Terug naar Nederland - IND


 Subforum Het visumgebeuren 
66 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
pierre
Gebruiker
spacer line
 


Op 24-05-2016 20:40 schreef salina:
Dat ze zelf ook niet eens weten wat de regels zijn he Emoticon: Laugh out loud


klopt. het IQ gehalte van een gemiddelde IND medewerker is niet bepaald hoog te noemen. vandaar dat wij ook veel werk hebben op het forum.

De IND is in het geheel niet blij met ons forum, want onze kennis op het forum is veel en veel hoger dan bij de IND.. en dat zint ze niet ha ha ha



pierre
Gebruiker
spacer line
 


Maar ik ga er vantussen.. de komende 4 weken ben ik onbereikbaar..



merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


On 24-05-2016 20:40 salina wrote:
Dat ze zelf ook niet eens weten wat de regels zijn he Emoticon: Laugh out loud


Is niet de eerste keer dat ik mee maak dat de IND de eigen regels (met name
de uitzonderingen) niet weet, dus ik sta daar niet meer verbaasd over.
Af en toe moet er iemand in beroep / bezwaar gaan wanneer men een nee
verkoopt en dan worden de medewerkers weer iets wijzer en krijgen/lezen
(nieuwe) wetten of werkinstructies.
Men is gewoon om nee te verkopen en dat iedereen dan "afdruipt
Gelukkig zijn er ook nog "lastige mensen" die een nee niet accepteren
en/of zich niet zo maar af laten schepen met een blabla-verhaaltje
Onder andere de stichting buitenlandse partner vervuld daarin een goede taak
maar er zijn ook veel mondige mensen die individueel "overwinningen" boeken
maar je moet goed beslagen ten ijs komen wanneer je het "gevecht" aan gaat
met de IND want men heeft zich zo "in hun eigen wereld van regels" teruggetrokken
dat je eerst door de muur heen moet komen die ze om zichzelf hebben gecreeerd





salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Maar wat geven ze dan onder andere als reden op om nee te verkopen?



merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


On 25-05-2016 05:31 salina wrote:
Maar wat geven ze dan onder andere als reden op om nee te verkopen?


ze zeggen gewoon het kan niet, onwetendheid of keihard liegen dat laat ik
dan even in het midden, maar het vreemdelingenbeleid is vnl gericht op
het mensen zo lastig mogelijk maken,frustreren zodat men de moeite opgeeft
Ontmoedigingsbeleid dat is troef.

Of je moet een beroemde voetballer zijn een vlammetje van het koninklijk huis
of gesteund worden door het bedrijfsleven als kennismigrant.

De meeste medewerkers bij de IND zijn "freshmen" die zich nog moeten bewijzen
Vaak nog niet goed ingeleerd of met een beperkte ervaring.
Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel weten hoe het moet maar die kom je
als client meestal niet tegen bij de frontdesk en zeker niet aan de telefoon
Wanneer je op een dag 3 keer belt met dezelfde vraag krijg je geheid 3 verschillende
antwoorden, soms lijkt het of men iets ter plekke verzint.





salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Maar ze moeten toch met een zinnige reden komen als je bijvoorbeeld goed en wel getrouwd bent met een Indonesische vrouw/man?
Alleen zeggen 'het kan niet' zal denk ik niemand accepteren dus moeten ze iets verzinnen, lijkt mij. Nou, gelukkig ga ik nooit te maken krijgen met zo'n instantie..



Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 


Op 24-05-2016 20:22 schreef merdekaSah:
Even nog een interresant weetje n.a.v. mijn bezoek aan de IND vandaag

Een inburgeraar mag in de eerste vijf jaren slechts 3 maanden per jaar
buiten Nederland verblijven
(m.u.v. wanneer men binnen die periode de nederlandse nationaliteit aanneemt)

Na vijf jaar kan men een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd aanvragen
en dan wordt dit maximaal 6 maanden
Maar .... niet meer als 4 maanden aaneen per jaar in 3 opeenvolgende jaren

Volgens de vreemdelingenwet B1/VC 6.2.1 hoofdverblijf
(althans hoe de IND dit interpreteert)

Men kan altijd nog gaan procederen tegen de IND

EDIT
wat wel leuk was vandaag is dat er 3 IND medewerkers met elkaar in discussie
gingen over wat nu wel en/of niet mocht, maar uiteindelijk heeft men er (zelf) de wet
maar op nagekeken en uiteraard heb ik daarvan een uitdraai gevraagd en gekregen.
EDIT







Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Ingeval je geen uitkering of bijstandsuitkering hebt kan je opteren voor een vvr onbepaald langdurig eu ingezetenen, je kan dan in principe bijna een jaar buiten Nederland vertoeven , deze variant heeft mijn vrouw nu sinds kort en dit staat in de voorwaarden en is mij ook mondeling medegedeeld bij de IND !



Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Ps, als je dus maar wel 1 maal per jaar bijv. Een weekje naar Nederland terugkeerd en je dus niet je laat uitschrijven etc !



merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 

[quote] On 26-05-2016 22:54 Jan van Toor wrote:
Ingeval je geen uitkering of bijstandsuitkering hebt kan je opteren voor een vvr onbepaald langdurig eu ingezetenen, je kan dan in principe bijna een jaar buiten Nederland vertoeven , deze variant heeft mijn vrouw nu sinds kort en dit staat in de voorwaarden en is mij ook mondeling medegedeeld bij de IND ! [/quote

Een VVR onbepaald langdurig eu ingezetene kun je aanvragen na 5 jaar verblijf in NL
dit geeft je meer mogelijkheden voor verblijf/vestiging in een ander EU land
Echter je zit nog steeds met de regels van de vreemdelingencirculaire 2000
Maximaal 6 maanden aaneengesloten per vakantie EN indien de vreemdeling
voor het derde achtereenvolgende jaar meer dan vier achtereenvolgende maanden
buiten nederland heeft verbleven neemt de IND in ieder geval aan dat er sprake is
van verplaatsing van het hoofdverblijf, tenzij aannemelijk kan worden gemaakt dat het
centrum van de activiteiten niet nar het buitenland is verlegd.
Zulks ter beoordeling van de IND..... risico vervallen van verblijfsvergunning.

Wat de IND zegt daar heb je weinig aan, je zult het zwart op wit moeten hebben dat
ze toestemming hebben gegeven en dat geven ze niet want het is in contradictie
met hun eigen regels (zoals zij die hanteren)

Dus ..... uitkijken !!!!!

Want je kunt nooit aantonen dat het gezegd is dat het mocht





zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ja ik wilde niet aan de grote klok hangen maar ja je kan iemand helpen, zoals Jan schreef langer weg blijven.
Dat doe je als je medewerking heb van je familie dochter een zoon of broer.
Je gaat naar het gemeentehuis en je laat je eigen daar officieel inschrijven als briefadres en dan blijf je ingeschrevene in Nederland.
Maar je moet je wel uitschrijven op het oude adres.Iemand die daar dan inwoon kan je hoofdbewoner, maken tijdelijk of niet je ben voor je gezondheid even langer weg als normaal, als het om een huurhuis gaat
Dan moet de persoon die het briefadres ondertekenen en kopie van zijn paspoort afgeven.
Je maak er kopieŽn er van en bewaar dat goed
Een fluitje van een cent........................... Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


