En, hoe vind je dat het ondertussen in EU gaat?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
62 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 16-01-2019 05:24 zieleffe wrote:


Wat ik niet begrijp is dat toen nog de Sovjet Uni bestond deze landen allemaal soevereiniteit kregen en Rusland als een land alleen verder ging zodat de landen beter functioneert nu .
Maar de EU doet het net andersom, landen bij elkaar zetten en het volk gaan onderdrukken en hun inspraak verliezen zoals de Sovjets dat deden.
Mensen zijn niet achterlijk ik denk dat jij en andere voorstanders domme mensen zijn, of wel zelf niet zelfstandig door kunnen gaan zonder die EU Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye .


Mensen die niet denken zoals jij dom noemen Ziel. Emoticon: Blush
Vervolgens de voormalige Sovjet Unie vergelijken met de Europese Unie. Emoticon: Confused
Dan heb je zelf blijkbaar toch ook niet het wiel uitgevonden. Emoticon: Laugh out loudjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Valt me iets op, Malam.

Als ik een stukje schreef en daarop Ziel, reageer je alleen op Ziel.
Is nu de 2e maal in korte tijd Emoticon: Yes!
Toch niet omdat inhoudelijk argumenteren tegen mij mogelijk wat lastiger is dan tegen Ziel he?

Mag ik ook van u iets inhoudelijks vernemen aub? Emoticon: Worship
Dank is groot, mede namens Van der Ploeg en Vermeend die mij hebben gehoord (en hun naam hebben gelezen) en daags erop een artikel plaatsten (ssst.... PvdA). Emoticon: Cooool

Heldere ziende

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-01-2019 13:51 Malam wrote:

[quote removed]


Hè Jak, hebben ze soms die ouwe Amien Rais als columnist bij de Paniekzaaigraaf aangenomen. Emoticon: Clown
Nog effe dan schaf ik een 300 l vrieskist aan en laat ik Pop gehaktballen en kippen hamsteren, sealen met het vacu√ľmapparaat en in de vrieskist parkeren voor de laatste jaartjes van mijn leven. Emoticon: Yummie!
Mocht ik eerder uitstappen dan is het ook geen probleem, dan serveren we gehaktballen i.p.v. cake in de aula van het gebouw waarboven staat "Laat je niet kisten hier komt alles in kannen en kruiken", dan hebben de treurende gasten ook nog een vette bek, die ze volgens de Opnaaigraaf dan moeten ontberen. Emoticon: Laugh out loud
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-01-2019 18:07 Malam wrote:
Jak ik volg eerst maar eens de huidige ontwikkelingen, Klaas heeft de knuppel in het hoenderhok geflikkerd, ze gaan nu in Den Haag rollebollend door de tweede kamer. Emoticon: Laugh out loud
Het klimaatakkoord is niets meer of minder als een concept hoe ze naar bepaalde uitstoot moeten, er staan honderden suggesties in hoe daar te komen, zinloos om in paniek te raken als opnaaiers 1 item uit de 600 opblazen. Emoticon: Yes!
De partij voor de dieren en de geitenharen wollen sokken brigade wil Nederland van het vlees af, de werkgevers organisaties willen anderhalf miljoen warmtepompen geplaatst zien en ga zo maar door, iedereen heeft daar in dat overleg met dollars in hun ogen hun eigen belangen zitten ventileren, de honderden lobbyisten maken overuren. Emoticon: Yummie!
Ieder zinnig mens begrijpt dat je niet zo maar bij Jan en Joke met 2 kinderen en 1800 Eurie per maand aan kan kloppen om een warmtepomp te plaatsen en 25.000 af te tikken. Emoticon: Talk to the hand
De mensen halen de gekste dingen in hun hoofd en de bladen die er baat bij hebben hun kranten te verkopen blazen het verhaal lekker op, gekke Samsom zit aan het gas (af) die lul met vingers heeft geen idee hoe dat te financieren.
Voorlopig heeft de rellende Klaas op de ho houder getrapt, verkiezingstactiek, maar het voertuig staat wel stil. Emoticon: Wink

