Vrouwenbesnijdenis in Indonesie


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
35 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 06-02-2014 16:33 Beras wrote:


.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Malam, je kan wel zo reageren, maar je geeft "geen visie wat tegen te doen" dan kan jij beter je mond houden??


Totaal geen behoefte om mijn visie te geven t.a.v. varkens die in een kind laten snijden.
Of het nu Beras, Keduadam of Guna2 heet.
Ophangen die schurftkoppen die dat goed keuren Emoticon: AngryKeduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Hee poppelepee, partijschappen en sektes (moet wel negatief en rood zijn) daar houdt Malam van.

Beras: " Malam, je kan wel zo reageren, maar je geeft "geen visie wat tegen te doen" dan kan jij beter je mond houden?? "

Nou Beras, ben het niet altijd met je eens... nou EN... maar daar heb je wel een punt!!!! Emoticon: Party! Emoticon: Party!
Behalve het feit dat JIJ nog steeds netjes en beschaafd blijft Beras (complimenten, net als bijv. Surya na al zijn demonische tirades), want als je zegt:
"... je (Malam) kan wel zo reageren..."

zou ik me niet verbaasd hebben als je had gezegd:
"... je (Malam) kan wel zo sektarisch, partijzuchtig, negatief, scheldend en vloekend, diktatoriaal, hufterig, mensonwaardig, totaal min en onvolwassen (allerlei vleeswaren vliegen om je oren) en voortdurend op de man spelend reageren..." Emoticon: Blush


Your attitude determines your altitude

erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 


Off topic geleuter. Verwijderen die handel.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Beras
Gebruiker
User icon of Beras
spacer line
 


Over de Koran kunnen we kort zijn: niets in de hele Koran handelt rechtstreeks over vrouwenbesnijdenis. In de primaire bron van de islam is geen enkele legitimering voor vrouwenbesnijdenis te vinden.

De eerdergenoemde Shafi'i school (waarvan een groep geleerden de minimale vrouwenbesnijdenis als verplichting beschouwt) verwijst evenwel naar volgend vers:

« Toen openbaarden wij aan jou: "Volgt het geloof van Abraham die het zuivere geloof aanhing, hij behoorde niet bij de veelgodendienaars". » (Koran 16:123)

Volgens islamitische tradities paste profeet Abraham besnijdenis bij zichzelf toe. De Shafi'i school redeneert dat het geloof van profeet Abraham volgen (zoals muslims door bovenstaand vers opgedragen worden) onder meer inhoudt dat iedereen zich moet laten besnijden, ook vrouwen - hoewel dit ook volgens hen op grond van hierna besproken ahadith beperkt moet blijven tot een zeer minimale ingreep en zware besnijdenisvormen verboden zijn. Zij vergelijken deze vorm met de besnijdenis van de man.

Alle andere scholen werpen hier tegen op dat de Koran geen details bevat van de 'shariah' van profeet Abraham, zodat niet bekend is of vrouwenbesnijdenis daar onderdeel van vormde of niet.

Op grond van dit vers kan men bij gebrek aan duidelijke informatie bijgevolg onmogelijk een verplichting tot minimale vrouwenbesnijdenis invoeren. Wat in bovenstaand vers bedoeld wordt met het volgen van de godsdienst van profeet Abraham, wordt overigens duidelijk in het vers zelf gespecificeerd, met name dat men in de Ene God moet geloven en geen partners aan Hem mag toeschrijven. Van vrouwenbesnijdenis is noch in dit vers, noch in andere verzen, sprake.


Selamat tidur vanuit het land der Bataks.
Beras 12.48 am


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Las net dat in NL 'slechts' 50 slachtoffers zijn hiervan. Vnl Ethiopische vrouwen mishandeling. Nadat de vagina wordt gekortwiekt, wordt het bloed opgevangen als 'heilig' offer. Burp Emoticon: Angry
Het aantal zal w.s. veel hoger liggen, maar wie zal dat zeggen, of bewijzen.


Op 06-02-2014 18:32 schreef erwin:

Off topic geleuter. Verwijderen die handel.

