nog een week


 Subforum Bali, het godeneiland 
53 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jesseww
Gebruiker
spacer line
 

nog een wwek en ik zit op bali
na 15 jaar eindelijk weer eens terug
heb er echt veel zin in
Emoticon: Bye byelondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Zeer belangwekkende mededeling, bedankt daarvoor en nog veel zitplezier Emoticon: Bye bye

Grucesjesseww
Gebruiker
spacer line
 

ik ben wel benieuwd of het erg veranderd is
ik hoop het niet
tips voor mooie trips zijn welkom
ik wil wel rond trekken
Emoticon: Yes!londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Als je de laatste 15 jaar het nieuws vanuit Indonesia een beetje hebt gevolgd dan is het wel anders tegenwoordig, 5 presidenten en enige bommen verder. 10.000 Rp voor 1 US$ in plaats van Rp 1600 en zo zijn er nog wel een paar dingetjes te noemen.

GrucesAgung
Gebruiker
User icon of Agung
spacer line
 

Ja, in 15 jaar is er behoorlijk wat veranderd, maar ook veel moois is gebleven. Er zijn meer hotels, restaurants, auto's, motoren, tempels en (helaas)meer moskees, maar minder toeristen.

Alles is nog steeds goedkoop, als je euro's heb tenmiste. Over de ceremonies breek je nog steeds je nek: er komt echt nooit een eind aan.

Leuk zijn o.a. Ubud: het centrum voor kunst en cultuur. Kintamani en 't hele Batur gebied: vulkaantje kijken. Helaas is het regenseizoen begonnen en dat is niet optimaal voor dit gebied. Verder Lovina: relaxen op de beach (spreken ze zelfs wat Nederlands) De weg door de bergen via Bedugul (verblijf daar is echter niet aan te raden) naar Lovina is erg mooi. Padangbai is ook leuk. En natuurlijk Kuta/Legian/Seminyak, hoewel een beetje te rustig momenteel.

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Het grootste verschil wat je na 15 jaar zal opvallen is de handphone, niemand schijnt zonder te kunnen, met de ene hand eten met de andere de HP.
In het verkeer idem, het toppunt wat wij helaas hebben mogen zien, vader, moeder en de kids met zijn allen op een motor, en toch nog de mogelijkheid om een telefoon gesprek te voeren met een hand aan het stuur.
Tuti & Janlondoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Tuti & Jan

Het wachten is op de tukang beca met de HP. Tukang Ojeg moderen zijn dr al.
Zonder HP tel je niet mee Emoticon: Shiny

GrucesYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hi Londoh,
De tukang becak met de HP (mobiele telefoon) is er al. Op Prawirotaman in Yogykarta hebben verscheidene becakrijders reeds een HP-tje.
Kunnen ze even naar de batikkerij, zilverzaak of Ramayana-ballet bellen/SMS-en om door te geven dat ze er aan komen met een klant en bespreken hoeveel commissie ze kunnen vangen.londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi YB,

Ik ben al een tijd niet echt in Yogya geweest, die stad is me erg tegen gaan staan. Maar wat jij meldt verwacht ik al een tijdje. Het is toch fantastisch al die ontwikkelingen in Indonesia, de tijd staat hier niet stil. Ik was overigens afgelopen maandag in Yogya, maar slechts 1 uur in Prawirotaman, daarna weer vlug terug. Een reis van totaal 5 uur pp ke Solo. Ik had mijn zaakjes in 25 minuten geregeld, daarna was de taxichauffeur verdwenen, dus dacht ik kom ik ga wat eten in het teringzooitje van Tante Lies. Nasi goreng peteh udang voor maar liefst 15.000 Rp, pure afzetterij, was niet te vreten ook nog, smakelijkeloze maagvulling. In het uurtje dat ik daar heb gezeten, bij Laba2 en tante Lies heb ik precies 2 bule gezien. Een brede man van twee meter lang met een vrouwtje van 1.50 m. Kon ik even een opmerking tegen de Javaan waarmee ik sprak maken: "Hoe zouden zij "het" doen ? Vast zij diatas want anders zij hancur", doet het altijd bij Javanen. Die bule nemen alles wat bereid is horizontaal te gaan. Even later hetzelfde bij TL, ook een oude verlopen bule met 2 dames bij zich. Bisnis memek masih lancar, bisnis turis hancur. Emoticon: Shiny

Het was die avond erg stil in Yogya, hujan deras en SBY was daaro (gelijk met mijn dus Emoticon: Nice ) ook om iets te openen en zijn resuffel aan te kondigen, je weet wel wat er gebeurd als er een hoogwaardigheidsbekleder komt, dan staan ze allemaal in 40 rijen dik samengedromt om te kijken, met mond open, en maar dringen. Veel politie op de been om een fluitconcert te geven en met hun rooie fallus te zwaaien.

