Maryono’s warrig verhaal!


 Subforum Andere praat 
64 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Maryono
Gebruiker
User icon of Maryono
spacer line
 

2 geloven op een kussen, daar slaapt de duvel tussen.

Tolerantie daar ontbreekt het nogal eens aan, als de mensen eens wat meer begrip voor elkaar zouden opbrengen wat zou de wereld er dan een stukje beter uit zien. Ga gewoon eens 1 op 1 met elkaar samen zitten, dat zal je erachter komen dat het allemaal wel mee valt.

Maar goed, mijn vrouw is moslim, ik ben katholiek, kinderen pakken van alles wat mee, nouja op hun KTP zou waarschijnlijk moslim staan en dit allegaartjes familie is al zo’n 16 jaar getrouwd. Er wordt Kerstmis gevierd maar het offerfeest en Idul Fitri wordt ook meegepakt. Er wordt gediscussieerd over die ISIS-ellende daar in het Midden-Oosten, wat door iedereen in ons huis veroordeeld wordt. Er wordt gesproken over hoe de Rohinya daar in Myanmar onderdrukt worden door die vredelievende Boeddhisten.

Het is iedere dag wel prijs in de wereld, men laat zich ophitsen door een kleine groep mensen en de wereld staat op de kop, een kalifaat voor de moslim, waar de meerderheid van de moslims niet eens wil wonen, maar waarvoor een kleine minderheid van die sukkels voor wil strijden en de wereld wil opblazen. De Indonesië bevolking die voor R.p. 20.000 de straat op wordt gestuurd om te zorgen dat er een gouverneur veroordeeld wordt. Wilders die de Islam verantwoordelijk houdt voor alle problemen in Nederland, een totaal ongeschikte President in Amerika die regeert middels twitterberichten enz., soms begrijp ik er niets meer van. Die onderlinge haat in de wereld is ongelooflijk, waar komt dat vandaan? De mensen kunnen niet meer voor zichzelf nadenken en beslissingen te nemen, bang dat ze zijn om voor verrader in hun eigen kleine en bekrompen leefwereldje uitgemaakt te worden. Liever worden ze bij hun handje genomen door diegene die het hardst op tafel slaat.

En dan, dan keer ik terug naar mijn woonplaats in de Zeeuwse polder, ons gehuchtje wat tegenwoordig bewoond wordt door Nederlanders, Belgen, Polen, Hongaren, Spanjaarden, Tsjechen, Indonesiërs, en het dorpje in de buurt waar nog wat Vietnamezen, Marokkanen en Turken met daartussen ook nog wat mensen van de gereformeerde gemeente wonen. Waar weinig tot geen problemen zijn, waar toch wel wat onderling respect is, mensen die zich betrokken voelen bij de gemeenschap, de een wat meer als de ander en waar je toch min of meer afhankelijk van elkaar bent.

Wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen is dat als mensen van allerlei pluimage eens wat meer verspreidt zouden gaan wonen, en niet als een groep gaan klitten zouden er stukken minder problemen zouden zijn. Die kerk is niet slecht net zomin als die Masjid dat is, wat interesseert het mij dat er vrouw met een Jilbab rondloopt of in Zeeuwse klederdracht. Kijk naar de persoon erachter, soms vindt een vrouw het fijn om met een Jilbab rond te lopen, net zoals kinderen tegenwoordig met een naveltrui rondlopen. Oordeel wat minder, maakt het leven stukken aangenamer.

En dan die 2 geloven op een kussen, daar slaapt de duvel tussen. Je moet er zelf wat van maken er zijn wat obstakels die je moet nemen, maak goede afspraken vooral over de kinderen. Dan, alle doemdenkers ten spijt, valt er prima met elkaar te leven, zeker als je van elkaar houdt en als je alles op een rijtje hebt gezet kom je erachter dat een katholiek of moslim niet zoveel verschillen van elkaar, we willen immers allebei het beste voor de kinderen in deze wereld toch?

