat er op het gebied van korupsi de laatste 16 jaar in Indo is gebeurd dan vind ik dat het veel erger is geworden.

Moh. Hatta is door Soekarno gewoon aan de kant geschoven, hij was te slim en kwam niet van Java. Hatta was een briljant econoom, leefde zeer zuinig, het ergste was datie in NL had gestudeerd (Economische Hogeschool in Rdam)

Dit soort zaken mag niet in Indonesia gezegd worden, staat gelijk aan godslastering.

In mijn hart weet ik dat Indonesia alleen een beter land wordt als er een revolutie komt, maar dan hoop ik dat ik ver weg zit. Als hier de massas gaan rennen berg je dan maar. Denk maar aan de bersiap periode, de moorden op de communisten in 1965/66 en wat er tijdens de "reformasi" in 1998 is gebeurd.


Ya dat klopt ook , ondanks dat ik in hollandia woon moet ik het beamen.
Mijn bezwaar is dat het lijkt alsof de mensen passief worden , goed een eenvoudige TKI , of een ongeschoolde orang desa die kunnen niks doen (machteloos).
Maar mensen die wel iets kunnen doen en zeker de bule's met hun hoogstaande principe's .
Van hun verwacht ik (ik ben idealist ?) dat ze tegenstand of althans proberen om tegen te werken.De tijd dat een westerse mogenheid een kannoneerboot stuurd is al lang voorbij.(hoewel ?) .

Hatta is wel goed , maar politiek gezien is hij zwak.
Dat weet bijna iedere indonesier van mijn generatie (2de Gen. Vrije indonesiers).Het feit dat iemand een Nederlandse diploma heeft is nog geen garantie dat hij echt goed is.
Je ken wel dat verhaaltje van Om Kwik , ooit afgestudeerd uit Rotterdam ( tig jaren geleden).
Klopt , toen is het zo .
Je kan niet in openbaar dingen zeggen.

Maar ik heb zo vaak verhaaltjes gehoord van de 1ste Gen Indonesiers en of vd Overgang Generatie.(behorende tot de generatie founding fathers)
Vaak met rooie oortjes(kleine kinderen hebben grote oren) mee luisteren als de oudjes , ooms over politiek praat.
Dat leest je niet in de kranten.(althans nog niet of pas 30/40 jr later in boeken of internet).

Ik ben ook van mening dat er te veel ge O.H. wordt , gewoon inrekenen.
Maar ya de grootste deel van mijn generatie zijn of passief gebleven of terug getrokken (mokkend aan de zijlijn , soms verbitterd).
Alleen een klein deel gaat in de politiek om van "binnenuit " dingen te gaan veranderen.
Ya hoor , zij zijn zelf veranderd.Je wordt ingepalmd .

Heb af en toe gesprekken (niet te vaak , meestal gaat het om leuke dingen) gehad met mijn oude maten en soms met nog levende maar uitgerangeerde ooms.
Ik ken hun in hun jonge jaren als hard liners , zoiets van , geef mij voldoende mensen en volmacht .
Dan ga ik de straat schoon vegen.
Maar hun aantal is te weinig en te zwak.

Daarom vind ik jammer dat de gen 1966 ook toen de kans aanwezig is , het niet heeft benut.

En 1998 is in mijn ogen een kleine eruptie geweest met veel stoom en wolk , maar geeft geen veranderingen gebracht.
En met veel negatieve verhaaltjes in internet.

Daarom ben ik verbaasd dat nu de buitenlanders ook mee gaan doen .
Vind ook vreemd om te lezen dat 750 PMA hun belasting niet betalen.
Word het weer een sissertje ? .
Ik zou zeggen , confisceren en deporteren.
groetjes.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

hagen763
Gebruiker
User icon of hagen763
spacer line
 


On 18-12-2005 22:02 celeton wrote:
Weet iemand wat je moet doen om je persoonlijke bezittingen naar bali testuren vanaf rotterdam of antwerpen en wat de kosten zijn b.v. van een 40 of 60 voeter
Heeft iemand dat al eerder gedaan?
Ik heb wat land gekocht en wil daar een huisje op laten bouwen en om nu alles voor een appel en een ei van de hand tedoen heb ik geen trek in.

