waarom zoveel nederlands mensen verhuisd naar indonesia.


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
76 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 29-10-2007 09:04 tomysu wrote:

...
ook de mensen die voor mij werken daar kan ik ook op rekenen in hun vrije tijd als dat nodig mocht zijn vragen ........................ geen vragen dan stop ik er maar weer mee met reageren


Sorry Tomysu. Ik vind dit - om zacht uit te drukken - toch wel een reactie uit de hoogte. Alsof alleen u de waarheid in pacht heeft. Wel of niet reageren is ieders eigen keuze maar ik vind dit toch wel van hoogmoeds........ getuigen. Het tekent uw houding naar de Indonesiers toe die u (zwaar) afhankelijk hebt gemaakt van u.Hitami
Gebruiker
spacer line
 

YB,

Je kun jezelf niet vergelijken met Tomsysu. Hij doet in zaken en jij in agogisch.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Klopt maar ik zit ook in business (aangepast; ik heb wel 6 jobs). Daarnaast ken ik voldoende (buitenlandse) business lui zowel op Bali als in Yogyakarta en Semarang. Dus weet welenigszins hoe er gedacht wordt.Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Ben ik met je eens, maar jou vorming is anders. Je heb sociale academie of anders gezegd sociaal agogisch onderwijs.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Krijg ik tranen van als ik het woord agogisch ziet.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

lesmana
Gebruiker
spacer line
 

Beste Mensen
Graag wil ik wel reageren op het topic WAAROM ZOVEEL NEDERLANDERS VERHUIZEN NAR INDO.
Ten eerste moet ik bekennen er al eens vele jaren heb gewoont, dus is het eigenlijk voor mij iets makkelijker om daarheen te gaan.
Op de eerste plaats woon ik er graag omdat ik er veel familie heb.
Op de tweede plaats omdat de echte indonesiers niet met de kille Nederlanders te vergelijken op geen enkel gebied.
Op de derde plaats de mensen zijn zo gast vrij dat het bijna niet voor te stellen is voor de meeste mensen die hier posten.
Op de vierde plaats de natuur die is toch wel echt wonderbaarlijk.
Op de vijfde plaats heb ik nooit echte negative ervaringen opgedaan die ik niet zelf schuld was. Het verwaande gedoe van de meeste Nederlanders is om te huilen en ze vragen gewoon om bedrogen te worden, wat dan ook gebeurd vooral door mede nederlanders vergeet dat niet.
Ik heb nog nooit aan iemand geld geleend, dat doe ik gewoon niet, en als je dit nooit doet dan spreekt zeg dat vlug rond.
De pembantu krijgt een echt salaris plus een ziekenfonds verzekering, het is een echte mooie en getrouwde meid en ja, ze zorgd voor haar ouders dat kan ze zich permiteren, leuk toch.
Ze zal nooit niets stelen dat is al vaker bewezen..
Verder de hele sfeer in mijn omgeving die is tich keren beter dan in Nederland, met z'n verdomde stelsel tegenwoordig.
Verder gaat het mij en mijn vrouw beslist goed, omdat we op een mens vriendelijke manier met iedereen omgaan, en ik denk dat als iedereen zo doet bijna niemand hier last zal hebben.
Als ik hier alles lees dan kom ik bijna aan het overgeven , wat een dom geklets over rippen lenen en niet terug betalen enz enz.
Net of dat dit niet in nederland gebeurt.
Als ik een ding geleerd heb van de mensen in Indo dan is het wel zo, behandel ze rechtvaardig op een menselijke manier ben conseqent en zie je wordt zelfs gerespecteerd.
Grv John.Mr. Jacob
Gebruiker
spacer line
 

