Subforum Algemene Indonesiëpraat


 forum.indonesiepagina.nl 
70 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Sorry ombule, maar jij leest duidelijk niet goed. Zijn vrouw gebruikte al zijn bankpas van in het begin, voor hij ziek was. En het geld was steeds sneller op.

Ik ben nu bijna zestien jaar getrouwd en mijn vrouw heeft nog steeds geen toegang tot mijn bankzaken. Verhalen genoeg gehoord van buitenlandse vrouwen die de bankrekening plunderen om het geld op te sturen naar hun familie. Emoticon: Bye bye


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Maar dat is toch eigenlijk heel triest Erwin. Als je elkaar in een (lang) huwelijk niet kunt vertrouwen en je bankzaken gescheiden moet houden? Ja, ik weet dat het hier wel zal moeten maar het is wel erg jammer. Ik ben dat ook niet gewend van mijn leven in Nederland. Ik kan me ook voorstellen dat als je net in Indonesie woont met een Indonesische vrouw/man dat je daar totaal niet aan denkt als je het in Nederland zo anders gewend bent, en met je portemonnee onder je kussen moet slapen. Ik doe het ook hoor maar leuk is anders.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik vind het niet zozeer triest, als wel erg verstandig. Ik heb dat nooit begrepen: alles op de grote hoop gooien en maar pakken wat je denkt nodig te hebben. Naast een gezamenlijke rekening, waar maandelijks beperkt geld opkomt, hebben wij hier alles gescheiden. Niet zozeer omdat we elkaar niet vertrouwen, maar wel omdat we allebei helemaal zelf willen weten wat we met ons eigen geld doen. Zo houd je ook je eigen zelfstandigheid in stand.
Wat betreft dat verhaal van de vorige bladzijden: het klinkt als een reuze zielig verhaal, maar deze meneer lijkt toch niet helemaal met beide benen op de grond te staan, ook 5 jaar geleden niet. Wat dat betreft ga ik helemaal mee met Erwin. Ik heb altijd veel moeite met het afschilderen van de vrouw als gemene heks in zulke verhalen. Wat was het profijt dat deze man zelf (en al die andere mannen) van zijn echtgenote/vriendin had? Waarom wilde hij de bruiloft toch doorzetten toen bleek dat deze vrouw toch wel wat bizarre eisen had. Kom op zeg, je bent 45 jaar.salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ja natuurlijk is het verstandig. Zeker in Indonesie maar ik ben het van huis uit niet gewend.
In Nederland was er dan ook wel een gezamenlijke rekening met ex en ieder apart maar toch was er een soort 'grote hoop' zeg maar. Wij wisten van elkaar de code en soms werd mijn kaart gebruikt en soms die van ex. Ik was ook duidelijk niet echt mee-geemancipeerd denk ik. Emoticon: Blush

Maar hier moet het helaas ff anders allemaal.

bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 20-03-2016 03:42 bulekurus wrote:
https://youtu.be/x2tNH1r03mg

Voor de dromers
Hilarisch.bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

Een week geleden vroeg mijn vrouw een detailleerde prijs/offerte voor een inox diepvriezerkast bij een groot horecabedrijf. Nu ben ik in Jakarta en dacht, ik zal de showroom even binnen stappen en mij uitlaten als domme Bule.

Wat blijkt nu, dat die Indonesische vertegenwoordiger mij even 4 juta meer aanrekent op de prijsofferte die gekregen heb van dat bedrijf Emoticon: StupidDus aan zieleffe gooit dat foldertje maar in de vuilbak !!

Zo ben ik bij drie winkels geweest die verpakkingsmateriaal, sealers verkopen allemaal duur uiteenlopende prijzen .

Dan kom ik in Glodok een Chinese Elektrozaak binnen . Wat een Service !!
Een sealer die bij een Indonesiër nog 3,6 juta moet kosten kost nu ineens 2,7 juta, zelfde merk en productcode.
Hij kon mij ineens een snelvriezer leveren die van +30 naar -20 gaat in een paar uur, dus eentje met drie motoren erop en gaf zelfs nog een tip van een fabrikant die hij niet kon leveren .
Hij wou zelfs de expeditie regelen naar Yogya, jongeman was 30 jaar en sprak zeer goed engels.

