TRUMP en zijn toekomstige prikkelingen


 Subforum Andere praat 
66 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 27-06-2018 17:13 schreef erwin:

[quote verwijderd]


Larie! Reeds in de 19de eeuw waren de chinezen meer dan welkom in de USA. Er waren zelfs campagnes om de Chinezen naar Amerika te lokken, als goedkope werkkrachten.

Emoticon: Party!
Ziel je zit ongelofelijk uit je nek te lullen, China en Amerika hebben altijd een enorme goede band gehad, veel beter als met Europa, er zijn momenten in het verleden geweest dat de Chinezen de grootste groep immigranten van Amerika waren, ze hebben aan de basis van veel projecten gestaan en werden in Amerika als voorbeeld gezien voor hun eigen arbeiders. Emoticon: Blush
Dat ging de mist in met Mao, na Mao en de bende van vijf werd het snel weer beter, dat is jaren goed gegaan tot dit ongeleide projectiel Trump even orde op zaken wil gaan stellen. Emoticon: Yes!
Met China, met Zuid Amerika, met de EU, met Mexico, met Canada, wie denkt die luizenbos wel dat ie is. Emoticon: Confused

https://tiogatours.nl/voorpret(...)inese-exclusion-act/
De houding van blanke Amerikanen leidt er in de eerste instantie toe dat Chinese arbeiders niet overal meer welkom zijn. Bovendien worden slechts twee jaar na de uitbraak van de Californische goudkoorts al diverse wetten aangesteld die de handelingsvrijheid van de Chinese immigranten flink moeten beperken. Een van die wetten bepaalt bijvoorbeeld dat alle buitenlandse mijnwerkers twintig dollar aan belastingen moesten betalen per maand. Tien jaar na het ontstaan van de goudkoorts, in 1858, wordt de eerste wet aangenomen die Chinese immigranten geheel verbiedt om Californi√ę te betreden. Op het overtreden van deze wet staat een fikse geldstraf of zelfs een tijd in de gevangenis. Ondertussen leidt de vijandige houding van blanke Amerikanen op verschillende plekken tot geweld en vernietigingen. In 1877 brandt bijvoorbeeld een deel van de gebouwen in de Chinatown in San Francisco af, die met opzet aan zijn gestoken. Emoticon: Shut up!

Ik heb het ergens gelezen jammer niet bewaard
maar hier ook weer een link Emoticon: Blush
Samenvatting Geschiedenis Hoofdstuk 4 | Scholieren.com
https://www.scholieren.com/samenvatting/18082
In 1607 hadden Engelsen 13 kolonies aan de oostkust van Noord-Amerika gesticht. ... Vooral veel mensen die in de kolonies waren geboren kwamen eind 18de eeuw in opstand tegen de ... In 1882 kwam er een grondwet dat de chinezen het land 10 jaar niet in mochten. .... snel zien welke verslagen je hebt bekeken. Emoticon: Stupid

Zoekopdrachten gerelateerd aan in welke eeuw mochten de Chinezen niet naar AmerikaVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Vandaag is de handelsoorlog tussen Amerika en China echt begonnen, China heeft onmiddellijk gereageerd met tegenmaatregelen voor hetzelfde bedrag, ik begreep een slordige 34 miljard Dollar.
China gaat op agrarische producten (soja) en auto's importheffingen leggen, daarmee treffen ze de staten waar Trump de meeste aanhangers heeft.
De trumpetterende Trump heeft Indonesi√ę inmiddels ook al aangegeven dat er importheffingen op 142 Indonesische producten aan zit te komen, volgende week gaat het kabinet Widodo daar over vergaderen en een strategie vaststellen.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

En?
Wat verklaart bepaalde (krankzinnige) Indonesische importheffingen? Op bepaalde auto's bijvoorbeeld.


Geldt dat ook voor de Weber BBQ's? Want die dingen zijn hier simpelweg KRANKZINNIG duur. Gewoon voorbeeldje.

Wat USA/China maatregelen over en weer gaat doen, geen idee. Voorspel ook niet veel goeds, maar een handelsoorlog woedt doorgaans niet extreem lang.


