Wat valt jou op,over eten en drinken,bij bekende supermarkte


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
53 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik zie een nieuwe survey aankomen. Emoticon: Laugh out loud De supermarkt survey. Want als Mevrouw Sid deze prijzen hoort zegt ze Emoticon: Bye bye eerst meer survey vader. Met deze prijzen blijven we thuis Emoticon: Shut up!


It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Er is ook goed nieuws, na mijn survey van 3 seconden kan ik het gat in de markt wel aan Om Sid geven. Een Lidl franchise in Jakarta. Lada in de container en gaan met tie banaan. Met al die kennis en familie moet dat geen enkel probleem zijn Emoticon: Yes!


It's only kinky the first time.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-07-2016 13:07 salina wrote:
Nee Malam zit in Nederland nu dus die kan lekker goedkoop boodschappen doen bij AH... Emoticon: Yes!

Salina, geloof me het is een feest, ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik op een toplocatie zit als het om de boodschappen gaat met 3 supermarkten op mijn lip.
Ik durf nauwelijks sommige dingen te noemen, dan denk je gegarandeerd dat ik zit te overdrijven, zeker omdat jij de Indonesische supermarkten gewend bent.
Mijn bakkes valt na 3 maanden nog steeds elke keer open als ik door de supermarkten hier loop, gisteren een kilo schitterende witlof 0.98 en een joekel van een broccoli 0.60, waar gaat het over Emoticon: Confused
Zet je een koningsmaal op tafel, 1 kilo witlof, halve kilo aardappelen, 4 rundervinken ben je 3.50 kwijt. Emoticon: Yummie!




Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 13-07-2016 04:41 zieleffe wrote:
Ben je Vegetarisch Anne_MIek ?
Dan moet je nog goed uit kijken want ze zeggen gewoon niet wat er allemaal in zit dus zonder je het weet zit er wel vlees in.
Heb gisteren nog lekkere Rsiolles gegeten heerkijk is dat en nog van die knapperige deeg met ingrediŽnten
Als ik met vliegtuig mee gaat geef ik altijd op dat ik vegetarische ben dan krijg ik geen vis of vlees wat ik niet lust .'Je krijg het dan ook aparte gereserveerd.. Emoticon: Nice Emoticon: Yummie!
Nee, ik ben niet vegetarisch maar ik eet heel weinig vlees omdat ik denk dat dat gezonder is.
Wij hebben op het werk een kokkin uit Curacao en die maakt op donderdag altijd broodje hete kip, dan zit het hele bedrijfsrestaurant vol. Versgemaakt sambel van Madame Jeanet erbij. Heerlijk. Dat is meestal de enige dag in de week dat ik vlees eet tenzij ik ergens ben uitgenodigd of ik voor anderen kook. Voor de rest vis, tempe of helemaal vleesloos.
In Indonesie gaat dat niet helemaal goed omdat ik rendang, sate kambing en ayam rica2 bv erg lekker vind. Ik vind het juist een voordeel dat daar de hoeveelheden niet zo groot zijn. Maar na een maand Indonesie weer terug naar zo min mogelijk vlees. Ik wil nu echt bij mijn volgende reizen me daar ook meer aan houden.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 13-07-2016 14:13 schreef Malam:

[quote verwijderd]

Salina, geloof me het is een feest, ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik op een toplocatie zit als het om de boodschappen gaat met 3 supermarkten op mijn lip.
Ik durf nauwelijks sommige dingen te noemen, dan denk je gegarandeerd dat ik zit te overdrijven, zeker omdat jij de Indonesische supermarkten gewend bent.
Mijn bakkes valt na 3 maanden nog steeds elke keer open als ik door de supermarkten hier loop, gisteren een kilo schitterende witlof 0.98 en een joekel van een broccoli 0.60, waar gaat het over Emoticon: Confused
Zet je een koningsmaal op tafel, 1 kilo witlof, halve kilo aardappelen, 4 rundervinken ben je 3.50 kwijt. Emoticon: Yummie!


Ja ik zou graag even om een hoekje willen kijken. Even in een tijdmachine, al die verse groentes halen die langer dan een week goed blijven en in een flits weer terug. Ik heb een hele tijd terug een keer een krop sla gevonden per ongeluk. Een hele grote zonder bruine vlekken. Ik was als een kind zo blij. Kun je je toch niet voorstellen dat je daar dan gewoon blij van moet worden als je een gave, groene krop tegenkomt. Emoticon: Confused
Ik heb in Nederland nog nooit staan juichen als ik een schone, verse zak groente kocht. Dat was namelijk normaal. Hier moet ik eerst de helft wegsnijden en als ik het niet direct bij aankomst klaarmaak en opvreet kan ik het nog in de prullenbak donderen ook, want dat gebeurt me dus ook 5 van de 10 keer. En eigenlijk kost het nog meer dan we denken want je kan dus niet inslaan. Moet iedere dag, of max om de dag terug. Weer in de file en weer een uur of 2 kwijt als het ff tegenzit. Kost dus ook nog tijd, benzine en ergernis. En voor mij ook nog een chauffeur die betaald moet worden want ik ga echt niet op de brommert Emoticon: Nooo

