[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
76 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 09-10-2013 16:57 mvdbrk wrote:
Wellicht toch een volksaard van confrontaties mijden?
Is er verbetering mogelijk?

In het algemeen is de antwoord JA.
Je leef met anderen in een bepaalde gemeenschap.
Dus je moet toch beter leren omgaan met de situatie.
En zeker als je in een kleine gemeenschap, dorp of stad leef.

Aan de andere kant zijn ze niet bang om de confrontatie te zoeken.
Is ook bewezen als er veel belangen tegenstellingen zijn .
Zie de Kerusuhan Mei 1998 , de omwentelling in de jaren 1965-1967, plus andere confrontaties die een S.A.R.A * oorsprong hebben .

SARA= S uku Tribal gedachte - A gama= Geloof - R as = Ethnische achtergrond - A ntar Golongan. ( Groepsbelangen) .

Het is idealistisch gezien mogelijk om veranderingen in te voeren, de vicieuze cirkel door te breken.
Door democratisering processen in goede banen te leiden , beter opleiding(mentaliteitsverandering) , politieke stabiliteit / verbeteren van de economie etc.
Zal nog een paar generaties duren.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Nu ik toch bezig ben ik zit op de stoep van het gebouw waar ik probeer contact te houden.
Malam een pracht verhaal geheel in de stijl van jou.
Er gingen net twee mooie meisjes mee kijken en begonnen te lachen dat ik hier zo zit met een klein ding op mijn schoot.
Je keek en dat deed ik per ongeluk tegen hun billen, want ze hadden korte broekjes aan.
Maar terug komend op die corrupte bende het is elke dag nieuws hier en het is een en al KPK wat de klok slaat, die zijn trots dat ze die zooi hebben ontmaskerd.
Maar alles staat of valt wanneer die man voor de rechter staat, want ook hier ben je nog geen crimineel voor dan je veroordeeld bent.
En gezien er hier geen onbetrouwbare rechters zijn (grapje) dan heb je nog niets te vrezen.
Of misschien word er wel een nieuwe ondeRkomen voor die MK GEBOUWD, EEN SOORT NIEUWE GEVANGENIS WAAR HIJ IEDEREEN MAG MOGEN ONTVANGEN Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 09-10-2013 17:16 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Het is idealistisch gezien mogelijk om veranderingen in te voeren, de vicieuze cirkel door te breken.
Door democratisering processen in goede banen te leiden , beter opleiding(mentaliteitsverandering) , politieke stabiliteit / verbeteren van de economie etc.
Zal nog een paar generaties duren.


Helemaal mee eens Om, nog sterker mijn menig is als ze op de nu ingeslagen weg doorgaan dat het dan geen generaties hoeft te duren, ik merk zelf dat mensen steeds bewuster worden.
Men is er nu zelf ook achter dat dit absoluut niet meer in deze tijd past en naar mate er meer wordt aangepakt zoals nu, hoeft het echt geen generaties meer te duren.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 09-10-2013 16:21 zieleffe wrote:


Waar moet ik mee beginnen.
Vooral je bent beperkt met het typen op een kleine beeld.
Waar ik nu zit is op een kamer waar je beperkt internet heb en je naar buiten moet.
om een verbinding te maken.
Behalve die groen jongens niet, geen ijskast, maar die heb ik samen met een ander mens, sergeant gemaakt, want al hebben wij een kamer gehuurd voor geen Ä 200 per maand zijn wij even een longstea weekend onze vriend wezen bezoeken, je mag geloven of niet hij kan er wat van, om mensen gelukkig te maken, want wij hebben een prachtig tijd samen door gemaakt en dat neemt niemand ons meer af.
Door mijn voorzichtigheid kan ik niet alles uit de doeken doen, want er kunnen meer mensen meelezen als de AIVD, dus de man waar het om gaat mag zijn schrijven hier op inspringen.
Maar geloof mij mensen, om er te komen is een hele expeditie waar je nog al veel uren door maak in een bus Travel die meer stapvoets reed dan sneller als een ezel, vooral na de jalan tol in Bogor.
Maar we hadden het overleefd en we kwamen heelhuids aan en dat is het belangrijkste.
De ceremoniŽle ontvangst stond al klaar om ons op te wachten, om ons te begeleiden naar zijn paradijsje en we hebben het ergens ook over Paradijs gehad hier in een topic en het is een paradijsje waar die mijn beste met zijn popie samen een gelukkig leven leid.
Nu zitten wij nog nagenieten want het was ergens lekker nolgbrollen, zonder iemand over de tong te halen en omdat wij nog al politiek geaard zijn, hebben wij het over die soap die nu plaats vind in IndonesiŽ KPK