Ach ja

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Import uit het westen is sowieso duur hier. En meer luxemerken zoals Weber, KitchenAid, Staub, maar ook Louis Vuitton, Chanel, Kenzo, MontBlanc, Rolex en andere top modemerken zijn flink wat duurder dan in Singapore en Kuala Lumpur.

Die dure produkten en apparatuur zijn wel flink wat goedkoper geworden door veel lokale en regionale productie en directe import vanuit andere Aziatische landen (ASEAN maar ook China). Kijk maar naar Philips, Royal Albert, Wedgwood, Princess, Levi's, Lee, Nike, Adidas, brillen van Armani/Tom Ford/Prada.... Grondstoffen zijn niet eens zo duur. Staal van Arcelor, Tata, Nippon en Jiangsu, rubber komt van hier en bauxiet uit China en India, PVC komt vnl. uit Japan. Ik denk dat als die bedrijven het moeilijker krijgen door importregels in het westen, ze daar in Indonesi√ę helemaal niet mee inzitten.

Dingen zoals Nutella, Ovomaltine spread, en (Jiffy) pindakaas zijn ongelofelijk duur, terwijl de palmolie waarschijnlijk van hier komt. (Wist je dat Unilever de duurdere arachideolie uit de pinda's vervangt door goedkopere palmolie?) Dit terwijl de lokale chocolade producten eigenlijk niet eens zo duur zijn. Goede kazen, niet de Kraft troep, en wijnen zijn ook heel prijzig. Dus dat alles is echt een import en belastingen/accijnzen verhaal. En het onvermogen het lokaal (goed) te produceren.

Auto's zijn vnl. belast op cc (dus motorinhoud) maar ook op type (sedan, SUV); 1,5 en 2,5 liter zijn 'magische waarden'. Nu, als je niet lokaal produceert ben je ten dode opgeschreven, want dan word je zwaar fiscaal gestraft. Dus Ford is al weg en GM is al grotendeels vertrokken. Toyota is absoluut nummer 1 en Honda en Nissan en Suzuki doen ook nog goed mee. Europeanen en Amerikanen zijn onbetaalbaar. Maar laten we eerlijk zijn, in Nederland worden de klanten en Amerikaanse autofabrikanten ook flink genaaid door de hoge BPM op grotere & krachtigere (en zogezegd meer vervuilende) motoren.

NB: Wagen van de zaak en zo is hier niet zoals in Europa en wordt niet belast, dus een 4% bijtelling voor privé gebruik van elektrische auto's bij het zakelijk rijden, kennen ze hier ook niet; een lagere taxatie van hybride komt wel binnenkort (als je ze moet geloven) door dat LCEV programma van de Indonesiche overheid.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Niet voor het één of ander, maar hebben we meegenomen wat die Jostiband boy Trump weer de afgelopen 24 uur heeft uitgekraamd. Emoticon: Blush
Wat een kanjer hè. Emoticon: Laugh out loud
Uhhhh hoe zit het nu met Noord Korea Emoticon: Confused
zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Het NATO is overbodig geworden nadat de Sovjet-Unie uit elkaar is gespat en daaruit geen dreigingen meer te verwachten waren.
Maar men houd het tot stand omdat er veel geld in omloop word gebracht en die landen die zich hebben aangesloten dat zien als een kleine bijdrage en niet veel koste voor Europa.
Eindelijk een echte president die in het landsbelang zegt dat die bijdrage eerlijke verdeeld zouden moeten worden.
JA daar zijn ze van geschrokken vooral die Eurofielen die op geld beluste idioten, zien hun baantje weg word gesaneerd. Emoticon: Devil
Het zal mij niet vreemd zijn dat Trump zijn lidmaatschap gaat opzeggen na het gesprek met Putin en daar zijn conclusie uit voort komt dat het geen zin heeft zo veel slopende geld verslinderij een eind aan maak.
En daarbij gelijk een afspraak maak voor die nucleaire gedoe er een eind aan gemaakt word, zodat Noord Korea er wel aan moet geloven dat zijn plannen niet realistische meer zijn.
Wie durft er nog een oorlog te beginnen met een atoom wapen welk land is berijd zich zelf daar mee te gaan vernietigen.
Want die land die getroffen word, zal nooit meer de eerste 25 jaar goed kunnen functioneren en is economische voor andere landen niet aantrekkelijk.
Dus je hoef ook niet bang te zijn dat China zich in die gevaar zone brengt ze zijn zo afhankelijk van andere landen om hun product te slijten, daarom heeft het nucleaire geen toekomst meer......... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 12-07-2018 01:49 schreef Malam:
Niet voor het één of ander, maar hebben we meegenomen wat die Jostiband boy Trump weer de afgelopen 24 uur heeft uitgekraamd. Emoticon: Blush
Wat een kanjer hè. Emoticon: Laugh out loud
Uhhhh hoe zit het nu met Noord Korea Emoticon: Confused