Dus zo'n maaltijd als jij beschrijft zou mij toch gauw rond een tientje kosten.



salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 13-07-2016 14:23 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Nee, ik ben niet vegetarisch maar ik eet heel weinig vlees omdat ik denk dat dat gezonder is.
Wij hebben op het werk een kokkin uit Curacao en die maakt op donderdag altijd broodje hete kip, dan zit het hele bedrijfsrestaurant vol. Versgemaakt sambel van Madame Jeanet erbij. Heerlijk. Dat is meestal de enige dag in de week dat ik vlees eet tenzij ik ergens ben uitgenodigd of ik voor anderen kook. Voor de rest vis, tempe of helemaal vleesloos.
In Indonesie gaat dat niet helemaal goed omdat ik rendang, sate kambing en ayam rica2 bv erg lekker vind. Ik vind het juist een voordeel dat daar de hoeveelheden niet zo groot zijn. Maar na een maand Indonesie weer terug naar zo min mogelijk vlees. Ik wil nu echt bij mijn volgende reizen me daar ook meer aan houden.


In Nederland ben ik ff tijdelijk vegetarisch geweest, ruim 4 jaar. Ik lustte geen vleesvervangers zoals tempe e.d. dus mijn haar viel uit als de pest. Het leek serieus of ik een chemokuur had gehad. Hier in Indonesie ben ik weer vlees gaan eten maar idd gelukkig altijd maar kleine stukjes. Het vlees (zowel rund als kip) wordt altijd zo door gebakken dat ik moet kauwen alsof mijn leven ervan af hangt. Zou me nooit lukken met een kunstgebit hier hoor. Rendang vind ik ook vaak te hard. Een lekker mals brok tournedos kennen ze hier amper. Die je zo weg kan zuigen zeg maar. Ooooh het water loopt uit mijn mond nu. Emoticon: Talk to the hand



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-07-2016 17:21 salina wrote:


Dus zo'n maaltijd als jij beschrijft zou mij toch gauw rond een tientje kosten.

Ik weet er alles van, ben van november tot april op jacht geweest en als we straks rond oktober weer gaan loop ik er ook weer met mijn apenmuil tegen aan. Emoticon: Angry
Op zich is het op jacht gaan niet zo erg, ik heb niets beters te doen, dat het redelijk aan de prijs is zal me ook nog een worst zijn, maar de miserabele keuze en de inferieure kwaliteit die je ervoor krijgt erger ik me verrot aan.

Wat een goede malse biefstuk betreft, has dalam of te wel ossenhaas, gelukkig kan ik goed door de bocht met de slager bij Superindo, een fijne jonge gast.
Heb ik een goede nodig dan geef ik hem een seintje, krijgt hij dan een mooie ossenhazen binnen dan belt hij me, dan koop ik zo'n jongen in zijn geheel, zit ie nog ingeseald dus iedereen is er met zijn pisjatten van afgebleven. Emoticon: Yes!
Dan haal ik thuis het vlies en overbodige vet er van af en gaat ie in porties in de vriezer, dan heb je een stukje biefstuk die je weg kan zuigen, vraag overigens niet naar de prijs grrrrr.





salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ik zag ook een keer een stuk ossenhaas liggen bij de carrefour. Ik dacht snel meepikken
(prijs ongeveer hetzelfde als een goudklomp) maar toch was tie niet zo lekker Emoticon: Confused
Maar nou schijnt vlees bakken ook een vak apart te zijn.



joost
Gebruiker
spacer line
 

Vorigeweek bij "transmarket" in Surabaya biefstuk van de haas gekocht. 15.000 per ons.
Lokale sapi.
Was super mals. Is de hollandse of australische zeker niet beter. Niets overdreven.
Kocht er zelfs cornichons. Voor broodbeleg alles te krijgen.

De groenten zijn er vers.
In Malang bij LaiLai koop ik redelijk bruin brood. Goede stokbrood.
Okay ik heb het niet over de prijzen. Yoghurt super duur. Kaas idem.
Dus ik neem altijd een.kg of 3 mee uit holland. Vacuum verpakt



oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Salina,
Allereerst is vlees in RI niet gehangen. Grofweg kun je het op drie manieren mals krijgen.

