[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
90 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

In Jakarta worden inmiddels al enkele weken de ventielen van motoren en auto's die fout geparkeerd staan er uit gerukt.
Misschien een gat in de markt voor Bule Gembel, die tracht al enige tijd gaten in de markt te vinden hier.
Zonnepaneel en accu op zijn rug, aangesloten op een luchtpomp en gaaaaaan.
Tja wel hopen dat het paneel voldoende stroom levert om op de dag buiten het gebruik van de luchtpomp ook de accu op te laden voor als de zon weg is.

Het zijn er namelijk al duizenden die per dag met lege banden staan Emoticon: Blush
Dus om middernacht de overgebleven stroom effe terugleveren aan de PLN zal ook niet echt gaan werken Emoticon: Laugh out loud

Joko Widodo heeft ook het idee geopperd om de goedkope appartementen waar de bewoners van de sloppenwijken worden geherhuisvest te voorzien van zonnenpanelen.
De ultieme kans voor Bule Gembel Emoticon: Yes!
Zal ie toch wel hebben opgepikt toch? Netwerken is immers zijn specialiteit.
renem
Gebruiker
spacer line
 

Van die lege bandan heb ik nog niet gezien maar soms staan die auto's zo dom op de weg geparkeerd dus ik vindt dat wel ok maar een goede wegsleep regeling zou natuurlijk betrr zijn.
Verder sinds 2 weken zijn er drugs razzia's in het weekend in kota suncity crown millenium en illigals zijn bezocht iedereen plasje inleveren maar het maakt niet uit of je positief bent zolang je geen pillen bij je hebt (locals only denk ik ) gelukkig ben ik een alcohol drinker maar het is wel mindrr gezellig met 5 man en een paardekop in illigals op zaterdag avond.
Politie kan alleen het adres van Stadium in hayam wuruk nog niet vinden. Emoticon: WinkYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Haha, die ventieltjes ja, ultieme oplossing; je bezorgt de foutparkeerder een hoop ellende en vergooide tijd, maar als beheerder/controleer kost het vrijwel niets. Daarom ook is wegslepen of klemmen geen optie; hoe kan men 1000 auto's wegslepen en waar naartoe? En 1000 klemmen? Wanneer zijn die terugverdiend als ze ze 2x per dag kunnen leggen?

Nee, dit is een typisch Indonesische oplossing; heel netjes en enorm genant voor de 'daders'.


Ho Lee Fuk

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Er lopen op het ogenblik een aantal grote zaken bij de KPK, ik heb de indruk dat als die mannen een gebouw zo groot als het Pentagon zouden hebben (11 HA) dat ze nog plek te weinig hebben.
Ik wordt soms duizelig van de bedragen die hier gepikt worden van de staat, de Nederlandse staatschuld zou in één keer kunnen worden afgelost en 10 % belastingverlaging.

Sportcentrum Hambalang in Bogor, volgens ingewijden heeft dat de staat $ 22 miljoen dollar gekost.
De voormalige minister van sport/jeugd zaken is daarbij betrokken en in zijn kielzog nog een hele kudde neten.

Dan hebben we ook nog de zaak t.a.v. de vlees importquota , met de voorzitter van de PKS Luthfi Hasan Ishaaq, ook zo'n lekker partijtje.
Om kort te zijn was daar een berg smeergeld mee gemoeid.
De pleuris brak uit en Lufje heeft verklaard dat hij was benaderd door ene Bunda Putri, die heel dicht bij de nationale knuffelbeer SBY stond en suggereerde dat het van de knuffelbeer afkwam.
Nu blijkt dat deze Bunda Putri verdomd veel van de plannen van SBY af wist, dus ze kwam geloofwaardig over.
De knuffelbeer heeft inmiddels een verklaring afgegeven dat hij helemaal geen Bunda Putri kent.

