Nederlands visum (mvv)


 Subforum Het visumgebeuren 
63 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
sandra
Gebruiker
User icon of sandra
spacer line
 

Hoi allemaal,

Hierbij mijn aandacht aan jullie en ik hoop dat iemand hier meer over van af weet. Binnenkort ga ik trouwen met mijn Indonesische vriend en hebben we plannen om te wonen in Nederland, dit ivm mijn studie. Ik heb bij de IND-website gekeken over de voorwaarden en wat er gedaan moet worden voor zijn MVV-visum. Nu is mijn vraag, of er iemand hier mee ervaring heb die ook student is, of hier meer vanaf weet. Omdat ik studente ben en niet 1,5 x het minimum loon verdien, zou ik dus volgens de IND niet mijn toekomstige man kunnen onderhouden. Maar indien mijn ouders garant voor hem zullen staan, kan dit dan wel?...Of zou het beter zijn om eerst niet te trouwen? Hoe zou het in ieder geval wel mogelijk kunnen zijn om samen in NL?

In afwachting op jullie antwoord en met vriendelijke groet, sandra


Mariannegls
Gebruiker
User icon of Mariannegls
spacer line
 

Ik ben hier ook wel benieuwd naar eigenlijk. Wat wil jouw vriend hier gaan werk gaan doen?robbert
Gebruiker
spacer line
 

Hi,
Met het aanvragen van een MVV heb ik zijdelings weleens wat te maken gehad,waarsch. dat ik daarom wat meer lees op de IND site.Hoe dan ook, bij de vragen vindt je een duidelijk antwoord op de gestelde vraag nl. NEEN. Ind vindt dat de nederlandse partner een eigen inkomen dient te hebben. Het niet trouwen (of een partnerschap ) maakt het nog moeilijker om een MVV te verkrijgen immers dan is er feitelijk geen reden om een vreemdeling tot NL toe te laten ! Het is niet anders.
Robsandra
Gebruiker
User icon of sandra
spacer line
 

Ja, oke dat begrijp ik, maar dan zou je toch wel een andere reden kunnen opgeven, bijvoorbeeld dat hij voor familie bezoek hier is...Indien hij getrouwd is met mij, heeft hij tenslotte ook een schoonfamilie, toch? En dus, zou mijn familie, omdat ik hier niet in staat toe ben, hem wel kunnen sponsoren..
Ik vind het wel jammer dat het de laatste tijd wel erg moeilijk wordt...:-(Mariannegls
Gebruiker
User icon of Mariannegls
spacer line
 

Volgens mij kan hij hier dan maar 6 maanden blijven als jullie getrouwd zijn en hij wordt gesponsord door schoonouders.Mariannegls
Gebruiker
User icon of Mariannegls
spacer line
 

Het is inderdaad moeilijk. Ik leef met je mee. Ik heb ook een Indonesische vriend.Robert†
Gebruiker
User icon of Robert†
spacer line
 

Ik ben net alle procedures doorgelopen voor het verkrijgen van een mvv voor mijn vriendin en dat is gewoon gelukt maar ik heb een baan.
Ik heb ook gevraagd via email en telefoon of het enige invloed heeft of ik wel of niet getrouwd ben met mijn vriendin en dat heeft totaal geen invloed volgens diverse medewerkers van de IND voor het verkrjgen van een mvv.

Succes ermee


Omang Omang Cafe Padangbai Bali

robbert
Gebruiker
spacer line
 

Hi,
"Wij" hebben met z'n allen gewild dat het moeilijker zou worden voor vreemdelingen om zich hier te vestigen, dan krijg je dit soort "problemen". Sponsoren bij een MVV ken ik niet en kan volgens mij ook helemaal niet. ik ken slechts sponsoring bij een toeristenvisum, dus een 3-mnds. visum.
Overigens is de gedachte achter de eisen toch ook weer niet zo gek. Immers als student ben je normaal gesproken toch niet in staat om een 2-persoons huishouden te runnen (trouwens hoeveel studenten zullen tijdens hun studie trouwen ?),als je dan nog een vreemdeling moet onderhouden ! Kortom ik zou wachten tot ik uitgestudeerd was en een leuk baantje had om me dan druk te maken over een evt. huwelijk,maar ja ik kan gem ...... Veel wijsheid toegewenst.
Rob
sandra
Gebruiker
User icon of sandra
spacer line
 

Maar eer ik afgestudeerd ben, ben ik ook weer wat ouder en natuurlijk wil je graag bij je echtgenoot zijn, zoals iedereen dat wilt. Nu had ik ook weer iets gehoord van een regel dat er een certificaat voor de Nederlandse taal behaald hoort te zijn, indien er mvv wordt aangevraagd.Nou nou nou....en dat alleen maar omdat twee mensen bij elkaar willen zijn...:-(Veer01
Gebruiker
User icon of Veer01
spacer line
 

Hetis inderdaad sneu voor je dat het steeds strenger word,maar in het geval van jou lijkt me handig een soort partnerschap vast te leggen,dit zou voldoende moeten zijn voor julllie.Check eens de site van ind,daar staan alle eisen op waar je aan moet voldoen voor diverse soorten visa...www.ind.nl Emoticon:robbert
Gebruiker
spacer line
 

Hi,
Het klopt inderdaad, als jouw partner wilt binnenkomen dient hij een basale kennis van ons land en de taal te bezitten , maarrr dit lijkt mij meer van latere zorg, zorg maar eerst dat aan de andere voorwaarden kan voldaan worden !
Veer bedoelt m.i. met partnerschap een zg. samenlevingscontract, maar de eisen v.d. Ind. zijn hierbij exact gelijk aan die van een huwelijk.
Wil je toch zeker weten of er echt niet iets mogelijk is dan denk ik dat dit forum je verder niet meer kan helpen (ik in elk geval niet meer) en kan je beter een hierin gespecialiseerde advocaat raadplegen.
Wederom wijsheid gewenst.
RobPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,554,143 pageviews Een website van indahnesia.com