Wat valt jou op,over eten en drinken,bij bekende supermarkte


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
62 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik lees wel eens stukjes van ene Malam op het forum Indahnesia met de topic naam "Corruptie-nieuws in IndonesiŽ". Emoticon: Blush
Gaat hoofdzakelijk over corruptie van het lands en regionaal bestuur, met als voorgerechtje het justitioneel apparaat en als toetje de politie, dat is voor mij al informatie genoeg. Emoticon: Yes!
Het geeft de mentaliteit aan van de mensen die het voor het zeggen hebben en eigenlijk geacht worden het goede voorbeeld te geven. Emoticon: Yeah right!

Ik ken die Malam vrij goed, die gozer is verslingerd aan IndonesiŽ en ziet met lede ogen aan hoe het land wordt leeggeroofd, hij neemt de berichten ťťn op ťťn over uit de media, hij verpakt het alleen in een leesbaar pakketje, mooi cadeau papiertje en lintje er omheen. Emoticon: Wink

Als ik dit lees: Ik bemoei me niet mee , heb toch andere info bronnen

Dan voel ik al op mijn klompen aan uit welke hoek die informatie komt en je er niet mee bemoeien is zo typerend voor IndonesiŽrs, alleen mijn familie en vriendenclubje en de rest kan hartstikke steendood vallen, dat maakt het juist zo moeilijk om dit door en door corrupte land op poten te krijgen en accepteren ze klakkeloos dat prijzen voor basisvoedsel voor tientallen miljoenen sloebers niet meer is te betalen.

Trouwens ik wil nog lang genieten van mijn AOW in Indonesia.

Ik hoop dat ik het verkeerd begrijp, maar uit deze zin begrijp ik, dat je ermee bemoeien/stelling nemen/uitspreken zou betekenen dat je niet lang kan genieten van AOW Emoticon: Confused
Als dit zo is dan is het nog erger als dat ik dacht, dan hebben we het over een bandietenstaat waar je je mening niet mag geven en geen vrijheid van meningsuiting hebt Emoticon: Angry

Ik sprak trouwens die Malam nog vandaag, die fluisterde in mijn oor dat de belasting amnestiewet erdoor is, de dievenbende mag nu zonder sancties hun illegaal in het buitenland geparkeerde kapitaal naar IndonesiŽ halen.
Ze hopen dat een kwart van die dieven er gebruik van maakt, dan kunnen ze door normale belastingheffing het gigantische gat in de staatsbegroting dichten.
Het totale weg gesluisde bedrag is naar schatting 227 miljard Euro, dat is ongeveer net zoveel als de totale jaarbegroting van IndonesiŽ, drie maal raden waar die muntjes vandaan zijn gekomen.
Juist uit de zakken van Dewi en Agus die braaf 12.000 voor hun liter rijst en 130.000 voor een kilo vlees moeten betalen, onder het motto "We bemoeien ons er niet mee" Emoticon: Bye byetotto
Gebruiker
spacer line
 

Malam,
Dipje vandaag? Ik denk dat het merendeel van de volgers op dit forum het "meestal" met jou visie eens is. Ik denk ook dat heel veel IndonesiŽrs het met jou visie eens zijn en die ontzettend balen van waar Yoko mee bezig is en ook echt verwacht hadden dat er iets ging veranderen. Helaas.
Blijf s.v.p. ons,die geen Bahasa spreken informeren over de misstanden en dergelijke.
En ik kan je verzekeren (zoals je ook wel weet) dat veel mensen in R.I. hopen dat door druk van buitenaf er iets gaat gebeuren. Maar heb geen haast...Pelan Pelan. Soms denk ik zelfs,dat als ik weer eens een foto die op dit forum staat, doorstuur naar R.I. dat wij beter weten wat er aan de hand is dan de mensen daar. Maar waarschijnlijker is m.i. dat ze de "verkeerde" zenders aan hebben staan... en na onze repliek pas gaan nadenken.Toto Travel.com

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Emoticon: Laugh out loud Nix niet dippie Totto, dit is een hele aardige topic van Ziel, dat we wat zijwegen bewandelen is niet vreemd, om te weten waarom de prijzen in de supermarkten zo hoog zijn is het onvermijdelijk wat achtergrond informatie te geven.
Dan wijk je wel eens een beetje van het pad af, als daarbij Surya zo'n prachtig balletje op maat geeft, dan sta ik te trappelen om hem in te koppen.