Gruces

LonYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hi Londoh,
Dat je nog durft te eten bij Tante Lies? Een wonder als je er zonder scheiterij wegkomt. Bij TL moet je het houden bij een goedkoop biertje en de gratis pollutie van het langszwalkende verkeer. Maandag is ook wel een verkeerde dag om in Prawirotaman uit te gaan. Was maandag in Jl. Jaksa (Jakarta) maar kom dezelfde bule's tegen als in Yogya. Ook rustig.
Vanavond was het echter redelijk druk in Laba-Laba. Enige dikbuiken zonder ayam, homo's met ayam janten maar ook juist jonge bule's met ayam (begrijpen nog niet goed waar het de ayam om te doen is: geloven nog in echte liefde namelijk want ze vindt me zo leuk en zelfs knap).
Anyway, nothing changes accept for the tukang becak met zijn HP.londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi YB,

Ik aan de schijterij, nou dan moet er heel wat gebeuren. Maandag was zelfs het verkeer op de Jln Parangtrites vervelend. Ik was er ook niet om uit te gaan, maar moest iemand ontmoeten.

Ach die Ierse (?) homo met dat vervelende jochie, is ook al meubilair. Jonge bule met hun ayam vind ik altijd erg vertederend, zoals hij zijn versgevangen kip vastklemt tijdens het uitlaten. Een paar maanden later beginnen ze hiero te sijken over het vergunningstelsel om zo een kip in NL te houden.

Als s morgens vroeg de bule kraait dan is er weer een kip genaaid

Gruces

Richy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 


On 08-12-2005 16:55 londoh wrote:
Jonge bule met hun ayam vind ik altijd erg vertederend, zoals hij zijn versgevangen kip vastklemt tijdens het uitlaten. Als s morgens vroeg de bule kraait dan is er weer een kip genaaid


Hoe verzin je het toch iedere keer weer Emoticon: Smile Emoticon: Laugh out loud


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

maurits
Gebruiker
User icon of maurits
spacer line
 

Mijn business trip bali is dus weer door de neus geboord!!!!!!!!! Ik mag me vermaken in Singapore en Phuket voor een maand.... pffffffffffffffff weer Thailand.... weer Phuket................................. Emoticon: Nooo


Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 


On 08-12-2005 18:36 Richy wrote:

...


Hoe verzin je het toch iedere keer weer Emoticon: Smile Emoticon: Laugh out loud


Hi Richy,

Helaas is dit niet verzonnen, maar uit eigen waarneming. Is toch heel erg opvallend dat alleen bule met hun ayam kampung zo innig gearmd over straat lopen. Indonesiers zullen dat nooit doen, over straat lopen trouwens ook niet Emoticon: Shiny

Moet je de commentaren horen achter hun rug. De dame is altijd van het soort "pembokat" westerse heren Emoticon: Yes! schijnen meestal op het type dames te vallen dat hier "tidak laku" is. Je zou eens moeten horen wat voor opmerkingen de dame in kwestie naar haar hoofd krijgt geslingerd, die denkt alleen maar :"Brasil"

GrucesRichy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 

Natuurlijk niet verzonnen in de trent van de inhoud... maar ik lig altijd dubbel om je zinsopbouw... die waarnemingen doe ik zelf ook als ik daar zit. Altijd weer geweldig wanneer je uit gaat in JKT. Lelijke bule met een mooi meisje... bule zo trots als wat dat hij een kip aan de haak heeft geslagen. Helaas voor hem zoekt zo'n kip in een bar altijd weer oogcontact als een soort van reserve wanneer haar bule weer weg is. Altijd dus leuk om zo'n bule stinkend jaloers te maken door zijn kip aan te kijken... als blikken konden doden Emoticon: Yes!


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Richy,

Die ayam hebben er ook altijd een handje van als ze met hun verse bule ergens zitten, openlijk te gaan zitten flirten met een 3e, liefst een Indonesier zodat de bule niet kan verstaan waar het over gaat. Kippy strooit af en toe een meewarige blik richting si dompet hidup. Binnen 10 minuten kookt ie inwendig van woede en is al bang dat zijn kippie wegtokt. Met nauwelijks onderdrukte woede sleept hij haar (te) ruw weg. Tutti Tok weer senang, ze weet immers dat deze altijd werkt.

GrucesRichy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 

Hi Lon,

Ik las laatst een verhaal van gogo meiden (ander woord voor barhoertjes) op Thailand die gewoon tig bule's aan de haak hebben geslagen en zichzelf van een riant inkomen voorzien. Hele agenda's worden bij gehouden want er moeten er natuurlijk niet twee tegelijk op vakantie komen. Die gasten zijn zo naief/desperate dat ze gewoon duizenden euro's overmaken naar die kippen. Na verloop van tijd vertelt de familie dat ze wijlen is of ze laat niets meer van zich horen.


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Hi Richy,

Die zijn er in Indonesia ook voldoende, ze laten een paar studies financieren en intussen feestvieren met hun tijdelijke "hasbent" Meestal niet de ayam kampung, maar meiden met een goed stel hersens. Wat moeten ze anders in Indonesia? Toekomst perpectief is er nauwelijks, je ziet steeds meer mensen hier als desperado's leven (ayam sori Kimi Emoticon: Shiny )

Grucesmaurits
Gebruiker
User icon of maurits
spacer line
 

Nou heren dan heb ik een verhaal voor jullie

Phuket, Thailand...