Ik heb die verklaring gezien, die arme knuffelbeer zag er uit als olifant die beschuldigd was van in zijn luier plassen, terwijl het echt eerlijk heel eerlijk regenwater was.
Bunda Putri schijnt een lobbyist met banden in de kunstmestindustrie te zijn .
Ze is ook de vrouw van Hasanuddin Ibrahim, directeur van het Ministerie van Land en tuinbouw en de moeder van Peny Fernita Sari (filmster) .
Een spin in het politieke corruptie web, ik wens de KPK veel succes om die boel te ontrafelen.

Ik volg de ontwikkelingen op de voet, SBY kent Bunda Putri niet, nee hij jokt niet, want dat is haar echte naam niet, er schijnen wel foto's te bestaan waar ze samen opstaan, die komen vanzelf boven tafel.
Doet mij herinneren aan Clinton, "I never had sex with that woman" hij jokte niet, hij vergat er alleen achteraan te vertellen dat ze had stok geslobberd, tja dat is wat anders.

In de zaak van opperrechter Akil zijn er weinig ontwikkelingen, de gouverneur van Banten, Ratu Atut mocht na verhoor weer naar huis, ze wordt nog steeds als getuige gezien.
De aanklachten stapelen zich wel in een record tempo op, ik had gedacht dat ze zich vandaag al in het streepjespak moest hijsen, dat valt dus mee voor Atutje.

Maar dat het in de aankomende weken gaat gebeuren staat als een paal boven water, zo niet dan is Indonesië als rechtsstaat al zijn geloofwaardigheid kwijt.
Dat is dan een vrijbrief voor bestuurders om de staatsruif leeg te vreten zonder enige verantwoording af te geven wat ze met de poen doen.

Volgens de coördinator van de Indonesische corruptie waakhond IWC Firdaus heeft lieverdje Atut 175 overheidsprojecten onder haar beheer, allemaal toegewezen aan eigen ondernemingen en ondernemingen van familie en vriendjes waar ze mede eigenaar van is.
De totale waarde van deze kontrakten bedragen Rp 1.148 triljoen.

Klein berichtje in de kranten, de voorzitter van de KPK Abraham Samad in antwoord op één van de collega's van opperrechter Akil, ene Maria Farida.
Die zus had verklaard dat ze zich zou onderwerpen aan een verhoor van de KPK als de President toestemming zou geven.
Daar maakte Abraham korte metten mee, de wet geldt voor iedereen, ook voor rechters van het opperste gerechtshof, we nodigen ze 3 keer uit, komen ze niet dan gaan we ze halen, daar hebben we helemaal geen toestemming van de president voor nodig.
Zo Maria, moet ie ingepakt worden of neem je hem zo mee Emoticon: Yummie!zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Malam prachtig verhaal weer je staat verbijsterd wat je langs ziet komen op TV .
Ik kan het een beetje volgen met vertaling.
Ongelooflijk hoe je dit hier mee maak wat een geld in de omloop zit, pakken papier geld bundels zie je overal rond fladderen en ik ben er bijna van overtuigd dat het een grote zwarte markt hier de economie opgang houd.
Eigenlijk zou ik wel eens weten hoe het met de IMF staat over dit land de kosten die ze hier maken kan nooit opgebracht worden door de export, dus ze drukken geld bij de fleet.
Dat zijn mijn indrukken, daar ik weinig verstand heb over economi en mij niet zo verdiept heb in wat Indonesië allemaal aan goederen heeft, schrijf ik er bij dat het mijn indruk het is, hoe zo alles van de grond gestampt word aan nieuwe gebouwen en aan torenflats en wat je hier aan investeringen ziet aan Jalan tol en nu die railway van Jodi aan projecten heeft geopend.
En ook hoeveel corruptie geld bij elkaar gebracht word dat zegt ook iets over Indonesië............ Emoticon: Emoticon: Devil Emoticon: Confused