Ik probeer mijn leven niet te laten bepalen door die roepers in deze wereld, en ga ervan uit dat het ooit nog wel een goed zal komen op dit wereldbolletje, anders kun jij net zo goed van het hoogste gebouw naar beneden springen. Waarschijnlijk ben ik een dromer een idealist en ik ben realistisch genoeg om te weten dat we daarvoor nog een hele lange weg hebben te gaan, maar dat het mogelijk is heeft mijn gezinnetje allang bewezen.

Amin!Biarkan anjing menggonggong, kafilah berlalu.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Amin. Emoticon: WorshipKotaRadja
Gebruiker
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Maryono's duidelijk verhaal Emoticon: Yes!

en

doe de groetjes aan een zeeuws meisje met hoofddoek als je er 1 tegenkomt Emoticon: Smile

mister robert
Gebruiker
spacer line
 

Zo warrig is je verhaal niet. De situatie of de omstandigheden zijn het die het zo maken. Maar vaak ook de omliggende cultuur. In een groot deel of in geheel Europa ligt het anders dan in Indonesië. Dat begint al met de 'gewone' politiek. In Nederland kan je grappen maken over het Koningshuis of de volksvertegenwoordiging, Probeer dat maar eens te doen met de koning van Thailand. Krijg je gelijk een aantal jaren kost en inwoning. Daar is de cultuur anders, iets wat je als Nederlander maar moeilijk kan begrijpen. En zij hebben het recht hiertoe. We zijn hier gewoon rationeler en sterk geseculariseerd. En dat is in Indonesia heel anders. Als atheist - wat ik trouwens niet ben - kan je in Indonesië de gevangenis komen. Vrijheid van godsdienst is er hier vooral sinds Napoleon. Voorafgegaan door de Verlichting. Maar zo'n proces heeft niet overal plaatsgevonden op de wereld._Jarno_
Gebruiker
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Als iedereen die het nodig vindt om zich met een ander bezig te houden zich eerst eens concentreert op de 95% overeenkomst met diegene ipv de 5% verschil dan zag de wereld er al heel anders uit.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

KotaRadja
Gebruiker
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Mister Robert heeft overeenkomsten genoemd zoals deze:

https://www.nu.nl/binnenland/4(...)illem-alexander.html

Majesteitsschennis de cel in hoor in NL , zo ook beledigen van Jokowi Emoticon: Yes!


Tussen 2000 en 2012 werden achttien zaken door het Openbaar Ministerie aangebracht als majesteitsschennis, waarvan bijna de helft tot een veroordeling heeft geleid
.mister robert
Gebruiker
spacer line
 

Dat artikel in nu.nl lees ik nu voor het eerst. Maar waar ligt de grens tussen schennis en humor? Of beter: tussen schennis en vrije meningsuiting. En in het land waar je gast bent is het wel handig kennis te hebben van de daar geldende 'waarden en normen'. Maar in Nederland kan echter ook niet alles. Maar dat weten haar inwoners wel. Dat is te hopen. Wat tolerantie ('moet kunnen') betreft gaan we in Nederland echter heel ver. Maar dat is niet altijd wereldwijd terug te vinden.KotaRadja
Gebruiker
User icon of KotaRadja
spacer line
 

MisterRobert, hier enige voorbeelden:


