Help: ik heb 30kg bagage en vliegt met Lion air naar ambon


 Subforum IndonesiŽ op z'n Nederlands 
78 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > IndonesiŽ op z'n Nederlands > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
secret108
Gebruiker
spacer line
 

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje wie heb connectie bij Lion air om mijn bagage van 30 kg te binnenloodsen ? Want de binnenlandse vlucht vanuit Jakarta mag men maar 20kg hebben.

En daarom ben ik op zoek naar iemand die mijn bagage van 30kg bij Jakarta vliegmaatschappij Lion air kan binnen loodsen zonder dat ik overvracht moet betalen ...? Degene die dit voor minder kan regelen wil ik ook wel financieel vergoeden.

Ik weet ook niet hoeveel het kost per kg bij overvracht lion air binnenlandse vlucht.
Mocht iemand dit kan doen laat dan ff een bericht achter hoe ik je kan bereiken.

Alvast bedanktYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Vlieg dan Batik Air of Lion Air business class, dan heb je 20 /30 kilo vrije bagage. Binnenloodsen van bagage is natuurlijk pure corruptie. Over een kilootje overgewicht doet men niet moeilijk, maar met 10 kilogram overgewicht moet je natuurlijk gewoon betalen. Denk dan ook niet dat je enige reactie zult krijgen van iemand die je kan helpen.


Ho Lee Fuk

harlys
Gebruiker
spacer line
 

Als je de taal beheerst vraag de manager te spreken

zal mij vreemd zijn als hij het niet voor een schijntje kan regelen.

Begin niet te vragen over kosten bij de incheck bali dan betaal je de volle mep.


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zoveel betaal je niet. Dat is een schijntje vergeleken bij Nederland. Ik heb het al eens moeten betalen maar herinner me niet meer hoeveel....dus zal wel belachelijk laag zijn geweest anders onthield ik het wel.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Wij hebben afgelopen zondag voor 13 kilo overgewicht iets meer dan 150.000rp betaald.
Omdat ik via Singapore reis had ik nog al wat bagage, dus waar ptaatje over die bedragen zijn te verwaarlozen.
Maar de reis heb ik voor altijd denk ik, als ik het kan vermeiden ,niet meer met Lion Air te reizen.
Zins ik in IndonesiŽ ben ,heb ik verschillende keren met Lion Air gevlogen, ik kan mij niet herinneren dat er niets aan de hand was, elke keer vertragingen gehad.
Ik ben afhankelijk van de familie, die zorg voor de ticket.
Maar heb nu voorgenomen mij dit zelf te laten gaan regelen, als ik nog ooit hier kom.
Want naar ťťn uur vertraging mochten wij instappen, na dat alles was ingestapt werd de deuren gesloten ,dat regelt de kapitein die dat door de omroepinstallatie roep close the door.
Na 3/4 kwartier moesten we weer uitstappen, de kapitein vond het niet verantwoordelijk de mensen te laten zitten in een warm cabine.
Er zat een copiloot in, afkomstig uit Canada ,een gepensioneerde, die ik nog gesproken had die zich dit ook aantrok en zelfs invloed op de kapitein had en dit ook vertelde dat het voor hem niet de eerste keer was, Soekarno Hatta vliegveld, had hier ook mee te maken, te veel vliegbewegingen.
Dus allemaal er uit, je handbagage ook mee nemen, toen was het een chaos ieder doet maar wat, niemand denkt aan eten, wat wij al op de heenweg van Bintan naar Jakarta ook een vertraging hadden meegemaakt en toen kregen wij een doos met wat hartigs er in.
Maar het personeel, het zijn allemaal lamzakken, ze zijn beroerd om de mensen te woord te staan en manerger als die er was, had geen invloed op het gebeuren.
Trouwens te veel jonge medewerkers(sters) die onbekwaam zijn.
Gekke chaoten zijn het ,niet bekwaam om dit in goede banen te leiden.
Ik heb ze er op attent gemaakt dat ze makan moesten regelen, dat inderdaad na half uur kwam een zak met een broodje er in.....
IndonesiŽ heeft een gebrek aan bekwaam personeel, vooral in de luchtvaart en dan praten we maar niet over hotel personeel, daar kom ik op terug ,de ervaringen in Jakarta en elders, zal ik nog moeten uitwerken, maar ben een beetje malas geworden van aldat gedoe, mijn hoofd zit te vol met emoties, eerst legen............ Emoticon: Cry Emoticon: Confused Emoticon: Very funny ....