1. Vlies verwijderen van een hele haas. (is een heel dun doorzicht vliesje)
2. De haas in zeezout wrijven en 24 uur in de koelkast laten liggen.
3. marineren.

Verrgeet bij gebuik van zeezout het niet er af te wassen voor het versnijden en bakken.

En,bij het versnijden, tegen de draad in !




It's only kinky the first time.

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Tegen de draad in? Welke draad bedoel je?

En hoe weet je of een stuk biefstuk gaar is want je mag er niet in prikken hoorde ik laatst maar ik moet toch dat ding door midden snijden om te zien of tie gaar is en dan weer terug in de pan.



oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Vlees bestaat uit draden. Plakjes dus dwars van de draadrichting snijden.

Temperatuur?
http://www.blokker.nl/nl/blknl(...)ei/vlees-thermometer

Ik gebuik het niet, ik bak op gevoel. maar wil je meten? In het midden van het vlees en de center van het vlees. Met ongeveer 65 graden in het midden zou het gaar moeten zijn.

Een geimporteerde biefstuk bak ik nooit door. Ik koop dan of tenderloin, ribeye of sirloin van een 1,5 kilo.

Die wrijf ik in met oliif olie. Een goeie laag peper. En natuurlijk zout. Dan in de folie rollen. 10 uur in de koelkast. Voor het bakken een ruime uur uit de koelkast halen voor het bijlaten komen van het vlees.

Dan neem je een braadpan.
Neem de helfs van een pakje roomboter. Pan goed heet maken, de biefstuk rond om snel aanbakken zodat het rode weg is. Vervolgens sprenkel je een bakzijde bij het omdraaien met olijf olie en vogt een nieuw laag peper erop. Vlees op een laag vuurtje per zijde door laten bakken. Ik laat de deksel erop.

Dit herhaal. Ik doe het op gevoel, maar tussen de 20 en 30 minuten per zjde. afhankelijk van hoe rood je het aan de binnen zijde wil hebben.

Na het bakken, aflaten koelen tot kamer temperaturur en in de koelkast leggen.

Alvorens het snijden, ik doe dat op broodbeleg formaat. Dun dus, leg ik de rosbief in de vriezer een poosje. Dan snijdt tie makkelijk.


It's only kinky the first time.

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Hoi Salina.

Biefstuk bakken vind ik erg moeilijk 8 van de 10 keer is het nťt te door bakken... Emoticon: Angry Emoticon: Angry

Oplossing een eierwekker ernaast zetten...ene kant 2 minuten, omdraaien en weer 2 minuten op middelmatig vuur bakken.
Ik heb dan stuk aluminiumfolie klaar liggen om de biefstuk op te doen en als een pakketje inpakken die kan dan rustig 2 minuten verder gaan garen....en daarna opdienen met pakketje en al... Emoticon: Shiny
Resultaat....mooi rosť/rood van binnen en het smelt op je tong weg... selamat makan Emoticon: Party! Emoticon: Party!

Nůůit in biefstuk snijden tijdens het bakken... dan loopt het kostbare vocht weg.... Emoticon: Yes! Emoticon: So funny



oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Als toevoeging, ik doe dit elk weekend. Zo heb ik broodbeleg voor de hele week Emoticon: Smile

Soms koop ik een mooi stukje varkensvlees, meestal een ribkarbonade van 1,5 kilo en laat het bot eraf snijden. Voeg ik er frikando kruiden aan toe buiten de pepr en zout.

Die maak ik natuurlijk wel volledig gaar. Frkando kruiden kun je in zakjes of per bus uit Nederland laten komen. Een greep uit Oyibo'd kook kunsten.

Ook hier zoals ik in RI deed maak ik mijn eigen file americain. Eerder met vloeibare filet americain mix in een emmer. Tegen woordig met een kruiden mix en room toevoegen.

Zalig ! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie!


It's only kinky the first time.

merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Ik heb er totaal geen moeite mee om normale prijzen te krijgen die ook de locals betalen
Hoe ... heel simpel .... iemand die mij een te hoge prijs aanrekend ziet alleen mijn brabantse big smile en dan loop ik naar zijn buurman en koop een doos vol of een zak vol
en geef er nog een fooi bij.

De tweede keer dat ik binnenkom is de prijs ineens normaal.

Wat ik niet begrijp is waarom buitenlanders zich zo graag laten besodemieteren
Dan loop je toch gewoon weg. Er zijn zoveel winkels in indonesie en is het van mindere
kwaliteit ... laten liggen.