Duidelijk genoeg dat je bij Om Malam en Poppy bent geweest ouwe brombeer en het genoegen was geheel wederzijds, we hebben genoten.
We hebben 3 werelddagen gehad, lekker effe bijpraten over de rotte politiek in Nederland en hier, onze magen gevuld en bovendien een stelletje van die groene Bintang generaals aangevallen en natuurlijk overwonnen Emoticon: Yes!

We hebben inderdaad ons verschrikkelijk goed vermaakt en dat neemt niemand ons meer af, ook Rutte en Samsom niet Emoticon: Angry
Aangezien ik weet dat je hier nog niet op een driewieler aan het verkeer deel wil nemen vond ik het buitengewoon moedig dat je ook nog bij Malam achter op de solex bent gestapt.
Ze gaan het er hier over tien jaar nog over hebben, een witte vleesmassa van bij elkaar meer dan 200 kilo op een solex,geweldig Emoticon: Laugh out loud

Je hebt weer eens wat anders gezien op het platteland, ook het geblŤr van de toverballen waar je zo gecharmeerd van was Emoticon: Wink
Je hebt ook gezien waarom Malam hier kan aarden, ik heb hier duizenden vrienden (denken ze) meedoen in dit circus zegt alles hahahaha.
Deurtje van mijn hut staat altijd open voor iedereen, wanneer kom je weer volgende week Emoticon: Laugh out loud

Om ontopic te blijven, ik volg hier het nieuws, ik schrijf precies zoals het hier in de kranten staat, alleen op mijn eigen manier.
Ik verwacht geen reacties, tenzij er iets niet geheel duidelijk is.
Ik schrijf de verbazing van mij af en weet er mensen zijn die er belangstelling voor hebben.
Dus het mes snijdt aan twee kanten.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

jaja, die conclusie was natuurlijk heel makkelijk te trekken. Leuk dat jullie het zo goed hebben gehad met elkaar! Pakt niemand je meer af inderdaad!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ben reuze benieuwd of de gouverneur van Jakarta Joko Widodo, gelijk gaat krijgen.
Hij sprak de hoop uit dat ze dit jaar wat minder last zouden hebben van overstromingen.
Het is te hopen, ik moet zeggen dat hij er alles aan doet er is een budget van Rp 500 miljard uitgetrokken tot eind december.

Illegale woningen bij enkele resevoirs zijn opgeruimd, de mensen zijn verplaatst naar goedkope appartementen.
Kanalen en rivieren zijn of worden nog zoveel mogelijk schoongemaakt, het Pluitreservoir wordt op dit moment met man en macht uitgebaggerd.
12 reservoirs: Bojong, Sunter, Teluk Gong, Situ Lembang, Melati, Rawa Babon, Pedongkelan, Cengkareng, Grogol, Don Bosco, Pegangsaan 2 en Bujana Tirta zijn inmiddels uitgebaggerd.

Alle pompen zijn nagekeken en gerepareerd, er wordt regelmatig proefgedraaid zodat als ze echt nodig zijn dat ze dan ook daadwerkelijk werken.
Bovendien worden er 130 CCTV's geinstalleerd om de situatie in de gaten te houden en ook om de inwoners op tijd te kunnen waarschuwen als het toch fout gaat.

