Hoe is het momenteel op Bali


 Subforum Bali, het godeneiland 
62 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Remon
Gebruiker
User icon of Remon
spacer line
 

Beste allemaal,
Ik zat mij af te vragen hoe het momenteel is op Bali. Zijn er erge gevolgen van de laatste aanslagen? In juli gaan we weer voor een week of vier en Bali staat eigenlijk niet op het programma. Mocht blijken dat e.e.a. nog niet lekker loopt daar dan gaan we toch nog een paar dagen op bezoek om wat toeristische centen te brengen enzo. Hartstikke handig voor hen daar.kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 

Niet al te best... Zometeen komen de Libanezen er ook nog aan als ze Australie worden uitgezet Emoticon: Yes!


Gracias. Sama sama

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het is erg triest als je de (bijna) lege straten en restaurants ziet.
Van de mensen horen we steeds meer dat ze ontslagen zijn.
Op luchvaartgebied de trots van Bali, Air Paradise is bankroet, de 4 praktisch nieuwe vliegtuigen zijn te bezichtigen op de luchthaven in DPS.

Beste Kimiwave,
Zijn dit soort opmerkingen nodig??

Tuti & Janlondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 14-12-2005 22:03 Tuti & Jan wrote:
Van de mensen horen we steeds meer dat ze ontslagen zijn.

Tuti & Jan


Massa ontslagen zijn niet iets specifieks voor Bali of het gevolg van bomaanlagen. Op Java vliegen de mensen er per 10.000 tegelijk uit. Dat zijn de gevolgen van de benzineprijsverhogingen. Loonsverhoging zit er voorlopig ook niet in, wordt wel over gesproken. Iedereen gaat er zwaar op achteruit, de gewone man dan. De parlementsleden (DPR) hebben hun verhoging van 10 jt per maand al in de dompet. Die SBY had er veel harder aan moeten werken om de corruptie goed aan te pakken, en die misdadigers te plukken evt. voor het vuurpeleton te brengen. Doch daarvoor ontbreekt het hem aan moed, of macht. Die lul laat wel ze zoontje in een zee van rijkdom trouwen in Istana Bogor. Er is bij hem sprake van mooie woorden, maar een echt beleid homaar, besluiteloos.

Nog een paar dagen en dan komen er weer heel veel lokale toeristen naar Bali, dus kunnen ze weer plukken daaro.

Gruces

LonRichy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 


On 14-12-2005 22:03 Tuti & Jan wrote:
Op luchvaartgebied de trots van Bali, Air Paradise is bankroet, de 4 praktisch nieuwe vliegtuigen zijn te bezichtigen op de luchthaven in DPS.


Jan,

Ouwe meuk in een nieuw kleurtje bedoel je... 3x ex-GIA en 1x ex-SIA... leuke club jammer dat ze over de kop zijn...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

Remon
Gebruiker
User icon of Remon
spacer line
 

Lon,
Ben het erg met je eens. Een kleine compensatie voor de hogere prijzen zit er niet in voor de 'gewone' mens en dat steekt erg. Vooral wanneer je dan weer ziet dat de rijkere steeds rijker worden en er eigenlijk niets aan de hand is voor hen. Had het stijgen van de brandstofprijzen niet iets te maken met het verkrijgen van internaionale fondsen of zo? M.a.w. wellicht het verder vullen van zakken,....... Emoticon: NoooAgung
Gebruiker
User icon of Agung
spacer line
 

Volgens mij had 't stijgen van de brandstofprijzen iets te maken met de prijs op de wereldmarkt en het feit dat de brandstof in Indonesia subsidie heeft.

Dat viel natuurlijk niet meer te betalen, maar de verhoging was wel erg woest.

Wat me echter wel op valt is dat het aantal auto's en motorfietsen op de weg nauwelijks is verminderd. Druk als vanouds. Iedereen zegt dat hij 't niet kan betalen, maar 't is blijkbaar 't zelfde als in Belanda. Zonder vervoer kan men niet.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-12-2005 14:38 Agung wrote:[/BWat me echter wel op valt is dat het aantal autos en motorfietsen op de weg nauwelijks is verminderd. Druk als vanouds. Iedereen zegt dat hij t niet kan betalen, maar t is blijkbaar t zelfde als in Belanda. Zonder vervoer kan men niet.


Ja, jammer. Ik had gehoopt dat er tenminste een positief effect zou volgen uit die brandstofverhoging en dat het aantal bromvliegen, sorry bromfietsen, zou verminderen op de weg. No way, al die gengsi-lijders rijden nog steeds door op hun nog niet afbetaalde motor.

