[Centraal] Politiek & verkiezingen in Indonesië


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
67 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Nederland timmert hier wel aan de weg want die projekten worden door de twee bedrijven utgevoerd.
Dus hier zit het geld, geen ruppies, maar dike dollars. Emoticon: Cooool Emoticon: I love it
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Dit zitten al enige jaren in RI. Er zijn er nog een paar. Die boeren al jaren goed.. Waar natuurlijk "anderen" ook beter van worden.


Where there is a will there will be relatives.

BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 


Op 12-10-2014 05:15 schreef zieleffe:
Jan je zal best een man van weinig woorden zijn maar je mis wel zo iets als intuÔtie.
Waarom je Sabar al niet herkende in zijn verandering als hier boven dor hem geschreven.
Waar ik geheel achter staat zijn verhalenliggen mij wel.
En die van Malam ook diezo goed zijn verhaal onderbouwd daar heb je meer aan dan die koetjes en kalfjes of Jip en Janneke taal.
K zit nog steeds met dezevervelende tablet bezig ik erg mij enorm op deze rotzooi die ze de mensen hebben aangesmeerd.
Jammer want ik heb nog wel een heel verhaal voor merdekasaha.
Het ga je goed en hoop dat je het voorelkar krijg je vrouw en kind naar Nederland te krijgen.
Het is waar dat ik het heb gehad met die Nederlanders die alleen maar denken aan geld en zo veel mogelijk weg halen bij de minderen en de ouderen.
Jan daar ben ik niet trots op omdat aan te zien en te voelen.
Dit is de slechtste tijd die er aan staat te komen Ebola en noem maar op.
Ik ga er uit want bang dat ik weer voor niets getypt heb op deze waardeloze tablet


Om Ziel, eerst verklaar je mij tot vrouw en dan zeg je dat ik gebrek heb aan intuÔtie. Dit gaat niet samen, want vrouwen zijn over het algemeen heel intuÔtief.
Je zegt dat ik een man ben van weinig woorden, maar soms kan zwijgen goud zijn. Je hoeft niet altijd een haantjes gedrag te vertonen. Als een bok op de haverkist te springen.
Laat andere mensen een mening hebben en respecteer dat. Ik spreek niet alleen jou daar op aan, Om Ziel, maar ook andere forumleden. Ik denk dat, als ik in de schoenen zou staan van Om Sid, Malam een advocaat op zijn dak gestuurd zou hebben wegens laster. Het is oh zo eenvoudig om via forums iemand agressief of respectloos tegemoet te treden, maar o wee als we tegenover elkaar aan tafel zouden zitten. Hoe klein of hoe groot zijn we dan? Hoe klein of hoe groot is onze muil dan?


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

BJ, de discussie kan door in klachten moderatie.Kan het hier on topic verder.


It's only kinky the first time.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Heb je hem Bintang Jan?
Maanden je broodmolen dicht houden en nu ineens reageren in een politiek topic?
Waar zit je op te wachten?, Wat is je intentie? Waarom bezoek je dit forum?
Lees je wel? Of ben je alleen maar anti, als het jou uitkomt Emoticon: Confused

De inauguratie van Widodo schijnt geen probleem te zijn, veel ellende en tegenstand volgens de kranten, maar het gaat gewoon door.
Zoals op dit forum, veel ellende, maar veroorzaakt door ťťn persoon. Emoticon: Bye bye
Widodo gaat gewoon president worden, als er figuren zijn die dat niet willen, tja het zij zo.

De man heeft mijn mentaliteit toedeledokiet Emoticon: Bye bye
BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

Malam, Malam toch.
Lees bovenstaande reactie van Oyibo.Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Een staaltje politieke belangen in IndonesiŽ, overal zie je dat politici in verkiezingstijd met modder gooien naar elkaar, IndonesiŽ is daar geen uitzondering in.
Alleen in IndonesiŽ blijft het niet bij modder, daar gooien ze met stront en het liefst nog met scheermesjes erin Emoticon: Yes!

Er duiken nu al een week berichten op van Rachmawati Soekarnoputri de jongere zus van Megawati.
Die twee dames kunnen elkaars bloed wel drinken, vraag me niet waarom, kan alles zijn, jaloezie, erfenis, belangen Emoticon: Confused

Rachmawati was lid van de adviesraad van NasDem, toen die partij zich aansloot bij Widodo schijnt dat niet goed te zijn gevallen bij Rachma.
Of ze heeft zelf de handdoek gegooid of ze is uit die raad gezet, dat is me niet helemaal duidelijk, is ook minder belangrijk, Rachmawati ging in ieder geval wel daarna met Prabowo in zee.

