Ruime eensgezins-woning Oost Denpasar / Noord Sanur te koop


 Subforum Bali, het godeneiland 
48 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
nibiru
Gebruiker
User icon of nibiru
spacer line
 

Weet je Yerun,

Als je voorbeelden gaat geven dan moet je dat doen met naam en toenaam zodat het geverifieerd kan worden. Kranten berichten of andere populistische verhalen worden vaak gebruikt als bewijs/voorbeeld maar zijn vaak maar het verhaal van één kant van de medaille.

Op veel forum zoals.Indahnesia.com / internations.org/Indonesia-expats / livinginindonesiaforum.org / totally-indonesia.com / vriendenvanbali / etc. wordt informatie gegeven maar niemand blijkt te willen luisteren.

Op de laatste (VVB) heb ik ooit eens zeer gedetailleerd uit de doeken gedaan hoe het vier akte systeem ‘niet’ werkt en dat heeft geresulteerd in zeggen en schrijven één reactie en die heb ik via privé mail nog meer info gegeven en wat doet deze dame uiteindelijk !? Ze gaat toch in zee met de club en meteen de boot in. Ze heeft me later nog gemaild en uitgelegd wat er gebeurd was en dat het haar eigen schuld is dat ze de boot inging maar ja…. en of ik wat kon doen voor haar??! Dacht het niet !!

Ik heb mijn handen van dit soort zaken op forums afgetrokken maar niet daarom heb ik gereageerd op dit topic, ik heb gereageerd op dit topic omdat ik zag dat AEB zonder tegengas mensen kon vertellen dat (en het stond er toch echt heel duidelijk Yerun en niet tussen haakjes) dat hij een huis wist dat mensen kunnen “KOPEN” (zie topic) en “natuurlijk via het vier akte systeem”.

Ik weet niet hoe jij dit wil lezen Yerun maar dit is gewoon pure misleiding, (Vandaar ook mijn latijnse antwoord op die van AEB) ongeacht een reputatie van iemand vind ik gelijke monniken gelijke kappen.

Ik ben nog niet lang genoeg op dit forum om mijn nek uit gaan steken ook al maakt mij het dan niet uit als het koppie (wel een knap koppie  Emoticon: Wink eraf zou gaan want het zij zo dan.
Ik zal de discussie nog eens wat aankijken en misschien dat ik dan wat juridische informatie geef die aantoont dat een nominee constructie ILLEGAAL is volgens de wet en dat dit zelfs bij wet staat beschreven.

Volgens AEB is zijn doel bereikt. proficiat dan.

falsus in unum, falsus in omnibus.

Mooi?
bule gembel
Gebruiker
User icon of bule gembel
spacer line
 

Ik had wel wat meer reacties hier verwacht, zeker van mensen die altijd fel reageren op zaken als onroerend goed.

Yogya, Malam, en anderen wat is jullie mening hier over?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik ben ook nog steeds benieuwd of er iemand is die de stelling van Niburu dat dit pure misleiding is zal ontkennen.
Ik denk het niet, anders was diegene allang opgestaan.
Maar als het uitkomt, als men ergens voordeel uit kan halen, dan wordt er graag een oogje dichtgeknepen, ongeacht of anderen er schade van zullen ondervinden.
Volgens mij was de reactie van YB overduidelijk.
Inderdaad een heel schril contrast met eerdere aanbieders van koophuizen, die hier een veeg uit de pan kregen.
bule gembel
Gebruiker
User icon of bule gembel
spacer line
 

Beste Elsbeth,

Ik wou je net een artikel sturen over de diverse constructies die er zijn en wat de risico's zijn. Helaas zag ik je mailadres niet staan bij je account.

Maybe next time Emoticon: Smile


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

Met de meest gangbare constructie om een buitenlander het gevoel te geven “eigenaar” te zijn van een bepaald stuk onroerend goed in Indonesie, is juridisch niets mis.

