Ervaring paspoort niet (lang genoeg) geldig


 Subforum Het visumgebeuren 
61 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Deze hoort niet helemaal hier thuis maar hier gaat het nog het meest over paspoorten, visa etc.

Het is 16:45 uur en ik had op dit in het vliegtuig naar Jakarta moeten zitten. Maar zo ging het niet.

wo 18:00 uur
Bij het inchecken komt er een rood randje bij het invullenvan de gegevens van mijn paspoort. Ik kan toch doorgaan met de check in mazar krijg de melding dat Jakaret-Denpasar niet mogelijk is. Ik kom 4 dagen tekort op mijn paspoort.
Het paspoort moet bij binnenkomst nog 6 maanden geldig zijn (in dit geval minimaal tot 23 maart 2017 maar mijn paspoort verloopt 19 maart 2017) Niet gezien, macht der gewoonte, automatische piloot etc.
wo 18:55 uur
Gebeld met Marechaussee Schiphol en probleem uitgelegd. Ik zou een laissez passer (noodpaspoort speciaal voor de betreffende reis geldig) kunnen aanvragen. Maar dat kan alleen met toestemming/document van de ambassade.
Meteen daarna medewerkers van de ambassade gebeld (via via tel nrs gekregen) maar die gesprekken gingen niet goed. Of ik een dringende reden had om naar Indonesie te gaan. Het waren onaangename gesprekken. Ze konden mij niet helpen.

Do 9.00 uur
Garuda gebeld, 20 minuten in de wacht. Ik kan niet mee vanmiddag tenzij op eigen risico. Snel nadenken, dat eigen risico kan vanalles betekenen; met een retourvlucht naar huis (tegen de hoofdprijs), een corrupte ambtenaar (zoiwel op de heen- als de terugreis) Dat ga ik maar niet doen. Ook al zou ik een laissez passer krijgen; dit wordt niet geaccepteerd door IndonesiŽ. Marechaussee weet dit niet weet en ambassade heeft het daar helemaal niet over gehad.

Mijn vluchten kunnen omgeboekt worden, vraag is wanneer.
Intussen (in die 20 minuten wachgttijd met een andere telefoon met de gemeente gebeld. Volgens website duurt een spoedaanvraag voor een paspoort 2 werkdagen. Via de telefonisch info werd me niet duidelijk wat daar precies bedoelt wordt;het zou maadag kunnen zijn of morgenmiddag.

Voorlopige vlucht voor maandag 26 september gereserveerd

10.00 uur pasfoto's

10.30 Gemeente. Nieuw paspoort is morgenvroeg klaar. en dus niet maandag. In tegenstelling tot website en tel info!
(wel allemaal volgens de Wet van Murphy met een pinautomaat die het niet deed en een paar minuten nodig had om mijn pinpas terug te geven, wegomleidingen en een parkeerwachter die me bijna te pakken had (omdat die pinautomaat het niet)

10.55 uur opnieuw Garuda gebeld. Ik kan morgenmiddag nog mee.

Morgen om 10.00 uur bij de gemeente nieuw paspoort ophalen.

Hotel op Bali geannuleerd.

Ik vertrek nu een dag later
Totale extra kosten ongeveer 300 euro (omboeking vliegticket, expresskosten paspoort, omboeken van andere tickets, annulering hotel)
___________________

Er zijn veel misverstanden over laissez passers en spoedaanvragen van paspoorten omboekingen.
- Voor een laissez passer moet een dringende reden zijn.
- Niet alle landen accepteren een laissez passer; Indonesie dus ook niet.
- Spoedaanvragen voor paspoorten verschillen per gemeente. In het weekend is de gemeente gesloten dus als dit bv zaterdag was gebeurd dan had ik tot maandag moeten wachten en dinsdag weggekund (wel met KLM en laat op Bali)