En nog steeds 's morgens vroeg allemaal hun auto een half uur laten warmdraaien en flink gas geven.

De nieuwste joke in Yogya gezien: motorrijders doen hun lichten uit tijdens het wachten bij een stoplicht en sommigen zetten ook hun motor af gedurende dit wachten. Denken zo hun brandstof te besparen?Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-12-2005 05:04 londoh wrote:

...

Nog een paar dagen en dan komen er weer heel veel lokale toeristen naar Bali, dus kunnen ze weer plukken daaro.


Schijnt dat deze veel minder opleveren dan de bule-toeristen. Dingen overal af tot op het bot en slapen met hele families in 1 kamer. De water- en elektriciteitsrekening (en ontbijt voor de hele goefamilie) is vervolgens vrijwel net zo hoog als de prijs van de kamer.

Daarom zijn de hotelprijzen in december en januari op Bali extra hoog. Anders verdienen ze niets meer aan de kamerverhuur.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Vandaag enkele middenklasse-hotelletjes op Bali gebeld voor navraag naar de prijzen van kamers eind december. Leuke joke was dat toen ik opbelde met mijn Nederlandse naam en vervolgens mijn Indonesische vrouw, ik een betere prijs kreeg aangeboden dan mijn partner (als het hotel al niet zogenaamd vol zat: omgekeerde discriminatie??).
Remon
Gebruiker
User icon of Remon
spacer line
 

Ha Y-B,

Dat zal wel te maken hebben met wat je net vertelde, turis betalen naast de kamer voor alle andere dingen meer dan de Ind's. Best goed gezien zakelijk dan, goedkopere kamer, meer turis, meer inkomsten op andere fronten.....Agung
Gebruiker
User icon of Agung
spacer line
 

Wat ik gehoord heb zijn ze niet echt dol op binnenlands turisten. En dan gaat het niet alleen om het geld. Wat ook steekt is de arogante toon van de binnenlands turist. De meeste buitenlanders tonen wel respect voor de Balinesen, maar de binnnenlands turisten behandelen ze vaak als pembantu of minder.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 15-12-2005 15:55 Agung wrote:


Wat ik gehoord heb zijn ze niet echt dol op binnenlands turisten.

En dan gaat het niet alleen om het geld. Wat ook steekt is de arogante toon van de binnenlands turist. De meeste buitenlanders tonen wel respect voor de Balinesen, maar de binnnenlands turisten behandelen ze vaak als pembantu of minder.


Het zou kunnen , en waarschijnlijk wederzijds.
Ik heb veel gekke verhaaltjes gehoord van mijn familie en vrienden.
Voor dezelfde geld gaan ze naar Singapura en andere dichtere aziatische bestemmingen.

Ik denk dat lokale turisten een beetje afstandelijk reageren , en niet zo amicaal omgaan of echt gaan socialiseren met het personeel.
En het is niet zoietrs negatief geladen , alsof men gaat neerkijken .

Voor mij persoonlijk is een personeel v/e hotel of wat dan ook gewoon personeel die de klanten helpen.
Je kan ook best met elkaar in contact komen volgens de gangbare beleefdheidsvormen zolang iedereen weet waar hun plaats zijn.

Ik heb soms gemengde gevoelens als ik de bule's zien omgaan met de mensen daar , of ze zijn arrogant(de rijke machtige turist spelen) of de super vriendelijke turist die iedereen als gelijke beschouwen .
En dat geeft soms misverstanden tot gevolg .

Dat laatste doet een oosterling niet zo snel.
Dit is volgens mijn jarenlange waarneming.
Want ik kan de ene keer als de wisman gaan spelen , en de andere keer als een local turist. En dat zijn 2 verschillende werelden.En omdat ik de taal spreekt (behalve balinees) kan ik goed oordelen hoe de steel in de vork zit.

En meestal kan ik goede zelfs vertrouwelijke gesprekken voeren als ze later ontdekken dat ik ook hun taal spreek en zeer zeker als ik ook zeg dat ik indonesier ben.
Kan ik dikke boeken van schrijven.

Maar 1 ding moeten de balinezen wel gaan realiseren dat ze niet te veel afhankelijk worden en echt gaan leunen op de wisman.Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

tukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Beste Forum lezers dat over hotel prijzen dat gebeurt in heel Indonesie,als je aankunt tonen aan de hotelbali dat je over een Indo paspoort bezit betaal je een stuk minder dan een orang asing(of buitenlander).
Elk hotel in Indonesie heeft liever buitenlandse toeristen ,al gaat het niet eens om het geld,maar de meeste rijke indonesiers zijn arrogant en (Gengsi ,)weet helaas geen goede vertaling hiervoor.
Zoals Sidia omschrijft zit een kern van waarheid in,hoewel ik persoonlijk in de betere hotels de Bule "s over het algemeen voorbeeldig gedragen.
Het zijn veelal juist de lokaaltjes die met hun vingers beginnen te knippen,wij zeggen vaak de OKB ers zijn er weer,meaning Orang Kaja Baru veel geld weing hersens.................londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 15-12-2005 15:15 Yogya-Bali wrote:

...En nog steeds s morgens vroeg allemaal hun auto een half uur laten warmdraaien en flink gas geven.


