Enig idee hoe ik de ziekenhuis rekening kan verifiëren?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
81 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Lieve Anne Mieke,

Laat ik het anders formuleren:
Het aantal verhalen dat het fout ging/gaat vs niet fout is beduidend hoger. En spreek behoorlijk wat mensen uit allerlei gelederen.

Vandaar dat ik het baseer (en ik zeg expliciet dat ik het "vrijwel zeker" weet, niet "zeker" Emoticon: Wink .

Ik snap je positiviteits uitganspunt, maar helaas moet ik hier het "realiteitsuitgangspunt" hanteren. Hoe graag ik het ook positief zie.

Sterker: Ik zeg zelfs dat vrouw het misschien niet eens met opzet wil doen (ALS daar mogelijke sprake van is), maar er mogelijk druk wordt uitgeoefend.

Kortom: Het is helder dat ik vermoedens heb en hier en daar wat deduceer. Ook helder dat ik geen aannames doe of mensen beschuldig. Schets alleen opties. We zien wel waar het strandt. Misschien.Heldere ziende

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Vandaar dat ik ook niet gereageerd heb, al hoe wel ik bij de openingsvraag van Belanda al nattigheid voelde, dat Belanda informatie zoekt kan ik mij voorstellen.

Twijfel is de waakhond van het inzicht.
Confucius.

Verder had Belanda beter niet uit kunnen weiden, ik wist al gelijk dat daar reacties op zouden komen, niet onlogisch want nagenoeg iedereen die langere tijd in Indonesië heeft gezeten heeft wel te maken gehad met het vreemde "mijn en dijn" denken en ziekenhuis verhalen van Indonesiërs.
We hebben net 2 dagen geleden nog het slot van het 7 jaar durende trieste verhaal van Becik becik kunnen lezen. Emoticon: Blush

http://forum.indonesiepagina.n(...)et_midden_liggen.php

Belanda kan beter nu eerst eens gaan uitzoeken of dat hier zuiver wordt gehandeld of dat hij als flappentapper wordt gebruikt voor hij voorbarige conclusies gaat trekken.Belanda69
Gebruiker
spacer line
 

Ik vertrouw mijn vrouw niet. Eerder 1400 euro betaald aan de familie voor een leugen. PLus 400 euro verdwenen van bij banksaldo
Vóór het ziekenhuis verhaal vertelde mijn vrouw, dat haar broertje 2 juta belasting moest betalen voor zijn auto. Hij was toen te laat met de autofinanciering, een ander broertje moest toen bijspringen. Later moest er een dure reünie foto betaald worden 2.3 juta.Er was dus duidelijk geld nodig! Ook werd door de moeder het jaarlijkse verjaardag cadeau van 59 euro niet echt in dank aangenomen Bule kent de betekenis van inflatie zeker niet?! En toen kwam het ziekenhuis verhaal.

Maar hoe kan ik de uitslagen van het ziekenhuis controleren?
Kan de ziekenhuis uitslag niet met geld veranderd worden?Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