Gaat het fout dan is ťťn ding zeker, dan ligt het niet aan deze gouverneur, hij heeft in de korte periode dat hij er zit alles aan trachten te doen.
Ook niet vergeten zijn de vice gouverneur Basuki, die net zo voortvarend is, een goed duo.renem
Gebruiker
spacer line
 

Ik lees een aantal malen dat mensen zeggen dat het langzamerhand beter wordt ik zelf vindt dat het de afgelopen 4 jr dat ik in jakarta woon dit niet zo is.
. Dat de kpk mensen oppakt hier is gewoon schijn want ze worden toch niet veroordeeld. Indonesiers zijn gek op roddels en verhalen maar totaal niet geintereseerd in oplossingen. Dat zie je al aan kleine dingen op straat.
. De deur wordt nooit voor je open gehouden maar wordt gewoon losgelaten in je smoel als je niet oplet
Bij begin van de roltrap is er altijd een discusie of ze wel naar de andere verdieping moeten dat er vervolgens een rij onstaat ach who cares.
Zelfde met parkeren langs de kant van de weg waar het niet mag er ontstaat een file maar niemand maakt zich druk.
Vorige week was ik buiten bij season city mall zie ik school kinderen met kapmessen achter elkaar aan rennen niemand die opkijkt. politie buro op 100 afstand zie ik ook geen beweging.
Voor bleke buitenlanders zijn er altijd aanvullende of andere regels heb hier ook wel 10 voorbeelden hoe zo discriminatie.
Ik zie indonesiesche mensen langzamerhand als aliens te beschouwen ze zijn echt zo anders dan in omringende landen.
Maaf ja mischien een beetje chaotisch en off topic maar i do not care hehe mischien wordt ik ook al op een indo te lijken.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik weet niet of het politiek van de KPK is of dat ze laks zijn geweest, ik zou zeggen het laatste, maar dat zullen ze zeker ontkennen.
Door dat bij de omkoping van opperrechter Akil Mochtar de jongere broer van Ratu Atut (gouverneur van Banten) betrokken was, komt nu ook Ratu en haar familie die belangrijke posten in Banten hebben onder vuur te liggen

Volgens de politieke analist Gandung Ismanto van de Sultan Ageng Tirtayasa Universiteit in Serang zijn er al jarenlang uitvoerige rapporten over omkoperij door de familie naar de autoriteiten gestuurd waar nooit wat mee is gedaan.

Maar hij waarschuwde ook dat haar draagvlak in Banten , met name onder de islamitische geestelijken zeer groot is , gecombineerd met haar senior-functie in de Golkar Partij en haar enorme persoonlijke rijkdom , zou dat een halfslachtig onderzoek in de hand kunnen werken .
En het is onvermijdelijk dat er veel politieke belangen meespelen in dit geval , maar de mensen van Banten moeten de KPK ondersteunen bij de uitvoering van haar taak , aldus Gandung .

Suhada, de directeur van de Alliantie van Onafhankelijke Public Affairs Instituten (ALIPP), zei dat zijn organisatie, in samenwerking met IndonesiŽ Corruption Watch, een antigraft actiegroep, hadden uitgevogeld dat er minstens Rp 340 miljard aan subsidies en Rp 60 miljard voor sociale hulpfondsen zijn verduisterd door de familie in de provincie Banten sinds 2011.

Mevrouwtje Atut heeft een reisverbod, maar er stond een pelgrimstocht naar Mekka in de planning, ze wilde gewoon toch gaan, wat natuurlijk werd ondersteund door haar kameraadjes de moslimgeestelijken in Banten, je kan een moslim toch niet tegenhouden van de hadj.
Daar heeft de voorzitter van de KPK snel een eind aangemaakt, iedere moslim moet als de mogelijkheid er is ťťn keer de Hadj doen, aangezien Ratu al diverse keren in Mekka is geweest ziet hij geen noodzaak om nu weer te gaan "Kaboem".
Het reisverbod blijft dus van kracht, laat ik nu stiekem hopen dat ze het toch probeert, dat kan dan een vrolijke boel worden bij de immigratie.

Dus deze keer geen steentjes naar de duivel gooien door vrome Ratu, er worden nu van alle kanten aanklachten naar Ratu gegooid en als het een beetje tegen zit gaan die behoorlijk pijn doen.
Vrijdag moet dit dametje zich melden bij het kantoor van de KPK voor ondervraging.
Het is inmiddels haast regel dat getuigen die op vrijdag in dit soort zaken worden opgeroepen, dat ze gelijk het cachot ingaan met een aanklacht van corruptie en omkoperij aan hun string.
Dat wordt hier smalend "heilige vrijdag" genoemd, dus het is niet ondenkbaar dat Ratu Atut (Prinses Atut) zich morgen i.p.v. in een baljurk zich in een streepjespak kan hijsen.

