[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
87 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

Jep, my bad, was een "grappig" bedoelde tweet in dat artikel Emoticon: Smile Maar ze zijn, wat ik er van begrijp, dus wel degelijk ivermectin aan 't produceren op grote schaal nu, net als India....jstar
Gebruiker
spacer line
 
‚ÄúVooruit met de geit‚ÄĚ dacht DM en trok de burka van zijn vrouw Nurul aan en nam haar KTP en Covid testresultaat om van Jakarta naar Ternate te vliegen met Citilink.

Hij had wel pech, want een stewardess in het vliegtuig merkte op dat een vrouw in burka het toilet inging en een man in gewone kledij er weer uitkwam. Oeps.

Hij werd aangehouden en was natuurlijk Covid positief. Na de quarantaine zal het wel een gevangenisstraf worden.


NB: Dit is me trouwens al vaak opgevallen bij vluchten naar het Midden Oosten; de dames in burqa tonen hun paspoort en worden doorgelaten, er is geen enkele additionele controle.
Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 Daarom moet overal ter wereld de burka Verboden worden...... Emoticon: Angry Emoticon: Angry

Dan kunnen ook terroristen en andere tuig zich niet verschuilen onder een burka !!
jstar
Gebruiker
spacer line
 

De regering heeft besloten de verstrengde maatregelen op Java en Bali* te verlengen tot 2 augustus.

"Rekening houdend met de gezondheids-, economische en sociale dynamiek, heb ik besloten om van 26 juli tot 2 augustus 2021 PPKM-niveau 4 ge√Įmplementeerd te houden", zei president Jokowi op een persconferentie vandaag.

Die PPKM is de naam voor de strenge maatregelen. Er werd al verwacht dat men het PPKM-niveau 4 opnieuw zou verlengen om de golf van Covid gevallen te onderdrukken. Er was wel wat weerstand, in Bandung bijvoorbeeld waren er demonstraties (en arrestaties), maar in het algemeen is men redelijk gelaten. Ook zijn er wel wat versoepelingen, bijvoorbeeld bij kappers, autowasbedrijven, etc.

Aanvankelijk voerde de regering de maatregelen in tussen 3 en 20 juli, toen het aantal gevallen piekte. Het werd al eens verlengd met de periode 20-25 juli. Nu is het dus weer prijs.

* er zijn in feite nog 15 gebieden buiten Java en Bali erbij betrokken
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 25-07-2021 14:29 jstar wrote:
......
Aanvankelijk voerde de regering de maatregelen in tussen 3 en 20 juli, toen het aantal gevallen piekte. Het werd al eens verlengd met de periode 20-25 juli. Nu is het dus weer prijs.
.....
Hoe kun je in godsnaam 2,5 week maatregelen aankondigen terwijl je weet dat het mega mis is? En dat elke keer verlengen met 6 of 7 dagen schiet volgens mij ook niet op.
Het is een beetje dweilen met de kraan open.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

pelaut
Gebruiker
spacer line
 

Situatie ter plekke is echt niet goed. De zus van mijn vrouw uit Bekasi is 2 weken geleden aan Covid overleden, toen ze verschijnselen kreeg geen zuurstof beschikbaar, geen ambulance, en nadat ze haar met de van de Pak RT geleende auto (ze zit in een rolstoel) naar het ziekenhuis hadden vervoerd werd ze pas bij de het 2e ziekenhuis toegelaten op een nood bed op de IC omdat onze Molukse chauffeur met geweld dreigde na uren wachten op de parkleerplaats. Uiteindelijk toch door reeds te verre aantasting van haar longen overleden helaas, 8 uur later om precies middernacht Zaterdagavond (Malam Mingu) al op een noodbegraafplaats begraven. Werd niet vrolijk van de beelden.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Gecondoleerd, Pelaut.

Ja, op dit moment denk ik dat ik thuis zou blijven. Maar de zuurstof is het probleem hè.

Dit is een noodoplossing in het ziekenhuis Dr Sardjito te Yogyakarta, met nog eens een overstroming er boven op:Emoticon: Nooo

Hier werd de maid van buren positief getest. Die zijn nu allemaal vertrokken op zelf-quarantaine. Zij is de enige nog in het huis. Ik vind het wel niet kunnen dat de mensen in de straat niet door de Pak RT gewaarschuwd zijn (we hebben het via via moeten vernemen).

Ook zie je redelijk veel oproepen voor bloedplasma van zeldzamere bloedgroepen. Dat wordt dus ook aan de familieleden overgelaten. De neef van m’n vrouw ligt op IZ en zijn vrouw moest maar via WhatsApp en op Facebook vragen voor AB+ van mensen die al Covid hebben gehad. Niet aan te geraken natuurlijk dus dat ziet er niet goed uit.


Dat stukje bij beetje verlengen is een politiek trucje, Anne Mieke. Ze weten dat de hel losbreekt als ze alles een lange periode lamleggen dus pakken ze steeds een weekje, dat komt beter over en maakt het ‚Äėdragelijk‚Äô.