In Indonesië is alles voor geld te koop, ook valse nota's.
Maar als de wind uit die hoek waait en zoals je zegt dat ze je al een paar keer hebben pootje gelicht, dan is het laatste wat ik je aan kan raden een huis kopen en op naam van je vrouw zetten Emoticon: Talk to the hand
Dan bestaat namelijk de kans dat jij ridder te voet bent en de familie je vriendelijk toe zwaait vanuit jouw hutje Emoticon: Cry
Je bent nu toch openhartig, uit de naam Belanda69 maak ik op dat je 49 jaar bent, mag ik vragen hoe oud je echtgenote is. Emoticon: Blush
Belanda69
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Malam Inderdaad ik ben 49 jaar oud, mijn vrouw is 38 jaar oud.
Ik huur nu een apartement in Surabaya maar wil graag naar Lombok of Ambon. Ik ga huren en niet kopen. Mijn vrouw verdedig ik nog, tot nu toe. Haar moeder (vader is overleden) en haar 2 broertjes hebben dit verhaal in scene gezet, maar bewijs dat maar eens.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Maar hoe kan ik de uitslagen van het ziekenhuis controleren?
Kan de ziekenhuis uitslag niet met geld veranderd worden?Je kan de uitslagen alleen controleren als het de originele uitslagen ( of een copy) zijn van de onderzoeken, bijv. bloedonderzoek of X-ray enz. dat komt bijv. van een laboratorium. Heeft iemand last van zijn lever/gal dan zijn de leverfuncties niet goed en zal dat te bewijzen zijn, helemaal als het een goed ziekenhuis is en als je in Surabaya bent dan zou je de uitslagen misschien op kunnen vragen, mogelijk tegen "administratie" kosten. als er een X-ray gemaakt is dan moet die terug te vinden zijn eventueel op een CD. Is dat allemaal niet mogelijk dan is het een sjoemelverhaal.

Er bestaat altijd de kans dat artsen tegen een vergoeding de "nota" aanpassen.
Sjoemelen met een dossier durf ik geen uitspraak over te doen.
Wat betreft het gedrag van haar familie en het onder druk zetten is schering en inslag in Indonesie en daar zal jij duidelijk over moeten zijn tegen haar. Papieren/bewijzen op tafel en anders geen geld, verliefd of niet.

En voor de duidelijkheid om Anne Mieke even aan te vullen er worden net zoveel belanda vrouwen als belanda mannen belazerd. Emoticon: AngryHet zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Beste Belanda69,

Verhaal is kraakhelder. Er is geen sprake meer van vertrouwen.
Ik durf mijn verhaal van "vrijwel zeker" wel naar "zeker" te escaleren.

Laat helder zijn: JIJ hebt NIKS te bewijzen! Waarom zou je?
Je ontvangt een raar verhaal: hart, nieren en (ben nog geen arts), lever.
Dan vraag jij bewijzen, je hoeft ze niet te zoeken.

Het is simpel:
Ik lees je verhaal.
Ze hebben geld nodig voor dit, dat, dit, dat.
Hele familie heeft geldproblemen en jij bent de witte flappentapper.
Klaar.
Ik weet zeker dat het volgende zielige verhaal al weer klaar ligt.
Sterker: De autofininanciering.
Dat speelt de volgende maand weer. En weer. En weer.

Neverending story en ik heb het al vaak gezegd: Het lulverhalenboek van een Indonesier is dikker dan het boek van Sinterklaas.

Als je je vrouw al niet kan vertrouwen ga je gebukt door het leven met een continue wantrouwen. Zelfs al voor de boodschappen op de pasar (hee, is die kilo kip echt Rp140.000)?

Soms zijn er momenten in het leven dat je vervelende beslissingen moet nemen. Uit lijfsbehoud, bankrekeningbehoud, gezondheid (stress, ruzies, wantrouwen etc).
Je weet waar ik naar toe wil, he?
Dat.
Zolang je de etterende wond niet rigoreus schoonmaakt/wegsnijdt zal deze blijven etteren. Enfin, we kennen t verhaal.

Voor mij een duidelijk verhaal, dit stopt pas als je een punt hebt gezet achter de relatie. Of het stopt als je persoonlijk failliet bent.
Dan dumpen ze de witte flappentapper en mogelijk nog een schop na met extra rekeningen (wat ik ook zomaar zie gebeuren in het andere topic, overlijden van iemand: forum.indonesiepagina.nl/topic(...)et_midden_liggen.php ).

Mensen veranderen niet, dus valse hoop als je denkt dat ze eerlijk wordt. Of haar familie stopt met manipuleren, geld kloppen en uitwringen. Not gonna happen.

Excuses voor dit harde nieuws, Belanda69, maar open je ogen. Je oprechtheid waardeer ik bijzonder. Open je ogen, neem besluit. Nu kan het nog.