Alvast bedankt groet ton
Emoticon: Confused

hagen763
Gebruiker
User icon of hagen763
spacer line
 

[quote] On 20-12-2005 14:24 hagen763 wrote:

...
Emoticon: Confused


Ik ben weer op het denkwerk Emoticon: Clown
Welke vraag werd er ook weer gesteld ?zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Emoticon: Yes! Ja dat bedoel ik nou de topic heeft zoveel afgeweken van het oorspronkelijk verhaal dat het jammer is, dat ze dat niet op een nieuw topic zetten,met vermelding Toen alles nog gewoon ze gangetje ging?
Dan kan je daar uit nieuwsgierigheid op in klikken.
Je bekijkt wel zoveel als je wilt alle topic na, maar je weet niet wat er achter die verhaal in die topic zit.
Ik hoef geen container naar Indonesië te verzenden, dus ik zou er niet naar gekeken hebben maar nu, " ja" klik je alles maar aan want het verhaal krijgt altijd een wending naar iets, waar het niet omgaat.
Ze zijn wel intersant,en eigenlijk zou ik er nog wel een beetje vuur er bij willen doen maar het is niet wat je er van kan verwachten dat je daar respons op krijg. Ze zijn zo druk met het verleden bezig.
"Heren" kijk u bent ook mijn leeftijd genoot, maar hopen dat uw voorspellingen van uit jullie verleden niet zal mogen uit komen.
En dat als er revolutie uitbreekt in Indonesië, hoop ik dat niet de oudere daar mee beginnen.
Zij hebben al zo slechte voorbeeld gegeven, zowel in Holland als in Indonesië
Emoticon: I love it Weet u het nog de Provo's op de dam dat was een schoon voorbeeld
Zij waren het toch! waarmee wij nu opgescheept zitten met een boel chit samenleving de rijken rijker en de armen die delen het maar Emoticon: SadleyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 20-12-2005 21:51 zieleffe wrote:
Emoticon: Yes! Ja dat bedoel ik nou de topic heeft zoveel afgeweken van het oorspronkelijk verhaal dat het jammer is, dat ze dat niet op een nieuw topic zetten,met vermelding Toen alles nog gewoon ze gangetje ging?
Dan kan je daar uit nieuwsgierigheid op in klikken.
Je bekijkt wel zoveel als je wilt alle topic na, maar je weet niet wat er achter die verhaal in die topic zit.


Ja ja Zieleffe, klinkt wel lekker alsof er een ambtenaar aan het woord is. Goed dan eerst de kuteners dan maar, beginnen bij het begin nietwaar. Dit is weer typisch het geval van een “slimme jongen” die even zijn voordeel wil doen hiero. Niets op tegen hoor, vragen staat vrij tenslotte. Ja dan slaan de “specialisten”, de jonges met Indonesia ervaring toe. Maar allen hebben ze andere ervaringen en doen alles op hun eigen manier. Iemand die in Indonesia verblijft is per definitie een stronteigenwijze persoonlijkheid, want een normaal mens doet zoiets niet, in zo een teringzooitje gaan wonen. De vraagsteller heeft het ook nog eens over 60 voeters, nou die zijn wel erg groot, past een heel huis in, nooit gezien hiero.. Dan deze nog effies: De grote fout die die Nederlandse krentenwegers maken is dat ze zelf gaan inklaren (dat klaren wij wel effies) moet je niet doen als je er geen verstand van heb. Doe je toch ook niet in NL. Je moet es weten wat voor boekwerken met bepalingen er bij de douane leggen. Dus iemand inhuren, moet je trouwens altijd proberen te doen in Indonesia. kan niet verekken wat die kost, op de lange duur haal je de kosten er zeker uit. Nederlanders zijn per definitie doe-het-zelvers, want ze denken dat dat “voordelig” is. Dat haal je er toch niet uit.