Hi YB,

Daar verbaas ik me al 16 jaar over. Het "panaskan mesin" het schijnt dat als je je motor 's morgens niet warm laat draaien hij snel kapot is. Beetje stom van ndie autofabrikanten dat ze geen betere motoren maken. 's morgens in die perumaham is het een oorverdovend lawaai en gegas, van de papies die bezig zijn hun mesin warm te draaien. De avond daarvoor zijn ze nog bij mami op de doos geweest en die wordt niet warm gedraaid Emoticon: Shiny Ze duiken erop en vertrekken. Op terminals hetzelfde verhaal, bussen staan uren te gassen, aan de kant van de weg idem dito. Hoeveel liter benzine zou er per dag de lucht ingaan aan deze praktijken. Als je bij een bengkel sepeda kijkt is een onderdeel van de servis ook even dat ding in ze vrij op volle toeren laten draaien zodat ie een teringherrie geeft en staan ze dr naast te grijnzen met hun slimme koppen, alsof ze een wereldwonder in hun takken hebben. Overigens worden er tegenwoordig veel auto's gejat die s morgens warm staan dte draaien, kan je het als autodief mooier voorstellen, auto met de motor al aan, sleuteltjes in het contact en de deur is open Emoticon: ShinyDe nieuwste joke in Yogya gezien: motorrijders doen hun lichten uit tijdens het wachten bij een stoplicht en sommigen zetten ook hun motor af gedurende dit wachten. Denken zo hun brandstof te besparen?


Nog niet gezien. Wat me wel altijd verbaasd in Yogya zijn al die kleuren van die lichten, behalve de kleur die je verwacht, groen voorop en blauw achter, of twee groene voor, rood kan ook natuurlijk. Wordt variasi genoemd. Plus natuurlijk allerlei kerstboomeffecten. Je blijft lachen in dit land, al die domme dingen die ze doen om op te vallen. Kurang PD en rasa minder vieren hier hoogtij.

Gruces

LonMartin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 

Triest en nog eens triest om Bali terug tezien vergeleken met zo'n 4 maanden geleden ! rij even de afstand van Jl seminyak/ en Jl legian....turis kun je op de hand tellen....stranden zien er verlaten uit, verder heb ik van mijn buurman vernomen die bij garuda-indonesia werkt dat de vluchten voor hari natal vol zitten ! doch zullen de meeste lokals zijn verwacht ik.

Salam uit een zwaar bewolkt Bali.

M-Solo.

Live life to the max.......

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Hey eduard,

Mag ik je hotmail adres? Ik ken 't nie meer vindeh hiero Emoticon: Sadley

Ik zou graag langs willen komen trouwens, maar ik moet nog eventjes werken helaas. Emoticon:

YerunMartin-Solo.
Gebruiker
User icon of Martin-Solo.
spacer line
 


Hey eduard,

Mag ik je hotmail adres? Ik ken 't nie meer vindeh hiero


Komt eraan yerun...en dan ga ik weer een stukkie brommen Emoticon: Nice

M-Solo.


Live life to the max.......

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Geniet ervan Emoticon: Bye byehagen763
Gebruiker
User icon of hagen763
spacer line
 

Neem onderweg nog een Teh Bottol Emoticon: Very funny
Umbertotukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Het is de grootste kolder dat je de motor warm moet draaien ( algemeen verschijnsel) geen notie van benzine verspilling en verontreiniging van het millieu.
In de regel hoef je een wagen in een warm land niet warm te laten draaien.
Als je een wagen start en langzaam wegrijdt dan is de motor al na 5 minuten op temperatuur,eerder nog dan dat je een wagen onbelast stationair laat draaien.
Ik heb meedere malen dit uitgelegd aan chauffeurs ,maar altijd kreeg ik het zelfde antwoord ,Bukan Pak mesin cepat rusak ,het enige waar ik me wat bij voor kon stellen, dat ze de motor warm lieten draaien ,voor de Bapaks want als het niet koel genoeg was kregen ze weer op hun flikker.
Wat betreft PD em CS meaning Pecara Diri en Comon Sence daar worstelen ze al een paar honderd jaar mee,maar er komt een nieuwe generatie dat zal jij Lon , en overige Forum leden helaas niet meer meemaken dus er is nog hoop

