Het drama van Bali...


 Subforum Bali, het godeneiland 
72 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 29-05-2016 10:03 Anne Mieke wrote:
Ik denk dat we elkaar niet begrijpen.

Dat gedoe , heb je overal , waar er vraag is , komt ook het aanbod.

Zelfs in Amsterdam in 5* hotels worden (extra) "diensten" aangeboden.
Ook in andere (hoofd)steden dan Jakarta , Bandung , Yogya, Medan etc .
Daar gebeurt het of stiekem , en bij sommige receptie van 2-3* hotels /guesthouses zie je soms "waarschuwingsborden".
Dan hebben ze aan hun "wettelijke verplichtingen voldaan .

Ik heb tig jaren gereisd op (West)-Java en in mindere mate Bali , Sumatra met mijn vrouw , nooit vragen gesteld over onze (huwelijks)status .
Heb altijd mijn buku nikah van de KUA , zelfs mijn Amsterdamse trouwboek in mijn tas.
Ieder land heeft hun eigen regels en hun A.P.V.

Ten Oosten van Bali heb ik nog nooit gereisd , heb gewacht op mijn AOW/pensioen, en door gezondheids redenen kan ik nu moeilijk reizen.


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 29-05-2016 08:34 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Nooit gehoord , gelezen over BISNIS ESEK ESEK ????
Voor al in Papua , er zijn tientallen rapporten geschreven door organisaties (ook NGO) die de aids epidemie proberen te bestrijden.


Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Anne Mieke nooit van bisnis esek2 gehoord zou hebben, iemand die tot in de verste uithoeken van Indonesië heeft gereisd en in honderden hotels heeft geslapen en die bisnis niet kent zou met oogkleppen oplopen. Emoticon: Cooool
Ze gaf alleen maar de belachelijke tegenstelling aan, in het ene hotel een waarschuwingsbord dat hompiekurken verboden is voor mensen die niet met elkaar zijn getrouwd en 500 meter verder een hotel waar je een kamer voor een uur kan huren om vrijelijk gymnastiek oefeningen te doen met wie je maar wil. Emoticon: Confused
Om aan te geven dat dit volgens haar waarneming in het Oosten van Indonesië allemaal wat relaxter gaat, zo lees ik het tenminste. Emoticon: Blush

Zo als ze ook aan gaf dat het krampachtige verbod op de verkoop van alcohol in het Oosten wat minder actueel is.
We moeten ook niet de illusie hebben dat dit gymnastiek/alcohol beleid een gevolg is van de bezorgdheid van bestuurders voor de volksgezondheid. Emoticon: Nooo
Dit beleid is gebaseerd op wat ene ome Mo ooit verkondigde en is vast gelegd in de Koran.
Dat er door dit beleid jaarlijks honderden zo niet duizenden slachtoffers vallen door illegaal gestookte alcohol (Oplosan) en aids zal ze een worst zijn. Emoticon: Bye bye
Trouwens de statistieken wijzen uit dat in gebieden waar Mo zijn geboden het strakst moeten worden nageleefd het aantal slachtoffers ook het hoogst is. Emoticon: Shut up!

Van een epidemie is duidelijk ook geen sprake in Indonesië met 0.04 % HIV geïnfecteerde personen, 98.390 op een bevolking van 245 miljoen (cijfer 2012).
Laat staan dat er iets wordt bestreden, enkele maanden terug kwam er een verbod op het openlijk uitstallen van condooms, dat zou de jeugd er toe aanzetten om gymnastiek oefeningen te gaan doen.
Dat is dus geen bestrijden, maar eerder de verspreiding van hiv/aids een handje helpen Emoticon: Angry

N.B. Het zou wat wezen dat ze Pop en mij om mijn trouwboekje zouden vragen, ze kunnen aan het gas.
Zotter zou het niet moeten worden, op mijn leeftijd heb ik de libido van een oen (gecastreerde ezel). Emoticon: Laugh out loudSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

http://gayahidup.rimanews.com/(...)adi-Epidemi-di-Papua

Van vroeger af , tijdens de koloniale tijd hebben de papua's andere manier van leven in vergelijking met de andere Indonesiers.

Dat er tegenstellingen zijn in bepaalde wijken met veel hotelsconcentraties zijn bekende situaties.
Terwijl volgens de wet ( waar bijna niemand zich houdt)dames bezoek / aanwezigheid die niet je wettige echtgenoot zijn niet kan.

De eigenaar/management van een nette hotel zal ook niet leuk vinden als zijn hotel op internet vermeld staat als een short time hotel.