Dit noem ik zaken doen !! Daar kunnen Indonesiërs nog een puntje aan zuigen en dan maar jaloers zijn over de Chinezen .Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dat is zeker af en toe ontzettend irriterend als de pribumi hun beklag doen over de non-pribumi. In zaken heb ik ook liever te dealen met Chinezen en Arabieren i.p.v. pribumi.
Wat een verschil in zaken doen. De pribumi let alleen maar op de koper en denkt niet na over een bestendige relatie opbouwen zodat men later weer eens langs komt. Snelle hap.
De non-pribumi denken op langere termijn en geven dan doorgaans ook prijzen die reasonable zijn en gerelateerd aan het product, niet aan de koper.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 20-03-2016 03:42 bulekurus wrote:
https://youtu.be/x2tNH1r03mg

Voor de dromers

Woeahahaha Emoticon: Laugh out loud


Elsbeth schreef:
Ik heb altijd veel moeite met het afschilderen van de vrouw als gemene heks in zulke verhalen. Wat was het profijt dat deze man zelf (en al die andere mannen) van zijn echtgenote/vriendin had? Waarom wilde hij de bruiloft toch doorzetten toen bleek dat deze vrouw toch wel wat bizarre eisen had. Kom op zeg, je bent 45 jaar.

Hier heeft Elsbeth een punt, dit is trouwens een onderwerp wat regelmatig terug komt, dit is een derde wereldland, als een vrouw hier met twee kindertjes door paps wordt afgedankt wat hier schrikbarend veel gebeurd, dan is er geen vangnet, zoals wij in Europa kennen, laat staan dat pa enige bijdrage zal leveren, daar hebben ze hier ook een broertje dood aan. Emoticon: Angry
De dame zal dus een pot goud moeten zoeken, velen gaan in het buitenland werken, vergis je niet, alleen in Saudi Arabië zitten al rond de 700.000 Indonesische arbeidskrachten.
Dan hebben we het nog niet eens over de rest van die zandbaklanden, Singapore en Maleisië.

Er trekken er ook een berg naar bijvoorbeeld Batam, een speciale economische zone waar veel bedrijven zitten, maar ook grote steden als Jakarta zijn populair, de kinderen worden dan bij opa en oma geparkeerd. Emoticon: Cry
Velen mislukken in hun opzet werk te vinden en komen in de prostitutie terecht, de kans dat die dames in een betere kroeg een pot goud in de vorm van een bule tegen komen is daar groter als in de kampung, de witvoet indiaan alleen in het buitenland met munten in zijn zak die zijn pruimenzoeker achterna loopt. Emoticon: Puh!
Door mijn povere taalkennis was ik op Batam min of meer het aanspreekpunt voor de dames en ook voor de vele specialisten die enkele weken aan een project werkten, wat ik daar gezien en meegemaakt heb daar rijzen je haren van ten berge. Emoticon: Yes!

Brave huisvaders, huisje, boompje, beestje in het kikkerland die binnen 3 weken helemaal dol werden van een dametje die meer lullen had geslikt als dat er klinknagels in de Moerdijk brug zaten, als je er een jaar zit dan ken je zo'n dametje.
De brave huisvader van rond de 50 met dat dametje van 25 is dan helemaal niet meer voor rede vatbaar, die wil alleen maar pruimen plukken, Om Malam werd weggezet als een jokkebrok, ok zoek het uit. Emoticon: Bye bye

Via internet een dame ontmoeten is ook zo'n leuk spelletje, eerbare jongedames uit de kampung die een goudmijn aanboren, hebben ze ongelijk Emoticon: Confused , voor mij niet Emoticon: Nooo , "gelegenheid maakt de dief". Emoticon: Yummie!
Vaak gaat het goed (gelukkig wel) maar heel veel keren dus niet, zijn die dames dan gemeen, of is die pummel van 50 jaar die zijn kampungdametje van 25 lentes naar een Gronings dorpje met 1200 inwoners haalt dom, ja die is dom, hij kent namelijk haar achtergronden en cultuur niet. Emoticon: Blush
Achteraf mauwen dat je geript bent heeft weinig zin, wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.

