Onderwijs(niveau) in Indonesia


 Subforum Andere praat 
70 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

De laatste twee, zelfs drie opmerkingen van twee dames: Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

En, waar je schat is, is je hart. En om wat te uiten hier, dat is een keus van wat er binnen in je leeft.


Your attitude determines your altitude

Martinus
Gebruiker
spacer line
 

Beste forumleden,
Ben het met Anne Mieke roerend eens dat het wel wat , nee heel wat beschaafder kan met het taalgebruik. ook als je flink van mening verschild over een onderwerp.
Zit het soms hoofdschuddend te lezen, het is beschamend die woordkeus.
We hebben toch allemaal beginnend op de lagere school al fatsoenlijke woorden te gebruiken.

Dit is de mening van een oude man van haast 79 jaar oud, netjes opgevoed.Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 14-02-2014 09:05 schreef guna2:
On topic: Van die Jappen, daar kunnen de IndonesiŽrs nog wat van leren . Japanners zijn harde werkers, die gaan niet bij elke gelegenheid slapen; ze zijn innovatief; ze zijn gedisciplineerd; hun onderwijs en R&D behoren tot de wereldtop.

Engels is voor Japanners en IndonesiŽrs - en talloze andere volken - gewoon een vreselijk lastige taal omdat hij totaal verschilt van hun taal.


Ja de goede dingen van de Jappen wel. Wat vnl het hoofd betreft, niet zo m.i. het hart.
Toch hou ik veel meer van Indonesiers... Japanners vind ik het moeilijkste, meest onechte volk om van te houden. (Gelukkig zijn mijn Koreaanse vrienden echt anders!).
Jappen lachen bijv. als ze boos zijn, de engerds. En laat ze maar lekker gediciplineerd zijn, brrr. En dit is niet omdat ik ooms en tantes had die in Jappenkampen hebben gezeten. Emoticon: Blush
Want wat wreedheden waren ze wereldkampioen, samen met Noord-Vietnamezen, en meerdere Aziatische volkeren. Ach, echt generaliseren is onmogelijk natuurlijk, maar ieder volk heeft zijn karaktertrekken, goede en mindere, en slechte.

Maar goed, Guna2 je had het over ontopic niveau enz... Ja okay. En die kant van hen is vruchtbaar, en is waar. Hoewel de creativiteit van hen hebben ze ook door hun camera's veelvuldig te gebruiken bij spionage in Europa. Maar vraag ze niet het creativiteits niveau te tonen zoals wij in Europa hebben gekend op alle gebied, de eeuwen door.

Engels bleek - volgens een proefschrift een jaar geleden van een dame uit het Maastrichtse - de allermoeilijkste taal van Europa, om te leren aan kinderen. Oorzaak: de inkonsekwentie van grammatica, de uitspraak enz. Voorbeeld: I am clean (spr. ie) and I am cleansed (spr: Ť ) , Ronald Reagen (spr. ť ) , enz. Fins bleek de meest konsekwente: dus het eenvoudigst om te leren.
Ik vraag me af w.b. Bhs Indonesisch; is m.i. behoorlijk konsekwent...


Your attitude determines your altitude

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 14-02-2014 11:58 Yogya-Bali wrote:
Dat is nog het oerinstinct in de mens: zelfverdediging. Dit doet pak Surya ook (met begrip daarvoor). Voor mij is hij geen lastige "speler", maar juist aangenaam dat hij af en toe de stoom eraf blaast en de meute dwingt gas terug te nemen (incluis moi)..

Y-B , als je onze oude "discussies" naleest dan heb je in het begin ook moeite met mij .
Ik weet nog dat je op mijn posting( wars tegen vele orang turis/migrant verhalen, althans mijn eigen ervaring en waarneming) soms reageerde met I knew it , I knew it .
Door je eigen ervaring met andere slag Indonesiers , ex Belandagangers en door je eigen opleidingsniveau ( onderwijs , opleiding en vorming kan de scherpe kanten/zuiverheid afslijpen of verbeteren ) ben je nooit grof geweest.

