waarom zoveel nederlands mensen verhuisd naar indonesia.


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
106 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
sandy
Gebruiker
spacer line
 

Het is wel fijn om terug te gaan naar Indonesia en tevens daar voor altijd te wonen,maar mijn vraag is hoe moet het als je ziek wordt,kan je die ook laten verzekeren als reis verzekering of iets anders ?
Hartelijk bedanktTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Charles schreef:
Ongeveer een 5 juta per maand moet hier zeker voldoende zijn om een modaal leven te hebben.
Ben je nog geen 55 jaar en als je geen speciale wensen hebt zoals een eigen zwembad, auto met chauffeur etc. is dit een bedrag waar je op mag rekeningen, dit is echter zonder eten en drinken en andere variabale kosten.
Als buitenlands echtpaar zal het wat duurder zijn ivm visumkosten.
Jonger als 55 jaar betekend dat je terecht kan bij Indonesische ziektenkostenverzekering, in ons geval bij Allianz.: http://www.allianz.co.id/AZIndo/index.htm
Ben je ouder dan 55 jaar wordt in wonen IndonesiŽ fiks duurder omdat de ziektenkostenverzkering in Nederland afgesloten zal moeten worden bij bijvoorbeeld Oomverzekeringen: http://www.oomverzekeringen.nl/
Ik had dit jaar eens een online bererekening laten maken voor ons, de premie zou dan met de minst gunstige voorwaarden iets meer dan 2000 Euro zijn inclusief de verplichte WA verzekering.
Bij Allianz betaalde ik vorige maand iets minder dan IDR 6 miljoen (inclusief leuke korting vanwege niet claimen), voor de WA verzekering betaalde ik vorig jaar US$80.
Details: mijn leeftijd is 53 jaar en Tuti is 37 jaar.

Dit is een voorbeeld bij wonen in Java, Bali kan beduidend duurder zijn, ik schrijf bewust kan omdat ik weet dat wonen in Bali ook voordelig kan zijn.
Uit eten hoeft in Bali zeker niet duurder te zijn als Java en voor de liefhebber van een pilsje is Bali zelfs veel voordeliger.
Voor wonen in Bali is heel belangrijk dat je zelf bepaald welke eisen je stelt aan wonen, laat je niet beinvloeden door Nederlanders die er al langer wonen en ben waakzaam voor Nederlanders die graag willen helpen met het vinden van een droomhuis.
Groetjes,
Jansiebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Ben je nu in NL verzekerd Sandy, dan kun je deze zelfde verzekering omzetten op het moment dat je vertrekt uit NL. In ieder geval bij CZ kan dat. Je betaald dan idd zoals Jan zegt circa 2.000 euro per jaar met een eigen risico van 450 euro. Het voordeel is dat je dan een wereld dekking hebt voor max het bedrag wat de onkosten zouden zijn wanneer je je laat helpen in NL. Ook als er dan iets ergs met je gebeurd vliegen ze je naar NL terug. Als je het kunt betalen, een overweging waard als je het mij vraagt.
Je hoeft je dan overigens ook niet opnieuw te laten keuren. Voor wat als het te duur wordt, idd heb ik ook vaak al van "oomverz." gehoord, heb er zelf geen ervaring mee.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

