Bali weer open voor toerisme in september


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
85 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 16-12-2020 14:58 schreef Anne Mieke:
Voor wat ik kan zien van de test die vroeg in de ochtend was rond 6.30 uur is die om 12.45 uur in het lab gecheckt/of kwam daar op die tijd aan. Rond 20.00 uur gebeld dat de uitslag beschikbaar was.


Dan is "same day" vertrek vrijwel uitgesloten.
Afgezien daarvan...
Als het lab om 20.00 uur belt dat de uitslag klaar ligt, moet je die ophalen. Aangezien de kans klein is dat je diezelfde dag nog je vertrekkend vliegtuig haalt, is vertrek de volgende dag.
De klok tikt geduldig door als de tijd van lab check geldt (12.45 uur vorige dag).
Best wel strak plannen voor velen.
Domestic redelijk te doen, maar even terug naar bijv EU (kort, want ander topic): Spannend.


Heldere ziende

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 18-12-2020 07:37 jakarta-snacks wrote:

[quote removed]


Dan is "same day" vertrek vrijwel uitgesloten.
Afgezien daarvan...
Als het lab om 20.00 uur belt dat de uitslag klaar ligt, moet je die ophalen. Aangezien de kans klein is dat je diezelfde dag nog je vertrekkend vliegtuig haalt, is vertrek de volgende dag.
De klok tikt geduldig door als de tijd van lab check geldt (12.45 uur vorige dag).
Best wel strak plannen voor velen.
Domestic redelijk te doen, maar even terug naar bijv EU (kort, want ander topic): Spannend.
Dat vrijwel laat maar weg. Op dezelfde dag vertrekken gaat niet.
Er is idd maar 1 mogelijkheid en dat is een dag voor vertrek en daarom maar goed dat die 48 uur nu naar 72 uur is aangepast.
En over terug naar de EU (zoals gezegd dit geldt vooralsnog ALLEEN voor burgers buiten de EU en niet voor jou als jij nog gewoon de Nederlandse nationaliteit hebt. Dat is ook nog eens het oneerlijke ervan.

De afspraak is blijkbaar als volgt: er wordt afgesproken dat het ziekenhuis contact opneemt met degene die de test heeft laten doen en ze zeiden er meteen bij in geval het ziekenhuis zelf niet zou bellen dan zou er na 19:00 uur contact opgenomen kunnen worden met BICM (alleen dat al is tenenkrommend). En idd het ziekenhuis belde zelf niet (...) waarna zelf geappt (want bellen gaat ook haast niet omdat er of niet wordt opgenomen of het nummer steeds in gesprek is) waarop uiteindelijk rond 20:00 alsnog contact werd opgenomen.

Nog andere een nabrander.
Een PCR-rest hoort met een swab uit neus en keel genomen te worden. Ook dat is niet gebeurd, maar alleen de swab uit de neus. De dokter zou over het tweede "stokje" bedoeld voor de keel tegen de assistent gezegd hebben: "tidak usah, begitu saja".

Ik mag toch hopen dat Indonesie hier wat serieuzer mee omgaat want dit kan natuurlijk allemaal niet. Ze zullen wel moeten want ik verwacht dat steeds meer landen een dergelijke test gaan vragen en daarmee zal de klandizie fors oplopen zodra Indonesie weer toegankelijk is.
Voor 2,5 miljoen mag je toch wel wat meer professionaliteit verwachten zowel inhoudelijk als mbt de communicatie.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Dat zal mede de reden zijn dat Taiwan onmiddellijk de grens heeft gesloten voor Indonesische werkers. Negatief bij vertrek en positief bij aankomst.
Taiwan vond dat niet zo positief, dus STOP.

Een internationale afgang.


Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Las ik ergens iets over nep rapid test documents?

"Two men face six years imprisonment in Bali after selling fake rapid test documents"

thebalisun.com/two-men-face-si(...)apid-test-documents/

En als je die koopt ben je ook schuldig dus he. Als ze je pakken ben je niet voor je bakso die avond thuis.


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 


On 18-12-2020 07:32 jakarta-snacks wrote:


Zojuist vernam ik dat ook Jakarta voor IN en UIT gaand nu een PCR eist.
Was een sneltest die veelal gratis was bij boeken van een vlucht.Nee, voor Jakarta (maar waarschijnlijk zeer binnenkort ook in de andere provincies op Java, ze zijn er mee bezig), is een zgn. Antigen Rapid Test nodig.

Deze is beter dan een 'gewone' Rapid Test maar minder goed dan een PCR test. Het is een swab (wattenstaafje) test maar wel met snel resultaat, ca. 15 minuten. De prijs is zo'n 250.000 rupiah.

Dus officieel ging dit in op 19 december. Gisteren kwamen vrienden van ons terug uit Bali. Ze toonden hun gewone Rapid Test op Bali en hun eHAC in Jakarta en werden gewoon doorgelaten Emoticon: Nooojakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ok, dus Sandie wil 70% van Bali vaccineren om de internationale grenzen met alleen Bali weer open te gooien.
Mooi streven, maar hoe voorkom je dat toeristen naar andere eilanden gaan?
En visa? Stempel "only Bali"?