Nu beschuldigt ze Widodo van corruptie i.v.m. de bussen van TransJakarta en hij zou het geld naar buitenlandse rekeningen hebben gesluisd.
Dat moet onderzocht worden volgens Rachmawati ze heeft het inmiddels aan de KPK gerapporteerd en ze vindt dat de inauguratie van Widodo in afwachting van dat onderzoek uitgesteld moet worden.

Ze werkt samen met Progress 98 een organisatie die ik niet thuis kan brengen, die trachten al een hele tijd de KPK te bewegen Widodo te onderzoeken, uiteraard vinden ze een gewillig oor bij een stelletje vergelers in de DPR. Emoticon: Yes!
Progress 98 claimt ook bewijzen te hebben dat de echtgenote van Widodo Irana, Kalla en zijn vrouw ook zulk soort rekeningen bezitten.

De KPK stapt er niet in, dus nu komt Rachmawati met de stelling dat de hele top van de KPK moet worden vervangen Emoticon: Confused
Zij zouden politiek niet onafhankelijk zijn, m.a.w. ze houden Widodo en Kalla de hand boven het hoofd.
Als ik dat minkukeltje zo tussen haar bling bling snuisterijen ziet zitten, dan vraag ik me af, wat bezielt zo'n mens, wat wil ze nu in hemelsnaam bereiken Emoticon: Confused

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Vervolg buitenlandse rekeningen Widodo en zijn echtgenote Iriana, vers van de pers (merdeka.com).
Volgens de voorzitter Faizal Assegaf van Progress 98 hebben Widodo en Iriana bij elkaar 52 buitenlandse rekeningen die zij niet hebben opgegeven bij de melding van hun bezittingen.
Er zou bij elkaar meer dan 13 miljoen Dollar op die rekeningen staan Emoticon: Confused

Bezig bijtje die Jokowi, zo te zien heeft hij als burgemeester van Solo en gouverneur van Jakarta niet veel anders gedaan dan corruptiegeld verzamelen en rekeningen openen, althans als je Assegraf moet geloven Emoticon: Confused
Of meubelhandel is lucratiever als dat ik denk Emoticon: Wink

Ik kan nog steeds niet veel vinden van Assegraf en zijn Progress 98, hij zou een studentenactivist zijn geweest in '98 en heeft met nog een aantal studenten uit die tijd zijn clubje opgericht.
Je zou als dat zo is verwachten dat hij dan zijn pijlen niet alleen zou richten op Megawati/Widodo, maar ook op Prabowo, maar daar is geen sprake van, of ik moet wat gemist hebben Emoticon: Blush
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Uit de moppentrommel van de oudste Islamitische politieke partij PPP die weer helemaal terug bij af is.
Ze lagen enkele maanden geleden al over straat te rollebollen toen de voorzitter Ali Suryadharma met Prabowo ging knuffelen zonder zijn partij te raadplegen.
Over en weer ontsloegen ze elkaar, de jonge garde onder leiding van Romahurmuziy (Romi) pikten dat namelijk niet.
Er is toen een lijk opgegraven en opgewarmd, een Islamitisch geleerde tussen de 86 jaar en schijndood die in de adviesraad zit Mbah Moen , die kreeg het van elkaar om de twee te verzoenen. Emoticon: Yes!

Daarna zijn er drie dingen gebeurd, Prabowo verloor de verkiezing, Ali moet terugtreden als minister van religieuze zaken omdat hij uit de suikerpot heeft gesnoept en de Prabowo coalitie heeft de PPP buiten alle belangrijke functies gehouden.
Nu heeft de rebellerende fractie van de PPP een nationale vergadering gehouden en ze hebben Romi tot voorzitter gekozen, uiteraard volgens corrupte Ali illegaal.
Ali heeft dus zijn eigen nationale vergadering uitgeschreven, tevens heeft Ali weer uit zitten huilen bij het opgewarmde lijk Mbah Moen , die enkele dagen geleden van zijn jaarlijkse pelgrimsreis terug kwam. Emoticon: Yeah right!

Die arme ouwe ziel zat in het Ibis hotel uit te rusten van zijn spurt rond die doos met dat zwarte kleed, ach wat heb ik nu weer aan mijn becak hangen dacht ie.
Hij besliste dat zowel de Nationale vergaderingen van Romi als van Ali ongeldig waren hij velde een Salomons oordeel, er moest een vergadering tussen de vergaderingen van de twee elkaar bestrijdende partijen komen en daar moesten beide partijen aanwezig zijn, dus Romi en Ali.