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het aanhalen van dit bericht in Rimanews (lees ik dagelijks) wordt ik niet warm of koud van.
Omdat dit gebied toevallig een Nederlandse kolonie was in de regio liet Indonesië er zijn oog op vallen, mede gezien dat Nederland het niet kwijt wilde, door de enorme natuurlijke rijkdommen.
Die nu door Indonesië worden beroofd zonder enige verbeteringen te realiseren voor de bevolking, effe wakker worden ja!!!!!!
De andere kant/helft van Nieuw Guinea in Australische handen (onafhankelijk 1975) was geen belangstelling/lef voor.
De Islam was nagenoeg onbekend in Papua, die handel hebben de getransmigreerde Javanen door hun strot geduwd, Papua is een eiland wat haaks staat op Indonesië cultuur en nu uitgevreten wordt door Indonesië, nog erger als de Nederlanders dat deden.

Zullen we het hierbij maar laten meneer de Nederlandse nationaalgeile Indonesiër Emoticon: Confused
Bekijk de data van Papua Indonesia en de onafhankelijke staat Papoea Nieuw Guinea eens dan schrik je je kapot en kan je zien hoe Indonesië Papua uitvreet, onder de knoet houdt en terug trapt in het stenen tijdperk, om nog maar niet over de opgelegde Islamitisering te spreken, de kruisridders waren er niets bij.
Nu wijzen naar Papua als de provincie met de hoogste aantallen AIDS is smeerlapperij, allereerst zullen Papoea's nooit worden als Indonesiërs, die verschillen kan je beoordelen als een berggeit en een Hollandse koe, daarbij heeft Jakarta met hun wijzende vinger het hoogste aantal AIDS/HIV gevallen in Indonesië Emoticon: Yes!
Om in jouw woorden te vervallen, "bisa di cek or make my day" Emoticon: Bye bye


Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik laat me trouwens weer meeslepen in het nationalistische gedoe van een Indonesiër, terwijl ik veel meer waarde hecht aan wat Anne Mieke schreef en we weer helemaal off topic bezig zijn door er van alles en nog wat bij te slepen omdat een Indonesiër geen commentaar kan dulden op zijn land Emoticon: Angry
Al helemaal niet van een bule, al hebben ze zelf al meer dan 40 jaar geleden gekozen voor economische voorspoed in Nederland en nu zielig doen dat de gezondheid het niet toe laat in Indonesië te zijn.
Eigenlijk wel vreemd, enerzijds het land de hemel in prijzen, maar er niet naar toe kunnen vanwege je gezondheid, is er daar dan iets mis dan Emoticon: Confused
Dat strookt toch niet met het geen wat er geschreven wordt Emoticon: Nooo

Ikke weer Emoticon: Blush
Krijg op zeker weer allemaal forumgebruikers over mij heen dat ik een gemenerik ben die de arme Surya tracht af te zeiken. Emoticon: Yes!
Is nog waar ook Emoticon: Yes!
Dan komt er weer een hele discussie op gang hoe gemeen Malam de ongelikte beer is, Surya voelt zich gestreeld, maar gaat op andere fora verder met zijn wartaal( mits ze hem ook daar niet hebben afgedonderd) Emoticon: Blush
Daarna gaan we weer over tot de orde van de dag en komt Surya over een maand of 2 weer als een duveltje uit een doosje vertellen dat we het allemaal fout hebben Emoticon: Yes!erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Ik heb altijd graag gereisd, maar heb er mijn buik van vol. Het authentieke bezoeken? Dat kan niet meer, want als je het kunt bezoeken is het niet authentiek meer.
Vliegreizen worden ook een verschrikking. In vergelijking met 25 jaar geleden is het eten aan boord niet meer te vreten. Door dreigingen allerhande moet je binnenkort al drie dagen op voorhand op de luchthaven zijn om allerlei veiligheidsprocedures te doorlopen.
Zowat overal ter wereld zit je muurvast als je met een of ander vervoer de luchthaven verlaat.
Ik vind er echt niks meer aan.
Eenmaal op pensioen was het mijn droom om me ergens onder de tropenzon te vestigen. Maar nu denk ik: geef mijn portie maar aan Fikkie Emoticon: Yes! . De enige Indonesische stad waar ik eventueel nog zou kunnen leven is Yogya, maar ik vrees dat Yogya tegen dat ik op pensioen ook helemaal naar de kloten is.
Ik zit tegenwoordig nergens liever dan in mijn stacaravan in de Ardennen. Meer moet dat niet meer zijn Emoticon: Bye bye


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Foei Erwin, wat een negativiteit Emoticon: Laugh out loud
Stacaravan aan het riviertje de Ourthe?????
Maar als je klaar bent met werken, de lange winters Emoticon: Confused
Dan is Indonesië wel lekker toch Emoticon: Yes!erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Nee aan het riviertje de Lesse Emoticon: Laugh out loud

En de lange winters? Met de opwarming van de aarde wordt het toch te warm in Indonesië en worden hier de winters aangenaam! Emoticon: Bye bye Emoticon: WinkHet is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 29-05-2016 10:59 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Dat gedoe , heb je overal , waar er vraag is , komt ook het aanbod.

