Park Sukamantri en Mulders


 Subforum Java 
77 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Java > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
aandeelhouder 2
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb reeds wat voorinformatie verstrekt in december 2014 dat ik meer gegevens zou gaan verstrekken in deelvorm. Helaas kan ik mijn informatie niet meer terugvinden. Het zal jammer zijn dat de personen die wel de info willen hebben deze niet meer kunnen zien.
Ik zal nogmaals het eea gaan plaatsen op dit forum. Nog even geduld svp.

Het gaat om het ontstaan van het park in 1996/ 1997.
Vriendelijke groet,
Aandeelhouder 2
BHaLis
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb met veel verbazing bovenstaande forumdiscussie, die in de afgelopen jaren rond het Park Sukamantri zijn opgetekend, gelezen.

Wrok, wantrouwen, boosheid, teleurgesteld idealisme, na√Įviteit, onkunde, en weinig onderlinge communicatie lijken de basis te vormen van deze commentaren.
Andere factoren die een rol van betekenis hebben gespeeld zijn: boosaardig opzet, misleiding en onbewust onvoldoende respect voor lokale gebruiken en normen.

Als relatieve buitenstaander heb Ik me door omstandigheden kunnen verdiepen in het Park Sukamantri. Ik heb de historie, de organisatie en de documentatie voor dit bungalowpark kunnen bestuderen.

Ik stel uit analyse vast dat wrok, wantrouwen, boosheid, teleurgesteld idealisme, na√Įviteit, onkunde, en weinig onderlinge communicatie boosaardig opzet, misleiding en onbewust onvoldoende respect voor lokale gebruiken en normen, hebben geleid tot een verdeling van partijen in een groep van VPS (Vereniging Park Sukamantri) leden en een groep van ex-VPS leden.

Een onbetrouwbare Indonesische partner en een lokale notaris hebben VPS partijen jarenlang misleid. Dit leidde tot verdeeldheid en wantrouwen tussen VPS leden. Verdeeldheid en wantrouwen is door deze onbetrouwbare personen handig uitgebuit en dat heeft VPS en ex VPS leden veel geld, tijd en energie gekost. Geld, tijd en energie die de leden beter hadden kunnen besteden aan vereende samenwerking gericht op behoud van park en reputatie.

Een vaste kern VPS leden heeft zich echter ondanks problemen altijd ingezet voor behoud van het Park Sukamantri. Een park met een goede naam, en een park dat zou voldoen aan alle eisen van wet en regelgeving. Met veel inzet van geld, energie en tijd is dat gedaan vanaf het begin van het Park tot aan de dag van vandaag.

Daartegenover is een groep ontstaan, gemakshalve ex-VPS leden genoemd, die op enig moment besloten heeft om voor hen moverende redenen te stoppen met het betalen van verplichte jaarlijkse bijdragen en het niet langer samenwerken met de vaste kern VPS leden.
Na verloop van tijd leidde dit tot elkaar bestrijden met advocaten en rechtszaken, naast forum discussies i.p.v. gezamenlijk optrekken en oplossen van problemen, gericht op behoud van park en reputatie.

Ongetwijfeld zijn er in de loop van de jaren door VPS leden en bestuur fouten gemaakt in gedrag, uitspraken en maatregelen. Maar dat is nooit bedoeld met kwade opzet of het willen schaden van andermans belangen, zoals beweerd in commentaren.

Ik stel vast dat nu in 2018 door de huidige aandeelhouders verenigd in VPS alles is geverifieerd en waar nodig is rechtgezet met betrekking tot het bevestigen van de wettige status van de VPS PT en haar directeur in Indonesie. Alle aktes, documenten, grondcertificaten, wettelijke vergunningen (voor verhuur, bewoning, exploitatie en milieu) en organisatievorm zijn op orde. De basis voor een solide, verantwoorde en succesvolle bedrijfsvoering is nu meer dan ooit aanwezig.

Deze VPS leden hebben het initiatief genomen om met ex-VPS leden in gesprek te gaan om alsnog naar een oplossing te zoeken voor de ontstane situatie in het verleden.
Ex-VPS leden die jarenlang het huidige bestuur hebben bestreden met argumenten dat organisatie en documentatie niet op orde waren en documenten nooit zijn getoond aan leden, hebben opnieuw de gelegenheid gekregen nota te nemen van alle vereiste aktes, certificaten, besluiten en vergunnigen en de rechtmatigheid van VPS, VPS PT en haar directeur in Indonesie.
Deze ex-VPS leden hebben van die mogelijkheid tot inzage bewust géén gebruik gemaakt. Een aangeboden oplossing tot een minnelijke schikking teneinde de weg vrij te maken voor een park dat niet langer bezwaard wordt door oplosbare conflicten is door hen niet geaccepteerd. Hierdoor ontstaat de indruk dat ex-VPS leden niet in zijn voor een oplossing die voor alle partijen had kunnen leiden tot een win win situatie.

VPS en VPS PT gaan daarom op eigen kracht verder, zonder ex-VPS leden om van Park Sukamantri het Park te maken zoals ooit beoogd. De goede reputatie bij de lokale bevolking zal op termijn zeker bereikt worden door de voortvarende aanpak van de directie van het park in verantwoord sociaal en maatschappelijk ondernemen, door goede resultaten, en door respectvol gedrag en transparantie naar de omgeving. Goede relatie met buren en lokale autoriteiten zijn een speerpunt van de directie van het Park Sukamantri.

Bedrijfsvoering is nu gericht op gestadig realiseren van onderling afgesproken doelen en niet langer op rechtszaken en discussies met op strijd gerichte partijen. De rust die dit teweeg brengt geeft positieve energie en leidt op termijn tot gunstige resultaten en het wegebben van forum discussies zoals gevoerd in de afgelopen jaren.

VPS is op zoek naar partijen die constructief met haar willen samenwerken in het uitbreiden en bestendig maken van Park Sukamantri en nodigt hen uit contact op te nemen. Reacties via dit forum zullen worden doorgespeeld naar de Vereniging Park Sukamantri.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik zat op een reaktie te wachten, maar helaas.

Begrijpelijk, zeker gezien de status van het gehele park. Ik weet niet wanneer Malam er voor het laatst is geweest? Maar d elaatste keer dat ik het gezien heb, en de tijdsspanne die er voorbij is gegegaan?

Is de boel rijp voor de bulldozer. Dat zal ongetwijfeld een eind maken aan de rust van waaiend onkruid tot in de dakpannen aan toe.


It's only kinky the first time.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Een gebed zonder einde Oyibo, er was 3 weken terug weer een nieuw bericht, ik geloof dat ze het weer nieuw leven in willen blazen.

http://forum.indonesiepagina.n(...)_cisaat_sukabumi.phpjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Even mijn business wise gedachten:
Investeer NOOIT in reeds vergiftigde producten.
Wil niet schoppen of zoiets dergelijks, maar heb dit geleerd van een wijs man, vrij lang geleden.


Heldere ziende

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,928,563 pageviews Een website van indahnesia.com