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Gisteren nog verbaasde een buitenlander zich over de gigantische rijkdom van bepaalde Indonesiers. Wat hem het meest bevreemde was dat dezen doorgaans (famile van) hoge ambtenaren zijn en geen zakenlui van wie men het wel zou kunnen verwachten.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja ga maar eens naar Centrale Park in Jakarta dan kijk je, je ogen uit je kassen.
Je kunt er uren rond brengen heb ergens boven buiten, op een groot terras met een uitzicht op het hele gebied met alle lichten zo uitbundig.
Jammer met deze verbinding kan ik geen plaatsje laten zien, echt abnormaal mooie.
Ben er zeker onder de indruk zo prachtig het is.
Maar toch wil ik hier niet zitten.
Ik heb iets op het oog op Bintan daar is het rustig en niet veel verkeer lawaai .
Java is mij te rommelig en te chaotisch................ Emoticon: Wink Emoticon: Nice Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 12-10-2013 05:07 Yogya-Bali wrote:
Gisteren nog verbaasde een buitenlander zich over de gigantische rijkdom van bepaalde Indonesiers. Wat hem het meest bevreemde was dat dezen doorgaans (famile van) hoge ambtenaren zijn en geen zakenlui van wie men het wel zou kunnen verwachten.


Ach het grote voorbeeld is de gouverneur van Banten mevrouwtje Atut, ergens in 2002 heeft zij haar vermogen opgegeven, dat bedroeg toen pakweg anderhalf miljoen Euro.
Ze werd namelijk in 2002 vice gouverneur onder Djoko Munandar, die in 2005 een schop kreeg omdat ie met zijn tengels in de suikerpot had gezeten, Tut verving hem tot de verkiezingen in 2006.

Vanzelfsprekend won Tut de verkiezingen van 2006 en gaf ze haar vermogen op, dat was tevens de laatste keer, haar spaarcentjes waren inmiddels aangegroeid tot drie en een half miljoen Euro, het dametje had in 4 jaar tijd twee miljoen Euro bij elkaar gegrabbeld.

Atutitutje is nu 7 jaar gouverneur en heeft inmiddels familieleden en vriendjes op alle sleutelposten in Banten weten de manoeuvreren.
De rijkdom van Atut en haar familie is inmiddels fabelachtig er zijn werkelijk geen schattingen te maken.

Keer op keer zijn er zijn er rapporten van zwendel, corruptie en onduidelijk geldstromen gemaakt, ze hebben er niets mee gedaan.
Het lijkt me dat nu haar jongere broer Tubagus vast zit voor omkopen van Akil dat de KPK er niet meer onderuit komt om Atutje ook onder de loep te nemen.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Nadat de klachten t.a.v. fraude bij de verkiezingen in Lebak en Gunung Mas door Akil werden afgewezen en er een sporttas met geld bij Akil werd afgeleverd is de zaak gaan rollen.
Aangezien de jongere broer van de Gouverneur van Banten Atut gelijk met Akil is gearresteerd en ook de advocaat Susi Tur Andayani die de zaak Lebak won, wil de KPK graag weten welke rol Atut(Golkar) in deze zaak speelt.
Atut is op vrijdag 8 uur lang doorgezaagd door de KPK, dat ze het moeilijk heeft gehad valt af te lezen uit het feit dat ze zonder commentaar met een kop als gebruikt tamponnetje als een raket in haar auto stapte.Door het hele geval in Banten komt de partij Golkar zwaar onder vuur te liggen.
Ook de zwendel met vlees import quota, waar de PKS voorzitter Luthfi Hasan Ishaaq voor vast zit zal de PKS geen goed doen, er gaan al stemmen op dat dit de nekklap is voor deze partij.

Het heeft er alles van weg dat dit alles ook te maken heeft met de President verkiezing van aankomend jaar.
Het hak en knip werk is al in volle gang, er zal nog wel het één en ander boven tafel komen.
Het zou voor Indonesië misschien beter zijn om elk jaar een nieuwe President te kiezen, dan verdwijnen er niet elke vijf jaar een paar rotte appels uit de mand, maar jaarlijks. Emoticon: Yes!


