Verkiezingen in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
75 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 06-02-2019 16:01 schreef Malam:
Prabowo in de bocht, hij is weer eens van zijn luie kloten afgekomen en woonde een manifestatie bij van de metaalwerkers bond die 20 jaar bestaat. Emoticon: Wink
Gemakkelijk scoren, de salarissen van de metaalarbeiders moet drastisch omhoog, tja daar krijg je die jongens wel mee op de stoelen, terwijl die oetlul tijdens het televisie debat Krakatau Steel, maar ook de PLN en Garuda nog aanhaalde vanwege de gigantische verliezen die ze maken. Emoticon: Confused
Volgens deze econoom die ik nog niet eens de boekhouding van een toiletjuffrouw zou durven toe te vertrouwen, moeten de salarissen van ambtenaren minstens verdubbelen, dus ook van Krakatau Steel, PLN en Garuda, dat zijn staatsbedrijven, dus ambtenaren. Emoticon: Yes!

Nu had hij al de kritiek van Widodo gehad dat hij totaal geen sjoege heeft van macro economie, met tevens de vraag hoe hij dit zou willen betalen, salarissen verdubbelen terwijl hij de belastingen tarieven drastisch wil verminderen. Emoticon: Blush
Vandaag gaf hij aan hoe hij dat wilde bewerkstelligen, ik heb het al in mijn boek "Paradoks Indonesia" geschreven, er lekt 31 miljard Euro (Rp 500 biljoen) weg aan corruptie, daar kan ik 200 fabrieken van bouwen merdekaaaaaa, hoplaaaa de hele goegemeente uitzinnig van vreugde en in vervoering van de grote leider. Emoticon: Worship
Buiten dat de corruptie bij lange na geen 31 miljard Euro is (gelukkig) heb je snotverdorrie wel een berg lef om de vinger uit te steken naar de huidige regering i.v.m. corruptie terwijl je zelf 6 voor corruptie veroordeelde bestuurders in je partij hebt die met de aankomende verkiezing mee doen. Emoticon: Frustrated

En weer kwam hij terug op de "orde baru" van Suharto, hoe geweldig die was en dat sinds 1998 Indonesië is ontspoord, waar het hart vol van is, loopt de mond van over, deze opmerking zal hem door zijn coalitie maat SBY die de helft van de tijd na de reformatie de scepter heeft gezwaaid hem ook niet echt in dank worden afgenomen. Emoticon: Nooo
Uur U komt steeds dichterbij, nog een dikke twee maanden tot de verkiezing en die loel staat gelukkig nog een geruststellende 20 % achter op Widodo volgens de erkende peilers, volgens de niet erkende peilers 15,5 %, ook nog genoeg, zelfs als 12 % zwevende stemmers allemaal voor deze kloon van Suharto zouden kiezen. Emoticon: Laugh out loud
Ellenlange demagogische redevoeringen ala Castro, Mugabe en Maduro met een smak onzin die hij onmogelijk waar kan maken, over valse beloftes gesproken. Emoticon: Angry


[url=https://www.mupload.nl/img/akf5qr8.net-resizeimage (1).jpg]Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken[/url]
Dat varken lijkt wel op Maduro van Venezuela die ook een heel land naar de knoppen heeft geholpen .
Lekkere figuren zijn dat, levensgevaarlijk die een land in tweeën kan splitsen.
Vooral als hij de hogere militairen mee krijg,door hen hogere facilitatie te geven is Indonesia verloren . Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ben ik snotverdorrie om half negen op de bank in slaap gesukkeld en om 11 uur naar mijn bed geslaapwandeld, zit ik pontificaal klaar wakker om 3 uur achter een bak koffie, in de hoop om 5 uur nog een tukkie te kunnen doen. Emoticon: Yeah right!

Die tweedeling Ziel is het politieke systeem, bij het kiezen van een president komen altijd twee groepen tegenover elkaar te staan, zijn er 3 kandidaten dan zouden er 3 groepen tegenover elkaar staan, waarvan één groep veruit in de minderheid.

Over het algemeen komt het puntje bij paaltje neer op twee groepen, in Amerika de Democraten en Republiekeinen, het Indonesische systeem lijkt veel op het Amerikaanse systeem, een president met de federale overheid en daar onder de staten met een grote mate van zelfbestuur, dat zijn in Indonesië de provincies.
Het heeft voordelen en nadelen Emoticon: Yes! , ik neem in dit geval maar Amerika en Indonesië als voorbeeld, maar eigenlijk is het in alle landen met een president hetzelfde.

Het voordeel van het systeem van Amerika en Indonesië is dat de kiezers van te voren vrij nauwkeurig weten waar ze aan toe zijn , je kiest voor het beleid van kandidaat A of B, meestal heeft de gekozen president ook de meerderheid in de senaat/DPR.
In Amerika hebben de democraten sinds kort een nipte meerderheid terwijl ze een republikeinse president hebben (Trump) maar dan nog blijft de macht van de president groot, hij kan bijvoorbeeld de staatsbegroting tegen houden zoals je afgelopen weken zag.