Enkele historische feiten

Ferdinand Domela Nieuwenhuis kreeg in 1887 een half jaar gevangenisstraf naar aanleiding van een artikel dat kritisch was over koning Willem III. Hij had geschreven dat de koning "niet veel werk van zijn baantje maakte", hem "koning gorilla" genoemd en een aantal blanco pagina's toegevoegd die de activiteiten van de koning voorstelden.
In december 1895 werd socialistisch activist Louis Maximiliaan Hermans (later Tweede en Eerste Kamerlid) veroordeeld tot zes maanden cel wegens het "beledigen" van regentes Emma van Waldeck-Pyrmont en minderjarige koningin Wilhelmina in het satirische tijdschrift De Roode Duivel.[Het ging om een spotprent en een artikel in maandnummer 5 (30 augustus 1895) van het tijdschrift, gepubliceerd ter gelegenheid van de verjaardag van Wilhelmina.
In 1896 kreeg iemand drie maanden cel omdat hij op een fluit had geblazen op het moment dat koningin Wilhelmina langsreed.
Jan Fabius schreef in 1954 over de Greet Hofmans-affaire waarna hij een celstraf kreeg van 10 dagen.
Volgens een hardnekkige – ook door serieuze media in stand gehouden – mythe zou de tekenaar Bernard Willem Holtrop in 1969 een boete van 200 gulden hebben gekregen omdat hij uit protest tegen de kosten van de monarchie een spotprent had gemaakt waarin een op koningin Juliana lijkende vrouw voor een raam zat met een prijskaartje van 5,2 miljoen gulden. Uit de originele vonnissen blijkt echter, dat Holtrop tot een boete van 250 gulden werd veroordeeld wegens belediging van het bevoegd gezag (een spotprent waarin een politieagent in de vorm van een hakenkruis een klein wit mannetje achtervolgde), maar van majesteitsschennis werd vrijgesproken.
Rond dezelfde tijd kreeg iemand drie weken cel die in een studentenblad prinses Beatrix als Playboy-model had weergegeven.
De algemeen secretaris van de afdeling Amsterdam van de Socialistische Jeugd werd in 1969 tot drie maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld wegens majesteitsschennis en verstoring van de openbare orde, omdat hij op Koninginnedag tijdens een radio-uitzending vanaf de Dam ‘Weg met de oranjehoeren’ zou hebben geroepen tegen de (oranjegezinde) presentator Willem Duys. Als bijkomende straf werd hij ontzet uit het actief en passief kiesrecht en werd hem voor een periode van vijf jaar het recht ontnomen ’s konings wapenrok te dragen – zonder dat de officier van justitie dat had geëist overigens. Het vonnis maakte een storm van protest in het land los en leidde o.a. tot Kamervragen van Joop den Uyl. Nadat zowel het openbaar ministerie als de verdachte hoger beroep hadden aangetekend werd het vonnis twee maanden later vernietigd.
In juli 2007 kreeg een 47-jarige man een boete van 400 euro [5] wegens majesteitsschennis, omdat hij tijdens een conflict met enkele agenten riep dat koningin Beatrix een 'hoer' was. Tevens beschreef hij welke seksuele handelingen hij met haar wilde verrichten, gevolgd door de bewering: "Dat vindt ze lekker". De boete werd mede opgelegd wegens het beledigen van een agent en het overtreden van een gebiedsverbod.
In 2013 werd Erwin L. veroordeeld tot 5 maanden cel wegens majesteitsschennis, nadat hij op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets had gegooid.
In mei 2015 dreigde het OM de politieke activist Abulkasim Al-Jaberi te vervolgens wegens majesteitsschennis. Tijdens de anti-zwartepietendemonstratie van 16 november 2014 op het Beursplein te Amsterdam werd hij gearresteerd nadat hij op een opruiende manier schreeuwde "Fuck de koning, fuck de koningin en fuck het koningshuis!".[6] Dit "fuck de koning-incident" leverde zoveel commotie op dat het OM besloot diezelfde maand zichzelf nog terug te trekken.
Meestal wordt iemand veroordeeld voor een andere overtreding. De makers van de rookbom die in 1966 gegooid werd bij het huwelijk van prinses Beatrix met prins Claus kregen vier weken celstraf vanwege overtreding van de Vuurwerkwet.
Maryono
Gebruiker
User icon of Maryono
spacer line
 


On 27-09-2017 22:09 mister robert wrote:
Dat artikel in nu.nl lees ik nu voor het eerst. Maar waar ligt de grens tussen schennis en humor? Of beter: tussen schennis en vrije meningsuiting. En in het land waar je gast bent is het wel handig kennis te hebben van de daar geldende 'waarden en normen'. Maar in Nederland kan echter ook niet alles. Maar dat weten haar inwoners wel. Dat is te hopen. Wat tolerantie ('moet kunnen') betreft gaan we in Nederland echter heel ver. Maar dat is niet altijd wereldwijd terug te vinden.