Het is te hopen dat ze nu eindelijk deze politieke maffia familie is helemaal gaan uitpluizen.
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-10-2013 07:46 renem wrote:
Ik lees een aantal malen dat mensen zeggen dat het langzamerhand beter wordt ik zelf vindt dat het de afgelopen 4 jr dat ik in jakarta woon dit niet zo is.
........
De deur wordt nooit voor je open gehouden maar wordt gewoon losgelaten in je smoel als je niet oplet
Bij begin van de roltrap is er altijd een discusie of ze wel naar de andere verdieping moeten dat er vervolgens een rij onstaat ach who cares.
Zelfde met parkeren langs de kant van de weg waar het niet mag er ontstaat een file maar niemand maakt zich druk.
Het zijn geen gedragingen die de laatste jaren zijn toegenomen; het is er altijd al geweest. Ik denk dat u zelf door een iets langer verblijf, de dagelijkse relatiteit bent gaan zien. Discriminatie is er al lang; evenals de " I don't care " mentaliteit. Evenzo de onbeschoftheid en het egoisme, kenmerkend voor de mentaliteit van een 3e wereld land maar niet (h)erkent door de autochtone bevolking, dit alles nog eens extra versterkt met de eiland-mentaliteit en de alien-achtige Javaanse cultuur.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-10-2013 12:52 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
.....dit alles nog eens extra versterkt met de eiland-mentaliteit en de alien-achtige Javaanse cultuur.
hier moest ik wel even lachen Emoticon: Smile
...ik ben nu in Sulawesi, wat een feest in vergelijking met.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-10-2013 13:25 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
hier moest ik wel even lachen Emoticon: Smile
...ik ben nu in Sulawesi, wat een feest in vergelijking met.


Ik heb daar helaas geen ervaring mee, ben wel reuze benieuwd om het met leven en welzijn een keer mee te maken. Emoticon: Yes!
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Sulawesi ja, net of je ineens in een compleet ander land staat. De eerste keer dat ik daar was (2004 in Zuid Sulawesi) had ik het nog niet echt door, is immers behoorlijk Islamitisch en ik was slechts toerist.. maar dit jaar 2x Manado e.o. voor een dag of 5 heeft me veel geleerd.

Maar gelukkig kan ik op Java ook mijn ontstappingen nog vinden. Zo zit ik nu lekker in de binnenlanden (hoewel Sunda weinig geschreeuw alhier terplekke) en ga ik pas terug als ik weet wat ik in Bekasi en Jakarta allemaal moet doen om een strak genoeg schema te maken om daarna weer lekker terug te rijden.


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


Dat de kpk mensen oppakt hier is gewoon schijn want ze worden toch niet veroordeeld.
heh?? dan zal ik wel wat missen. Maar de KPK houd van heterdaadjes, want dan kun je je niet meer verstoppen, en dan is het gewoon geduld uitoefenen om in te kunnen grijpen.

Veroordelingen? Zijn er inmiddels ook al genoeg, en nu gaat RI 9 (die knakker die ze hier een rechter noemen dus) er ook gewoon aan en als het mee zit is hij zijn bezittingen goeddeels kwijt en gaat hij een decade of langer de bak in (net als die politie-generaal.. die heeft nog 1 huis, 1 stukje land en 1 auto.. de rest is allemaal in beslag genomen door de staat.. en hij kan er pas van genieten als hij zijn celstraf heeft uitgezeten, en voor corruptie veroordeelden krijgen geen strafvermindering op feestdagen bovendien.


Ho Lee Fuk

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 10-10-2013 12:52 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Het zijn geen gedragingen die de laatste jaren zijn toegenomen; het is er altijd al geweest. Ik denk dat u zelf door een iets langer verblijf, de dagelijkse relatiteit bent gaan zien. Discriminatie is er al lang; evenals de " I don't care " mentaliteit. Evenzo de onbeschoftheid en het egoisme, kenmerkend voor de mentaliteit van een 3e wereld land maar niet (h)erkent door de autochtone bevolking, dit alles nog eens extra versterkt met de eiland-mentaliteit en de alien-achtige Javaanse cultuur.

