Druggebruik in Indonesie. Kijk uit!!


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
83 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
kiwimave
Gebruiker
User icon of kiwimave
spacer line
 

N.a.v. recente veroordelingen van verschillende Australiers wil ik iedereen die naar Indonesie gaat nog eenmaal goed waarschuwen. Kijk vreselijk uit en denk er niet eens aan!! En dan heb ik het niet alleen over het in- of uitvoeren van drugs, maar ook het opsteken van 1 joint waarvoor een Australier recentelijk op Bali is veroordeeld voor 4 (VIER) jaren cel!!!

Wij kunnen dit wel belachelijk vinden maar daar heeft de gemiddelde Indonesische rechter uiteraard geen boodschap aan. Ik vind het ook belachelijk dat iemand die Marijuana invoert de doodstraf kan krijgen terwijl de leider van die club moslimfundamentalisten die achter de grote bomaanslag in Bali zar, Abu Bakar Bashir, maar een paar jaar krijgt.. Het blijft natuurlijk een lekker hypocriet land wat dat betreft.
Gracias. Sama sama

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Algemeen bekend dat IndonesiŽ streng is, dus tja.... dat die AustraliŽrs zo stront-eigenwijs zijn, daar kan ik niets aan doen. popje Corby heeft geen vuurpeloton gehad en mag zich daarom gelukkig prijzen, de komende vijf jaar word eventjes doorbijten, want ze zal wel niet in een vrouwen-gevangenis komen.

De vergelijking met Abu ga ik maar niet op in. Het is krom en het blijft krom, echter wil dat natuurlijk niet zeggen dat drugs smokkelen dan ook maar lichter bestraft moet worden. Dat mag je hypocriet noemen natuurlijk.Mariannegls
Gebruiker
User icon of Mariannegls
spacer line
 

Ik vind inderdaad wel opvallen dat het drugs aanbod op Bali erg toegenomen is.. De eerste keren daar heb ik er nooit van gemerkt, maar vorig jaar september werden we steeds lastig gevallen op straat.. Misschien omdat er toen een man bij was en eerdere keren niet..

Maar goed bedankt voor de waarschuwing, niet dat ik er aan zou beginnen, maar toch Emoticon: NiceJeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Mij vragen ze ook altijd of ik wil kopen als ik weer eens op Bali ben. Een antwoord dat ik in Nederland onbeperkt kan kopen doet de verkopers nog altijd perplex achterlaten. Prima antwoord dus. Emoticon: Laugh out loudTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ieder land heeft zijn eigen wetten en die dienen gerespecteerd te worden, het mag nu wel overduidelijk zijn hoe streng drugsgebruik in IndonesiŽ word aangepakt.
Of die jonge dame uit AustraliŽ schuldig is of niet is niet aan ons om daar over te oordelen, over de hoogte van de straf word natuurlijk ook veelvuldig geschreven.
Laat de mensen die zin hebben in een joint of andere drugs lekker in eigen land genieten van die rotzooi.
In Zuid-Bali worden al dingen gedoogd die in heel IndonesiŽ gewoon niet mogelijk zijn, zowel het Hindoe als Islamitisch geloof laat alcoholgebruik niet toe.
Is het dan nodig om overdag met een dikke fles bier wandelend over de straat te lopen, dat is iets wat niet netjes is, niet in IndonesiŽ en nergens anders in deze wereld, ga dan in een gelegenheid zitten die daar voor bedoeld is.
Moet Bali gedogen dat mensen in alle vroeg in de morgen dronken en luidruchtig van de disco terugkomen?
Deze week zagen wij een persoon van het mannelijk geslacht zijn roes uitslapen bij de ingang van de grote BCA-bank in Kuta, zulke personen mogen ze wat ons betreft op de eerste beste vlucht zetten terug naar hun vaderland.
Personen van het vrouwelijk geslacht lopen en rijden zelfs met een motor in kleding die eigenlijk voor de echtelijke slaapkamer is bedoeld, die mogen wat ons betreft een gele kaart krijgen met daarop tekst en uitleg, is de kleding echt te min zelfs een rode kaart met het dringende verzoek om in het hotel fatsoenlijke kleding aan te trekken, heeft zoín dame daar geen trek in gewoon het land uitzetten met een rode stempel in het paspoort.
Wat ons betreft mag tegen dit soort zaken gewoon keihard opgetreden worden.
Wij hopen dat de mensen die van het echte Bali willen genieten en die de normen en waarden wel weten te respecteren weer terug komen.
Zeker is in ieder geval dat er grote groepen AustraliŽrs daar door weg zal blijven, maar beter dat dan dit eiland verder naar de afgrond te helpen.
Om op zaterdagavond een straat vol met lege restaurants te zien is ook niet leuk om te zien, in Jalan Poppie 1 zagen wij dat gisteravond en de bekende Jalan Legian was nog minder.
Tuti &Jansahabat
Gebruiker
spacer line
 

