Garuda: Amsterdam-Jakarta niet meer rechtstreeks


 Subforum Tickets, luchtvaart en vervoer 
74 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
indisch2018
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.wereldreis
Ja, ik ben ook blij dat die wijzigingen van vorig jaar hier onder mijn aandacht werden gebracht, anders had ik het waarschijnlijk veel te laat geweten. Kan je nagaan, ik zou dus AMS-CGK-JOG-CGK-AMS vliegen. En dat werd veranderd in: AMS-KNO-DNP-JOG vv. Het was een heel gedoe om dat allemaal te wijzigen. En gelukkig werd het zonder extra kosten gewijzigd. Het waren vermoeiende vluchten via KNO, met zelfs een transit tijd van 5 uur in. Maar eind goed al goed, ik mag toch terugblikken op een fijne vakantie en ervaring met Garuda.

Ik hoop voor iedereen die na 18 febr 2020met Garuda gaan vliegen, dat ze goede wijzigingen krijgen en uiteraard goede vluchten.

grPak Prank
Gebruiker
spacer line
 

Zaterdagavond 10 uur: een mailtje van Cheaptickets.nl: Kleine vluchtwijziging, minor inconvenience. Ja wat nou minor? Jullie laten me in Jakarta pas uit het vliegtuig in plaats van Medan, dat heb ik niet geboekt. Wat nu? Mailen, bellen? Wie, wat en waar?

Maandagmorgen: pfffft, minstens een uur bellen gekost maar gelukt: Gratis retourticket van Jakarta naar Medan en terug. Medan was/is mijn eindbestemming en oh oh, dat leek een mooie korte directe verbinding toen ik boekte. Meneer, u gaat naar Jakarta en niet naar Medan. Daar sta je dan in Jkt, 1750 km ver van huis. Reisbureau zegt, tja, daar kunnen we niks aan doen, dan moet u bij de airline zijn. Boevenbende die Cheaptickets.nl, je geld aannemen om te boeken dat kunnen ze wel maar hulp bij problemen? Ok, dan maar klantenservice Garuda Amsterdam gebeld op 020 550 2600. Ietwat schimmig doorkiesmenu en soms tikte ik maar een cijfer in voordat het keuzemenu verlopen was maar wonder boven wonder toch ineens een stem: Slmt Siang, how can i help you? Uhh, ik had toch Amsterdam gebeld en niet Jakarta? Ok, ik vertel mijn probleem en ze bieden me een redelijk aansluitende domestic vlucht aan voor niks, met 30 kg bagage. Ik heb het snel per email laten bevestigen en ook dat lukte gelijk, Het kost me wel 2x12 uur extra en 2x overstappen ten opzichte van de oude verbinding A'dam-Medan. Ik ben wel blij dat het gelukt is, ook met een zeer slechte telefoonlijn, ik heb maar opgehangen toen ik er helemaal niks meer van kon verstaan. Pfffft, #benauwdhalfuurtje

De extra (binnenlandse) Garuda vlucht is goedkoop volgens Google flights, slechts 278 euro voor 3000 km en de internationale vlucht van pak 'm beet 20.000 km voor 594 euro. Natuurlijk kan Lion het veel goedkoper (190-200 euro) maar die andere vlucht zat toch bij Garuda dus die konden me niks goedkopers bieden dan hun eigen product Emoticon: Stupidjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Dat had ik dus met TIX in NL toen ik voor bijna gratis 20kg bij kon boeken.
Geen bevestiging ... heeeel lang verhaal kort en oeverloze emails en telefoongesprekken verder: Ik kreeg een tegoedbon van, ik meen, eur50.