Dan komt D66 Jetten (geen mening.nl) zegt aarzelend dat het kabinet misschien wel kan vallen, an me hoela, ze gooien de kans niet weg om mee te regeren, daar staat of valt alles voor. Emoticon: Devil
Dan komt Segers met zijn uitgestreken christelijke smoelwerk, naleven of het kabinet valt, nah ook deze glibberige Gerrit wil zijn invloed niet kwijt. Emoticon: Nooo
Rutte? Die denkt nou dan valt het kabinet toch, dan wordt ik voorzitter van de EU, heeeee denkt Klaas laat maar vallen, Rut naar de EU, dat is mijn kans. Emoticon: Yummie!
Jammie jammie denken Thierry en Geert, nieuwe verkiezingen we staan er fabelachtig goed voor, nog effe door rellen dan slaan we de handen in één en maken we een necidje. Emoticon: Nice
An me hoela zegt de Nederlander die de ellende in Engeland ziet en zo draait BV Nederland gestaag door. Emoticon: Yeah right!
Veel geblèr en er gebeurt weinig, m.a.w. we moeten ons niet gek laten maken door dat stelletje, gisteren had ik draadjesvlees van sukadelappen, vandaag een kiprollade en ik durf er mijn kluiven voor in het vuur te steken dat ik dat over 10 jaar nog heb( als ik dan nog leef). Emoticon: Bye bye

En laten we eerlijk zijn, kijk eens naar waar die achterlijke mafkadavers in het Britse lagerhuis al 2 jaar mee bezig zijn, het landsbestuur ligt compleet op zijn gat er gebeurt daar geen flikker meer, dan zijn wij nog goed af met dat stelletje krabbelaars in Den Haag. Emoticon: Yes!
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Lezen is ook een vak Jak (rijmt Emoticon: Shiny )
Allereerst hebben jullie beiden de gewoonte bij een schrijven over iets in de EU er bij te vermelden "Wat voor Malam" die gewoonte heb ik niet, ik antwoord vaak in het algemeen en wie de schoen past trekt hem aan, maar ik moet schijnbaar meer je naam noemen in mijn schrijven opdat het tot je door dringt. Emoticon: Blush
Laat de illusie maar varen dat het makkelijker is om Ziel te antwoorden als jou, het is namelijk andersom. Emoticon: Laugh out loud
Ziel spreekt vanuit een diepe overtuiging, die kan zich dan ook absoluut niet voorstellen dat anderen er soms anders over denken en dat is best wel moeilijk. Emoticon: Yes!
Jij Jak spreekt heel impulsief vanuit je onderbuik gevoelens, je pikt her en der uit kranten artikelen op die voldoen aan je onderbuik gevoelens en dan flikker je er een paar zwart wit losse flodders uit. Emoticon: Devil

Onder andere dit lijstje.

Dieselauto: mag niet
Benzine: mag niet
Gas: Mag niet
Oudjes dagelijks douchen: mag niet
Bakkie koffie voor de oudjes: gewoon betalen ja
Oudjes die eerder willen slapen: Jammer, mag niet. Wacht maar.
Dat vlees (gaat gewoon gebeuren): Mag niet
En binnenkort de houtkachel: mag niet
Vliegen? Mag niet

Suggestief, impulsief en heel zwart wit vanuit je onderbuik en niet vanuit je grijze massa, allemaal dingsies die links en rechts geroepen/geschreven worden, waarvan jij een vaststaand feit van maak wat binnenkort gaat gebeuren. Emoticon: Stupid
Waardoor een simpel antwoord al volstaat een beetje relativeren zou je goed doen Jak. Emoticon: Wink

Oudjes dagelijks douchen: mag niet
Bakkie koffie voor de oudjes: gewoon betalen ja
Oudjes die eerder willen slapen: Jammer, mag niet. Wacht maar.