On 27-05-2016 04:12 zieleffe wrote:
Ja ik wilde niet aan de grote klok hangen maar ja je kan iemand helpen, zoals Jan schreef langer weg blijven.
Dat doe je als je medewerking heb van je familie dochter een zoon of broer.
Je gaat naar het gemeentehuis en je laat je eigen daar officieel inschrijven als briefadres en dan blijf je ingeschrevene in Nederland.
Maar je moet je wel uitschrijven op het oude adres.Iemand die daar dan inwoon kan je hoofdbewoner, maken tijdelijk of niet je ben voor je gezondheid even langer weg als normaal, als het om een huurhuis gaat
Dan moet de persoon die het briefadres ondertekenen en kopie van zijn paspoort afgeven.
Je maak er kopieŽn er van en bewaar dat goed
Een fluitje van een cent........................... Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny


Alleen lullig als je dan (als vreemdeling) je paspoort bij de IND moet tonen met al die stempels er in ..... mocht er een "onderzoekje" komen ben je VERPLICHT mee te werken. Als je tegenwerkt dan telt het woord van de IND en kun je via een advocaat
je gelijk proberen aan te tonen.

Vreemdelingen hebben niet dezelfde rechten als Nederlanders !!!!
M.a.w. .... dan kun je wel eens fluiten naar je verblijfsvergunning







Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Verblijf buiten NederlandAls u nu een vergunning voor onbepaalde tijd hebt en overweegt langere tijd buiten Nederland te verblijven, kan het zinvol zijn om een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen aan te vragen.
U mag met een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen maximaal 6 jaar in een ander EU-land verblijven. Buiten de EU mag u maximaal 12 maanden verblijven. Dit heeft dan geen gevolgen voor uw verblijfstatus in Nederland.
Als u een vergunning voor onbepaalde tijd hebt, mag u in ieder geval niet meer dan 6 maanden aan elkaar (achtereenvolgend) buiten Nederland verblijven. Er is dan sprake van verplaatsen van uw†hoofdverblijf.††

Bovenstaand staat op de IND site, hoe moet ik dit dat intrepeteren Merdeka ?






Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Resume, volgens dit artikel mag je met een langdurig eu aantekening12 maanden buiten de eu verblijven en met de gewone vvr onbepaald 6 maanden, of kan ik niet meer lezen , wij zijn beide pensiuners en mijn vrouw zal ook na mijn eventueel verscheiden een huis op haar naam hebben ,inkomen etc, dus niet het hoofdverblijf verplaatsen naar Indonesie, alleen in het geval dat zij een keer iets langer aldaar zou willen vertoeven is het safer de eu variant te hebben.



merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


On 27-05-2016 21:06 Jan van Toor wrote:
Verblijf buiten NederlandAls u nu een vergunning voor onbepaalde tijd hebt en overweegt langere tijd buiten Nederland te verblijven, kan het zinvol zijn om een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen aan te vragen.
U mag met een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen maximaal 6 jaar in een ander EU-land verblijven. Buiten de EU mag u maximaal 12 maanden verblijven. Dit heeft dan geen gevolgen voor uw verblijfstatus in Nederland.
Als u een vergunning voor onbepaalde tijd hebt, mag u in ieder geval niet meer dan 6 maanden aan elkaar (achtereenvolgend) buiten Nederland verblijven. Er is dan sprake van verplaatsen van uw†hoofdverblijf.††

Bovenstaand staat op de IND site, hoe moet ik dit dat intrepeteren Merdeka ?




Geen idee Jan ik heb mijn info uit het gesprek wat ik heb gehad met de IND
en ik citeer uit de wettekst

Print het in iedergeval uit want internetteksten kunnen zo maar ineens anders zijn.
Maar ... volgens mij staat er ook op de website van de IND dat er geen rechten ontleent kunnen worden uit wat op hun website staat.
De wetten veranderen nogal eens en webteksten zijn dan verouderd

EDIT
In iedergeval komt wat je citeert niet overeen met de wettekst over hoofdverblijf

Of valt dit onder een uitzonderingsgedeelte voor gepensioneerden,
wij zijn nog niet zo ver