Vrouwtje Maria Farida van het constitutionele hof, die zei dat ze toestemming van de president wilde hebben kan dus ook de pot op.
De KPK wil haar ondervragen omdat ze in de Gunung Mas zaak met Akil in het panel zat, president SBY heeft een verklaring afgegeven dat hij geen brief van Marietje heeft ontvangen.
Hij zei ook dat ze zijn toestemming helemaal niet nodig had, de KPK heeft het volste recht.

Jakarta Post: Een vooraanstaand lid van de PKS heeft verklaard dat SBY een jokkebrok is, de president zou Bunda Putri wel degelijk kennen, oh oh oh.

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Beste Malam, wil toch even mijn enorme waardering uitspreken, voor je ' vertaalwerk' hier: zowel uit Bahasa Indon (ik lees nog steeds geen Indon. kranten hier - nog teveel huiswerk en ik heb nooit van huiswerk gehouden) als naar 'ons' denken toe, inclusief all humor en woordgebruik die je erin stopt!

Zo is het nog wat te pruimen ook Emoticon: Confused Emoticon: Smile

Want ik denk dat ik voor velen spreek, die dit met spanning volgen... en iets meer gaan begrijpen (nou ja? Emoticon: Confused Emoticon: Blush Emoticon: Clown ) van die mafiose fietsenmakers bendes hier in de politiek, rechten, en alles wat verder fout kan gaan hier... Emoticon: Worship

Maar Gij waart ook niet tevergeefsch voorheen reeds ten eene male eerbiedighlijk aangesteld door ZKH King Leffebierpint als Minister van Buytenlandtsche Saeken Emoticon: I love it betreffende Euverzeesche Rijksdeelen en Coloniale Waren, en i.s.m. onze Forumleden Indonesiepagina, de Stichting Tempo Doeloe in het Moderne Nederlandsch Indië en de Stichting Indonesia - incl. Maluku en Nieuw Guinea - Terug aan Holland.

Hoewel, ik zou een keer die afkortingen (PKS, KPK enz) eens moeten googelen en leren ontrafelen... Tenzij Gij daar nog s tijd voor kan maken; die partijen onder elkaar wil zetten met uitleg...?!?! Dank je wel alvast! (op zijn Indonesisch is dit een beetje; eerst slijmen en dan iets vragen, en dan er gewoon vanuit gaan en terima kasih knikkend... Emoticon: Stupid nee hoor, natuurlijk niet zo als Hollanders onder elkaar).


Your attitude determines your altitude

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Overigens, de uitdrukking hierboven: "...met een kop als gebruikt tamponnetje" mag onze "Stichting Anti Politiek Correct" spoedig voordragen voor een eerste plaats in de top van het Van Dale Synoniemen Woordenboek Contest 2013!

Van harte gefeliciteerd!


Your attitude determines your altitude

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

KPK (Komisi Pemberantasan Korupsi) Corruptie bestrijdings commissie.

PKS (Partai Keadilan Sejahtera) Keadilan is rechtvaardig, Sejahtera is voorspoedig/welvarend.
Ik maak ervan De Partij van voorspoed en rechtvaardigheid.
Als het aan de voormalige voorzitter Luhtfi ligt die nu een streepjespak aan heeft voor corruptie zou het zijn PKS (Partai Korupsi Sulap) Partij van corruptie en gegoochel Emoticon: Laugh out loud

Kranten lezen is voor mij ook moeilijk, daar moet ik echt de tijd voor nemen, het is vaak ook niet letterlijk te vertalen, maar ik begrijp het wel, vandaar in mijn eigen woorden, dan kan ik af en toe is smokkelen Emoticon: Wink

Ik schrijf tevens mijn verontwaardiging over al dat gegrabbel en gegraai van mij af. Emoticon: Yes!renem
Gebruiker
spacer line
 