Dat geldt ook bij mij ( ondanks dat ik door mijn Jakartaanse en Amsterdamse achtergrond ook behoorlijk kan uitvallen) .
Ik probeer altijd netjes te blijven, geef toe dat ik in het verleden de fijne kneepjes van discussietechnieken vaak heb gebruikt om bepaalde discussies in een bepaalde richting te sturen.

Ondanks soms persoonlijke aanvallen van sommigen , heb ik altijd aan de regels/ fatsoen normen gehouden .Het is universeel .
En dat is mijn redding geweest.
Ook in andere sites waar ik geregeld schrijf, ik heb zelfs vele internet vrienden overgehouden.


bisa dicek of makemyday .

BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

Om Sid,

Ik denk dat wij, wat fatsoen en respect betreft, uit hetzelfde hout gesneden zijn. Eerlijk duurt het langst. Ik heb mijn kinderen ook altijd voorgehouden dat ze alles tegen iedereen mogen zeggen, maar denk eerst na en blijf oprecht, eerlijk, recht door zee.
Dat we van mening verschillen is een normale zaak. Dat we daar de ruimte voor krijgen is ook een normale zaak. Sommige mensen denken daar anders over. Dat mag en dat leidt soms tot heftige discussies. Soms is het water bij de wijn doen (jammer, want ik ben een wijnliefhebber, ondanks mijn naam Bintangjan). Geven en nemen en daar ontbreekt het bij mensen soms aan.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 14-02-2014 17:41 Keduadam wrote: Engels bleek - volgens een proefschrift een jaar geleden van een dame uit het Maastrichtse - de allermoeilijkste taal van Europa, om te leren aan kinderen

Bron? Die stelling lijkt me moeilijk te verdedigen, en dat heeft ze wel moeten doen. Sowieso is het indexeren van talen op moeilijkheidsgraad onbegonnen werk omdat meestal geldt: hoe afwijkender van de moedertaal, des te moeilijker te leren. Voorts valt spelling niet onder taalkunde. Ook kun je niet stellen dat de Engelse spelling `moeilijk' is. Sterker nog, je kunt - argumenteren dat de Engelse methode een van de twee `meest ideale' spellingsmanieren is. Etymologisch. De andere manier is fonetisch (Indonesisch). Het Nederlands is pet, zit er tussenin, spellingswijzigingen per decreet elke tien jaar. Breek me de bek niet open.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Een anecdote (nog geen bewijs voor pro dan contra) is mijn oudste dochter. Opgegeroeid met Indonesisch als moedertaal, vervolgens al vanaf haar 3e jaar op een Nederlandse NTC-school (2x per week) en pas sinds de SD en SMP enig Engels krijgende. Dit ging haar vrij makkelijk af vanwege de verwantschap tussen Engels en Nederlands (beiden Germaanse talen). Het is echter nu zo dat ze Engels prefereert boven Nederlands, o.a. vanwege de onlogische spelling, de moeilijkheidsgraad.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Japanners lachen als ze boos zijn Keduadam? Indonesiers lachen altijd, zelfs als ze net een aanrijding hebben gehad. Vind je dat niet vreemd dan? Dat moet toch een duidelijke indicatie zijn dat men een masker ophoud... dus allemaal nep wat je ziet hier. Dan liever de harde Japanse (of nog hardere Koreaanse) werkelijkheid.


Ho Lee Fuk

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-02-2014 03:32 Yerun wrote: ... dus allemaal nep wat je ziet hier.

