Advies gevraagd over reisperiode januari&februari


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
61 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
marjo
Gebruiker
spacer line
 

Hallo allemaal!

Mijn vriend en ik willen in januari en februari gaan reizen door Indonesië. Nou weten we dat dit midden in het regenseizoen valt en het niet persee wordt aangeraden om dan te gaan reizen. Nou kunnen wij beide alleen deze 2 maanden en willen er echt heel graag heen, maar natuurlijk wel als het prima te doen is. Daarom zijn we dus dus opzoek naar ervaringen over het verblijf in deze periode.

Zelf ben ik zo'n 8 & 9 jaar geleden naar Thailand en Maleisië geweest in het regenseizoen (juli/aug), dat was dus prima te doen. Maar wellicht dat het toch weer anders is als je regenseizoen hebt in de maanden jan/feb? Ik las ook over kortere dagen dat het licht is/zon schijnt, hoe kort is kort?

Een route of dergelijke hebben we nog niet uitgestippeld, maar had gelezen dat het ook per deel van Indonesië weer erg kan verschillen tijdens de regenperiode, dus ik begrijp dat we daar ook nog rekening mee moeten houden.

Alle ervaringen en tips zijn welkom!
Super bedankt alvast!
Marjolein

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Marjolein,

Er komt hier elke week wel een dergelijke vraag langs. De antwoorden die je krijgt zullen algemeen zijn.
In januari/februari is het regenseizoen in Indonesie, tenminste dat zou het moeten zijn. Het deel dat daarvan afwijkt zijn een deel van Maluku.
Wie raadt jou aan dan niet te reizen? Als je de kans krijgt, doen. De tickets zijn goedkoper en de hotels zijn leeg.

Of en wanneer het regent weet ik niet, weet niemand. Er zijn grote plaatselijke verschillen. Bovendien zit het weer in de hele wereld in de knup dus je hebt er allemaal niet zoveel aan. Vorig jaar was het bar en boos toen in veel delen van Indonesie de regen uitbleef tot januari/februari. Of het al dan niet regent is eigenlijk alleen maar van belang als je gaat trekken en/of bergbeklimmen. Het is jammer als het regent maar dan kan in de maanden juli of augustus ook gebeuren. Aan hoe het vorig jaar was heb je ook niet veel want zo hoeft het volgend jaar niet te zijn.

Ik reis in alle seizoenen in alle maanden. De laatste keer afgelopen mei, daarvoor in januari. In december/januari was ik in Sorong, Ambon, Bali en Labuan Bajo. Weinig regen gezien en op Bali en Labuan Bajo helemaal niet, Da’s niet normaal en dat was ook wel te zien aan de omgeving.
Kortere dagen? Indonesie ligt op de evenaar, het kan het ene of andere eiland wel iets schelen maar niet veel. Indonesie heeft wel 3 tijdzones wat maakt dat het bijvoorbeeld in Oost Java veel vroeger donker is dan op Sumatera. Maar dan zijn de dagen niet korter want in het oosten gaat de zon eerder op.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

koming
Gebruiker
User icon of koming
spacer line
 

Kortere dagen? Ik heb dat wel eens geklokt, het grootste verschil dat ik heb gemeten is 10 minuten! Waar hebben we het over.
En inderdaad, ik begrijp ook niet zo goed waar die vragen over regentijd iedere keer vandaan komen. Alsof het 6 maanden lang continu regent. Echt niet. En hoe verder je naar het oosten gaat des te kleiner worden de verschillen tussen regentijd en droge tijd.
Als je bang bent voor regen kun je het beste naar Sawu gaan, daar is het altijd droog.