Zelfs in Amsterdam in 5* hotels worden (extra) "diensten" aangeboden.
Ook in andere (hoofd)steden dan Jakarta , Bandung , Yogya, Medan etc .
Daar gebeurt het of stiekem , en bij sommige receptie van 2-3* hotels /guesthouses zie je soms "waarschuwingsborden".
Dan hebben ze aan hun "wettelijke verplichtingen voldaan .

Ik heb tig jaren gereisd op (West)-Java en in mindere mate Bali , Sumatra met mijn vrouw , nooit vragen gesteld over onze (huwelijks)status .
Heb altijd mijn buku nikah van de KUA , zelfs mijn Amsterdamse trouwboek in mijn tas.
Ieder land heeft hun eigen regels en hun A.P.V.

Ten Oosten van Bali heb ik nog nooit gereisd , heb gewacht op mijn AOW/pensioen, en door gezondheids redenen kan ik nu moeilijk reizen.
Nee, het is niet een kwestie van vraag en aanbod maar meer van tolerantie. Ik ken ze niet de shorttime hotels in het oosten en ze schijnen er ook bijna niet te zijn. Ieder land zijn eigen regels? Je bedoelt ieder geloof zijn eigen regels. Ik vind dat moslims het zich soms ontzettend moeilijk maken. (maar protestanten soms ook) Het vooral elkaar moeilijk maken. Seks is taboe maar ondertussen wordt ieder moment (vooral door veel mannen) aangegrepen. Ik vind dat hier (ik bedoel dan o.a. Flores) veel opener omgegaan wordt met zaken zoals seks en ook zwangerschappen voor het huwelijk.
Het gaat ook niet om alleen Papua of “bepaalde wijken”. Kom nou maar eens een keer naar het oosten. Voor je hart zou je het juist wel moeten doen, veel minder stress dan op Java.

Hetzelfde verhaal met alcohol. Lang voordat nieuwe regels van kracht waren was het vinden van alcohol een drama in het westen want moslims drinken zogenaamd niet. Nou, ik weet wel beter. Sembunyi in een papieren zak, in de donkerte van de haven, achter een boom verstopt. Ik heb het allemaal langs zien komen. In het oosten wordt moke gewoon langs de weg verkocht, en niet zo’n klein beetje ook. Bintang en Guiness is overal te koop, in kleine supermarktjes (grote hebben ze hier niet) en in allerlei kleine warungs en tegen redelijke prijzen. Hier geen oplosan of andere rotzooi die mensen ziek of nog erger dood maakt. En om het nog letterlijk lekkerder te maken; de lekkerste moke ooit wordt in Larantuka gemaakt,daar kunnen de ginfabrieken iets van leren. Het alcoholpercentage is straf maar toch heerlijk zacht en met veel smaak.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 29-05-2016 16:35 erwin wrote:
Nee aan het riviertje de Lesse Emoticon: Laugh out loud

En de lange winters? Met de opwarming van de aarde wordt het toch te warm in Indonesië en worden hier de winters aangenaam! Emoticon: Bye bye Emoticon: Wink


Dat ga ik niet meer meemaken Erwin, maar succes Emoticon: Yes!Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 29-05-2016 15:22 Malam wrote:
……
De andere kant/helft van Nieuw Guinea in Australische handen (onafhankelijk 1975) was geen belangstelling/lef voor.
De Islam was nagenoeg onbekend in Papua, die handel hebben de getransmigreerde Javanen door hun strot geduwd, Papua is een eiland wat haaks staat op Indonesië cultuur en nu uitgevreten wordt door Indonesië, nog erger als de Nederlanders dat deden.
……….
Bekijk de data van Papua Indonesia en de onafhankelijke staat Papoea Nieuw Guinea eens dan schrik je je kapot en kan je zien hoe Indonesië Papua uitvreet, onder de knoet houdt en terug trapt in het stenen tijdperk, om nog maar niet over de opgelegde Islamitisering te spreken, de kruisridders waren er niets bij.
Nu wijzen naar Papua als de provincie met de hoogste aantallen AIDS is smeerlapperij, allereerst zullen Papoea's nooit worden als Indonesiërs, die verschillen kan je beoordelen als een berggeit en een Hollandse koe, daarbij heeft Jakarta met hun wijzende vinger het hoogste aantal AIDS/HIV gevallen in Indonesië