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

_Jarno_
Gebruiker
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Het zal iets van 10,000 tot 20,000 per kilo zijn maximaal bij Lion air. Als je jezelf onnozel houdt dan kun je er allicht ook zo mee weg komen maar daar moet je een beetje geluk mee hebben.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-11-2013 01:52 Yogya-Bali wrote:
Zoveel betaal je niet. Dat is een schijntje vergeleken bij Nederland. Ik heb het al eens moeten betalen maar herinner me niet meer hoeveel....dus zal wel belachelijk laag zijn geweest anders onthield ik het wel.
Ja dat bedoel ik. Ik had er vorige maand weer eens geen erg in toen ik met Express Air vloog. Het was toen Rp 30.000 per kilo (2 euro). Een vraag was al voldoende om de totaalprijs "naar beneden" af te ronden. Daar hoef je echt geen manager voor te spreken.
En waarom zou je als buitenlander iets niet hoeven te betalen als ieder ander dat ook moet.
Dit komt sowieso regelmatig voor op vluchten met kleine toestellen.
Voor de extra kilo's voor Lion Air even hun site checken of bellen?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik vind het eigenlijk de bloody limit om hier een oproep te plaatsen om 10 kilo overgewicht zonder kosten binnen te loodsen. En dan te beroerd om even uit te zoeken hoeveel de meerprijs dan zou zijn.
Ik kan eigenlijk niet anders concluderen dan hier een grapjas post.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-11-2013 12:11 elsbeth wrote:
Ik kan eigenlijk niet anders concluderen dan hier een grapjas post.
Ik denk het niet Elsbeth.
Het is jammer dat veel mensen niet weten hoe het werkt en dat het betalen van overgewicht niet zomaar wat geld ophalen is. Voor het bepalen van de brandstof is o.a. het totale gewicht van het vliegtuig van belang.
De tarieven hiervoor in Indonesie zijn peanuts voor ons. Bovendien wordt er sowieso al een oogje toegeknepen bij buitenlandse reizigers.

Ik heb een document gevonden waarin staat hoeveel bagage er mee genomen mag worden. Zie hieronder. Bijzonder is dat voor economy class nu 15 kg staat (ingangsdatum 1 november jl) Ik heb vorige maand nog een paar keer met Lionair gevlogen met een ticket waar 20 kg op het ticket stond. Gezien de expliciete datum zou het dus idd zomaar veranderd kunnen zijn.

Free Checked-in Baggage Allowance:
Efective date 1 Nov 2013 - UFN
Lion Air Domestic Flights within Indonesia
Class Adult/Child Infant
Business 30 kgs NA
Economy 15 kgs NA


https://secure2.lionair.co.id/(...)tion_of_Carriage.pdf

Misschien toch maar even contact opnemen met Lion Air. Tarieven voor overbagage zijn onvindbaar (dwz ik kan ze niet vinden)Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.AM; de hoeveelheden vrije bagage voor Lion Air en Wings Air zijn naar beneden toe aangepast per 1 november inderdaad. Batik Air is niet veranderd.

Tarieven staan niet online, zogenaamd met als smoes dat ze veel routes en combinaties vliegen en niet alles online kunen zetten. Op het vliegveld hangen wel staatjes met kiloprijzen (zo heb ik ze gezien op Jakarta, Denpasar, Yogyakarta en Manado recentelijk).


Ho Lee Fuk

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik begrijp dat het zo ongeveer Ä 2,00 per kilo is. Zal je voor 10 kilo overgewicht dus maximaal Ä 20-30,-,- kosten? En dat wil je blijkbaar niet betalen?
Het gaat mij een beetje om het gemak waarmee gevraagd wordt: wie kan hier effe wat voor me regelen? Vandaar dat de link naar de grapjas.
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-11-2013 13:52 Yerun wrote:
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.AM; de hoeveelheden vrije bagage voor Lion Air en Wings Air zijn naar beneden toe aangepast per 1 november inderdaad. Batik Air is niet veranderd.