ik gun niemand ooit in deze situatie terecht te komen; 18 uur stressNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Balen Anne Mieke, leef met je mee wat een stress situatie ! Hopenlijk overkomt jou dat nooit meer ! Fijne tijd daar, gtrzAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Nieuw paspoort is nu 10 jaar geldig. Nog meer reden om er geen erg in te hebben Emoticon:
Maar, nee dat gebeurt me nooit meer denk ik. En dan te bedenken dat het op mijn website (bijna klaar) met koeienletters op staat.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ik ken iemand die wel met zijn bijna verlopen paspoort is gaan reizen naar Bali en die heeft het kunnen regelen met wat extra geld bij de duane toen hij aankwam. Maar je weet natuurlijk nooit welke vent je voor je hebt als je er eenmaal staat, is toch een risico. Het gebeurt best vaak hoor. Ik lees het ook regelmatig op de facebook Bali sites dus je bent echt niet de enige. Gelukkig is het nu allemaal geregeld en kun je toch morgen nog weg. Vergeet maar ff dat het 300 euro extra heeft gekost. Jammer maar het is maar geld. Nu even ontstressen en morgen fit het vliegtuig in. Emoticon: Yes!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Gatverdarrie Anne Mieke, een dag later valt nog reuze mee, die 300 is puur zonde, maar al het gehol en gevlieg van hot naar her en het regelen geeft een smak stress waar niemand op zit te wachten, dat komt aan als een mokerslag. Emoticon: Angry
Troost je, onze zoon liep 2 jaar terug tegen hetzelfde aan, alleen kwamen ze er op Bali achter bij de immigratie, die was een paar ons meer kwijt om als nog van zijn twee weken Bali te genieten, die moest 500 Euro aftikken.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 22-09-2016 18:21 salina wrote:
Ik ken iemand die wel met zijn bijna verlopen paspoort is gaan reizen naar Bali en die heeft het kunnen regelen met wat extra geld bij de duane toen hij aankwam. Maar je weet natuurlijk nooit welke vent je voor je hebt als je er eenmaal staat, is toch een risico. Het gebeurt best vaak hoor. Ik lees het ook regelmatig op de facebook Bali sites dus je bent echt niet de enige. Gelukkig is het nu allemaal geregeld en kun je toch morgen nog weg. Vergeet maar ff dat het 300 euro extra heeft gekost. Jammer maar het is maar geld. Nu even ontstressen en morgen fit het vliegtuig in. Emoticon: Yes!
Ja weet je er zullen wel meer verhalen naar boven komen drijven dat het toch gelukt is. Maar jezelf 13 uur lang afvragen of het zal lukken daar hou ik niet zo van. en om willens en wetens zo op reis te gaan gaat mij wat ver. Idd je weet niet wie je tegenkomt, niet bij aankomst maar ook niet bij vertrek.Ik wil ook niet meewerken aan corruptie in geen enkele vorm. Het is dus maar goed dat ik er nog achtergekomen ben toen ik thuis was ben best wel goed geholpen door Garuda, alleen ik weet niet beter of een luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk dat passagiers hun geldige reisdocumenten hebben,

Dat geld valt me nog mee want ik had erger verwacht en er zelfs al rekening mee gehouden dat ik minimaal een enkele reis erbij had moeten kopen. Voor Garuda moest ik 187 euro bijbetalen. Het is jammer, niet meer dan dat, een dag missen en daardoor het reisplan om vind ik veel erger. Ik heb ze inmiddels allemaal al gehad van gigavertragingen van 10 tot 48 uur, tot koffers kwijt (bij aankomst; en dan doorvliegen met een andere maatschappij....) Hert hoorde helemaal thuis in mijn Murphyweek.

Nee, ik zal niet de enige zijn maar het bizarre is dat het gewoon goed wťťt.
Ik heb me weleens afgevraagd hoe zoiets voelt. Nou zo dus. Ik heb gewoon veel te veel aan mijn hoofd, dat zal ook vast een factor zijn.
Ik was gisteravond en vooral vanochtend net zo'n crisiscentrum in eigen beheer. Het hielp ook dat ik aan alle kanten gesteund werd.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Tjeetje AM, wŠt een ellende zeg..... toch gelukkig goed op je pootjes terecht gekomen.

Jammer dat het je veel geld hebt gekost.....maar je zit nu lekker in IndonesiŽ.....ik wens je

veel plezier en wees voorzichtig met je gezondheid..... Emoticon: Yes!

Groetjes Emoticon: Bye byeAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 22-09-2016 18:33 Malam wrote:
Troost je, onze zoon liep 2 jaar terug tegen hetzelfde aan, alleen kwamen ze er op Bali achter bij de immigratie, die was een paar ons meer kwijt om als nog van zijn twee weken Bali te genieten, die moest 500 Euro aftikken.
En dit kan dus niet. De regel is dat iemand dan het land niet wordt binnengelaten en letterlijk met het kerende vliegtuig terugmoet. Als iemand 500 euro moet betalen dan is dat een fantasieprijs die waarschijnlijk nergens staat.
Strikt genomen gaat het nergens over. Een paspoort is een document dat bewijst dat je bent wie je zegt te zijn, meer niet. Mensen die buiten de EU reizen zijn altijd 10% van de geldigheid kwijt. De regel is niet internationaal (ook al zegt de ambassade van wel) en het ene land een geldigheids duur van 5, 6 of 10 jaar is ook niet echt internationaal.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 22-09-2016 18:50 Kembang wrote:

Tjeetje AM, wŠt een ellende zeg..... toch gelukkig goed op je pootjes terecht gekomen.

Jammer dat het je veel geld hebt gekost.....maar je zit nu lekker in IndonesiŽ.....ik wens je

veel plezier en wees voorzichtig met je gezondheid..... Emoticon: Yes!

