6 maanden Sumatra, sociaal cultureel visum


 Subforum Het visumgebeuren 
56 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Theo90
Gebruiker
spacer line
 

Beste mensen,

Na een heleboel berichten gelezen te hebben, zit ik alsnog met een aantal vragen over het visum. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

In Augustus zal ik naar IndonesiŽ reizen, om hier vrijwilligers werk te doen.
Eigenlijk zal dit een stage zijn, maar hier krijg ik niet voor betaald en is dus geheel vrijwillig. Het is de bedoeling dat ik 5.5 maand blijf, bijna 6 maanden.

Mijn plan is om een sociaal- cultureel visum aan te vragen.
Van de organisatie heb ik een uitnodigingsbrief ontvangen.
Heb ik nu ook een goedkeuringsbrief van de immigratiedienst op Jakarta nodig, of is deze uitnodiging voldoende?
Ook vraag ik mij af of een sociaal- cultureel visum handig is, of dat ik beter voor een ander visum kan gaan.
In Juli heb ik een afspraak staan in Den Haag om het visum aan te vragen.

Graag ontvang ik advies van jullie, ik vind dit maar lastig!

Alvast ontzettend bedankt!
Groet Theo



Erwinn
Gebruiker
User icon of Erwinn
spacer line
 

Hoi Theo,

Een uitnodigingsbrief van een organisatie heeft geen zin. Het moet een uitnodiging zijn van een Indonesisch staatsburger, of een buitenlander met een Indonesische verblijfsvergunning. Misschien bedoelde je dit ook wel, maar het is wel belangrijk dit in de gaten te houden. Van degene die deze brief ondertekent moet je ook een kopie van het paspoort/id-kaart hebben. In de brief moeten alle gegevens staan (reden van bezoek, adres waar je gaat verblijven, reisdata liefst met vluchtnummers, en al jouw gegevens inclusief paspoortnummer).

Bij de ambassade moet je dan naast die brief en kopie paspoort in elk geval ook de vliegtickets hebben (hoeft niet terug naar Nederland te zijn, als het maar met vertrek uit IndonesiŽ is).

Het sociaal-cultureel visum is 60 dagen geldig en kan maximaal vier keer 30 dagen verlengd worden. Dat is dus in totaal 180 dagen (= bijna 6 maanden). Visumverlengingen kunnen wel veel gedoe zijn. Als je in Sumatra ver van het immigratiekantoor (meestal in de provinciehoofdstad) verblijft moet je hier wel rekening mee houden.

Ik denk niet dat er makkelijkere opties zijn dan het sociaal-cultureel visum. De enige andere optie is volgens mij een toeristenvisum, maar dan moet je om de 60 dagen een vluchtje naar Singapore of Kuala Lumpur maken, voordat je opnieuw een visa-on-arrival koopt bij binnenkomst in IndonesiŽ.

Groeten, Erwin

Edit: Oh sorry vergeten; je hebt geen brief van de immigratiedienst in Jakarta nodig. Dat is alleen voor verblijfsvergunningen (KITAS).


'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 18-06-2014 12:05 Erwinn wrote: je hebt geen brief van de immigratiedienst in Jakarta nodig. Dat is alleen voor verblijfsvergunningen (KITAS).

Het is erger: Theo heeft zowel een verblijfs- als werkvergunning nodig. Vrijwilligerswerk - al dan niet bezoldigd - is werk, en een werkvergunning krijg je niet zonder een (tijdelijke) verblijfsvergunning. Ik raad Theo aan om dit forum nog maar een keer door te pluizen.



Erwinn
Gebruiker
User icon of Erwinn
spacer line
 

Ik heb stage gelopen in IndonesiŽ met een sociaal-cultureel visum. Maar nu ik er over nadenk was toen de uitnodigingsbrief van de universiteit en niet van het bedrijf. Sorry voor mijn onjuiste informatie hierboven dan. Dan zijn er denk ik drie opties:

  • Een sociaal-cultureel visum op uitnodiging van iemand van de stage-organisatie, maar niet in het kader van de stage, maar als 'bezoek aan vrienden' (dan klopt de rest van de informatie hierboven dus wel).
  • Een toeristenvisum met elke twee maanden een retourvluchtje het land uit.
  • De officiŽle manier, met een verblijfs- en werkvergunning zoals guna2 zegt. Maar dan gaat het nooit lukken om in augustus naar IndonesiŽ te vertrekken. De brief van de immigratiedienst in Jakarta kan wel drie maanden duren, en je moet daarvoor dan eerst nog een aanbevelingsbrief hebben van de sponsor, maar ook van de Indonesische ambassade in Den Haag! (althans, dit is mijn persoonlijke ervaring, dat een dergelijke visumaanvraag voor KITAS zeker een paar maanden duurt).


  • 'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

    Theo90
    Gebruiker
    spacer line
     

    Dan ga ik voor de bovenste optie, dat klinkt inderdaad het best.
    Ontzettend bedankt voor alle informatie! Emoticon: Smile Gaat nu helemaal goed komen!
    Groet, Theo



    Lieve
    Gebruiker
    User icon of Lieve
    spacer line
     

    Iemand bracht dit onder mijn aandacht. Het is een post geplaatst op een ander forum.

    Het is een schrijnend maar ook interessant voorbeeld wat men tegen kan komen bij stage, internship, externship, on-the-job training, magang, beroepspraktijkvorming, sukarelawan, afstudeerstage en alle andere mooie definities.


    Hi everyone,

    I write this post to comment you an issue that Iīm having with the inmigration office in Solo.
    Iīm doing an internship program with AIESEC, an international students organization, in a hotel school in Solo with the sosial budaya visa.

    Inmigration took my passport and started an investigation of my activities here. They repeat
    all the time that Iīm a teacher and I donīt have the teaching licence from the education department and the labour authorization. They also claim that AIESEC canīt be my sponsor and it should be the University to what they belong... They interviewed me for two days, around 6h, like spies movie, repeating the questions and pressing me a lot

    Itīs being more than 10 days without my passport and everything looks so weird. Next Monday there will be a meeting all the parts, I hope they tell me the final desition, because my flight out will be 14th and my visa expires 17th.

    Have you ever heard about this trouble before?



    Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

    Plaats een reactie op dit onderwerp

    Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
    Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


    nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

    9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
     Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2017
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    61,627,463 pageviews Een website van indahnesia.com