tevens daar voor altijd te wonen,
Dan kan een reisverzekering uit Nederland niet, ook de nieuwe ziektenkostenverzekering kan niet of je moet jaarlijks enkele maanden terug naar Nederland en ingezetene blijven van Nederland.
Dit is ook de reden dat voor veel ouderen wonen in IndonesiŽ financieel niet is op te brengen.
Wat de volksverzekering betreft heeft Nederland geen verdrag met IndonesiŽ.
Groetjes,
Jansiebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Sorry maar je hoeft niet ingeschreven te staan om zoals ik hierboven al heb verwoord via NL verzekerd te blijven. Je moet wel aangeven dat je je "tijdelijk" uitschrijft. En aan dit zit vooralsnog geen maximum. Je krijgt dan een verzekering "buitenland". Bij de CZ dus he. Nu ga ik wel jaarlijks 1X naar NL maar voor andere redene, ik stuur gewoon 1X per jaar al mijn gemaakte ziektekosten naar CZ, mits het hoger is dan mijn eigen risico.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Ik zou echt willen dat ik het helemaal mis heb en dat jij gelijk zou hebben.
Zover ik weet is het geen jij schrijft gewoon niet volgens de wet, dus illigaal.
Erg interessant om maar weer eens uit te gaan zoeken hoe het wettelijk precies in elkaar zit.
Groetjes,
Jansiebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Excuus, hier wil ik absoluut geen gelijk hebben hoor, alleen is mijn situatie zoals omschreven en ook volgens de wet. Misschien staat het op de website van CZ? www.cz.nl, maar oke als men zegt dat dit niet kan heb ik er vrede mee hoor.
Zelfs mijn vrouw is ook op deze manier verzekert. Verder heeft mijn accountant het allemaal geregeld, wellicht heeft het ermee te maken dat ik nog wel banden heb met NL!? (onroerendgoed, rekeningen, enz.) Als ik je ergens mee kan helpen dienaangaande vraag je het maar.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

heb even wat gegoogeld. Om te beginnen en sorry als ik niet duidelijk schrijf, de ziekenfonds verzekering bestaat niet meer in NL, m.a.w. heeft iedereen eigenlijk een particuliere verzekering gekregen. Normaal betaald men nu uit eigen zak een 1.000 euro per jaar + via de loonbelasting wordt ook ingehouden voor deze ziektekostenverzekering. Nu als je je uit laat schrijven en vertrekt naar het buitenland, betaal je dus geen loonbelasting meer in NL wat inhoud dat je in ieder geval bij CZ, (ik verwacht ook wel bij andere maatschappijen) dat je de verzekering totaal particulier maakt, keuze dan buitenland dekking waardoor je het percentage wat voorheen door belasting werd ingehouden nu voor eigen rekening dient te betalen, wat dus resulteerd in geen 1.000 maar ong. dubbel dus 2.000 euro betaald moet gaan worden. Bedragen kunnen afwijken natuurlijk. Het is dan eigenlijk een vergelijkbare verzekering die je hier in Indonesie kunt afsluiten bij bv. OOm of Allianze. Je hebt dan alleen de voordelen van NL.! En zoals eerder al gescreven hoef je niet opnieuw gekeurd te worden.
Ik ken het nie duidelijker verwoorden, hoop duidelijk.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Tuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Zelfs mijn vrouw is ook op deze manier verzekert.
Heeft zij de Nederlandse Nationalitieit?

de ziekenfonds verzekering bestaat niet meer in NL
Dat is de zorgverzekering geworden.

Nu als je je uit laat schrijven en vertrekt naar het buitenland, betaal je dus geen loonbelasting meer in NL
Ik betaal wel degelijk loonbelasting maar geen premie volksverzekering , daardoor krijg als ik 65 mag worden dan 2% minder AOW per jaar dat ik de premie volksverzekering niet heb betaald.
Dezelfde korting krijgen ook mensen die op latere leeftijd in Nederland zijn komen wonen, dat merken nu de eerste groepen immigranten uit Marokko en Turkije die in de jaren zestig naar Nederland zijn gekomen.

Die premie volksverzekering kan men vrijwillig betalen als men geen ingezetene meer is van Nederland, volgens mijn informatie is de zorgverzekering toch niet mogelijk als je in IndonesiŽ woont, omdat IndonesiŽ geen verdragsland is wat de volksverzekering betreft.
Mij is niet duidelijk of het mogelijk is om alleen de premie voor AOW te betalen.

Wat allemaal siebjans allemaal schrijft over CZ is voor mij erg onduidelijk, ik dacht alle zorgverzekeringen zich aan dezelfde voorwaarden dienen te houden.
Groetjes,
Jan
siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Mijn vrouw is Nederlandse.

ziekenfonds= zorgverz., precies.