Absoluut niet. Het gebruikelijke etnocentrische geleuter. Zij vinden het gek dat wij dramatisch boos worden, of een potje gaan janken. Gewoon een andere cultuur. Get used to it.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Mmmmm, dat boos worden kan men tegenwoordig anders stukken beter, sneller en heftiger dan in het westen; dit i.t.t. ruim een decennium geleden. Er is een duidelijke verandering qua cultuur en moraal aan het ontstaan, vnl. afkomstig van de OKB /nouveau riche: vaak niets anders dan gefrustreerde personen met de mindset van een boer maar met de gaya van een rijke.
Bij voorkeur tracht ik hiervan ver te blijven; ik geniet liever het gezelschap van een eenvoudige beschaafde desa -man en van een intellectueel dan van deze zich proletarisch gedragende middenklasse.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-02-2014 04:34 Yogya-Bali wrote: proletarisch gedragende middenklasse.

Klopt. Die middenklasse is dan ook `nieuw in het assortiment,' en weet zich dus ook niet te gedragen naar de sociale regels die er voor hen dus ook nog niet zijn. Alle foordeel hep suh nadeel.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 15-02-2014 04:38 guna2 wrote: Die middenklasse is dan ook `nieuw in het assortiment,' en weet zich dus ook niet te gedragen naar de sociale regels die er voor hen dus ook nog niet zijn.

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 15-02-2014 04:38 guna2 wrote:

[quote removed]

Klopt. Die middenklasse is dan ook `nieuw in het assortiment,' en weet zich dus ook niet te gedragen naar de sociale regels die er voor hen dus ook nog niet zijn. Alle foordeel hep suh nadeel.

Betoel.
Ik bivakkeerde in een Tower in Jak-Bar , volgens zeggen een Triple A locatie, met door man , security , aparte passen , security verkeersregelaar die je helpt oversteken, of taxi laat stoppen, de taxideur openen , poetsende, dweilende cleaningsbrigade etc .

Ik zit in een duivenhok 37m2 , voel me weer als oude hippiestudent op mijn oude dag .
En toch zie ik een paar OKB als buurman/vrouw. Sommigen lijken als of ze geen onderwijs (kaya ngga disekolahin aja) en opvoeding hadden gehad.

Ongelofelijk , in een relatief goede app. complex , of moet ik weer verhuizen naar een opnieuw gebouwde 4 torens , maar ya alles heeft zijn prijskaartje ,Rp 1,56 M voor even grote appartement.
Uiteraard zijn de faciliteiten ook aangepast .
Niet te betalen , of ik moet de staatsloterij winnen.
Vraag natuurlijk af wie zijn de medehuuders of eigenaars ?


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Lekker blijven zitten waar je zit Surya, die OKB negeren en netjes blijven zoals op het forum.
Dat werpt na bepaalde tijd vruchten af.
Belangrijker is, je zit waar je wil wezen en dat je paloma blanca zich er thuis voelt.

Mijn hut is ook niet groot en met weinig luxe, maar als we in de ochtend alle deuren open gooien en we horen al die geluiden van de straat, dan denken we "Ja dit is het".
Daar gaat het om, buiten leven en geen neusje drukken.

Snotverdorrie wat ben ik weer positief, ik sta versteld van mij zelf Emoticon: Blush

Hoort trouwen helemaal niet in deze topic thuis zie ik maar in overpeinzingen Emoticon: Yes!
Nou ja foutje bedankt.Lieve
Gebruiker
User icon of Lieve
spacer line
 Ik denk dat men moeilijk een openbare middelbare school in IndonesiŽ kan vergelijken met die in West Europa. Een aantal privť scholen daarentegen, zoals het Collegium Canisianum (Kanisius in de volksmond), Santa Theresia en Santa Ursula, bevinden zich zeker wťl op het ASO Latijns/Grieks (BelgiŽ ) of VWO (Nederland) niveau. Niet toevallig is dit te vergelijken met het Katholiek (dus niet openbaar) onderwijs in BelgiŽ wat beter is dan de openbare atheneums en lycea. En dan hebben we het nog niet over de vele International en National+ scholen hier waarin het niveau ook zeker niet laag ligt.

