Mijn leven in Yogyakarta


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
73 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

He Salina,
Ik heb net even wat stukjes voorgelezen uit je verhalen aan mijn man. Hij heeft zich bescheurd. Ik moet eerlijk toegeven: ik begin ook een beetje aan je te wennen.
Ik had in het begin even wat moeite met je verhalen over smetvrees, kotsangst, 5 katten etc. Maar je hebt een groot voordeel: je hebt een groot gevoel voor humor en de voor IndonesiŽ zwaar benodigde zelfspot. Bovendien heb je volgens mij het hart op de goede plaats en je kunt erg leuk schrijven. Daar zul je volgens mij toch een heel eind mee komen, ondanks de vele tegenslagen. Ik blijf je graag volgen! (en mijn man ook).4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Salina je brengt weer een beetje leven in de brouwerij, al die verhalen zo herkenbaar.
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Dank jullie voor jullie leuke berichtjes... Emoticon: Party!

Het klopt wel dat mensen eerst altijd aan me moeten wennen.
Zelfspot houdt ook niet iedereen van. En ik zit idd apart in elkaar met al die gekke angsten en fobieen. De meeste mensen houden dat soort zaken altijd angstvallig verborgen maar dit is wie ik ben. Het is gelukkig nog niet zo erg dat ik in behandeling moet of zo hoor. Emoticon: Shiny

Maar leuk Elsbeth dat je man ook meeleest. Emoticon: Yes!
salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Nou, wat ik vandaag allemaal weer heb meegemaakt

" REL="nofollow">


Echt te erg. Ik ga mijn verhaal voorbereiden...elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Mijn man leest echt helemaal nooit mee.
Soms zitten we naast elkaar op de computers en vraagt hij (als ik op het forum zit): "en, nog wat leuks gebeurd"? Soms lees ik dan eens een stukje dat voor een outsider te begrijpen is.
Dan zijn dan meestal stukjes over een man die na een "relatie" van een paar maanden een Indonesische vrouw naar Nederland wil halen. Geef toe, dat zijn nog wel eens hilarische verhalen. Of af en toe een opmerking van Malam waarvan ik in m'n broek pies.
Maar jouw verhalen zijn ook de moeite waard om aan hem voor te lezen. Vooral dat verhalen over die katten die allemaal bij je binnen gebracht werden. Echt geweldig geestig. Ik ben benieuwd wat er nu vandaag weer allemaal is misgegaan. Toch niet toevallig Yogya Bali in dat gat laten verdwijnen??salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Ik heb nog nooit, echt nog nooit, nog nooit van mijn leven, nooooooooit zo'n slechte chauffeur gehad als gisteren. Man man man wat een ellende. Het begon al voordat ik instapte. De deuren zaten op slot en hij bleef maar naar voren rijden waardoor ik als het ware gewoon mee moest huppelen. Uiteindelijk bonkte ik op de ramen, waarna hij stopte. Na een paar minuten snapte hij hoe de deuren open moesten en konden we instappen.
Ik moest naar immigratie, best ver, en op weg daar naar toe sloeg zeker 15 keer de motor af. Sowieso bij ieder stoplicht en als we ergens moesten keren. Zo vreselijk irritant. Je weet toch na 2 of 3 keer wel hoe de auto werkt en dat je je poot op de koppeling moet houden? Wat een dwaas.
Aangekomen bij immigratie was het natuurlijk pauze want ik kom altijd ergens op de verkeerde momenten...
Het bord boven de deur dat corruptie verboden is, viel me trouwens nu pas op. Moet je eens weten wat er achter dat gebouw allemaal gebeurt. Emoticon: Laugh out loud
Maar goed, uiteindelijk mijn papieren ingevuld voor de verlenging van een maand. Daarna heb ik hopelijk mijn kitas.

Ik dacht dat de terugweg wel beter zou gaan. We moesten onderweg van alles kopen. Verf, bomen, keramiek ophalen enz. Weer sloeg die motor zeker 25 keer af. En hij zat continue in de verkeerde versnelling waardoor de auto giga toeren moest maken. Wat een pokkeherrie. Hij reed ook behoorlijk hard en slingerend. Mijn man zat naast hem en scheet in z'n broek maar durfde er niks van te zeggen. Hij wilde liever naar huis en die vent afzetten op de bouw. En dat getoeter continu achter ons omdat als hij wilde rijden nadat het stoplicht op groen stond, sloeg die motor natuurlijk weer af. Op een ophoogje reed de auto iedere keer naar achteren, ook nog tegen een brommer aan. Hij kreeg hem niet eens meer gestart en het stoplicht stond inmiddels weer op rood. Wat een drama. Zo ging het continue, dat gestuntel. Ik vroeg uiteindelijk of hij echt wel zijn rijbewijs had want het was echt niet normaal. Nadat we spullen hadden gebracht bij ons bouwproject en weer waren ingestapt was hij zo aan het stuntelen met zijn gordel dat hij zo de tuin van de buurman inreed. Mijn God jongens, wat een ellende. En nu moesten we nog naar een bomenboer.