Wat vrije meningsuiting betreft zijn we de weg allang kwijtgeraakt, er zijn totaal geen grenzen meer. De roepers krijgen alle aandacht, de mensen die proberen te verbinden worden weggezet als naïevelingen. Het is te triest voor woorden hoe dat de Nederlanders steeds verder uit elkaar drijft, normen en waarden hebben totaal geen betekenis meer. Zo veel mensen denken alleen nog maar aan zichzelf, wijkt er iemand af dan wordt dat direct afgestraft.

Of als we vrije meningsuiting zouden vervangen door tolerantie, waar trek je dan grens. Vaak is het zo dat de zogenaamde roepers die vrije meningsuiting hoog in het vaandel heeft hebben en daarvan dan ook flink (mis)(ge)bruik van maken weinig of geen tegenspraak dulden, tolerantie is op dat moment ver te zoeken.

Biarkan anjing menggonggong, kafilah berlalu.

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Je bedoelde zulke meningen ja die zijn er genoeg maar het zijn maar meningen.
Niet gestaafd aan wetenschappelijk onderzoek Emoticon: Yeah right!
Ik heb er wel honderden maar ik zal ze niet meer gebruiken omdat het geen bijdrage levert aan een discussie... Emoticon: Wink


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

KotaRadja
Gebruiker
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Zieleffe, ben je gelovig?
We dwalen af en inderdaad beetje warrig.

In Nederland mag je god beledigen maar de Koning niet Emoticon: Stupid

https://nos.nl/artikel/2023264(...)-de-koning-niet.htmlMaryono
Gebruiker
User icon of Maryono
spacer line
 

Dag Zieleffe,

Je hebt 100% gelijk, bovenstaand kreet is geen mening, dat zijn van die uitspraken van die populaire mannetjes, die roepers waar ik het al vaker over heb gehad. Je kunt er totaal niets mee, zit totaal geen onderbouwing achter. Helaas worden die kreten door een grote meerderheid klakkeloos overgenomen door mensen die niet voor zichzelf kan nadenken, kudde dieren die een leider/roeptoeter nodig hebben.
Ik ben natuurlijk niet zo naïef dat ik niet weet waar die kreten vandaan komen, ben mij er zeker van bewust dat in die groep mensen een stelletje klootzakken zitten die het voor de rest van die bevolkingsgroep verpest. Maar er is zeker een grote groep in die bevolkingsgroep die braaf elke dag naar het werk gaan en gewoon hun zaakjes op orde hebben. Het moslim zijn heeft daar niets mee van doen, dat is een stok waar steeds meer mensen gebruik van maken om hun onvrede te uiten.Biarkan anjing menggonggong, kafilah berlalu.

Maryono
Gebruiker
User icon of Maryono
spacer line
 


On 03-10-2017 11:28 zieleffe wrote:

[quote removed]