Indonesie meet met veel verschillende maten. In de tijd van Soeharto werden koteka’s (peniskokers) verboden maar dat heeft niet veel succes gehad.
Wat ik vooral met mijn opmerkingen wil zeggen is dat het westen denkt het oosten te kunnen domineren maar daar is de budaya, de adat veel te sterk voor. Gelukkig zijn ze hier ook meer keras.
Het hoogste aantal HIV-gevallen in Papua? Ik ken geen cijfers maar ik geloof er ook niks van. Daarbij bestaat Papua volgens mij intussen meer uit Javanen en Sulawesiers dan uit Papua zelf dus het is de vraag hoe dit geinterpreteerd moet worden.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Mijn opmerking over luxeproblemen is niet lullig bedoeld. Het is een feit dat mensen graag naar daar waarvan men zegt dat het mooi en prettig is. Als heel veel mensen zeggen dat Bali zo mooi is, of de Borobudur, of de Machu Pichu, of de Taj Mahal, gaan we daar met de hele meute heen. AnneMieke merkt het nu zelf ook al op Flores, dat in bepaalde delen "Bali-achtige vormen aan begint te nemen" (of iets van dergelijke strekking). Net zoals Erwin al aangaf, dat gaan we dus op al die mooie plekken krijgen. Helemaal zodra die hotels op Flores beter gaan worden dan AM ze nu beschrijft. Hoe meer mensen daarheen gaan, hoe minder plezier jij (AM) er waarschijnlijk aan gaat beleven. Het lijkt er een beetje op dat en/en/en (Mooi+ goede hotels+goedkope wijn+rustig) niet verenigbaar is. En dat bedoel ik: alles wordt voller, drukker en dat doen we met z''n allen. Ik heb ook weer enorme zin om "gewoon" naar Vlieland te gaan. Dat het in Sukabumi net zo is, zal ongetwijfeld andere redenen hebben.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Op Flores neemt alleen Labuan Bajo Bali-achtige vormen aan. Dat heeft vooral te makenmet de duik- en snorkelmogelijkhedendaar. En het feit dat het het dichtst bij Denpasar ligt.
Verder nergens anders. En ik heb ook niet het idee dat het echt heel veel meer/erger gaat worden. Het is nog steeds een kleine groep dat kiest voor echt mooie dingen. Ik zie nog steeds weinig verschillen tussen het Bajawa/Ruteng/Moni/Riung van nu en van jaren geleden.
Vorige week was de Tour de Flores met als doel om Flores te promoten maar is zijn doel totaal voorbijgegaan.
Ik vind het jammer dat het toerisme in Indonesie niet beter verdeeld is. Het mag best wat drukker worden maar dan overal


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 29-05-2016 17:55 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Het hoogste aantal HIV-gevallen in Papua? Ik ken geen cijfers maar ik geloof er ook niks van. Daarbij bestaat Papua volgens mij intussen meer uit Javanen en Sulawesiers dan uit Papua zelf dus het is de vraag hoe dit geinterpreteerd moet worden.


Juist, en niet anders dan dat, deze interpretatie komt ook van Javanen die de boel hebben overgenomen in Papua..
Inwoners van Papua moeten maar accepteren dat hun land leeg wordt geroofd. Emoticon: Bye bye
Maken ze amok, dan krijg je allerlei enge dingen die daar zouden gebeuren.
Perfect gestuurd door Jakarta Emoticon: Yes!
jobvanstaalduinen
Gebruiker
User icon of jobvanstaalduinen
spacer line
 

Flores is best een aardig eiland, maar zeker niet het mooiste plekje op aarde. Het is relatief
toeristisch, over het algemeen zit je daar in hotels met toeristen, eet je in restaurants met toeristen, en zie je ook in de kleinere plaatsen vrijwel altijd toeristen. Bovendien reizen de meeste toeristen met gehuurde taxi's en gecharterde boten en mijden het openbaar vervoer, waardoor de contacten met de plaatselijke bevolking vaak beperkt zijn. En als ik de verslagen van Anne Mieke lees is het nu ook buiten het vakantieseizoen al behoorlijk vol in de aanwezige hotels. Wat dat betreft ken ik plekken op Bali die rustiger zijn. Dus enige nuance is denk ik op zijn plaats als het gaat om het "Paradijs Flores" en het "Vreselijke Bali". En als je echt iets anders wil dat het confortabele Bali, kies dan niet voor Flores, maar reis een paar maanden met openbaar vervoer door India, Zuid Amerika of China.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


in 2011 wederom een bezoekje gebracht en gegeten bij die beroemde Ibu ??
Waar je die heerlijke geroosterde varkensvlees kon eten,


Ibu Oka Kembang maar het is er de laatste jaren te vies om er te eten.

Even buiten Ubud, richting Sakti zit er aan de rechterkant van de weg een gangetje en dan iets naar achteren ook een restaurant van Ibu Oka, dat is een stuk schoner en ook babi guling te krijgen.

