Zegveld, the saga continues......


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
64 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Geen behoefte om hier enig commentaar op te geven.
Duidelijk is wie u bent en wat uw bedoelingen zijn met uw advocaat Zegveld.
Indisch4ever u bent een schandvlek voor de verhoudingen tussen Nederland en IndonesiŽ die nu eindelijk normaal beginnen te worden..
_Jarno_
Gebruiker
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Vrolijk kerstfeest Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Onderstaand stukje kwam ik tegen op onderstaande site. Zegt veel.
http://indisch4ever.nu/2012/01(...)bevlogen-activisten/

Nama zegt:
2 januari 2012 om 23:10

Schade vergoeding? Voor wie, want in het nieuws hebben diegene, die het hebben ontvangen het weer af moeten staan, uit ďvrijeĒ wil en geen haan hier die daar om kraait. Geen van beide heren, laat staan de advocaat zijn op het vliegtuig gestapt om dat onrecht daar even recht te zetten. Ach, het is toch onder de ďarmenĒ verdeelt. Wanneer begint de actie hier voor schadeloos stelling van de in beslag genomen goederen in IndonesiŽ? Of het leed wat is aangedaan tijdens de Bersiap tijd? Ga je niet verschuilen achter de stelling dat het land nog niet bestond, of dat er geen regering was, want ook dat is te weer leggen. Wanneer wordt daar eens op de deur geklopt? Of is men bang dat men IndonesiŽ niet meer binnen komt om van een goedkope vakantie te kunnen genieten? Ik durf te wedden dat er nog in menig Nederlands Indisch huishouden, nog papieren rondzwerven met bank tegoeden, eigendomspapieren van de nodige landerijen en huizen. En begin nu niet de discussie dat het land is van het eigen volk, want de aarde is van niemand. Wij hebben tijdelijk in bruikleen. Wanneer gaat de Indonesische regering op de knieŽn en wordt bij het Indisch monument door de Indonesische ambassadeur excuses aangeboden voor het geleden leed? Ik denk nooit. Op het ogenblijk ligt men kriput van het lachen aan de andere kant van de wereld.......


Hoewel niet 100% eens met deze persoon, zoals de schadeloosstelling van in beslag goederen, steekt er toch veel waarheid in. De indischen mag men net zoals de mestiezen in Timor Leste zien als kinderen van het volk en niet als de vroegere uitbuiter. Notabene in Timor Leste zijn tot nu toe telkens mestiezen (indo's) gekozen als president of premier. Schaamt de Timorees zich niet voor.
Dat had in RI ook gekund. Nee, de indischen werden bijna uitgemoord, alles ontnomen. Wanneer gaat mw. Zegveld op stap voor hen? Is geen eer aan te behalen. Wel aan het popie jopie gedoe van een aantal (indische) Nederlanders, doorgaans kwart indo's met een frustratie dat ze niet zwart oftewel niet genoeg Indonesisch zijn. Besef wel beste mensen dat jullie hier net zo worden gezien als een volbloed bule en niets geen voorkeurspositie omdat grootpa of grootma toevallig een autochtoon was. De gemiddelde Indonesier lacht je uit om dat gefrustreerde going-native en back-to-the-roots gedoe. Anderzijds is de doorsnee Indonesier weer beleefd genoeg om dit niet te laten merken en de betreffende indo in de waan te laten dat hij/zij ťťn van hen is. Halleluja. Praise the native .
En de hier achtergebleven indische Nederlanders schamen zich voor jullie. Maar dat zal jullie een zorg zijn. Lekker in luilekkerland NL verblijvend of met een vet expat ambtenaren- dan wel wetenschapperssalaris hier rondhangen. Probeer eens echt rond te komen als de gemiddelde autochtoon; dan ben je pas een man (of vrouw). Persoonlijk hoop ik dat het snel is afgelopen met dat indisch gedoe. Zeker als het gaat om eigen nestvervuilers. Doe als de indo's hier of als die in Timor Leste, integreer en ga op in de maatschappij waarin je leeft. Er is een compleet nieuwe generatie indo's aan het ontstaan zonder die gefrustreerde lading van een uit de koloniale tijd stammende 2e en 3e generatie blonde indo's. Onze kinderen hier zijn de nieuwe indo's; zonder een koloniale last, en zonder frustraties, maar met een goed gevoel van wie ze zijn en waar hun positie is. Jullie tijd is binnenkort voorbij. Alhamdullilah.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nog ťťn van dezelfde site van mr. indisch4ever.