Geen 20kg extra bagage.
Staat ergens hier op forum


Heldere ziende

Pak Prank
Gebruiker
spacer line
 

Oops, die extra bagage is nergens bevestigd in de email. Normaal is domestic beperkt tot 21 kg Om dit te bereiken voor een binnenlandse vlucht heb ik een aparte grote zak in mijn koffer zitten die ik met inhoud direct kan verwijderen zodat de koffer dan 21 kg weegt en ik die zak als handbagage mee kan nemen als ze mekkeren over overgewicht van de koffer. Ik heb overigens pas 1 keer 3 kg overgewicht hoeven betalen in Jkt.

Toch maar even laten bevestigen dat ik 30 kg mag meenemen, hier staat dat het 20 kg is voor een volwassene op een economy binnenlandse vlucht:
https://www.garuda-indonesia.c(...)d/baggage/index.page

indisch2018
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.pak Prank Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.JS
Dit is nou de reden dat ik mijn tickets niet bij bijvoorbeeld cheaptickets , vliegtickets of tix wil kopen. Ik doe het altijd rechtstreeks bij de maatschappij zelf.
Zelf vond ik de service van Garuda/Jakarta heel erg goed. De jongeman heeft toen mijn tickets allemaal kosteloos gewijzigd.
pak Prank, ik begrijp dat u ook de bahasa machtig ben? Dat is echt een groot voordeel. Vanuit Nederland diverse malen naar Garuda AMS gebeld en werd via een keuze menu doorverbonden naar Jakarta. Aldaar voortreffelijk en begripvol geholpen. Ja Garuda AMS zal het wel weer zwaar en druk hebben. Heb het met ze te doen !
Tja en dat door een of andere gladiool in Jakarta die denkt zo'n routewijziging maar even kan, en daarbij niet aan zijn kantoorpersoneel denkt. ……… en niet te vergeten de gedupeerde reizigers.
Ben blij met de oude route AMS-CGK vv !!!! tis weliswaar vervelend voor de Medan gangers, maar het zij zo.

grPak Prank
Gebruiker
spacer line
 

Bahasa? Mungkin lebih baik kalau semua tidak tau. Ik vlieg gemiddeld 2 keer per jaar naar Medan en het is altijd wel avontuurlijk maar nog nooit zo vreemd door een vluchtwijziging als nu (vooral avontuurlijk met een lange overstaptijd via China waar je een 72-uursvisum kan krijgen of jezelf in de lounge kan gaan zitten vervelen natuurlijk). Wat doe je als je incheckt en Jetstar doodleuk aankondigt dat ze niet vliegt omdat Gn. Sinabung uitgebarsten is? Dan kijk je wie er nog wel vliegt (in dit geval Batik Air). Je gaat naar Batam met Batik Air en dan met de boot over naar Singapore waar je met een half uur speling nog net je internationale vlucht haalt. Dan heb je voor 5 tientjes extra toch nog je vlucht gehaald. Zo leer je elke keer weer wat en wordt mijn privé-rondreisgids N-Sumatra steeds weer aangevuld met allerlei ervaringen.Pak Prank
Gebruiker
spacer line
 

Pak Prank
Gebruiker
spacer line
 

Interessante aanbieding Brussel - Bali eind van het jaar, wel opschieten en zonder garantie van mij dat ze er nog zijn en nee, ik heb geen aandelen van Jack's Flight club, gewoon een van mijn bronnen die ik hier deel op het forum.

---------- Forwarded message ---------
Van: Jack Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Jack's Flight Club Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.jacksflightclub.co.uk>
Date: do 6 feb. 2020 om 11:30
Subject: Brussels to Bali at €456 return in Oct-Dec (SWISS/Singapore Airlines)

Some excellent return fares all the way to Bali. Result!

SWISS will have you covered on the long leg to Singapore where you get to check out the world's tallest indoor waterfall during your short stopover. Then it's 5-star Singapore Airlines to Bali, one of our favourite airlines!