Tarieven staan niet online, zogenaamd met als smoes dat ze veel routes en combinaties vliegen en niet alles online kunen zetten. Op het vliegveld hangen wel staatjes met kiloprijzen (zo heb ik ze gezien op Jakarta, Denpasar, Yogyakarta en Manado recentelijk).
Kom ik weer goed weg. Heb net een aansluitende vlucht met Batik Air geboekt (was Lion Air....)
Ik kan me die aanpassing ook wel voorstellen als je ziet wat er soms aan handbagage alleen al mee het vliegtuig ingesleept wordt.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Yerun Is dat niet iets om op jouw website te zetten? Ik bedoel zodat mensen er alvast rekening mee kunnen houden, cq gerichter kunnen boeken? (voor een andere maatschappij bijvoorbeeld)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 05-11-2013 13:23 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
...Bovendien wordt er sowieso al een oogje toegeknepen bij buitenlandse reizigers


Nou dat is dan bij mij zeker het geval geweest. Hoewel ik wel een innemende, aardige, knappe - en vooral heel nederige - verschijning ben, dat is ook een bonus.

Drie keer met bijna 30 kg (plus een keer zelfs 40 kg vanaf Lufthansa), van JAK naar Ambon gereisd, inclusief minstens 10 kg handbagage, maar nog nooit iets daar boven op gehad... hoewel... misschien een keertje, idd een klein beetje geld misschien. Via Batavia of Lion, prima allemaal. nooooo problem.
Laat dit een bemoediging zijn, hoewel je w.s. met variabelen (zoals altijd in Indonesia) flink rekening mag houden? Je voorkomen, je houding, wie heb je tegenover je, e.d.


Your attitude determines your altitude

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

noooooooo problem ?
Durf niet meer met Lion te vliegen als er veel bule's meevliegen Emoticon: Wink
X aantal bule passagier maal Y aantal kilo overvracht is ......... ?

Hoop maar niet dat de "lokals"dat ook doen Emoticon: Shiny

Mijn neef was supir 747 van Garuda geweest(nu al met pensioen) .
Vertelde ooit dat hij bijna niet los ging tijdens het taxien .
Een piloot kreeg voordat hij vertrekt alle gegevens , zo veel passagiers, zo veel bagage , windsnelheid etc.

Als het vliegtuig halfvol is dan kan het gecompenseerd worden.bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 05-11-2013 14:37 Keduadam wrote:

[quote removed]
Laat dit een bemoediging zijn, hoewel je w.s. met variabelen (zoals altijd in Indonesia) flink rekening mag houden? Je voorkomen, je houding, wie heb je tegenover je, e.d.
Vindt je dat zelf niet heel triest als dat zo is?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 


Op 05-11-2013 14:56 schreef Surya Atmadja:
noooooooo problem ?
Durf niet meer met Lion te vliegen als er veel bules meevliegen Emoticon: Wink
X aantal bule passagier maal Y aantal kilo overvracht is ......... ?

Hoop maar niet dat de "lokals"dat ook doen Emoticon: Shiny

Mijn neef was supir 747 van Garuda geweest(nu al met pensioen) .
Vertelde ooit dat hij bijna niet los ging tijdens het taxien .
Een piloot kreeg voordat hij vertrekt alle gegevens , zo veel passagiers, zo veel bagage , windsnelheid etc.

Als het vliegtuig halfvol is dan kan het gecompenseerd worden.


Om Sid, Ik geloof dat je nu een beetje uit je nek kletst. Wij (mijn vrouw en ik) houden ons altijd keurig aan de regels als het gaat om cabinebagage. Op binnenlandse vluchten zien we veel te vaak locals, bepakt en bezakt (meestal kartonnen dozen van Indo Mie) het vliegtuig binnen komen. Het past niet in de overhead bagage compartimenten.

Daarnaast zal een vliegtuig bij het taxien nooit van de grond komen. Daar heeft een toestel snelheid voor nodig.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

BJ , dat de "lokals"dat doen is geen geheim meer .
Soms lijkt het op een bus antar kota

Ik hou ook altijd aan de gangbare(?) limiet 1 kilo te veel heb ik al moeite.
Meestal halen we de 20 kilo per koffer niet eens.
Dus men kan ons en andere nette mensen die aan de regels houden niks verwijten.
Handbagage neem ik soms te weinig omdat ik geen zin heb om met 6-7 kilo handbagage te sjouwen.

Ik vertel alleen dat mijn neef moeilijk los kwam tijdens het opstijgen , omdat zijn vliegtuig te zwaar is .


bisa dicek of makemyday .

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 05-11-2013 15:05 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Vindt je dat zelf niet heel triest als dat zo is?