P.Lemon zegt:
4 januari 2012 om 22:42

Na Rawagede uit de geschiedenis te hebben getild komt straks de volgende wandaad boven water ( de massamoord van Galoeng2) enz. enz. verjaard of niet. Pondaag cs doen in hun tunnelvisie meer kwaad dan goed, want de van hun geboortegrond verdreven indischen (vaak leven en have en goed verloren) zijn noch door hun moeder en/of vaderland gecompenseerd op een schamel ĎGebaarí na.Of zijn de paar duizend bersiap getjingtjangte indo-europeanen gewoon Collateral damage in de vrijheidstrijd?

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 25-12-2014 14:33 Yogya-Bali wrote:
Onze kinderen hier zijn de nieuwe indo's; zonder een koloniale last, en zonder frustraties, maar met een goed gevoel van wie ze zijn en waar hun positie is. Jullie tijd is binnenkort voorbij. Alhamdullilah.


Dat is nu juist wat een gerustreerde indo als Jeffry Pondaag van de "Stichting Nederlandse Ereschulden" en een Indisch4ever trachten te voorkomen.
Dit zijn figuren die blijven etteren, uiteraard met een aantal golddiggers hier in IndonesiŽ, daar halen ze namelijk de munten vandaan om Zegveld te betalen.

De weduwen uit Rawagede hebben nauwelijks een cent gezien, het antwoord van pisvlek Zegveld, "dat is mijn zaak niet, het gaat mij alleen maar om gerechtigheid, ik kan mij ook nog is niet gaan bemoeien waar het geld naar toe gaat".
Ik zou zeggen, vraag het is aan Jeffry Pondaag en zijn clubje golddiggers in Jakarta waar Indisch4ever zo lyrisch over is Emoticon: Angry

Pondaag is een gefrustreede Indo die Zegveld voer en geld geeft, deze man weet van gekkigheid niet meer wat hij moet doen.
Hij demonstreerde zelfs tegen de renovatie en op de sokkel terug zetten van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn.
Teeeering waar gaat het over die man is al 385 jaar dood, die komt al haast weer terug. Emoticon: Confusedzieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja eigenlijk wat doe ik hier om er over te hebben.
Vooral met de kerstdagen is dit een eikele geval.
Ik heb er wijnig verstand er van, maar mijn gevoelens van rechtvaardigheid komt hier in het geding.
Ik heb zo een gevoel dat er een generatie en houd mij ten goede, niet allemaal op die leeftijd groep zijn het zelfde, maar ze zijn wel nadrukkelijk aanwezig om de boel te frustreren.
Want welk recht heeft die generatie van Zegveld hier mee aan de slag te gaan.
Ziet zij de zwakte van wat we nu hebben aan een regering, van de zelfde leeftijd groep en ga zij daar van uit, dat ze dan dit kan doen, ondanks dat er een oudere generatie er niet meer is, maar wel hun nabestaande, gaat zij daaraan voorbij???
Neen ik vind dit onsmakelijk lijken pikkerij en laten we eerlijk zijn.
Ik las een oudere man die zich Psygisch en lichamelijk klachten had opgelopen 70 jaar geleden, moet zo man zich dan niet schamen over de rug van de doden, hier nog genoegdoening aan willen beleven.
Maar ik weet het wel, hij is geindoctrineerd, door die stelletje, waar Malam over schreef, wat een belachelijke vertoning.
Ik was vroger krities over mijn eigen generatie, de provo tijd, maar hier wordt ik echt kostmisslijk van. Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Foto van http://nieuws.nl/algemeen/2014(...)krachtingszaak-java/Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Inderdaad Om ziel. Kotsmisselijk is niet het juiste woord. Liesbeth Zegveld is puur uit op eigen gewin. Dus de treinkapers die Liesbeth Zegveld bij gaat staan? Geen dubbeltje. Zolang ze zelf maar kan vangen en dat walgelijke gezicht weer tevoorschijn komt in de media.