Maarre, ik zou gewoon gaan in januari, als het hier in Nederland koud en guur is, zit je daar lekker warm, zelfs wanneer het regent
bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

Over het weer en of de regen praten is echt zo iets Hollands / Belgisch . Ik woon nu meer dan 2 jaar in Indo en over het weer praat ik niet meer .. wanneer ik met mijn moeder Skype begint die een hele uitleg over het weer te doen Emoticon: Confused Dan denk ik, niets beter te vertellen ...
Wanneer het regent komen alle kindjes buiten, fietsen , spelen , geld verdienen, in de regen ..in Noord Europa kruipt iedereen in zijn kot Emoticon: Yes! ..
Het voordeel om in de regentijd te komen buiten de drukte , betere temperatuur , alles groen, mooiere foto''s...merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Marjo stippel je reisroute gewoon even uit en publiceer deze dan kun je gerichte adviezen krijgen over wat je beter kunt vermijden, maar regenjassen en paraplu's zijn in indonesie
ook te koop.
Op een paar uitzonderingen na is het volkomen veilig in Indonesie in de regentijd
Laat je niet gek maken

Liever in de regentijd in indonesie als in de kou in nederland

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb nog nooit een regenjas of paraplu meegenomen of gekocht daar. Zie ook niet zo vaak mensen met een plu daar, als het regent dan regent het meestal hard. Poncho’s worden vooral gebruik door mensen op de motor. En voor de rest schuilen en wachten….heb ik afgelopen vakantie ook een keer gedaan.

Maar, Marjo reageert niet meer..... en ik begin me langzamerhand te ergeren aan mensen die hier een vraag stellen en vervolgens niks meer van zich laten horen. Tot ze weer een nieuwe vraag bedenken. Ik heb er even een paar van de afgelopen maand bij gepakt.

Hieronder een vraag over een rondreis.
http://forum.indonesiepagina.n(...)sschema_rondreis.php
…. en van dezelfde schrijfster
http://forum.indonesiepagina.n(...)weer_in_november.php
Hier eentje over parahutespringen
http://forum.indonesiepagina.n(...)rachute_springen.php

Vragen over het weer vind ik eigenlijk altijd onzinnig omdat je er niet zoveel aan hebt. Ik probeer zoveel mogelijk een antwoord te geven maar in plaats van 10 of 20 regels had er net zo goed kunnen staan “ik weet het niet”. Voor de zoveelste keer: seizoenen zijn niet meer straks, nergens ter wereld. En als regen zo’n probleem is (o.a dé reden waarom een groot deel van het land zo mooi, groen en vruchtbaar is) dan gewoon niet gaan.

Maar om dan nou helemáál niet meer te antwoorden....
Sorry, dit moest er ff uit.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 
Vragen over het weer vind ik eigenlijk altijd onzinnig omdat je er niet zoveel aan hebt.


Bovendien zijn er tig websites die van overal ter wereld de statistische gegevens publiceren. Dan weet je: op plaats X valt in maand Y gemiddeld zoveel regen, schijnt zolang de zon per dag en is het gemiddeld zo warm.

Voor wat het waard is allemaal, natuurlijk, maar dan heb je alvast een idee van wat je normaal gezien mag verwachten.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 20-07-2016 07:44 schreef Anne Mieke:
had er net zo goed kunnen staan “ik weet het niet”.


Emoticon: Laugh out loudmarjo
Gebruiker
spacer line
 

Dank allen voor de info!! We gaan inderdaad gewoon!!marjo
Gebruiker
spacer line
 

Sorry voor de late reactie! Ik dacht dat ik wel een melding zou krijgen als er een reactie zou komen. Oops niet dus. Maar heb het nu wel aangevinkt Emoticon: SmilemarcoNL1
Gebruiker
spacer line
 

Hallo allemaal!

Mijn vriendin & ik gaan in een maand van noord naar zuid Sulawesi reizen. We blijven eerst een klein weekje in Tondano zitten ivm dat ik hier heb stage gelopen. Hierna willen we onze reis vervolgen naar de Togian eilanden.
Na de Togian willen we graag rustig aan doorreizen naar Makassar en de Toraja natuurlijk gaan bekijken.
Is het voor 2 blonde Nederlanders wat te doen in midden & zuid Sulawesi? In noord heb ik nergens last van gehad en waren de mensen allemaal heel erg vriendelijk.

