wie weet de procedure als ik iemand uitnodig uit Indonesie


 Subforum Het visumgebeuren 
60 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
mylo_5
Gebruiker
spacer line
 

Wat heb ik allemaal nodig om op te sturen naar Indonesia voor degene die daar een visum aan moet vragen om naar Holland te komen, hoor zulke moeilijke verhalen, heeft iemand hier ervaring mee, dan hoor ik het graag. bijvoorbaat dankrbaker
Gebruiker
spacer line
 

de broer van mijn vrouw komt op 30 maart voor 3 maanden naar nederland.
e.e.a via de navolgende procedure;
ga naar de gemeente en haal een uitnodigingsformulier
vul deze in en laat de handtekening legaliseren (hiervoor moet je betalen)
laat de partij in indonesie alvast een ticket reserveren
stel een briefje op dat je garant staat gedurende het verblijf in nederland
maak vervolgens kopieen van al deze formulieren en stuur deze tesamen met de originelen op naar indonesie. (liefst aangetekend)
de persoon in indonesie moet vervolgens naar de nederlandse ambasade om de visa te regelen.

vr.gr

ruud

johanw
Gebruiker
spacer line
 

Het bovengenoemde door ruud klopt.

Maar stuur ook een copie bewijs van baan, betrekking of vaste dienstverband van de werkgever mee en een copie van de laatste salarisstrook.

Laat degene in Indonesie een copie maken van de uitnodiging en mee terug nemen als bewijs van uitnodiging om te tonen bij de nederlandse marechaussee op Schiphol

Veel Succes
JanVeer01
Gebruiker
User icon of Veer01
spacer line
 

www.IND.nlGerrit
Gebruiker
spacer line
 

Het schijnt nu dat de Ambassade de aanvragen allemaal doorsturen naar de visadienst in Nederland om alles na te checken,dit i.v.m eerdere problemen (corruptie) op de Nederlandse ambassade.


Indonesia my lovely country

promotie_bali
Gebruiker
User icon of promotie_bali
spacer line
 

Houd er wel rekening mee dat degene die iemand uitnodigd een inkomen dient te hebben van 1,5 maal het miniumloon, dit staat nergens geschreven maar in de praktijk werkt het wel zo. Emoticon: AngryJohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Hoi luitjes,
En ik hoorde gister dat de doorlooptijd bij de visadienst 6 tot 10 weken duurt. Schandalig eigenlijk als je bedenkt dat je gewoon in Nederland op vakantie wil ofzo.
Groetjes, JohanN


Begin de details te vergeten

diederick
Gebruiker
User icon of diederick
spacer line
 

Een visum verkrijgen bij de Indonesische ambassade duurt soms 6 maanden, dus het kan ook langer. Een en ander is het gevolg van de niet zo geweldige relaties tussen Nederland en IndonesiŽ op visum-gebied en de lange duur bij de Nederlandse ambassade is -volgens zeggen van Nederland- o.a. te wijten aan de Schengen-procedure (toegang tot Nederland is ook toegang tot een reeks van andere landen). Als de Nederlandse ambassade, naar je smaak, te langzaam werkt dan is het misschien een idee om een visum aan te vragen bij een andere ambassade van een Schengen-land!Misschien gaat het daar wel sneller....sandra
Gebruiker
User icon of sandra
spacer line
 

Een visum krijgen voor Nederland kan best moeilijk zijn en het kan ook heel lang duren voordat diegene het heeft. Hou er rekening mee dat diegene over genoeg geld beschikt en ook dat jij, als sponsor, genoeg geld heb en minimaal 1 jaar een vaste werkplek heb. Veel succes. Groetjes Sandra.JohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
 

Hoi, ik heb verder het idee dat je ervoor moet zorgen dat de visumaanvraag in Indonesia blijft. Als het ter goedkeuring naar Den Haag gaat, ben je de pineut en krijg je te maken met een erg lange doorlooptijd.


Begin de details te vergeten

Ans H
Gebruiker
spacer line
 

Goed de site van de Nederlandse ambassade leze (veel werk) http://www.netherlandsembassy.or.id/index.

Als je aan alle voorwaarde voldoet is er geen probleem.
Las in vorige postings over corruptie etc, al die mensen die daar aan meegedaan hebben zijn ontslagen. De regelgeving vanuit nederland is wel verscherpt en in sommige gevallen versoepeld (bv als je als Indonesier afgelopen jaren al eerder in Nederland bent geweest).

Succes Ans
promotie_bali
Gebruiker
User icon of promotie_bali
spacer line
 

Hoe er ook rekening mee dat de gene die garant staat voldoende vast inkomen (of vermogen) heeft, is dit niet het geval word de aanvraag zondermeer afgewezen.
Dit staat nergens officieel geschreven maar blijkt wel uit de praktijk.
Heb je dit inkomen niet of misschien een uyitkering probeer dan iemand te vinden die wel aan die voorwaarden voldoet en sponsor wil zijn.
Vergeet ook niet een verzekering af te sluiten voor de persoon die je uitnodigd, dit kan bij de Europesche(RABO) en nu ook bij oomverzekeringen, www.oomverzekeringen.nl
Jangmee01
Gebruiker
User icon of gmee01
spacer line
 

Hallo
alle regelgeving betreffende visa is afkomstig van het Ministerie van justitie, waarbij het ministerie van Buitenlandse Zaken( en in dit geval de ambassades en consulaten) de uitvoerende taak Heeft. Er is wel degelijk een minimum-inkomen, waaraan een Nederlandse sponsor dient te voldoen. Een maandelijks inkomen van minimaal Euro 1100,- netto.(te bewijzen door recente kopien van bankafschriften en loonstroken)
Dit alles heb ik mogen ervaren na afwijzing van een visum voor mijn partner. Werd door de ambassade in Jakarta doorverwezen naar het ministerie van Justitie in Den Haag.
Via het ministerie van Justitie en op hun advies had ik dan ook binnen 24 uur een hernieuwd verzoek ingediend met andere sponsor(daar ik zelf niet in Nederland woon) en werd het desbetreffende visum alsnog< binnen een week, verleend. Het betreft een z,g, Schengen-visum, waarbij men eenmalig de EEG-landen kan binnenkomen. Het verenigd Koniinkrijk is in deze weer een uitzondering. Mocht iemand dan ook het plan hebben bij bezoek aan de EEG ook Engeland te bezoeken, dan dient men een z.g. "multiple entrance" Schengen-visum aan te vragen. Wij waren hierover niet geinformeerd door de medewerker van het consulaat in Bali. Al met al vond ik dat het geheel "Nederland-onwaardig" . Dan heb ik betere ervaringen met de diverse Indonesische ambassades in deze omgeving. Vriendelijke groet vanaf zonnig Bali, GerardRobert†
Gebruiker
User icon of Robert†
spacer line
 

Dag gmee01,

Ik snap het probleem niet.
Heb je wel een beetje info opgezocht? Je kan over het hele internet (ind.nl , ambassadesite) hier informatie over opzoeken.
Overal staat exact vermeld wat je nodig hebt en welke voorwaarden. Ook staat overal vermeld over welke visa je nodig hebt waarvoor.
Om nu iemand boos aan te kijken omdat hij/zij jou niet had verteld dat je het verenigd koningkrijk niet in kan op een schengen visum??? Ik vind dat gewoon een fout van jezelf. Je had gewoon beter info moeten opzoeken... niet met vingertjes gaan wijzen.

Vriendelijke groeten,

Robert.


Omang Omang Cafe Padangbai Bali

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,352,965 pageviews Een website van indahnesia.com