De orde van advocaten zou in moeten grijpen in de overeenkomsten tussen Zegveld en klant/terrorist. Want van enige vergoeding is geen sprake. Vergoeding in de zin van schadeloossteling. Die verdween tot nu toe in een pot met onbekende bestemming.

Juist daar geeft indo4nothing geen antwoord op want hij weet donders goed wat er gaande is.
En,is mede de bron van ellende. Zum kotsen!

Dat noem ik nou een stelletje zwijnen. Emoticon: Angry


Where there is a will there will be relatives.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Op de vraag, wie is deze "indisch4ever".

Ik zou zeggen, google eens op "indisch4ever". Dan is helder wat het is. Het frapante namelijk zit in het feit dat voor zover er sprake is van enig intellect? Het niet tot uiting komt in zijn eigen domein. Enige weerstand wordt onmiddelijkvde kop in gedrukt. Van enige discussie is geen enkele sprake. Wel mooi dat deze zelfde snikkel hier de discussie wel aan kan gaan.

Ik maak deze opmerking omdat we weten om wie het hier gaat. Dit soort lieden misbruikt een publiek podium. Namelijk, deze site. Daar kunnen we erg snel verandering inbrengen en de volwassen discussie brengen daar waar het hoort. Op de site van deze poepvlek zelf Emoticon: Shiny


It's only kinky the first time.

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 ha.ha.haaa Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud een goeie Oyibo...Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Geen idee wie de persoon is achter de site Indisch4ever, maar Allah mag me straffen als het niet zo is als ik hier boven schets. Gefrustreerde ľ-bloedjes (sorry, een afgrijselijk woord maar kan het niet duidelijker uitleggen) die de wetenschap geen goed doen met hun super-duper subjectieve kijk op historie en realiteit. Zoals ik al zei: makkelijk kletsen uit een lekkere stoel in Ver-weg-gi-stan NL met een verzekerd salaris. Ik denk dat als dit soort types hier zelf moesten zien te overleven zonder een vet expat-salaris, en zich aan te passen aan de werkelijke (nee, geen utopische fantasia) leefsituatie hier, zij snel een enkele reis naar de Hollandse heimat zouden (moeten) nemen. Ik zeg met nadruk Hollands want dat is hun frustratie die ĺ Hollands bloed.
Arrogantie druipt van alles af; ook op die website. Vanuit een wetenschappelijke hoek alles bekijken en lak hebben aan degenen die dagelijks hun leven slijten in RI; die hebben het verkeerd en de veilig in NL woonachtige wetenschapper annex salonsocialist heeft gelijk (toch weer een sterk Hollands trekje, tja het ĺ bloed kruipt waar het niet gaan kan.....hehehe).
Indisch4ever heeft als enige de waarheid. Also sprach Zarathustra......en indisch4ever.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 Voor het logo gebruik maken van Indonesisch erfgoed. Dat is geen Indisch erfgoed. Die moeten een wayangpop met klompen met een windmolen erachter als logo gebruiken.
Wanneer zal de uit de koloniale tijd voorgesproten indo nou eindelijk eens doorhebben dat IndiŽ en IndonesiŽ uitsluitend geografische overeenkomsten hebben maar verder niets; niet politiek, niet cultureel, niets....ruud zevenhoven
Gebruiker
spacer line
 