Ik hoop dat jullie een aantal tips voor ons hebben.

Groetjes!
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Waar zou je precies last van moeten hebben? Blond. Je suggereert hier namelijk iets mee dat ik niet kan plaatsen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jobvanstaalduinen
Gebruiker
User icon of jobvanstaalduinen
spacer line
 


Op 20-08-2016 16:39 schreef Anne Mieke:
Waar zou je precies last van moeten hebben? Blond. Je suggereert hier namelijk iets mee dat ik niet kan plaatsen.

Lijkt mij nogal duidelijk.Ze willen graag horen of het voor twee vrouwen veilig is. Ik vindt die vraag zeer legitiem, omdat ik vele plekken op de aarde ken waar reizende vrouwen worden lastiggevallen door mannen. Overigens ken ik weinig van die verhalen voor Indonesië.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Marco is een mannetje, Job. Ik denk niet dat je ook maar ergens last van gaat hebben. Wordt een supermooie reis.jobvanstaalduinen
Gebruiker
User icon of jobvanstaalduinen
spacer line
 


Op 20-08-2016 22:01 schreef elsbeth:
Marco is een mannetje, Job.

Sla ik de plank behoorlijk mis!merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Ik zou zeggen als je bang bent lastig te worden gevallen omdat je blond bent
gewoon je haar verven, maar ja ik ben zelf ook maar blondmarcoNL1
Gebruiker
spacer line
 

Ivm dat het er in Poso niet altijd even lekker aan toe gaat wil ik gewoon even weten of het te doen is om er dan wel gewoon te gaan reizen. Anders willen we graag terug naar Gorontalo en dan het vliegtuig richting Makassar pakken.bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

Heb 6 maanden een Nederlands meisje gehuisvest en ze vertelde me toen ze een week naar zuid sulawesi was geweest met een vriendin dat ze constant lastig gevallen werden en continu hoer naar haar geroepen werd. Als ook in het hotel waar ze verbleef was ze verplicht om een boerkini aan te doen, ze mocht zelf niet in short en 't shirt in het zwembad .
Ze vond het verschrikkelijk daar Emoticon: AngryAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dus omdat Poso af en toe in het nieuws is mbt geweld tussen moslims en christenen zou niemand meer langs Poso moeten gaan? Maar na de bomaanslagen in Bali (gericht op toeristen) gaat iedereen er toch weer (en in grote getale) heen. Met vers in ons geheugen alles wat er op dit moment gebeurt in West Europa zie ik geen reden om niet naar Midden Sulawesi te gaan. Ik was er zelf ook een paar jaar geleden. En blond? Tja. Ik snap ‘m niet hoor. Ik heb nog nooit ergens problemen op Sulawesi, ook niet rond Poso.
En als het gaat om wat Bulekurus hierboven schrijft: het verbaal lastigvallen dan is het een goed idee om Lombok te vermijden. Maar daar het hier nu niet over.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

A M misschien ben jij al oud, verrimpeld en doof, dit was een mooi jong meisje van 20 jaar ..Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ach ja, daarom heb ik natuurlijk zoveel aandacht. Maar dat kun jij niet weten natuurlijk.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

AbracadabraAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

En waar komt deze grofheid ineens vandaan?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

Is ditAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 21-08-2016 09:51 bulekurus wrote:
Is dit grof Emoticon: Laugh out loud is gewoon zeggen waarop het staat .. blurren zie ik hier elke dag .. en jij bent rond de zestig die zoals vele oudere dames een loverboy in Indonesië zoeken .. Duitse vrouwen gaan naar Gambia..Nederlandse en Japanse vrouwen gaan naar bali .
Ik wil dat je dit onmiddellijk terug neemt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

90,763,133 pageviews Een website van indahnesia.com