Ik zat achterin en probeerde me te ontspannen. Had een Ipad in mijn handen om een vliegticket te zoeken omdat we naar Jakarta moeten deze week en naar Bali. Nou....ik weet niet precies wat er gebeurde maar ineens zat ik voorin.
" REL="nofollow">

Of ik lag eigenlijk. Met mijn neus tegen het digitale klokje van het dashboard, mijn bollen om de handrem geklemd en mijn benen lagen nog achterin op de achterbank.
Hij was zo aan het klote met van alles dat ineens die auto stilstond en ik met een vaart naar voren werd geschoven. Met mijn jurk tot aan mijn middel ben ik weer naar achteren gekropen en ik had al spierpijn gisteren maar nu kan ik dus helemaal niet meer lopen.

Toen ging het ook nog keihard regenen ineens en werd het donker. Voordat hij ons thuis afzette moest ik nog ff naar de winkel voor sprite, want ik stief zo onderhand van de dorst door het verlies van angstzweet, en chocola voor mijn schoonzusje. Hij stopte, ik was nog aan het uitstappen maar hij reed inmiddels weer zachtjes door. Rijdt die lul over mijn poot heen!! Gelukkig alleen een stuk slipper anders had ik dus echt een gebroken voet gehad. Wonder boven wonder zijn we veilig thuis gekomen. We renden zowat de auto uit, zo blij dat het allemaal achter de rug was. Die knul moest de auto onder de carport parkeren maar weer sloeg de motor af. Dat is dus zeker alles bij elkaar meer dan 60 keer gebeurd gisteren. Ik overdrijf niet he. Rijdt ie ook nog mijn prullenbak omver en een lamp.

Ik hoef die gozer niet meer als chauffeur... Emoticon: Nooo

Erwin, weet jij al wat van de zwager? TOLONG!!!!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Bofkont, zo zie je maar IndonesiŽ is nooit saai.
En als ik het zo lees heb je nog ťťn van de betere chauffies ook, nu nog een stuk of drie schreeuwende kleuters erbij dan is je geluk compleet. Emoticon: Laugh out loud

Ibuuuu staat de auto goed zo, of wilt u hem iets dichter bij het huis hebben. Emoticon: Shiny

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Haha

" REL="nofollow">
salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Morgen moet ik weer naar immigratie maar wel met een andere chauffeur... Emoticon: Yes!erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Misschien kan je het hem beter zelf vragen Salina. Ik vermoed dat mijn voorstel niet ernstig genomen wordt. Hij woont in Jl. Suryodiningratan. Het juiste adres kan ik geven indien je me een mailtje stuurt.
Blijkbaar is het weer moeilijk om naar IndonesiŽ te bellen vandaag.

Dat hij een betere chauffeur is, dan wat je gisteren ervaarde, dat kan ik je wel verzekeren.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Dat geloof ik zeker. Ik heb er nu verschillende gehad omdat ze allemaal niet voor vast kunnen maar dit was echt een verschrikking.

Ik ga je mailen, als dat lukt, want mijn mail ligt er ook telkens uit.
Net zoals internet elke 5 minuten.... Emoticon: Confusedtotto
Gebruiker
spacer line
 

Salina,
Als je er niet uitkomt kun je even mailen. Al is het tijdelijk. B.v. voor morgen.
Ik geef je dan een tel. nummer van een chauffeur. Afspreken moet je zelf doen.
Het is nu stil met de toeristen dus men wil denk ik wel.


Toto Travel.com

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 11-11-2014 12:37 totto wrote:
Salina,
Als je er niet uitkomt kun je even mailen. Al is het tijdelijk. B.v. voor morgen.
Ik geef je dan een tel. nummer van een chauffeur. Afspreken moet je zelf doen.
Het is nu stil met de toeristen dus men wil denk ik wel.


Salina kijk maar even op de website van toto travel daar staan een aantal chauffeurs op die regelmatig rondreizen met ned. toeristen. Wij hebben er gebruik van gemaakt en meerdere families, ze zitten ook in Yogya


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zoals men hier vaak buitenlanders neemt voor voetbalclubs voor een beter resultaat, zo kan men ook buitenlanders nemen als chauffeur. Mijn vrouw heeft ook een buitenlander als chauffeur. GeŽikte kans dat ze een echt rijbewijs hebben i.p.v. een gekochte of gratis verkregen SIM bij een zak rijst.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 11-11-2014 14:10 Yogya-Bali wrote:
Zoals men hier vaak buitenlanders neemt voor voetbalclubs voor een beter groesresultaat, zo kan men ook buitenlanders nemen als chauffeur . Mijn vrouw heeft ook een buitenlander als chauffeur. Grotere kans dat ze een echt rijbewijs hebben i.p.v. een gekochte of gratis verkregen SIM bij een zak rijst.
Dat noemen ze toch een husben ? Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Emoticon: Worship Hehehe..... Emoticon: Laugh out loud
Maar naast husben ook sopir .Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 12-11-2014 02:16 Yogya-Bali wrote:
Emoticon: Worship Hehehe..... Emoticon: Laugh out loud
Maar naast husben ook sopir .