Ubud is al jaren niet meer wat het was, het hoeft voor mij niet meer !
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ach, er zijn zo veel mooie plekjes op aarde. Het is maar wat je beleving is op die plek en wat je echt raakt. Over smaak valt niet te twisten. De een wil perse tussen de bergen wonen, de ander in het bos en weer een ander aan het strand. Wat geeft je de meeste rust in een bepaalde omgeving, van welke temperatuur geniet je, van welk eten houd je het meest. Noem maar op.

Allemaal factoren die meespelen. De ultieme serene rust, en daardoor een moment van intens geluk, die ik heb mogen ondervinden was op een safaritocht in Kenia. Het zand waarop we reden was zo bijzonder rood dat ik even dacht op Mars of zo te zijn beland.
Welpjes met hun mama op een meter afstand en een grote olifant met een baby met een heel klein slurfje Emoticon: Smile de rust en tegelijkertijd ook weer de geluiden die ik hoorde. Gewoon niet te omschrijven. Dat moet je zelf meemaken. Ik heb dat gevoel wat ik toen ervoer ook nergens meer gehad. Nooit meer Emoticon: Nooo

Ik kan me dus wel voorstellen dat iemand veel van eerder genoemde factoren bij elkaar op eiland A vindt en de ander op eiland B. Als het voelt als een soort thuiskomen....dat bepaalt ook of een (ei)land mooi is.
Nou, ook al ben ik regelmatig even op en neer naar Bali, dat thuiskomgevoel heb ik daar absoluut niet. Eigenlijk op vele plekken niet.

De een wil absoluut geen toeristen in de buurt en ik heb daar dan weer geen hekel aan. Niet dat ik erover wil struikelen maar alleen maar tussen de lokale bevolking zitten lijkt mij nou ook geen pest aan. Zo interessant zijn ze nou ook weer niet hier.

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 29-05-2016 19:06 jobvanstaalduinen wrote:
Flores is best een aardig eiland, maar zeker niet het mooiste plekje op aarde. Het is relatief
toeristisch, over het algemeen zit je daar in hotels met toeristen, eet je in restaurants met toeristen, en zie je ook in de kleinere plaatsen vrijwel altijd toeristen. Bovendien reizen de meeste toeristen met gehuurde taxi's en gecharterde boten en mijden het openbaar vervoer, waardoor de contacten met de plaatselijke bevolking vaak beperkt zijn. En als ik de verslagen van Anne Mieke lees is het nu ook buiten het vakantieseizoen al behoorlijk vol in de aanwezige hotels. Wat dat betreft ken ik plekken op Bali die rustiger zijn. Dus enige nuance is denk ik op zijn plaats als het gaat om het "Paradijs Flores" en het "Vreselijke Bali". En als je echt iets anders wil dat het confortabele Bali, kies dan niet voor Flores, maar reis een paar maanden met openbaar vervoer door India, Zuid Amerika of China.

Ik vind Bali inderdaad vreselijk als het om de drukte, de aantallen toeristen gaat en de mentaliteit.

Je schrijf dat “je over het algemeen in hotels me toeristen zit en in restaurants eet met toeristen” .Allereerst in Larantuka, Ende, M’bay was geen enkele toerist in de hotels waar ik verbleef. Restaurants voor toeristen heb je NIET in deze plaatsen, in Ruteng en Bajawa kun je ze in beide plaatsen op een hand tellen. De enige grote uitzondering is Labuan Bajo en voor de rest is het allemaal minimaal. Ik heb in ruim 3 weken Flores (en Alor en Kupang) twee keer in een gelegenheid gegeten dat je als restaurant zou kunnen kwalificeren. Voor de rest padang,warung, nasi bungkus en bij mensenthuis. Een boot kun je niet anders dan charteren. Ik had er eentje van een bevriende visser van de degene waarmee ik reis. Ergens in the middle of nowhere aan de noordkust. Het toeristenseizoen op Flores loopt een beetje van juni tot september. Omdat in bijna alle plaatsen die en route aangedaan worden Ruteng, Bajawa, Riung, Ende, Moni, Maumere (Larantuka) de situatie met hotels in jaren nauwelijks veranderd is en het toerisme iets is toegenomen (maar het komt nog niet in de buurt van Labuan Bajo, laat staan Bali) zitten hotels inderdaad snel vol. In deze plaatsen zijn de meeste hotels ook een beperkt aantal kamers ergens tussen de 4 en de 20, dus heel weinig. In Ruteng moet je je best doen om 6 hotels bij elkaar te schrapen zo ook in Riung. in Bajawa misschien een stuk of 10. In M’bay 3
Dan zullen er op Bali beslist plaatsen zijn die rustiger zijn maar dat is niet eerlijk vergelijken als je alleen al op Booking.com bijna 5000 accomodaties tegenkomt.Ik denk dat je alles bij elkaar op heel Flores niet verder komt dan een paar honderd waarvan de helft in Labuan Bajo (en dat is is inclusief de simpele penginapans)

Het is een beetje jammer van de denkfouten. Op Flores verplaats ik me per auto maar ook per ojek. Mijn contacten met de plaatselijke bevolking zijn er juist veel. Ik ben al bij heel wat families en in huizen geweest. Ook gisteren nog hier op Bali met mensen uit Flores.