In Nederland gaan ze een achteraf een coalitie vormen, waarbij de partij waarop je hebt gestemd water bij de wijn doet om mee te gaan regeren, dus je weet nooit van tevoren waar je aan toe bent.
Voordeel is dan wel dat je niet zo'n enorme tweedeling in een land hebt. Emoticon: Talk to the hand

De strategie van Prabowo is duidelijk zat, door ongefundeerde feiten uit te kraaien zoveel mogelijk twijfel en angst zaaien, het zal je verbazen hoeveel mensen gevoelig zijn voor zijn uitspraak dat Indonesië in 2030 heeft opgehouden te bestaan.
In een land met zoveel staatsbedrijven en een enorm ambtenarenapparaat gaat het verdubbelen van ambtenarensalarissen er bij tientallen miljoenen ook in als koek. Emoticon: Yummie!
Hoe onrealistisch deze uitspraken/beloftes dan ook zijn. Emoticon: Stupid
Maar voor zover ik het kan beoordelen door de feiten die ik uit het nieuws haal, gaat hij het niet redden, de erkende peilingen geven nog steeds 20 % verschil aan met plus minus 15 % kiezers die het nog niet weten, het lijkt mij sterk dat hij dat nog in 2 maanden weg kan werken. Emoticon: Nooo
Ik denk dat de achterstand van Prabowo op Widodo in 2014 van 6,3 % nu in 2019 vele malen groter zal zijn. Emoticon: Yes!
Een hoop mensen zullen het niet met mij eens zijn, maar ik heb de indruk dat Prabowo er zelf ook niet helemaal meer in gelooft, hij is niet uit Jakarta te krijgen, terwijl Sandiaga al weken op de rit is, ook zijn ongefundeerde uitspraken worden steeds ongeloofwaardiger. Emoticon: Blush

De opinipeiler LSI die redelijk betrouwbaar is heeft een aantal groepen onder de loep genomen, het meest opzienbarend is de minderheids groep christenen en Indonesiërs met Chinese roots, daar scoorde Prabowo in augustus 2018 nog 43,6 % dat is nadat PA 212 en FPI hun steun aan Prabowo hebben gegeven teruggelopen naar 4,7 %.
Dat is geen onbelangrijk deel van de stemmers met 15 %. Emoticon: Nice

De veruit grootste groep, de moslimstemmers, Widodo 49,5 %, Prabowo 35,4 % en 15,1 % weet het nog niet.

De groep wong cilik, Widodo 58,4 %, Prabowo 24,7 % en 16,9 % weet het nog niet.

De dames, Widodo 57 %, Prabowo 27,8 % en 15,2 % weet het nog niet.

Milleniums, Widodo 52,6, Prabowo 33,8 en 13,6 % weet het nog niet.

Tenslotte de groep goed opgeleide kiezers en dat vindt ik verbazingwekkend, Widodo 37,7 % en Prabowo 44,2 % de rest 18,1 % weet het nog niet.

Daarbij was naar pas bekend is geworden de economisch groei 5,17 % in 2018 Emoticon: Worship , dat verwijst de stelling van Prabowo dat de regering Widodo de boel naar de kloten helpt ook naar het rijk der fabelen. Emoticon: Bye bye
Dus Ziel, ik ben er bijna 100 % van overtuigd dat jij onbezorgd lekker op je tropische stekkie kan blijven. Emoticon: Yes!
zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ik help je te geloven en hoop het ook. Emoticon: Shiny
Gisteravond waren wij ook over de verkiezingen aan het praten er was een persoon die mij probeerde op te fokken dat hij Pabowo beter was dan Jokowi en toen heb ik ze vertelt dat in Venezuela de supermarkten leeg waren door dat beleid wat Prabowo voor staat en in zijn berichten ook stelt dat buitenlandse investeerders weg uit Indonesië zouden moeten gaan.
Dus ACE , CARREFOUR noem ze maar op verdwijnen uit het straatbeeld.
En dat er honger geleden gaat worden.
Ik heb ze vertelt dat ze nu de beste president hebben zins na de Nederlandse tijd Indonesië onafhankelijk zijn geworden.
Dus als het niet zo is en mij hebben ze verzekert dat ze op de huidige president zouden stemmen en die kreeg wel de meeste stemmen.... Emoticon: Yeah right!

Met deze beleid heeft Indonesië toch nog goed gescoord Emoticon: Wink
Indonesië economische prestaties 2018 gesloten met positieve: 5.17%, groeiende en inflatie onder controle met cijfers 3.13%.

Deze nummers zijn goed, in vergelijking met andere landen, met name de groep van de G20.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 08-02-2019 03:59 schreef Malam:

In Nederland gaan ze een achteraf een coalitie vormen, waarbij de partij waarop je hebt gestemd water bij de wijn doet om mee te gaan regeren, dus je weet nooit van tevoren waar je aan toe bent.


Onjuist.

Wat er ook gestemd wordt, middels het (ziekmakende) cordon sanitair worden bij voorbaat partijen al uitgesloten en wordt democratie in de kiem gesmoord.