We hebben op dit forum in het afgelopen decennium ze in alle soorten en maten gehad, ze sloegen alle waarschuwingen in de wind, ze vonden allemaal dat zij een uitzondering waren en dat zij wel echt de ware liefde hadden gevonden.
Stuk voor stuk pleiten en lieten nooit meer iets van zich horen.

jobvanstaalduinen
Gebruiker
User icon of jobvanstaalduinen
spacer line
 


Op 18-03-2016 10:12 schreef Yogya-Bali:

Maar voor deze vrouw was het niet genoeg steeds vaker en steeds eerder in de maand het geld op, waaraan mag Joost weten (ik weet ook dat dat ook mijn eigen schuld is zo naief te zijn haar te vertouwen met mijn bankpas).

Heb voor de operaties bij vrienden moeten lenen daar mijn eigen geld al op was, en ik als buitenlander niet bij de bank terecht kan.

[quote verwijderd]


Ik bergijp hier toch maar weinig van.
* Je hebt toch internetbankieren en je kan toch dagelijks zien wat er met de rekening gebeurt. na een maand had er gewoon ingegrepen kunnen worden.
* Wie loopt er nu onverzekerd rond, als je weet dat je geen middelen achter de hand hebt om operaties te betalen.

Verder zijn echtscheidingen altijd een triest verhaal, maar we horen hier alleen het verhaal van één kant. Vindt het moeilijk om hier zomaar in mee te gaan zonder het verhaal van de vrouw te kennen. Ik vind wel dat de man in kwestie niet al te slim overkomt en zich erg in de slachtofferrol wentelt. Hij kan zich beter richten op de toekomst. Bedenk wat je jaarlijks bespaart nu die "spending echtenote" van het toneel is verdenen. Scharrel die 5.000 uuro bij elkaar, betaal je boete en ga verder met je leven. Ook zonder een Indonesische echtgenote kun je in Indonesië vertoeven.bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Het is typisch zo'n verhaal waarvan YB zelf zou zeggen: ik heb je toch gewaarschuwd? Daarom verbaast het mij zeer dat juist hij dit verhaal van een goede vriend hier neerzet. Ik kan er geen enkel medelijden voor opbrengen, sorry. Allemaal zo zielig, al die bedrogen mannen. Jezus C. , volwassen kerels, die zich totaal niet willen verdiepen in hoe een andere wereld in elkaar zit. vreselijkAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Elsbeth ik vind deze wat kort door de bocht.
In Indonesie is het altijd afwegen. Het is logisch dat wij handelen vanuit onze normen, waarden, opvoeding, maar hun logica is de onze niet, en omgekeerd.
Vergeet niet dat je haar op je tanden moet hebben om een echtscheiding goed te kunnen doorstaan en/of er vaak belachelijk veel voor moet betalen omdat men weet dat je afhankelijk bent. Het gaat veel verder dan “eigen schuld, dikke bult”. Je kunt veel mensen niet vertrouwen, zelfs de overheid niet. Een rechtbank in Indonesie heeft een andere betekenis dan hier, daar geldt vaak vooral het recht van de sterkste en niet van de feiten, eerlijkheid en billijkheid. Als er recht gesproken moet worden dan ben je als buitenlander altijd de klos. In Nederland zijn rechten van Nederlandse en buitenlandse burgers gelijk.

Het verhaal wordt ook ineens anders als het goede vriend betreft. Over onbekenden is het nl. gemakkelijker oordelen dan over iemand die ons na staat. Het is gewoon een feit dat Indonesiers (vaker dan hier) pas later hun ware aard laten zien. Maar, als je en relatie begint dan zul je toch ergens vanuit moeten gaan. Dat iemand niet weet hoe het werkt is ook niet zo gek want is een wirwar aan uitzoeken wie je wel of niet kunt vertrouwen, wat wel en wat niet waar is, regels die een paar kilometer verderop niet meer de regels zijn, vandaag wel, morgen niet, onduidelijkheid etc. Je moet er onderhand voor gestudeerd hebben.