Wat ik wel weet is dat er vanaf de invoering van deze wet (2000) deze regels gelden
wellicht dat wat je citeert uit een eerder regime geldt.
Zo zijn er ook verschillen voor inburgeraars van voor 1 januari 2015 en daarna
Maar de tijd dat ik wat gepubliceerd staat op internet of in voorlichtingsbrochures
klakkeloos geloof is allang voorbij.
Ik kijk liever naar de wetteksten die voor mij van toepassing zijn
Ik heb geen inzicht in jou persoonlijke situatie of de context waarin wat je citeert
staat Ik zeg alleen kijk uit en geloof niet zo maar dat alles okay is omdat er iemand
iets zegt (zonder bewijsstukken) er worden wel meer tegenstrijdige uitspraken gedaan
door verschillende IND ers

Wellicht je persoonlijke situatie even laten checken door een jurist op de site van stichting buitenlandse partner (tip)
EDIT







Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

Beste Merdekasah, je kan dit vinden op de IND site bij ; Onbepaald niet EUburger, daarin worden de bepalingen cq verschillen in beschreven tussen vvr onbepaalde tijd , en EU langdurig ingezetenen (verblijfsdocument type 5) tegenwoordig krijg je automatisch type 5 wanneer je voldoet aan de voorwaarde zelfvoorzienend te zijn, dus geen uitkering hebbende, e.a. heeft niets te maken met het pensionado zijn. Vriendelijke groeten Jan.



Jan van Toor
Gebruiker
spacer line
 

De status van langdurig ingezetene kan slechts worden ingetrokken onder de in deze richtlijn vastgestelde voorwaarden (afwezigheid van het Europese grondgebied gedurende meer dan 12†opeenvolgende maanden, frauduleuze verwerving van de status of een verwijderingsmaatregel tegen de betrokken persoon).

(Uit de wettelijke bepalingen 2003 aangaande langdurig eg nu eu ingezetenen) type 5 is in 2014 in de plaats gekomen voor het type EGld, met de zelfde bepaling , " niet meer dan 12 maanden aaneengesloten buiten de eu !



zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Nou wil die minister Edith Schippers, de ziekenhuis onkosten niet meer vergoeden in het buitenland. Altans dat mens heeft dat in haar kop gepland,of het door gaat moeten we nog zien.
Dommer dan dom kan je niet zijn, het verschil zit hem soms in een paar duizenden euroootjes.
Wat dat mens bezield mag Joost weten en die weet ook al niet veel........ Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jurryt
Gebruiker
spacer line
 

Ok, hoi allemaal,

Na dagen dat forum van Pierre te hebben doorgenomen, is er heel wat duidelijk geworden, al heb ik nog wel enkele vragen. Pierre, ontzettend bedankt!


  • Dit topic is ECHT super hulpvol: http://www.buitenlandsepartner(...)201-Handleiding-TEV-(MVV-VVR)-procedure
  • En altijd handig om de vragenlijst bij de hand te hebben: https://www.ind.nl/Documents/7125.pdf
  • En voor de vrouw de stomme inburgering cursus vragen: http://www.inburgeringscursus.(...)amen-vragen-kns.html

    De IND doet er inderdaad alles aan om te laten blijken dat ze je niet echt willen helpen en dat ze niet echt mensen binnen willen laten. Een normale info e-mail heeft 2 weken geduurd om te beantwoorden met een copy-paste reply (mijn vader kreeg exact hetzelfde e-mailtje, haha... ook 2 weken later)

    Alles is verder relatief duidelijk... komt er op neer dat er erg veel geduld bij komt kijken, bureacratische procedures en er bovenop zitten om dingen soepel/snel(ler) te laten verlopen. T.z.t. heb ik denk ik wel iemand nodig die kan helpen alles te checken of alles goed verloopt.

    Echter voor mij (en ik denk velen met mij) is dit het meest lastige: 3 maanden salaris strookje + minimaal 1 jaar contract terwijl je in het buitenland woont en erg weinig behoefte hebt om vele maanden niet bij elkaar te wonen (absurd).