Kijk gelukkig zijn de mensen niet allemaal politiek bewust velen zeggen ze bekijken het maar en ja waarom ook niet.
Wel ik zal proberen op mijn manier uit te leggen hoe het zit.
We zitten met een president opgescheept die alles beloofd maar ook alles door zijn vingers laat glijden en zo man is de veroorzaker van het hele gebeuren.
Want kijk de fanatikelingen moslims zal ik ze maar noemen begrijpen zo zwakke persoon en willen alles uit de kast halen in Nederland om hun leven zoals ze gewend waren door te zetten in hun zogenaamde nieuwe vaderland.
En ja Maryono schrijf er zijn er onder hen velen die goed werk doen en door de samenleving mee huppelt.
Ja maar MAryono vergeet dat er onder goede velen zitten die niets willen dat er voor hun gedacht worden en want ze willen ook een moskee, dat kregen ze van die linkse lieden die toen ze het voor het zeggen hadden dachten dat zijn onze toekomstige potentiële kiezers.
Wat zijn die bedrogen die linkse mensen, ze hebben daar in die partij geïnfiltreerd tot en met en zo komen ze waar je 20 jaar geleden al voor gewaarschuwd had maar tegen een muur van onverschilligheid aan liep.
Waarom die Rutte nog steeds op die troon zit is bij mijn in de verkeerde keelgat gaan zitten want die had de afgelopen maart weg gestemd moeten worden.
Net als de P.vd.A
En dat neem ik die mensen echt kwalijk zo bewust op die vent te stemmen terwijl hij overduidelijk de boel had belazerd en beloofd van die duizend € er bij en dan toch nog op hem stemmen, dat is oliedom.
EN ja gelukkig zoals Maryono ook schreef dat we blij moesten zijn dat er nog een hele grote groep hard werkende mensen zijn die elke dag naar hun werk gaan om zo hun eigen broek op te houden.
Daar moet je voor respect hebben, maar als iedereen zwijgt ja hebt good guys and bet guys
Ja wat moet ik er nog meer van maken,die slechteriken worden er steeds meer omdat het vertrouwen bij de mensen verdwijnen als sneeuw onder de zon......... Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeIk zag deze reactie van U over het bovenstaande stukje in een ander draadje voorbijkomen.
Zwart wit denken het is allemaal zo makkelijk, nuanceren is veel moeilijker. Ik heb het volgens mij al een paar keer proberen duidelijk te maken, want de problemen van nu zijn natuurlijk al veel eerder ontstaan. Maar goed, lekker zwart denken kan ook weleens leuk zijn en daarom, omdat u tegenwoordig zo op de huidige generatie Nederlanders, de regering en moslims loopt af te geven, het volgende.

Wat als?

Ik stel mij de vraag, wat als de generatie in de jaren 50 en 60 zich nu eens niet te beroerd voelde om dat laaggeschoold werk te doen. Wat als de regering destijds nu eens niet de grenzen hadden opengegooid voor die mensen om dat werk uit te voeren waar de Nederlanders zich destijds te goed voor voelde. Waar komt u dan mee, misschien was het de schuld van de economie destijds, die was waarschijnlijk te goed, pffff te veel werk geen zin in. Heeft u zich wel gerealiseerd met welke ellende u in uw ogen, ons en onze kinderen heeft opgezadeld, als u destijds eens wat harder had gewerkt waren de huidige problemen waarschijnlijk veel minder geweest. Waarom bent u in de jaren 80, toen de economie weer wat minder ging, niet de straat opgegaan en geëist dat die gastarbeiders voordat ze kinderen zouden krijgen terug gestuurd zouden worden. Of waarom heeft uw generatie er niet voor gezorgd dat de gastarbeiders beter geïntegreerd werden. Uw generatie heeft mogelijkheden genoeg gehad om de problemen die nu, in uw ogen, spelen af te wenden, wat heeft u eraan gedaan om te voorkomen dat Nederland werd weggezet als paradijs?


Elkaar de zwarte Piet toe spelen is zo makkelijk, alles heeft een gevolg, actie, reactie weet u wel. Maar heeft dit zin, welnee, een ja-nee spelletje zonder eind. Natuurlijk is het bovenstaand schuingedrukt stukje grote onzin , maar stel eens dat wij of onze kinderen dit als waarheid gaan beschouwen, en een populaire roeptoeter een politieke partij op gaat richten die gaat roepen, "willen we meer of minder bejaarden". Begrijpt u wat ik wil zeggen, waarschijnlijk niet. Er zijn een hoop problemen in de wereld, die moeten we samen oplossen, zowel jongeren als ouderen. De boel op te lopen naaien en hele bevolkingsgroepen, (de jongeren, moslim, christenen, (ex) gastarbeiders, vluchtelingen enz.) lopen beschuldigen over de problemen die nu spelen heeft totaal geen nut, drukt ons alleen maar verder uit elkaar.Biarkan anjing menggonggong, kafilah berlalu.