Ja verwijder deze nutteloze, partijzuchtige en offtopic bijdrage van Erwin svp.
Voegt opnieuw niets toe aan deze topic, en aan een volwassen, positieve sfeer hier.


Your attitude determines your altitude

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Beras, dat is dus goed nieuws. In die zin, dat men dingen 'harder' kan maken t.o. Muslims die deze wrede dwalingen voorstaan en praktiseren! Emoticon: Yes!
Als men tenminste de ouderen cultuur minder acht dan hun Koran... wat vaak (ihb in Afrika) allerminst het geval is... althans voorlopig.


Your attitude determines your altitude

Beras
Gebruiker
User icon of Beras
spacer line
 


Op 06-02-2014 19:07 schreef Keduadam:
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Beras, dat is dus goed nieuws. In die zin, dat men dingen harder kan maken t.o. Muslims die deze wrede dwalingen voorstaan en praktiseren! Emoticon: Yes!
Als men tenminste de ouderen cultuur minder acht dan hun Koran... wat vaak (ihb in Afrika) allerminst het geval is... althans voorlopig.


Daarvoor is dus o.a. beter onderwijs en goede voorlichting voor nodig , denk ik. Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!
Voorwat betreft Indonesia is het denk ik (vooalsnog) ondenkbaar dat de minister van religeuse zaken een Christen wordt. In het immaginaire geval dat dit zo is dan kan hij goede impulsen geven en/of beter beleid voeren ten aanzien van vrouwenbesnijdenis.

Wie had het ooit gedacht dat een Obama president wordt en Megawati als vrouw ook president van het grootste moslim land ter wereld. Het immaginaire geval van boven kan hopenlijk later toch gerealiseerd worden.

Groetjes,
Beras

ps: Later kan Aboutalef wellicht ook een gooi doen naar het premierschap Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Beras, ssst 'grootste muslimland ter wereld'; dat mag je hier niet zeggen van het sanhedrin. Ach, 'technisch' misschien, panca sila e.d., maar regels zijn ervoor hier om je er niet aan te houden. Dat is belangerijker, de realiteit, en niet theoretisch geleuter.

Maar ik zeg t ook hoor, niemand die me tegenhoudt, dus ik zal je niet meteen (of, vooruit: ' gelijk ') bespringen hier. Want die mensen bespring ik ook niet meteen, die 'gelijk' ipv 'meteen' zeggen. Want alzo praat 90% van de NL bevolking (zelfs staatslieden Emoticon: Blush ) ; maar ach de taal leeft' en verandert.... Net als de Indonesische samenleving, met hun 'wetten', opvattingen, hun (verspillende gengsi) hajireizen, zenders op tv, google-hits, youtube favourites, enne... besnijdenisrituelen. Toch?

Ondertussen is die Panca Sila wel een soort zegen hier, de Vliegende Tapijt Beweging (althans zeker de hoogvliegers) denken daar soms anders over. Maar het is toch een soort richtlijn net als die dingen over vrouwenbesnijdenis: goed als de volgers en uitoefenaars hiervan zich eens afvragen wat de bron van deze praktijk is... NIET van hun 'heilige' boek dus. Emoticon: Wink


Your attitude determines your altitude

Beras
Gebruiker
User icon of Beras
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Keduadam,


....NIET van hun 'heilige' boek dus . Emoticon: Wink


Inderdaad wordt ten orechte vouwenbesnijdenis aan de islam toegeschreven alhoewel, anders dan in het christendom, in de islam nooit een taboe rust op seksualiteit.

Als sommigen of velen, zo ook hier, refereren naar de islam bewijst men de moslimvrouwen een zeer slechte dienst mee. Op die manier manoevreert men de moslimvrouwen, die zich hiertegen willen verzetten, in een positie waar zij hun geloof moeten verlaten en tot deze zijn ze niet bereid.

Men doet er verstandiger aan om grondig deze vrouwen te informeren en dus ook beter islamistisch onderwijs te geven. Hopenlijk realiseren deze vrouwen (en vooral hun ouders en omgeving) om zich tegen deze verminkingen te verzetten.

En, Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.KeuduaDam, ik wou dat ik (en andere members) zo kan schrijven als u ofwel de Nederlandse taal zo goed beheerst als u...Bravo! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Nou Beras, TX hoewel mijn NL taal is lang niet perfect, maar ik bedoelde; ik ben ook niet weer al 'te rechtvaardig en niet al te goddeloos' voor anderen, zoals David schreef Emoticon: Smile

En ter aanvulling: 'in het Christendom' (ook vaak anders dan wat in hun heilige Boek staat), 'rust een taboe op seksualiteit' zeg je... nou eh, dat is dus buiten het huwelijk. Want seksualiteit is een te mooi (en door God Zelf geschapen ; ) gebeuren om daar een taboe in te zien! 'Geest, ziel en lichaam (1Petr1:23) en twee-derde deel is dus lichaam, en ziel (zintuigen: wat je voelt, hoort, ziet, ruikt proeft, mmmmh!). DAT laat de gezonde Christen zich echt niet ontnemen!

Nou is 'seks' een begrip waar mensen verschillende meningen over hebben.
Is het alleen maar neuken, en/of vrijen? Veel Christenen zien gewoon vrijen - en dan bijv. boven de gordel - als iets om wel zeker te doen voor en buiten je huwelijk. En het aller intiemste te bewaren voor het huwelijk. (Moet je niet al te ego zijn, is de opvatting, want je kan natuurlijk veel voor de vrouw - levenslang - stukmaken? De vrouw steekt nu eenmaal anders in elkaar).

Er zijn ook heel goede christelijke sex sites, zoals; www.liefdestuin.nl van therapeut Angenent.
Hier worden zelfs dingen beweerd (zoals zelfbevrediging) dat de traditionele religie shockeert, en zelfs vele god-lozen! tja en waarom niet, haha 'lekker shockeren', moet wel gezond blijven, en dat doen ze daar m.i.

Okay, hoewel dit raakvlakken heeft met het topic, graag terug naar meer ontopic.

Interessant trouwens, over de visie van Islam 'sex'. Tx.


Your attitude determines your altitude

Beras
Gebruiker
User icon of Beras
spacer line
 

Graag terug naar meer OnTopic.

Ok, lees net dat er nooit bewijzen zijn gevonden dat de dochters van profeet Mohammed besneden zijn. Zou toch wel "munafik" zijn wanneer zijn eigen dochters niet besneden zijn en hijzelf achter vrouwenbesnijdenis staat of nog erger verplicht stelt.


See you tonight again, must do some shopping for the houses. Bye


Beras, voor al uw nieuwbouw krotten voor te veel geld bij mislukte indo BV

simpati
Gebruiker
spacer line
 

in een positie waar zij hun geloof moeten verlaten en tot deze zijn ze niet bereid.
Dat is geloofsafval ( RIDDA ), uitleg op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ridda

Een fatwa uit 1978 op een moslim die ridda gepleegd heeft: de dader krijgt een kans terug te keren tot de islam of zal anders volgens de wetten van de sharia ter dood veroordeeld wordenerwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 


On 07-02-2014 07:40 Keduadam wrote:
Nou Beras, TX hoewel mijn NL taal is lang niet perfect, maar ik bedoelde; ik ben ook niet weer al 'te rechtvaardig en niet al te goddeloos' voor anderen, zoals David schreef Emoticon: Smile

En ter aanvulling: 'in het Christendom' (ook vaak anders dan wat in hun heilige Boek staat), 'rust een taboe op seksualiteit' zeg je... nou eh, dat is dus buiten het huwelijk. Want seksualiteit is een te mooi (en door God Zelf geschapen ; ) gebeuren om daar een taboe in te zien! 'Geest, ziel en lichaam (1Petr1:23) en twee-derde deel is dus lichaam, en ziel (zintuigen: wat je voelt, hoort, ziet, ruikt proeft, mmmmh!). DAT laat de gezonde Christen zich echt niet ontnemen!