Deze drie punten zijn heel gemakkelijk in één zin samen te vatten en wat inmiddels wel een feit is waar ik me ook boos over maak.
"De ouderenzorg is onverantwoord en op een schandalige manier uitgekleed." Emoticon: Angry
Door het uit te splitsen maak jij er pure dramatiek van, waarbij ik dan de indruk krijg dat je een heel zwaarmoedig persoon bent.

Daarom ben je niet slecht hoor Jak Emoticon: Shiny Ik heb mijn hele leven nagenoeg hetzelfde gedaan, relativeren en een beetje wijsheid hoort bij ouder worden en dat heeft bij mij pas sinds enkele jaren toegeslagen. Emoticon: Shut up!

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Hey Malam, ouwe kippensnaaier, Vrieskist al vol? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Volgens mij niet zo heel suggestief.
Weet je nog wat die wereldvreemde pipo van het CDA (Buma) meldde? Nou dan verkoop je je dieselauto toch gewoon in Duitsland.

Het gaat maar om 1 ding. Eigenlijk 2:
Ervoor zorgen dat de burger 1) in een wurggreep wordt gehouden en 2) belasting betaalt over het verwarmen van z'n huis. Dus houtkachels eruit.
En omdat klimaatenzo afsluiten van het gas (omgekeerd evenredig wat de rest van EU lidstaten doen!) en zodoende eenieder op elektriek.

Ja, ja, dat houtkachel verhaal is nog niet rond, maar het ei is gelegd. even broeden, zolang drammen dat iedereen murw is geslagen en dan op een vrijdagmiddag: Boem, stemming, en verbod.

Kom op he: die aanloopjes op deze wijze zien we keer op keer.

En nogmaals: Neen, ik ben niet rechts. Ik ben ik. Soms rechts, soms links. Rechts ten aanzien van veiligheid en waanzin die momenteel plaatsvindt. Links ten aanzien van zorg en openbaar vervoer bijvoorbeeld.

Relativeren:
Sluit nou gewoon eens een grens, zoals elk land een grens heeft.
De hypocrisie kent geen grenzen als "men" bijvoorbeeld Trump aanvalt inzake die muur.
Geen woord omtrent de muur in Turkije, die nota bene met vele vele miljoenen van de EU (....) is gebouwd.

Het is toch de gewoonste zaak van de wereld dat je grenzen hebt? Een land. Een huis (je voordeur of je auto die je op slot doet of huizen met een groot hek erom heen: doorgaans die van de grootste schreeuwers tegen het bouwen van een muur.

Je wil gewoon geen ongecontroleerde situaties/mensen die je huis of auto binnenvallen.
Dit staat geheel los van hulp aan hulpbehoevenden door landen. En laat nou het gros van diegenen die EU op allerlei manieren binnenkomen GEEN hulpbehoevenden zijn. Velen uit veilig verklaarde (bijv. Noord Afrikaanse) landen.
Ik heb het bijzonder te doen met de echte hulpbehoevenden die liggen te creperen in door oorlog en waanzin geteisterde landen. Met name de moedertjes, kindjes en ouderen.
Geen woord daarover. Verschrikkelijk.

Ben absoluut geen zwaarmoedig persoon hoor, Malam. Heb bijzonder veel plezier in het leven. Dramatiek is het ook niet. Ik zie het als constateringen.

Gewoon ander inzicht dan jij. That's it.
Kan ook beetje te maken hebben met het verschil in jouw en mijn leeftijd ten aanzien van (mijn toekomstig) pensioen. Jij komt er nog goed van af. Ik moet het nog maar zien en gezien de brieven waar ik eerder over schreef, ziet er dat erg zwaarmoedig (..) uit.