Duidelijk, Oom Sid, Tuti en Jan, ik zal onder gemeenschap van goederen trouwen want mijn vriendin bezit een stuk land. Weliswaar een sawa bij haar dorp, maar het is haar eigendom. Kan ik dat ook bij een notaris in Makassar regelen of moet dat in Nederland?
Ik heb de informatie m.b.t. “Imigrasi” gelezen en kom tot de conclusie dat “Hoe verder van Java en Bali, hoe goedkoper”. Ik weet alleen nog niet of datzelfde ook allemaal geldt als ik getrouwd bent met een Indonesische met twee kleine kinderen. Daar lees ik geen woord over. In april volgend jaar breng ik wel een bezoekje aan de Imigrasi in Makassar. Ik ken daar iemand die me wel eens eerder goed heeft geholpen. Een huis huren in Mamasa is helaas veel goedkoper dan $ 200 per maand, dus dat wordt een probleem. Misschien kan er wat geregeld worden in het kader van hulp aan kansarme kinderen. Ik heb er nu 5 die ik laat studeren (2 op de universiteit). Geld dat ik niet nodig heb, gaat daar naartoe. Straks, als ik daar woon, houd ik nog meer geld over, dus kan het aantal pleegkinderen worden verdubbeld. Is Merapi ook weer tevreden, toch? Sorry Merapi, mijn hart ligt in Indonesië. Ik weet dat er ook veel armen in Nederland wonen maar die krijgen altijd wel een vorm van steun. In Indonesië niet. Vandaar dat ik mijn hulp daar besteed. Daar wil ik best over discussiëren maar niet op deze site.
Wat mijn pensioen betreft zal ik informatie inwinnen bij de ABP. Bedankt Yogya-Bali.
Ja Bokito, ik ben wel van plan om Nederlander te blijven en een (post) adres in Nederland aan te houden. Dat laatste heb ik al geregeld. Het is ook geen probleem om elk jaar een paar maanden in Nederland te vertoeven, zodat ik mijn verzekeringen aan kan houden.
oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik kan me wel vinden in veel van lesmana's reply.
Nog blinkend nieuw op dit forum is de negativiteit soms best opvallend. In sommige gevallen zit de submit knop wellicht wat te dicht onder het veld alwaar de tekst in te vullen is. Oyibo heeft geen roze zonnebril. Maar de eerste ontmoeting met mijn Balinese familie stond in het teken van wederzijds respect. Gastvrijheid en een warm welkom. En ja, de eerste onmoeting was een eyeopener. Nee, niet onervaren in culturen en mensen, deze mensen gave me het gevoel van thuis. In elke maatschappij is goed en slecht, meer nog waarneembaar op plaatsen op onze aardbol waar het tempo van groeiende welvaart laag is of geheel niet bestaat. Ik kan wel een paar voorbeelden uit de mouw schudden. Alvorens je te begeven, te wonen, te werken, vakantie, waar ga ik heen, wat ga ik doen, aan welke cultuur en aan welke land wil en ga ik proeven. Dit besef vooraf voorkomt waarschijnlijk veel problemen. Een forum als dit is waardevol voor mensen die zich voorgenomen hebben te proeven van wel heel iets moois. Waardevol door de inbreng en hulp die forumleden bieden of kunnen geven. Ik kan me voorstellen dat mensen willen wonen en werken in Indonesie. Net zo goed als ik me voor zou kunnen stellen dat mensen in Nederland zouden willen wonen en werken. De wereld, voor ieder wat wils.


It's only kinky the first time.

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 01-11-2007 00:28 Mr. Jacob wrote:
Duidelijk, Oom Sid, Tuti en Jan, ik zal onder gemeenschap van goederen trouwen want mijn vriendin bezit een stuk land. Weliswaar een sawa bij haar dorp, maar het is haar eigendom. Kan ik dat ook bij een notaris in Makassar regelen of moet dat in Nederland?


Je gaat voor het huwelijk de formaliteiten regelen bij een notaris in indonesia.
NIET na de huwelijk. Anders geeft je gelijk 1/2 van de sawah aan de Indonesische regering als niet binnen 1 jaar dat gaat regelen .(overgangsperiode)
Ik zou NIET in gemeenschap van goederen. trouwen.
Dat is de beste optie.