Het is maar hoe je t bekijkt.
Hij wijst de NATO leden even kraakhelder op hun decennia niet nakomen van hun verplichtingen. Dat is natuurlijk weer fout he. Anderen mogen de afspraken niet nakomen, maar daar mag niks van gezegd worden.
Joh, doet er niet toe wat ie zegt, want het is toch fout.

Nee, EU moet gezegend zijn met die Junker. Te dronken om op zijn poten te staan. 60 jaar... En leugenaar Rutte noemt het...rugklachten.
manmanman. Maar Trump is een lul. Toch?


Ach ja

pierre
Gebruiker
spacer line
 


Op 12-07-2018 21:58 schreef jakarta-snacks:

[quote verwijderd]


Het is maar hoe je t bekijkt.
Hij wijst de NATO leden even kraakhelder op hun decennia niet nakomen van hun verplichtingen. Dat is natuurlijk weer fout he. Anderen mogen de afspraken niet nakomen, maar daar mag niks van gezegd worden.
Joh, doet er niet toe wat ie zegt, want het is toch fout.

Nee, EU moet gezegend zijn met die Junker. Te dronken om op zijn poten te staan. 60 jaar... En leugenaar Rutte noemt het...rugklachten.
manmanman. Maar Trump is een lul. Toch?


Emoticon: Yes!

Het gebrabbel van die trumppertje mo de nato landen te verplichten om meer bij te dragen heeft een diepere betekenis, de diepere achtergrond is dat de wapenindustrie in de US een boost nodig heeft. niet meer dan dat... truppertje heeft de opdracht gekregen van de wapenbonzen om meer omzet te creeeren... want ze verdienen blijkbaar nog niet genoeg...jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 13-07-2018 12:15 schreef pierre:

[quote verwijderd]


Emoticon: Yes!

Het gebrabbel van die trumppertje mo de nato landen te verplichten om meer bij te dragen heeft een diepere betekenis, de diepere achtergrond is dat de wapenindustrie in de US een boost nodig heeft. niet meer dan dat... truppertje heeft de opdracht gekregen van de wapenbonzen om meer omzet te creeeren... want ze verdienen blijkbaar nog niet genoeg...


Sorry, maar klinkklaar gelul.

Er zijn kristalheldere afspraken gemaakt tussen de NATO staten. Die moeten simpelweg nagekomen worden. Dat doet pijn bij de meeste NATO staten, omdat die al decennialang niet aan die afspraak hebben voldaan. Geen rekening meer mee gehouden in budget, dus paniek in de tent.

Als jij je niet houdt aan betaalafspraken, staat er een deurwaarder aan de deur. Hoedanook, betalen zul je.Ach ja