Wij hebben in IndonesiŽ altijd veel aanloop Totto en steevast vragen ze me naar de nieuwtjes, zelfs in de stad in de warungs waar ik regelmatig kom, maar dat komt omdat ik me er in verdiep en voor de rest geen muizenissen aan mijn hoofd heb.
Terwijl op dit moment vele IndonesiŽrs andere dingen aan hun hoofd hebben, dan spreek ik niet enkel over werklozen of minimumloners, ook de middenklasse begint het moeilijk te krijgen.
Die zitten echt niet te wachten op die narcistische volgevreten corrupte bestuurders in de media die de ene leugen na de andere de lucht in slingeren. Emoticon: Angry
Dood schieten van dieven en verkrachtingen staan natuurlijk wel met stip op ťťn, maar dat is geen nieuws, dat is sensationeel en kan je lekker bij huiveren. Emoticon: Yummie!

Wat de supermarkten betreft, dat schreef ik al, die hebben prijsafspraken en verdienen kapitalen, de gewone man kan je al haast niet meer vinden in de supermarkt, buiten wat windowshoppers.
Aan het eind van de maand, dan komen ze van heinde en ver mi instant inslaan, voor de rest zijn het mensen die het wel kunnen betalen en dat is over het algemeen niet het fijnste publiek, mijn persoonlijk ervaring.
OKB, de nieuwe rijken, je hebt nog nooit zo'n stelletje onbeschoft en egoÔstisch schorem bij elkaar gezien. Emoticon: Nooo

Maarrrrrr wat mij ook is opgevallen dat het in het afgelopen jaar stukken stiller is, waar ik twee jaar terug nog aan moest sluiten in rijen van 15 meter lang, maak ik het nu vaak mee dat er maar 5 of 6 voor mij staan. Emoticon: Yes!
Terwijl de pasar veel en veel drukker is geworden, dat zegt voor mij voldoende, mijn verwachtingen t.a.v. Widodo waren hoog gespannen en met mij vele anderen, maar ik had het verschrikkelijk mis, hij heeft het hele miserabele zootje om hem heen totaal niet in de hand.
Zelfs de meest eenvoudige geest kan zien hoe IndonesiŽ de afgelopen jaren aan het wegzakken is, gaat dat in dit tempo door dan neemt over 3 jaar de volgende president een halve failliete boel over, niet alleen op economisch gebied, maar ook t.a.v. intolerantie en egoÔstische mentaliteit. Emoticon: Frustrated


Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Overigens was het de afgelopen 10 dagen komkommertijd in de nieuwsgaring in IndonesiŽ Totto.
Van de honderd berichten in de media tachtig over "mudik"en "macet", de overige berichten over hoe gul de corrupte steenrijke elite wel was met hun pakketjes sembako voor armen die elkaar daarvoor vertrapten. Emoticon: Angry
Dan uiteraard nog de commentaren op de files van een aantal van de de 530 tellende DPR leden, die dagelijks zelf de persmuskieten bellen met hun visie.
De ťťn nog onzinniger als de ander, reden is naamsbekendheid om hun warme pluche veilig te stellen en de luilakken van de pers nemen zonder enige kritiek alles van die zakkenvullers over. Emoticon: Yes!
Waar ik normaal anderhalf uur de tijd neem om de kranten door te nemen roetste ik nu in 10 minuten door al die onzin heen. Emoticon: Shinytotto
Gebruiker
spacer line
 

Malam, misschien weer off topic. Toen ik afgelopen week hoorde dat familieleden er meer dan 2 dagen over deden om van Jakarta naar Yogya te rijden en nog steeds onderweg waren vroeg ik; waarom gaan ze dan niet per trein of met het vliegtuig.
Het antwoord was simpel. De treinkaartjes zijn op het moment dat ze beschikbaar zijn binnen een uur uitverkocht. ( 4 + 5 Juli) Net als de vliegtickets snel op zijn. Men durft die niet te kopen. Ze weten namelijk pas vlak voor Idul Fitru of ze een week vakantie mogen opnemen. Als dat niet zo is, en ze gaan toch,
hoeven ze niet meer terug te komen bij hun baas. Emoticon: Frustrated