Tot nu toe zijn er veel huwelijken waarvan men geen rekening hebben gehouden met de huwelijksgoederen recht van Indonesia.
En ook met de Agrarische wetten. Ik heb al tientallen beweringen gelezen van Nederlanders dat ze huizen en stukken grond bezitten .
Uiteraard op de naam van hun Indonesische vrouw. Dat het een veilige constructie is en legaal.
FOUT DUS . Tenminste als de wetten nog niet veranderd is Emoticon: Smile


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Veel huizen "bezitters" vertellen ook niet dat hun huis is kwijtgeraakt en vaak is door bekende Emoticon: StupidTuti & Jan
Gebruiker
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Beste Jacob,
Er werd als voorbeeld het Visa Lansia aangehaald, het grote probleem is dat de meeste bedrijven die sponsor mogen zijn in Bali zijn gevestigd en een stel in Jakarta maar niet in Sulawesi.
Sponsor mogen zijn houdt in dat zo'n bedrijf een licencie heeft voor een of ander reisbureau, vaak wordt dit visum via via afgesloten maar blijkt de sponsor toch een van die kantoren te zijn.

Persoonlijk denk ik dat het voor jou niet de beste (en voordeligste)oplossing is, als je toch van plan met om eenmaal per jaar naar Nederland te gaan is een Social Budaya een goede optie, je toekomstige vrouw kan je sponsor zijn en je kan zo 6 maanden blijven.
Er zijn geen voorwaarden aan waar je verblijft, als je bij je vrouw verblijft is het een kwestie van registreren bij het hoofd van de buurt en uiteraard bij de
politie.
Soms wordt een bankrekening verwacht van de sponsor met pakweg IDR20 miljoen.

Verblijf je enkele maanden in Nederland is de ziektenkostenverzekering geen probleem, met 44 dienstjaren bij het rijk ben je zondermeer al ouder dan 55 jaar, de magische leeftijd voor ziektenkostenverzekeringen in Indonesië.

Verblijf je 4 maanden in Nederland kan je tweemaal een Social Budaya nemen met per visum twee keer verlengen in een klasse 2 Kantor Imigrasi en hoef je niet naar een klasse 1 hoofdkantoor.
Zo'n klasse 1 Kantor Imigrasi ligt meestal in een grote stad, de kosten zijn daar hoger en men kan daar ook wel eens erg moeilijk doen.

Het voor jou dichtsbijzijnde kantoor is te vinden op:
http://www.imigrasi.go.id/index.php?go=kanim

Ben je eenmaal enkele jaren getrouwd kan je in aanmerking komen voor een Family Visa, dit is een nieuw visa voor buitenlandse mannen die officieel met een Indonesische vrouw zijn getrouwd.
Groetjes,
Tuti en Jan
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-11-2007 08:29 sidia wrote:

...
Tot nu toe zijn er veel huwelijken waarvan men geen rekening hebben gehouden met de huwelijksgoederen recht van Indonesia.
En ook met de Agrarische wetten. Ik heb al tientallen beweringen gelezen van Nederlanders dat ze huizen en stukken grond bezitten .
Uiteraard op de naam van hun Indonesische vrouw. Dat het een veilige constructie is en legaal.
FOUT DUS . Tenminste als de wetten nog niet veranderd is Emoticon: Smile


Nee Sid, die wet is nog niet veranderd. Maar men stinkt er continu in omdat men Nederlands denkt (individueel). Vervolgens denken ze dat de vrouw het weet maar die weet het doorgaans ook niet want als ze geen bule zouden trouwen, zouden ze ook niet met deze wet te maken krijgen.
Ik krijg er koppijn van. Bijna wekelijks komt er weer een aan die grond op naam van zijn vrouw koopt. En als daarna het gedonder uitbreekt (bij de vrouw is doorgaans geen opzet want die kent de wet ook niet), dan roepen ze om hulp. Capek. Keras kepala semua.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-11-2007 10:01 Tuti & Jan wrote:
Ben je eenmaal enkele jaren getrouwd kan je in aanmerking komen voor een Family Visa, dit is een nieuw visa voor buitenlandse mannen die officieel met een Indonesische vrouw zijn getrouwd.
Groetjes,
Tuti en Jan