Loads of dates between late October and early December, as well as a couple of options like this one that allows for Xmas on the beach if you can make a slightly longer trip :-)

To:
Denpasar (DPS) - €457
From: Brussels (BRU)
Travel Dates: late October - early December
Airline: SWISS/Singapore Airlines
Standard Fare: €800
Bags: Checked bag included

Book by: These fares should last 2-3 days

Note: Jack's Flight Club does not partner with nor receive referral fees from any of the sites linked below. Our only incentive is to help you snag a great fare.

Here's how to book:

1. Head to Google Flights and use their handy calendar tool to find the best travel dates for your route, by locating the dates with the lowest fares (those highlighted in green). If you prefer to book directly, then follow the link to the airline website and book.

2. To get the lowest possible fares (those listed above), head over to Skyscanner, re-enter your itinerary and book with an online travel agent (OTA). You can read more about booking with OTAs here.

Good to know:
If you're new here, read our guide to learn how to combine Google Flights and Skyscanner or Momondo to find cheap flights.

- Deals can go at anytime. If you've checked our example links and couldn't find any more dates at the deal price using the instructions above, it's likely to have expired.

- Our general guide on how to find cheap flights.
- Example Itinerary -
https://jacksflightclub.emlnk1(...)206A121780A89A410719
indisch2018
Gebruiker
spacer line
 

Ik zit nu even weer naar Garuda tickets te kijken, zowel via de website van Garuda als ook andere websites. Het gaat om ticket AMS-CGK-JOG-CGK-AMS.
Welke datum ik ook invoer, ik kom altijd uit op CGK-YIA en niet CGK-JOG. Met andere woorden, dat ze nu op de nieuwe airport YIA van Jogja vliegen. Dat is echt balen, want waar ik altijd logeer is het een verre en lange autorit naar airport YIA.
Ik heb diverse data ingevoerd van CGK naar JOG, maar kom altijd uit op YIA.
Pfffffffff ben ik al blij dat Garuda weer rechtstreeks op CGK gaat vliegen, hebben ze nu weer een domestik route veranderd.
Moet wel zeggen, dat de tickets nu redelijk goedkoop zijn. Ik denk dat ik eind van het jaar dan maar naar CGK zal vliegen (Garuda) en domestik dan met bijvoorbeeld Batik Air, maar dan wel kelas bisnis. Dit i.v.m. de 30kg bagage. En heb ik ook het voorrecht om dan in de bisnis lounge te gaan zitten.

Ik ben toch wel benieuwd of het in de toekomst weer gaat veranderen.

grjstar
Gebruiker
spacer line
 


On 16-02-2020 13:23 indisch2018 wrote:
Ik zit nu even weer naar Garuda tickets te kijken, zowel via de website van Garuda als ook andere websites. Het gaat om ticket AMS-CGK-JOG-CGK-AMS.
Welke datum ik ook invoer, ik kom altijd uit op CGK-YIA en niet CGK-JOG. Met andere woorden, dat ze nu op de nieuwe airport YIA van Jogja vliegen. Dat is echt balen, want waar ik altijd logeer is het een verre en lange autorit naar airport YIA.
Ik heb diverse data ingevoerd van CGK naar JOG, maar kom altijd uit op YIA.
Pfffffffff ben ik al blij dat Garuda weer rechtstreeks op CGK gaat vliegen, hebben ze nu weer een domestik route veranderd.
gr


Het is niet alleen Garuda....

http://forum.indonesiepagina.n(...)n_de_hand.php#247029indisch2018
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.jstar
Dank je wel voor je toelichting en bekendmaking. Inderdaad, geldt het niet alleen voor Garuda. Ik heb al gelezen op yogyes.com dat er van YIA toch wel een hoop vervoer is naar bijv. Malioboro etc. De afstand van YIA naar kota Jogja is zo'n 45 km.
Voor mij zelf zal het een grotere afstand worden, want ik verblijf bij mijn zoon in Semanu. Misschien dat er van Semanu wel een kortere weg is naar YIA. Ik moet het hem nog vragen.

grYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Als je naar Gunung Kidul moet, dan is het vliegveld van Solo wellicht een alternatief. Ook voldoende vluchten en in ieder geval een werkend systeem van wegen en openbaar vervoer in de directe omgeving.


