Uitnodigingsbrief Sociaal cultureel visum


 Subforum Het visumgebeuren 
95 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

Vergeet niet dat als de sponsor gehuwd is, formeel de echtgeno(o)t(e) dient mee te tekenen op de sponsorverklaring en tevens een (kopie) van zijn / haar geldige KTP dient bij te sluiten.


If you have nothing to loose, you can risk everything

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Neen neen neen dit het grote onzin die door AEB verkondigd word.
Mijn sponsor is getrouwd en er is nog nooit van haar man een bevestiging gevraagd.
Hoe komt u aan die onzin....... Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 09-10-2015 11:57 schreef Amed East Bali:
Vergeet niet dat als de sponsor gehuwd is, formeel de echtgeno(o)t(e) dient mee te tekenen op de sponsorverklaring en tevens een (kopie) van zijn / haar geldige KTP dient bij te sluiten.

Daar heb ik nog nooit van gehoord.
Staat ook niet bij de eisen van de aanvraag bij de ambassade.
Zeker een lokaal verzonnen regeltje, om het de visumaanvrager zo "makkelijk" mogelijk te maken.
Wat in Solo wel bij de immigratie gevraagd wordt bij de verlengingen is een kopie van de KK (kartu kluarga) van de sponsor, en verder een bewijs dat mijn echtgenote en ik gehuwd zijn.
Vroeger stond in het Nederlandse paspoort van mijn vrouw vermeldt: e/v (echtgenote van), maar ten eerste snapt geen hond in RI daar de betekenis van die afkorting, en ten tweede is bij de nieuwe paspoorten tegenwoordig die vermelding verdwenen.
Ze nemen in Solo bij de immigratie gewoon genoegen met een kopie van het Nederlandse huwelijksboekje.
Ik heb het idee, dat ze bij de immigratie het zelf niet allemaal precies weten wat precies nodig is, en vaak lokaal maar wat er bij verzinnen.


FAR FROM THE MADDING CROWD

Indoboy20
Gebruiker
spacer line
 

Het is trouwens belachelijk dat op die Indonesische visa nog steeds 'date of expired' staat. Dat is al jaren zo en het is gewoon geen correct Engels. Het moet natuurlijk 'date of expiry ' zijn. Emoticon: Laugh out loud



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Wat AEB zegt is bij de aanvraag van een Sosbud in Nederland niet van toepassing, ik doe mijn aanvraag altijd via de CIBT visumdienst en die gaan niet over ťťn nacht ijs.
Om een voorbeeld te geven, de sponsorbrief moet origineel zijn dus meegenomen uit IndonesiŽ of opgestuurd, ook moet in de sponsorbrief het inkomen van de sponsor worden vermeld, voldoe je daar niet aan dan nemen ze de aanvraag niet in behandeling.

Wat betreft de partner waar AEB het over heeft, daar kan ik mij iets bij voorstellen, alle informatie die bij Ahmed vandaan komen zijn altijd uiterst correct, dus hij zal het wel ergens vandaan hebben.
Ik moet sinds 2 jaar ook bij verlengingen een kartu keluarga bijvoegen, moet ik bij mijn verlenging aankomend januari ook een KTP en handtekening van de partner aan moeten leveren zou ik daar niet vreemd van opkijken. Emoticon: Nooo

Jupje schreef:
Ik heb het idee, dat ze bij de immigratie het zelf niet allemaal precies weten wat precies nodig is, en vaak lokaal maar wat er bij verzinnen.

Zo is het ook, daar hebben we het al vaker over gehad, ieder immigratiekantoor stelt andere eisen, daar kan je ook beter niet tegen in gaan, want dan ben je pas echt de Sjaak.



jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 09-10-2015 12:49 schreef Malam:
....
Om een voorbeeld te geven, de sponsorbrief moet origineel zijn dus meegenomen uit IndonesiŽ of opgestuurd, ook moet in de sponsorbrief het inkomen van de sponsor worden vermeld, voldoe je daar niet aan dan nemen ze de aanvraag niet in behandeling....

Ik heb nog nooit iets ingevuld bij het inkomen van mijn sponsor.
Die heeft namelijk huisvrouw als beroep op haar KTP staan.
De aanvraag is nog altijd in behandeling genomen, en het visum werd gewoon verstrekt.