Nou is 'seks' een begrip waar mensen verschillende meningen over hebben.
Is het alleen maar neuken, en/of vrijen? Veel Christenen zien gewoon vrijen - en dan bijv. boven de gordel - als iets om wel zeker te doen voor en buiten je huwelijk. En het aller intiemste te bewaren voor het huwelijk. (Moet je niet al te ego zijn, is de opvatting, want je kan natuurlijk veel voor de vrouw - levenslang - stukmaken? De vrouw steekt nu eenmaal anders in elkaar).

Er zijn ook heel goede christelijke sex sites, zoals; www.liefdestuin.nl van therapeut Angenent.
Hier worden zelfs dingen beweerd (zoals zelfbevrediging) dat de traditionele religie shockeert, en zelfs vele god-lozen! tja en waarom niet, haha 'lekker shockeren', moet wel gezond blijven, en dat doen ze daar m.i.

Okay, hoewel dit raakvlakken heeft met het topic, graag terug naar meer ontopic.

Interessant trouwens, over de visie van Islam 'sex'. Tx.


Wéér fout Keduadam, volgens de paus en de bijbel is seks alleen een middel om tot voortplanting te komen. Vandaar dat voorbehoedsmiddelen ten strengste verboden zijn, miljoenen aids-doden ten spijt.Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 Kijkt dát bedoel ik nou.....álle wetten zijn geschreven en uitgevoerd door mannen!!!

En nu het léf hebben om ál die vrouw onvriendelijke wetten eruit te halen c.q. af te schaffen, dán pas hebt je ballen in je broek toch????

Maar de Islamieten en vooral de extremisten vinden het prima om boven de vrouw te staan en helaas ook mannen die geestelijk niet normaal c.q. laag I.Q. hebben kunnen op die manier bot vieren om hun vrouw/ vrouwen....( je mag er 4 hebben ?) Emoticon: Angry

Vreselijk , afschuwelijk en triest voor alle vrouwen die op deze manier misbruikt worden tot aan verminkingen toe.... Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Angryzieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Kembang helemaal met jou eens, goed geschreven.
Ze moesten die ballen van die mannen, er af snijden diegene die met een scheermesje een vagina besnijd hoort niet in deze wereld thuis.... Emoticon: Stupid Emoticon: Eerie


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 07-02-2014 09:08 schreef erwin:

[quote verwijderd]


Wéér fout Keduadam, volgens de paus en de bijbel is seks alleen een middel om tot voortplanting te komen. Vandaar dat voorbehoedsmiddelen ten strengste verboden zijn, miljoenen aids-doden ten spijt.


Wat klets je nu weer giga, dom manneke, en bovendien weer ontopic.
ZO DOM als jij maak je niet gauw mee.

a). de paus zal me dikke worst wezen, wat hij vindt. Heb al regelmatig genoemd dat religie iets vreselijks is. Dus wat mensen ervan (van Gods Woord) maken.

b). "...en de Bijbel"... man je weet HELEMAAL niets van Gods Woord.
Leuter niet en kom met teksten ja? FEITEN, domoor! Emoticon: Confused

En nu graag weer ontopic ventje, hardnekkige stalker, fietsemaker.
Hoe oud ben jij eigenlijk, vragen meer zich afdenk ik. Emoticon: Blush


Your attitude determines your altitude

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Zal ik je uit je dromen halen Keduadam Jezus was een homo, hoe vind jij dat nauw??? Dat kan niet anders, hij was niet getrouwd en ging te veel met de mannelijke apostelen om. Emoticon: Confused Emoticon: Stupid Emoticon: Clown

Maar we hadden het hier over besnijdenis van de vagina.
het moet ziel niet zijn of hij vind een fotootje of in dit geval een foto
Waar moeten ze nu in snijden? aan die lapjes die er bij hangen?????
Onbegrijpelijk het verminken van een jong meisje is het zelfde als moord. Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Zieleffe, moet ik daar echt serieus op ingaan Emoticon: Laugh out loud
Ook opnieuw offtopic Ziel, dat ten eerste. Maar je hebt slechte dromen hoor!