Daar de discipline in Belgische scholen hoger ligt, het Katholiek onderwijs er hoog aangeschreven staat en de familie van Vlaamse komaf is, was de keuze voor mij snel gemaakt toen ik instroomde in het vierde leerjaar (dat heb ik dus herdaan). En behalve wat initiŽle problemen, heb ik eigenlijk niet veel moeite gehad met het studieniveau. Nogmaals: Dit lag voor mijn gevoel zeker niet hoger.

Bij ons (mijn zussen en ik, mijn broer is de uitzondering) is er een bewuste keuze gemaakt om in het buitenland te gaan studeren. Daarvoor hadden ooms en tantes ook al in Engeland en de Verenigde Staten gestudeerd. Het is nu eenmaal zo dat het studieniveau daar hoger ligt en het diploma 'meer waard is'.

Ik zou persoonlijk nooit een universiteit in IndonesiŽ adviseren mocht men de middelen hebben ergens anders te gaan studeren. In de regio staan de universiteiten van Singapore en Hong Kong het best aangeschreven. Maar in de praktijk gaat men toch vaak liever naar AustraliŽ of de Verenigde Staten. Duitsland is ook redelijk populair.

En toch is het niet allemaal doem en verderf; als men na een lokale studie accountancy een baan scoort bij de big four bijvoorbeeld, zijn de mogelijkheden daarna legio. Alleen het salaris is een probleem.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-02-2014 06:30 Yogya-Bali wrote: Kritiek hebben is nog steeds niet negatief. Dat is juist de denkwijze van de gemiddelde IndonesiŽr waardoor zoveel stagneert: het niet kunnen dulden van enige kritiek. Kritiek kan men als opbouwend ervaren......
..........
Ben van mening dat men op dit forum toch gelijk heeft als men stelt dat de gemiddelde IndonesiŽr niet tegen kritiek kan ( apalagi pejabats en andere hoge omes).
Gisteren een gesprek gehad met een onderwijskundige uit NL, gehuwd met een Javaanse, maar woonachtig in NL. Vanwege zijn achtergrond is hij bovenmatig geinteresseerd in het onderwijs in RI waarmee hij via zijn stiefzoon volop mee te maken heeft gekregen (en niet bepaald positief).
Exact dezelfde conclusie als hierboven: het onvermogen kritiek te accpeteren door onderwijsgevend personeel. Volgens hem hoeft er weinig te veranderen aan de lesstof maar de didactiek is het grootste probleem. En daarvan wederom niet de methodiek (want die wordt gelukkig toch al gebruikt door met name jonge docenten) maar de mentaliteit van dit personeel. Wederom dus het onvermogen kritiek te kunnen accepteren waardoor onderwijzen hier ontaardt in monoloog i.p.v. dialoog; een wijze die leerlingen afhankelijk maakt i.p.v. zelfstandig. Emoticon: Shut up!sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


Zolang het nog mogelijk is dat onderwijskwalificaties gekocht kunnen worden
zal de kwaliteit van het onderwijs in Indonesie altijd rotte plekjes blijven tonen
Het vervelende is dat binnen het huidige onderwijskader er nog "deurtjes"
opengehouden worden om evt familie binnen te laten en dan met name bij
het hogere kader.


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 02-08-2014 04:54 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Wederom dus het onvermogen kritiek te kunnen accepteren waardoor onderwijzen hier ontaardt in monoloog i.p.v. dialoog; een wijze die leerlingen afhankelijk maakt i.p.v. zelfstandig. Emoticon: Shut up!

Over het moeilijk accepteren van kritiek (ook al is het positief/opbouwnd) ben ik gedeeltelijk eens .
Dat er een heleboel (heleboelen oftewel veel=banyak sekali) leraren van af Sd t/m SMK-SMA of zelfs docenten bij een Sekolah Tinggi of Universiteit niet deugen is ook bekend.
Wat wil je in een ontwikkelingsland.

Als meneer deskundige uit Nederland de onderwijssysteem van Nld en Indonesia 1 op 1 vergelijkt is natuurlijk niet echt fair.
Ik ben ervaringdeskundige v.w.b Nederlandse onderwijs , aan de ene kant veel kwaliteit , veel geld-investering en aan de andere kant soms 3de wereld situaties.