Toto Travel.com

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

De Ramadan en daarna Idelfritri Ontwricht de gehele samenleving.
Personeel komt niet opdagen als je een winkel binnen gaat als het open is ik heb straten hier gezien alles dicht en je vraag, kan je dit repareren dan zegt de chinees neen mijn mannetje is op het ogenblik aan het bidden en met de Idelfrtri zal hij zeggen mijn personeel is naar huis.
Je zou dan zeggen dan neem je een andere voor hem nou dat is niet zo gemakkelijk ze zijn namelijk allemaal weg bijna geen een uitgesloten.
Je zag hier in de mal ook minder personeel lopen tegen over andere dagen de vloeren werden elke dag schoongeveegd door de dames en heren, maar nu 1 of op iedere afdeling hoe ze die konden strikken, kan zijn net als mijn cafeetje, daar is alleen de jongen die meid met hoofddoek was weg, maar die jongen komt uit Flores en is katholiek.
Neen dit heb ik voor het eerst mee gemaakt de remmadan en Idelefritri geweldig land als je daar bij hoor maar ben je iets slimmer en intellectuele dan denk je bij je eigen neen dit land is niet interessant dan alleen zijn grondstoffen.
De Interne markt bestaat uit water en groente en de dagelijkse behoeftes als rijst daar leven de mensen van.
Maar onbegrijpelijker is het hoe ze zo aan de motoren en auto's komen waar betalen ze die van, daardoor is er een Crab ontstaan om particulieren een centje te laten verdienen als ze een goede auto hebben om als taxi te gaan rijden.
Zo zie je wel weer dat ze wel weer fantasie gebruiken en elkaar helpen aan geld.
Waar je ook je auto parkeer je komt er niet af of je betaald .
Een vreemd land, mooie land ,waar weinig mensen zijn maar niet de mensen ,die er in leven die maken er een pijnhoop van en die mentaliteit krijg je nooit van zijn leven veranderd.
Ik zit niet hier om de mensen te helpen, ik zit puur voor mij zelf hier op een plek wat voor mij aangenaam is en makkelijk een terasje pakken en er zo te van genieten en dat kan je niiet in Nederland het hele jaar door
En als ik al aan kom lopen dan is het glas bevroren koud en de fles zo koel, zo ga je met je echte klanten om.................. Emoticon: Nice Emoticon: Yeah right! Emoticon: Shut up!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 12-07-2016 02:55 schreef zieleffe:
De Ramadan en daarna Idelfritri Ontwricht de gehele samenleving.
Personeel komt niet opdagen als je een winkel binnen gaat als het open is ik heb straten hier gezien alles dicht en je vraag, kan je dit repareren dan zegt de chinees neen mijn mannetje is op het ogenblik aan het bidden en met de Idelfrtri zal hij zeggen mijn personeel is naar huis.

[/url]


Ik was een maand of 2-3 geleden in Lotte mart. Daar ga ik niet vaak heen want het is een pokken eind weg bij ons vandaan. Soms moet het wel want dan heb ik spulletjes nodig voor de villa verhuur. Soms is ook het vlees in de aanbieding. Echt ook goed in de aanbieding zoals van 150.000 naar 90.000. Dat is dan flink de moeite als je kilo's kan inslaan. Meestal als wij dan komen ligt er nog maar een halve kilo dus helemaal voor jan lul er naartoe gereden. Emoticon: Laugh out loud

Maar daar stond dus laatst een apparaat voor in de keuken wat alles kon zoals bakken, braden, stoven weet ik het allemaal maar ik dacht 'die mot ik'.
Ik had wel uitleg nodig wat je er allemaal nog meer mee kon en de prijs stond er ook niet bij. Er stond maar 1 apparaat en zal best wel wat gekost moeten hebben.
Degene die alles van het apparaat wist was aan het bidden. Emoticon: Confused
Ik heb nog 5 of 10 minuten staan wachten bij dat apparaat, en dat duurt dan zo lang.
Uiteindelijk ben ik maar weer weggegaan. Ik hoor wel vaker bij duur apparatuur dat diegene even bidden is. Ik snap niet dat dat gewoon maar kan als je geen collega hebt die de boel even kan overnemen.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Die Ramadan en daarna Idelfritri het is een ongelooflijke bende dat ze er van maken.