Carpe Diem, mijn beste. En we zien wel waar het schip strandt. of containers ofzo. Emoticon: Laugh out loud

Ik ga even muziekje zoeken :
www.google.com/search?rlz=1C1C(...)i10j0i30.tB7L7tHJe_A
Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudHeldere ziende

Erik Manado
Gebruiker
spacer line
 


Op 17-01-2019 03:42 schreef jakarta-snacks:
Hey Malam, ouwe kippensnaaier, Vrieskist al vol? Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Volgens mij niet zo heel suggestief.
Weet je nog wat die wereldvreemde pipo van het CDA (Buma) meldde? Nou dan verkoop je je dieselauto toch gewoon in Duitsland.

Het gaat maar om 1 ding. Eigenlijk 2:
Ervoor zorgen dat de burger 1) in een wurggreep wordt gehouden en 2) belasting betaalt over het verwarmen van zn huis. Dus houtkachels eruit.
En omdat klimaatenzo afsluiten van het gas (omgekeerd evenredig wat de rest van EU lidstaten doen!) en zodoende eenieder op elektriek.

Ja, ja, dat houtkachel verhaal is nog niet rond, maar het ei is gelegd. even broeden, zolang drammen dat iedereen murw is geslagen en dan op een vrijdagmiddag: Boem, stemming, en verbod.

Kom op he: die aanloopjes op deze wijze zien we keer op keer.

En nogmaals: Neen, ik ben niet rechts. Ik ben ik. Soms rechts, soms links. Rechts ten aanzien van veiligheid en waanzin die momenteel plaatsvindt. Links ten aanzien van zorg en openbaar vervoer bijvoorbeeld.

Relativeren:
Sluit nou gewoon eens een grens, zoals elk land een grens heeft.
De hypocrisie kent geen grenzen als "men" bijvoorbeeld Trump aanvalt inzake die muur.
Geen woord omtrent de muur in Turkije, die nota bene met vele vele miljoenen van de EU (....) is gebouwd.

Het is toch de gewoonste zaak van de wereld dat je grenzen hebt? Een land. Een huis (je voordeur of je auto die je op slot doet of huizen met een groot hek erom heen: doorgaans die van de grootste schreeuwers tegen het bouwen van een muur.

Je wil gewoon geen ongecontroleerde situaties/mensen die je huis of auto binnenvallen.
Dit staat geheel los van hulp aan hulpbehoevenden door landen. En laat nou het gros van diegenen die EU op allerlei manieren binnenkomen GEEN hulpbehoevenden zijn. Velen uit veilig verklaarde (bijv. Noord Afrikaanse) landen.
Ik heb het bijzonder te doen met de echte hulpbehoevenden die liggen te creperen in door oorlog en waanzin geteisterde landen. Met name de moedertjes, kindjes en ouderen.
Geen woord daarover. Verschrikkelijk.

Ben absoluut geen zwaarmoedig persoon hoor, Malam. Heb bijzonder veel plezier in het leven. Dramatiek is het ook niet. Ik zie het als constateringen.

Gewoon ander inzicht dan jij. Thats it.
Kan ook beetje te maken hebben met het verschil in jouw en mijn leeftijd ten aanzien van (mijn toekomstig) pensioen. Jij komt er nog goed van af. Ik moet het nog maar zien en gezien de brieven waar ik eerder over schreef, ziet er dat erg zwaarmoedig (..) uit.

Carpe Diem, mijn beste. En we zien wel waar het schip strandt. of containers ofzo. Emoticon: Laugh out loud

Ik ga even muziekje zoeken :
www.google.com/search?rlz=1C1C(...)i10j0i30.tB7L7tHJe_A
Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Hier ben ik het helemaal mee eens.
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Kijk!! er zijn nog mensen die nadenken, ik ben het vaak met J-S eens.
De manier hoe hij het verwoord is duidelijk, dat van mij moet even ontrafeld worden maar dan komt het op het zelfde neer.
De Brexit van de Britten is de manier waarop het tot stand komt niet fraai.
Maar je kan het niet van te voren zeggen wat vooral Nederland zegt dat het niet goed zou zijn voor niemand en vooral niet voor de Britten zelf .
Is gewoon om de Nederlanders er van te weerhouden ook zo iets te willen een Nexit.
De Britten hebben een betere economie dan dat Nederland heeft.
Ze hebben nog steeds vertrouwen in de pond en gelukkig voor de Britten zijn ze niet mee gegaan met de euro dus iets gemakkelijker er uit te stappen.