Voor mij is Flores wel het mooiste plekje op aarde. Behalve Indonesie heb ik ook veel gereisd naar minder voor de hand liggende plekken. Met het openbaar vervoer in Myanmar, Laos en Cambodia een jaar of 12 geleden, dwars door de woestijn naar het zuiden in Algerije zo’n 15 jaar geleden, de Emiraten en Oman 26jaar geleden (toen je nog vanalles moest uithalen om een visum te krijgen). Zo maar eenpaar voorbeelden. Ik vond Flores geweldig vanaf dag 1 en het blijft ook mijn nummer 1 van alles wat ik tot nu toe gezien in Indonesie en dat is heel erg veel.
Ik ben nog tot morgenmiddag op Bali. Het parkeerprobleem hebben we als volgt opgelost: rond 12 uur de deur uit voor de boodschappen en de afspraken en ’s avonds zijn we rond 10 uur weer terug zodat we de auto op “slechts” 5 minuten lopen kunnen parkeren. Een volgende keer zoek ik een plek waar “de druppels van Booking.com” niet opgestapeld zijn…Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

goegel
Gebruiker
User icon of goegel
spacer line
 

Om eerlijk te zijn vind ik de titel van je topic onzinnig. Wat voor jou een drama is hoeft voor een ander geen drama te zijn maar juist dat wat ze zoeken. Veel mensen hebben NTT bezocht en vonden dat dramatisch door de povere habitat / vele ongemakken en vooral de overal aanwezige armoede en herinnering daaraan voor de toerist. Laat staan de vele ziektes.

Wat vooral van belang is zijn de verwachtingen vooraf die mensen hebben (dat gold ook voor jou) en daar gaat jou artikel niet bij helpen want het is niet meer dan een persoonlijke mening, ongeacht of je nu vaak op Bali bent geweest of niet. Vroeger bestaat niet meer.

Wat ik lees in je verhaal is dat je zelfs in Sanur al geen drie dagen kunt verblijven. Ik (zei de gek) weet niet wanneer je voor het laats in Sanur bent geweest maar daar is niets overvol en is het gewoon voor 99% lekker toeven.
Waar je vooral vol van zit is het verkeer en het feit dat je geen parkeerplaats had, oftewel dat het niet aan je verwachtingen voldeed. Zou je zonder veel oponthoud naar je hotel hebben kunnen rijden en daar gewoon parkeren had je waarschijnlijk niet eens dit artikel geschreven en hat je het gewoon druk gevonden.

Probeer NTT niet mooier te maken dan het is want de natuur is daar prachtig maar ook meedogenloos en dat is duidelijk zichtbaar aan de omstandigheden waarin velen (moeten) leven/sterven. Jij kan daar na een paar weken weer afscheid van nemen maar de mensen die daar geboren zijn meestal niet.

Gemakkelijk praten dus voor jou terwijl ze in NTT graag dezelfde 'ellende' zouden willen hebben als in Ubud nu plaatsvind.

Als je nu terug kijkt op je artikel en reacties wat heb je dan bereikt of willen bereiken?

Salam


Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 01-06-2016 21:54 goegel wrote:
Om eerlijk te zijn vind ik de titel van je topic onzinnig. Wat voor jou een drama is hoeft voor een ander geen drama te zijn maar juist dat wat ze zoeken. Veel mensen hebben NTT bezocht en vonden dat dramatisch door de povere habitat / vele ongemakken en vooral de overal aanwezige armoede en herinnering daaraan voor de toerist. Laat staan de vele ziektes.

Wat vooral van belang is zijn de verwachtingen vooraf die mensen hebben (dat gold ook voor jou) en daar gaat jou artikel niet bij helpen want het is niet meer dan een persoonlijke mening, ongeacht of je nu vaak op Bali bent geweest of niet. Vroeger bestaat niet meer.

Wat ik lees in je verhaal is dat je zelfs in Sanur al geen drie dagen kunt verblijven. Ik (zei de gek) weet niet wanneer je voor het laats in Sanur bent geweest maar daar is niets overvol en is het gewoon voor 99% lekker toeven.
Waar je vooral vol van zit is het verkeer en het feit dat je geen parkeerplaats had, oftewel dat het niet aan je verwachtingen voldeed. Zou je zonder veel oponthoud naar je hotel hebben kunnen rijden en daar gewoon parkeren had je waarschijnlijk niet eens dit artikel geschreven en hat je het gewoon druk gevonden.