Lho hoe ken ?

Wij (Indonesiers) kennen ook de CUEK houding, of een variatie van Gua gua , Elu Elu .
(Ikke ikke , de rest kan stikke) .
Of een variatie van eigen volk (suku-groep-partij ) eerst .
Of er verschil is met de Nederlandse verhoudingen ( iemand schreef iets over mind set ?=apa itu ) kunnen de buitenlanders die in Nederland wonen mss vertellen.
Er is een serie boekjes over met de titels Unducthables


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 10-10-2013 07:46 schreef renem:
Ik lees een aantal malen dat mensen zeggen dat het langzamerhand beter wordt ik zelf vindt dat het de afgelopen 4 jr dat ik in jakarta woon dit niet zo is.
. Dat de kpk mensen oppakt hier is gewoon schijn want ze worden toch niet veroordeeld. Indonesiers zijn gek op roddels en verhalen maar totaal niet geintereseerd in oplossingen. Dat zie je al aan kleine dingen op straat.
. De deur wordt nooit voor je open gehouden maar wordt gewoon losgelaten in je smoel als je niet oplet
Bij begin van de roltrap is er altijd een discusie of ze wel naar de andere verdieping moeten dat er vervolgens een rij onstaat ach who cares.
Zelfde met parkeren langs de kant van de weg waar het niet mag er ontstaat een file maar niemand maakt zich druk.
Vorige week was ik buiten bij season city mall zie ik school kinderen met kapmessen achter elkaar aan rennen niemand die opkijkt. politie buro op 100 afstand zie ik ook geen beweging.
Voor bleke buitenlanders zijn er altijd aanvullende of andere regels heb hier ook wel 10 voorbeelden hoe zo discriminatie.
Ik zie indonesiesche mensen langzamerhand als aliens te beschouwen ze zijn echt zo anders dan in omringende landen.
Maaf ja mischien een beetje chaotisch en off topic maar i do not care hehe mischien wordt ik ook al op een indo te lijken.


Ik ben het helemaal met u eens of het erger is geworden het is er altijd al geweest, zoals Y-B schreef ik heb de zelfde ervaringen nu nog is het een bende.
Ik zit hier weer op de stoep mijn verhaal te typen en nog geen honderd meter van mij vandaan steken ze vuurwerk met die harde knallers af.
Ja een bende alles doet maar wat ze denken te willen doen en hun denk vermogen gaat tot hun puntje van hun neus.
Vandaag naar de emigratie geweest om verlenging aan te vragen, verbazing van de een naar de andere daar lopen mensen die niets of eigenlijk zich eigen opdringen dat zij voor je de papieren te verzorgen nou dat hebben we ook maar aangegrepen een oud gepensioneerde ambtenaar die mijn verleng zal verzorgen, hij had er over dat ik de ticket moest hebben en twee pasfoto's en zoals alles is dat hadden wij niet bij ons.
Hij heeft van mijn paspoort een fotokopie gemaakt en daar twee pasfoto's uitgeprint en die tickets hoefde in eens niet meer.
We worden gebeld als het klaar is.
Eigenlijk een zooitje van de regering die dit allemaal toe laat, tenslotte zit je een paar dagen zonder papieren en je kan je eigen intentietijd niet meer laten zien.
Ik vind dit een gevaarlijke situatie die zeker de regering van Nederland zouden moeten weten dat er met mijn intentietijd hier gevaarlijk mee omgegaan word.
Nou ben ik geen persoon die naar de regering zal vertellen hoe het moet en hoe er het aan toe gaat, alleen nar de tweede kamer leden die de regering moet controleren en die heb ik wat afgestookt met mailen als het over de pensioen ging.
Het is daar bij die burgerlijke stand een puinhoop wat een gaoten lopen er daar rond...
Je mond valt van verbazing open en dat moet je ook niet doen want dan vliegt er een misschien wel een muskiet je mond binnen.
Zo dat was het en ik ga weer naar binnen want die toeters beginnen weer te schreeuwen....................... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Devil Emoticon: Devil Emoticon: Cry Emoticon: Cry


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Of het nieuws uit IndonesiŽ is weet ik niet, voor sommigen wel voor anderen niet, ik wil er geen nieuwe topic voor openen.
De eerste vier maanden hier ging het perfect, eens in de week even de stroom eraf, uiteraard vaak in de avond, was goed mee te leven.