Over dat ziek zijn, ziekenhuis, geen verzorging en aan zijn lot worden overgelaten is iets wat veel mensen in Indonesie nauwelijks kunnen plaatsen omdat de algemene indruk is dat iedereen voor elkaar zorgt. Nou écht niet, die vlieger gaat lang niet altijd op. Hoe komt het anders dat er zoveel daklozen en zwervende kinderen zijn? Iets zoals onvoorwaardelijke liefde bestaat volgens mij maar amper in Indonesie want idd er zitten vaak voorwaarden aan, en het egoisme.
Zoals het leeghalen van het huis, het is te bizar voor woorden. Die 75 miljoen Rp, zeg maar 4,5 tot 5 duizend euro is voor een dergelijke situatie belachelijk veel geld. En op grond van wat eigenlijk? En wat je ook samen afspreekt, opschrijft, al dan niet onder het toeziend oog van een notaris, dat soort zaken blijken vaak ineens niks meer waard als je ze nodig hebt.

Je zou zeggen waar zit de knup? Ik heb het idee dat de vrouw ook een “rekenfout” heeft gemaakt en dat dat precies hetgeen is wat er nu uitkomt. Van een kale kip kun je niet plukken maar je kunt die kip nog wel letterlijk en figuurlijk naar de verdoemenis schoppen. Dat is triest. Wat dat aangaat zijn er helaas veel Indonesiers meedogenloos en ook nog eens niet al te slim (of juist wel op een eenzijdige manier)
Zoals de man zelf al schreef;
"Als buitenlander heb je geen rechten alleen maar plichten" En dáár zit ie vooral. Het moet niet zo zijn dat het trouwen met iemand daar zoiets als Russische roulette is.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Voor zo ver ik weet heeft bijna elke vrouw of je rood, wit, geel of zwart of bruin bent een huishoudgeld( bepaade budget).

In Indonesia hebben de nyonya, ibu rumah tangga ook hun UANG Belanja .
Mijn Amsterdamse vrouw heeft ook haar (eigenlijk onze) uang belanja.
Dacht ongeveer 500 eurie per maand , mijn opoe zegt altijd niet van de lengte dan moet je het van de breedte hebben.
Dus een Indonesische (Chinees, Javaans , Sundanees, Papua etc) vrouw moet ook uitgeven voor zo ver haar budget het toe laat.

Behalve als je man ( al dan niet expat) heel rijk is .en je heb zo'n platina (?) creditcard waar je naar harte lust geld uit de ATM kan halen .


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

SA, dat regelt iedereen natuurlijk anders maar dat is hier nu ook niet de issue.
Het lijkt erop dat er voor mevrouw een soort gouden handdruk wordt gevraagd die te vergelijken is met een plaatselijk jaarsalaris en dat er maar wat gevraagd wordt. Nog buiten het feit hoe het allemaal gekomen is.

En uitgeven voorzover het budget toelaat en Indonesie is vaak geen goeie combi. Dat weet u zelf ook wel. Als je geld hebt dan geef je het uit zonder erbij na te denken dat een week minstens 7 en een maand minstens 30 dagen heeft.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 20-03-2016 13:06 Anne Mieke wrote:
SA, dat regelt iedereen natuurlijk anders maar dat is hier nu ook niet de issue.

Ieder stuk gelopen relatie of huwelijk is altijd pijnlijk.
Wat mij opvalt is dat in deze topic sommigen alleen maar (het lijkt er op Emoticon: Yes! ) over negatieve ervaringen vertellen.
Er zijn niet zo veel die "positief"staan over hun Indonesische partners/half trouwboekje , laat staan over de meegraaiende schoonfamilie.

Dat het gebeurd zal niemand ontkennen, van daar die voorbeelden.
Gelukkig zijn er nog lezers die nog de baas zijn in hun huis/portemonee .
Good for you . Emoticon: Party!
=================
"En uitgeven voorzover het budget toelaat en Indonesie is vaak geen goeie combi. Dat weet u zelf ook wel. Als je geld hebt dan geef je het uit zonder erbij na te denken dat een week minstens 7 en een maand minstens 30 dagen heeft. "
====================

Dat lijkt me sterk, een "domme" Emoticon: Cry niet intelligent genoeg ) vrouwtje die arm werd groot gebracht zal toch zeker weten hoe ze rond moet komen .