Yep. C'est triste mais vrais. Het is dan vaak toch wel een verademing als je weer - wat dit betreft - in een beschaafd land weer bent.


Your attitude determines your altitude

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 05-11-2013 15:36 schreef Surya Atmadja:
BJ , dat de "lokals"dat doen is geen geheim meer .

Ik hou ook altijd aan de gangbare(?) limiet 1 kilo te veel heb ik al moeite.
Meestal halen we de 20 kilo per koffer niet eens.
Dus men kan ons en andere nette mensen die aan de regels houden niks verwijten


Gelukkig zeg je dat er nu wel bij, hetzij wat te laat. Zo lekker handig al die kartonnen dozen, vooral als ze open gaan en t gaat stinken of zo Emoticon: Laugh out loud

En ach Surya, echt nette mensen nemen soms de Lufthansa of zo, om alleen die reden al om veel mee te kunnen nemen voor anderen , tot 40 kilo. Emoticon: I love it


Your attitude determines your altitude

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 05-11-2013 23:51 Keduadam wrote:

[quote removed]


Gelukkig zeg je dat er nu wel bij, hetzij wat te laat. Zo lekker handig al die kartonnen dozen, vooral als ze open gaan en t gaat stinken of zo Emoticon: Laugh out loud

Mijn eerste baan in Amsterdam was medewerker van een reisburo , gespecialiseerd voor Indonesische reizen .
Je wou niet weten hoeveel overvracht de mensen naar den Oosten sjouwen.
Ik heb ooit een oude dame(klant) geholpen omdat ze stond te klooien met haar grote handbagage .
Nou ik til me een breuk . Zit vol met keju(kazen)
Volgens mij is het iets meer naar de richting van 20 kilo .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 05-11-2013 14:56 schreef Surya Atmadja:
noooooooo problem ?
Durf niet meer met Lion te vliegen als er veel bules meevliegen Emoticon: Wink
X aantal bule passagier maal Y aantal kilo overvracht is ......... ?

Hoop maar niet dat de "lokals"dat ook doen Emoticon: Shiny

Mijn neef was supir 747 van Garuda geweest(nu al met pensioen) .
Vertelde ooit dat hij bijna niet los ging tijdens het taxien .
Een piloot kreeg voordat hij vertrekt alle gegevens , zo veel passagiers, zo veel bagage , windsnelheid etc.

Als het vliegtuig halfvol is dan kan het gecompenseerd worden.

Zoals altijd lul je uit je nek en veel uit de tempo dulu het zou een verademing zijn als er geen Indonesische mensen die geen gedrag--code kennen worden geweerd in die vliegtuigen.
Dat mensen kaas mee namen was voor iedereen daar een ole ole dus dat misgunde je de mensen hier in IndonesiŽ vroeger al denk ik dat het te koop bij Carrefour te duur is voor de gemiddelde vrouw/man.
Het is maar goed dat ik je nooit toen als verkoper van een vliegticket bent tegen gekomen, je had van mij er flink van langs gekregen als je daar over synie's had overgedaan............... Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Ik heb wat tickets gekocht in Amsterdam bij world ticket,reisbureau ............. Emoticon: Cry Emoticon: Shut up!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 06-11-2013 03:13 zieleffe wrote:

[quote removed]

Zoals altijd lul je uit je nek en veel uit de tempo dulu het zou een verademing zijn als er geen Indonesische mensen die geen gedrag--code kennen worden geweerd in die vliegtuigen.
Dat mensen kaas mee namen was voor iedereen daar een ole ole dus dat misgunde je de mensen hier in IndonesiŽ vroeger al denk ik dat het te koop bij Carrefour te duur is voor de gemiddelde vrouw/man.
Het is maar goed dat ik je nooit toen als verkoper van een vliegticket bent tegen gekomen, je had van mij er flink van langs gekregen als je daar over synie's had overgedaan............... Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Ik heb wat tickets gekocht in Amsterdam bij world ticket,reisbureau ............. Emoticon: Cry Emoticon: Shut up!


Kan het een beetje minder ?
Ya , ik vertel over tempo doeloe, over reizende medelanders en aangevuld mijn ervaringen vanaf 1979 jaarlijks pulang kampung.
Dan zie je op Schiphol dat mensen hun koffers moeten lichter maken omdat ze te "zwaar" zijn .
Dus nu nog .
Ik lees ook de verhaaltjes van mensen die binding hebben met Indonesia dat ze veel aangetrouwde familie hebben die oleh2 verwachten van uit Holland.