Hele horden/volkstammen leerlingen van af Basis Onderwijs , Voortgezetonderwijs van af VMBO t/m HBO ( nu heet het anders) worden slecht afgeleverd.

Bij mijn zoon (toen HAVO) werd een nieuw systeem ingevoerd , dacht dat het jaren had geduurd voordat men tot inkeer kwam dat het niet goed ging en weer een nieuw systeem introduceerde .
Ze hadden de klasikaalonderwijs/kennisoverdracht (van leraar/docent richting leerling/student ) veranderd dat de leerlingen (st) zelf moeten doen(ontplooien) en de leraar/docent veranderde in begeleider.

Nooit gehoord van de PABO girls en boys die niet eens kunnen rekenen en fatsoenlijk school Nederlands kennen ?
Over HBO fraude, Hogescholen die bijna gratis de diploma's geven.

Vroeger bij de Sjosjale Akademie ken men een zelf beoordeling systeem( ik zit niet in dat soort school) .

Aan de andere kant heb je in Indonesia gerankeerde scholen, al dan niet meti"internationaal niveau".bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik neem aan dat die onderwijskundige inderdaad de neiging zal hebben Nederland te vergelijken met IndonesiŽ, dan komt hij van een koude kermis thuis YB.
Het spreekwoord appels met peren vergelijken is hier zelfs niet van toepassing, het is meer appels met het paard van de schillenboer vergelijken.

Daar moet je helemaal niet aan willen beginnen, laat ik wel vooropstellen dat IndonesiŽ qua scholing enorm zijn best doet en dat er ook veel geld aan wordt besteed.
Maar buiten het niet tegen kritiek kunnen accepteren spelen nog een aantal dingen een rol die het onderwijs in IndonesiŽ verre van perfect maakt.

Kadaverdiscipline op de eerste plaats, want we gaan het ons natuurlijk niet moeilijk maken, ik ben de baas en weet het, jij moet maar gewoon aannemen wat ik zeg.
Alle eigen initiatieven worden er in zo'n vroeg mogelijk stadium uitgerukt, stel je voor dat zo'n billenbijter "Ja maar" gaat zeggen.

Op de proclamatie van Soekarno na, weinig over de geschiedenis van IndonesiŽ.
Engels wordt alleen in theorie onderwezen, wil je het ook spreken moet je dat maar in bijlessen doen buiten schooltijd.
Het buitenland, als je op de kaart aan kan wijzen waar een bepaalt land ligt dan ben je al een bolleboos, de betekenis die die landen hebben in de wereld is onbelangrijk, alleen IndonesiŽ is belangrijk.

Algemene ontwikkeling, hoe bijvoorbeeld het politieke systeem van IndonesiŽ in elkaar steekt, import, export, culturele verschillen enz. enz. blijft beperkt tot het weten wie de president is, dat IndonesiŽ overwegend Islamitisch is en het volkslied.
In het Nationale examen van enkele maanden terug stond er een vraag in over Joko Widodo, toen brak de pleuris uit.
Vaak is het niveau van algemene ontwikkeling van docenten net zo hoog als het matje voor mijn deur waar "welkom" op staat.

Scholen stomen kinderen klaar voor het Nationale examen, immers een school die hoogst scoort doet het goed en dat is belangrijk.
Ik spreek uit mijn ervaring, doordat ik vrij regelmatig als hobby op een aantal SMP scholen een een aantal uren praktijk Engels doe met die billenbijters.
Dat vinden ze prachtig, ze mogen namelijk vragen stellen en zelfs commentaar geven, uiteraard is de docent Engels als een raket weg, die is bang erbij betrokken te worden, ik doe dat met veel voldoening, het geeft mij ook de kans om op zo'n dag de heren/dames docenten te observeren.
Daar zitten een aantal bij die nog niet eens mijn hond uit mogen laten, want dan krijg ik hem verziekt terug.