Probeer NTT niet mooier te maken dan het is want de natuur is daar prachtig maar ook meedogenloos en dat is duidelijk zichtbaar aan de omstandigheden waarin velen (moeten) leven/sterven. Jij kan daar na een paar weken weer afscheid van nemen maar de mensen die daar geboren zijn meestal niet.

Gemakkelijk praten dus voor jou terwijl ze in NTT graag dezelfde 'ellende' zouden willen hebben als in Ubud nu plaatsvind.

Als je nu terug kijkt op je artikel en reacties wat heb je dan bereikt of willen bereiken?

SalamDankjewel voor je bijdrage.
Let vooral op mijn eerste zin die ik schreef….
Ik weet het, de titel zal me door velen niet in dank worden afgenomen. Maar toch vind dat ik dit moet opschrijven.
Inderdaad wat voor de een een drama is hoeft voor de ander niet zo te zijn. Ik kan dan ook niet s anders dan mijn persoonlijke ervaring en mening opschrijven.
Mbt armoede NTT versus Bali daarin heb je gelijk echter de armoede van de overvolle steden op Java is vele malen erger, dat heb ik ook (ergens) opgeschreven. Mensen uit NTT genoeg die uiteindelijk het rijke Bali of het dramatische Java toch maar weer verruilen voor hun eigen roots en habitat. Dat bedenk ik niet, daar heb ik genoeg voorbeelden van.

Sanur is wel degelijk overvol als je het vergelijkt met Flores (buiten Labuan Bajo). Maar ik voel me vaak ook niet thuis in mijn eigen land. Buiten het parkeerprobleem heb ik me drie dagen geergerd aan de drukte. Als je mijn postings goed leest dan kun je ook lezen dat ik mijn leven in Nederland graag wil verruilen, en dat zou bijvoorbeeld Flores kunnen zijn. Het gaat mij juist niet om die paar weken.
Als ik in Indonesie ben en dan met name in het oosten dan is Nederland letterlijk en figuurlijk ver weg en ben ik niet eens echt blij om terug te zijn hier. Omgekeerd in Nederland zit ik altijd met mijn hoofd in Indonesie.

Ik zie dat je hier “nieuw” bent (of niet?) Het gaat niet zozeer om perse iets te bereiken in dit topic. Het is maar een enkele keer dat ik zelf een topic aanmaak. Voor de rest ben ik voornamelijk bezig met het beantwoorden van vragen ook buiten dit forum om. Ik wilde gewoon mijn gedachten, frustraties en ervaringen opschrijven, niks meer en niks minder. Ik ben heel erg geschrokken van de situatie op Bali die blijkbaar in een paar jaar tijd een vlucht heeft genomen. Ik hoef het oude Bali ook niet terug maar ik hoop dat Flores en dan met name het binnenland ervan verschoond blijft. Labuan Bajo was 5 jaar geleden nog maar een schim van wat het nu is en hoe het daar gaat, gaat het niet goed. Dat is overigens niet alleen mijn mening. Ik ken mensen in de toeristenindustrie o.a. die van Swiss Contact en die maken zich net zoveel zorgen als ik. Het is triest om te zien dat de overheid gewoon niks doet om het in goede banen te leiden. Indonesie heeft de mooiste potentie aan toerisme, misschien wel van de hele wereld en er zoveel meer uitgehaald kunnen worden. In NTT willen ze helemaal niet dezelfde ellende als op Bali en het duurt naar mijn mening nog lang voordat die “ellende” Ruteng, Bajawa, Riung, Mon, Maumerei en Larantuka heeft bereikt.
Ik was eergisteravond in Jakarta en als je daar de souvenirsshops bekijkt dan lijkt Indonesie alleen maar uit Java en Bali te bestaan. Dat vind ik gemeend erg.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

En toch Anne Mieke, als ze het in goede banen gaan leiden (bereikbaarheid beter, hotels beter etc) krijg je dan niet dat je daar een enorme toestroom van toeristen krijgt?goegel
Gebruiker
User icon of goegel
spacer line
 

Hi Anne Mieke,

Ik ben nieuw hier maar niet in Indonesie.

Dank je voor je uitleg en ik begrijp dat je jou hart even wilde luchten onder kennissen/vrienden op dit forum.

Ik bezoek Flores regelmatig en ken er ook wel wat mensen en dan vooral in Labuan Bajo en zie ook wat er gebeurd maar weet dat daar niets aan gaat veranderen zolang de mensen zijn zoals ze daar zijn. Ik heb in het begin nog wel eens gedacht om een soort voorbeeld functie te willen zijn maar dat heeft geen nut. Dit moet vanuit de regering komen en we weten hoe die voorlopig (niet) functioneert.

Verschillende voorbeelden gezien van goede bedoelingen maar zodra een of beide initiatief nemers er niet meer zijn blijft er van de goede bedoelingen niets meer over en is alles weer bij af.