Naast husben, sopir, ook nog satpam, pakezel bij boodschappen doen en op zijn tijd ojekboy zeker Emoticon: Yes!
Gij zijt van alle markten thuis YB Emoticon: Worship

Ik heb het nog maar tot soldaat eerste klas regiment satpam en ojekboy geschopt Emoticon: Blush
Verschil moet er wezen Emoticon: Winksalina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Vanochtend naar immigratie geweest, urenlang gezeten omdat er een groep Koreanen voor me was. Minstens 50 man. Er kwam geen eind aan. Allemaal opgeschoten tieners/studenten die liepen te donderjagen. Een grote chaos. Ik begrijp werkelijk niet dat ze dat niet anders regelen bij immigratie. Groepen vanaf zoveel man apart op afspraak of zo.
Ging er ook nog een kind over zijn nek....OP DE GROND!

" REL="nofollow">


En na uren wachten, zag ik mijn stapel bovenaan liggen en toen moesten ze ineens allemaal gaan vreten. Kon ik weer een hele tijd wachten.
Ik heb zo gescholden....bah....

" REL="nofollow">


Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Een beetje smeerolie?
Bij iedere verlenging gewoon 50.000 geven?
3.30 Euro, snoepgeld voor een kind, zakgeld van een werkloze Emoticon: Laugh out loud
Bovendien vragen we als we weer eens naar Nederland gaan of ie chocolade wil, nee dus.
Hij wil tsebbikenebbi met veel alcohol, dus hij krijgt dan de goedkoopste fles die we kunnen kopen met 45 % Emoticon: Wink

Werkt als een tierelier, als lady Malam of Malam zelf de immigratie binnenlopen, dan worden alle strontvliegen (tussenpersonen) voor het loket weg geblaft en zijn we in 10 minuten klaar.
Uiteraard hebben we zijn telefoonnummer en zeggen dat we er aankomen Emoticon: Yes!

Correct? Neen, maar het werkt al jaren zo, wie voor mij werkt is mijn knecht, en dat voor 300.000 roepelepoepies per half jaar voor Pop en mij Emoticon: Yummie! Emoticon: Bye bye
salina
Gebruiker
User icon of salina
spacer line
 

Om de 2 maanden ga ik achterom. Krijg ik een nieuwe VOA. Kost wat maar ik hoef dus niet meer het land uit. Maar bij de 'gewone' verlenging gaat dat moeilijk. Ik moet tegenwoordig foto's laten maken en vingerafdrukken. Maar ik ben allang blij dat ik niet meer naar Kuala Loempia hoef te vliegen.

Nou ja...volgende keer heb ik mijn kitas als het goed is. Als ik dit land dan nog niet ben uit gevlucht en ergens in Thailand zit. Emoticon: Laugh out loudMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Een nieuwe VOA?????
An me hoela, dat kan niet.
Twee maanden visum na (60 dagen) verlengen voor elke keer 30 dagen tot een maximum van 180 dagen (Sosbud), dat is het maximaal haalbare de rest is illegaal.
In jouw geval ikut suami, ok.
Maar voordat je die procedure tot een goed einde hebt gebracht kan je dat hele VOA verhaal zonder het land uit te gaan vergeten.
Als je poep aan de knikker krijgt dan deporteren ze je, dan kan je al je bezittingen op naam van een ander gedag zeggen Emoticon: Bye bye
Simpeler kan ik het niet maken Emoticon: Blushzieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Correct? Neen, maar het werkt al jaren zo, wie voor mij werkt is mijn knecht, en dat voor 300.000 roepelepoepies per half jaar voor Pop en mij Emoticon: Yummie! Emoticon: Bye bye

Je bedoelde persoon en per maand Malam een sosbut verlengen... Emoticon: Yeah right!
,mm e
Kan mij voorstellen dat je kwaad wordt, je zou ze achter die balie trekken.
helpt niet want je krijgt niet dit land veranderd.
Morgen ben ik aan de beurt alles klaar liggen en pasfoto enzv.t u
Wegbrengen dan later ophalen... Emoticon: Stupid Emoticon: Cooool :dit is de derde keer dat ik dit typ schei er mee uit godverdome

het 7vlieg allit-e kanten
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Nee Ziel dat zijn mijn extra kosten voor een half jaar voor twee personen.
Ja ja niet correct ik weet het, maar voor die 20 Eurie in een half jaar ga ik geen amok maken. Emoticon: Nooo
merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Iedereen doet gewoon mee met het corrupsi spelletje
Voor een paar rupiahtjes geen hoofdpijn

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Ja...Salina...hier kan ik niet over mee praten...Malam.... YB... Anorak en anderen die kunnen je hierbij helpen wat betreft die papierenhandel...

Wat ik hier en daar hebt gelezen moet je verrekte goed oppassen wat je gaat doen en het waarom je het wil indienen......zůnder dat het in de miljoenen ruphia's gaat kosten....want die gemeentelijke molens aldaar hebben een goede neus ervoor....hoe je iemand kan "oplichten" heb ik begrepen uit tal van verhalen hierro op het forum... Emoticon: WinkPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,783,894 pageviews Een website van indahnesia.com