- Authentieke eigendomsakte op naam van een Indonesier
- Authentieke akte m.b.t geldlening door een / de buitenlander aan de Indonesier om het onroerend goed te kunnen aanschaffen en allerlei legale voorwaarden / bepalingen om aan te voldoen.
- Een tweetal onderhandse aktes waarin allerlei (legale) aanvullende voorwaarden tussen buitenlander en Indonesier alsmede expliciete en algemene rechten en plichten m.b.t. het gebruik van het onroerend e.d. zijn vastgelegd, complementeren het geheel.

In de praktijk resulteert dat erin dat de buitenlander het onroerend goed kan gebruiken zoals hij betaamt. Aan de bovenstaande constructie is niets illegaals en ik ken geen jurisprudentie over zaken waarbij een kleine buitenlandse geldverstrekker bestempeld is als zijnde betrokken bij een “illegale transactie om doelbewust Indonesische wetgeving te omzeilen” en zodoende aanspraken op iets verloor of strafrechtelijk vervolgd werd.

(n.b.: Een nadeel van bovenstaande constructie ken ik wel uit de praktijk. Een probleem ontstond toen de Indonesier die op de eigendomsakte vermeld stond, kwam te overlijden en zijn nalatenschap een dispuut onder de erven werd. Het e.e.a. laten uitzoeken en het dispuut oplossen, kostte geruime tijd (bijna 3 jaar). Ergens tijdens die 3 jaar eiste de buitenlandse geldverstrekker zijn lening op en daar kon geen gehoor aan gegeven worden omdat nog niet bekend was wie de erfgenaam / erfgenamen zouden worden)

Buitenlanders die de boot in gaan ( zie mijn eerdere opsomming ergens eerder in dit topic ) met Indonesische onroerend goed, hebben ergens in het bovenstaande traject zitten snurken / niet opgelet, waren gewoon verblind door de Euros of Dollars die zij in de toekomst zagen opdoemen of hebben met een illegale constructie ingestemd. Tsja, en dan geldt zoals altijd “wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten”.

Ook in Indonesie geldt bij een koop / verkoop transactie dat de verkoper een informatieplicht heeft en de koper een onderzoeksplicht. M.n. dat laatste is iets waarbij buitenlanders in gebreke blijven. Zij zijn niet bereid om uitgebreid onderzoek te doen / te bekostigen en nemen (vaak) te veel “voor zoete koek” aan.If you have nothing to loose, you can risk everything

Belanda Balilover
Gebruiker
spacer line
 

Volgens mij biedt AEB een mogelijkheid, waar je je sowieso op moet inlezen. Iets kopen doe je met beleid en met de nodige voorlichting. Ik denk AEB zo goed te kennen, dat hij de eerste zal zijn die je zal wijzen op de nadelen van welke constructie dan ook.

Maar belangrijker nog, hij geeft expliciet aan, dat hij graag reacties krijgt buiten dit forum om van echt geďnteresseerden, geen dromen najagers, die weloverwogen een besluit kunnen nemen.

Ik denk niet dat hij zit te wachen op typisch Nederlandse reacties, die hem dan verdedigen, veroordelen, maar misschien heb ik het mis.

Bovendien, als je daar gaat wonen, zitten jullie vlak bij elkaar in de buurt, dus als hij het niet goed met je regelt, wordt ook hij daarover aangesproken, en daar zit hij helemaal niet op te wachten met zijn super hotelletje, met perfecte service en uiterst vriendelijk personeel.

Dus mensen, heb je interesse, ga met hem in gesprek via email en laat je door hem voorlichten, want hij heeft in de jaren dat hij daar woont, voldoende geleerd, om een goed en eerlijk advies aan u te verstrekken.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 03-11-2013 09:31 bule gembel wrote:
Ik had wel wat meer reacties hier verwacht, zeker van mensen die altijd fel reageren op zaken als onroerend goed.

Yogya, Malam, en anderen wat is jullie mening hier over?