Groetjes Emoticon: Bye bye
Ik klaag niet over het geld, ik geef alleen een overzicht wat het totaal extra gekost heeft.
Ik zit nog niet in Indonesie, ik vertrek hierdoor pas morgen.

Dankjewel.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 22-09-2016 18:52 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
En dit kan dus niet. De regel is dat iemand dan het land niet wordt binnengelaten en letterlijk met het kerende vliegtuig terugmoet. Als iemand 500 euro moet betalen dan is dat een fantasieprijs die waarschijnlijk nergens staat.
Strikt genomen gaat het nergens over. Een paspoort is een document dat bewijst dat je bent wie je zegt te zijn, meer niet. Mensen die buiten de EU reizen zijn altijd 10% van de geldigheid kwijt. De regel is niet internationaal (ook al zegt de ambassade van wel) en het ene land een geldigheids duur van 5, 6 of 10 jaar is ook niet echt internationaal.


Nee het kan ook helemaal niet, maar die floepers gaven hem de keus, linea recta terug of aftikken Emoticon: AngryAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Daarom zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht om dat vooraf te checken en passagiers niet mee te nemen. Er werd gisteravond en vandaag ook gezegd dat het paspoort "in principe 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst"; het is ook niet "in principe"; het moet geldig zijn bij aankomst.. En precies daar gaat ie mis. Het wordt een ander verhaal als een maatschappij grote vertraging heeft waardoor de vlucht op een latere datum aankomt. Maar als er toch een grens is dan moet die ook duidelijk zijn.
Ik maakte het in 1992 mee dat ik samenreisde met twee dames uit Sumatera, ook een Garudavlucht. We zaten bij elkaar in het vliegtuig en een van de dames liet me haar trots haar spiksplinternieuwe paspoort zien. Maar waar was haar visum? Stond er niet in; ze werd ook Nederland niet binnengelaten. Hele toestand. Als Garuda beter had opgelet dan was dat onnodig geweest. Reizigers zijn vaak amper op de hoogte van alle ingewikkelde en vooral diverse regels (die ook nog een voortdurend veranderen). De professioinals zijn de grondstewards en natuurlijk de imigratiebeambten. Maar dat is ook lang niet altijd zo.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 

Dat je niet klaagt over het geld AM vind ik prima......maar het is wel zonde toch?

Van dat geld kan je in IndonesiŽ leuke dingen mee doen.

Ik wens je een goede vlucht toe en veel plezier Emoticon: Yes! Emoticon: Party! Emoticon: Party!Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ja zonde, dat wel. Ieder mens doet wel eens iets dat niet had gehoeven. Ik heb ook wel eens vliegtickets gehad die sowieso 1000 euro kosten of 5 paar schoenen in de kast die ik nooit gedragen heb.
Ik vind mijn vakantiedagen veel erger. Het zag er vanochtend naar uit dat ik 5 dagen later zou vertrekken en daar was ik echt ziek van. Maar dat gevoel duurde gelukkig maar een paar uur. Het is "maar" geld Kembang. Dit jaar nog geen verkeersboetes gehad dus dat valt weer tegen elkaar weg.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Serua
Gebruiker
spacer line
 

Een paspoort moet nu ZEVEN maanden geldig zijn na aankomst in Indonesie.

Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

Tenminste zeven maanden geldig zijn na aankomst
Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten. http://visum.nl/requirements

Terwijl op de website van visum access indonesie staat dat bij VERTREK uit Indonesie het paspoort nog 7 maanden geldig moet zijn. http://visum.accessindonesia.n(...)gen&detail=Procedure

Serua
Gebruiker
spacer line
 

Wel vervelend voor je Anne mieke. Hopelijk krijg je morgen je paspoort dan kun je alsnog gaan. Veel plezierAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 22-09-2016 21:01 Serua wrote:
Een paspoort moet nu ZEVEN maanden geldig zijn na aankomst in Indonesie.

Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Het paspoort van de aanvrager moet:

Tenminste zeven maanden geldig zijn na aankomst
Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina's bevatten. http://visum.nl/requirements

Terwijl op de website van visum access indonesie staat dat bij VERTREK uit Indonesie het paspoort nog 7 maanden geldig moet zijn. http://visum.accessindonesia.n(...)ndonesie.php?lang=NLßion=diensten&subsection=Verblijf+tot+30+dagen&detail=Procedure