Terug naar dit forum: Als iedereen zijn zegje heeft gezegd, dan mag de vragensteller zijn conclusies trekken, meestal hoor je nooit meer iets van zo een persoon. Wat moeten wij dan gaan doen, met ons armen over elkaar gaan zitten en afwachten op de volgende vraag. Nee zo benne we niet, als pecinta Indonesia zijn we gek van slap ouwehoeren (omong kosong) waar je mee omga wor je mee besmet toh. Juist op dat soort momenten komen er de mooiste stukkies uit. Weliswaar denkt onze mod daar anders over, die houdt van strak en necis, vol discipline, maar die woont niet in Indonesia, dus is nog “normaal”. Wacht maar hoe die veranderd als ie daar ooit gaat wonen. Ik lach me bij voorbaat al de tering. Eigenlijk wil ik wel weer graag terug naar NL, maar ik ben als de dood dat ik knettergek wordt tussen al die “normale” zenuwelijers, dat beangstigt mij ten zeerste.On 20-12-2005 08:56 sidia wrote:

...
Hatta is wel goed , maar politiek gezien is hij zwak.
Dat weet bijna iedere indonesier van mijn generatie (2de Gen. Vrije indonesiers).Het feit dat iemand een Nederlandse diploma heeft is nog geen garantie dat hij echt goed is.
Je ken wel dat verhaaltje van Om Kwik , ooit afgestudeerd uit Rotterdam ( tig jaren geleden).
Klopt , toen is het zo .
Je kan niet in openbaar dingen zeggen.


Hatta is wel goed, wat een understatement seh.

Hi Om Sid, je bent seker ook zo een Soekarnolover, nou ik vind heel veel dubieus in die man zijn levenloop. Toen hij in 1955 met de konperensi Asia-Afrika erkenning kreeg als internationaal staatsman heeft er wel kortselet in die pan van m plaats gevonden. Hatta en niet te vergeten Sjahir, dat waren gewoon eerlijke mensen. Je moet eens lezen wat Hatta allemaal voor arme studenten in Europa heeft gedaan, toen ie voorzitter was van de Perhimpunan Indonesia. Wat betreft dat Nederlandse diploma, er waren toch geen andere in die jaren, als men echt ging studeren ging men naar Belanda, andere keuzes waren er gewoon niet, dus ook geen andere diploma’s. Kijk Soekarno is wel de grote man achter de Javanisasi van Indonesia een historische fout, maar ja hij had een hekel aan alles wat niet van Java kwam behalve als er een kut vanonder hing. Die slimme Sumatranen (Padangers) had ie er al snel uitgewerkt. Zeker die Hatta die zo lekker minachtend kon doen over die Ningrats. Ook zo een denkfout van velen is de bewering dat Soekarno in Boven Digoel heeft gezeten, niet waar, hij is er zelfs nooit geweest, terwijl Hatta en Sjahir wel hun tijd daar gedaan hebben. Hatta natuurlijk met kisten vol boeken. Om een lang verhaal kort te maken Soekarno was een grove egoist en Hatta – Sjahir juist niet, steek die maar effies in je kantong Ome Sid.

Om Kwik is een economicus-theoreticus (jaargenoot van Ruud Lubbers, onze nationale bottom-pincher) die allang door het ijs van de praktijk is gezakt, Hij is in Indonesia beroemd geworden door zijn colums in het Kompas, toch waarschijnlijk nog een van de laatste "eerlijken" in Indonesia, ja dan tel je niet mee in deze oplichterbende.

Ik laat het hier maar bij anders wordt de verwarring nog groter.

Gruces
sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

[quote] On 20-12-2005 14:26 hagen763 wrote:
[quote] On 20-12-2005 14:24 hagen763 wrote:

...
Emoticon: Confused


Ik ben weer op het denkwerk Emoticon: Clown
Welke vraag werd er ook weer gesteld ? [/quote]

De vraag : of het beter of voordeliger is om nog bruikbare 2de hands spullen naar den oosten te versturen.En in grote hoeveelheden (met opgave van redenen).

De antwoord is : niet doen !!! .(kort en krachtig ) .