Het is heel simpel: WAT er ook gestemd wordt, Links of Rechts , daat Haagse tuig moet daar gehoor aan geven en cordon sanitair zou strafbaar moeten zijn.

Die totaalmalloot Rob Jetten van splinterpartij D66 zei dat onlangs nog: Geen coalitie met FvD of PVV.
Je weet wel, die robot die niks maar dan ook NIKS kan en de hele wereld rondvliegt en vervolgens de burger zegt dat ze CO2 moeten reduceren.

Terug naar Indonesia:
De cijfers die Ziel opnoemde, daar kan menig land jaloers op zijn.
En JA, Ziel gaf een verdomd goed punt:
Dan Ace, Carrefour, KFC, McDonalds het land uit.

Maar dan ook straight zijn en doorpakken he: Geen Nike, Adidas, Louis Vuitton, Hermes, Rockport, Haagen Daz (dat zalige ijs), Greenfields etc.
En per direct stoppen met buitenlandse technologie tav bijv watermanagement, Clean water, infrastructuur, EN... dan ook stop op financiele hulp!

Ook onmiddelijk stoppen met import van koeien uit Aussie en India. Rijst uit Thailand en zout uit weetikveelwaarvandaan.

En dan komen we idd uit bij hetgeen wat Ziel zegt: Venezolaanse praktijken en totale mafia.
Alles wordt een veelvoud duurder, er is simpelweg onvoldoende supply en alles is in handen van mafia.

Gevolg: Totale isolatie van Indonesia en hongerdood voor vele miljoenen.
Goed gedaan Chappie.
Pakje sari roti voor Rp50 miljoen.
Heldere ziende

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

In mijn schrijven in het holst van de nacht haalde ik de peiling van een aantal groepen aan die LSI had gedaan, die zelfde peiling kom ik nu groep voor groep in verschillende artikelen tegen, die persjongens (zeker van Tribun) zitten domweg kranten te vullen.
De ellende is de suggestieve koppen, dan begin je te lezen en blijkt het ouwe koek te zijn, je zoek je soms de ploeris om wat vers en relevant nieuws te krijgen. Emoticon: Angry
Maarrrrr ik heb weer een nieuwe peiling boven water, dit maal een recente peiling van Survei Populi, ik zet de peilingen onder elkaar, gemakkelijk vergelijken. Emoticon: Yeah right!

LSI, -----------------Widodo 54,2 % - Prabowo 30,6 %

Y Publica, ---------Widodo 53,5 % - Prabowo 31,9 %

Charta Politica, --Widodo 53,2 % - Prabowo 34,1 %

Median -------------Widodo 47,9 % - Prabowo 38,7 %

Puskaptis ----------Widodo 45,9 % - Prabowo 41,8 %

Populi--------------Widodo 54,1 % - Prabowo 31 %

En dan hebben we deze nog, ik mocht het nog wel schrijven. Emoticon: Shiny

On 06-02-2019 16:01 Malam wrote:


En weer kwam hij terug op de "orde baru" van Suharto, hoe geweldig die was en dat sinds 1998 Indonesië is ontspoord, waar het hart vol van is, loopt de mond van over, deze opmerking zal hem door zijn coalitie maat SBY die de helft van de tijd na de reformatie de scepter heeft gezwaaid hem ook niet echt in dank worden afgenomen. Emoticon: Nooo

Als of ik die politieke ratten zelf gekweekt heb. Emoticon: Laugh out loud
In de PDI van SBY die deel uit maakt van de coalitie Prabowo zijn ze behoorlijk op hun pik getrapt dat Prabowo keer op keer met de uitspraak komt dat Indonesië na het Suharto tijdperk is ontspoord. Emoticon: Angry
Niet zo gek want de helft van die tijd heeft SBY als een zilverrug die grote dierentuin geregeerd en SBY is ook nog een figuur die bij het minste geringste begint te blèrren als een kleutertje wiens poppenwagentje door de kakkederrie is gereden. Emoticon: Cry

Uit dit soort uitspraken van die trol kan je op maken dat hij enorm impulsief is en geen greintje tact in zijn donder heeft. Emoticon: Nooo
Nu liepen ze bij de PDI al niet de benen uit hun reet voor Prabowo, maar met dit soort opmerking gaat er toch steeds meer zand in de campagnemachine van de PDI komen, die gaan straks alleen nog voor hun eigen DPR kandidaten. Emoticon: Yes!
In de campagnemachine van de PKS zit geen zand, maar complete zwerfkeien, de vice gouverneur van Jakarta Sandiaga is inmiddels meer dan 5 maanden geleden teruggetreden om campagne te gaan voeren voor Prab en zich zelf. Emoticon: I love it