Soms moet je iets met eigen ogen zien voordat je het echt gelooft. Gisteren een agent die de 4 banden van een auto leeg laat lopen.ik dacht dat ie ook de ventielen eruit haalde oid maar weet niet zeker had geen zin in een gesprekje met de agent.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hahaha, nou agenten die de wet overtreden (om er geld uit te slaan) zijn meer regel dan uitzondering. Ik zie dit al meer dan 2 decennia gebeuren en heb dan ook totaal geen respect voor de Hermandad hier. Betrek ze ook nergens bij want dat kost je klauwen met geld. Heb je een probleem? Betaal een preman....effectiever en goedkoper. This is the 3-world.
Maar goed, je moet er wel mee leren leven. Allah u akbar.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.renem; dat zal wel een foutparkeerder zijn geweest. Niets nieuws inmiddels. Is al weken in het nieuws en bovendien meldde malam het in dit onderwerp ook al.


Ho Lee Fuk

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De gouverneur van Jakarta doet wat in zijn macht ligt om op plaatsen waar de verkeerschaos het ergst is, maar niet nodig, de boel op te lossen.
Voorbeeld in de omgeving van Tanah Abang, een enorme rotzooi door straatverkopers, hij heeft de straatverkopers een plek aangeboden en de boel verplaatst.

Zo was het.En zo is het nu, ziet er een stuk gezonder uit.Ook het lukraak overal maar auto's en motoren neer donderen zodat er binnen een zucht en een scheet een file van kilometers staat is een doorn in het oog van Joko.
Dit soort toestanden.

Stiekem zal Jokodokie wel eens aan deze oplossing hebben gedacht.Hij heeft voor een minder rigoureuze maatregel gekozen, actie "Bandje plat" heel erg (in)ventiel(f).
Netjes een briefje erop dat de auto/motor met lege banden staat, want Joko weet ook dat de gemiddelde motorist en automobilaan zo blind is als een mol en zo zonder te kijken weg rijdt.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Haha. Schitterend gewoon. Kan er niets anders van zeggen. Normaal plempt ook deze bule zijn auto op de stoep of aan de zijkant als hiertoe de mogelijkheid bestaat en als het al vol staat met andere voertuigen, maar ik denk dat ik toch maar eens wat vaker een parkeerplaats moet opzoeken. Kost 5-10 minuutjes extra, maar banden zonder ventieltjes dan ben je veel verder van huis.. of in ieder geval 'nog lang niet thuis'.


Ho Lee Fuk

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Corruptie met overheidsgeld gebeurd overal, een bekend verhaal is de bouwfraude in Nederland.
De overheid heeft plannen voor een project en gaat tenderen, bouwbedrijven maken een calculatie en schrijven in, de gene die voldoet aan de eisen die aan het project worden gesteld en het goedkoopst is krijgt het project.

In de bouwfraude zaak maakten de bouwbedrijven prijsafspraken en wezen onder elkaar aan wie het project mocht doen, het bouwbedrijf die het mocht diende dan zogenaamd de laagste prijs in.
Die prijs was dan altijd nog veels te hoog, daar kon dan het bouwbedrijf de commissies mee betalen aan zijn collega's, uiteraard waren daar ook ambtenaren bij betrokken, immers die zagen ook wel dat de prijs veels te hoog was, maar die snoepten mee uit de suikerpot en hielden hun kaken op elkaar.
Dus niets nieuws onder de zon, of het helemaal uitgebannen is? Ik heb mijn twijfels. Emoticon: Confused

Nu ligt politieke dynastie van de gouverneur van Banten Ratu Atut onder vuur, in grote lijnen hetzelfde verhaal als de bouwfraude, maar dan een haartje erger.
Zij is overigens niet de enige, in de Indonesische politiek die zo'n familiezaakje runt, pluis Megawati Sukarno Putri en de voormalige president Suharto maar uit, die families steken/staken precies hetzelfde in elkaar. Emoticon: Yes!

De gouverneur zet familie en vriendjes op sleutelposities, iemand is pas schuldig als hij is veroordeeld, ik ga er maar even gemakshalve van uit dat de aanklachten waar zijn.
Dat familie en vriendjes op sleutelposities zetten gaat in een aantal gevallen gepaard met verkiezingsfraude, bij protest is het dus raadzaam wat rechters in je zak te hebben, het voorbeeld is Akil Mochtar.