FAR FROM THE MADDING CROWD

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Het is wel logisch ja dat de gehuwde partner mee zou moeten tekenen maar logica zit er hier niet in. Er zijn nu dus ook ktps's in omloop waarvan de eigenaar helemaal niet gehuwd is. Dus meetekenen wordt dan wel erg ingewikkeld Emoticon: Confused

Het is wel zo dat in Nederland door de echtgenoot/echtgenote meegetekend moet worden bij een garantverklaring maardat is heel iets anders. De betreffende gemeente checkt nl. zelf of de garantsteller al dan niet gehuwd i s. Dat is in Indonesie dus niet het geval, hier doen ze maar wat.

Hoe moet een sponsorbrief origineel uit Indonesie meegenomen worden? Lijkt me erg moeilijk als je die brief juist nodig hebt om er te komen....


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik neem de brief mee Anne Mieke, geheel ingevuld met uitzondering van vertrek/terugkeer data en het aantal verblijfsdagen, dat vul ik zelf in. Emoticon: Wink
Zo moet ik bijvoorbeeld aankomende keer een brief mee nemen waarin ook mijn paspoort nummer niet is ingevuld, ik moet namelijk verlengen, dus dan vul ik die ook zelf in.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Jupje, ik weet het, maar zo wil de CIBT het, aangezien ik geen zin heb het zelf te regelen, moet ik mij aan de regels van de CIBT houden Emoticon: Blush



jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 09-10-2015 13:10 schreef Anne Mieke:
....Hoe moet een sponsorbrief origineel uit Indonesie meegenomen worden? Lijkt me erg moeilijk als je die brief juist nodig hebt om er te komen....

Ik neem de originele sponsorbrief ingevuld, uiteraard voorzien van materai en handtekening, al altijd bij terugkeer in april mee, om die te gebruiken bij de aanvraag omstreeks augustus.
In geval van een nieuw paspoort, zoals nu, laat ik de sponsorbrief opsturen.


FAR FROM THE MADDING CROWD

jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 09-10-2015 13:20 schreef Malam:
....Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Jupje, ik weet het, maar zo wil de CIBT het, aangezien ik geen zin heb het zelf te regelen, moet ik mij aan de regels van de CIBT houden Emoticon: Blush

Dus het CIBT hanteert ook weer eigen regeltjes.
Ben ik even blij, dat ik mijn eigen visum regel.


FAR FROM THE MADDING CROWD

merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Ik regel het altijd zelf via de ambassade voor de zekerheid heb ik altijd twee exemplaren bij me een met en een zonder inkomen
Tot nu toe is altijd degene zonder inkomen geaccepteerd

Imigrasi in Solo vraagt alleen extra om de KK
in mijn paspoort staat mijn vrouw al jaren vermeldt, bij een verlenging moet wel aangegeven worden dat je dat in je paspoort vermeld wilt hebben want dat is niet
de standaardprocedure, maar mijn vrouw heeft altijd een tasje vol met andere documenten
bij voor het geval dat er toch weer iets extraas wordt gevraagd
Beter voorbereid zijn al verrast worden

Officieel heeft mijn vrouw nog steeds een geldig KTP maar ik denk niet dat zij
weer een sponsorbrief kan schrijven maar er zit nog genoeg andere familie
in Solo dus dat zien we tzt wel

Sowieso mag mijn vrouw zich nog melden bij de ambassade in Den Haag
komende maand dus dan zal ik wel eens vast informeren.
Maar dit jaar voor ons geen indonesie meer, hopelijk wel een witte kerst in NL






pierre
Gebruiker
spacer line
 


Op 09-10-2015 19:34 schreef merdekaSah:

Ik regel het altijd zelf via de ambassade voor de zekerheid heb ik altijd twee exemplaren bij me een met en een zonder inkomen
Tot nu toe is altijd degene zonder inkomen geaccepteerd

Imigrasi in Solo vraagt alleen extra om de KK
in mijn paspoort staat mijn vrouw al jaren vermeldt, bij een verlenging moet wel aangegeven worden dat je dat in je paspoort vermeld wilt hebben want dat is niet
de standaardprocedure, maar mijn vrouw heeft altijd een tasje vol met andere documenten
bij voor het geval dat er toch weer iets extraas wordt gevraagd
Beter voorbereid zijn al verrast worden

Officieel heeft mijn vrouw nog steeds een geldig KTP maar ik denk niet dat zij
weer een sponsorbrief kan schrijven maar er zit nog genoeg andere familie
in Solo dus dat zien we tzt wel

Sowieso mag mijn vrouw zich nog melden bij de ambassade in Den Haag
komende maand dus dan zal ik wel eens vast informeren.