Je zit tussen twee gedachten in en daar zou je eerst orde in moeten brengen voordat je een beslissing gaat nemen om bijvoorbeeld naar Flores te verhuizen. Overal waar je naartoe gaat neem je jezelf mee.
Flores is mooi (zelf ben ik fan van Sulawesi) maar alleen al de gezondheidszorg daar is voor mij een reden om mijn bezoeken kort te houden.
Heb aan den lijve ondervonden hoe het is om in een missionarissen ziekenhuis terecht te komen en dat is geen pretje.
En dan nog de malaria waar met name kinderen met bosjes aan overlijden.

Ik zou zeggen, lekker in Nederland blijven en af en toe even spieken hoe het daar gaat en dan weer terug naar kikkerlandje.
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-06-2016 13:18 goegel wrote:
Je zit tussen twee gedachten in en daar zou je eerst orde in moeten brengen voordat je een beslissing gaat nemen om bijvoorbeeld naar Flores te verhuizen. ……

……… Ik zou zeggen, lekker in Nederland blijven en af en toe even spieken hoe het daar gaat en dan weer terug naar kikkerlandje.
Ik begrijp deze twee opmerkingen eerlijkgezegd niet en heb er ook moeite mee en ik zit al helemaal niet tussen twee gedachten. Maar dat komt waarschijnlijk omdat je me niet kent en je mij onmogelijk een advies kunt geven (waar ik overigens ook niet om vraag). Misschien voor jou eerst eens wat postings te lezen voordat je zomaar een “advies” aan iemand geeft.

Ik kom inmiddels bijna 29 jaar in Indonesie en denk al jaren over een definitief vertrek naar Indonesie en dan naar het oosten (dat is hier algemeen bekend). Mbt de gezondheidszorg: zowel in Kupang als in Labuan Bajo is een Siloam-ziekenhuis. En over tropische ziekten; ik heb zelf 8 jaar geleden malaria opgelopen (en is nu chronisch), heb ooit met typhus in het ziekenhuis gelegen en ben behandeld voor rabies. Ik wil er maar mee zeggen dat je er niet vanuit moet gaan dat mensen hier op het forum OF af en toe reizen OF er wonen. Er is ook nog een tussencategorie en ik denk dat ik daar in valNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 02-06-2016 12:54 elsbeth wrote:
En toch Anne Mieke, als ze het in goede banen gaan leiden (bereikbaarheid beter, hotels beter etc) krijg je dan niet dat je daar een enorme toestroom van toeristen krijgt?
Nee, dat denk ik niet. ik merk dat de meeste toeristen toch vooral geinteresseerd zijn in zon en water (=duiken, snorkelen, surfen) en dan kom je vanzelf op Labuan Bajo uit.
Het binnenland van Flores gaat vooral om natuur en cultuur dus adatdorpen, trekking, vulkanen etc
Ik zie dat het in Ruteng, Bajawa, Riung en Moni relatief veel langzamer gaat en zie niet zo heel veel verschil met jaren geleden.
Ik vind vooral dat de regering met mbt Labuan Bajo flink laat afweten.
Mocht het al ooit gaan gebeuren dan zal het in mijn ogen nooit tot een enorme toestroom worden. Verder; zoals ik schreef is nu de hoofdweg in goede conditie (tot de volgende landverschuivingen) maar bergwegen naar andere delen zijn vaak slecht en daar zie ik nog niet zo snel verandering in komen.
Swiss Contact heeft drie prachtige edities over Flores die ondertussen ook te koop zijn op de luchthavens van Denpasar en zelfs Jakarta.
Bali en Java zullen hoe dan ook de hoofdeilanden blijven als het op toerisme aankomt,


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

goegel
Gebruiker
User icon of goegel
spacer line
 

Hi Anne Mieke,

Ik ben toch van mening dat iemand die al jaren denkt over wel of niet naar Indonesie verhuizen op twee gedachten hinkt. Ik heb trouwens niets anders gedaan dan mijn gedachte opschrijven en het is jammer dat je daar dan moeite mee hebt terwijl je jezelf wel die vrijheid toedicht.

Mooi dat er wat Siloam ziekenhuizen zijn op Flores maar dat zegt meer over de vorm van logies en zorg dan over de kwaliteit van de medische zorg. Leuk ook voor de bevolking die geen geld te makken heeft voor zo'n type ziekenhuis. Zal wel een pbjs afdeling hebben, toch?

Waarom zou ik "jou" postings moeten lezen? Om je beter te leren kennen? Jij bent niet de enige op dit forum en dat zou betekenen dat ik eerst iedereen moet leren kennen om uberhaupt een reactie te kunnen geven op een topic.

Zoals gezegd vermeld ik mijn gedachte en pretendeer ik niet enige kennis in pacht te hebben, daar hoef ik niemand voor te kennen.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,748,670 pageviews Een website van indahnesia.com