Sorry BG ik lees mee, maar kan er geen woord over zeggen, ik huur en heb me er nooit in verdiept, heb er dus de ballen verstand van Emoticon: Blushelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Belanda Balilover, ik heb juist wat doorgevraagd om reden dat eerdere personen die iets dergelijks aanboden met de grond gelijk werden gemaakt. Waarom AB dan niet? Alleen vanwege zijn status hier op het forum? Voor mij is er geen reden om hem niet te vertrouwen (maar ik heb helemaal geen interesse). Het gaat erom dat mensen die hem NIET kennen, bijv. nieuwkomers op het forum, het onderscheid niet kunnen maken tussen iemand met goede en kwade bedoelingen. Daarom moet er hier ter plekke duidelijk gemaakt kunnen worden wat wel en niet kan. AB heeft nu een stuk duidelijker antwoord gegeven dan eerder. Dat jij je hand wel voor hem in het vuur durft te steken, dat kunnen anderen (die hier doorvragen) natuurlijk niet ruiken. Het lijkt mij heel gezond om even door te vragen, zeker als het om zoiets gaat. Ik blijf nog wel zitten met de reactie van Niburu

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 03-11-2013 11:25 Amed East Bali wrote:
Met de meest gangbare constructie om een buitenlander het gevoel te geven “eigenaar” te zijn van een bepaald stuk onroerend goed in Indonesie, i s juridisch niets mis.


Om een buitenlander het gevoel te geven "eigenaar"te zijn .
Sure , totdat men problemen met elkaar krijgen tussen de "geldschieter"en de geldlener (nominee) en de gang naar de rechtbank gemaakt moet worden.
Dan kan de rechter ( wel aannemen dat hij/zij hun werk goed doet) alleen maar concluderen dat de nominee overeenkomst volgens de geest van de wet niet rechtsgeldig en (dus) nietig is .
Volgens diverse thesis en omdat het in strijd is met de Kitab Hukum Umum Perdata ( vergelijkbaar met de Nieuwe Burgerlijk Wetboek van Nederland ).
Ik geef alleen door wat ik gelezen heb.

In de praktijk behoud de nominee zijn legale eigendom die inmiddels in waarde al flink gestegen is .
Wel moet de nominee zijn schulden het aankoopbedrag van het onroerend goed terug geven aan de geldschieter .
Dat heb ik gelezen in een besluit van de Indon. Hoge Raad over een zaak tussen geldschieter (Benificair Owner) en zijn Nominee , die ik moest "bekijken" Emoticon: Wink
bisa dicek of makemyday .

nibiru
Gebruiker
User icon of nibiru
spacer line
 

AEB wat voor constructie bedoel je met" illegale constructie ingestemd" ?bule gembel
Gebruiker
User icon of bule gembel
spacer line
 


On 03-11-2013 14:34 Belanda Balilover wrote:
Volgens mij biedt AEB een mogelijkheid, waar je je sowieso op moet inlezen. Iets kopen doe je met beleid en met de nodige voorlichting. Ik denk AEB zo goed te kennen, dat hij de eerste zal zijn die je zal wijzen op de nadelen van welke constructie dan ook.

Maar belangrijker nog, hij geeft expliciet aan, dat hij graag reacties krijgt buiten dit forum om van echt geďnteresseerden, geen dromen najagers, die weloverwogen een besluit kunnen nemen.

Ik denk niet dat hij zit te wachen op typisch Nederlandse reacties, die hem dan verdedigen, veroordelen, maar misschien heb ik het mis.

Bovendien, als je daar gaat wonen, zitten jullie vlak bij elkaar in de buurt, dus als hij het niet goed met je regelt, wordt ook hij daarover aangesproken, en daar zit hij helemaal niet op te wachten met zijn super hotelletje, met perfecte service en uiterst vriendelijk personeel.

Dus mensen, heb je interesse, ga met hem in gesprek via email en laat je door hem voorlichten, want hij heeft in de jaren dat hij daar woont, voldoende geleerd, om een goed en eerlijk advies aan u te verstrekken.


Beste Belanda Balilover, welkom op dit forum, waarschijnlijk lees je hier vast al een tijdje mee en dacht je nu klim ik ook maar eens achter mijn toetsenbord Emoticon: Smile prima dat je het voor een vriend of kennis opneemt.

Het is niet mijn bedoeling om iemand aan te vallen maar OG is hier altijd een gevoelig onderwerp geweest. Er zijn hierdoor ook wel eens koppen gevallen op dit forum.
Ik begon er over omdat er veel problemen mee zijn geweest. Het is goed om het eens duidelijk te weten hoe het echt zit. AEB zijn laatste reactie is al iets duidelijker.