Zegveld kan wel jurist zijn,maar leven die getuigen nog ,hebben die dat dan ook meegemaakt of zaten toen ze nog 10 of 12 jaar waren???????? ook gevangen.Wat indisch4ever al schreef , be-aam ik ook,want als zij (die getuigen) er wat of alles mee kunnen pikken ,dan heulen ze gewoon mee,zonder blikken en blozen, dat geld zal die ouwe wel af moeten staan aan de getuigen of kinderen-kl kinderen -familie enz.doet
Zegveld het helemaal voor niets,want die ouwe van 82 kan het zelf natuurlijk niet betalen?????Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Jurist? Er zit verschil tussen een jurist en advocaat.
Als ze jurist zou zijn? Dan heeft ze nu een heel groot probleem. Ze doet zich dan voor als advocaat?

Zou te mooi zijn om waar te zijn.


Where there is a will there will be relatives.

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ze is zeker jurist, dat is immers voorwaarde om advocaat te worden.
Iedere advocaat is jurist, niet iedere jurist is advocaat. Ik denk niet dat Mevrouw Zegveld wat dat betreft een probleem heeft.Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Ruud noemt "jurist" ik ging er op in,omdat niet iedere jurist een advocaat is. Zoals je zegt Elsbeth. Ze verkoopt zichzelf wel als advocaat.

Daarom zei ik al, te mooi om waar te zijn als ze zich voor advocaat uit zou geven.Where there is a will there will be relatives.

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 27-12-2014 13:54 ruud zevenhoven wrote: .......want als zij (die getuigen) er wat of alles mee kunnen pikken ,dan heulen ze gewoon mee,zonder blikken en blozen, dat geld zal die ouwe wel af moeten staan aan de getuigen......
Ik ben momenteel bezig met een kwestie waarbij de nakomelingen van een weduwe moeten aantonen dat ze erfgenamen zijn. Bewijzen zijn er niet maar getuigen wel. Een ieder wil getuigen als er maar direct wordt betaald dan wel een bepaald percentage wordt beloofd van de erfenis.
Tja, zo gaat het hier. Getuigenissen zijn te koop. Al zo vaak meegemaakt. Apa lagi getuigenissen uit de oorlogstijd. Er is geen kip die het zich nog kan herinneren maar getuigen willen ze allemaal (met de voorgehangen wortel voor de ogen). Vreemde is dat in NL nu opeens deze getuigenissen worden geaccepteerd terwijl men een decennium geleden nog twijfels uitsprak over het waarheidsgehalte van uit Indonesia afkomstige getuigenissen gezien de "omkoop"-mentaliteit alhier. Destijds een kwestie meegemaakt waarvan een getuigenis niet werd geaccepteerd omdat men het niet vertrouwde en geen "gekochte" getuigenissen wilde accepteren. Maar van mw. Zegveld en kornuiten wordt het opeens wel geaccepteerd. Met 2 maten meten Nederlands justitieel apparaat? Tja, Zegveld is wetenschapper en gevaarlijk voor de staat. Dan draait de Nederlandse staat ineens 180 graden om.Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Dat is dan 1 van de zaken waar Zegveld willens en wetens aan voorbij gaat. Natuurlijk weet ze dat. Zal haar een biet zijn. Zolang ze maar vangt en in de media komt.

Slechts een greep uit 1 van de vele redenen waarom Liestbeth Zegveld uit de orde gzet zou moeten worden.
Where there is a will there will be relatives.

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


http://www.thejakartapost.com/(...)g-killing-times.html

Directeur van het Koninklijk Instituut Collectie Nederland van Zuidoost-Aziatische en Volkenkunde (KITLV) Gert Oostindie is geen man voor eufemismen.

Bijzonder antipathieŽn Gert Oostindie zijn woorden die oorlog te verzachten, zoals "politionele actie". Ze klinken zo geruststellend -. Cops stoute mensen vangen, waardoor ze voor de rechter en het houden van de burgers veilig


krijgt het hier in IndonesiŽ voldoende aandacht ???
De eerst kranten knipsel is in Jakarta Pos te zien.


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

92,783,324 pageviews Een website van indahnesia.com