Malarone ook verkrijgbaar in Indonesie??!!


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
69 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
bassi
Gebruiker
spacer line
 

Mijn vraag is MALARONE, een medicijn tegen het krijgen van malaria, ook in indonesie, medan, siantar verkrijgbaar??
Hier verkopen ze deze pillen voor 3 euro per stuk, wij denken dat dit medicijn veel goedkoper is in Indonesie, ikzelf dacht dit medicijn al 2 jaar terug in een drugstore in Indonesie te hebben zien liggen.
Echter bij het nazoeken op het internet stond er op een site afkomstig uit in Indonesie dat Malarone niet te krijgen is in Indonesie, wat mij stug lijkt want in indonesie verkopen ze bijna alles zonder recept.
Wie heeft of weet een antwoord op deze vraag?londoh
Gebruiker
User icon of londoh
spacer line
 

Indien het in Indonesia verkrijgbaar is is het wel import, maar zal goedkoper zijn dan in NL vanwege lagere winstmarges en BTW.

Als je naar een apotik in Indonesia gaat en je vraagt naar Malorone en ze hebben het dan verkopen ze het, handel is handel. Emoticon: Shiny

GrucesRichardFvV
Gebruiker
User icon of RichardFvV
spacer line
 

Malarone is (nog) niet in Indonesie verkrijgbaar.Malarone [GSK]
Tablet, omhuld. Bevat atovaquon 250 mg, proguanil 100 mg.


Malarone Junior [GSK]
Tablet, omhuld. Bevat atovaquon 62,5 mg, proguanil 25 mg.


CFH-Advies: De keuze van de verschillende preparaten is afhankelijk van diverse aspecten (zie Malariamiddelen). De GGDís en gespecialiseerde centra beschikken veelal over de meest recente gegevens over gebiedsresistentie en richtlijnen voor malariaprofylaxe. De toepassing van atovaquon/proguanil dient te worden gereserveerd voor de gebieden waar de P. falciparum resistent zijn tegen andere malariamiddelen (al dan niet gecombineerd).

Eigenschappen: Malariamiddel. Het werkingsmechanisme van atovaquon berust waarschijnlijk op het vermogen selectief het mitochondriaal elektronentransport (ter hoogte van het cytochroom bc1-complex) in de protozoŽn te remmen met als consequentie remming van de 'de novo' synthese van pyrimidinen, resulterend in remming van de synthese van nucleÔnezuren en adenosinetrifosfaat. Proguanil is werkzaam tegen het exo-erytrocytaire stadium van Plasmodium falciparuminfecties. Het werkingsmechanisme berust op remming van de dihydrofolaatreductase activiteit. In vitro is een synergie waargenomen tussen atovaquon en proguanil.


Kinetische gegevens: Resorptie: snel en hoog bij inname met voedsel (atovaquon, proguanil). Plasma-eiwitbinding: > 99% (atovaquon). Metabolisering: via CYP450 tot actieve metaboliet cycloguanil en 4-chlorofenylbiguanide (proguanil). Eliminatie: > 90% onveranderd met de feces (atovaquon), deels onveranderd en als metabolieten met de urine (proguanil). T1/2el = volwassenen 2-3 dagen en kinderen 1-2 dagen (atovaquon), 12-15 uur (proguanil en cycloguanil). De TĹel wordt verlengd tot ca. 39 uur bij ernstig verminderde nierfunctie (proguanil, cycloguanil).


Indicaties: Indicaties: behandeling van acute ongecompliceerde Plasmodium falciparum malaria. Profylaxe van Plasmodium falciparum malaria. De Junior tablet is alleen geregistreerd voor profylaxe van Plasmodium falciparum malaria bij een gewicht tussen 11-40 kg.

Contra-indicaties: Als prophylacticum gecontra-indiceerd bij ernstig verminderde nierfunctie (creatinineklaring < 30 ml/min).

Zwangerschap/Lactatie: Over het gebruik van deze combinatie tijdens zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen.