Als de reacties typisch Nederlands zijnd at zal wel kloppen. Het meerendeel hier zijn toch Nederlanders. En als je iets op een forum post kan je een reactie krijgen. Zelf reageer je dus ook al Nederlands en ga je hem verdedigen heel goed dus je doet lekker Nederlands mee Emoticon: Smile haha Weet je zelfook meer van OG?

Ik ben overigens erg benieuwd naar de reactie van Nibiru. Deze was erg kort.. Alleen een vraag.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 03-11-2013 23:19 bule gembel wrote:

[quote removed]


Ik ben overigens erg benieuwd naar de reactie van Nibiru. Deze was erg kort.. Alleen een vraag.

Kan tot verder vragen(voor uitleg) leiden.
De probleem is dat vele potentiele kopers van toen niet eens weten of de aangeboden constructie illegaal is of niet.

Ik hou alleen op grondregel/principe , alles wat in Nederland niet kan/of mag ( e.e.a geregeld in de Nieuwe B.W) het ook NIET kan plaatsvinden in Indonesia.
Hun K.H.U Perdata was vroeger ooit een afgeleide van de oude Nederlandse ex B.W .
Zeker als het over wanprestatie gaat , een bekende term in de Indonesische Wetboek.
( Wanprestasi berasal dari istilah aslinya dalam bahasa Belanda “wanprestatie” yang artinya tidak dipenuhinya prestasi atau kewajiban yang ...)

De zwakheden komt pas naar boven drijven als partijen ruzie hebben en bij de rechter moeten verschijnen.


bisa dicek of makemyday .

bule gembel
Gebruiker
User icon of bule gembel
spacer line
 


On 03-11-2013 20:28 nibiru wrote:
AEB wat voor constructie bedoel je met" illegale constructie ingestemd" ?


Beste AEB,

Ik ben benieuwd naar je antwoord en de reactie van Nibiru

Groeten bg


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. BG: Heeft m.n. betrekking op het "lager" houden van de koopprijs (op verzoek van de koper) en een deel van de koopprijs apart betalen aan de verkoper. Als redenen daarvoor kun je denken aan een meekijkende belastingdienst, meedelende erfgenamen die zodoende een kleiner erfdeel krijgen.

If you have nothing to loose, you can risk everything

Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

Meeste problemen waar de buitenlanders tegenaan lopen hebben helemaal geen betrekking op de eigendomssituatie / eigendomsconstructie, maar liggen meestal in een heel andere hoek, zoals:
Problemen m.b.t. de gebruiksbestemming van het land
Ontbreken van de juiste bouwvergunning of bouwen buiten de voorwaarden van de verstrekte bouwvergunning
Gebruik van het o.g. in strijd met de verstrekte bouwvergunning

Veel buitenlanders denken dat het hier een soort “vrijstaat” is waar je van alles kunt doen zoals je wilt. Je koopt een stuk land en knalt er een huis op, bijv. Maar, ook hier zijn er buren die melden / klagen / rapporteren en (een paar) overheidsinstanties die controleren, inspecties uitvoeren en optreden indien noodzakelijk. En die kunnen het je behoorlijk lastig maken.If you have nothing to loose, you can risk everything

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 06-11-2013 02:10 Amed East Bali wrote:

Veel buitenlanders denken dat het hier een soort “vrijstaat” is waar je van alles kunt doen zoals je wilt.


Dat was en is mijn boodschap ook.
Sinds het begin dat ik in aanraking kwam met diverse Nederlandse verkopers.

Bij sommige Nederlanders kan ik nog steeds niet begrijpen dat ze dingen doen die ze in hun eigen land niet doen omdat het niet mag . .
Terwijl de Indonesische wetten duidelijk beschreven (!)zijn en bijna(!) dezelfde oorsprong hebben als de Nederlandse wetten( de Nieuwe B.W)


bisa dicek of makemyday .

nibiru
Gebruiker
User icon of nibiru
spacer line
 

Alles wat je nu opsomt AEB heft niets met de basis van een constructie op zich te maken maar met de inhoud en uitvoering ervan.....