Ziel spreekt vanuit een diepe overtuiging, die kan zich dan ook absoluut niet voorstellen dat anderen er soms anders over denken en dat is best wel moeilijk. Emoticon: Yes!

Mijn mening staat als een huis Malam anders hoef ik het niet op te schrijven ik sta achter wat ik schrijf.
Want niemand kan van te voren al een stelling plaatsen dat het een catastrofe zal zijn, want eerst laten gebeuren en dan pas achteraf kan je het benoemen of het goed is geweest of niet.
Ja ze gaan nu een beetje achteruit met de economie, maar het is een trots volkje en ze maken er wat van dat heeft de geschiedenis al lang uitgemaakt.
Keek men maar meer naar de geschiedenis dan kan je weten hoe ze zich altijd hebben weten te redden.
En zich laten inluizen zoals de Nederlanders met die Rutte voorop, alsof alleen veder met de EU moeten en het niet zonder hen kan.
De geschiedenis heeft dat allang laten zien, dat we ons beter kunnen redden dan mee te doen met die geld verslindende EU en de andere landen er van,vooral het noorden en het zuiden maken alles op wat de domme Midden landen bezuinigd ten koste van de ouderen en hun volkeren. Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Er is ook zeker goed nieuws te melden. Wat nou "zwaarmoedig"?
Mwoah... voor 6 mensen dan.. oud-medewerkers van de belastingdienst.

"Fiasco fiscus compleet: vertrekregeling gaat tonnen extra kosten"

"De extra kostenpost is het gevolg van een reeks rechterlijke uitspraken in zaken die zes oud-medewerkers van de Belastingdienst tegen hun eigen baas hadden aangespannen. Zij hebben allemaal recht op een riante vertrekpremie."

6 ..... oud medewerkers. .....

6......

Gaat TONNEN extra kosten....

Ja, laat dat meer even tot uw aller brein doordringen.

En uiteraard blijft het daar niet bij. Bosjes oud-medewerkers die soortgelijk hebben.
3......2.......1...... En dan komt het bericht dat het tientallen miljoenen extra gaat kosten.

Leuker kunnen we het niet maken. Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated

www.telegraaf.nl/financieel/30(...)-tonnen-extra-kostenHeldere ziende

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 17-01-2019 08:03 Erik Manado wrote:

[quote removed]


Hier ben ik het helemaal mee eens.

Ik ook, op het muren bouwen na. Emoticon: Smile
Vervolgens Jak het gossipgraaf verhaal over de belastingdienst van Wiebes (onder welke steen ze die mislukkeling vandaan getrokken hebben is mij nog niet duidelijk) dat is oude wijn in nieuwe zakken. Emoticon: Yes!
Deze super mispikker speelt al jaren en de Telegraaf tracht nu in het licht van de schadevergoedingen in Groningen waar Wiebes ook weer onder vuur ligt (en terecht) het vuurtje met extra benzine en zuurstof op te stoken, ik heb het niet zo op dit soort verslaggeving om de verkoop te stimuleren. Emoticon: Nooo

En dit bedoelde ik met impulsief reageren Jak, de Telegraaf speelt in op alle negativiteit die in Nederland leeft, dat belasting debacle staat op al twee jaar op hun bucket list en ze voegen elke keer een scheut benzine toe, en het lukt ze, want jij vliegt er ook gelijk op in. Emoticon: DevilMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Overigens blijft May zoals verwacht zitten, die Tories steken haar twee dagen geleden een samoerai zwaard in haar rug om vervolgens haar gisterenavond weer over haar muts te aaien. Emoticon: Confused
Ik ben benieuwd wat er t.a.v. de Brexit nu weer voor konijn uit de hoge hoed wordt getoverd. Emoticon: Confused