Als ik jaarlijks onze dubbele vakantiegeld /inkomen gaat verbrassen in Jakarta , ben ik ook "royaal"in de eerste 2 weken, daarna is het oppassen geblazen.
En zeker nadat ik/wij nu alleen 1 vakantie geld hebben, en in "armoede"leven doo mijn AOW (+ klein bedr pensioen).


bisa dicek of makemyday .

jobvanstaalduinen
Gebruiker
User icon of jobvanstaalduinen
spacer line
 


Op 20-03-2016 12:33 schreef Anne Mieke:
Die 75 miljoen Rp, zeg maar 4,5 tot 5 duizend euro is voor een dergelijke situatie belachelijk veel geld. En op grond van wat eigenlijk?

Op wat voor grond? Dat weten we natuurlijk niet, want we kennen alleen het huilverhaal van de man in kwestie. Maar voor iemand die in het vooruitzicht heeft zijn leven lang zijn (voor indonesische bergippen) riante salaris te moeten delen met deze mevrouw vindt ik 5.000 euro echt een habbekrats. Niet zeuren, neem je verlies, en ga verder met je leven!salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 


Op 20-03-2016 13:06 schreef Anne Mieke:
SA, dat regelt iedereen natuurlijk anders maar dat is hier nu ook niet de issue.
Het lijkt erop dat er voor mevrouw een soort gouden handdruk wordt gevraagd die te vergelijken is met een plaatselijk jaarsalaris en dat er maar wat gevraagd wordt. Nog buiten het feit hoe het allemaal gekomen is .

En uitgeven voorzover het budget toelaat en Indonesie is vaak geen goeie combi. Dat weet u zelf ook wel. Als je geld hebt dan geef je het uit zonder erbij na te denken dat een week minstens 7 en een maand minstens 30 dagen heeft.


Ik snap dat eerlijk gezegd ook niet.
Ik weet niet wat meneer van plan is maar als hij in Nederland blijft zou ik dat sowieso niet betalen. Waarschijnlijk ook niet als ik terug zou gaan naar Indonesie. Als ik toch niks te verliezen had...elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Anne Mieke, ik heb het expres een beetje scherp aangezet, precies om de reden die jij aankaart: als het een vriend van je betreft wordt het opeens heel anders. Vreemde mannen die met zo'n verhaal aankomen worden hier als een seniele, dikbuikige, hier-zeker-niemand-kunnen-vindende , zijn lul achterna lopende idioot neergezet, maar als het een vriend betreft moeten we er opeens heel genuanceerd naar kijken, want dit is toch wel heel zielig. Het is of het één of het ander. Allebei heel zielig, of allebei "een beetje dom". Voor mij ligt dat een beetje in het midden. Daarmee wil ik niks afdoen aan het feit dat een scheiding bijna altijd onvoorstelbare ellende is. Een ellende waar minimaal (en hopelijk ook maximaal) 2 mensen bij betrokken zijn. Daarbij hoort ook een verhaal van 2 kanten, want allebei wilden ze om één of ander reden (die mij totaal niet uitmaakt) trouwen. Zonder dat ik er ooit mee te maken heb gehad, durf ik het toch aan te stellen dat de problemen in dit soort relaties te maken hebben met ongelijkheid. Daarbij maakt het niet uit wie man en vrouw is. Je hebt al te maken met grote culturele verschillen, daar komt de ongelijkheid in economische achtergrond bij. wordt het niet een ander verhaal als partners elkaar tegen komen op de Gaja Madah universiteit? Of een Indonesische student die hier in Wageningen een opleiding doet en daar een leuk NL meisje tegenkomt? Ik weet het niet hoor, laat maar horen als ik het fout heb. Maar die ongelijkheid en dan de pot met honing ruiken.....ik geef ze geen ongelijk, sorry. zo, dit was het voor nu even. Misschien denk ik er over een uur veeeeel genuanceerder over..
En ja hoor, na 10 minuten bedenk ik opeens dat ik er van wel heel dichtbij mee te maken heb gehad, wel lang geleden overigens en niet met een Indonesisch persoon, maar met een Turkse man. Daar kan ik dit betoog zonder meer glad bovenop leggen.Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Zoals je het beschrijft Elsbeth ben ik het helemaal eens met jou....