Het zachte aan je bibbie kriebelende pluche van deze zetel was aan de PKS beloofd als dank voor hun jarenlange trouwe aanhang van Gerindra, maarrrrrrr ze zijn er nog steeds niet uit. Emoticon: Talk to the hand
Laat ik nu denken dat Prabowo de boot af houdt tot na de verkiezingen, verliest hij dat hij dan een Gerindra vazal daar neer zet, nu zijn ze bij de PKS ook niet helemaal achterlijk, die hebben dat ook door, dus die staan ook niet te trappelen om de boer op te gaan voor Prabowo. Emoticon: Nooo
Het gaat hartstikke goed, Joep Meloen is bezig zijn eigen glazen in te gooien. Emoticon: Laugh out loud
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De pisnichten rond Prabowo kunnen weer naar de verkiezingscontroleur Bawaslu rennen, de president gebruikt gehandicapte kinderen in zijn campagne, bij zijn bezoek aan Cianjur zat dit verstandelijk gehandicapte pikkebasie te schreeuwen naar Widodo, bapak bapak, bapaaaaaaak. Emoticon: Shiny
Er is zo'n heisa rond Widodo en hij is zo veel op de tv te zien dat zelfs dit soort mannekes door hebben dat het een speciaal persoon is, hij had het vanochtend al in zijn koppie gezet dat hij op de foto wilde met bapak van de tv volgens zijn moeder. Emoticon: Yes!
Je zal maar van kinderen houden, dan pluk je zo'n jong met moeders uit het publiek en laat foto's maken, niet vanwege je campagne, maar omdat je met hart en ziel van kinderen houd, punt. Emoticon: Blush
Tja dat die eigenschap goed over komt bij de kiezers en slecht bij de tegenpartij, jammer dan. Emoticon: Bye bye

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Al hoe wel, laat ik trachten een beetje onpartijdig te zijn, dit zet ook behoorlijk zoden aan de dijk, er was één of andere vrouwen associatie op bezoek in Hambalang, de residentie van Prabowo en hij beloofde dat als hij wint dat binnen 100 dagen de eieren goedkoper worden. Emoticon: Yummie!
Deze foto gaat het gewoon goed doen in Indonesië jammer dat ie geen groen camouflage pak draagt. Emoticon: Blush
Had wel wat gehad deze foto in de krant met de kop er boven "Gecamoufleerde xxl legerdildo belooft de Indonesische dames goedkope eitjes" . Emoticon: Laugh out loud

harlys
Gebruiker
User icon of harlys
spacer line
 

Volg je elke dag. Top Malam zit hier in cisarua tussen de witte petsies
Man man.... 3 dagen feest Prabowo schonk 10 juta aan onze kota kuta.
Ben gevlucht 3 dagen naar Cipanas > Novus Giri Resort & Spa.
Daar kwam ik Chinezen Engelsen en Nederlanders tegen allemaal Jokowi stemmers. Heel Cipanas hang vol Jokowi posters. Trouwens als ik praat met de imams alhier vraagt men wel eens wat ga je stemmen prabowo of jokowi? Natuurlijk pas ik op met wat ik zeg het zijn hier allemaal FPI aanhangers. Maar ik hoor de twijfels in de stemmen van de heren alhier. Emoticon: Bye bye


roosjenEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.hotmail.com

jstar
Gebruiker
spacer line
 


On 08-02-2019 19:07 Malam wrote:
......in Hambalang, de residentie van Prabowo en hij beloofde dat als hij wint dat binnen 100 dagen de eieren goedkoper worden. Emoticon: Yummie!


Je kent wel die vergelijkende studies, hoe duur een McDonald's hamburger is in elk land. En hoeveel men verdient in hamburgers. Klinkt belachelijk, maar zo kunnen ze het inkomen van de bevolking enigzins vergelijken.

Nu, vergis je niet; in Indonesië speelt het ei die rol. Eieren zijn superbelangrijk voor de bevolking als graadmeter hoe duur het leven is (en de rol die inflatie speelt).

Dus wel logisch dat hij dat aanhaalde. Jammer genoeg (voor hem) zijn de eieren momenteel wel goedkoop.

NB: In België speelden melk en brood die rol. Die prijzen waren ook vastgelegd. En veranderingen werden zelfs in het Nieuws omgeroepen.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Mijn vrouw werd gevraagd als 'bijzitter'/controleur voor de verkiezingen. Ze hebben blijkbaar zeven (7!) personen per RT nodig. Lijkt me nogal veel maar ja. En ze moeten hun middelbare school diploma tonen om te bewijzen dat ze kunnen lezen en schrijven en rekenen.zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 09-02-2019 04:31 schreef jstar:

[quote verwijderd]


Je kent wel die vergelijkende studies, hoe duur een McDonalds hamburger is in elk land. En hoeveel men verdient in hamburgers. Klinkt belachelijk, maar zo kunnen ze het inkomen van de bevolking enigzins vergelijken.

Nu, vergis je niet; in Indonesië speelt het ei die rol. Eieren zijn superbelangrijk voor de bevolking als graadmeter hoe duur het leven is (en de rol die inflatie speelt).

Dus wel logisch dat hij dat aanhaalde. Jammer genoeg (voor hem) zijn de eieren momenteel wel goedkoop.