In zaken idem. Soms is het beter je verliezen te nemen dan desperaat vol te blijven houden en hopen dat het goed komt.

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Wat je besluit ook mag zijn, sterkte kerel!

Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 12-09-2018 08:34 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Mijn punt is ook: zou het misschien ook niet kunnen dat het gewoon allemaal waar is? Positiviteit heet dat geloof ik. Van het beste uitgaan.


Precies dit drijft je dus tot wanhoop en regelrecht de afgrond in. Ondanks alle signalen, daaruit voortvloeiende vermoedens en vervolgens door Belanda69 bevestigd EN aangevuld.

Oogklepjes af, schat.


Heldere ziende

fred
Gebruiker
spacer line
 

Kan inderdaad allemaal waar zijn, maar afgaand op de voorgeschiedenis is enig argwaan toch wel op zijn plaats denk ik.
Stel dat het waar zou zijn, dan lijkt me een bezoek aan Europa ten stelligste af te raden, je zou je kunnen afvragen of hier sprake is van beginnend orgaan falen. Hartproblemen, nierproblemen, galstenen (hier kan je inderdaad een gele huidverkleuring door krijgen)...

Als de dame nog in het ziekenhuis ligt zou ik een selfie vragen, waarop je duidelijk kan zien dat ze inderdaad in het ziekenhuis is. Vraag ineens een foto van het infuus (met de tekst zichtbaar) kan je via het geneesmiddelenrepertorium nagaan voor wat de medicatie dient (de latijnse benamingen zijn ook in Indonesië gangbaar)

Met groet,
Fred.

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 12-09-2018 14:20 schreef Belanda69:
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Malam Inderdaad ik ben 49 jaar oud, mijn vrouw is 38 jaar oud.
Ik huur nu een apartement in Surabaya maar wil graag naar Lombok of Ambon. Ik ga huren en niet kopen. Mijn vrouw verdedig ik nog, tot nu toe. Haar moeder (vader is overleden) en haar 2 broertjes hebben dit verhaal in scene gezet, maar bewijs dat maar eens.


Ja Indonesië, de vorige schrijver schreef al je kunt toch bewijs sturen, een whatsapp met een foto of zo. Emoticon: Confused
Als ik het goed begrijpt is dit allemaal in seinen gezet door je schoonmoeder en de twee broers.
Ik kan best begrijpen, dat u graag contacten wil houden met haar om in Indonesië te verblijven, en is je huidige partner de juiste persoon er voor waar je gebruik van wil maken.
Want liefde is er niet van haar kant, anders had ze met dit verhaal nooit aan meegewerkt.
Weet je zoiets word gewoon stilzwijgend gedaan en zal in de vergetelheid geplaatst worden.
De mentaliteit van de doorsnee Indonesiërs, ze zijn brutaal en hebben geen schaamte gevoel. Emoticon: Devil
Ik merkte in mijn geval ook dat de familie er niets over wil horen en het weg wimpel als zijnde niet belangrijk je kunt dat wel missen.... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

En guess what: Jij bent de zwarte Piet, want hoe durf je in godsnaam om bewijs te vragen.
Nogmaals: Eerst bonnen, bewijs, dan geld. Deze regel is vrij universeel.
Alhoewel, als ik de voorgeschiedenis lees, zou ik geen Rupiah meer sturen.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Fred, Photoshop erover heen en je ziet geel (beetje geluk zijn t slechte photoshoppers en ziet hele foto geel).
Infuus? NaCl. Ofwel, gewoon wat zout water ALS er al sprake is van infuus.

Blijf bij m'n standpunt: Afhekken. Maak de pijn zo kort mogelijk. Ik bedoel de relatie he, geen euthanasie.

Heldere ziende

Belanda69
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.4yoke4 Hartelijk bedankt voor uw advies.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.jakarta-snacks: Ik ga met haar praten om uit te leggen, dat ik niet van plan ben om de flappertapper van de familie te zijn...