Een man was getrouwd met een Thaise, de falang (bule in Thai) zo trots als een pauw natuurlijk. De beste man was een expat en zat in het toerisme, hij werkte hard en had zijn vrouw lief zoals het een echte man betaamt.

De vrouw bleef altijd trouw thuis om voor het huishouden te zorgen. Op een dag, was er OPEENS de broer van de echtgenote. Hij was lichamelijk gehandicapt en kwam dus in het huis wonen van het getrouwde stel.

5 jaren gingen voorbij, en het stel was nog steeds gelukkig getrouwd en de gehandicapte broer woonde nog steeds bij hen in. Op een dag ging de bule vol goede moed weer naar zijn werk, maar de beste man was zijn mobiele telefoon vergeten en keerde dus na een halfuurtje huiswaarts om het zo belangrijke electronische medium weer op te halen. Nietsvermoedend loopt hij het huis in waar hij zijn vrouw met volle teugen ziet genieten van haar "lichamelijk" gehandicapte broer.

5 jaar duurde dit schijn-huwelijk, de gehandicapte broer was niet gehancicapt en ook al niet haar broer. De broer was namelijk de Thaise echtgenoot van de vrouw. Het Thaise echtpaar heeft dus 5 jaar met een kortzichtige bule erbij een leuk leventje gehad met veel luxe....

Nothing is wat it seems to be.......


Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.

Richy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 

Even weer ontopic...

Nog een week... en dan ben ik ook onderweg...maar hou het netjes hier... de vorige keer toen ik terugkwam was het prikbord verdwenen/gesloten Emoticon: Wink


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

tukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Zeg Rich heb je alles goed gelezen op het forum,waar jij je aan moet houden voor dat het huwelijksbootje instapt straks ....,je kan nu nog terug ,bezint eer gij begint.
Hoe trouw je trouwens voor de kerk of in de moskee ?in ieder geval veel geluk jongen,en als de vermoeiheid toeslaat vergeet de goede raadgevingen van Sidia niet !!!!!!!!!Richy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 


On 10-12-2005 18:21 tukad ganga wrote:
...in ieder geval veel geluk jongen...


Bedankt voor de wensen/adviezen... een weg terug is wat ons betreft niet aan de orde... als dat in ons zou opkomen dan waren wij er nooit aan begonnen. Ik kan weer een hoop argumenten aanvoeren maar dat heeft toch geen zin. Iedereen heeft er een andere visie op... en dat is maar goed ook want we zijn allemaal uniek. Wij hebben een goede toekomst voor ogen en dat vinden de mensen om ons heen die ons kennen ook (zowel hier als daar). De tijd zal het uiteindelijk leren...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Emoticon: Shiny Trouwen is daar iets mooi's om mee te maken, gaat nog geheel tradities getrouw prachti gebeurtenis iets om nooit meer te vergeten.
Op Bali trouwen ze toch Hinduistisch ?
Op Java Kunungan een katholieke trouwerij mee gemaakt met alles er op en er aan . In de kerk zaten ook Moslims met die zwarte peci, en hoofdoekjes .
het kan heus wel samen gaan mijn ervaring
Het ga je goed daar en good luky Emoticon: Worship


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

tukad ganga
Gebruiker
spacer line
 

Goh Maurits je hebt het wel erg zwaar hoor singapore-phuket toe maar voor welk hotelketen ga je daar zitten ,of is het de kat uit de boom kijken ?????Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-12-2005 21:28 zieleffe wrote:
Emoticon: Shiny Trouwen is daar iets moois om mee te maken, gaat nog geheel tradities getrouw prachti gebeurtenis iets om nooit meer te vergeten.


Wel, als je dat prachtig vindt? Heb ik wel andere opvattingen over. Wat een saaie bedoening. Tijdens zo'n traditioneel huwelijks is het bruidspaar in letterlijke zin het "lijdend" voorwerp. Netjes zitten, pootjes geven, smile voor de 100 foto's, make-up die je porieen verstopt, kleding die niet van katoen is en dus niet ventileert, een of andere soepjurk aan je lijf waardoor een westerling op een travestiet lijkt, je portemonnee helemaal leeggeplukt door schoonfamilie, als drank alleen maar mierzoete limonade of thee, etc. Dit alles ter glorie van de schoonfamilie die weer hun gengsi, status moeten laten blijken. Want hoe groter de party, hoe meer ze kunnen pochen t.o.v. de buurt. It's showtime.
Al die bule's die zich in een of ander Javaans of islamitisch apepakje steken, niet om aan te zien. Hoe zet je je zelf voor broodje aap?!
Geef mij maar een lekkere swing-party waar iedereen plezier aan heeft, inclusief het "lijdend voorwerp" zelf.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

91,452,744 pageviews Een website van indahnesia.com