Ziel de economie van Engeland staat er belabberd voor, de zorg en het sociale vangnet is om te huilen en de pond zakt steeds dieper weg, bij invoering van de Euro stond 1 pond voor 1,62 Euro, nu staat 1 pond voor 112 Euro. Emoticon: Bye byeJan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

De kop van dit draadje zou eerder moeten zijn ; Hoe vind je dat het er tegenwoordig aan toe gaat in de wereld ! Europa is daar slecht een deel van, maar ik bergrijp natuurlijk ook wel dat de meeste forumleden daar hun roots hebben en/of nog steeds wonen. Verder; het is overal beter waar je niet bent ! wat mijzelf betreft ik ben best gelukkig in Nederland ondanks het feit dat het de regering betaamde om een jaar plus 4 maanden van mijn AOW te confisceren hoor je mij niet klagen, na een leven op zee en zwervend door de wereld en gewoond en gewerkt te hebben op diverse plekken in deze wereld heb ik voldoende vergelijkingsmateriaal verzameld, zo woonde ik bijvoorbeeld gedurende 5 jaar in Suriname in de jaren zeventig en in die tijd best een goed land om te wonen tot ik na een conflict met enkele stafleden van Dhr Bouterse het land met vrouw en kind moest ontvluchten en Suriname is imiddels ook niet zo een beste plek meer !, verder gewerkt in o.a. Algerije, Bahrain, Saudi, Mexico, Brazilie en de V.S. Indonesie kwam ik voor het eerst zo’n 40 jaar geleden (natuurlijk Bali !) na latere bezoeken kan ik alleen maar zeggen dat het er niet paradijselijker op geworden is. Nadat mijn eerste Javaans Surinaamse vrouw overleden was nu alweer 10 Jaar gelukkig getrouwd met mijn lieve Sundanese meisje hetgeen natuurlijk met zich meebrengt dat wij geregeld die kant opgaan de smog en eeuwige macet van in ons geval Bandung trotserend, helaas was op het moment van ons huwelijk mijn stiefzoon net 18 jaar geworden en was de mogelijkheid om hem met ons te laten herenigen niet meer mogelijk. Ik heb er ook wel eens over nagedacht om mijn ouwe dag aldaar te gaan pensionadowen maar net als in de rest van de wereld is ook daar het paradijs niet te vinden, vooral de onzekerheid m.b.t. de Christelijke minderheid , mijn vrouw en haar zoon zijn als enige in haar familie Christen en ikzelf Atheist dus een heel verkeerd profiel in het land onder de regenboog, moet ik strak weer rekening gaan houden met welke vrouwelijke familieleden ik wel of niet drie maal een zoen mag/kan geven ! maar om weer ff back on track betreffende dit draadje te komen, de wereld en dus ook Europa worden er zeker niet beter op, wat dat betreft heeft Trump wel gelijk met zijn; de wereld is een slechte plek !! van nature ben ik geen pessimist maar ben weinig optimistisch aangaande de toekomst van de Homo Sapiens, de mens is van nature destructief en is er nog maar net op de tijdschaal van de aarde en zal weer vanzelf verdwijnen wat zeer snel kan gebeuren maar ook nog een paar honderd jaar kan voortsukkelen, pluk de dag zou ik zeggen en maak er wat van op de plek die jou het meeste bevalt of het nou Bandung of Rottjeknor is, de gemiddelde forumlezer heeft daar nog de vrijheid in maar als jou wieg in Afganistan of Chia had gestaan had dat deze keuzevrijheid ernstig bemoeilijkt zoniet onmogelijk gemaakt.Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Het land van ‚ÄúRules the Waves‚ÄĚis in Chaos, en hier maken de mensen zich al (terecht) zorgen om de aanstaande energie transitie wat ons allemaal weer dik in de kleine beurs zal gaan raken en op wereldlijke schaal is die energietransitie in het speldeprik kleine Belanda vele malen minder dan de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat !! mijn inziens dan wel te verstaan. als je beziet hoe er in andere land met het milieu word omgegaan (Indonesie bijvoorbeeld) daar zijn twee reden voor aan te voeren, namelijk de ongebreidelde consumptie maatschappij door ons allen gecreeerd en als tweede de zucht naar macht/geld, de ‚Äúnoodzakelijke ‚Äúeconomische groei versterkt dit alleen maar en is niet terug te draaien en we doen er allemaal aan mee want alle forumleden hier maken gebruik van smart phones, vervoermiddelen en ander gerelateerde consumptiegoederen/middelen. Want we willen natuurlijk geen van allen terug naar de tijden van jagers/verzamelaars !!Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Inderdaad Malam die ouwe maagd heeft het er niet makkelijker door gekregen en ik ben ook zeer benieuwd hoe dit verhaal zal gaan eindigen, we gaan het zien !Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Mooie ware woorden Jan, zeker je eerste schrijven. Emoticon: Worshipjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Wat Jan zegt: "van nature ben ik geen pessimist maar ben weinig optimistisch aangaande de toekomst van de Homo Sapiens, de mens is van nature destructief en is er nog maar net op de tijdschaal van de aarde en zal weer vanzelf verdwijnen"