Ik las enkele dagen geleden dit stukje in de Jakarta Globe, mijn eerste gedachte was, hier ligt een schone taak voor scholen, van onder tot bovenbouw.
Dat noemen ze sociale vaardigheden, maar ja, hoe kan je als notoire hardrijder nu een klas met snelheidovertreders duidelijk maken dat het niet kan en mag Emoticon: Blush

Dit artikel geeft overigens aan dat het niet alleen westerse ogen zijn die het zo zien, knappe koppen in IndonesiŽ zien precies hetzelfde.

http://www.thejakartaglobe.com(...)are-lack-discipline/Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 02-08-2014 09:21 Surya Atmadja wrote: Over het moeilijk accepteren van kritiek (ook al is het positief/opbouwnd) ben ik gedeeltelijk eens .
...........
Wat wil je in een ontwikkelingsland.
Oh, maar hoe zit dat dan met Malaysia, Laos, Vietnam, Kampuchea? ZIjn of waren dat geen ontwikkelingslanden? Hoe kan het dat dergelijke landen die een paar decennia geleden nog ver achter stonden op RI, nu het hebben ingehaald? Vergeet niet dat momenteel het onderwijs in RI nog slechter is dan daar. Niets kolonialisme, niets ontwikelingsland; heeft alles te maken met de feodale houding en mentaliteit van de Indonesiers zelf (feitelijk vnl. de bewoners van Java en Bali) en dus daarmee ook het onvermogen kritiek te accepteren.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 02-08-2014 14:33 Malam wrote: Dit artikel geeft overigens aan dat het niet alleen westerse ogen zijn die het zo zien, knappe koppen in IndonesiŽ zien precies hetzelfde.
Inclusief in het onderwijs, er zijn wel degelijk knappe knoppen.....maar nog ver in de minderheid.....en onderdrukt door de hardnekkige meerderheid.

.........hoeft er weinig te veranderen aan de lesstof maar de didactiek is het grootste probleem. En daarvan wederom niet de methodiek (want die wordt gelukkig toch al gebruikt door met name jonge docenten )
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 03-08-2014 15:44 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Oh, maar hoe zit dat dan met Malaysia, Laos, Vietnam, Kampuchea? ZIjn of waren dat geen ontwikkelingslanden? Hoe kan het dat dergelijke landen die een paar decennia geleden nog ver achter stonden op RI, nu het hebben ingehaald?


Antwoord is kort en krachtig, terlalu banyak pe-de .
De wet van remmende voorsprong .
En de kleine resten van feodalisme, Kawula-Gusti verhouding .

Vandaar dat Prabowo wil dat er nieuwe mentaliteit komt, ter glorie van Indonesia Raya . Emoticon: Wink
Van mij mag ook Mas Joko zijn .


bisa dicek of makemyday .

Lieve
Gebruiker
User icon of Lieve
spacer line
 

Om toch. Terlalu pede doet me ook aan de overconfidentie bij ouders denken; daar er quota zijn op de publieke scholen, wordt er gewerkt met een puntensysteem. En men gaat er van uit dat het kind wel toegelaten zal zijn tot het volgende niveau.


Niets kolonialisme, niets ontwikelingsland; heeft alles te maken met de feodale houding en mentaliteit van de Indonesiers zelf (feitelijk vnl. de bewoners van Java en Bali) en dus daarmee ook het onvermogen kritiek te accepteren.

Ik maak niet voor niets hierboven een bruggetje naar deze Ujian Nasional; dit zijn landelijke testen en sinds jaar en dag scoren gebieden als NTT veel lager dan Java en Bali. Tevens bestaat de top vijf van de studenten (40 is de maximum score) altijd uit kinderen woonachtig in steden van Java en Bali . Het is dus heel onbezonnen en ondoordacht te beweren dat de mentaliteit van de inwoners van deze twee eilanden, leidt tot slecht onderwijs. Het wijst er wel op dat het niveau in de rurale gebieden lager ligt; kenmerkend aan een ontwikkelingsland.

