De ferry van Ketapang naar Gilimanuk


 Subforum Java 
64 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Java > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Maryono
Gebruiker
User icon of Maryono
spacer line
 

Nog eens een reisverhaaltje, als afwisseling, tussen al dat Balinees vulkaangeweld, corruptie nieuws en religie meningsverschillen.

Wat ik altijd fijn heb gevonden van het wonen en reizen in Indonesi√ę is tijd, je hoeft je niet te haasten. In plaats om binnen 4 weken de hoogtepunten van Java, Bali, Lombok, Sumbawa, Flores en soms ook nog eens Sulawesi af te raffelen omdat je visum binnen 30 dagen afloopt, kun je op je gemakje de eilanden bekijken. Ik was een slome reiziger en als ik eens op een plaatsje arriveerde waar ik het naar mijn zin had kon ik daar gerust een paar weken blijven hangen, ieder reist op zijn eigen manier en ik had meestal geen haast.

Wat ik ook altijd fijn hebt gevonden is het gebruik van ferry‚Äôs, de manier om in de verste uithoeken van Indonesi√ę te komen, de manier ook om de Indonesische mens te leren kennen. De ferry tussen Java en Bali is er zo eentje die geregeld als vraag voorbijkwam op de diverse fora, ik heb daar een kort verhaaltje over geschreven.

De ferry van Ketapang naar Gilimanuk.

Het is nog donker als ik ‚Äôs morgens vroeg met de nachtbus vanuit Yogya in Ketapang aankom. Moe want echt geslapen heb ik niet stap ik zo vanuit de bus het strand op. De ferry die ik moet hebben heeft zich al op het strand gevaren en trucks, bussen, auto‚Äôs, motoren en voetgangers zijn zich in chaos aan het ontschepen. Ik neem dus aan dat we nog wel even tijd hebben en loop naar een warung en bestel een koffie en mie telur rebus. Met een sigaret in mijn mond en genietend van mijn bakje koffie voel ik de moeheid verdwijnen en word ik langzaam maar zeker weer mens. Na mijn ‚Äúontbijtje‚ÄĚ begint het langzamerhand te schemeren en zie ik in de verte Bali liggen. Ik loop naar het strand en zie ik dat de zich de eerste trucks langzaam de ferry inrijden, ik kan ervoor kiezen om in de bus de overtocht te maken, maar ik besluit om lekker uit te waaien op het dek en loop op mijn gemakje de ferry op om een zitplekje te bemachtigen. Na een klein uurtje is het zover en klinkt het geluid van de zware dieselmotoren die op toeren beginnen te komen zodat we kunnen vertrekken. De volgende ferry ligt al klaar om het strand op te varen want deze overtocht is een komen en gaan van ferry‚Äôs 24 per dag, 7 dagen per week, dat is ook niet zo vreemd want het is de enige manier en snelste manier om goederen van of naar Java te krijgen. Omdat dit niet de eerste keer is dat ik deze overtocht neem heb ik ervoor gezorgd dat ik een goed uitzicht heb op Java, omdat ik me blijf verbazen hoe de opkomende zon zulke mooie schaduwen kan werpen op de bergen van Java, zeker iets wat je gezien moet hebben. Deze betovering wordt echter snel verbroken als de verkoper van dangdut VeeCeeDees zijn waar begint aan te prijzen door keihard zijn stereo-installatie aan te zetten. Gelukkig duurt deze ellende niet lang en zie ik Bali snel dichterbij komen. Net als vorige keren duurt deze overtocht niet langer dan 30 minuten en sta ik als snel op Balinese grond te wachten op mijn bus, die mij snel naar Padangbai zal brengen, om de volgende ferry te nemen namelijk die naar Lombok.Biarkan anjing menggonggong, kafilah berlalu.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

96,430,739 pageviews Een website van indahnesia.com