Stage 5 maanden, welk visum? Alle algemene tips, WELKOM!


 Subforum Het visumgebeuren 
60 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 07-11-2015 14:02 elsbeth wrote: Ik begrijp wel dat YB de nare gevolgen ziet als mensen niet luisteren, maar dit bewerkstelligt alleen maar dat mensen hun hakken in het zand zetten en toch hun eigen gang gaan.
Wellicht enigszins te hard van stapel gegaan. Maar ik word dan ook dood- en doodziek van die eigenwijze Nederlandse jeugd. Ik zeg met name Nederlandse jeugd want ik run zelf ook een branche van een internationaal stagebureau en heb daarmee studenten van overal. Vreemde is dat de meest eigenwijze telkens de Nederlandse studenten zijn (niet allemaal) en de Indonesische (zijn aan elkaar gewaagd). Toevallig in dit weekend nota bene 3 NEDERLANDSE studenten moeten helpen met immigratieperikelen omdat ze gewoonweg niet luisterden naar mijn advies visumverlenging via een bureau te regelen maar hun eigen weg gingen want dat hadden ze van Indonesische studenten vernomen. Daar moet je helemaal niet zijn want die wonen in hun eigen land en hebben dus geheel geen enkele kennis van visa voor buitenlanders. Maar goed de eigenwijsjes wilden het dus regelen buiten een visumbureau om want dat zou goedkoper zijn. Goedkoper? Ja aan mijn neus. De ene zit nu in KL om een nieuw visum te halen omdat de verlenging is geweigerd. Goedkoper? Duurder dus! De andere 2 wacht een fikse boete boven het hoofd.
Het heeft geen zin aardig te doen tegen dit soort mensen, ze doen het toch gewoon op hun eigen manier want ze hebben toch vriendjes of familie hier en daar??!! Als je ze waarschuwt voor bepaalde valkuilen gaan ze juist er dwars tegen in en doen toch wat ze - volgens Nederlandse culturele normen - denken te moeten doen. Hopeloos.

OK, misschien had ik wat minder hard uit de bus moeten komen maar je ziet alweer die eigenwijze reactie van deze dame.
Ik heb een familielid op Bali en die heeft deze stage voor mij geregeld. Ik heb mail contact met de mensen zelf......
Ik krijg stufi, sponsoring van mijn ouders, zorgtoeslag en een uitkering van OV omdat ik die stopzet. Mijn vriend gaat mee en die heeft ook een inkomen op bali.

Mijn zaakjes heb ik wel voor elkaar Emoticon: Wink dus heb daar maar geen vooroordeel over.
ik vroeg alleen om wat tips.......
Daar wordt een gezond mens toch treurig van. Er worden hier de allerbelangrijkste tips gegeven maar deze dame heeft weer een familielid op Bali (zeker ook een expert in stages regelen), ze heeft contact met de mensen zelf (wat weet nou een Balinees bedrijf in godsnaam van de reglementen voor een buitenlandse stagiaire?), sponsoring van de ouders (ik dacht dat ze voor een bedrijf stage ging lopen en niet voor haar ouders?). de zaakjes heeft ze voor elkaar, etc. Nou, toen ik haar aanvang las
Ik ga op stage voor mijn opleiding grafisch vormgever. Zelf ben ik kwart indonesisch en ben een keer eerder op Bali geweest, maar wil super graag terug!

Nu ben ik alles aan het uitzoeken ivm visum en scooter huren.
Alles het liefst natuurlijk zo goedkoop mogelijk. Een verblijf heb ik al.
En ik heb een maandelijks inkomen dus een vakantievisum zal t niet worden.
Allereerst, die kwart Indonesisch. Gooi maar over boord want daar kom je in Indonesia geen stap verder mee; ze lachen je alleen maar uit. De Bali-gekte dus na die ene keer zoals zovelen. Ze is nog aan het uitzoeken wat voor een visum (over die scooter praat ik maar niet) ze nodig heeft. Ik ken de situatie op Bali niet zo goed, dus geef ik een tip welke ze alvast zeker NIET moet gebruiken, en het beter via een stagebureau kan laten regelen.
Dan krijg je het weer: "Zo goedkoop mogelijk". Tja, ga dan maar in de Betuwe stage lopen.

Daar wordt men gewoonweg niet goed van. De arrogantie en eigenwijsheid spat er van alle kanten uit.
Mijn zoon is op dit moment ook in de Caraiben op stage maar heeft alles normaal via een stagebureau laten regelen. Daar zijn ze voor. Die maken het niet duurder voor je maar juist goedkoper omdat ze een hoop shit voor je wegruimen voordat je erin trapt.
Zelfde geldt hier in Indonesie, zowel voor stage als visa. Als je er nog nooit mee te maken hebt gehad, laat dat dan door een ander doen. Doe ik zelfs nog na meer dan 25 jaar. Gemak siert de mens.

