nasi goreng: welke pan?


 Subforum Selamat makan - Smakelijk eten 
102 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Sawah
Gebruiker
spacer line
 

Welke pan is het meest geschikt om nasi goreng in te bereiden: een gietijzeren wadjan of een traditionele Chinese wok van (plaat)staal met bolle bodem (en ťťn handvat)?



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Je geeft zelf het antwoord al. Zo'n wadjan met een steelen aan de andere kant een handvat is het gemakkelijkst daar maken ze hier overal nasi goreng mee. Een gietijzeren pan is veel te zwaar.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Sawah
Gebruiker
spacer line
 


Op 05-10-2014 12:20 schreef Anne Mieke:
Je geeft zelf het antwoord al. Zon wadjan met een steelen aan de andere kant een handvat is het gemakkelijkst daar maken ze hier overal nasi goreng mee. Een gietijzeren pan is veel te zwaar.


Dank je wel. Is een pan met een grote doorsnede doorgaans makkelijker in gebruik bijv. bij het omscheppen van de nasi goreng? Ik dacht zelf aan een pan met een doorsnede van 40 cm.



Lieve
Gebruiker
User icon of Lieve
spacer line
 

40 cm is wel heel groot. Voor een middelgroot gezin is 36-38 cm voldoende. En voor een koppel volstaat 34 cm zelfs.

Zoals AM reeds aanhaalde; door het gewicht wordt er hier bijna geen gietijzer maar ook geen plaatstaal meer gebruikt. Bij de kaki lima's maar ook bij de mensen thuis is het voornamelijk aluminium. Ik denk dat dit vooral onder Chinese invloed is. Het voordeel is natuurlijk ook dat men minder onderhoud heeft (geen roest en noodzakelijke oliebehandeling) maar de warmte e/transmissie is wat minder. Het is zeker aan te raden een wokbrander te gebruiken zodat men die met platte bodem kan vermijden.



Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

81,811,312 pageviews Een website van indahnesia.com