Waarschijnlijk heeft Moen toen gedacht, en nu opzouten corrupte knakenpoetser, ik neem een borrel en laat mijn vermoeide benen even onder handen nemen door een snoepeke, laat me met rust. Emoticon: Bye bye

Moen je kan me wat heeft Romi gedacht, ik wil de Ibis, snoepeke en borrel nog wel voor je betalen als Ali dat niet heeft gedaan, maar ik heb meer dan driekwart van de partij achter mij staan dus je kan mijn rug op. Emoticon: Shut up!

Dus we zijn weer bij af, er zijn twee afdelingen van de PPP, ťťn groepje o.l.v. Ali die als geile honden rond de loopse teef Prabowo hangen om als nog wat voorzitters van commissies in de DPR te krijgen.
En ťťn groep (de grootste) die als geile honden rond de loopse teef Widodo hangen om alsnog een ministersfunctie te krijgen. Emoticon: Frustrated

Wie gaat dit winnen, de jonge gematigde Romi of de van pelgrims rovende Ali. Emoticon: Confused
Laat ik nu denken Romi, met het advies, geduld jongen niets overhaasten, laat de boel nu maar rusten, je hebt je nummer gemaakt door Widodo te steunen en Ali zit tussen nu en 3 maanden in de bajes, het gaat helemaal goed komen. Emoticon: Yes!

Raadseltje hoort er bij, wie is de aas etende gier, wie is de nog onschuldige duif en wie is de uitgestorven Dodo die een politieke partij zo in zijn greep heeft Emoticon: Laugh out loudMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Prabowo is vandaag jarig, Widodo heeft een meeting met hem gehad, hij feliciteerde Prab met zijn verjaardag en Prab feliciteerde Wido met zijn overwinning als president.
Prabowo verklaarde dat Widodo het beste met het land voor heeft en dat ze in de basis hetzelfde denken, het welzijn van de Indonesische bevolking, maar dat er best tegengas en kritiek mag zijn als Widodo maatregelen neemt die het welzijn niet dienen.

Dat er een harde strijd is tijdens de verkiezingen is normaal, maar daarna moet de strijdbijl worden begraven en worden samengewerkt.
Volgens Widodo een goede zaak, er moet oppositie zijn en overleg, wat hij zeker wil gaan doen.

Er zit ongetwijfeld er een berg theater bij, maar toch heel belangrijk, het is te hopen dat dat de hele club om deze beide heren heen dit signaal oppikken.
Misschien dat er nu een einde komt aan het speculeren van de persmuskieten en dat de neten in beide coalities en politieke waarnemers die al maanden trachten de boel op te hitsen eindelijk is hun snavel dicht houden. Emoticon: Angry
merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Is een heel ander geluid als dat wat we de afgelopen weken hebben gehoord.
Hashim (het broertje van Prab) was zeker niet in de buurt.

Daden vertellen meer als woorden dus we zullen eerst eens moeten zien
of deze vriendelijkheid zich verder concretiseerd.

Maar ... een mooi gebaar .... (maar dat was de kus van Judas ook)

Ik behoud nog wat skepsis, ik heb al vaker vriendelijke Javanen meegemaakt.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Merdeka, ik heb inmiddels alles bij elkaar zo'n 7 tot 8 jaar in IndonesiŽ vertoeft de afgelopen 20 jaar.
Als toerist, als expat en als Sosbud genieter.
De soep wordt nooit zo heet gegeten als dat het wordt opgediend in IndonesiŽ Emoticon: NooomerdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 

Ook dat is mij bekend Malam.
Wanneer het bij soep en soepstengels blijft is er ook geen probleem.
Maar laat ik het zo zeggen ik draai niet iedereen mijn rug toe.


In iedergeval het schijnt een feestje te worden de 20ste.

Free Food, concerts Jokowi en Kalla die mee gaan zingen, parades
en 50.000 Jokowi vrijwilligers uit het hele land.
Dat zullen er wel een beetje meer worden.

