Opening Terminal 3 op Soekarno-Hatta


 Subforum Tickets, luchtvaart en vervoer 
72 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Wordt met de dag gekker Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud . Kom maar op met al jullie anekdotes Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Ach ja

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 16-08-2016 08:14 Anne Mieke wrote:
Ik heb begrepen dat de internationale vluchten langzaamaan naar 3U gaan. De verwachting is dat dat voor Garuda dan het eerst zal zijn. Ik heb zelf voor volgende maand een ticket naar Denpasar via Jakarta met Garuda (één ticket dus). Overstaptijd 1,5 uur.
....
Het zal er mogelijk ook aan liggen of er meerdere vluchten naar bepaalde bestemmingen gaan. Maw er is ook nog een kans dat je wordt overgeboekt op een latere vlucht.
Mijn originele vlucht in september:
Aankomst Jakarta 11:40 uur
Vertrek Denpasar 13:10 uur
=
1,5 uur overstaptijd inclusief VOA en van terminal 2 naar de nieuwe 3.
Ik heb wat vluchten gecheckt en zag dat nieuwe boekingen met de doorvlucht op 14:15 uur stonden. Gezien de ervaringen (stress, rommelig, koffers die op een latere vlucht aankomen etc) heb ik Garuda gebeld.

Antwoord als volgt:

Op dit moment wordt in de tijdelijke situatie een minimale overstap van 2 uur gehanteerd, echter eerder gemaakte boekingen laat men voor wat het is. Het moet “in principe” kunnen.
Met mi mogelijk als gevolg dat de vlucht van 13:10 uur (er gaan vast veel mensen via Jakarta naar Denpasar en ook veel al langer geleden geboekt) alsnog te laat vertrekt omdat men moet wachten op overstappende reizigers en/óf reizigers zich moeten haasten óf er alsnog op een latere vlucht wordt overgeboekt. Daar heb ik niet zoveel zin in en heb omgeboekt naar 14:15 uur.

BTW: qua reistijd is op dit moment SQ het snelst, daarna KLM en Qatar.

Garuda verwacht dat in oktober de (Garuda) internationale vluchten op de nieuwe terminal aankomen/vertrekken, maar, het kan evengoed een half jaar later zijn; aldus de medewerkster.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 Garuda verwacht dat in oktober de (Garuda) internationale vluchten op de nieuwe terminal aankomen/vertrekken, maar, het kan evengoed een half jaar later zijn; aldus de medewerkster.

Maak er dan maar 1,5 jaar van. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud


Ach ja

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Dan zit ik dus sowieso goed, denk ik, met op 13/11 aankomst Jakarta om 11.40 en pas om 15.00 doorvlucht naar Makassar. Moet lukken.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Zal toch wel?


Ach ja

keesS
Gebruiker
spacer line
 

3 weken gelenden vanaf International naar Terminal 3 voor Garuda Domestic. We hadden maar anderhalf uur na aankomst tijd. Alles uitstekend verlopen. Lopen naar de bus voor terminal 3 was misschien 10 minuten maar met airco, was geen enkel probleem. De bus zat wel vol maar we hoefden niet te wachten. We waren keurig op tijd voor de vlucht. Een enorme verbetering!Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik vind de nieuwe terminal verre van een verbetering om maar met de laatste opmerking van de voorgaande poster te beginnen.
Ik was er afgelopen zaterdag.

Vlucht was 20 minuten vroeger dus om 11:20 uur.
Geen aparte kantoren meer (alleen indien visum gekocht moet worden door bepaalde nationaliteiten en/of familiebezoek). Dus rechtstreeks naar paspoortcontrole "foreigners"
Daarna naar customs en dan met een rondje weer terug de aankomsthal in naar de transferdesk F6. Daar moesten we allemaal gaan zitten. Er werden geen instapkaarten gecheckt (…) en 5 minuten late naar de uitgang doorverwezen.Inderdaad een behoorlijk eind lopen door het spookstadgedeelte van terminal 2 want er is verder niks (meer).
Bij de uigang een aftandse bus met een (veel te) hoge instap die ons naar terminal bracht.
Het was inmiddels 12:15 uur en ik had de eerder vlucht naar Balii van 13:10 uur dus kunnen halen. Maar, zoals gezegd de vlucht uit Amsterdam was 20 minuten vroeger, geen aparte voa-kantoren meer en een special bus. Dat weet niemand (in Nederland) en dat zegt niemand. Ik moes boven maar vragen vanaf welke gate de vlucht ging. er is dus geen sprake van een "echte transferdesk"
De nieuwe terminal zie er Makassarachtig uit en ook hier houden ze van spontane gatewisselingen. Voor de rest heb ik maar één commentaar: “dit is het niet”. Van een afstand ziet het er geweldig uit maar het had net zo goed een terminal van een paar jaar oud kunnen zijn. Kapotte tegels, smerige voegen, meer dan de helft nog onder constructie met de daarbij behorende overlast en lawaai van boormachines. Niet genoeg toiletten die al klaar zijn, de enige koffietent heeft niet genoeg stoelen. Geen pulsa te vinden (in een land waar dit behoefte nummer 1 is), diverse keren gevraagd want ik geloofde het niet, maar geen geen pulsa te vinden.
Overal mensen aan het poetsen of schade aan het herstellen. Deze terminal ziet er over een paar jaar niet meer uit. Ik vind 'm er nu al shabby uit zien.