Zo zou het moeten zijn Jan. Maar de werkelijkheid is op veel plaatsen anders. Vandaag nog 1 in Yogya ontmoet (al 10 jaar woonachtig) die daarvoor in aanmerking wilde komen (of desnoods voor een Usia Lanjut). Nee, zegt de ambtenaar van de immgratie: dat had hij verkeerd gelezen en begrepen en vervolgens ging hij het uitleggen op zijn eigen wijze die moest worden geaccepteerd. Het hangt er maar vanaf hoe iemands pet staat (en verdienen ze meer of minder aan je).tomysu
Gebruiker
spacer line
 

lesmana ik heb nu helemaal niets meer te zeggen dan je hebt 200 % gelijk AMINoyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

De informatie in dit topic begint wat verwarring op te leveren. Wat volgens de 1 kan zou volgens de ander niet kunnen. De "minister"die mijn visum in het paspoort plakte wist mij te vertellen dat het geen probleem zou zijn om me op Bali te vestigen. Ik heb geen details gevraagd maar het zou neer komen op een jaar, bij verlenging van een aantal keren zou dit permanent worden. Wij zijn expats. Dit geeft zelfs voor vestiging in Nederland problemen om dat we niet lang genoeg aaneen gesloten in Nederland verblijven. Ik ben van plan om met een jaar of 2 permanent op Bali te gaan wonen en werken. Die mogelijkheden zijn er wel via de wegen die op het forum te vinden zijn.

Ik zal toch nog eens bij de betrokken Ambassade details vragen over de mogelijkheid die mij meegedeeld zijn, en hier op het forum melden. Ik ben met enige regelmaat op de ambassade. Wellicht is dit de eerder genoemde Family visa. Ik vind het erg jammer dat door de omstandigheden in het land de kinderen niet mee kunnen. Dat is toch weleens het nadeel van een expat gezin.


It's only kinky the first time.

Bokito
Gebruiker
User icon of Bokito
spacer line
 

Sponsor mogen zijn houdt in dat zo'n bedrijf een licencie heeft voor een of ander reisbureau, vaak wordt dit visum via via afgesloten maar blijkt de sponsor toch een van die kantoren te zijn.

Beste Jacob,
Ik zou geen sponser bureau nemen want dan ben je van hun afhankelijk als je b.v. naar holland wil dan moet je aan hun toestemming vragen.En ze moeten jouw dan een renty permit geven die ook maar een bepaalde tijd geldig is. Dus je bent niet vrij.
Suc6.
Emoticon: Bye bye


Shalom

Hitami
Gebruiker
spacer line
 

Bokito schrijf:
Ik zou geen sponser bureau nemen want dan ben je van hun afhankelijk als je b.v. naar holland wil dan moet je aan hun toestemming vragen.En ze moeten jouw dan een renty permit geven die ook maar een bepaalde tijd geldig is. Dus je bent niet vrij.

Dit moet je nooit doen ! je verkoop net zo goed je ziel.lesmana
Gebruiker
spacer line
 

Leuk dit topic, alleen gaat het meeste niet over dit topic. Ik heb zo'n klein vermoeden dat het niet on-topic blijven, maar steeds proberen goede raad te geven hier, via een achter deurtje winstgevend is. Schrijf eens naar waarheid waarom indo jullie zo aantrekt en kom niet met steeds negative dingen aanlopen die ook in nederland zo zijn.
De informatie die de oudere generatie heeft over indo en die er ingepomp is op de scholen vroeger die is men blijkbaar nog niet vergeten.De indonesiers die waren toch derde rangs en zo dom als een uil, dat was toch dat, we mee gekregen hebben vroeger. Als men nu als een kip zonder kop maar naar indo rent om daar te gaan wonen dan komen vele van een koude kermis thuis. Met als gevolg dat alles en iedereen in Indo schuld is aan hun eigen idiotie.
Probeer eens want van hun cultuur te begrijpen, en probeer je vooral aan te passen als mens en niet als een misschien wel loozer die het in nederland ook niet heeft gemaakt.
Wat mij echt zo naar Indo doet verlangen dat heb ik al beschreven in mijn vorig bericht.
Grv John.
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Lesmana schreef

Op de tweede plaats omdat de echte indonesiers niet met de kille Nederlanders te vergelijken op geen enkel gebied.
Op de derde plaats de mensen zijn zo gast vrij dat het bijna niet voor te stellen is voor de meeste mensen die hier posten.