Ik ben ook een keer mee geweest met de eigenaar van die cafť naar Lotto markt.
Veel te koop maar als je met weinig mensen ben dan heb je gauw te veel
Heb toen ook beef gekocht goed bevroren dus dat kon ik wel gebruiken.
Wat het me koste weet ik niet meer, maar ik denk daar heb ik wat om voor een half jaar binnen te slaan de cafť baas zei dat is echt goedkoop, ga maar naar de supermarkt dan weet je de prijs verschil zo.
Dat is echt begin dit jaar geweest dat ik het gekocht had bij Lootto markt, heb gisteren de laatste stuk verorbert
Je moet het in de diepvries houden anders kan je het na het ontdooien niet meer invriezen daar had ik wat op gevonden een ijzerzaag gekocht en stukken gezaagd... Emoticon: Shiny Emoticon: Nice Emoticon: Yummie!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Hahahahaha Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudoyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Waarom zou je rundvlees niet kunnen ontdooien en direkt erna weer invriezen Emoticon: Confused

Is er iets speciaals aan dit vlees?
It's only kinky the first time.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Internet wijsheid.

Lekke cellen
Bij het invriezen ontstaan er ijskristallen in het eten. De ijskristallen prikken de voedselcellen, die met vocht gevuld zijn, lek. Daar merk je niks van zolang het in de vriezer ligt. Maar wel tijdens het ontdooien. Dan lekken ze. Net als een opblaasbaar zwembadje met minuscule gaatjes. Langzaam loopt het vocht eruit.

Ontdooien van eten
Je ziet het vooral bij vochtrijk voedsel als rauwe kip, vlees en vis. Na ontdooien ligt het vlees altijd in een plasje water: Ďdripí in vakjargon. Drip zit vol voedingsstoffen uit de lekgeprikte cellen en bacteriŽn zijn er gek op. Ze delen zich er razendsnel in, vooral als je ontdooit bij kamertemperatuur.
Voor je het weet zit je eten vol met bacteriŽn. Als je dat opnieuw zou invriezen en ontdooien dan zouden er nog veel en veel meer bacteriŽn inzitten.

Regel voor invriezen eten
Daarom de Ďregelí: vries voedsel nooit twee keer in. Maar je kan gerust ingevroren rauw vlees ontdooien, bakken en dat opnieuw invriezen. Want door het bakken dood je de bacteriŽn. Zolang je het maar goed verhit, ook binnenin.
En: ontdooi altijd in de koelkast. Nooit op het aanrecht, bij kamertemperatuur. Of ontdooi in de magnetron en gebruik het daarna direct.

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 12-07-2016 14:53 schreef oyibo:
Waarom zou je rundvlees niet kunnen ontdooien en direkt erna weer invriezen Emoticon: Confused

Is er iets speciaals aan dit vlees?Nou, dat wist ik al als kind van 3 jaar. Emoticon: Shut up!zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik vind het bij die grote supermarkten het toch maar onhygiŽnisch alles lig open en blood en ieder zit met zijn klauwen aan dat vreten neen dat is niet voor mij zo'n kip zou ik nooit kopen. Emoticon: SadleyVoor fruit is het wat anders maar daar kunnen ze met hun klauwen ook niet afblijven... Emoticon: Shut up!

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

De enige termvan "vers" vlees is dat het niet bevroren is. Het grootste deel van het leven van vlees na slacht is ingevroren. Soms zelfs jaren ! Niet in RI waarschijnlijk.

Oftewel, ik haal vlees van een Australische slager, Dat komt bevroren aan. Ontdooid verwerkt. Ik gooi het thuis in de vriezer. Niks aan de hand hoor.

Lokaal aangekocht vlees, Ik koop een flink stuk ribkarbona, laat het bot wegsnijden. Thuis gekomen wrijf ik het in met zout. Leg het een dag in de koelkast, voeg er daarna kruiden aan toe en bak het. Laat het afkoelen. Snij het daarna in hele dunne plakjes voor op brood. Verdeel een kilo over 5 zakjes van 200 gram en mik dat in de vriezer.

Zo ook met een hasdalam en dat gaat erg goed moet ik zeggen.: Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!
It's only kinky the first time.