    Dus ik ben opzoek naar alternatieve mogelijkheden zonder te applyen in een ander land en wat nog steeds binnen de mogelijkheden van de IND valt. Bijvoorbeeld:

    Scenario 1: Ik heb een internationale baan (buiten de EU) maar ontvang salaris op mijn Nederlandse bankrekening. Hiervoor moet ik reizen. Ik heb een woonadres in Nederland- is dit geldig en is dit mogelijk?

    Scenario 2: Ik heb een baan binnen de EU en ontvang salaris op mijn Nederlandse bankrekening. Ik heb een woonadres in Nederland. Is dit geldig en mogelijk?

    Scenario 3: Ik heb een ZZP opgestart in Nederland en ik ben gecontracteerd door een bedrijf in de EU of er buiten voor minimaal een jaar. Elke maand ontvang ik bijvoorbeeld 3000 euro bruto. Ik draag dus belasting af. Is dit geldig en mogelijk? Zo niet, wat zijn de mogelijkheden voor een ZZPer?

    Scenario 4: Ik win de lotto en ben miljonair.

    Het laatste scenario is natuurlijk een grapje, maar ik kan niets vinden over alternatieve mogelijkheden anders dan bijvoorbeeld "je kunt in Denemarken applyen en na 6 maanden naar Nederland komen".

    Heeft iemand meer inzichten voor mij om dit voor elkaar te krijgen zonder dat ik een huisje, boompje, beestje baan moet hebben in Nederland en dus de kans bestaat dat we tot 12 maanden niet bij elkaar zijn?

    Bedankt!!



  • bulekurus
    Gebruiker
    spacer line
     

    Scenario 5 : u vrouw heeft hogere studies gedaan .. bv ingenieur , robotica, .. en kan op basis van een Job die min 35 k ( moet het nakijken) per jaar verdient in Nederland blijven ..
    Zoals mijn vrouw Emoticon: Yes!



    salina
    Gebruiker
    User icon of salina
    spacer line
     

    Maar dat elkaar 1 jaar niet zien ontkom je volgens mij niet aan. Emoticon: Nooo



    jurryt
    Gebruiker
    spacer line
     

    Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Bulekurus - of dat inderdaad, maar helaas is mijn vrouw geen ingenieur of robotica specialist. Wel een yoga specialist =)

    Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Salina vandaar ook mijn scenarios. Ik heb een job waar ik gelukkig overal in de wereld kan werken en als ik mijn vaste basis weer in Nederland kan brengen, zou het "uit elkaar" zijn zich beperken tot een minimaal aantal weken/maanden.



    erwin
    Gebruiker
    User icon of erwin
    spacer line
     

    Universele Verklaring van de rechten van de mens:

    Artikel 13
    Je hebt het recht om te gaan en te staan waar je wilt, in eigen land en in het buitenland.

    Artikel 16
    Je hebt het recht te trouwen en een gezin te stichten.

    Lijkt me toch dat Nederland deze 2 artikels schendt. Hoe kun je een gezin stichten als ze je verhinderen om samen te wonen?
    Ik denk dat het Europees hof voor de rechten van de mens brandhout maakt van deze immigratiepolitiek van Nederland. Maar ja, begin maar eens zo'n procedure. Emoticon: Stupid


    Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

    bulekurus
    Gebruiker
    spacer line
     

    Amai als jij overal ter wereld kunt werken en je vrouw is een yoga specialist,wat doe je dan in Nederland ..je vrouw moet daar dan les geven in donkere,volgepakte zaaltjes waar de spirualiteit nooit tot uiting komt... Er zijn betere plaatsen op de wereld waar er positieve vibes zijn dan in Nederland. . Als zij een echte yogi is gaat ze innerlijk sterven .. Veel succes



    bulekurus
    Gebruiker
    spacer line
     

    Plaats een reactie op dit onderwerp

    Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
    Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


    nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

    9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
     Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2017
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    61,449,078 pageviews Een website van indahnesia.com