En nu wordt het voor mij ook ingewikkeld, als je nog gedeeltelijk loonbelasting betaald, is dat omdat je een uitkering hebt? Of andere redenen?

Vraag, mail, bel met info balie's van desbetreffende verzekeringen en vraag of het mogelijk is?!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Als je nog gedeeltelijk loonbelasting voldoet, dan betekent het dat er dus daarnaast kennelijk nog een andere bron van inkomsten is. Betaal je dus loonbelasting penningen dan heb je dus inkomsten. Dat kan zijn uit verzekeringen die in het verleden afgesloten zijn, of een wao uitkering? Ik zou zeggen verzin iets wat kennelijk een bron van inkomsten is en waarvan de belastingdienst al dan niet automatisch belasting over heft. Zo ingewikkeld is dat niet. Gebruikmaken van de zorgverzekeringen heeft niets meer te maken met een dienstverband of inkomsten. Vroeger was dat wel, je was verplicht melding te doen bij 1 van de ziekenfondsen. Tegenwoordig ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgkosten verzekering.


It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Wat te denken van pensioen aanspraak van de vorige echtgenoot? Ik ken de leeftijden hier niet, maar mocht jouw huidige partner inkomsten uit een stevig opgebouwd pensioen uit een vorig huwelijk hebben dan kunnen zelfs dat inkomsten zijn waarover de belastingdienst loonbelasting heft.

Of alimentatie boven een bepaalde grens zelfs.
Er zijn dus voorbeelden genoeg van inkomsten te noemen. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 


On 22-07-2008 11:14 oyibo wrote:
Als je nog gedeeltelijk loonbelasting voldoet, dan betekent het dat er dus daarnaast kennelijk nog een andere bron van inkomsten is. Betaal je dus loonbelasting penningen dan heb je dus inkomsten. Dat kan zijn uit verzekeringen die in het verleden afgesloten zijn, of een wao uitkering? Ik zou zeggen verzin iets wat kennelijk een bron van inkomsten is en waarvan de belastingdienst al dan niet automatisch belasting over heft. Zo ingewikkeld is dat niet. Gebruikmaken van de zorgverzekeringen heeft niets meer te maken met een dienstverband of inkomsten. Vroeger was dat wel, je was verplicht melding te doen bij 1 van de ziekenfondsen. Tegenwoordig ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een zorgkosten verzekering.


Helemaal mee eens Oyibo! Je omschrijft het beter. Alleen stelde ik de vraag omdat wanneer je nog steeds loonbelasting betaald omdat je gedeeltelijk nog werkzaam bent voor een NL bedrijf, en je dus nog steeds bent uitgeschreven, dan heb je zelfs kans op de voordelige ziektekosten verzekering die in NL geldt! En geloof het of niet, ga eens praten met een goede accountant, deze kan je haarfijn uitleggen hoe en wat.
Mocht je een andere vorm van loon hebben, dus door uitkering of wat ook dan ben ik niet op de hoogte!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

ik kan een nog sterker verhaal vertellen, zelfs als je aantoonbaar voor 5% werkzaam bent in NL, en VOOR een NL bedrijf, kun je al volledig in het zorg stelsel vallen ZONDER dat je in NL enige loonbelasting hoeft te betalen! Ga me nu a.u.b. niets verwijten op voorhand maar vraag dit echt maar eens na bij een kantoor die hierin is gespecialiceerd.
Luister ik weet van niets, mijn adviseur WEL, en die regelt het. Ik vertel alleen maar mijn persoonlijke ervaring en wijze waarop het in mijn geval is geregeld.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Tja, het ingeschreven staan in een gemeente heeft niets te maken met loonbelasting. Sta je bij het GBA niet ingeschreven en je sluit wel een zorgverzekering af onder een dienstverband die er wel is, en daar betaal je gewoon belasting over zie ik geen reden waarom dat op problemen stuit.