Hoe uitgebreider je politieke netwek met familie en vriendjes op sleutelposities is, des te minder kans dat je wordt aangeklaagd voor corruptie, aanklachten blijven in je netwerk hangen en komen niet op de plaats terecht van instanties die daar tegen op kunnen treden.
Heb je dat van elkaar dan kan het grote graaien beginnen, broerlief blijft uit de politiek en is ondernemer, die krijgt het merendeel van de overheidsprojecten voor prijzen die buitenproportioneel hoog zijn. Emoticon: Yummie!
Wil een ander wat, dan zal er een flinke zak op tafel moeten komen voor broerlief, dat is het veiligst dan blijft de familie buiten spel en broer zorgt wel na wat witwas praktijken dat ze hun deel krijgen. Emoticon: I love it

Verdeling en krijgen van overheidsgeld en subsidies van de centrale overheid.
Aanvragen voor deze gelden worden flink opgekrikt, klein voorbeeld computers kosten ineens geen 7 of 8 miljoen, maar 12 of 13 miljoen, ook komen er allerlei niet bestaande instanties die subsidie krijgen en niet bestaan om de hoek kijken, dus het is raadzaam dat je tentakels zich uitstrekken tot in het Centrale bestuur in Jakarta. Emoticon: Shut up!

Dan komt de pecunia binnen, let wel we hebben het hier over honderden miljarden boterzachte Rupia's.
Bouw en infrastructuur projecten gaan naar broerlief, vriendjes en ondernemers die ervoor willen betalen, kost extra duur maar klachten daar over blijven in je netwerk hangen.
Sociale subsidies voor instanties.
Allereerst zorg je dat je alle personen in je netwerk een bom duiten krijgen, de verdeling moet uiteraard te controleren zijn, maar dat kan je creatief oplossen.

Instantie A krijgt op papier 60 miljoen, maar in werkelijkheid 25 miljoen, dat is te controleren door te kijken wat er is toegewezen en vervolgens naar de betrokken instantie te gaan en te vragen wat er daadwerkelijk is betaald.
Gaat niet in alle gevallen op, want als de directeur van zo'n instantie ook van preut trekt en betaald wordt om zijn rijstmolen dicht te houden dan loop je al vast, bovendien is het niet te doen om in een provincie als Banten met meer dan 9 miljoen inwoners alle geldstromen te volgen. Emoticon: Cooool

Er wordt subsidiegeld overgemaakt naar instanties die niet bestaan op een willekeurig adres, gaat men controleren op zo'n adres, dan blijken daar Agus en Dewi te wonen die van niets weten en die bovendien geen nageltjes hebben om aan hun kont te krabben van de armoe, om misverstanden te voorkomen wordt er in het dorp dan navraag gedaan en dan blijkt niemand ooit van die instantie te hebben gehoord Emoticon: Confused

Dan gaan er subsidies naar 5 instanties, waar achteraf van blijkt dat ze allen op één adres zitten, terwijl er maar één van die instanties daar is gevestigd, dus de subsidie voor 4 instanties is zoek.

Door dat niet alles valt te controleren heeft doet het ICW (Indonesia Corruption Watch) steekproeven, daar is uit gebleken dat plus minus 30 % van het overheidsgeld/subsidies pikpoten is of te wel niet te achterhalen, ICW zegt keihard dat het gepikt is en dat het bij diverse instanties is gemeld, ook aan de KPK, maar er is niets mee gedaan.
Let wel de subsidies en overheidsaanbestedingen in Banten zijn in 2013 naar schatting zo ongeveer 700 miljard.

Dan is er dus 210 miljard Rupiah aan de strijkstok blijven hangen, dat heeft de familie onder de armen verdeeld, wel te verstaan onder hun eigen armen, links een paar miljard en rechts een paar miljard.