Proguanil gaat over in de moedermelk. Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatie.


Bijwerkingen: Misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, maagpijn, mondzweren, ontsteking van de mondslijmvlies, anorexie, hyponatriŽmie, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid, anemie, neutropenie, pancytopenie bij ernstig verminderde nierfunctie, verhoogde leverenzym- en amylasespiegels, hoest, koorts, angio-oedeem, huiduitslag, netelroos, jeuk en haaruitval.

Interacties: Gelijktijdige toediening van metoclopramide, tetracycline, rifampicine en rifabutine reduceert de plasmaconcentraties van atovaquon; dit kan bij sommige patiŽnten resulteren in subtherapeutische spiegels. Gelijktijdige toediening met indinavir reduceert de dalspiegels van indinavir.

Waarschuwingen en voorzorgen: In geval van diarree het normale doseringsschema volgen. Diarree en braken kan gepaard gaan met significant lagere plasmaspiegels van atovaquon. Bij acute malaria met diarree of braken, een andere behandeling overwegen. Bij een recidiverende infectie met P. falciparum een ander bloedschizonticide toepassen. Er zijn geen gegevens bekend bij kinderen met verminderde lever- en nierfunctie.

Dosering: Bij voorkeur steeds op hetzelfde tijdstip van de dag, met voedsel of een zuiveldrank innemen. Bij braken binnen ťťn uur na inname, een nieuwe dosering innemen.
Acute aanval: Volwassenen en kinderen > 40 kg: 4 tabletten eenmaal per dag gedurende 3 dagen. Kinderen: 11-20 kg lichaamsgewicht, 1 tablet eenmaal per dag gedurende 3 dagen; 21-30 kg lichaamsgewicht, 2 tabletten eenmaal per dag gedurende 3 dagen; 31-40 kg lichaamsgewicht, 3 tabletten eenmaal per dag gedurende 3 dagen. Profylaxe: Volwassenen en kinderen > 40 kg: eenmaal per dag ťťn tablet. Kinderen 11-20 kg: eenmaal per dag 1 Junior tablet; 21-30 kg: eenmaal per dag 2 Junior tabletten; 31-40 kg: eenmaal per dag 3 Junior tabletten.
Voor profylaxe 1 ŗ 2 dagen voor aankomst in het endemisch gebied starten tot 7 dagen na het verlaten van het gebied. Bij een verblijf tot niet meer dan 28 dagen. Als prophylacticum is de veiligheid en werkzaamheid niet vastgesteld bij kinderen < 11 kg lichaamsgewicht. Malarone Junior bij voorkeur heel innemen. Bij slikproblemen bij kleine kinderen kunnen de tabletten worden gebroken en met voedsel worden ingenomen.


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

bassi
Gebruiker
spacer line
 

Tja, even voor mijzelf mijn vrouw en kind gehaald, Malerone.
Prijs: Bijna 187 Euro.
Ongelofelijk toch, dat er zoveel mee verdiend word in Nederland aan dit medicijn.
Raar vind ik het dat het medicijn dus niet verkrijgbaar is in Indonesie, waar het malariagebied zo groot is (Sumatra)
Mijn vrouw zei al, "ik hoef geen grote (gouden)ketting te kopen in Indonesie, maar wel inruilen!!"
gmee01
Gebruiker
User icon of gmee01
spacer line
 

zie voor info en contact; http://www.kimiafarma.co.id/index .Dit is een apothekers-net , wat bijna overal in Indonesie te vinden is. Zij kunnen je in ieder geval de juiste info . verstrekken en anders hebben ze wel een ander middel(merknaam) met dezelfde ingredienten en werking.
GerardRichardFvV
Gebruiker
User icon of RichardFvV
spacer line
 

Malarone is gepatenteerd tot 2012 en dus niet beschikbaar onder een andere naam en bovendien zijn importmedicijnen in Indonesie in het algemeen duurder dan in Nederland.


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,389,224 pageviews Een website van indahnesia.com