NB: In België speelden melk en brood die rol. Die prijzen waren ook vastgelegd. En veranderingen werden zelfs in het Nieuws omgeroepen.

De eieren kosten 25.000rp per kilo.
Het gaat hier altijd om het gewicht en niet om per stuk... Emoticon: Yeah right!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 09-02-2019 04:38 schreef jstar:
Mijn vrouw werd gevraagd als bijzitter/controleur voor de verkiezingen. Ze hebben blijkbaar zeven (7!) personen per RT nodig. Lijkt me nogal veel maar ja. En ze moeten hun middelbare school diploma tonen om te bewijzen dat ze kunnen lezen en schrijven en rekenen.


Ik wilde eigenlijk even een epistel schrijven over rekenen. Laat de details maar achterwege... Een discussie van meer dan een uur gehad met universitair geschoolden wat eindigde in
"Laat ik het anders formuleren, Piet heeft 10 appels...". Etc. Uitleg.
O. O. ok. Ja.
Echt alle irrelevante zaken haalden dat groepje erbij om hun antwoord te kunnen verdedigen.

Werd soort van (alleen dan had ik helaas de lange versie...):

www.youtube.com/watch?v=Kc08uS4wZhg

Kan wat worden met stemmen tellen, vrees ik.

Soort van:
We moeten een pijp op 4,5 meter afzagen. Ja, maar de rolmaat is maar 4 meter. Serieus, je wil niet weten hoe 4 man discussieerden hoe dat opgelost moest worden.
Dit is echt gebeurd!


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 


On 09-02-2019 05:35 zieleffe wrote:
De eieren kosten 25.000rp per kilo.
Het gaat hier altijd om het gewicht en niet om per stuk... Emoticon: Yeah right!


Emoticon: Yawn Natuurlijk, ze worden gewogen. Zei ik wat anders dan?

Jij betaalt trouwens veel te veel; kijk eens bij Farmers of SuperIndo.zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 09-02-2019 09:00 schreef jstar:

[quote verwijderd]


Emoticon: Yawn Natuurlijk, ze worden gewogen. Zei ik wat anders dan?

Jij betaalt trouwens veel te veel; kijk eens bij Farmers of SuperIndo.


Ja je hebt het helemaal er niets over geschreven.
In Nederland zijn we gewend per stuk .
Wat is er vreemd aan dat ik dit probeerde te verduidelijken.
Ik koop ook eieren bij de Farmer die hier onder mij appartementen complex zit.
En eerlijk ik heb er nooit naar gekeken wat ze daar kosten.
Kocht er altijd 10 die werden gewogen.
Maar nu vorige week kwam ik langs een eierboer die dat verkocht, vlak bij mij naar de lobby dus kocht de eieren daar makkelijk hoefde niet naar de farmer toe en daar betaalde ik dat bedrag.
Kan mij die prijzen verschelen de eieren zijn lekkerder dan in Nederland. Emoticon: Yeah right!Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 09-02-2019 03:53 harlys wrote:
Volg je elke dag. Top Malam zit hier in cisarua tussen de witte petsies

Hee Harlys ouwe tikus moge, dat is een tijd geleden, alles kits achter de rits. Emoticon: Shiny
Tja jij zit er midden in, dicht bij Bogor met de eervolle vermelding als de meest intolerante stad van Indonesië onder het burgemeesterschap van de geloofsidioot Bima.
Bovendien kabupaten Bogor met als regent Ade Yasin, dat wief is van de pot gerukt, die wil verplichten dat leerlingen van de SD, SMP en SMU elke vrijdag koran lezen. Emoticon: Worship
Haar broer Rachmat Yasin was regent, die hebben ze gepakt en veroordeeld voor corruptie en vervolgens kiezen die dombo's zijn zus als regent, dan heb je geen gaatje, maar een krater in kop Emoticon: Laugh out loudMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 09-02-2019 04:38 jstar wrote:
Mijn vrouw werd gevraagd als 'bijzitter'/controleur voor de verkiezingen. Ze hebben blijkbaar zeven (7!) personen per RT nodig. Lijkt me nogal veel maar ja. En ze moeten hun middelbare school diploma tonen om te bewijzen dat ze kunnen lezen en schrijven en rekenen.


Tja en dan nog de waarnemers die de politieke partijen zelf in de strijd gooien, een ware fobie voor stembus fraude. Emoticon: Devil
Voor zo ver ik "zij die alles weet" kan beoordelen (als lezer van haar bijdrage hier) kan ze maar beter weg blijven uit het stemlokaal, ze zou zich kapot ergeren. Emoticon: Yes!harlys
Gebruiker
User icon of harlys
spacer line
 


On 09-02-2019 11:29 Malam wrote:

[quote removed]

Hee Harlys ouwe tikus moge, dat is een tijd geleden, alles kits achter de rits. Emoticon: Shiny
Tja jij zit er midden in, dicht bij Bogor met de eervolle vermelding als de meest intolerante stad van Indonesië onder het burgemeesterschap van de geloofsidioot Bima.
Bovendien kabupaten Bogor met als regent Ade Yasin, dat wief is van de pot gerukt, die wil verplichten dat leerlingen van de SD, SMP en SMU elke vrijdag koran lezen. Emoticon: Worship
Haar broer Rachmat Yasin was regent, die hebben ze gepakt en veroordeeld voor corruptie en vervolgens kiezen die dombo's zijn zus als regent, dan heb je geen gaatje, maar een krater in kop Emoticon: Laugh out loud


Weet er alles van ik heb ruzie gehad op de school van mijn dochtertje met dat soort maffe ideen over de vrijdag.