Ten tweede, hoe dom kan je zijn en nog steeds ademen? Dom2 = domdom = dom in het kwadraat dus. Afgezien van dit weinig originele napapagaaien van domdommers,
Jezus werd juist aangeklaagd dat Hij teveel met vrouwen omging. Met 'slechte vrouwen' zelfs, in de Griekse grondtekst 'zeer, zeer slecht' Emoticon: Smile
Die allerslechtsten waren allemaal welkom.... allen de religieuze mensen, zoals jij en knulletje Erwin bijv., die Hem steeds oordeelden, alleen eigenlijk met DIE had Hij moeite...
Maarrrr Hij hield net zoveel van ze, want ze waren onwetend... domdom. TOT een bepaalde grens, en dan kan je niet meer terug. Never nooit niet meer.

Enne, nogmaals, na al jullie totaal ongefundeerde kul: gaan we nu weer terug naar de topic?
Jij gaf al een enorme visuele (vieze Emoticon: Shiny voorzet. Een mobiele kut op wieltjes... ik bedoel, die rechtse.
Your attitude determines your altitude

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ik hou trouwens meer van Aziatische dames. Die weten gewoon van binnen dat het geen gezicht is dat een vrouw (nou ja; wijf) zo met haar armen in haar zij staat.
Enne, ze kijken meestal hier ook wat vriendelijker, minder autoritair, ontevreden en gestressed, en veeeel relaxter. Hmmmm, wil eigenlijk nooit meer terug naar het 'westen'... Emoticon: Blush

Ik hoop dat ze trouwens van die lapjes 'die erbij hangen' Emoticon: Laugh out loud afblijven sowieso,
en de halalslagers die clitoris al helemaal ongestoord laten. Die heeft nl twee keer zoveel zenuwen als onze penis. Ga er maar aanstaan... onvoorstelbaar wat een leed bij die meiden.


Your attitude determines your altitude

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik ga daar niet op in, OF TOCH WEL, jij blijf maar lekker in jouw wereldje wanneer je wakker word is het nog niet te laat om op je twee benen te staan en je de lucht van de wereld anno 2014 op te snuiven.
Alle gelovige fanaten theologen incluis, moesten ze maar op een plek deponeren ergens midden in de sahara.
Daar horen ze thuis , want in die zandbak, begon in hun ogen pas de wereld te draaien.. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeHiermee is veel geld verdiend en onder die mythe zijn veel kinderen verkracht........
Via jaren later, hadden de mens iets anders ontdekt.
Mohammed was daar een van, die dacht wat jullie kunnen, kunnen wij ook.
Daardoor is die besnijdenis ontstaan, omdat men dacht, in die primitieve tijdperk mishandelingen heel gewoon was....... Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Vind ik ook lekkere sul; ik ben zeeeeer anti religieus. helemaal mee eens, al die hypocriete poppenkast Emoticon: Worship Maar al blijf ik dat herhalen, sommigen blijven hier zoooo dom..... en je mag je aangesproken voelen Emoticon: Party!


Your attitude determines your altitude

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 
Your attitude determines your altitude

4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 15-02-2014 17:35 Keduadam wrote:
confronterend:

http://www.theguardian.com/soc(...)rdian-campaign-video

Confronterend?
Heb de link aangeklikt en met afschuw de filmpjes bekeken, een zin bleef me bij nadat ik de verhalen had gelezen.


Cutting off a girls genitalia to control her fertility by making sex painfull.

En dan later, als ze zwanger zijn dan is het afwachten of het kind normaal geboren kan worden of dat er weer gesneden moet worden met alle gevolgen van dien.

Dit moet STOPPEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Geen

woordenvoor.dit is idd echt zoooo ziek


Your attitude determines your altitude

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 Vreselijk......wederom wéér meisjes vrouwen die slachtoffers zijn....wanneer houdt dat nu

eens op?? Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Cry Emoticon: Angry Emoticon: AngryPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

95,460,231 pageviews Een website van indahnesia.com