En nu is het wachten op de volgende kritiek; waarschijnlijk dat de test resultaten van deze UN gemanipuleerd zijn? Excuseer, maar dit kan men toch echt niet meer serieus nemen.
Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 03-08-2014 18:33 Lieve wrote:

En nu is het wachten op de volgende kritiek; waarschijnlijk dat de test resultaten van deze UN gemanipuleerd zijn? Excuseer, maar dit kan men toch echt niet meer serieus nemen.


Even wachten, zal wel komen. Emoticon: Shiny
En in sommige(of soms vele gevallen ) kan het ook waar zijn, omdat men dat in hun (naaste) omgeving zien.
Dus eigen ervaring.

Terwijl men soms vergeet dat Indonesia uit verschillende gebieden , werelden bestaat.
Ik heb rdelijk kennis over de onderwijsniveau uit de tijd van Nederlands Oost Indie .
De SA clan van beide kanten hadden zelfs hoger onderwijs (o.a TH Bandung , gestopt wegens overlijden van de 2 opa's, tidak ada uang lagi -Rechtshogeshool, 2 ooms studeren ook in buitenland en Ollanda , mijn ouders (van 1915) hadden voorgezet onderwijs plus lerarenschool(Kweekschool) .
Er waren 3 generaties die in de onderwijs zaten , mijn generatie ging niet in de onderwijs , worden zelfstandigen, ambtenaren etc.

Heb de Nederlandse onderwijs van mijn zoon in Ollanda vergeleken met de onderwijs van de zonen van mijn broer in Jkt
De ujian Negara is transparant , de uitslag is ook transparant , tot achter de komma verantwoord en openbaar(internet) .
De neef van mijn zoon had eerst een goede plek , daarna zakte hij binnen no time tot de 2de of 3de categorie .
Weg de kans om naar UI of ITB te gaan, ging naar Binus , daarna naar Canada , sinds kort terug in zijn kampung Jak-Pus.
Volgens mij doen ze nog steeds aan toelatingsexamen, zoals ik in 1966-67 heb moeten doen.

Hele volksstammen Indonesiers met SMA diploma gaan naar buitenland, uiteraard kwamen ze niet van een SMA Yg dipersamakan of erkend door huppeldepup.bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Excuses, maar zowel Lieve als Surya zijn het sprekende voorbeeld van Indonesiers die geen kritiek op hun natie kunnen accepteren. We hebben het hier niet over testen of resultaten. We hebben het over het systeem waarin het onderwijs van Indonesie gevangen zit, nml. de feodale houding van het onderwijzend personeel.
Kom bij mij niet aan met S1 of S2. Men kan zoveel kennis (theorie) in huis hebben als men wil, maar als men er in de praktijk niets mee kan, dan heeft het weinig nut. Bij mijn personeelskeuzes kijk ik niet naar S1 of S2, diploma's, etc. Die mogen ze thuis houden. Ik test hen op de durf tot het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid. Wat heeft men nou aan een hoop theoretische kennis die men niet in de praktijk durft te brengen. Praat alles maar goed wat jullie willen, de cijfers zijn keihard: Indonesia scoort het laagst qua onderwijs in Z.O.-Azie. Ga nou niet als een Prabowootje hier tegen ageren want een feit is een feit. Ga denken over hoe die houding en mentaliteit kan worden veranderd.
Trouwens de Javaanse annex Balinese mentaliteit is inmiddels door heel RI geslopen, of het nou Java of NTT is. Niet binnenlands gaan vergelijken, dat is een afleidingsmanoevre, zowel op het platteland als stedelijk is voor een groot deel de houding van het onderwijzende personeel feodaal. Heeft niets te maken met kolonialisme want dat was er al voordat er een londho om de hoek kwam kijken. Die londho 's hebben alleen gretig gebruik kunnen maken van het heersende feodalisme.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,747,768 pageviews Een website van indahnesia.com