Inderdaad we hebben over volwassen mannen.... .die haantjes gedrag vertonen en
het gewéldig vinden als een Indonesische schone op je valt , dat is inderdaad je enorme ego c.q. lul strelen en vergeten namelijk dat ze meestal op de dikke dompet gemunt hebben en alleen die domme dwaas ziet dat niet in.... Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid Triest ?? Nou nee hoor voor mij niet ná tig verhalen en waarschuwingen die je hoort én leest !! Emoticon: Frustrated Emoticon: Frustratedelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Het maakt mij niet uit of het om man-vrouw, vrouw-man, man-man, vrouw-vrouw (hoewel die laatste 2 combi's denk ik erg weinig voorkomen in RI). Het gaat mij erom dat ik niet goed begrijpen kan dat mensen van tevoren te weinig na lijken te denken over de gevolgen van een relatie die zowel cultureel als economisch ongelijk is. Ik heb daar hier in het klein al met mijn kinderen gesprekken over: doe mee aan dingen die jij je zelf kunt veroorloven en laat je niet fêteren door een ander die veel meer geld heeft. Ook andersom: smijt niet met geld tegenover een ander die veel minder heeft dan jij. Ga niet de grote jongen uithangen. Je krijgt onherroepelijk problemen in je vriendschappen als je je van dat soort processen niet bewust bent, nl vriendschappen die op iets anders berust zijn dan echte interesse en respect in en voor elkaar. Wat dat betreft zou ik graag eens verhalen horen van mixed couples hier waar de vrouw (want daar gaat het toch vaak om) evenveel opleiding heeft genoten als de buitenlandse man. Nog interessanter eigenlijk de vraag hoe het gaat bij stellen waar de buitenlandse man aanzienlijk minder opleiding/status heeft dan de Indonesische partner. Hoe gaat het daarmee?Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 20-03-2016 18:21 elsbeth wrote:
Anne Mieke, ik heb het expres een beetje scherp aangezet, precies om de reden die jij aankaart: als het een vriend van je betreft wordt het opeens heel anders. Vreemde mannen die met zo'n verhaal aankomen worden hier als een seniele, dikbuikige, hier-zeker-niemand-kunnen-vindende , zijn lul achterna lopende idioot neergezet, maar als het een vriend betreft moeten we er opeens heel genuanceerd naar kijken, want dit is toch wel heel zielig. Het is of het één of het ander. Allebei heel zielig, of allebei "een beetje dom". Voor mij ligt dat een beetje in het midden. ………………….

Ik zie de dingen anders.
Voor mij is het allebei heel zielig, of ik de persoon nu wel of niet ken. Het is allemaal niet zo simpel. Het heeft met verschillende dingen te maken. Met onze waarden en normen versus die in Indonesie. YB zei het al: er wordt naar ons (westerlingen) gekeken of het allemaal niet zo nauw nemen met relaties, seks etc maar het omgekeerde is waar, daar ben ik in de loop der jaren ook wel achter gekomen.
Ik geloof dan ook niet dat die mannen (en vrouwen) allemaal dom zijn. Het gaat hier ook niet om de relatie zelf maar welke juridische gevolgen dit heeft. En dat is bizar. Een buitenlander in Indonesie heeft alleen maar plichten en relatief weinig rechten. Natuurlijk zijn er altijd twee kanten maar in een gemengde relatie wordt de Indonesier te allen tijde beschermd en de buitenlander nooit. En als je al beschermd wilt worden (omdat de wet zo is) dan kost je dat over het algemeen veel geld. Dát is waar ik moeite mee heb en dat is ook hetgeen waar dit verhaal van YB over gaat. Ik heb zelf een scheiding in Indonesie achter de rug, dat weet je, maar je moet haar op je tanden hebben en “iedereen achter zijn bureau vandaan trekken” om je gelijk te krijgen/het goed op te lossen. Als de situatie omgekeerd is (dus het gemengde stel woont in Nederland) dan kan die Indonesier/Indonesische rekenen op tenminste een eerlijk proces. Ik ken veel situaties, ook stellen uit Indonesie, hier in Nederland wonend en gescheiden (uiteindelijk). Ook die van de studenten uit Wageningen zoals jij het noemt (mijn voorbeeld uit Delft)

