KITAP verlenging op Lombok


 Subforum Het visumgebeuren 
70 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jstar
Gebruiker
spacer line
 

Jaren geleden kon je een KITAP alleen elke vijf jaar verlengen. Toen schaften ze dat af, en werd de verlenging 'oneindig'. En nu hebben ze blijkbaar die oude optie weer gereactiveerd en kan je opnieuw voor vijf jaar verlengen.

Wel beter voor mensen die niet weten of ze zo lang gaan blijven, of voor ouderen die waarschijnlijk geen tien jaar meer leven.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Bij navraag blijkt dat de Immigratiediensten hier in Jakarta, zelfs als zijn ze Kelas I (het hoogste niveau), geen idee hebben wat de nieuwe optie van 5 jaar verlenging is?! Ze zeggen dus gewoon dat je maar een 'unlimited' moet nemen.

Ik ga ervan uit dat ze het ooit nog wel van de oversten te horen krijgen maar in de tussentijd is het chaotisch en sta je daar dus met weinig opties.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

jstar; ik heb vorig jaar mijn MERP zelf verlengd in Bekasi. Alle benodigde documenten, ingevulde formulieren, brieven en kopietjes meenemen en indienen. Het systeem deed het niet (weer eens), maar kon later die dag betalen en 3 dagen later lag m'n paspoort om 08:00 klaar om opgehaald te worden, dus was ik er om 07:45.

Het KITAP is een visum he, dus altijd een 'dienst'/product, maar niet waar je iets aan kunt ontlenen, zonder echter garantie dus. Wetten kunnen veranderen, jij kunt de fout in gaan of wat dan ook. En dan is het einde oefening.

Ik herinner me nog een discussie elders: ja maar als je een ESTA (pre-acceptance voor de V.S.) hebt en je word daarna gearresteerd; dat maakt niet uit. Tuurlijk wel, want... het is iets wat zonder meer en onherroepelijk kan worden ingetrokken. Maar die uitleg daar wilde men niet aan. Ja prima dan, mijn ESTA is het niet. Inmiddels ook maar een ETA voor Canada en Aussie geregeld, dus nu kan ik iemand vermoorden en het vliegtuig pakken naar 1 van de drie landen zonder problemen, aldus de mensen die stelden dat ik geen gelijk had.


Ho Lee Fuk

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Ja, die MERP verlenging is natuurlijk veel te zwaar, administratief gesproken. Moest zelfs de KK tonen. Voor een uit/inreis vergunning? Dus pure geldklopperij en moeilijk doen.Maar ja, ik reis teveel om het niet te doen, ik snij mezelf in de vingers dan.

Dus nu afgelopen vrijdag bij de nieuwe nog eens nadrukkelijk nagevraagd hoe dat nu zit met die vernieuwde KITAP verlenging, en het was echt of men het in Keulen hoorde donderen.

Hoe kan je nu in godsnaam een prijslijst uitgeven en niet weten wat hetgene wat erop staat betekent? ("Ik denk eraan de vol-au-vent te bestellen, wat is dat precies?" "Eh, geen idee mijnheer." Emoticon: Wink Emoticon: FrustratedPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,914,577 pageviews Een website van indahnesia.com