Op de vijfde plaats heb ik nooit echte negative ervaringen opgedaan die ik niet zelf schuld was. Het verwaande gedoe van de meeste Nederlanders is om te huilen en ze vragen gewoon om bedrogen te worden, wat dan ook gebeurd vooral door mede nederlanders vergeet dat niet.

Ze zal nooit niets stelen dat is al vaker bewezen..

Als ik hier alles lees dan kom ik bijna aan het overgeven , wat een dom geklets over rippen lenen en niet terug betalen enz enz.
Net of dat dit niet in nederland gebeurt.

Leuk dit topic, alleen gaat het meeste niet over dit topic. Ik heb zo'n klein vermoeden dat het niet on-topic blijven, maar steeds proberen goede raad te geven hier, via een achter deurtje winstgevend is. Schrijf eens naar waarheid waarom indo jullie zo aantrekt en kom niet met steeds negative dingen aanlopen die ook in nederland zo zijn.

Probeer eens want van hun cultuur te begrijpen, en probeer je vooral aan te passen als mens en niet als een misschien wel loozer die het in nederland ook niet heeft gemaakt.


U geeft hier aan wat dicht bij u staat, daarvan geeft u het recht om er zo er over te denken.
Maar begrijpelijk hebt u zelf een positief karakter, en dat maakt, dat je dat ook aan je naasten weer geef.
Dus aan wat u negatief vind bent u zelf daar aan schuldig,dat is best een uitleg waard?.

Want al die gaten in de wegdek * (zie foto) waarop geen reparatie volgt voelt u daar ook schuldig aan.
De Overheid heeft het hier een grotere verantwoordelijkheid aan, maar ook de mensen daar die het wel goed vinden, dat het onder hun ogen allemaal gebeurt.

U maakte een vergelijking dat is in Nederland ook,?
Velen hebben hier vermeld dat Nederland niet te vergelijken is met Indonesië.
Als u al dat moois wat u schrijft, het zelf mee maak, dan vraag ik mij af dat het 1 tegen5 is die dat land zo geweldig vind als U.

Waarom maken mensen wel mee dat pembantu wel stelen, is dat, ze onder betaald zijn, of dat het ook de schuld is van de familie die haar onvoldoende betalen.
Terwijl er voorbeelden genoeg zijn dat het goed gaat maar daarvan staat tegen over dat het verdomd vervelend is dat je telkens iets kwijt raak.
Ja dat is dan ook de schuld van die bule die niet goed zorg voor die Pembantu.

Ja er wordt wat afgeweken ontopic of oftopic, je komt soms tot de conclusie dat er zijdelinks er mee te maken kan hebben, want algemeen kan je niet uit leggen wat een Nederlander in Indonesië komt doen.
Ze geven ook niet het achterste van hun tong weer.
Want dat is ook zo persoonlijk als dat je daar niet makkelijk over rept.

Gelukkig zijn er mensen die u steunen, en het is niet allemaal kommer, en kwel daar.
Maar toch vraag ik mij af of u wel met de goede zonnebril op al die ellende die daar nou eenmaal is, niet wilt zien.
Vergelijk het niet met Nederland want daarover zijn we uitgepraat.
Want bij verkeerslichten staan geen zooitje ongedisciplineerde te bedelen, in Holland.
Gelukkig beginnen ze dat in Jakarta te begrijpen en nemen van uit die overheid maatregelingen.
Maar ook zo,n maatregel dat de mensen waar het om gaat er wat aan hebben.