Op de 20ste is het feest in Indonesia of het daarna feeststemming blijft
dat zal de toekomst uitwijzen en een lekkere hete soto die mis ik nu al Emoticon: Yes!
Brimob heeft zo'n 24.000 man personeel beschikbaar staan dus voldoende
man/vrouwkracht lijkt me om het feestje in de hand te houden.

http://www.thejakartapost.com/(...)uguration-party.html

De ontmoeting en "handshake" Prabowo - Jokowi laten velen media weer
speculeren en het zou zelfs (achter de schermen) al recht zijn gepraat met
Bakrie maar ik heb ook geleerd in Indonesia is show voor het oog ingebakken
en wat mensen werkelijk denken over elkaar dat wordt vaak verborgen achter de
(Javaanse) glimlach.
Dus samen een soepje eten (niet te heet) da's geen probleem wat er daarna
gebeurd is onvoorspelbaar.

http://www.thejakartapost.com/(...)/shake-and-make.html

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Geweldig de politiek hier, vooral binnen de meeste partijen, in vrijwel alle partijen knokken die machtsbeluste eikelmuizen om elke functie.

Eerst splitste de PPP zich in tweeŽn Romy werd in een algemene vergadering enkele weken geleden in Surabaya tot voorzitter gekozen.
Uiteraard was de zittende voorzitter, corrupte Ali Suryadharma het daar niet mee eens, dus die hield dit weekend een algemene vergadering in Jakarta met zijn eigen club om een nieuwe voorzitter te kiezen.

Dat is op voorstel van Ali, Faridz Djan geworden als enige kandidaat bij acclamatie gekozen.
An me hoela zegt nu Ahmad Yani, ik was ook kandidaat, het is niet volgens de regels gegaan, velen steunden mij.
Niks acclamatie, er had gestemd moeten worden, dan hadden ze mij gekozen Emoticon: Yes!

Dus we hadden al een PPP 1 en 2, komt er nu ook een PPP 3 bij Emoticon: Confused

Golkar zit er ook aan te komen, baklap Bakrie loopt overal zijn nest al op te schudden, maar er zijn meer machtsbeluste kapers op de kust.
Dat kan ook een leuk feestje worden Emoticon: Yummie!merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Eenheid in Indonesia dat is er (nog) niet.

Eenheid in partijen dat zal er nooit komen zolang er nog van die ego's
rondlopen in de indonesische politiek

Maar laat ze maar lekker krakelen in de gelederen van de KMP
Zolang het daar bij diverse clubs intern nog rommelt kan
bulldozer Jokowi doorrijden.
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


ĎNoord-Korea heeft minister van Defensie geŽxecuteerd


De Noord-Koreaanse minister van Defensie is geŽxecuteerd, omdat hij ontrouw was en een gebrek aan respect had aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij zou in slaap gevallen zijn tijdens een evenement waarbij de leider ook aanwezig was, meldt persbureau
Charles Groenhuijsen ‏ 2 u2 uur geleden
Doodstraf:
Hoeveel medewerkers blijven er in Nederlandse kantoren over als je er Noordkoreaanse aanpak op los laat? http://nos.nl/artikel/2035402-(...)uteerd-om-dutje.html Ö


Ja wat moet je daar weer van denken, het is niet normaal, maar het geeft wel een waarschuwende effect bij die hoge heren......... Emoticon: Cooool

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/(...)fensie-geexecuteerd/Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

merdekaSah
Gebruiker
User icon of merdekaSah
spacer line
 


Dat wordt weer lachen ....

Nu krijgen we allemaal plaatjes met slapende politiciharlys
Gebruiker
spacer line
 

Herrinner me ergens een te hebben gezien dat het halve kabinet hier in Indonesie zat te slapen

Nu als ze het hier dan ook efkes gaan doen Emoticon: Party!

word het zeker met gemak meer dan de 15 die ze laatst omgebracht hebben Emoticon: Bye bye


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-05-2015 11:57 merdekaSah wrote:

Dat wordt weer lachen ....

Nu krijgen we allemaal plaatjes met slapende politici


Haha Merdeka, ik zal het van de andere kant benaderen.
Als alle parlementariŽrs in de EU, Ned of IndonesiŽ die regelmatig een tukkie doen door een afweerkanon zouden worden afgeschoten, zoals die waanzinnige doet in Korea, dan denk ik dat je dit beeld krijgt, maar het blijft te zot voor woorden dat zo'n gek zijn gang kan gaan terwijl de wereld toekijkt Emoticon: Angry

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Overheid Verhoogt buitenlandse toeristen

http://www.antaranews.com/vide(...)ngan-wisatawan-asing

Wat verhoogt men??? meer toeristen, of meer geld van de toeristen.
Zo te zien meer geld van de toeristen, ze zitten er nog al warmpjes er bij, als je die congres op het filmpje ziet...... Emoticon: Yeah right! Emoticon: Yeah right!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,748,608 pageviews Een website van indahnesia.com