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.fred Zij heeft vandaag een foto gestuurd, nog liggend in het ziekenhuis.Zij ligt met een catheter. Een infuus zie je op de foto niet.. Er is iets geels te zien bij haar rechter ooghoek.. Ik zei, dat ik een dokter heb ingeschakeld, die vroeg, om een foto van haar infuus en chateter op te sturen. Zij wilde deze niet maken omdat zij niet mag bewegen. Hoe minder zei beweegt, des te sneller zij herstelt. Ik vroeg om de diagnose, vastgesteld door de arts. De diagnose luidt: De galstenen veroorzaken een infectie die maakt dat haar gezicht en ogen geel zijn. Zij heeft gal in haar rechter nier en dit veroorzaakt hoge hartkloppingen.. Zij mag nog niet geopereerd worden omdat zij erg zwak is.Over de nierstenen heeft zij het niet meer.

Nog een vraagje; volgens mijn vrouw moet haar moeder haar helpen met de poep en plas op te ruimen, is dit juist?
Ik vlieg morgen naar Indonesië. Nog een vraagje: ik wil 3 liter olijfolie meenemen is dat toegestaan? Iedereen hartelijk bedankt voor de bemoeienis.

45havana
Gebruiker
spacer line
 

Olijf olie lijkt mij geen probleem,als je maar geen OBD olie meeneemt(Wietolie).Je kan ook gewoon de olijf olie in indonesie kopen tegen een omgerekende nederlandse prijs.Scheel enkele kilo's.Het is een afweging die je moet maken.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Nog een vraagje; volgens mijn vrouw moet haar moeder haar helpen met de poep en plas op te ruimen, is dit juist?
Ik vlieg morgen naar Indonesië. Nog een vraagje: ik wil 3 liter olijfolie meenemen is dat toegestaan? Iedereen hartelijk bedankt voor de bemoeienis.


Dan ligt ze in een ziekenhuis voor alleen indonesische mensen waar geen buitenlanders zullen zijn. Emoticon: Confused

Olijf olie is Indonesië goed te kopen ik denk in alle supermarkten zoals Carrefour.
Waarom zo zwaar mee slepen in je koffer, met risico van lekken.. Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Geen foto maken omdat ze niet mag bewegen?? Hoe krabt ze haar neus bij jeuk dan?

Gal in de nier?? Bijzonder.
Hartkloppingen van de gal in een nier? Bijzonder.

Niet geopereerd omdat ze zwak is?
1) Begrijp ik hieruit dat ze op het randje van de dood zweeft?
2) Waar zou ze aan geopereerd moeten worden dan? Nieren? Lever? Hart?
3) Dus nierstenen zijn plots weg. Bijzonder.

Moeder moet haar urine en poep opruimen? Heb je normaliter verpleegsters voor. Immers mag ze niet bewegen en moeder weet niet hoe een patient behandeld/bewogen mag/moet worden.
Bijzonder

Meest bijzondere is dat ze geen foto wil maken. Moeder is er toch hele tijd om plas en poep op te ruimen? Of een van de vele verpleegsters. Bull shit argument, er wordt iets achtergehouden.

Olijfolie, laat gaan laat gaan. Kun je overal hier kopen. fractie duurder dan NL. Fractie.

Even wat intiems, maar toch ter waarschuwing: Kijk je uit met geslachtsziekten? Kans bestaat op een Hepatitis vorm. Sexueel overdraagbaar.
Heldere ziende

Belanda69
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.45havana Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.zieleffe Wederom bedankt voor uw antwoord.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.jakarta-snacks: Aanvankelijk zou haar galblaas eruit gehaald worden, dit veranderde in medicijnen inname maar nu is het argument:: te zwak voor een operatie.
Dit lijkt me zo'n vreemde gang van zaken!! En ja, zij zei; "ik ga niet oud worden". Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid
Ik voel dat er een grote rekening gaat komen. Ik hou u op de hoogte!jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Galblaas verwijdering is een eenvoudige ingreep, sterker: dagopname, klaar.
En dan mag ze de rest van haar leven de gorengan laten staan.