Dan is het niet zo vreemd dat men bij broerlief 200 eigendomscertificaten vind van grond in Jakarta, Banten en Melbourne (Australië) Emoticon: Laugh out loud
Zijn schatje waar hij meer is getrouwd die ook Burgemeester is van Zuid Tanggerang, kon in 2010 al 104 miljard ophoesten, dat zal nu wel een bekkie meer zijn Emoticon: Yes!
Buiten dat heeft het schatje voor 22 miljard heilige koeien in haar schuurtje staan Emoticon: Blush

Het opperhoofd zelf Prinses Atut houdt van eenvoud, ze heeft slechts 30 man personeel in haar hoofdverblijf (niet haar dienstwoning) rondlopen, de stakker.
Maar ze is wel lief, elke ochtend als ze in haar oude kevertje zit om naar haar zware grijp en graaitaak in haar paleis te gaan, draait ze altijd bij de poort haar raampje open.
Dan vraagt ze aan de security of ze wel ontbeten hebben.
Hebben ze dat niet dan ontploft ze, dan moet het voltallige keukenpersoneel van 8 man in hun tuig om te zorgen dat ze een bordje nasi goreng krijgen, lief hè.

Zo doen we dat en we kunnen gerust ons gang blijven gaan, hoelang nog? Ben benieuwd.leomanado
Gebruiker
spacer line
 

[quote] Op 13-10-2013 09:26 schreef Malam:
Corruptie met overheidsgeld gebeurd overal, een bekend verhaal is de bouwfraude in Nederland.
De overheid heeft plannen voor een project en gaat tenderen, bouwbedrijven maken een calculatie en schrijven in, de gene die voldoet aan de eisen die aan het project worden gesteld en het goedkoopst is krijgt het project.

In de bouwfraude zaak maakten de bouwbedrijven prijsafspraken en wezen onder elkaar aan wie het project mocht doen, het bouwbedrijf die het mocht diende dan zogenaamd de laagste prijs in.
Die prijs was dan altijd nog veels te hoog, daar kon dan het bouwbedrijf de commissies mee betalen aan zijn collegas, uiteraard waren daar ook ambtenaren bij betrokken, immers die zagen ook wel dat de prijs veels te hoog was, maar die snoepten mee uit de suikerpot en hielden hun kaken op elkaar.
Dus niets nieuws onder de zon, of het helemaal uitgebannen is? Ik heb mijn twijfels. Emoticon: Confused

beste Malam
Dit gaat me veel te ver. Hoe vaak bent u betrokken geweest bij aanbestedingen??
Ik ben weliswaar geen ambtenaar, maar heb heel veel aanbestedingen in Nederland gedaan ( ook in Indo overigens)
Dat ambtenaren hebben zitten slapen ( Betuwelijn bijv) en zelf hun calculaties niet op orden hadden en dus inschrijvingen niet konden beoordelen, is een feit. Maar om nou zo te generaliseren.........Ik heb nooit een opdracht verstrekt die boven ons budget lag en velen met mij.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De opmerking natuurlijk waren daar ook ambtenaren bij betrokken is niet generaliseren beste Leomanado, zou ik schrijven, daar waren alle of de meeste ambtenaren bij betrokken dan zou dat wat anders zijn.
Voel je zelf niet aangesproken dus, dat er buiten de slapers ook rotte appels waren is wel duidelijk Emoticon: Blush

Bouwfraude velt vijftig ambtenaren
Minstens vijftig ambtenaren zijn als gevolg van de bouwfraude-affaire uit hun functie ontheven. Het aantal besmette ambtenaren is veel groter dan tot nu toe werd verondersteld....