Ben ik ook van mening. De mens is een foutje van de natuur. Natuur herstelt dat vanzelf en weg mens. Doorgaan met andere diertjes.


Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 17-01-2019 12:11 schreef Malam:

[quote verwijderd]

Ik ook, op het muren bouwen na. Emoticon: Smile
Vervolgens Jak het gossipgraaf verhaal over de belastingdienst van Wiebes (onder welke steen ze die mislukkeling vandaan getrokken hebben is mij nog niet duidelijk) dat is oude wijn in nieuwe zakken. Emoticon: Yes!
Deze super mispikker speelt al jaren en de Telegraaf tracht nu in het licht van de schadevergoedingen in Groningen waar Wiebes ook weer onder vuur ligt (en terecht) het vuurtje met extra benzine en zuurstof op te stoken, ik heb het niet zo op dit soort verslaggeving om de verkoop te stimuleren. Emoticon: Nooo

En dit bedoelde ik met impulsief reageren Jak, de Telegraaf speelt in op alle negativiteit die in Nederland leeft, dat belasting debacle staat op al twee jaar op hun bucket list en ze voegen elke keer een scheut benzine toe, en het lukt ze, want jij vliegt er ook gelijk op in. Emoticon: Devil


Een gossipgraaf. Wel leuk gevonden, maar onjuist, my dear Malam.
Gewoon een stukje met een feitje.
Er is een paar honderd miljard weggesmeten door die malloot en nu blijkt dat daar een paar ton voor 6 man overheen komt.

Dat is al erg, maar wordt erger.

Als ik iets citeer uit de Telegraag wordt het weggezet als gossip. Als dan vervolgens twee vooraanstaande economen wat van vinden (hetzelfde), dan wordt het plots stil. "Doorgeleerde" mannen met kennis van zaken.

En dat dat belasting debacle op de bucketlist staat: JAZEKER wel. Of moeten we dat weer wegmoffelen met de mantel der liefde, wat als zovaak is gebeurt.

Hoe het ook wordt omschreven: De NL burger mag meer dan een half miljard extra gaan ophoesten voor die flauwekul. Punt.
Of je het nou droog omschrijft of met een sausje, het bedrag blijft toch echt hetzelfde.

Don't Shoot the messenger. Don't shoot de veroorzaker.Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

UIt de gossipkrant de Volkskrant;

Probleempje met zonnepanelen. Ondergegaan aan eigen succes, zo lijkt het.
Het. Stroomnet. Kan. Het. Niet. Meer. Aan.