Maar dit jaar voor ons geen indonesie meer, hopelijk wel een witte kerst in NL




Dat heeft geen haast, het betreft alleen een vermelding in haar paspoort van het adres van waar ze nu woont ( bij jou dus)
Wij hebben dit pas gedaan nadat Elly al ruim een jaar hier in Nederland was.

Je dient via de website van de ambassade, on line een formulier in te vullen, uit printen en meenemen naar de ambassade. tevens dient ze een pasfoto mee te nemen.
en uiteraard haar paspoort meenemen.
Ook dien je vooraf een afspraak te maken.

(We nemen het oude paspoort van elly wel even mee als we langskomen dan kun je zien hoe het eruit ziet)




merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 

Wij hebben gebeld met de ambassade en er is niets gezegd over een afspraak maken
of een on line formulier invullen.
Het enige wat meegenomen moest worden waren het paspoort van mijn vrouw en
een foto en we konden dagelijks zonder afspraak tussen 9.00 en 12.00 langskomen
bij de ambassade werd ons medegedeeld Pierre
Voor de melding althans.

Wanneer er een vakantievisum moet worden aangevraagd dan is er wel een onlineformulier o.a. nodig en dat werkt inderdaad op afspraak.

Maar we zien wel wanneer we naar het strand gaan wippen we vooraf ff langs Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!



nyomanresiani
Gebruiker
spacer line
 

Het online afspraken systeem is momenteel off line i.v.m een storing.

Je kan dus zonder afspraak naar de ambassade.



salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ik zit me nu inmiddels al 3 dagen fulltime te zoeken naar een voorbeeld van een sponsorbrief maar kan helemaal niks vinden.

Kan iemand mij vertellen waar dat staat want ik vind het niet op de site van de ambassade in Den Haag ook niet. Emoticon: Nooo



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

CIBT visumdienst




salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Die had ik ook al uitgespit maar kan die pas vinden waarschijnlijk als ik de aanvraag heb gedaan bij ze en dat moeten ze zelf doen.
Het voorbeeld kan ik er dus niet op vinden. Emoticon: Nooo



nyomanresiani
Gebruiker
spacer line
 

http://visumdienst.com/

Hier is hij wel te vinden Salina



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Je vult in land Indonesie, sociaal cultureel visum, daarna op doorgaan .
Dan krijg je de volgende bladzijde, helemaal onderaan links klik je op Bekijk aanvraagpakket .
Op de volgende bladzijde scroll je naar beneden dan zie een brief met de kop SURAT PERMINTAAN DAN JAMINAN dat is em.



salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ik zie um nu

Je bent de allerbeste van het hele forum

Emoticon: Party!



elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik geloof dat ik een epileptische aanval krijg....



salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ja ik ook Emoticon: Laugh out loud

Ben helemaal duizelig, ff kijken hoe ik er een paar weg kan halen..



elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

even op wijzigen drukken en paar van die ballerina's van het toneel halen.



jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 


Op 30-01-2016 14:39 schreef salina:
Ik zit me nu inmiddels al 3 dagen fulltime te zoeken naar een voorbeeld van een sponsorbrief maar kan helemaal niks vinden.

Kan iemand mij vertellen waar dat staat want ik vind het niet op de site van de ambassade in Den Haag ook niet. Emoticon: Nooo

Op de site van de Indonesische ambassade is die voorbeeldbrief voor een Indonesische sponsor voor een sosbudvium wel degelijk te vinden, maar je moet er wel even naar zoeken. (Visa for Indonesia, Types of visa, Visit visa, en dan naar beneden scrollen naar punt 4: sponsor letter (in blauwe letters: aanklikken, en als word-dokument te downloaden, daarna zelf in te vullen)


FAR FROM THE MADDING CROWD

jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 

Wat betreft die sponsorbrief van die Visumdienst.com: die brief is helaas verouderd.
CIBT hanteert wel de laatste versie.

Tegenwoordig bestaat er een vernieuwde brief (sinds anderhalf jaar?) op de site van de ambassade, waarop ook nog enkele vragen ingevuld dienen te worden over de reden van verblijf, en de duur van dat verblijf in Indonesie. Dat is er nieuw bijgevoegd (net zoals 3 jaar geleden die materai-zegel bijgevoegd is).

Misschien dat de ambassade niet zo moeiljk doet, als je met die verouderde onvolledige sponsorbrief aan komt zetten, maar misschien ook wel, je weet maar nooit.



FAR FROM THE MADDING CROWD

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

83,673,571 pageviews Een website van indahnesia.com