Zelfs voor mij was het altijd moeilijk om exact 20 kg mee te nemen , (in de praktijk kan men 1 of 2 kg extra meenemen) .
Vandaar dat we (3 m/v) vaak met bijna lege cabinkoffer meenemen ,max 20 , maar 21 kg gaat wel ?.
Meestal ook 2 , waarvan de 3de in de grootste koffer zit.
Ik loop meestal met mijn kleine schoudertasje of fototoestel tas.
Begrijpend lezen is ook niet makkelijk Ziel, ik gun iedereen zijn/haar oleh 2 , of het tjoklat van Lidl is of Aldi, kaas/keju , rookworst van Hema , dat interesseert mij of niemand.
Het gaat om niet te veel mee sjouwen .
Zo ya dan moet men betalen of moet de piloot het weten als het een volle bak toestel wordt.
Het gaat over onze veiligheid , te zwaar beladen vliegtuig, plotselinge rukwind , de piloot die niet weet dat zijn vliegtuig te zwaar beladen etc .

Ben ook eens dat vele mensen (niet allemaal dus !) vaak niet weten te gedragen , vooral sinds de ticketprijzen gedemocratiseerd zijn geworden.
Als je goed gelezen heb, schreef ik reisburo gespecialiseerd in Indonesische reizen, dus onze klanten hebben veel familie daaro.
Van daar dat te veel aan oleh2.

Als ik volgend jaar gaat pendelen zal ik ook tot de laatste gram meenemen wat ik mag vervoeren , of zoeken naar airlines met aanbiedingen van 30 kg vrije bagages .


bisa dicek of makemyday .

secret108
Gebruiker
spacer line
 

Iedereen bedankt voor jullie reactie's ik wilde gewoon vragen omdat ik ook wilde voorkomen dat ik bedonderd wordt daaro dus vandaar mijn vraag.

Soms wordt daar ook misbruik van gemaakt van Nederlanders daaro denken ze dat we veel geld hebben.

En tja als die Elsbeth nooit slechte ervaring heb gehad in indonesie dan heeft zij gewoon geluk of zij is misschien 1tje die altijd goed heb en nooit voorgelogen wordt maar dat kunnen we niet uitsluiten dus haar tijd zal ook wel komen dat ze dat ook eens x meemaakt dus.

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor jullie reacties nogmaals en jullie ervaringen.

Emoticon: Bye byeAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Secret108
Het gaat hier niet om al dan niet een slechte ervaring in Indonesie maar om regels die door luchtvaartmaatschappijen gehanteerd worden. Zoals je wellicht hebt kunnen lezen wordt voor buitenlanders eerder een oogje toegeknepen dan dat het omgekeerde het geval is.

Dit was nl de vraag:

En daarom ben ik op zoek naar iemand die mijn bagage van 30kg bij Jakarta vliegmaatschappij Lion air kan binnen loodsen zonder dat ik overvracht moet betalen ...? Degene die dit voor minder kan regelen wil ik ook wel financieel vergoeden.

Je beklaagt je omdat je het idee hebt dat er misschien misbruik gemaakt kan worden maar staat er wel voor open dat iemand dit voor minder kan "regelen". Is dat geen corruptie in het klein?
Gewoon het overgewicht betalen als daarom gevraagd wordt. Je krijgt vaak nog spontaan korting ook.
Heb je ook meegekregen dat je op de Lion Air vluchten nu 15 kg mee mag nemen? Het is net een week geleden veranderd.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik vind het allemaal prima hoor, maar je oproep klonk toch wel wat anders dan wat je nu zegt. Probeer je even te realiseren hoe dat hier over komt.
En die Elsbeth heeft heus wel eens een slechte ervaring gehad in IndonesiŽ, hoewel dat wel zeer sporadisch is geweest. Heeft er denk ik mee te maken dat ik mij vrij snel verstaanbaar kon maken, heel moeilijk boos te krijgen ben, zelf initiatieven neem en geen angst om bedonderd te worden uitstraal. Dat zijn ingrediŽnten die het je een stuk makkelijker maken in IndonesiŽ. En ongetwijfeld zal ik ook geluk hebben gehad.
Ik wens je een hele goede reis en hoop dat je met mooie herinneringen terug komt.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

93,378,850 pageviews Een website van indahnesia.com