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik begrijp die Trumperiaanse euforie voor geen meter, de president van Canada, de premier van Engeland, de kanselier van Duitsland, de president van Frankrijk, Kill them Young, Mexico en de EU afzeiken en een dag erna zijn ze ineens amazing en good friends en heeft die vermaledijde pers het weer verkeerd opgevat. Emoticon: Shut up!
Er is er maar één die alles weet, alles goed ziet en de allerbeste is, dat is Tweety, ik ben benieuwd wat die idioot volgende week als ie in zijn mandje in het Kremlin ligt weer voor onzin gaat twitteren. Emoticon: Clown
Hoe deze vrouwonvriendelijk trol met Merckel en May omgaat is diepschandalig en tart alle regels van diplomatie, de man is duidelijk enorm bang voor een sterke eensgezinde EU, ik vergelijk het met de verbeten communistenjacht in Amerika van de jaren '50 door ene maffert McCarthy, alleen gaat het nu niet om communisten bij Trump, maar de jacht op economie√ęn die boven het hoofd uit groeien van het rammelende door 24.500 miljard geteisterde schuld en failliete land van uncle Sam. Emoticon: Blush
Het schijnt een wereldwijde trend te worden dit soort leiders die zich wentelen in ongezond nationalisme, in Indonesi√ę tientallen miljoenen die helemaal waus zijn van Prabowo, de sheiks op het Arabisch schiereiland, Erdogan de inmiddels onbetwiste dictator van Turkije, Putin, nog effe dan hebben we in Engeland gekke Boris, Trump heeft de aanzet al gegeven. Emoticon: Yes!
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Malam, volgens mij doe je weer een aanname.
Geen Trumpiaanse euforie van mijn zijde, maar wat facts.

"Piet en Jan besluiten een auto te leasen en betalen maandelijks 50/50. Hebben ze onderling afgesproken.
Jan besluit minder te gaan betalen.
Piet moet meer gaan betalen.
Piet is een lul."
Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid
Je begrijpt de strekking van het verhaal.

Trump en diplomatie gaan zeker niet samen. Klopt.
Of zijn macro economische aanpak goed is? Geen idee. Lijkt mij een slecht idee (al eerder gemeld).

Het gaat in de laatste paar topics over het niet nakomen van NATO bijdrage afspraken.
Jij komt met allerlei non relevante woorden.

NATO: Simpel: Gewoon je afspraken nakomen of deurwaarder voor de deur en/of einde overeenkomst.

Dat gebeurt ook in de normale mensenwereld, Malam. Ook bij jou. Denk ik.
Of mag jij spullen bestellen bij de Wehkamp op krediet, vervolgens niet betalen, waarop de Wehkamp, deurwaarder etc een lul is?

Mijn bovenstaande opmerking heeft derhalve geen ene reet te maken met Trumpiaanse euforie, maar normale mensenwereld.
Ik zeg hetzelfde als het andersom was.

Zie ik het nu zo raar?

Ach ja

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De Trumperiaanse euforie is algemeen bedoeld Jak, dat moet je niet persoonlijk opvatten, als ik lees dat meer dan 95 % van de republikeinen achter het optreden staan van Trump dan dan krijg ik de nijging om te hyperventileren, al hoe wel ik jaren lang met die arrogante Amerikaanse pepernoten van het Amerikaanse leger heb gewerkt en weet hoe krom ze kunnen denken. Emoticon: Yes!
Vanzelfsprekend kan en mag hij de NATO landen op hun bijdrage/verplichtingen aanspreken, hij kan zelfs een enorme druk leggen door te dreigen dat Amerika zich terug trekt (wat overigens niet gaat gebeuren, de belangen zijn te groot) maar dat is iets anders als wat hij nu doet, om zich heen schoppen als een blind paard. Emoticon: Blush

Naar Europa komen, als een ongelikte beer alle politieke leiders schofferen, dat is een president van het machtigste land ter wereld niet waardig, dan heb ik zo iets als, laat die vent typhus krijgen met zijn handelsverdragen erbij. Emoticon: Bye bye
Kom op zeg waar gaat het over, Nederland is als kutkikkerlandje op één na de grootste investeerder in dat cowboyland waar ik mijn hond nog niet zou willen begraven, dan zijn er toonaangevende kranten die zich afvragen wat de minister van Denemarken bij Trump deed toen Rutte daar vorige week was. Emoticon: Confused
Dat geeft al aan hoe in zichzelf gekeerd en wereldvreemd ze zijn, overigens niet zo heel erg vreemd want buiten de grote steden is Amerika één grote biblebelt waarbij vergeleken Spakenburg, Elspeet en Barneveld hypermodern zijn en daarbij ook nog stukken welvarender. Emoticon: Yes!

