Nederland op weg naar een onrechtvaardig land te worden


 Subforum Andere praat 
67 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
maseddi
Gebruiker
User icon of maseddi
spacer line
 


k ben wel best tevreden dat ik een dak op mijn hoofd heb , en hoeft geen elke dag biefstuk te hebben, ikan asin met rijst en sambal is ook lekker.
Je moet niet de schuld geven aan de regering , want je heb je leven en toekomst in je eigen handen.
Hier heeft men dezelfde kansen.
(de echt zieke mensen die niet kunnen werken staan hier buiten , maar voor hun wordt er ook goed gezorgd , daar betalen wij belasting en sociale lasten voor).
Daarom zou ik ook zeggen dat "onrechtvaardig land "vervangen moeten worden door zakelijk land)


Een zeer liberaal standpunt Sidia en ik denk dat veel mensen uit indonesie ook denken zoals jij. Vervang zakelijk maar door "land van boekhouders"
Mijn vrouw heeft na anderhalf jaar inburgering en verblijf in Nederland al werk kunnen vinden al was het maar met een contract van een half jaar, weliswaar niet conform haar opleiding, maar toch. En ze solliciteert maar door.
Wat wil je, gewend als ze is om van 7 uur 's morgens tot 11 uur 's avonds te werken op Bali.
Maar ze verlangt nog steeds naar haar werk daar, want dat werk vond ze geweldig vanwege de sociale kontakten o.a. met rijke hotel- en restauranthouders met versierneigingen, todat ze een arme sloeber als mij ontmoette. Wie heeft heeft nu over een beter leven in Holland? Maar ja, inmiddels is het leven in indonesie ook veel duurder geworden na de stijging van de olieprijzen en op Bali is het ook niet meer als het was voor de bom.

En ze praat beter nederlands dan een aantal mensen die 5, 10 of meer jaren in nederland wonen.
Inderdaad, neem je leven in eigen hand, Insya Allah.

Maar wat die gelijke kansen betreft..Dat is ook maar relatief , maar ik hoop niet dat de algemene teneur wordt "eigen schuld dikke bult, en dat was het" , wanneer er mensen zijn die kansen aan zich voorbij hebben (moeten) laten gaan, om welke reden dan ook, en niet aan de bak kunnen.

Overigens, en even terzijde, las ik dat de mensen hun zorgtoeslag hebben gebruikt voor het kopen van vuurwerk.. En wie weet voor wat nog meer.
Maar wat wil je in de decembermaanden..sinterklaas, kerst, nieuwjaar


ikan asin met rijst en sambal is ook lekker

Rijsttafel in optima forma! Rijst met tempe en sambal doet het ook goed bij mij. Wist je dat veel mensen in Nederland bezuinigen (bezuinigden) op eten en gezondheidszorg?


EdSweet young thing

Agung
Gebruiker
User icon of Agung
spacer line
 


On 29-12-2005 13:30 kiwimave wrote:

...


Minister Zalm: Armoede is betrekkelijk
De onderkant van de samenleving is veel welvarender dan in de jaren vijftig. Je had geen tv, je at dubbele boterhammen en je naaide zelf je kleren.


Allemaal goedpraten van voor velen een onrechtvaardig beleid.

Nou hij heeft natuurlijk wel gelijk. Ik heb in West-Nepal in een ziekenhuisje gewerkt (hele zieke cultuur hebben die gasten trouwens, maar dat ff tussen haakjes), maar daar stierven mensen aan een blindedarmontsteking omdat ze de 22 euro operatiekosten niet konden betalen. Nederland kent geen echte armoede.


In principe heeft Zalm natuurlijk wel gelijk. Echte armoede hebben we in Nederland niet. Mensen die in de knel komen maken door welke reden dan ook geen gebruik van de voorzieningen of hebben een zodanig groot gat in hun hand dat daar ook niet veel aan te doen is.

Wat anders is natuurlijk dat de minder bedeelden met weinig genoegen moeten nemen, terwijl de happy few niet weet wat ze allemaal met hun geld moeten doen.

Armoede in Nederland is moeten bellen met een 4 jaar oud mobielje, naar een zo'n ouderwetse vierkante 3:4 TV moeten kijken en zelden op vakantie kunnen. Allemaal niet leuk, maar ook niet het einde van de wereld.