Overheid verwacht 7 miljoen toeristen voor 2021. Ok, ook mooi streven, maar hangt van bijzonder veel factoren af. Ook die buiten de macht van Indonesia liggen.
Er wordt veel verwacht van de vaccinaties (die, naar ik heb begrepen, 2 maanden werkzaam zijn).

Begreep ook al dat de Zuid Afrikaanse Covid variant schijt heeft aan de vaccinatie. Wat vroeg stadium, maar laten we niets onderschatten.
Voldoende onderschatting geweest door heel veel mensen.

thebalisun.com/tourism-ministe(...)ternational-borders/


Heldere ziende

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-01-2021 15:48 jakarta-snacks wrote:
Ok, dus Sandie wil 70% van Bali vaccineren om de internationale grenzen met alleen Bali weer open te gooien.
Mooi streven, maar hoe voorkom je dat toeristen naar andere eilanden gaan?
En visa? Stempel "only Bali"?.....thebalisun.com/tourism-ministe(...)ternational-borders/
Op zich vind ik het al bizar dat er de wens is om één eiland prioriteit te geven. Voorkomen dat toeristen naar andere eilanden gaan zou helemaal bizar zijn (mbt gezondheid, economie, eerlijkheid, logica etc etc). Er wordt binnen Indonesie door locals ook veel gereisd.
Dan nog het logistieke dingetje. Ik had gelezen dat voor het vaccinatieplan van Indonesie nu 15 maanden nodig is en er zo’n 181 miljoen mensen gevaccineerd gaan worden (wie dan niet van de resterende 90 miljoen denk ik dan?)
Blijkbaar is eerst de club van de gezondheidszorg aan de beurt en ambtenaren van januari tot (en met?) april en er is nog maar een klein deel van de vaccins aanwezig.
On 05-01-2021 15:48 jakarta-snacks wrote:
…..
Er wordt veel verwacht van de vaccinaties (die, naar ik heb begrepen, 2 maanden werkzaam zijn)….
Ik weet niet precies hoe je het bedoeld van die 2 maanden maar hieronder wat het CBG schrijft.
Citaat:
‚ÄúWe weten op dit moment dat bescherming zo‚Äôn 3 maanden na vaccinatie nog onverminderd hoog is. Het is nog niet bekend hoe lang deze bescherming zal blijven. Dit wordt nu uitvoerig onderzocht in de klinische studies en zal ook na goedkeuring en markttoelating van het vaccin gevolgd worden, in ieder geval gedurende twee jaar‚ÄĚ
Er is een verschil tussen 2 maanden werkzaam na vaccinatie of dat de bescherming ongeveer 3 maanden onverminderd hoog is. Dat die 3 maanden genoemd wordt lijkt me logisch omdat het vaccin nog niet zo lang in de testperiode is geweest. Vanavond was een special hierover op NPO 1 en wat belangrijk is dat er ongeveer 3 weken (maar max 6 weken) tussen het 1e en het 2e vaccin zitten en zodat de werkzaamheid optimaal is.
Ben zelf benieuwd naar het coronapaspoort (eigenlijk corona-app) van IATA. Wordt nu getest door diverse luchtvaartmaatschappijen en zou voor Android vanaf het 2e kwartaal beschikbaar moeten zijn.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Oh ja,
het zijn 2 injecties per persoon..

Hoe lang immuun: Ik meende 2 maanden, maar is niet zeker. Excuus. Het is nog de grote vraag, want dat is nog niet helder volgens mij en begrijp ik ook wel gezien de erg korte test periode van dit middel.
Daarom is er ook nog niets bekend van evt. (neven)effecten op langere termijn.

Vind ik persoonlijk best link. Ben absoluut geen "antivaxxer", maar met de snelheid waar dit middel op de markt is gezet, lijkt mij dat onverantwoord. Er is simpelweg niet lang genoeg getest. Iets wat bij andere geneesmiddelen jaren duurt en al helemaal met een nieuwe methodiek (dit is geen verzwakte ziekteverwekker).

Ik hoop van harte dat dit middel werkt en we zo snel mogelijk van dat nare covid af zijn.

Tsja, één eiland prio: Omdat dat de grootste bron van (toerisme) inkomsten is. Behoorlijk belangrijk.
Door locals reizen is n.v.t., want er gelden al tests daarvoor.

Logistiek: Is een hel. Zelfs al ben je een hoogbegaafd logistiek specialist! Vervoer onder die extreem lage temperaturen in bloedheet/benauwd land, waar men nogal een loopje neemt met de ernst en voorwaarden..(oh, koeling kapot, ja al een jaar). Medicijnen waar op de verpakking staat dat het gekoeld bewaard moet worden, staan in de apotheken gewoon in de schappen. Niks geen koeling. Al eerder beschreven. Dat soort praktijken.
Schijnbaar kan het gevaarlijk zijn een shot te krijgen als het warmer is geweest voor een bepaalde periode.
Herinner me iets met een behoorlijke ramp in Afrika daardoor.Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ziezo.

Bali: "The regional government of Bali announced that people who refuse COVID-19 vaccination can face a sentence of up to 1 year imprisonment"

Maar als je nu voor bepaalde redenen niet wil/mag? Geloof? Gezondheid/Allergie? Andere bezwaren?

thebalisun.com/those-who-refus(...)-one-year-in-prison/
Heldere ziende

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,913,229 pageviews Een website van indahnesia.com