Lees de rest zelf maar Emoticon: Bye bye
http://www.volkskrant.nl/vk/nl(...)tig-ambtenaren.dhtmlYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 13-10-2013 09:57 leomanado wrote: beste Malam
Dit gaat me veel te ver. Hoe vaak bent u betrokken geweest bij aanbestedingen??
Ik ben weliswaar geen ambtenaar, maar heb heel veel aanbestedingen in Nederland gedaan ( ook in Indo overigens)apen ( Betuwelijn bijv) en zelf hun calculaties niet op orden hadden en dus inschrijving.
Nou Leo, ik denk eerder dat jij te ver gaat (in negatief denken). Uiteraard bedoelt Malam niet iedereen, niet zo simpel lezen/denken.
Maar het is een feit dat men in NL vaak te naief denkt over de eigen corruptie.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Regentschap Lebak (Banten)
Lebak is het armste gebied in Banten. Op basis van de bevindingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2011, leefden bijna de helft van de mensen in armoede in Lebak. Dat aantal is inmiddels sterk gestegen

Maatschappelijk werkers trokken in juni aan de bel en dat werd in de media flink uitgemeten.
In juni kregen arme bewoners een gedurende 6 maanden compensatie van 150.000 p/m i.v.b met de sterke stijging van de prijzen ten gevolge van de verhoging van de brandstofprijzen.
De mensen die een KPS (kartu perlindungan sosial) Sociale beschermingskaart hebben krijgen die compensatie, honderden gezinnen die er weldegelijk recht op hebben, krijgen zo'n kaart niet, omdat ze volgens het bestuur in Banten er niet voor in aanmerking komen.

Ze leggen de lat in Banten schijnbaar wat hoger om in aanmerking voor zo'n kaart te komen
Niet vreemd als je ziet hoeveel geld er verdwijnt uit de subsidiepot.

In februari 2012 kwam Lebak in het nieuws door een twitter van de aanvoerder van Manchester City "Vincent Kompany" die op twitter verwees naar een artikel met foto's van een fotograaf van Reuter die daarna in de Engelse media werden gepubliceerd..
Hoe kinderen uit kampung Tanjung, die op weg naar school de in januari verwoeste brug van de rivier de Ciberang over gingen.

Volgens het plaatselijk bestuur was er geen geld voor een andere brug, dat werd opgepikt door de Indonesische media en toen bleek er ineens wel geld te zijn en werden er ogenblikkelijk maatregelen genomen om die kinderen met een boot over te zetten..
Onder andere Krakatau Steel die de brug heeft gebouwd schijnt behoorlijk in de bus te hebben geblazen, niet verwonderlijk de toenmalige directeur Fazwar Bujang kwam uit de Golkar stal, die wilde best wel het gezicht van de gouverneur redden, die zit in dezelfde club.
Op dat niveau laten ze elkaar niet vallen

Dit zijn toch allemaal aanwijzingen dat er in Banten iets behoorlijk fout zit.

Is dit niet diep schandalig?Het zal je kind maar wezen.

Het kon dus wel deze lag er na enkele maanden

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Koningin Atut wilde dus voor de zoveelste op haj gaan. Begrijp je nu waarom ik totaal geen enkel respect heb voor haji 's? Doorgaans is het geld om de haj te maken haram (er zijn nog wel enkele sukkels tussen die echt hebben gespaard om 1x naar de grote zandbak te mogen). In Jakarta zag ik vroeger al dat de meeste hoerenketen in bezit waren van haji 's. Komt er tegenwoordig nog volop corruptiegeld bij.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

De komende maanden zal ik toch wel regelmatig tv kijken, omdat ik er zeker van ben dat de vak van hakim Akil Mochtar zeer grote gevolgen heeft. Zoals het er nu naar uit zit kan men een KPK Banten openen om daar alle problemen aan de kaak te stellen, uit te pluizen, te rapporteren en in te grijpen, want een dynastie is niet verboden, maar elkaar geld sturen om het vervolgens goeddeels te verduisteren wel.


Ho Lee Fuk

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Volg het maar, verwacht er niet er niet te veel van.
Dit is de machtige Golkar partij, Akil gaan ze opofferen en de rest Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Zo werkt het hier Emoticon: Wink Emoticon: Yes!Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,915,085 pageviews Een website van indahnesia.com