Verhalen over het eten niet kunnen betalen aan het einde van de maand zijn natuurlijk erg overdreven en worden niet veroorzaakt door de hoogte (laagte?) van uitkeringen maar door het eerder genoemde gat in de hand of andere problemen.AnisJ
Gebruiker
User icon of AnisJ
spacer line
 

Maar ........ alles goed en wel, hoe verklaren jullie dan dat er in veel steden 'voedselbanken' zijn ...... dit is toch een feit !!!
Zalm' s partij is een 'regeringscoalitiepartij' en binnenkort komen er verkiezingen, hij gaat natuurlijk niet uitgebreid vertellen dat het 'regeringsbeleid' gefaald had .... of niet soms ..... Emoticon: Wink Emoticon: Wink Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated

Maar ..... hoe staat het met dŪe Nederlanders die in INDOSnesos werk zoeken ..... en de houding van veel Nederlanders die liefst voor 10 Eurocenten naar Turkije gaan (liefst gratis) en veel opmerkingen maken over die 'shoarma-vreters' ......."weer terug hier in NEDERland" !!!!!
'Over ambivalent gedrag te spreken ...... '
Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


'Ahu kura ahia, mansia nia'

JohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Het bestaan van voedselbanken is volgens mij simpel: wanneer sommige mensen maar 200 euro per maand te besteden hebben aan eten en consumentenbestedingen, dan ligt het voor de hand om het eten, dat je gratis krijgt, ergens te halen. Dan houd je weer geld over waarvoor iemand een pakkie sigaretten kan kopen (als ik die voedselbanken op tv zie, zie ik altijd namelijk een rij mensen die in de rij staan te wachten en te roken.
Armoede is betrekkelijk. Ik kan altijd bij mensen terrecht voor steun in de vorm van mee-eten of geld. En mensen kunnen dat bij mij/ons ook. Zoniet, dan zit je in een sociaal isolement en dat is geen financiele armoede.
Groetjes, Johan
Begin de details te vergeten

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Pas geleden was er in het Laakkwartier (Den Haag) iemand die al maanden de was met de hand moest doen. Dat was schijnbaar een vorm van armoede. Ik moest mijn best doen om mijn broek op te houden.

Toch een teken dat men hier op sommige dingen volslagen idioot reageert. Zalm had het aan het rechte eind door te zeggen "armoede is betrekkelijk, toen ik klein was hadden we nog niet eens een tv". Maar ja, waarom zou je gezamenlijk naar tv kijken als je ieder een eigen exemplaar op je kamer hebt? (wel een grote, want een kleintje is voor de arme mensen onder ons natuurlijk)JohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Jeroen, over TVīs:
Ik was begin december bij Media Markt in Eindhoven, net geopend. Je hebt daar een verdieping die bijna volledig is ingericht met TV schermen en dergelijke. Er is een kleine muur van ongeveer 10 meter bij 3 meter hoog waar nog die kleine tvīs staan die we (vroeger?) op de slaapkamer hadden. Op die zaterdag dat ik daar was, stonden zeker een paar 100 man op die verdieping. Daarvan stonden 2 dames bij die kleine tv tjes. Ik vond dat zo frappant dat ik er naar heb staan kijken. Deze dames stonden erg serieus naar die TVīs te kijken. Nu rijst de vraag: wie hadden op die afdeling het meeste geld te spenderen: die 2 dames (op witte trimschoenen, maar die wel dat tv tje contant gaan aanschaffen) of de overige mensen die een breedbeeld of LCD op krediet aanschaffen? Again......armoede is relatief
Groet, JohanBegin de details te vergeten

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 03-01-2006 14:23 Agung wrote:

...


Armoede in Nederland is moeten bellen met een 4 jaar oud mobielje, naar een zon ouderwetse vierkante 3:4 TV moeten kijken en zelden op vakantie kunnen. Allemaal niet leuk, maar ook niet het einde van de wereld.


He , het is mijn profiel.
Heb ook een koelkast van een hape.
Oude tv, en gaat nooit met vakantie.
(naar Indosenia is geen vakantie , een socialeverplichting)

Andere medelanders gaan naar Turkije , bodrum, antalayas of zoiets.
Nou als ik die sfeer wil proeven ga ik gewoon naar de zwarte markt in Beverwijk.
Je ziet de turken , andere allochtonen bij de vleet , zelfs Polen, mensen uit oost eropa.
Kan ik lekker shoarma eten , andere vreemde gerechten eten en fantaseren alsof ik in een turkse bazaar staat rond te lopen.
Marhabak , kebab , martabak en allesss goedkoop.
En als ik leuke dingen wil weten/en zien(middels foto's) over andere landen en
hoe de mensen leven , dan ga surfen en een blik gaan werpen in Indahnesia.

Is dat ook armoede ?Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Wanneer mogen wij Sidia weer ontmoeten bij een socialeverplichting??
Jullie hebben nog een vismaaltijd te goed.
Kunnen we weer eens discuseren over de toestand in Nederland.
Tuti & JanPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

88,418,833 pageviews Een website van indahnesia.com