Jan ik begrijp je betrokkenheid.je woont daar,jimbaran toch?wij wonen 0-jawa een andere wereld (nu even belanda)en toch dichtbij/over het verschil ,sudah,maar je moet toch met me eens zijn dat Bali de laatste decennia als een magneet werkt op een bepaald soort mens,jong en oud.je weet toch ook dat ,hoe netjes je het ook bedoeld,geen hond zich druk maakt over de voorbeelden die je beschrijft.
asjeblief zeg maar het is niet allťťn de aussie die niet weet wat respek is
Veel erger zijn die mensen,dat is mijn mening,die naar Bali komen met een dikke zak 'vreemd' geld,een losmen kopen en denken dat Bali van hun is. (misschien omdat ze nog steeds denken dat het een kolonie is ? )http://forum.indahnesia.com/S/nooo.gif
http://forum.indahnesia.com/S/nooo.gif )
baik baik ya
sahabatTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Sahabat,
In feite gaan we on-topic.
Wij zien steeds meer ouderen in Bali, ik zie goede toekomstmogelijkheden voor Bali om daar iets voor te betekenen.
Dat er Nederlanders menen een losmen te moeten kopen en kamers aan te gaan bieden lost zich vanzelf op, veel van deze mensen hebben niet het juiste visum en vergunning, de Balinezen kijken dit gewoon een tijdje aan en laten dan medewerkers van de Immigratiedienst de rest doen.
Wij zien ook heel grote projecten verschijnen maar die bieden woningen of villa's aan voor prijzen die voor de doorsnee Nederland gewoon te duur zijn, vanaf prijzen van US$250.000 is nu niet direct goedkoop.
Wij zien echter ook normale Perumahan met huizen voor leuke prijzen waar huizen te huur zijn voor pakweg 1000 Euro per jaar, zeker in Java waar wij regelmatig komen liggen schitterend mooie wijken om te wonen.
Indonesie is meer als Bali alleen, onze toekomst ligt niet in Bali, wij hebben ook serieuze plannen om in Java te gaan wonen.
In Java hoeven we ook niet bang te zijn voor de overlast met drugs, drankgebruik en dames die half naakt over de straat gaan.
Tuti & Jan

Sepp Buys
Gebruiker
User icon of Sepp Buys
spacer line
 

Wat niet is kan nog komen!!! In Jember Malang Surabaya Jakarta, Bogor, God weet waar nog meer rukt de verloedering op. Het blijft niet bij Bali. Jan wil je weg van deze wanorde, moet je mischien gaan overdenken naar Flores te gaan, Sumba of Sumbawa, Irian Jaya wil ik je niet aandoen en de Molukken zijn nog steeds niet elemaal kosher. Sulawesi is het ook al niet meer en in Borneo raak je verdwaald tussen de klapperbomen. Rest mischien nog Timor2 maar dat is weer vreselijk duur!!

SeppTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Sepp,
Ik heb het prima naar mijn zin in Bali en ga echt niet op de vlucht voor de verkopers van deze troep.
De hoogte van de straffen mogen dan extreem hoog zijn, de tol die Nederland moet betalen voor deze troep is ook extreem hoog.
Mijn moeder woont in Nederland vlabij een scholengemeenschap en moet aanschouwen dat de smeerlappen daar rotzooi verkopen aan kinderen, de politie kan komen maar dat heeft geen zin, die gasten gebruiken scooters en waarschuwen elkaar met handphones.
Als al eens een van die gasten word opgepakt is hij dezelfde dag weer vrij en gaat vrolijk verder.
Let op, ik schrijf hier niet over een stad, dit gebeurt al in een dorp met amper 10.000 inwoners!!
Ik heb zelf een zoon van inmiddels 27 jaar, die is op jonge leeftijd in aanraking gekomen met die troep, de troep die hij gebruikte was niet het gene wat hij dacht te kopen, er zat meer in, ik ben Allah (of God) nu nog dankbaar dat hij genezen is van die troep, daarvoor heb ik destijds wel keihard in moeten grijpen, iets wat men bij een eigen kind niet graag doet.
Er zijn ouders die minder gelukkig zijn om hun kind van die troep af te helpen.
Nu woon ik in Bali en weet ik dat de handel in die troep hier ook al is, loop maar eens over straat in Kuta, het moet sterk zijn dat je niet aangesproken word door een smeerlap die probeert die rotzooi aan de man te brengen.
Wat ons betreft mag de Indonesische overheid keihard blijven ingrijpen om deze rotzooi de baas te blijven.
Tuti & JanSepp Buys
Gebruiker
User icon of Sepp Buys
spacer line
 

Jan,

Ik ben het helemaal met je eens dat de regering hier goed optreedt.

Of het waar is of niet maar de australische deerne probeert het nu te gooien op het feit dat iemand haar bagage heeft gebruikt om de drugs binnen te krijgen. Jammer maar ook al heb je het niet gedaan de wereld heeft nu in de gaten dat er met de Indonesische overheid, ergens niet te spotten valt.

Nederland zou er een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar in Nl hebben ze problemen van weer heel andere orde.

sepp
nona
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb geen medelijden met mensen die doet drugs smokkels enz, moet maar opgepakt worden, die tijd van vroeger Indonesia is gewoon geen pus pas van drugs dit en dat, maar door outsider, alles kan, ik vind het jammer.
Kijk maar in nederland jongeren kinderen kunnen gewoon drugs kopen bij centraal station van amsterdam, maar regering doet helemaal niets aan.
ZOonde, maar wij steeds moet hoge belasting betaald,, .....Bogor
Gebruiker
User icon of Bogor
spacer line
 

Ik ben nieuw hier Emoticon: Bye bye en viel met de deur in huis: het drugsaanbod op Bali en in Indonesie. Ook Indonesie heeft met de globalisering te maken, iedereen kan naar overal komen, vakanties zijn bereikbaar voor iedereen. Massatoerisme zorgt nu eenmaal voor massa-problemen: zoals vraag naar drugs. De vraag maakt dat het aanbod komt, zeker als er geen andere werkgelegenheid is. Is dit te stoppen? Ja deels wel, denk ik. De regering van Singapore zegt al in het vliegtuig "don't deal with drugs" of met "Singapore has still de deadpenalty". Het schrikt wellicht toc af, zeker als er eens in de zoveel tijd er echt eentje tegen de muur wordt gezet...Als keurige democraat ben ik daar natuurlijk tegen, maar als hater van drugs en drugshandel ben ik stilletjes toch wel blij dat er nog landen zijn die soms weer even opruiming houden. De andere oplossing is dat orang local werk heeft en opleiding. Ten slotte zou het helpen als de grote mannen en vrouwen, de bazen van de drugskartels en -handel, die er sangat kaya (erg rijk) van worden aangepakt worden, in europa, in Indonesie en in australie, etc. Daarnaast is drugs sterk gerelateerd met mensenhandel, prostitutie, kindermisbruik, diefstal en roverij EN armoede en onwetendheid.......er is nog een hoop te doen, zowel hier als daar. Emoticon: Bye byeeagle
Gebruiker
spacer line
 

het spijt mij, ik gebruik per ongeluk de alias van Bogor. Mijn naam is eagle....Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

er is nog een hoop te doen, zowel hier als daar.
Ik denk dat men hier gewoon goed bezig is om die troep te bestrijden en niet bij gaan geven aan het groepje toeristen die wensen die rommel hier ook te gebruiken.
Nu nog af wachten wanneer het daar gaat gebeuren, ben bang dat het daarvoor te laat is, een weg terug zal erg moeilijk worden.
Tuti & Jannona
Gebruiker
spacer line
 

ik hoop dat niet laat is voor indonesia, zal erg vedrietig zijn voor gewoon mensen, onschuldig mensen die proberen kunnen normal leven beheersen.
Ik hoop dat Indonesische regering meer tijd en ook denken belang aan eigen volk.
Zoals nu in nederland om bezigheid alles terug te keren als vroeger, is erg moeilijk, zoals norm en waarde, is echt te laat, mentaliteit van mensen zelf ook word anders , harder, en meer denken aan zichzelfMariannegls
Gebruiker
User icon of Mariannegls
spacer line
 