Maar is het dan voldoende geantwoord ? De vrager moet ook weten waarom wordt het Niet Doen advies gegeven.
De ervaringsdeskundigen weten het , maar de nieuwelingen waarschijnlijk niet.
Daarom worden de redenen opgesomd met eventuele achtergrondinformatie.
Soms ook uitgebreid.(uiteraard gratis , hoeft je niet bang te zijn dat er extra kosten gemoeid zal worden).Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Emoticon: Very funny Nou wij er toch op deze topic aan het nolbrollen (omong kosong)zijn ga ik er ook maar mee door. Maar Ambtenaren werken niet zo veel, zeggen ze toch die typen geen a4 vol
Ja daarvoor vroeg die mijnh. celeton ook om hier te vragen of er mensen zijn die daarmee ervaringen hebben opgedaan.
En dan is wat je aan advies kan geven is dat het zeker bij de beroeps verhuizers moet zijn die daar voor gespecialiseerd zijn.
Maar dat ligt er ook aan wat voor waarde het hele inboedel heeft.
Ja je kan aan je eigen spulletjes hechten, Misschien kan dat de doorslag geven?
Je moet wel weten dat er daar veel te koop is, en eigenlijk niet duur, vergelijken met Holland
Wat de geschiedenis was van Hata en Soekarno weet ik te weinig van.
Iets van m'n broer die de tijd heeft meegemaakt tot 1967 pas terug gekomen van af 1946 daar gebleven was, getrouwd en kinderen gekregen, en heeft de coup meegemaakt hij werkte daar in militaire dienst te Bandung, en was bewust van wat er eigenlijk daar ging gebeuren zogenaamde communistische coup die onder de hulp van Amerika zo de macht werd gegrepen.
Maar wat de waarheid precies was is niet door mij begrepen veel vertelde hij er niet over.
Maar ik ben geen geschiedenis friek dus het gaat mij allemaal voorbij.
Waar ik wel heb meegemaakt was, dat er de konperensi Asia-Afrika dit jaar, 50 jaar geleden, weer werd gevierd, en alle presidenten die met die conferencier te maken hadden, aanwezig waren,
JL Braka was nog nooit zo mooi, en schoon geweest nieuwe lantaarns, bonsai boompjes, alle huizen wit gekalkt noem maar op, de wegen mooi gerepareerd de gehele omgeving afgesloten rond om Braka Wij konden midden op de weg wandelen geen ene auto te bekennen anders staat het er vol, en rijd een na andere als een mieren hoop bij elkaar.
Wij liepen met de decaan van de basiliek daar door de straten, en alle militairen knikte vriendelijk naar hem, zodoende mochten wij er door.
Ben benieuwd als ik straks terug kom hoe het er dan uitziet?
Verder vooral Londoh, en alle mede belandanesiërs met deze dagen die er aan komen selamat Natal dan Tahun Baru.
Indonesië heeft dit jaar pech geen vrije dag als er wel van vrije dagen gesproken kan worden want de toko’s blijven altijd open met hun 24 uur economie.
Omdat het op zondag valt en geen tweede kerstdag bestaat.
En voor hen die in Holland zitten prettige dagen, en goed begin in 2006
Emoticon: Worship Groeten ZieleffeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Zieleffe,

Als je omgekeerd, dus persoonlijke spullen van Indonesia naar NL stuurt, moet je dan kijken wat je kwijt ben. Ik was laatst voor 5 m3 in totaal 1100 euro kwijt, dat is dan van deur tot deur. De transportkosten waren 400 euro. Dan doe ik er wel een factuur bij die mij vrijwaart van elk invoerrecht. Maar ja BTW moet je sowieso betalen,ook over een % van de transportkosten want dat is ook toegevoegde waarde. Nederlanders in Indonesia voelen zich al snel geript omdat die Indonesiers nou net iets gehaaider zijn op dat gebied. Zij winnen altijd, want zij zijn sabar en dat is de Nederlander nooit, zeker niet als ie pas in Indonesia woont.Je moet jezelf in een positie manoevreren waarin jij de kaarten uitdeelt.

Ik moet weeres vreselijk om je lachen, zit altijd maar af te geven op geschiedenis (ouwe koeien) intussen schrijft ie wel een getuigeverslag van een historisch wereldgebeuren. Op die KAA in 1955 werd de 3e wereld geboren. De konperensi is begin dit jaar nagedaan (herdenking 50 jaar geleden), en weer zag Bandung er brandschoon uit, goudgeld heeft dat gekost. SBY ging even aan z'n populairiteit werken. Hoeveel mensen komen er op dit forum die ook getuige van de KAA 1955 zijn geweest ?

Hier even een plaatje om je geheugen op te frissen.