Mensen die hier oordelen, over Indonesië hebben het meeste recht om dat door te geven, zoals ze dat beleven, dat hebt u gedaan.
Maar geloof mij dat deze topic nog geen 2 pagina’s vol was gekomen als we allemaal zo waren als u…..
Verders is uw berichtgeving prima maar maak de mensen niet monddood, door zo op hun af te geven.
De meeste doen dat ook juist omdat ze zo van Indonesië houden, en het jammer vinden dat zo,n mooie land naar de kloten gaat, of is al gegaan wat menselijkheid betreft

Verders zal ik niet verder gaan omtrent uw positief vandaan komt, want we spelen niet op de persoon maar geven oordelen op algemeen goed bedoelde negatieve gebeurtenissen.
Foto,s zeggen soms meer dan woorden……………. Emoticon: Stupid Emoticon: Blush Emoticon: Very funny Emoticon: Frustrated


Deze foto maakt het duidelijk hoe ze omgaan met hun gezondheid, dat kind draagt geen kapje, en de andere heeft er een op maar gebruikt ze niet Emoticon: Eerie Emoticon: Frustrated
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Jantje
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. lesmania,

Indonesie heeft nooit op mijn verlanglijst gestaan als emigratieland. Ik ben daar bij toeval terecht gekomen, kreeg er werk aangeboden, hertrouwd en ben er blijven hangen.
Ik vind het fijn dat jij je senang voelt in Indonesie. Is niks mis mee, een ieder beleeft dat zo op z’n eigen manier.
Bule’s hebben de vervelende eigenschap dat ze hun bek open trekken als er iets mis is. Kankeren dus. Dat is de cultuur van de “kille” Nederlander en geen verwaand gedoe zoals jij dat noemt. Indonesiers hebben dat niet in zich en daarom loopt hier alles maar dan ook alles decennia achter. Wat hier allemaal mis is volgens de bule is al uitgebreid beschreven. Als daar niet over gekankerd wordt verandert er niks.
Waar Ik meestal van over moet geven is de etenswaar wanneer ik eet wat de pot schaft!
‘k heb nog nooit gevraagd om bedrogen of geript te worden. Wel wanneer de lening van 4 jaar geleden (renteloos overigens) terug betaald gaat worden. Da’s geen dom geklets maar zit hier in de genen gebakken dus gebeurt vanzelf. De bule is hier nl. vogelvrij.
Met dat “verdomde stelsel” in Nederland zit dat anders. Daar kan iedere allochtoon die al of niet in de goot ligt een beroep op doen.
Je mateloze barmhartigheid jegens deze ad-hoc natie en je stelende pembantu verbaast mij en het vergt enige inspanning om mij in te leven.
Ik ga er vanuit dat je geen oogkleppen op hebt en wens je nog veel geluk in deze vuilnisbelt. Emoticon: Wink


sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Dus kort samengevat :

Klagende , niet klagende nederlanders , al dan niet met oogkleppen , verschillende achtergronden (opleiding-niveau) , motivatie etc hebben toch naar mijn bescheiden mening 1 ding gemeend , dat het in Indosenia beter is dan in hun eigen land pan erkomst .
Anders zijn ze gebleven in hun eigen vertrouwde omgeving.

Anders ga je niet migreren naar een land waar moslims voor het zeggen hebben , en zeker als het daar een ongeregeld bende zou zijn .
Sommigen zijn echt tevreden ondanks al die tekortkomingen als ze het gaan vergelijken met hun oude moederland .
Sommigen zitten in een niet benijdenswaardige positie , kunnen en willen niet aanpassen , en raken verbitterd en gefrustreerd.