Emoticon: Yawn maak je niet zo druk. Zulke dingen kan je toch niet tegenhouden. Als je het zelf niet wil oke.. Als andere mensen het nou lekker of weet ik veel wat vinden.. Laat ze lekker! Is hun leven..sahabat
Gebruiker
spacer line
 

Je neem risico dus niet huilen later.
Als je meeneemt naar Singapore is nog beter dan krijgen andere boeven
meer ruimte in de cel Emoticon: Nice
sahabatmaurits
Gebruiker
User icon of maurits
spacer line
 

Hey Jeroen... nieuwe foto?
Ik heb een leuk filmpje op mijn mobiele telefoon voor je..... Emoticon: Wink

Om santi santi santi om


Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.

Kelvinator
Gebruiker
User icon of Kelvinator
spacer line
 

jammer dat marihuana ten strengste verboden is in indonesie.
gelukkig heb ik mijn connecties
en nee, niet om te smokkelen, maar gewoon op zn tijd een stickie kan, mits je oppast.


Orang Bule!!!! Suroboyo kuuuu

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

De straffen schijnen nog niet hoog genoeg te zijn.
Vergeet even niet dat de cellen in de gevangenis niet als een Nederland een sterren-hotel zijn.
Veel plezier,
Tuti & Jan
Richy
Gebruiker
User icon of Richy
spacer line
 

Wat zweep/stokslagen (http://forum.indonesiepagina.nl/topic/1846/) schijnen ook goed te helpen tegen dit soort gedrag Emoticon: Bye bye ...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

Robert
Gebruiker
User icon of Robert
spacer line
 

Af en toe een paddestoeltje kan best gezellig zijn Emoticon: Yes!Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Dat paddestoeltje kan je gratis krijgen als je niet voorzichtig bent, alleen is die niet gezellig!
Op zijn Limburgs: DINK ER UM DINK ER UM!!

Zijn mensen echt verzot op het roken van een joint of willen ze graag magic mushroom uit proberen ga dan eens naar Samosir (Lake Toba), daar worden die zaken (nog) gedoogd.
Ben je daar stoned als een garnaal val je niet op bij de Batakkers.
Van diezelfde Batakkers zitten er ondertussen al aardig wat in het gevang in Bali voor handel met die rotzooi.
JanRichardFvV
Gebruiker
User icon of RichardFvV
spacer line
 

In een land waar zelfs op grote schaal het geld van Mekka-gang(st)ers, geld bestemd voor de tsunami slachtoffers en geld van de Bulog, het fonds voor de allerarmsten wordt verduisterd, in dit zelfde land wil de Indonesische overheid, allen "goede moslims", iedereen graag doen geloven dat het ze te doen is om de jeugd te beschermen maar de werkelijkheid is dat politie en leger de drugshandel in Indonesie controleert en iedere drugsdealer die niet tot dat netwerk behoort genadeloos wordt aangepakt want leger en politie dulden nu eenmaal geen concurrentie.


'Hij bevalt me niet.' Waarom niet? 'Ik ben niet tegen hem opgewassen.' Heeft een mens ooit zo geantwoord?

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Richard,
Wijze woorden van een Nederlander.
Bij die zelfde Islamitische overheid zitten echter ook bezorgde mensen die weten dat er met name in Nederland drugs worden verkocht aan kinderen van 10 jaar of nog jonger!!
Die weten ook dat drugs een hoop overlast en criminaliteit met zich meebrengt.
Voor ons mag Indonesie keihard blijven optreden en desnoods zweepslagen gebruiken zoals al geschreven word.
Als mensen moeite hebben met het drugsbeleid in Indonesie laat ze dan fijn in eigen land blijven.

Het gekke is dat Australie hevig protesteert tegen de straf die hun brave meid heeft gekregen terwijl er in Australie ook buitenlanders lang in de cel zitten voor het roken van een simple joint.
Tuti & JanPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

89,810,228 pageviews Een website van indahnesia.com