Nog iets waar ik me over verbaas. Ik heb nog nooit met Garuda gevlogen met een aansluitende vlucht in 1 ticket. De bagage werd dus doorgelabeld naar Denpasar. Daar kom je op domestic aan en bagage wordt dus niet meer gecontroleerd....


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Een domme vraag Anne Mieke, ik heb er helemaal niet bij stilgestaan of actief meegelezen Emoticon: Blush
Wij vliegen eind oktober met Garuda, rechtstreeks Ams - Jak komen wij dan ook aan op deze nwe Term. Emoticon: ConfusedAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik zou het niet weten maar ik denk het (nog) niet. Alle internationale vluchten komen vooralsnog op terminal 2 aan. Als de ene helft van terminal die nu in gebruik is nog niet helemaal klaar is dan verwacht ik van de andere helft ook nog niet veel. Eind oktober is al over een maand. Als ze de meest simpele dingen nog maar amper voor elkaar hebben voor de domestic vluchten, hoe moet het dan internationaal.
Nee, ik denk het niet.
Echt als je het gebouw met de bus al nadert dan krijg je een "tweedehands gevoel". Ik weetniet goed hoe ik het moet omschrijven. Het komt nog niet in de buurt bij de echte internationale luchthaven zoals Schiphol, Changi of KLIA om er maar een paar te noemen. Niet alleen qua faciliteiten, maar ook het personeel. Dan is Denpasar in elk geval nog een stuk beter.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dank je wel Anne Mieke, ik hoop dat je gelijk hebt, we beginnen steeds meer moeite te krijgen met situaties die nieuw/onbekend zijn. Emoticon: Blushjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 29-09-2016 17:45 schreef Anne Mieke:

Echt als je het gebouw met de bus al nadert dan krijg je een "tweedehands gevoel". Ik weetniet goed hoe ik het moet omschrijven.


Dat tweedehands gevoel heb je hier overal. Het is "net niet" of "manmanman hoe krijg je t voor elkaar, wat een pauperzooi".

Moet je weten dat ik me nog vaag herinner dat een of andere Soekarno Hatta pief ooit zei dat ze een 2e Changi willen worden. Nou, in nog geen 200 jaar. Zit er gewoon niet in.

Op zich kunnen ze best leuk bouwen, maar kom niet binnen...teleurstellend ten opzichte van buitenaanzicht en...onderhoud bestaat niet, dus wordt een grote verpauperde teringzooi, zoals ongeveer alles.

Terminal 2 internationaal is toch ook een aanfluiting richting buitenland. Kom op zeg. Al helemaal een hel voor gehandicapten of mensen die slecht ter been zijn.
Vergelijk dit met BKK of KL.
Zou me als hooggeplaatste m'n ogen uit mn kop schamen.


Ach ja

erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Als ik het zo lees is er nog niet veel verbeterd sinds augustus. Dit ongetwijfeld peperdure project is uitgedraaid op een nationale ramp. Zonde van al het geld.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Hoe ze voor elkaar krijgen snap ik ook niet. Er zijn de laatste jaren heel veel nieuwe terminals gebouwd zoals Denpasar, Medan maar ook kleinere zoals Labuan Bajo, Manokwari, Tambolaka die geen van allen perfect zijn maar voor een interntionale terminal zoals Jakarta had het wel een stuk beter gemogen. Ik vind dat een paar posters hierboven dan ook wel wat kritischer mogen zijn. Precies zoals Erwin zegt, het heeft allemaal geld zat gekost en een vliegveld zoals Changi of KLIA is wat hoog gegrepen maar het had een stuk beter gekund.
Ik zit op dit moment letterlijk met mijn neus bovenop een klein projectje hier dat relatief nergens over gaat maar het kan zeker wel. Het is een kwestie van de juiste mensen en (vooral) aansturing.
Misschien is het "Leen Bakker of Kwantum gevoel" een betere omschrijving. Ik ben ook benieuwd hoe dat straks met die trein gaat.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

We zijn inmiddels bijna een half jaar verder maar volgens mij is er nog niet veel veranderd. Wat ik tot dusver gegoogled heb is dat terminal 3 nog steeds exclusief voor binnenlandse vluchten van Garuda is.
http://soekarnohatta-airport.c(...)t/flight_information

Klopt dat? (voor diegenen die er recent geweest zijn). Ik ben nl twee weken geleden rechtstreeks vanuit Denpasar vertrokken (geen succes) dus weet niet hoe de situatie in Jkt is.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ben ook benieuwd Anne Mieke, wij vliegen de 9 april terug en weten nog steeds niet welke terminal. Emoticon: ConfusedAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Via bovenstaande site kun je dat dus checken


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

MasKriwil
Gebruiker
spacer line
 

Volgens dit bericht in Jakarta Post verhuist Garuda Internationaal in april naar T3, in augustus gevolgd door alle Sky Team partners

www.thejakartapost.com/travel/(...)inal-3-in-april.htmlheerke
Gebruiker
spacer line
 

In december 2016met garuda, naar terminal 2. met de bus naar terminal 3, om in te checken voor een vlucht naar bali, vervolgens met de bus terug naar terminal 2, om in de stappen in een vliegtuig welke stond naast die waar ik ongeveer 2 uur vtv was uitgestapt.

eind januari 2017 terug vanaf makassar met garuda, landing op terminal 3, vervolgens een half uur lopen om daarna met de bus naar terminal 2 te gaan voor vervolg met garuda international.
het houdt je wel bezig !!! maar kan zo weer veranderen.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

66,935,955 pageviews Een website van indahnesia.com