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Klagende , niet klagende nederlanders , al dan niet met oogkleppen , verschillende achtergronden (opleiding-niveau) , motivatie etc hebben toch naar mijn bescheiden mening 1 ding gemeend , dat het in Indosenia beter is dan in hun eigen land pan erkomst .
Anders zijn ze gebleven in hun eigen vertrouwde omgeving

Om Sid dit is weer kort door de bocht.
Men heeft niet omdat, maar dat ze gaan , is de mannier waarop je tot zo iets kom je eigen gevoel van avonturier bloed in je body hebben.
Als u het zo stelt dan zijn het, losers van de samenleving, dan heeft Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Lesmania toch gelijk dat ze daar gefrustreerd aankomen, en hun leven daar maar aan klooien.
Neen dat zijn mensen die hun onrustige leven willen voldoen aan hun beleving, door in de wereld te gaan staan, en zich niet laten vasthouden, aan het boompje huisje tuintje mentaliteit
Die moeten niet, maar gaan voor het avontuurlijke leven die daar mee gemoeid is.
Verdomd u weet het elke keer toch in die context weer te geven met een omong kosong priet praat. Emoticon: Stupid Emoticon: Devil Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

lesmana
Gebruiker
spacer line
 

Het zou leuk zijn om mijn postings eens goed te lezen en dan te antwoorden, jullie zeggen m'n pembantu zou me bestolen hebben, of ik zou negatief over indo denken, nou zeg lees nog eens goed. En Jantje schrijf AUB in ABN want zo kom je zo kampachtig over.
Sidia je schrijft, anders ga je niet emigreren naar een land waar moslims het voor 't zeggen hebben.

Wat is daar nou mis mee, ik heb daar totaal geen last van, we zij het gewend om met mensen om te gaan en niet om mensen te manipulren, de moslims die zijn er en wat zou dat dan.
En ik beweer hier nogmaals dat de indonesiers over het algemeen door de meeste bule's met minachting behandeld worden. Het moge duidelijk zijn dat de overheersings mentaliteit diep in de meeste bule's zit. Maar uitzonderingen bevestigen ook hier de regel.
Ik heb ook de indruk dat de meeste mensen die hier proberen te blijven gewoon geluks zoekers zijn die totaal onvoorbereid afgereisd zijn naar indo, en nu na hun falen alles en iedereen de schuld geven van hun eigen domheid.

Ik zeg nogmaals, we hebben nooit geen spijt om in indo te verblijven hier kunnen we leven zoals het hoord zonder de spanning die in nederland altijd aanwezig is, want zolang je geld hebt zal de overheid daar, je blijven plukken.

Grv John.
lesmana
Gebruiker
spacer line
 

Zieleffe

Natuurlijk zie ik de ellende die er hier heerst, en zeker maak ik iedere dag de bedelarij mee op de kruispunten. Ze hebben me ook al eens mijn bril van mijn neus getrokken en mijn handy gestolen. Maar dit vlakt niet uit dat dit in Nederland ook gebeurd, daar wordt je toch ook bijna gedwongen om je vooruit te laten poetsen op een kruispunt, als je niet wil dan krijg ook daar een kras op de auto. en wat ik graag zou horen WAAROM VERTREKKEN ZOVEEL MENSEN NAAR INDO OM DAAR TE GAAN WONEN. Daar gaat dit topic toch over of niet.
Ik heb uitgebreid verteld waarom ik er graag woon. Nu niet dingen gaan schrijven alleen om gelijk te krijgen.

Grv John.sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 


On 02-11-2007 13:12 lesmana wrote:
Sidia je schrijft, anders ga je niet emigreren naar een land waar moslims het voor t zeggen hebben.

Wat is daar nou mis mee, ik heb daar totaal geen last van, we zij het gewend om met mensen om te gaan en niet om mensen te manipulren, de moslims die zijn er en wat zou dat dan.


Juist dat vond en vind ik vreemd.
Dat hollanders naar den Oosten gaan terwijl daar veel wilde beesten zijn , kecoa , slangen , spinnen , korupsi , de wegen niet goed zijn etc etc.
En dan is het ook nog een land waar moslims wonen , met hun regels , jilbabs, hun gewoonten etc.
Nou dan zou je toch gek zijn om naar zo' n land te gaan ?

PS : ik ben zelfs moslim , mijn voorouders waren meer dan 100 jaar geleden al haji-hajah . Dit vermelde om misverstanden te voorkomen , dat ik mss niet zo sympathiek zou staan t.o.v de Indonesische Islamieten .


Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,107,482 pageviews Een website van indahnesia.com