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 12-07-2016 15:20 schreef zieleffe:
Ik vind het bij die grote supermarkten het toch maar onhygiŽnisch alles lig open en blood en ieder zit met zijn klauwen aan dat vreten neen dat is niet voor mij zon kip zou ik nooit kopen. Emoticon: Sadley

Moet je eens ergens soto ajam eten. Al die zooi die ze ernaast zetten komt uit een ongekoelde vitrine. Dan gaan die Indonesiers aan ALLE brokken tempe zitten voelen met hun pisklauwen, voordat ze er een vanaf pakken. Daarna gaat alles weer terug in de vitrine voor de volgende klant. Lekker fris hoor! Emoticon: Confusedoyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ziet er inderdaad weinig fris uit zo Om Ziel. en Aziaten kennende zit de hele bevolking eerst in de kip te knijpen en te voelen. Erger is vaak in supermarkten het vlees gewoon bij elkaar ligt.

Van kruis besmetting niet gehoord. Zelfde mes gebruiken enzovoort.

Malam, het gegeven van water in vlees? Ja, vooral in de supermarkt. Dat vlees wordt voorbehandeld in trommels om het zogenaamd te verduurzamen. Maar in werkelijkheid het vlees vol drukken met water. Bij een Nederlandse slager tref je dat vlees niet aan.

Vers vlles kun je rustig ontdooien en direkt weer invriezen zonder enig probleem.
Supermarkt vlees is een ander verhaal ja. Gooi maar een kipfilet in de pan. na het bakken is er niks over van het vlees. Dan is het water verdampt. De kiloknallers.
It's only kinky the first time.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Kiloknaller of waterhoen Emoticon: Laugh out loudAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Blij dat ik heel weinig vlees eet...


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ben je Vegetarisch Anne_MIek ?
Dan moet je nog goed uit kijken want ze zeggen gewoon niet wat er allemaal in zit dus zonder je het weet zit er wel vlees in.
Heb gisteren nog lekkere Rsiolles gegeten heerkijk is dat en nog van die knapperige deeg met ingrediŽnten
Als ik met vliegtuig mee gaat geef ik altijd op dat ik vegetarische ben dan krijg ik geen vis of vlees wat ik niet lust .'Je krijg het dan ook aparte gereserveerd.. Emoticon: Nice Emoticon: Yummie!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik ben ook wel redelijk vegetarisch Emoticon: Smile De malse koe eet gras Emoticon: Smile Emoticon: Party!


It's only kinky the first time.

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Vandaag een rondje Jogja gedaan omdat we keramiek moesten gaan uitzoeken.
O.a. in de buurt van Giant supermarkt en dacht 'laat ik daar eens naar binnen gaan want misschien hebben zij wel wat voorraad aangevuld'. Bij Superindo grijp ik de hele week al mis namelijk.

We hadden een klein tasje boodschappen voor bijna 500.000.
Ik had echt niks bijzonders want ook deze zaak had zijn voorraad niet aangevuld.

Er zaten 3 paprika's bij. Rode want gele waren zoals gewoonlijk weer op.
omgerekend naar euro 1.72 PER STUK!!!
Ik net maar even bij Albert Heijn gegoogled want ik dacht misschien is het wel normaal maar daar zijn ze dus 0,89 cent.

Het is toch verdomme echt niet normaal meer hoor. Emoticon: NoooMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Appie Heijn eergisteren 0.50 cent per stuk. Emoticon: Yes!
Moeders liep er voorbij met de woorden "Die zijn gek, op de markt betaal ik 0.98 voor 3 stuks". Emoticon: Laugh out loud
salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 13-07-2016 12:11 schreef Malam:
Appie Heijn eergisteren 0.50 cent per stuk. Emoticon: Yes!
Moeders liep er voorbij met de woorden "Die zijn gek, op de markt betaal ik 0.98 voor 3 stuks". Emoticon: Laugh out loud


Dit meen je niet!!!??? Emoticon: Cry Emoticon: ConfusedKembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Ik ben totŠŠl niet bekend met supermarkten In IndonesiŽ

1x naar Carrefour op Bali toen ik daar op vakantie was geweest in 2011 !!

Maar las ik het nou goed??? Is daar nu ook een AH ? Welke bekende namen zijn dan

er nog meer zoals hierro in Nederland....Jumbo, Lidl, Aldi, Plus en andere grote namen

die al failliet zijn gegaan zoals C-1000 en De Boer enz.enz.salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Nee Malam zit in Nederland nu dus die kan lekker goedkoop boodschappen doen bij AH... Emoticon: Yes!Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,747,842 pageviews Een website van indahnesia.com