KAA Bandung 1955 Soekarno (met Tsjoe En Lai ??) in De Soto. Emoticon: Shiny


Ach Kerst in Indonesia stelt niets voor, alleen in de kerken heerst een Kerstsfeer, maar ja dit jaar gaan ze bewaakt worden door militante moslimorganisaties, ze mogen wel oppassen die kafir, een paar liter benzine en een kaarsje dat per ongeluk omvalt zijn genoeg om....... Laten we in ieder geval bidden voor een bomvrije Kerst hiero. Het sneeuwt niet, maar veel hujan grimis, tis aan het begin van het regenseizoen (de kentering) en gaat de regen vaak tot de volgende ochtend door. Heerlijk om met je geliefde in bed te ligggen en te zeggen :sekali lagi? (sakali dieu als het een Sundaneze is) en ga je nog es een kerstkindje proberen te maken.

Ik wens vriend en vijand : Selamat Hari Natal dan tahun Baru 2006.

Lon


sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Over het versturen van (oude)spullen naar den oosten.

Had nooit gedacht dat het ook duur zal zijn om spullen te versturen van indonesia naar holandia.
Moet je dan ook btw betalen ? .Dus dan kan ik vergeten om (oude) jepara meubel/ spullen naar hier te gaan halen.
Ik ga gewoon door zo'n biro jasa laten doen , van deur tot deur .
Mijn zorgen is de douane .En gaat de nld douanier de spullen bekijken en onderzoeken ?, zo ya dan ben ik de pisang.Want dat zijn echte oude stukken(geen nep) .
Heeft iemand ervaring mee ?(sidia heeft info/advies nodig ).

*ook gelukkig kerstfeest en nieuw jaar 2006
*.het is Soekarno en Nehru
groetjes
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Sid,

In NL zal je niet zo gauw genept worden,hangt er vanaf wat je op de factuur (laat) zet(ten) "2nd hand furniture" "goods for personal use" met een laag, doch aannemelijk bedrag is OK. In NL is er alleen controle als iets verdacht is. Hangt er vanaf welke plaats in Indo je de spullen vandaan wilt zenden, doch ik heb de beste ervaring met MSA Kargo, ze lijken duur, maar als ik ook de afhandeling in Nederland er bij reken dan kwamen zij bij mij het beste uit de bus. Je kan wel een goedkope in Indo nemen, maar je wordt zeker genept, en transporten naar NL moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. De handel moet bijvoorbeeld op pallets, want eris in NL niemand die meer mag tillen. Ga zelf maar pallets laten maken hiero en kijken waar ze mee aan komen kakken, lachen dus en betalen. MSA verpakt alles en ze kennen de regels. De agent van MSA in NL is OK, als je bij andere agenten komt dan willen ze je nauwelijks helpen, klein kut ordertje, geven ze aan een stageloper of zo. Plus je spreekt hun jargon niet. Bij MSA heb je alles binnen 4 weken voor de deur staan. De laatste die ik heb gebruikt deed er 8 weken over plus dat ik ruzie met de agent kreeg. Maar ja als ik hiero zeg: neem niet die goedkope dan lacht iedereen zich de pleuris, hebben ze straks niets te sijken hiero. Ik geef mijn goeie geld alleen aan iets goeds uit en geloof nauwelijks in goedkoop.

Nehru, ik heb mijn twijfels, want in dezelfde serie heb ik ook een foto van Nehru, trouwens met zo een petje heeft Nehru nog nooit gelopen, die droeg gewoon een jurk.

Gruces

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 18-12-2005 22:02 celeton wrote:
Weet iemand wat je moet doen om je persoonlijke bezittingen naar bali testuren vanaf rotterdam of antwerpen en wat de kosten zijn b.v. van een 40 of 60 voeter
Heeft iemand dat al eerder gedaan?
Ik heb wat land gekocht en wil daar een huisje op laten bouwen en om nu alles voor een appel en een ei van de hand tedoen heb ik geen trek in.

Alvast bedankt groet ton

Ton heb je al gezocht op het forum? Ik heb al diverse malen er iets over geschreven inclusief addressen van container vervoerders.

Suc6

Albert


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

95,420,021 pageviews Een website van indahnesia.com