Dat de problemen onderling te maken hebben met ongelijkheid is mogelijk maar ook dat zal per stel verschillen. Als twee mensen het met elkaar eens zijn dan is het goed. En wat ongelijkheid betreft/ “pot met honing” is het niet zwart/wit. Er zijn in Indonesie heel veel verschrikkelijk arme mensen en ook veel verschrikkelijk rijke, maar daar tussenin zit een groot en grijs gebied van mensen die een enigszins normaal leven hebben. Daarbij liggen prioriteiten in Indonesie anders en dat heeft weer met mentaliteit te maken. Een mooi voorbeeld is dat van die auto in het verhaal. In het rijke Nederland staat gemiddeld 1 auto per gezin voor de deur maar Indonesiers die het maar enigszins kunnen “betalen” (met dank aan Adira, de financieringsmaatschappij) willen er een voor zichzelf. Niet omdat ze die nodig hebben maar vooral voor de status. De Indonesische instanties, overheid doen er allemaal aan mee om die ongelijkheid in stand te houden waarbij de Indonesier ook nog het gevoel krijgt dat hij/zij gelijk heeft. Of het nu gaat om het ontbinden van een huwelijk, je iets moet regelen op juridisch gebied, een ongeluk etc.
Een “pot met honing” betekent niet dat je je niet aan de huwelijkse plichten hoeft te confirmeren. Echt, een grotere klerenzooi aan relaties en huwelijk zoals in Indonesie ken ik niet.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 20-03-2016 19:07 elsbeth wrote:
Wat dat betreft zou ik graag eens verhalen horen van mixed couples hier waar de vrouw (want daar gaat het toch vaak om) evenveel opleiding heeft genoten als de buitenlandse man.

Nog interessanter eigenlijk de vraag hoe het gaat bij stellen waar de buitenlandse man aanzienlijk minder opleiding/status heeft dan de Indonesische partner. Hoe gaat het daarmee?

Nou ik ken een paar buitenlanders/migranten ( waarschijnlijk niet eens een dikbetaalde "expat" Emoticon: Wink die ook lid zijn/schrijvers in Indahnesia met indon. partner, zelf kinderen groot brengen.
En ze leven lang en gelukkig.
Zelfs een Belg Emoticon: Wink . Emoticon: Shiny

Bij liefde speel opleidind/asal-usul niet echt een grote rol.
Dat geldt ook voor Indonesische studenten die in Delft,Roterdam, Amsterdam etc hadden gestudeerd die getrouwd zijn met Nederlandse schonen Emoticon: Shiny
En ik kan zeggen( bisa diCEK) dat ik een hele boel heb gekend .


bisa dicek of makemyday .

bulekurus
Gebruiker
spacer line
 

Surya sorry niet mee eens maarja ik ben dan ook een apart geval, ik val op slimme vrouwen zoals mijn vrouw Master en MBA ingenieur en dan nog de 1ste van de klas. De meeste mannen vallen op vrouwen die minder slimmer zijn omdat ze anders hun ego niet kunnen strelen, mannen houden niet van vrouwen die slimmer zijn dan hun, daarom dat de meeste losers van Europa hier een kampung meisje komen zoeken want in Europa kan hun ego niet meer gestreeld worden.

Nog iets liefde bestaat niet !!
Het is wat heb jij te bieden en wat heb ik te bieden en als dat in balans is is er succes !!
en zo niet word de ene onderdrukt !
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,748,487 pageviews Een website van indahnesia.com