Sinds twee weken elke dag prijs en vanzelfsprekend het liefst in de avond. Emoticon: Angry
Ok ook dat is een kwestie van gewenning'
Gisteren mijn schoonzus op visite, een lieverdje die altijd voor iedereen klaar staat, vandaag jarig dus ik wilde haar verrassen met een pizza americano, daar is ze verzot op.

Naar de stad met mijn zwager, eerst een biertje kopen, hoplaaaa de hele boel weer zo donker als de nacht (letterlijk en figuurlijk).
Generator erbij, een kolere herrie, maar niet zeuren er was licht, door naar de Pizzahut.
Wat blijkt Emoticon: Confused
We verkopen niet, er is geen elektriciteit !!!!!!! Aarde donker en een paar kaarsen, we konden wel bestellen maar moesten wachten tot de PLN weer genegen was stroom te leveren.
Pizzahut geen generator dus, zoek mijn zakken maar na, daar begrijp ik geen reet van.

Op mijn vraag hoe het dan gaat met hun diepvries als het echt penibel wordt, kreeg ik uiteraard geen antwoord.
Door naar Shinta, een keten die in diverse steden zit, satť en verdomd lekker, geen elektrisch, geen generator.
Als laatste optie naar een gerenommeerd restaurant ViŽsta, ook daar aardedonker.

Maarrrr kon wel leveren, na op de tast bij kaarslicht onze bestelling te hebben gedaan en na mijn vraag of ze geen generator hadden, kreeg ik het antwoord dat die er wel was, maar de benzine was op.
Joepie de poepie kwam na een een kwartier terug met een jerrycan benzine en er was weer licht.
Wel een gerenommeerd restaurant met zeker 60 plaatsen Emoticon: Confused

Afijn moet kunnen, inmiddels is het offerfeest Idul Adha nog 5 dagen weg, de imams hebben inmiddels hier hun blŤr ijzers weer op Rolling Stone sterkte staan en vertellen 12 uur per dag wat mag en niet mag.
Uiteraard zitten er alleen werkeloze sloebers in de moskee die aan de lippen hangen van zo'n imam, iemand die werkt denkt bekijk het maar.

Uiteraard moeten die sloebers ook nog wel een bijdrage leveren van een paar duizend Rupiah, want meneer de imam doet het niet voor niets, hij heeft meestal 3 wijven te onderhouden en wil wel naar Mekka.
Wondere wereld IndonesiŽ, hoe dom kan je een volk houden voor je eigen gewin.
renem
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. yogya-bali ik heb niet gezegd dat het slechter wordt enkel dat het niet beter wordt voor de rest helemaal met je eens

Over de berechting van bijv djoko susilanto politie generaal krijgt 10 jaar cel plus 500 jt boete en hij is wat property kwijt. Die man heeft meer dan 100 bill geld Witgewassen naar oa het buitenland hoeft ie geen cent van terug te betalen want hij is al genoeg gestraft volgens de rechter echt te gek voor woorden. Overigens dit wordt ook door de kpk gezecht want dan weer wel voor hun spreektYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

De KPK is in hoger beroep gegaan in de zaak Djoko, dus de KPK is het er niet mee eens dat hij genoeg gestraft is. Bovendien heef hij natuulijk geen 100 miljard in cash geld, maar zat dit voornamelijk in vastgoed, waarvan dus vrijwel alles in beslag is genomen. Zoals het hoort.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-10-2013 14:29 Malam wrote: Uiteraard moeten die sloebers ook nog wel een bijdrage leveren van een paar duizend Rupiah, want meneer de imam doet het niet voor niets, hij heeft meestal 3 wijven te onderhouden en wil wel naar Mekka.
Wondere wereld IndonesiŽ, hoe dom kan je een volk houden voor je eigen gewin.
Hehehe, vandaag de bijdrage geweigerd voor de Idul Adha met de opmerking dat het nu het 2e millenium is en barbaarse slachtpartijen achterhaald en primitief mogen worden geacht, evenzo in de beschaafde wereld ontoelaatbaar is. Niet gepast maar laat men maar eens gaan nadenken.