Op het Bali gebeuren terug te komen,als er niets gebeurt met de komende feestdagen daar ,dan is er misschien nog een beetje hoop,anders kunnen ze het wel schudden en is Bali verleden tijd.
Vooruitlopend al zou het niet ondenkbaar zijn Bali opnafhankelijk van Indonesie te maken,gaarne reacties hierover ?????????
Misschien een algemene oproep voor 2006 mijd Bali niet ,want als jou tijd begint te dringen dan maar liever daar dan hier Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-12-2005 15:18 tukad ganga wrote:
Het is de grootste kolder dat je de motor warm moet draaien ( algemeen verschijnsel) geen notie van benzine verspilling en verontreiniging van het millieu.
In de regel hoef je een wagen in een warm land niet warm te laten draaien.
Als je een wagen start en langzaam wegrijdt dan is de motor al na 5 minuten op temperatuur,eerder nog dan dat je een wagen onbelast stationair laat draaien.


Tracht ik mijn medeburgers al 17 jaar duidelijk te maken. Ben er mee gestopt; verspilde moeite. Mijn vrouw zegt altijd dat het moeilijk is dit haar volk duidelijk te maken want de hersenen zijn 's morgens nog niet op temperatuur (en de rest van dag ook niet). Men lacht me schaapachtig aan en denkt stilletjes: Stomme bule, wat weet jij er nou van. Wie heeft de auto uitgevonden?Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 16-12-2005 15:18 tukad ganga wrote:
Op het Bali gebeuren terug te komen,als er niets gebeurt met de komende feestdagen daar ,dan is er misschien nog een beetje hoop,anders kunnen ze het wel schudden en is Bali verleden tijd.
Vooruitlopend al zou het niet ondenkbaar zijn Bali opnafhankelijk van Indonesie te maken,gaarne reacties hierover ?????????
Misschien een algemene oproep voor 2006 mijd Bali niet ,want als jou tijd begint te dringen dan maar liever daar dan hier Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Bali onafhankelijk? Bali is voor elektriciteit voor 100% afhankelijk van Java. Daarom durven ze geen bijltjesdag te houden na de bommen. Ze weten verdraaid goed dat als de Javaan het licht uitdraait, het ook voorgoed uit is.

Ik mijd Bali wel want die eikels hebben niet door dat de tijden veranderen en vragen weer absorbitant hoge prijzen voor de kamers. Kijk toch eerst eens in welke positie je zit. Wat een arro. Alsof ze eerst weer een paar bommen nodig hebben voordat de hersenen worden wakker geschud. Zeker vergeten de auto (hersenen) warm te laten draaien.Richy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 


On 16-12-2005 15:35 Yogya-Bali wrote:

...
Men lacht me schaapachtig aan en denkt stilletjes: Stomme bule, wat weet jij er nou van. Wie heeft de auto uitgevonden?


Maar bijv. die Kijangs blijven wel rijden ondanks dat ze zo "behandeld" worden door hun chauffeurs. Ik zie in JKT vaker een westerse bak langs de weg staan met een kokende motor dan zo'n vierkante doos.
Over 1 ding valt wel te discussieren... wanneer de sophir de motor afzet geeft hij net even nog een dot gas... compleet nutteloos was mijn eerste gedachte totdat ik het hier eens met iemand over had die redelijk wat van motoren afweet... het blijkt dat wanneer je dit doet de verbrandingskamer extra afkoelt door de brandstof die je erin spuit... en dit zou weer levensverlengend zijn. Overings lijkt mij dit alleen voor caberateurs te gelden...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

tukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Rich ik heb me daar eerlijk gezegd niet in verdiept ,maar tecnisch gezien klopt daar niets van,door dat je een dot gas geeft en voordat je de motor afzet ontstaat een naverbranding in de cilinders,en het kan zelf zo zijn ,als de onsteking en carburateurs niet goed afgesteld staan,na begint te dieselen,dan zie soms bij hele oude bakken die er nog rondrijden.
Tegenwoordige wagens hebben allemaal injectiemotors,dus is het helemaal niet van toepassing.
Om op Yoga terug te komen,het is waar dat Bali eens een keer moet ophouden met verschillende prijzen te hanteren,maar ja tawarren Yo dat hoort er nou eenmaal bij...........dus blijf nou maar komen anders kunnen we deze site binnenkort ook opheffen.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

91,437,165 pageviews Een website van indahnesia.com