Waar het hier nog steeds om draait is dat je aangeeft met (natuurlijk het vier akte system) dat dit een veilige constructie is of je had het tegendeel vooraf aan moeten geven en niet achteraf.

Dit is misleidende informatie omdat het een illegale (bij wet verboden) constructie is en dan maakt het niet uit hoeveel mensen er nu al of (nog) niet mee mee in de boot zijn gegaan.

Jou informatie zorgt ervoor dat als ze die volgen ze een illegale activiteit nemen die ze vroeg of laat mogelijk in de problemen zullen brengen of in ieder geval (om het voordeel van de twijfel voor sommige te respecteren) een basis legt waarin zoals je zelf al aangeeft veel valkuilen zitten terwijl er andere legale mogelijkheden zijn waardoor ze deze mogelijke problemen niet zullen krijgen.

Ongeacht je vorige inzet je bent zo betrouwbaar als je laatste advise.

Een excuus zou je sieren ipv het topic te vertroebelen met aanvullende grijze materie om je gelijk te halen, want daar ben alleen jij mee gebaat en niet een mogelijke "koper".

falsus in unum, falsus in omnibus.
nibiru
Gebruiker
User icon of nibiru
spacer line
 

Een reactie is gegeven Bule Gembel en ik hoop dat je er mee geholpen bent maar ik ga niet in detail hier informatie geven als dit niet gewaardeerd wordt op een informatieve manier.
Welles - niettes is niet mijn stijl en als je meer informatie wil dan surf je maar wat rond op het internet, er zijn genoeg forum en gespecialiseerde sites waar je gedegen informatie kunt krijgen.
guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


falsus in unum, falsus in omnibus

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Niburu, wie zegt dat deze informatie niet gewaardeerd wordt? Het lijkt mij uiterst belangrijk voor al die mensen die dromen van een huis in Indonesië (waar ik, zoals eerder gezegd, niet toe behoor). Je advies aan Bule Gembel om maar wat rond te surfen op internet: dat is nou juist het probleem. Als leek weet je niet wie op wiens informatie je af moet gaan. De informatie van jou en AB staan zo lijnrecht tegenover elkaar, wat moet je hier nu mee? Reken maar dat er een hoop mensen meelezen in dit topic.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Laat maar.
Ik schreef iets over Guna2 en zijn trouwe volgster Elsbeth, heeft geen zin.
Asinus asinum fricat.

Ga door Guna2 of zal ik je Heintje Davids noemen, je antwoorden worden met de dag leuker.
Emoticon: Yes!
Man man wat ben je een onnozel koekie.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Wat heb ik daar mee te maken?
Ga liever in op mijn vragen hier.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Wat jij er mee te maken hebt kan een blinde zelfs ruiken, kijk zelf eens naar je reacties en op wie , kom dan maar terug Emoticon: Wink
Je weet het hé Elsbeth er ontgaat mij niets Emoticon: Laugh out loud
Ik hoef niet op jouw vragen in te gaan, ik had al eerder aangegeven dat ik er geen ruk van weet en alleen maar mee zit te lezen.
Maar die pisvlek gaat weer vreselijk intelligent doen, daar reageer ik op Emoticon: Laugh out loudelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Malam, ben je misschien een beetje paranoďde geworden?
Is het in je opgekomen dat ik hier al een tijdje in dit topic post?
En dat ik mijn laatste berichtje misschien heb geschreven voordat (of tijdens) de heer Guna2 zijn berichtje postte?? Even nadenken voor je iets post graag.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 06-11-2013 16:07 elsbeth wrote:
Als leek weet je niet wie op wiens informatie je af moet gaan.


Heb al X malen geschreven : wat men in Nederland niet kan/mag doen is ( meestal )ook zo in andere landen met een goede rechtssysteem.

En zeker in Indonesia .
Met hun K.H.U.Perdata ( afgeleide van de oude Nederlandse B.W) .
Men kan ook de Nieuwe B.W raadplegen en loslaten op Indonesische case .
Keywords: wanprestatie , geest en letter van de wet.bisa dicek of makemyday .

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

88,431,516 pageviews Een website van indahnesia.com