Nee, Sherlocks, dat was al sinds den beginne bekend.

Idee: Vermogen van de elektriciteitsproductie afknijpen. Kortom: U heeft doorgerekend dat u uw zonnepaneel investering na x jaar hebt terugverdiend.
Helaassssss. Dat wordt zeer waarschijnlijk langer.

Zelfs een voorbeeld van een vereniging die geen zonnepanelen meer mag installeren want het net kan het niet aan.

Leuker kunnen we t niet maken. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud . Vind het al een dijenkletser.

www.volkskrant.nl/columns-opin(...)stallaties~b06cbf26/


Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ja, maar Jak, stop eens met klagen en kom eens met een oplossing:
OK, thorium.


Heldere ziende

Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 


Op 17-01-2019 13:47 schreef Malam:
Mooie ware woorden Jan, zeker je eerste schrijven. Emoticon: Worship


Ja Malam was ff aan het hybernaten, groeten aan Pop !jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ook zijn er wel een grappige dingen.

Inzake dat gajes wat een puinzooi heeft achtergelaten op het ADM terrein

Femke Halsema: Er waren GEEN brandbommen op het ADM terrein aangetroffen

Krant: Ja, maar Femke, wij hebben brieven in handen gekregen waaruit blijkt....

Femke Halsema: Er waren WEL brandbommen aangetroffen.

Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Heldere ziende

Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 


Op 17-01-2019 17:01 schreef jakarta-snacks:
Ook zijn er wel een grappige dingen.

Inzake dat gajes wat een puinzooi heeft achtergelaten op het ADM terrein

Femke Halsema: Er waren GEEN brandbommen op het ADM terrein aangetroffen

Krant: Ja, maar Femke, wij hebben brieven in handen gekregen waaruit blijkt....

Femke Halsema: Er waren WEL brandbommen aangetroffen.


Wat een muts die Femke, als ze staat te praten heb ik altijd het idee dat haar kunstgebit niet goed verlijmd is !
Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Toch vond ik vroegah, heel vroeger, die Femke best een leuke ayam. Maar ontzettend fout in t bolletje. Jammer.Heldere ziende

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Snappen jullie nu waarom Rotterdam redelijk tevreden is met zijn Aboutaleb die zonder pardon die Turkse minister in de auto liet zetten en onder begeleiding terug naar Duitsland bracht. Emoticon: Wink
Je zal Femke in je maag gesplitst krijgen zoals Amsterdam of die vuurtorenbouwster Krikke van Den Haag. Emoticon: Laugh out loudzieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja zeker die Aboutaleb heb ik altijd hoog geacht, heb hem eens tegen gekomen toen hij in Amsterdam nog woonde op de Albert Kuipmarkt.
Zeer sympathieke man.
Maar begrijp niet met zo intellectuele man die dan zegt dat hij een jihadist zou zijn.
Als je zo opgevoed ben zoals Aboutaleb kan ik mij niet voorstellen dat je achter een boek gaat staan die vol zit met doden mag en geen respect hebbende voor het leven, daar nog mee eens kan zijn.
De volkeren in die gebieden zitten elkaar gewoon dwars en hebben totaal geen respect voor het leven er is geen ene volk die zo agressief zijn als het Arabische volkeren. Emoticon: Angry

Verders die soap in VK de brexit word door onzichtbare mensen de prullenmand in gedreven.
In Europa zijn ze oh zo bang, dat andere landen navolgen als die brexit zou slagen.
Ik denk dat er geen brexit meer komt in VK ... Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye


Jan welkom terug je verhaal is goed en heb het gelezen wat je schrijf zijn ook wel persoonlijke ervaringen en als ik van al de mensen hier mee lees en soms beantwoord zijn het mensen die velen ervaringen in het leven hebben opgedaan, dat daar gewoon een persoonlijk tintje aan vast zit..
Welkom Back..... Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

90,786,603 pageviews Een website van indahnesia.com