Wat de schade zal zijn die dit onbehouwen stuk vreten aanricht met zijn America first gedoe zal op termijn wel duidelijk worden, de boel onder druk zetten om betere handels voorwaarden te krijgen is nix mis mee, maar niet op de manier van deze idioot, hij is bezig Amerika van de rest van de wereld te isoleren en de geschiedenis heeft uitgewezen dat dit niet werkt. Emoticon: Nooo
We gaan eerst maar weer eens kijken wat voor fratsen die arrogante klootzak in het Kremlin uit gaat halen, ik denk dat ie bij Putin dan aan het verkeerde adres is, die is wat dat betreft stukken machtiger, die hoeft zich niet druk te maken over verkiezingen of een senaat met oppositie, als Putin in de doema A zegt dan zegt de hele doema A. Emoticon: Laugh out loud

Nu zal die Trumpet om zijn achterban te bevredigen wel op zijn poot moeten spelen in het Kremlin, maar laat ik nu denken dat Putin daar niet warm of koud van wordt, dat is echt Russische maffia dit voormalig hoofd van de KGB, we zullen het nooit horen, maar ik ben er van overtuigd dat Putin hem onder 4 ogen zegt, "Doe niet zo gek joh, maakt hier helemaal geen indruk". Emoticon: Nooo
Het item handje schudden tussen die twee gaat interessant worden, kijken of Trummie Putin naar zich toe trekt en knijpt, ik denk dat Poetje er op voor bereid is, dat is nog een sportman ook, daar kan Trummie wel eens hele zere vingers aan overhouden. Emoticon: Laugh out loud
Man man wat een circus.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Nou nou zeg, wat een taal. Wat heeft die man jou aangedaan?

Hoor weinig soortgelijke taal over Guy Verhofstad, Hansie van Baalen, Franske Timmermans, Judith Sargentini, Junkertje.

Laten we het wat netjes houden en zeggen: We zullen zien wat de resultaten worden (wat ik al hele tijd roep).
Vooralsnog is er van alles geroepen over die man (net als de Brexit: Hel en verdoemenis), maar ik heb tot op heden nog weinig substantieel negatieve gevolgen gevoeld.

Tot op heden een groep mensen die emotioneel volledig uit hun plaat gaat. Omdat?? Ze hun Linkse zin niet krijgen, want zo zit die groep in elkaar. Het is Links of rellen. Wat dat gajes al heeft aangericht is geen kattepis. Noemen we democratie. Als het die groep uitkomt. Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustrated


Ach ja

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

NU helemaal Trump: die zijn eigen inlichtingen dienst niet serieus neemt.
Prachtig je hebt lef of niet. Emoticon: Devil
Wat is er tegen om met Rusland samen te werken om de wereld economi goed te laten draaien.
Het vraagt wel vertrouwen en dat probeert Trump te bewerkstelligen als persoon.
Maar het land zelf dat zijn, zijn ambtenaren die willen niet omdat ze hun baan heilig verklaren en al moeten ze daar de boel mee verdraaien, hun baan is heilig en daar zit ieder land mee. Emoticon: Confused
Politiek kan je van alles willen, maar de interne machine wil blijvend door draaien en zijn bang voor hun hagie, ze hebben hun werk als belangrijk te genomen.
Kijk maar ook in Nederland je hebt als particulier te maken met ambtenaren en die bepalen jouw welzijn of je afbraak.
Trump begrijpt het beter dan alle andere presidenten die afhankelijk zijn van hun ambtenaren korps.
Trump wil het liever in eigen hand brengen daar zal hij nog een hele klus aan hebben.
Hij vertrouwd alle diensten die hij heeft moeten aannemen niet zo goed Emoticon: I love it Emoticon: Cooool


Wat hij donders goed weet, hoe zijn colega's zich mooier voor doen dan ze deugen Emoticon: Stupid


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

69,227,198 pageviews Een website van indahnesia.com