Hoop dat het in de toekomst na de verkiezingen veranderd,

Heb ons oude huis in Bogor verruild voor Cisarua waar het ook al niet veel beter gaat in de Kampongs Emoticon: Frustrated maar de directeur van de school woont naast me en die heb ik op het hart gedrukt niet te sollen met mijn dochtertje van 7 het is een vrij goede school.

Bogor was ik een beetje zat de laatste rammadan sloten ze de eten tentjes over dag zo dat de sloebers niks verdienden.

Huis staat te koop >> https://www.olx.co.id/iklan/di(...)BRe3.html?ad_type=OR

Kort gezegd als prabowo wint verhuis ik naar italie heb daar nog een huis.

Verder ja ik overleef het allemaal wel Indonesia heeft ook heel veel moois dus kijk ik niet al te zwart wit,

En ja een engelen geduld moet je ontwikkelen. Emoticon: Bye bye


roosjenEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.hotmail.com

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Overigens had Prabowo het niet alleen over eieren, maar ook over suiker, vlees, kip en rijst, zeg maar basisvoedsel, het is ook niet de eerste keer dat hij het daar over heeft, hij lanceerde al een tijdje terug het 100 dagen programma. Emoticon: I love it
De dames vroegen ook verlaging van de electriciteits tarieven, maar daar zegt hij anderhalf jaar voor nodig te hebben, zo tegenstrijdig als de pest allemaal, nog geen twee weken geleden verweet hij de regering Widodo nog de grote verliezen van de staatsmaatschappijen, waaronder de PLN (Elektriciteit) Emoticon: Shut up!
Volgens deskundigen van diverse instanties is het verlagen van de prijzen niet haalbaar zonder extra import en al helemaal niet in 100 dagen, Prabowo wil juist import beperken of liever helemaal stoppen, ze vragen zich af hoe hij dan de productie in Indonesië binnen 100 dagen zo drastisch wil verhogen dat de prijzen zakken. Emoticon: Confused

Wat de rijst betreft is het helemaal tegenstrijdig, om zoveel rijst op de markt te brengen dat de prijs gaat zakken zal hij moeten importeren, om dat op touw te zetten heb je zo wie zo al meer dan 3 maanden nodig, maar hij wil ook de import van rijst juist stoppen. Emoticon: Talk to the hand
Daarbij belooft hij de boeren ook nog een hogere prijs voor hun rijst, er zijn dan ook een aantal knappe koppen die zeggen dat Prabowo er geen pepernoot van snapt en uit zijn nek lult. Emoticon: Clown
Maar het klinkt natuurlijk als muziek in de oren van de minder bedeelden en die staan er ook niet bij stil dat het loze beloften zijn, daar komen ze na een jaar achter als hij eventueel zou winnen, maar dan zitten ze nog wel 4 jaar aan die klootzak vast. Emoticon: AngryMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 08-02-2019 18:09 Malam wrote:
De pisnichten rond Prabowo kunnen weer naar de verkiezingscontroleur Bawaslu rennen, de president gebruikt gehandicapte kinderen in zijn campagne, bij zijn bezoek aan Cianjur zat dit verstandelijk gehandicapte pikkebasie te schreeuwen naar Widodo, bapak bapak, bapaaaaaaak. Emoticon: Shiny
Er is zo'n heisa rond Widodo en hij is zo veel op de tv te zien dat zelfs dit soort mannekes door hebben dat het een speciaal persoon is, hij had het vanochtend al in zijn koppie gezet dat hij op de foto wilde met bapak van de tv volgens zijn moeder. Emoticon: Yes!
Dat bedoelde ik dus te zeggen, de vader van dit pikkebasie doet een wanhopige oproep aan de politiek er niets achter te zoeken wat Widodo schade toe kan brengen. Emoticon: Blush
Ik was er niet bij volgens pa en ik schrok me rot toen ik de foto's zag, ik hoop dat er geen verkeerde conclusies worden getrokken, mijn zoon is echt werkelijk idolaat van Widodo en volgt hem op tv en Youtube er steekt werkelijk niets achter. Emoticon: Nooo
Is het niet intriest dat een vader deze oproep moet doen omdat hij bang is dat die slijmerige naaktslakken weer spijkers op laag water gaan zoeken. Emoticon: Confusedjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ik dacht dat het al erg was met Rob Jette's "giftige CO2" en de opgehitste scholieren met "CO2 de wereld uit" en dat soort waanzinnige kreten.