Overigens vraag ik me nog steeds af hoe er in godsnaam gal in de nieren komt. Normaliter gaat de gal direct naar dunne darm. Soms komt er wat in de maag terecht, niks ernstigs.
Dat verklaart echter geenszins de gal in de nieren.
Dan zou theoretisch de gal eerst in de bloedbaan moeten komen, pas dan in de nieren. Mmmm. vrij onwaarschijnlijk.....
Maar hey, ben nog geen dokter.

"Ik ga niet oud worden" is signaal voor zieligheid = flappen tappen.
Dus ja, ik vrees ook dat je een bedrag voorgeschoteld gaat krijgen van minimaal Rp50 miljoen. Zomaar een hunch.


Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Wat me te binnen schiet in dit vreemde verhaal:
Ik denk dat de kartkloppingen door iets heel anders worden veroorzaakt: Stress.
Hunch: Er is een fiks urgent financieel probleem, zware stress, fiks verhaal, met bepaalde signalen de voorbereiding treffend voor een fikse rekening die Belanda69 gaat betalen.
Financieel probleem opgelost.
Hartkloppingen als sneeuw voor de zon verdwenen en Belanda69 wordt geknuffeld.

Hele foute gedachten en hoop dat ik t verkeerd heb, maar zie t zomaar gebeuren.Heldere ziende

Belanda69
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.jakarta-snacks De grap is dat ik 100 miljoen 5800 Euro mee zou nemen om een hutje te kopen. Ik vermoed dat er een rekening komt van 5000 Euro Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudjupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 13-09-2018 16:04 schreef Belanda69:
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.jakarta-snacks De grap is dat ik 100 miljoen 5800 Euro mee zou nemen om een hutje te kopen. Ik vermoed dat er een rekening komt van 5000 Euro Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Altijd positief bekijken.
Hou je toch nog altijd € 800 over voor een leuke gouden ring of zo voor je echtgenote.


it's good to touch the green, green grass of home

Belanda69
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.jupje Top idee!! Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Met die 800 Euro kan ik ook naar huis vluchten.. Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Potverdomme, ik zie t zomaar gebeuren. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Maarre, Ga. Nou. Niets. Kopen. He? Je raakt het kwijt! Zie dat ene verhaal. precies hetzelfde gegaan.
Heldere ziende

Belanda69
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. jakarta-snacks: Ik koop helemaal niets Emoticon: Party! Emoticon: Party! . Ik moet straks een operatie betalen. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud45havana
Gebruiker
spacer line
 

Laat niet weten dat je al in indonesie bent,koop met die 5800 euries een jong ding van een jaar of 25 en leef je uit.Vergeet dat hele ziekenhuis probleem.Koop een andere simkaart of sms met je NL nummer dat je bv in turkeye vast zit en geld nodig hebt of ze FF wil overmaken.Creeer een tegen probleem om een reden te hebben om "kan niet" te zeggen.Zomaar een hint.Probeer eventuele operatie met je creditcard te betalen,wedden dat ze schrikken, punt 1 zij krijgt het geld niet in handen en punt 2 het ziekenhuis zal wel uitkijken om een nep rekening te presenteren want er is extra bewijs wat zij niet meer kunnen manipuleren. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 14-09-2018 00:26 schreef Belanda69:
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. jakarta-snacks: Ik koop helemaal niets Emoticon: Party! Emoticon: Party! . Ik moet straks een operatie betalen. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Rephrase: Is de boete op de auto lening. Want maanden niet betaald.
Dat geld van jou voor die auto lening is gebruikt om een scooter aan de betalen.
Eens kijken of deze Nostradamus t goed heeft.Heldere ziende

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,940,456 pageviews Een website van indahnesia.com