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Natuurlijk als we toen en dit en dat hadden gedaan maar als ik je schrijf dat hebben velen ook gedaan er voor gewaarschuwd en ik blijf het maar steeds herhalen, je eigen generatie kan best meer kritiek krijgen, want jullie zijn een verzadigde generatie die alles hebben mogen doen waar ze zin in hadden en nu terecht dat het niet meer dat land is waar wij zo voor gevochten hebben, want je land word weggegeven aan een stel boeven in Brussel.
Weet je waarom ik Jan Roos zo bewonder die durf wel zijn eigen generatie aan te vallen waarom ik Terry zo bewonder die heeft gelijk dat we door een stel lieden worden beet genomen en dat noem hij partij kartel heel duidelijk dat er niets meer klopt wat er nu gaande is, maar blijf maar lekker wegdromen mijn tijd zal het wel duren...... Emoticon: Bye bye
Denk wel niet dat we alles hebben gepikt, heb een staking helpen mee uitvoeren en we waren meer actief dan de huidige generatie die nu van alles slikt.
Maar dat zwart wit kijken is straks een gebeurtenis die werkelijk gaat gebeuren want wij staan aan de vooravond van een verschrikkelijk verdeeldheid generaties tegen over elkaar en niet met elkaar Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Maryono
Gebruiker
User icon of Maryono
spacer line
 

Dag Zieleffe, even een reactie op uw stukje hierboven.

https://nos.nl/artikel/2163382(...)op-welke-partij.htmlVerkiezingen 2017

Eens kijken hoor, ik zie dat van mijn generatie een groot percentage voor de PVV heeft gekozen, terwijl een aanzienlijk deel van uw generatie zich nog steeds laat beetnemen door de PVDA.

Het spijt me te zeggen Zieleffe, maar het is uw generatie die niets van het verleden heeft geleerd en terwijl een groot deel van de jongere generatie vooruit wilt, Nexit, grenzen dicht, verbod op de islam enfin dat A4tje van Wilders, worden zij tegengewerkt door uw leeftijdsgenoten.Biarkan anjing menggonggong, kafilah berlalu.

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Maryono als je het zo goed heb onderzocht dan zal dat wel waar zijn, want deze cijfers liegen er niet om.
Ik heb ook niet die vinger tegen de jongere generatie op, maar ook tegen de ouder generatie die zich enorm beet hebben laten nemen.
Juist dat het nodig is solidair te zijn omdat we allebei de generaties belangen hebben naar de toekomst.
Zowel dat we garantie krijgen waar ze nu voor betalen en dat ook uitgekeerd word.

EN zoals je nu ziet dat die nieuwe aankomende regering moet waar maken wat ze met elkaar hebben afgesproken zie ik het somber in.

Het spijt me te zeggen Zieleffe, maar het is uw generatie die niets van het verleden heeft geleerd en terwijl een groot deel van de jongere generatie vooruit wilt, Nexit, grenzen dicht, verbod op de islam enfin dat A4tje van Wilders, worden zij tegengewerkt door uw leeftijdsgenoten.

Dan word het tijd dat we hen er van overtuigen dat ze verkeerde kant hebben gekozen, zodat ze de volgende keer beter opletten en kiezen voor hun eigen lands belang een goede zaak kan zijn, want nu geven we ons land weg naar een mogendheid die heeft laten blijken niets van terecht te hebben gebracht.......... Emoticon: Devil Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

KotaRadja
Gebruiker
User icon of KotaRadja
spacer line
 

Met Nederland gaat het toch goed of niet soms?
Gevangenissen zowat leeg, 1 van de hoogste minimumlonen ter wereld, wat wil je nog meer? En, Zieleffe niet in Nederland nu .......grapje.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,430,817 pageviews Een website van indahnesia.com