Nee, het kan altijd erger. Dat blijkt!
Soms denk ik: Laat het maar gebeuren. Als de meerderheid ervoor kiest dan zullen ze het voelen ook.
Heldere ziende

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Hoplaa een nieuwe peilende peiling, schijnt goeie bisnis te zijn. Emoticon: Shiny

LSI, -----------------Widodo 54,2 % - Prabowo 30,6 %

Y Publica, ---------Widodo 53,5 % - Prabowo 31,9 %

Charta Politica, --Widodo 53,2 % - Prabowo 34,1 %

Median -------------Widodo 47,9 % - Prabowo 38,7 %

Puskaptis ----------Widodo 45,9 % - Prabowo 41,8 %

Populi---------------Widodo 54,1 % - Prabowo 31 %

CRC-----------------Widodo 56,1 % - Prabowo 31,7 %

CRC heeft ook een peiling gedaan t.a.v. de DPR, als het werkelijk deze kant op gaat dan gaan nog maar 6 partijen de 4 % drempel halen om zetels in de DPR te krijgen. Emoticon: Blush
Dan staan er 10 partijen de aankomende 5 jaar buitenspel. Emoticon: Bye bye

PDIP: 24,5%
Gerindra: 12,9%
Golkar: 10,4%
PKB: 7,5%
PKS: 5,0%
Demokrat: 4,6%
------------------------------
PPP: 2,8%
NasDem: 2,8%
Perindo: 2,3%
PAN: 2,2%
Hanura: 0,8%
PBB: 0,6%
PSI: 0,2%
Berkarya: 0,1%
Garuda: 0,1%
PKPI: 0,0%

Ik ben benieuwd wanneer SBY van de Partai Demokrat wakker schrikt, het lijkt de Indonesische variant van de PvdA wel die door Samson naar de kloten is geholpen. Emoticon: Wink
Toen SBY zijn tweede periode in 2009 in ging had de partij 148 zetels.
Dat werd in 2014 toen hij aan de zijlijn (zonder in een coalitie mee te gaan) bleef staan 61 zetels.
Als je deze peiling moet geloven dan komt ie net met de hakken over de sloot met een zetel of 26. Emoticon: Blush
Zou het dan niet eens tijd worden dat Susilo met zijn kleinkinderen gaat spelen Emoticon: Confused
Meer overeenkomsten met Samsom, die tracht Nederland van het gas af te helpen, Susilo helpt zijn partij aan het gas. Emoticon: Laugh out loud
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Widodo woonde vandaag een bijeenkomst van duizenden oud studenten van de Trisakti universiteit die hem steunen bij.
Hij deelde een hele geniepige schop uit, hij vroeg zijn aanhangers geen mensen zonder ervaring te kiezen om het land te besturen, 18 jaar als zakenman, daarna burgemeester en gouverneur had ik keihard nodig om ervaring op te doen om aan het hoofd van een natie met 260 miljoen mensen te staan, bestuurder en zakenman zijn is namelijk totaal niet te vergelijken aldus Widodo. Emoticon: Nooo
Kaboem, de kleuters aan de andere kant hebben weer wat om over te blèrren, Prabowo heeft namelijk net zo veel ervaring in bestuursfuncties als mijn buurmeisje van 4 jaar. Emoticon: Laugh out loud
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik zat even te twijfelen tussen het topic nieuws of verkiezingen, maar het heeft hoofdzakelijk met de verkiezingen te maken, hier dus maar.

Een stukje geschiedenis van het ontstaan van de PA 212, toen gouverneur Ahok in een toespraak een uitspraak deed over het koran vers Al Maidah, wat bij veel moslims in het verkeerde keelgat schoot, besloten de GNPF en FPI van Habib Rizieg een grote demonstratie te houden. Emoticon: Yes!
Onder het mom "Bela islam/verdedig de islam" was er een demonstratie op 2-12-2016, maar die bidlippen hadden duidelijk in hun achterhoofd de demonstratie ook te gebruiken om Ahok te beletten de verkiezing te winnen, het lukte ze een gigantische menigte op de been te brengen. Emoticon: Worship

Het resultaat is bekend, Ahok verloor en de bidlippen beseften dat dit soort grote demonstraties verschil uit konden maken, maar ook Gerindra/PAN/PKS hadden dit verdomd goed door.
Om er een vervolg aan te geven werd er op 2-12-2017 een grote herdenkingsdemonstratie op touw gezet de organisatoren noemden zich het Alumni Broederschap 212 of te wel PA 212, het bestuur bestond uit GNPF en FPI leden onder voorzitterschap van Idrus Sambo.
Nu knokken ze bij de GNPF/FPI/PA 212 elkaar de tent uit over het leiderschap, regelmatig liggen ze ove de straat te rollebollen, in 2017 vloog Sambo eruit en werd FPI coryfee Slamet Ma'arif voorzitter van PA 212. Emoticon: I love it

Deze Slamet is ook vice voorzitter van het campagneteam van Prabowo, als er ergens poep aan de knikker is, dan zitten de bidlippen van PA 212 o.l.v. Slamet erbij, Sarumpaet, Buni Yani, Ahmad Dhani en anderen die tot de Prabowo familie behoren en onrecht worden aangedaan in de ogen van de familie, daar vliegen de PA 212/FPI/GNPF soldaten op af. Emoticon: Frustrated
In eerste instantie zaten er nog veel moderate en bekende moslimfiguren bij de PA 212, maar naarmate ze zich steeds meer tot een anti Widodo/politieke organisatie en onderafdeling van de FPI ontwikkelden verdwenen die personen uit die club Emoticon: Bye bye , tot zover een stukje PA 212 geschiedenis.