Ga je op zoek naar "exclusieve" dingen dan is het logisch dat de prijs hoger is
Immers dat hebben ze niet overal, maar zonder kan ook er is zoveel anders lekkers





zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

nou merdeka je leg het wel heel simpel uit, dan ga je maar naar een ander winkel of die jou heb gade geslagen, wat je bij de vorig heb onderhandeld, nee vriend dit gaat niet op .
Als ik hier naar de super ga, dan heb je maar een slagerij en dat is in de super je stelt het te simpel voor en je overdrijf niet zo klein beetje ook Emoticon: Shut up!

Nou vraag ik mij af Oyibo zit je nu in Nederland is dit als voorbeeld te noemen of in Vietnam
Dan nog kan ik dit niet zo op mij verbeelding krijgen dat het allemaal waar is.......
Ik kan het haast niet geloven wat je allemaal schrijf als je dat hier in IndonesiŽ ga doen dan kost het je en een kapitaal en kom je onder de juta niet klaar mee, wat heb ik daar aan als ik in IndonesiŽ zit met jou verhaal. Emoticon: Cry Emoticon: Devil


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

In Vietnam Om Ziel.

Normaal haal ik biefstuk uit Saigon. En het varkensvlees van een landelijke vleeshandel, Visan. In Saigon zit een Australische slager. Roomboter en olijfolie en peper en zeezout haal ik uit de lokale supermarkt genaam COOP. De frikando kruiden en de filet americain kruiden haal ik in Nederland. Kruiden kun je in een flinke voorraar meenenen. Of kun je op laten sturen. De room voor ik het vergeet haal ik uit de COOP supermarkt.

Op 1 van de volgende reizen naar Nederland neem ik rollade kruiden mee en van die setjes waar je varkens en kippenvlees in een wikkel van touw kunt draaien.

Overigens om Ziel, ik deed hetzelfde in RI. Emoticon: Party!






It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

De kosten?

Fles olijfolie 2 dollar.
Roomboter 4 dollar
Room 4 dollar

De kosten van rosbief zoals ik hem maak? Snel uitgerekend;

de biefstuk 26 dollar per kilo
Olijf olie 0,5 dollar
roomboter 2 dollar
Peper 0,3 dollar
zout 0,3 dollar

Maakt het 30,1 dollar per kilo, of te wel, 3 dollar per ons

Varkensvlees per kilo? Hier............4 dollar (ribkarbonande)
Zou dan uitkomen op 7,1 dollar per kilo Of te wel 70 dollar cent per ons Emoticon: Smile

Dan is mijn gemiddelde aan broodbeleg niet slecht om Ziel.




It's only kinky the first time.

Josvdberg
Gebruiker
spacer line
 


On 13-07-2016 14:09 oyibo wrote:
Er is ook goed nieuws, na mijn survey van 3 seconden kan ik het gat in de markt wel aan Om Sid geven. Een Lidl franchise in Jakarta. Lada in de container en gaan met tie banaan. Met al die kennis en familie moet dat geen enkel probleem zijn Emoticon: Yes!


Of een Aldi, die zitten al in Australia. Nee dat gaat hem niet worden met het anti invoer beleid van IndonesiŽ.



oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Hoe bedoel je "invoerbeleid" ?


It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Overigens, voor Salina, De foto van Malam geeft het vliesje wat ik bedoel goed weer. Dit kleurt wat wittig op. Meestal gehecht aan de vet eindjes. Dit kun je verwijderen met een scherp mes. Dit vlies zit rond om het vlees. Weghalen betekent ook malser vlees Emoticon: Smile


It's only kinky the first time.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Voor wat betreft het zogenaamde invoer beleid? Zo goed als niet bestaand als het om levensmiddelen gaat.


It's only kinky the first time.

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Geloof mij ik ga niiet gehele Jakarta afstruinen om aan die ingrediŽnten te komen wat jij bij Coop in Vienam zo kan pakken
Ik heb geen auto tot mijn beschikking
Ik ga hier naar de super markt dicht bij .
ze hebben lekker Deense ham, roomboter en noem maar op .
Je hebt als je met de bus wil reizen twee careffour's , maar die hebben ook niet alles en het vlees wil ik daar van helemaal niet.
Ik ben een dag je ouder als jullie, dus geen gesjouw daar heb ik een schurft aan... Emoticon: Shut up!





Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

Wat ik wel top vind in IndonesiŽ..IK KAN DUVEL DRINKEN Emoticon: Worship Emoticon: Yummie!
Gisteren zin gehad om mij te beduvelen even een gojek gestuurd voor twee duvels en twee leffe blond ..500k Idr Emoticon: Confused

Al goed dat ik vandaag de vertegenwoordiger gevonden heb in semarang..scheelt mij veel duvels Emoticon: Yummie!



zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Wanneer kom je langs .................. Emoticon: Party! Emoticon: Party!




Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

75,174,517 pageviews Een website van indahnesia.com