Ik verwijs nogmaals naar de bovengenoemde cases van dit weekend. Was het maar een uitzondering maar vervelend genoeg niet, vaker een regel met Nederlandse studenten. Zo ook een paar maanden geleden met een paar aspirant-piloten voor Lion Air. Niet doorgegaan want ze "wisten het weer beter want pa was toch rijk en had invloed". Ja, jammer genoeg niet hier dus. Op het vliegtuig terug naar huis gezet i.p.v. op het vliegtuig als piloot.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

YB, je hoeft mij niet te overtuigen van je kennis, dat heb je nl. vele jaren geleden al gedaan. Ik ben er 100% van overtuigd dat men voor dit soort dingen bij jou aan het juiste adres is. Punt blijft: waarom luisteren ze niet naar je?? Daar zit bij mij precies de kneep.
Er komt hier een Laura. Kent die jou? Kent die Malam? Kent die Surya? Wie zijn dat in godsnaam?. Ja, je zult dus bij iedere casus opnieuw, ook bij je echte ontmoetingen, opnieuw al je charmes en diplomatie in moeten zetten om ze daar te krijgen waar je ze hebben wilt, nl. uit de handen van malafide bedrijfjes en in de handen van goede visumbureaus. En dat jij dat verhaal al honderden keren hebt verteld, dat weet zo'n Laura natuurlijk niet. Daar gaat het mij om. Ik vind het doodzonde dat zo'n meid hier afhaakt en gegarandeerd toch in verkeerde handen valt, terwijl het met een iets zorgvuldiger aanpak mogelijk wel gelukt zou zijn om haar binnenboord te houden. Voor de goede orde: dit doet helemaal niets af aan mijn beeld over jullie grondige kennis van IndonesiŽ. De inhoud is fantastisch, maar je moet het soms iets anders verpakken en bedenken dat het aldoor een nieuw iemand is en niet 100 x dezelfde.
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zoals ik zei, iets te hard van stapel gegaan en iets te hard uit de bus gekomen, maar deze posting kwam net op een moment dat ik mijn buik weer vol had van eigenwijze Nederlandse studenten. Waarom toch? Andere nationaliteiten hebben dat stukken minder. Denkt men nou echt nog in NL dat men Indonesia wel kent? Ik durf dat nog niet eens te zeggen want elke dag sta ik weer verbaasd van iets vreemds. De Nederlanders hebben hier meer dan 3 eeuwen gezeten en nimmer iets begrepen van het volk (op uiteraard bepaalde zaken na die echter universeel zijn en niet iets typisch Indonesisch). Mijn generatie is dan na de kolonisatie geboren maar nog wel de nasleep ervan ervaren zoals de overkomst van Molukkers en Indische Nederlanders naar NL. Ze hebben echter minder spatsies m.b.t. kennis van land, cultuur en volk dan de huidige generatie 20- tot 30-ers. En waar haalt juist deze generatie de arrogantie vandaan "het wel allemaal te weten"? Het stikt van die "kwartbloedigen" die denken dat die laatste druppel Indonesisch bloed (inmiddels hebben meer dan een miljoen Nederlanders druppels Indonesisch bloed in zich door die vele vermengingen) hen direct een "kenner" maakt.
Wellicht zou ik de boodschap anders moeten verpakken maar dat doe ik dan wel voor mijn klienten en niet voor een of andere jonge blaaskaak die denkt het wel te weten vanwege 25% Indonesisch bloed.
De Indonesia-gekte - of zelfs erger, de Baligekte - een besmettelijke ziekte waarvoor nog geen vaccin is gevonden (ik hoor het zelf van andere stagebureau's die continu met de ellende zitten van roze Indo/Bali-lovers die als een "roze" olifant door een porseleinkast banjeren). Realistisch blijven graag en vooral niet eigenwijs. Wat ik af en toe met die Nederlanders mee maak, daar lusten de honden geen brood van.
Volgende keer zal ik proberen minder hard van stapel te lopen maar de hoop op deze generatie Nederlandse studenten heb ik eigenlijk al opgeheven, een reden te meer om hier te blijven.elena
Gebruiker
spacer line
 

Hallo iedereen die er zijn, ik weet dat je van mij denken waarom al deze getuigenissen op het internet, maar ik heb om het te doen, zodat alle personen die in mijn schoenen ook de vrede en harmonie te krijgen in hun verschillende thuis en relaties.
Am mevrouw Elena Jackson uit Houston in de Verenigde staat, heb ik zeven jaar geleden getrouwd met mijn man en we hebben twee kinderen alles wat bewoog koel en mooie tot mijn man lopen in een hoer die ik en mijn man wendde zich tot grote vijanden voor 16 maanden , ik huilde en bijna opgaf, maar de goden zijn wijs dat ik werd benaderd door Dr Frank van de zwarte geest tempel en voor zover ik kan vertellen ontmoeten Dr Frank hersteld alle liefde, vrede en harmonie in mijn huis en nu mijn man zelfs houdt van me meer dan ooit tevoren, ben je daar huilen de hele dag met verdriet en verdriet in je hart gewoon stoppen met huilen en het bezit komen van jezelf na een tijdje contact deze e-mail adres en je bent 100% zeker van je liefde en vrede niet terug alleen dat alles wat het vissen die je niet begrijpt zeg hem zal hij zich te ontdoen van het voor je een keer.
(BLACKSPIRITSTEMPEEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.GMAIL.COM)Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 Emoticon: Confused Emoticon: Confused Emoticon: ConfusedPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

89,798,276 pageviews Een website van indahnesia.com