Op 13 januari riep de PA 212 moslims in Solo (ja ja daar komt Widodo vandaan vandaar) op voor een speciale gebedsbijeenkomst "tablig akbar", daar gaven duizenden gelovigen gehoor aan, maarrrrrr Slamet maakte tevens van de gelegenheid gebruik om Prabowo te promoten, hij voerde gewoon ordinair campagne. Emoticon: Yes!
En dat mag dus niet Emoticon: Talk to the hand , dus de Bawaslu die de verkiezingen controleert heeft aangifte gedaan bij de politie, de verkiezingen en campagne zijn gebonden aan strenge regels die in de wet zijn vastgelegd, dit is om de zelfde typhuszooi te voorkomen als die je vaak in Afrika ziet. Emoticon: Angry

Slamet werd vorige week verhoord en gisteren maakte de politie bekend dat hij aankomende woensdag weer moet verschijnen, maar nu als verdachte, nou je hoeft geen Einstein te zijn om te bedenken dat dit helemaal in het verkeerde keelgat schiet bij Gerindra. PAN, PKS, FPI, GNPF en PA 212. Emoticon: Shiny
De beer is los, de regering Widodo criminaliseert de Prabowo club, al die partijen en organisaties hebben er honderden advocaten op gezet en er staan grote demonstraties op stapel. Emoticon: Yummie!
De politie heeft inmiddels het onderzoek uit Solo verplaatst naar het hoofdbureau Midden Java i.v.m. de veiligheid en maakte bekend dat ieder voor de wet gelijk is, ook al heet die meneer toevallig Slamet en is ie voorzitter van de PA 212. Emoticon: Devil

Het is nu wachten op die nestbevuiler Rizieq in Mekka die gaat gegarandeerd tussen nu en een aantal dagen broekhoestend lopen boeren en flatsen stront met scheermesjes erin verspreiden via videoboodchappen. Emoticon: Shut up!
Nu moet ik eerlijkheidshalve wel toegeven dat het apparaat (politie en justitie) met een handje zout achter vieze glibberige naaktslakjes aan loopt. Emoticon: Blush
Maar ja dat hebben ze voor een belangrijk deel aan zich zelf te danken, de politie heeft klauwenvol werk aan die bidlippen en ze blijven onverstoorbaar door etteren, misschien tracht de politie en justitie de boel in de kiem te smoren voordat dit stelletje straks helemaal niet meer in de hand te houden is. Emoticon: Talk to the hand

Op de overtreding van deze Allah soldaat Slamet die dacht slim te zijn, staat een jaar bajes, ik stel voor dat de rechter hem dat jaar geeft, dan komt hij na 2/3 van de tijd in aanmerking voor voorwaardelijke vrijheid, als de minister van justitie hem dan met Idul Fitri één maand van 31 dagen remissie geeft dan zit ie precies 212 dagen vast. Emoticon: Laugh out loud
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 Slamet van PA 212 verdachte, Buni Yani en Ahmad Dhani in de gevangenis, kritiek mag niet meer, ze willen ons de mond snoeren en laten verdwijnen aldus de beschimmelde bal gehakt Fadli Zon. Emoticon: Yes!
Als dat zou kunnen Fadli, ga maar vast met zijn allen in de toilet zitten, ik trek wel door. Emoticon: Laugh out loud
Het zou een enorme opluchting zijn als Widodo de aankomende jaren verder kan bouwen aan een welvarender Indonesië zonder dat negatieve geneuzel van jou, die trol Prabowo en die club kleuters die maar één belang hebben, eigen belang. Emoticon: Bye bye
jstar
Gebruiker
spacer line
 

Ze hebben natuurlijk wel gelijk; er vindt momenteel een grote politieke zuivering plaats. Alle oproerkraaiers worden (met de steun van het zeer zwakke Indonesische juridische systeem en onduidelijke wetten) opgepakt. Beetje revanche voor Ahok en de demonstraties speelt natuurlijk ook mee, maar het is vnl. 'schoon schip maken' voor de verkiezingen.

Je kent de achtergrond van 'zij die overal iets over te zeggen heeft', en zij stelt: "Dit is een democratie toch niet waardig hè". Natuurlijk heeft ze een punt, zie je het voor je als ze in Nederland Baudet oppakken omdat hij de kamerleden belachelijk maakt voor hun muzieksmaak? Twitter verwijdert Wilders niet eens terwijl hij de Islam beledigt.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

81,912,928 pageviews Een website van indahnesia.com