Voor de wetgever is het simpel, als je een dienstverband hebt met een Nederlandse werkgever nemen ze terecht aan dat je daar dan ook bent om werkzaamheden uit te voeren, dat heeft helemaal niets te maken of je ingeschreven bent in enig GBA. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Rustig maar, ik val je niet aan, ik deel alleen m'n kennis. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 


On 22-07-2008 11:36 oyibo wrote:
Rustig maar, ik val je niet aan, ik deel alleen mn kennis. Emoticon: Party!


Ik bedoel het ook niet persoonlijk hoor, maar je weet nooit wie of wat, toch.
Jij hebt kennis, en waarschijnlijk ook betere woordenschat dan ik. In enkele zinnetjes heb je helder wat ik o.a. bedoel. Bedankt voor meer heldere woorden.


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Milani
Gebruiker
spacer line
 

Wow, maar Bali is natuurlijk een stuk duurder. Op internet zoeken naar huur huizen heb ik maar opgegeven want dat is echt schrikken en niet te betalen.
Weet iemand hier op het forum bij wie we het beste kunnen informeren naar huur huizen op Bali?
Wij gaan er volgend jaar heen. Allemaal heel spannend hoor.
Maar vast veel dank en groetjes, Mara Emoticon: WorshipMilani
Gebruiker
spacer line
 

Sorry hoor, niet alleen losers willen naar Bali en niet alle nederlanders zijn koude kikkers. Erg veel mensen kennis heb je niet geloof ik.

Bovendien wat is er op een moslim tegen? Probeer je een beetje beter uit te drukken.
Waar gaat dit over.??????? Bah Emoticon: AngryMilani
Gebruiker
spacer line
 

Oh, ik heb gereageerd op eerdere gesprekken. Emoticon: Red faceTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Sorry hoor, niet alleen losers willen naar Bali
Beste Mara,
Zeker zijn het niet alleen losers die naar Bali willen, zorg er wel voor dat het zo blijft, er zijn heel wat Nederlanders die na een tijdje wel een loser zijn en erg genoeg vaak met hulp van mensen die er op uit zijn om nieuwelingen van hun spaargeld af te helpen.
Er is op dit forum meer geschreven over dit onderwerp.
Bali is niet alleen een erg mooi eiland maar kan ook een keiharde (zaken)wereld zijn.
Groetjes,
Tuti en Janoyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik ervaar Bali als fijn om te wonen, maar dat is voor iedereen natuurlijk een persoonlijk iets. Overigens blijf ik mijlen ver van mede-landers behalve de mede-landse tourist die ik zo af en toe tegenkom. Jan is correct met zijn vaststelling dat er mede-landers aanwezig zijn op Bali met een ander motief.

Van de Balinees heb je in zijn algemeen geen last.

Het is ook natuurlijk ook wat je er zelf van maakt.
Ik kan de beweegredenen van Jan wel begrijpen elders vertier te zoeken.

Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Milani
Gebruiker
spacer line
 

Lieve Tuti, Jan en Oyibo,
Hartelijk dank voor jullie reactie en goede uitleg.

Oyibo bedankt voor je mailtje en we zullen er zeker gebruik van maken. Emoticon: Worship

Heb nog een vraag. Ik sta nu met mijn eigen ipv nickname vermeld en zou dat graag willen veranderen kan iemant mij vertellen hoe ik dan te werk ga/
Lieve groetjes, Maraoyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Hallo Mara,

Ik ken de mogelijkheden niet maar zal onze Jeroen vragen naar de mogelijkheden. Hij zal per email reageren.

Overigens, graag gedaan. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Het topic gaat over waarom er zoveel mensen verhuizen naar RI.
Wellicht is er een generatie die met pensioen gaat en wil genieten van al het moois en lelijks Indonesie biedt. In een enkel geval horen we van mensen die terugkeren naar Nederland. Kennelijk gaat het vertrek geruislozer dan de komst. Zijn er cijfers van Nederlanders die terugkeren?

In het geval van een stel dat van Bali vertrok waar we zelfs een boek van kunnen lezen was eerder op dit forum te vinden. Ben eigenlijk wel benieuwd. Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

91,529,579 pageviews Een website van indahnesia.com