Die info van 7 maanden klopt niet. Dat moeten 6 maanden zijn bij binnenkomst. Bron: marechaussee, Indonesische ambassade en Garuda.(en deze info komt ook op mijn website)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens het nut van een LP inzie als je een paspoort hebt dat gewoon geldig is en een vliegticket dat daar ruim binnen valt. Die regel is bedacht omdat mensen een visum soms kunnen verlengen. het is niet voor niks dat je maximaal maar 180 dagen aaneengesloten in Indonesie kan verblijven.
Vroeger hadden we de TIM (Travel Information Manual) maar die wordt alleen maar bij reisbureau e.d. gebruikt. beetje jammer want met de komst van het internet is info vaak een zootje.
_______________
Nou, da's niet hopelijk, dat staat zwart op wit op mijn afhaalbewijs. Het kost ook 47,30 extra.
Ik kan het nieuwe paspoort morgen vanaf 10 uur afhalen, dus ik lig ruim voor 10 uur voor de deur en met een beetje geluk kan ik voor 11 uur weer thuis zijn.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dat is ook de reden waarom ik best wel een hekel aan visumbureau's heb. Er staat vaak info op die niet klopt, neit alleen voor Indonesie, daar ben door de jaren heen wel achter gekomen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik herken het vroeger (lijk Om Sid wel vroeger).
Heb ook zo iets aan mijn broek gehad.
Heb met 200 gulden mij toch laten rippen door een omgekochte ambtenaren.
Heb die groep ambtenaren liever niet, het zijn niet mijn vrienden.
Maar goed Anne_Miek dat je dit opgetekend heb hier,want ik ben daardoor ook in mijn paspoort gaan kijken en wat zie ik dat ik april 2018 moet vernieuwen dat betekend dat ik op tijd weer naar Nederland moet om die nieuwe op te halen zodat het nog 6 maanden geldigheid heeft.
Ja ik heb nu ervaren dat ik dozen heb verzonden en dat ze daar in hebben zitten snuffelen en er verschrikkelijk er weer in gedouwd hebben een zooitje maken ze er van
Dat komt dat ze nieuwsgierig zijn wat daar nou in zou zitten die idioten van de douane Ik ben nog een doos te gaan.
Heb de dozen in Tanju Priok mogen afhalen per post kreeg ik een brief.
Maar de andere laatste doos hebben ze verzonden naar de douane in Jakarta, daar zitten kaas en worsten in, dus ze laten niets weten al eerder die ervaring gehad met medicijnen in de hoop dat je zelf er naar toe gaat om het te vragen zodat ze kunnen uithalen wat er misschien verkeerd er in zit.
Ik vind dat er privacy aan hun laars worden gelapt. ze kunnen ook scannen en een hond laten ruiken neen open maken en kijken wat er in zit....
Ze zijn zo uitgerekend hier tot ergernissen toe, i.p.v je te helpen willen ze tot aan de grond toe vast nagelen.
Welzijn en welvarend hebben ze niet in hun body zitten trouwens ook nooit geleerd in dit k*tland want dat is het, de mentaliteit is zo, geld komt het eerste voor in hun hersenpan.....
Maar ik zit hier ook, om te profiteren van hun domheid, gemakkelijk eten en de was word voor je gewassen en gestreken,brengen ze netjes weer terug naar twee a drie dagen.
Maar geld is dan wel weer voor hen een genoegdoening vooral als je tip geef en dat doe ik dan ook altijd ,niet om mij een geweldenaar te vinden, maar knippen met hun hoofd en zeggen trima kasih pa.
Ja oke zeg ik dan en op zijn brabants zeg ik "hou doe"... ha ha je moet ze dan zien weg lopen....... Emoticon: Shiny Emoticon: Yeah right! .
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik ben onderweg naar Schiphol met mijn nieuwe paspoort. Ook nog snel online kunnen inchecken (scheelt minstens een half uur in de rij straks).
Wat een dag(en). Pfff...


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Selamat datang di IndonesiŽ.
Op het ogenblik geen hand voor je ogen kan je zien een mist van fijne regen en onweer de bliksem en donder gaat aardig te keer.
Goede reis Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Fijn om te horen dat het gelukt is Anne Mieke, voor straks een prettige vlucht, goed met je schouders schudden en alle ellende achter je laten en genieten van je vakantie.salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ik denk dat je nu aan het boarden bent Emoticon: Party!

Geef je website even door als deze in de lucht is.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dankjewel.
Het duurt nog 14, 15 uur voordat ik er ben, dus die mist en onweer zijn dan hws al weg.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ja joh. Probeer je ontspannen te nestelen in je stoel. Dekentje erbij. Wijntje of 2,3,4 en dan proberen te slapen. Hoop voor je dat je lege plekken naast je hebt. Emoticon: Yes!ErolTR
Gebruiker
spacer line
 

Wat leuk dat het uiteindelijk gelukt is. ( ik ga zo naar boven om de paspoorten te checken, want ik ga ook 13 okt weg, niet naar RI helaas)

Doe aub ook reisverslagen tussendoor.
Goede reis en kom met leuke verhalen terug.
Geniet ervan...Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,747,487 pageviews Een website van indahnesia.com