Ho Lee Fuk

Lodewijk35
Gebruiker
spacer line
 

Wij hadden wel schik in een rechtstreekse vlucht naar Denpasar, met een technische halfuurstop in Medan. Maar we wisten niet dat hierdoor de rechtstreekse vlucht naar Jakarta verviel.
Ja, dan is het wat anders.
Inmiddels zijn we omgeboekt en stappen we gewoon weer over naar Bali. Met.....twee maal dezelfde warme maaltijd, want ja,je kan niet alles hebben.
Zeker niet voor 510 euri retour!Lodewijk35
Gebruiker
spacer line
 

Zijn er al mensen die in februari,begin maart vlogen al terug. En hoe makkelijk ging dat. Onze Garudavlucht per 30 maart is geannuleerd.
En wat is jullie verwachting van een hervatting??jstar
Gebruiker
spacer line
 

Ik denk niet dat de Indonesische overheid staat te springen om buitenlanders binnen te laten als je ziet wat er op ze af komt. Met een Ramadan en Lebaran in het vooruitzicht en de piek die nog moet komen, denk ik dat het nog wel eens maanden zou kunnen duren voordat er überhaupt weer aan toerisme wordt gedacht.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Vrees, net als Jstar, dat dat nog wel wat maanden gaat duren.
Persoonlijk denk ik een evt. overweging pas ná de grote vakantie = ca. na augustus 2020.


Heldere ziende

totto
Gebruiker
spacer line
 

Nieuwe boekingen bij Garuda Wat er met de oude boekingen gebeurt staat er niet bij. Emoticon: Stupid

Garuda Indonesia: flexibel boeken met Garuda Flex
Door: Theo de Reus | 15 april, 2020
Garuda Indonesia heeft een speciaal programma opgezet, Garuda Flex, waarmee reisbedrijven hun klanten straks een zetje in de rug kunnen geven om weer naar Indonesië te reizen.

Onder het motto Fly with best flexibility kunnen klanten met een gerust hart een ticket bij Garuda Indonesia boeken, want ze mogen maximaal 3 keer gratis de reisdata wijzigen. Dit programma is geldig voor zowel gepubliceerde als private tarieven (zoals Touroperator / IT fares).
Agenten hoeven niets anders te doen dan gewoon de huidige tarieven te quoten, en de Flex voorwaarden staan automatisch verwerkt in de Endorsement Box van het betreffende ticket.

Geldig voor nieuwe boekingen
Geldig voor Published en Tour Operator Fares
Geldig voor salesperiode t/m 30 april 2020
Geldig voor reisperiode t/m 30 juni 2021 (Travel Complete)
Geldig voor alle GA operated Domestic en Internationale Routes (behalve Jeddah/Medina)
Geldig voor een enkele reis en retourtickets
Met de flexibele voorwaarden:

Re-booking: Maximaal 3 keer kosteloos wijzigen van de reisdata (zelfde route/cabine)
De wijzigingen kunnen gedaan worden voor 30 september 2020
Verschil in tarief wordt gewaived
Voor groepen: het aantal passagiers moet hetzelfde blijven
Re-Routing Maximaal 3 keer kosteloos route/reisdata wijzigen
De wijzigingen kunnen gedaan worden voor 30 september 2020
Verschil in tarief en toeslagen/belastingen moeten wel worden bijbetaald
Voor groepen: het aantal passagiers moet hetzelfde blijven
Meer informatie op de Garuda Flex pagina

Voor de up-to-date informatie over de corona-situatie, zie deze pagina.


Toto Travel.com

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Leuk, maar die 30 september deadline maakt het een beetje een wassen neus.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,785,363 pageviews Een website van indahnesia.com