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-10-2013 14:01 Surya Atmadja wrote: Er is een serie boekjes over met de titels Unducthables
Bekend. Zou hier eens moeten worden geschreven over de autochtonen maar dat kost je je verblijfsvergunning met die lange tenen. Pathetisch......de hele dag bezig zijn om minimaal 1x per dag nummer 1 te zijn en niets, maar dan ook helemaal niets aan kritiek kunnen incasseren zonder direct beledigt ( tersinggung ) te zijn. Nogmaals pathetisch en zielig.
Vrijheid van meningsuiting? Aan m'n hoe...... Blijf af van geloof en natie voordat de xenofoben (en racisten) het je betaald zullen zetten.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Haha de toverballenparade YB?
Na het geblŤr effe scoren terwijl je niet weet waar de poen blijft?
Heb ik niet van me zelf maar van mijn sponsor/huisbaas, een vrome moslim die zegt dat ik ze allemaal naar hem moet sturen, omdat hij het kaf van het koren kan scheiden Emoticon: Laugh out loud
Het is net een Zeeuws meisje, geen cent te veel hahahaha.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 10-10-2013 14:36 Yerun wrote:
De KPK is in hoger beroep gegaan in de zaak Djoko, dus de KPK is het er niet mee eens dat hij genoeg gestraft is. Bovendien heef hij natuulijk geen 100 miljard in cash geld, maar zat dit voornamelijk in vastgoed, waarvan dus vrijwel alles in beslag is genomen. Zoals het hoort.


Dat bedoel ik, het is nog niet klaar.
Maar mocht hij van zijn straf van 10 jaar slechts 5 jaar uitzitten en volledig geript vrijkomen dan heeft dat wel iets.
Als een bankdirecteur in Nederland een bank over de kop laat gaan en de overheid moet ingrijpen en er miljarden insteken dan gaat zo'n schobbejak vrijuit.

Dat is hier nu even wat anders, misschien het topje van de ijsberg, maar het begin is er.
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Malam; men moet ergens beginnen in deze grote corrupte bende inderdaad, en dan is een gevangenisstraf + onteigening van 95% van zijn eigendommen (en die van de familie) + iedereen die weet dat hij vast heeft gezeten voor corruptie als hoge pief echt niet zo slecht. Ik zou graag zien dat er zo iedere dag 1 zou worden opgesloten, dan schiet het qua aantallen niet op, maar misschien dat men eens gaat denken dat het toch niet helemaal de moeite waard is.


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Ik zal me maar niet meer bemoeien met Nederland, heb vrijwel geen pensioen opgebouwd en zal tegen de tijd dat het zo ver is wel niets meer krijgen, heb me netjes uitgeschreven en betaal er geen belastingen meer. Het enige handige is nog dat dure boekje met opdruk 'Koninkrijk der Nederlanden', maar ik vermoed dat ik daar over een jaar of 10 ook anders over denk.. maar dat dien we dan wel weer.


Ho Lee Fuk

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Laatste nieuws,
De vrouw van opperrechter Akil Mochtar en zijn chauffie die de Mercedes 350S op zijn naam had staan, hebben een uitreis verbod. Emoticon: Laugh out loud

Er worden nu inmiddels overal invallen gedaan door de KPK en er zijn onderzoeken naar de geldstromen aan de gang.

De dunne poepiedrukkie loopt inmiddels bij heeeeeeel veel politici langs de benen, zeker bij politici van Golkar.

Nu is de vraag hoever de KPK wil gaan, ik ben benieuwd.

Geen onaardig presentje als je dat als chauffeur van je baas op je naam krijgt, ik begin er steeds meer te denken dat ik in het verleden het verkeerde beroep heb gekozen Emoticon: Confused

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,784,153 pageviews Een website van indahnesia.com