.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 26-07-2021 01:10 pelaut wrote:
Situatie ter plekke is echt niet goed. De zus van mijn vrouw uit Bekasi is 2 weken geleden aan Covid overleden, toen ze verschijnselen kreeg geen zuurstof beschikbaar, geen ambulance, en nadat ze haar met de van de Pak RT geleende auto (ze zit in een rolstoel) naar het ziekenhuis hadden vervoerd werd ze pas bij de het 2e ziekenhuis toegelaten op een nood bed op de IC omdat onze Molukse chauffeur met geweld dreigde na uren wachten op de parkleerplaats. Uiteindelijk toch door reeds te verre aantasting van haar longen overleden helaas, 8 uur later om precies middernacht Zaterdagavond (Malam Mingu) al op een noodbegraafplaats begraven. Werd niet vrolijk van de beelden.
Gvd wat een bittere ellende, veel sterkte Pelautnsenada
Gebruiker
User icon of nsenada
spacer line
 

Gecondoleerd, Pelaut... wat een miserie


There's a big difference between kneeling down and bending over!

pelaut
Gebruiker
spacer line
 

Bedankt voor het medeleven allemaal. Je beseft eigenlijk pas goed hoe goed we het hier in Holland hebben als zich zo'n noodsituatie voordoet en het medisch systeem in Indonesie dan duidelijk z'n zwakke kanten laat zien. Eigenlijk nog ongelofelijk ook wat die dokters en verpleegsters daar presteren onder de huidige omstandigheden, neem ik m'n petje voor af.
Mijn vrouw zit nu gelukkig, relatief veilig, in ons huis op het platteland van Bogor met nog wat vrienden en familieleden uit Bekasi / Jakarta en gaan er alleen voor de hoognodige boodschappen uit. Ze heeft hier al tweemaal een uitnodiging voor een vaccinatie op de deurmat gehad maar een vaccinatie schijnt daar voor een particulier nog steeds moeilijk te regelen zijn helaas.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ach wat erg allemaal Pelaut. Gecondoleerd met het verlies en sterkte.

On 28-07-2021 07:57 pelaut wrote:
…. Je beseft eigenlijk pas goed hoe goed we het hier in Holland hebben als zich zo'n noodsituatie voordoet en het medisch systeem in Indonesie dan duidelijk z'n zwakke kanten laat zien. Eigenlijk nog ongelofelijk ook wat die dokters en verpleegsters daar presteren onder de huidige omstandigheden, neem ik m'n petje voor af.…
Daar heb je helemaal gelijk in.
Die zwakke kanten zijn elke dag pijnlijk zichtbaar met het publiceren van de cijfers met een relatief en sowieso erg hoog dodental. Precies d√°t samen met de economische malaise is een ongekend drama.
Zorg goed voor elkaar.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Indonesi√ę probeert zich steeds meer te profileren als leverancier van grondstoffen voor batterijen en wil een grote rol spelen in de regio als producent en leverancier van batterijen.

Dit is natuurlijk opportuun voor de overgang naar EV‚Äôs (electric vehicles) die er toch wel aan zit te komen. In het westen natuurlijk eerder (2030) dan in Zuid Oost Azi√ę.

Er zijn onderhandelingen geweest met Tesla, die ook een locatie zocht voor een extra fabriek na de VS, China en Berlijn. Zoals het er nu naar uitziet, is dat zuid India geworden. Die hebben een aantrekkelijker belastingregime voor buitenlandse firma’s. Toch zijn de onderhandelingen met Tesla’s niet voorbij omdat men investeerders zoekt voor het mijnen en verwerken van nikkel, een belangrijke grondstof voor batterijen. Het probleem is wel dat men een miljard nodig heeft en er slechts voor 29 jaar nikkel in de grond zit.

Ook heeft men nu met een Zuid Koreaans consortium (met o.a. Hyundai en LG) een overeenkomst afgesloten en dat zou kunnen leiden tot een fabriek die batterijen produceert met 1.000 arbeidskrachten.jstar
Gebruiker
spacer line
 


Dat stukje bij beetje verlengen is een politiek trucje, Anne Mieke. Ze weten dat de hel losbreekt als ze alles een lange periode lamleggen dus pakken ze steeds een weekje, dat komt beter over en maakt het ‚Äėdragelijk‚Äô.En ja hoor, de maatregelen zijn wéér met een week verlengd…nu naar 9 augustus.


jstar
Gebruiker
spacer line
 

Zoals elk jaar wordt iedereen weer gevraagd de vlag buiten te plaatsen voor de onafhankelijkheidsdag op de 17e.

Dat is geen vrije keuze trouwens, de PAK RT zit er echt achteraan en de vlag niet uithangen is geen optie.


Daarover gesproken, dit was in het nieuws één jaar geleden:

Merdeka.com - De 10e en 12e vice-president van de Republiek Indonesi√ę, Jusuf Kalla, woonde maandag (17/8) een ceremonie bij ter herdenking van de 75e verjaardag van de Republiek Indonesi√ę, virtueel in zijn woonplaats, Jalan Brawijaya, Zuid-Jakarta. JK nam deel met zijn vrouw Mufidah Jusuf Kalla die kleding uit Makassar droeg.

JK zei dat hoewel het virtueel en met eenvoud werd gedaan, de ceremonie nog steeds plechtig werd uitgevoerd. Daarvoor bedankt JK het organiserend comité.

"Het evenement is zeker eenvoudig en virtueel maar vol plechtigheid, daarvoor dank aan alle organisatoren die deze virtuele ceremonie tot een succes hebben gemaakt", zei JK in een kort bericht, maandag (17/8).

JK is optimistisch dat de ceremonie van 17 augustus 2021 weer gewoon door kan gaan. Volgens hem komt er volgend jaar een einde aan de Covid-19 pandemie. Zodat, zei JK, het publiek weer vol vreugde de onafhankelijkheidsdag kan vieren.

"Natuurlijk hebben we dit jaar stagnatie als gevolg van de Covid-19-pandemie, maar volgend jaar, als God het wil, zal het worden voltooid en kan de ceremonie zoals gewoonlijk worden uitgevoerd en kunnen de mensen plezier hebben met het vieren van de onafhankelijkheidsdag", zei JK.


Blijkbaar was Jusuf Kalla toch een beetje te optimistisch‚Ķ ūüôĄ

.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,942,260 pageviews Een website van indahnesia.com